Keresztszülőt keres a kiselefánt

Akt.:
Keresztszülőt keres a kiselefánt
© Fotó: Nyíregyházi Állatpark
Nyíregyháza, Sóstó – Nevet lehet adni a Nyíregyházi Állatpark kis afrikai elefántjának.

Az országban csak a Nyíregyházi Állatparkban látható afrikai elefántcsalád legifjabb tagjának még nincs neve. A kis hölgy júniusban született, ő a negyedik tagja az elefántcsapatnak.

– Az elefántcsalád tagjai: Kitó, a 3 éves báty, aki szintén itt Nyíregyházán született, Kwanza, a 19 éves anyaállat, Buba, a fogadott nagynéni és a nemrég született kislány. Az apaállat már az Európai Fajmegőrzési Program keretében Bázelbe költözött – mutatta be a famíliát Révész Petró Zsuzsanna, az állatpark osztályvezetője.

A bohókásan mozgó ormányos igazi különlegesség, hiszen Magyarországon kizárólag itt látható afrikai elefántborjú.

– Az „apróságnak” még nincs neve, ezért a Nyíregyházi Állatpark elefántgondozói a közönség javaslatait várják. A hivatalos Facebook-oldalunkon megtalálható a játékfelhívás, a poszt alá kell írni a névjavaslatotokat, illetve meg kell osztani a játékfelhívást.

A Nyíregyházi Állatpark elefántgondozói a szeptember 9-ig beérkezett névjavaslatokból fogják kiválasztani a számukra legszimpatikusabbat. A névadó játékban résztvevők sorsoláson vesznek részt, melyen állatparki belépőjegyet nyerhetnek a szerencsések.

LTLSóstó.
SZON.HU


hirdetés