Sötétedés után avatták az új beruházást

Sötétedés után avatták az új beruházást
Sötétedés után avatták az új beruházást
Kemecse – Kevés beruházást adnak át sötétedés után, de hát egy díszvilágítás csak akkor érvényesül igazán, az ünneplésre érkezők akkor tudnak igazán gyönyörködni benne, akkor láthatják csak meg, milyen munkát is végeztek a kivitelezők.

Így aztán a kemecsei önkormányzat a napokban 21 órakor rendezte meg ünnepségét, amelyen Lipők Sándor polgármester átadta az új szökőkutat és parkvilágítást az új városháza parkjában. A hatalmas halat formázó elegáns tér tiszteletadás Kemecse címere előtt. A park szimmetrikus eleme a két díszkút. Az egyenként 4 méter átmérőjű, mészkőből faragott díszkút 2 m magas gejzír- vízoszlopa között szintén szimmetrikusan elrendezett (2 x 18 db) 60 cm emelőmagasságú vízsugarak húzódnak 22 méter hosszan mindkét oldalon. A kutak medencéjének mészkő táblákból és görgeteg kavicsokból megtervezett burkolata a bennük levő víz nélkül is élményt adó látványt nyújt. A két diszkút a felemelkedés pillanatának szimbóluma.

A kút közepében összetömörülő görgeteg kövek közül (mintha a múlt emlékei lennének) kiemelkedik a tökéletesség végső formája: a gömb. A feltörő gejzír az élet forrását idézi. A visszacsapódó víz az oszlopról elmozdítani látszik a speciálisan felfogatott gömböt, s így a látvány a szüntelen mozgás érzetét kelti. A világító ülőkockák megvilágított felületein homokfújt motívumok és helyenként kőapplikációk jelennek meg. Így a világítás kettős funkciót kap: a fedlapba süllyesztett LED-sor rávilágít a dekoratív felületre, és a parkot is halvány fénybe vonja maga körül. A kockákba faragott márvány görgetegek a rohanó „életfolyam” esetlegességét hangsúlyozzák. A világító ülőkockák a tudatos, teremtő emberi akarat jelképeiként hirdetik Kemecse sokszázados múltjának legkiemelkedőbb eseményeit.

A szökőkút hétköznapokon délelőtt és az esti órákban működik, míg hétvégeken és ünnepnapokon egész 7 órától 21 óráig üzemel.

KM
hirdetés