SóstóZoo: hemzsegnek az újszülöttek

SóstóZoo: hemzsegnek az újszülöttek
© Fotó: Nyíregyházi Állatpark
Nyíregyháza – Többtucatnyi apróság várja a látogatókat a Nyíregyházi Állatpark parasztudvarában.

A Nyíregyházi Állatpark kontinensenként mutatja be a Föld állatvilágát, több mint ötszáz egzotikus állatfaj ötezer egyede él egy harmincöt hektáros tölgy­erdő mélyén. A Föld legnagyobb szárazföldi állatait, az afrikai elefántokat éppúgy meg lehet tekinteni, mint a párgrammos, színpompás nyílméregbékákat.

Bővülő paletta

– Az itt dolgozók fontos küldetésüknek tartják, hogy a látogatók ne csak a vadállatokkal találkozzanak, hanem megismerjék az ember közvetlen környezetében élőket is, ezért a parasztudvarunkban olyan állatbemutatót lehet megtekinteni, amelynek a háziasított fajok a főszereplői – tájékoztatta lapunkat Révészné Petró Zsuzsa.

– Az évek folyamán a háziállatokat bemutató paletta folyamatosan bővült, így az őshonos racka juh, a magyar tarka és szürkemarha, a hidegvérű ló, a házi bivaly és a göndör szőrű mangalicák mellett többek között vörös és fekete szőrű skót marhákkal, Kerry Hill és merinó juhokkal, valamint kameruni juhokkal és törpekecskével is lehet találkozni.

Gyerekek kedvenc helye

– Ez utóbbiak közé az állatsimogatóban be is lehet menni, ezért ez a gyerekek egyik kedvenc helye az állatparkban.

– A tavasz beköszöntével itt sem maradt el a „gyermekáldás”, szinte minden állatcsaládban születtek utódok, így kis gidák, borjúk, malacok, bárányok és nyuszik is várják a vendégeket a felújított parasztudvarban – sorolta a Nyíregyházi Állatpark szóvivője.

KM
hirdetés