Sóstóhegy igazi bástyának számít

Akt.:
Sóstóhegy igazi bástyának számít
© Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – Közlekedésbiztonsági családi napot rendeztek a sóstóhegyi általános iskolában.


– Pár év múlva megértitek majd ezt a reakciót. Valószínűleg tüzel a kutya – mondta a mikrofonba a rendőrkutyás bemutató szpíkere, később pedig az áldozat imitátora. Miután az ügyes eb a földre teperte, ekképpen értékelte a mozdulatsort: – Játékos kutya. Igaz, hogy leszakította a kezemet, de sebaj…

Természetesen nem volt ennyire drámai a helyzet, valójában a karvédőt kezdte el marcangolni a jószág. A szemerkélő eső és a csípős szél sem riasztotta el a gyerekeket és a szülőket a hetedik alkalommal meghirdetett közlekedésbiztonsági családi naptól. Kommandós, tűzoltó bemutató, kerékpáros ügyességi verseny, KRESZ-totó és ugrálóvár is várta a résztvevőket, akik nem pusztán az időközben elkészülő pusztapörkölt miatt érezték jól magukat. Az Arany János Gimnázium Általános Iskola és Kollégium Szabó Lőrinc Tagintézményének udvarán, ebédlőjében és tornatermében szombaton pezsgett a hangulat, elérte küldetését a rendezvény.

– Ebben az iskolában évek óta heti egy órában tanulják a gyerekek a közlekedési ismereteket, ami szerves része a tanmenetnek. Komoly hagyománya van az intézményben a közlekedésbiztonsági napnak, ahol családias környezetben, szórakoztatva kapnak hasznos információkat, jutnak új impulzusokhoz a résztvevők – említette dr. Hudákné Fábián Nóra főszervező.

A közlekedésbiztonsági családi napon a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei megtanították a legkisebbeket is arra, hogy miért fontosak a szabályok az utakon.

– Sóstóhegy igazi bástyának számít, itt mindig is szívügyüknek tekintették a közlekedésre nevelést. Éveken át alakult ki a szoros együttműködés az iskola és a rendőrség között. Én régóta járok ide, és jól érezzük magunkat. A KRESZ-oktatásra fogékonyak a kisdiákok, érdeklődőek, és sok ilyen jellegű versenyen indulnak el – jegyezte meg Tóth Pál őrnagy, a megyei rendőrfőkapitányság közrendvédelmi osztályának kiemelt főelőadója.

A sátraknál szorgos kezek pucolták a krumplit, készítették elő a finom ebédet.

– Pusztapörköltet álmodtunk meg. Ha pedig nem úgy sikerül, ahogy elterveztük, akkor újragondoljuk, mint a főzős tévéműsorokban – magyarázta egy anyuka. Senkinek sem szegte kedvét az esőcseppekkel kísért hűvös idő, ezt a délelőttöt erre a programra szánták.

A második osztályos Révész Bende már várta a közlekedésbiztonsági napot:

– Szeretek ebbe az iskolába járni. Érdekesek azok az órák, ahol a közlekedési ismereteket tanuljuk, már több tábla jelentését is ismerem.

Édesanyja, Zsuzsa elárulta, hogy a város másik részéről, Orosról hozzák gyermeküket ide minden nap:

– Kicsi iskolára vágytunk zöld övezetben. Remek választás volt, hiszen családias a környezet. Mi, szülők összejárunk, a munkaközösség aktív. Most sem kellett sokat szervezni, mindenki jött magától. Legközelebb a Nyíregyházi Állatparkba megy közösen a társaság.

– Amióta a térség önkormányzati képviselője vagyok, eljövök ide. Most is azt tapasztaltam, hogy nagyon fontos ez a nap, mert jó irányba viszi a gyerekek látásmódját. A kutyás bemutató végén azt láttam: akkora volt a sikere, hogy kezdődhetett volna elölről – mondta Ágoston Ildikó, aki délután a Gulyás utcai gulyás party-ra is kilátogatott: – Kiváló kezdeményezés ez is, ami bizonyítja, hogy mennyire összetartóak a sóstóhegyiek.

LTL
hirdetés