Sóstóhegyről pedálozva és példálózva

Sóstóhegyről pedálozva és példálózva
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Hivatalosan is újabb kerékpárúttal gazdagodott a megyeszékhely.


A Mogyoró, valamint a Szellő utca és a Sóstóhegyi út találkozásánál kezdődik a város legújabb kerékpárútja, amely a Korányi úti aszfaltkígyó folytatása. Csütörtökön délután hivatalosan is átadták a nemrég elkészült 999,44 méteres szakaszt – leginkább a sóstóhegyiek nagy örömére.

– Végre! – sóhajtott nagyot a decemberi száraz, 2 fokos időben Fekete Gyuláné, aki kétkerekűjére támaszkodva hozzátette: – Amikor elkezdtek itt dolgozni, és betekertem a városba, mindig megjegyeztem magamban, hogy ez biztos komoly munka lesz. Most, hogy elkészült, megváltozott az életünk. Elmúlt a balesetveszély, nyugodtan közlekedhetünk. Korábban az úton nem éppen ötvennel suhantak el mellettem az autók, és bizony, nem éreztem magam biztonságban.

– Szinte hamarabb beérünk, mintha busszal tennénk meg az utat. Örülök neki, hogy megépült a kerékpárút, én biztosan gyakran fogom használni – csatlakozott a beszélgetésbe a szintén a Vadász utcán élő Pétercsák Sándorné.

Az új kerékpárút Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő körzetét gazdagítja: – Konstruktív fejlesztési időszak van mögöttünk. Hosszasan lehetne sorolni, hogy az elmúlt néhány évben mennyi minden plusszal gyarapodott Sóstógyógyfürdő és Sóstóhegy. Most a kerékpárútnak örülünk, köszönjük mindenkinek, akinek bármekkora része van abban, hogy ez megvalósulhatott. Jó látni, hogy ez a probléma is megoldódott.

Az átadási ceremónián dr. Kovács Ferenc polgármestert, elmondta, hogy mindez a „Területi Infrastrukturális Fejlesztések keretében megvalósítandó lakóutcák fejlesztése, útfelújítása, járdafelújítása, kerékpáros létesítmények kivitelezése” elnevezésű projekt része.

– A kormány 2 milliárd forintos támogatásából 7 földútból épült új aszfaltos vagy térköves út Nyíregyházán, 12 utcában, illetve útszakaszon újult meg az út, 14 utcát érintve lettek korszerűbbek a járdaszakaszok, elkészült 3 kilométer hosszan a Pazonyi úti kerékpárút. A mostani beruházással együtt immár több mint 60 kilométer a város kerékpárútjainak a hossza. De nem érjünk be ennyivel, jövőre folytatjuk az építkezést e téren is – ígérte dr. Kovács Ferenc.

További részletek a Kelet-Magyarország december 14-ei számában, illetve a kelet.hu oldalon.

KM
hirdetés