A sóstói mutogatós kapott egy esélyt, de csak nem állta meg, hogy újra le ne tolja a gatyáját…

A sóstói mutogatós kapott egy esélyt, de csak nem állta meg, hogy újra le ne tolja a gatyáját…
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza – Egy évre elhalasztották a vádemelést, miután a Sóstói-erdőben letolta az alsónadrágját.

Tavaly nyáron egy kora este a Nyíregyháza közelében élő férfi gépkocsival a megyeszékhelyre utazott, majd a Sóstói úti kórház közelében leparkolt, és futni kezdett az erdőben. A szándéka azonban nem csupán a futás volt, ugyanis néhány kör megtétele után megállt egy pihenőhelyen, alsónadrágját letolta, és nemi szervét mutogatta egy arra futó nőnek. A nő felháborodott, és értesítette a férjét, aki kis idő elteltével gépkocsival a helyszínre érkezett, majd üldözőbe vette a mutogatós férfit. Sikerült is utolérnie és a rendőrség kiérkezéséig visszatartani a menekülőt – ismertette dr. ­Szilágyi László.

– A büntetlen előéletű férfivel szemben az ügyész akkor a vádemelést elhalasztotta egy évre, mert úgy ítélte meg, hogy ez is elegendő ahhoz, hogy a jövőben ne kövessen el bűncselekményt.

Újra megtette

A férfi azonban az idén április közepén, Szombathelyen, a Csónakázó-tó melletti parkban egy padon ülve újra letolta a nadrágját. Szombathelyen is vádat emeltek ellene szeméremsértés vétsége miatt, valamint a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség is elrendelte a tavaly indult eljárás folytatását, és szintén vádat nyújtott be a Nyíregyházi Járásbíróságon.

A szeméremsértés vétségét a törvény szerint az követi el, aki magát nemi vágyának felkeltése, vagy kielégítése miatt más előtt szeméremsértő módon mutogatja. A bűncselekményért két évig terjedő szabadságvesztés szabható ki – tájékoztatott a megyei főügyészség sajtószóvivője.

KMSóstó.
SZON.HU


hirdetés