Már láthatók a Nyíregyházi Állatpark perzsa párduc kölykei

Akt.:
Már láthatók a Nyíregyházi Állatpark perzsa párduc kölykei
© Fotó: Nyíregyházi Állatpark
Nyíregyháza – A 12 hetes kölykök eleinte egy látogatóktól elzárt barlangrendszerben cseperedtek, de most, hogy 3 hónapossá váltak, elkezdtek ismerkedni a külvilággal. Bár anyjuk eleinte visszacipelte a szájában a kalandvágyó cicákat, mára már szabad utat enged kíváncsi kölykeinek, a számukra sok-sok újdonsággal szolgáló nagy kifutóban, így a ritka nagymacskákat a szerencsésebb látogatók már megleshetik.


Sajnos a szabad természetben állományuk erősen megfogyatkozott, mindössze 1000-1200 él belőlük a Közel-Keleten, s a világ állatkertjeiben is alig 100 egyed.

par

A Nyíregyházi Állatpark 2009-ben csatlakozott a perzsa párduc tenyésztési programhoz, a most született utódok apja is Nyíregyházán látott napvilágot, 2014-ben. A faj koordinátora a tavalyi esztendőben helyezett ki mellé egy Németországban született nőstényt s a két állat frigyéből 105 napnyi vemhesség után született meg az ikerpár. A kis nőstény és a kicsit erősebb testalkatú hím, igen ügyes famászó már, s órákon keresztül játszanak az őszi napsütésben.

– Nyíregyházi Állatpark –Sóstó.
SZON.HU


hirdetés