Sóstóra vezetett a diákok első útja

Sóstóra vezetett a diákok első útja
© Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Felavatták az iskola új kerékpárjait a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium tanulói.

Az időjárás is a kegyeibe fogadta kedden dél­előtt a Vasvári-gimi testnevelés tagozatos diákjai. Bár csepergett az eső egy kicsit, de a vidám társaság láttán még a sötét fellegek is továbbúsztak az égen, így verőfényes napsütésben avathatták fel a középiskolások azt a húsz új bringát, melyeket egy győztes diáksportpályázat után vásárolt az intézmény – tudtuk meg Bakosi Béláné Szenczi Erika testnevelő tanártól.

Mielőtt azonban nyeregbe pattantak, Ugyan Anita hegymászónő tartott előadást a sport iránt érdeklődő fiataloknak.

Néhány kör és egy fagyi

– Nyíregyházán születtem, itt atletizáltam, s bár a Krúdy-gimnáziumba jártam, de nagyon sok sporttársam, barátom tanult a Vasváriban. Együtt edzettem Erikával, így örömmel mondtam igent a meghívására. Felemelő érzés hazajönni és itthon mesélni az élményeimről – árulta el a Mount Everest első magyar női meghódítója.

art_2255

Ugyan Anita hozzátette: nagyon szeret biciklizni, így összeköthette a kellemest a hasznossal, és elkísérhette a kilenc, tíz és tizenegyedik évfolyamos diákokat.

A nem is olyan kis csapat első útja Sóstóra vezetett, ahol néhány kör után útba ejtettek egy fagyizót is. Miután mindenki felvette a láthatósági mellényét, elénekelték a tagozat indulóját, majd mosolyogva kanyarodtak ki az iskola előtti térről s vetették bele magukat az előttük álló élményekbe.

KM-CsA
hirdetés