Sós mogyoróval kínálta a határsértőket a polgárőr

Sós mogyoróval kínálta a határsértőket a polgárőr
Pocsaji lakásáról éppen munkahelye felé autózott szerdán hajnalban Fodor István hentes, amikor Hosszúpályi előtt a „Dinnyés- kanyarban” három sötétbőrű fiatalembert látott gyalogolni az út mentén.

Stopposként, de nagyon bizonytalanul viselkedtek. Látszott messziről, hogy idegenek a környéken. Fodor István polgárőr lévén – már tucatnyi határsértő elfogásában vett részt értesítve a határőröket a migránsokról – lassított, majd megállt. Köszönésére a közeledők valamilyen idegen nyelven válaszoltak . Azt viszont tagoltan, érthetően kérdezték, hogy „TAXI?”.

Fodor úr bólintott, sós mogyoróval kínálta a három idegent, majd jelbeszéddel elmagyarázta: várjanak kicsit, ő elmegy tankolni és azonnal visszajön értük. Kissé arébb aztán felhívta Fényi Imre századost, aki a Létavértesi Határrendészeti Kirendeltség vezetőjének logisztikai helyettese, Fodor István szomszédja. Ráadásul a Pocsaji Polgárőr Egyesület vezetője. A határőr tiszt azonnal intézkedett, hogy a járőrök a helyszínre menjenek. 

Az éber polgárőrnek köszönhetően rövidesen elfogták a három határsértőt, akik okmányokkal nem rendelkeztek, hazánkba tiltott módon érkeztek. Az is kiderült, hogy Szomália a hazájuk. Mindhárman menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért a határőrök átadták őket a Bevándorlási és állampolgársági Hivatal munkatársainak.

A kölcsei határőrök Tiszakóród belterületén egy honfitársunk gépkocsijába tíz híján hétezer doboz ukrán zárjegyes cigarettát találtak közel 3,4 millió forint értékben.

Néhány nap alatt Sonkád térségében két gépkocsi – egy BMW 750i és egy Audi A6-os szándékosan majdnem elgázolta az őket szabályos jelzéssel megállítani akaró határőröket. Utóbbi vezetőjét a járőr felismerte.

A két agresszív gépkocsivezetővel szemben büntetőfeljelentést tettek a határőrök hivatalos személy elleni erőszak bűncselekmény miatt az illetékes rendőrkapitányság felé.

– Tanyik József –
hirdetés