Könnyed könyvek a medence partján

Akt.:
Könnyed könyvek a medence partján
Sóstó – Egész júliusban nyitva tart a könyvtár a sóstógyógyfürdői strandon.

Verőfényes napsütés, fürdőző tömeg a sóstói standon. A kánikulában, a frissítő csobbanás után leheveredve matracaikon, kezükben némi hideg itallal, kellemes perceket töltenek el a strandolók olvasással. Ez eddig minden strandon megszokott és általános kép, az már nem, hogy a vendégeknek a friss országos és helyi napilapokról, színes magazinokról, könnyed olvasmányokról nem saját maguknak kell gondoskodniuk! Elég kilépniük a fürdő öltözőjéből, és a strandkönyvtárból választhatnak kedvükre valót könyveket, újságokat. – A napilapokat keresik általában, a Kelet-Magyarországot is sokan forgatják napozás közben – mondta el érdeklődésünkre szerdán a könyvtári standnál közösségi szolgálatát teljesítő diák.

Az olvasás népszerűsítése

– A rövid novellák, a színes női magazinok szintén népszerűek, és az 50-60 oldalas könnyed, romantikus könyveket is sokan viszik – mondták kórusban a standnál dolgozók. Mindeközben egy kislány állt meg mellettünk, aki körülnézett, s hamarjában távozott Kamarás István: Bumballa, avagy a lakatlan liget titka című meséskönyvvel.

A Móricz Zsigmond megyei könyvtár hatodik éve gondoskodik arról, hogy a turisztikai szezonban a pihenést kössék össze az olvasás örömével a nyaralók. Az állományt frissítik krimikkel, fantasy irodalommal, de történelmi sorozatokat is találni. A fürdőzök reggel kiválasztják, este visszateszik az alkalmi asztalra a lapokat, köteteket. Ezt július 27-éig hétköznap 10-18 óra között bárki megteheti.

KOSóstó.
SZON.HU


hirdetés