NGM: jelentősen emelkedett a gyed

NGM: jelentősen emelkedett a gyed

8 órája | Budapest, 2014. augusztus 20., szerda (MTI) - A havi átlagos gyermekgondozási díj (gyed) 6,2 százalékkal nőtt 2012-2013-ban, ez a kisgyermeket nevelő családok számára 2009 óta mintegy 20 ezer forinttal, a maximális juttatásra jogosultak esetében pedig csaknem 40 ezer forinttal magasabb juttatást jelent 2010-hez képest - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel.
tovább »
Farmer Expo - Magyar-ukrán üzletember találkozó

Farmer Expo - Magyar-ukrán üzletember találkozó

1 napja | Debrecen, 2014. augusztus 19., kedd (MTI) - Az ukrán válság ellenére élénk az üzleti érdeklődés a határ menti térségben - mondta el Kiss András, a hajdú-bihari kereskedelmi és iparkamara munkatársa kedden, a debreceni Farmer Expón rendezett magyar-ukrán üzletember találkozót követően az MTI-nek.
tovább »

Közlemény - NAV: Változások az őstermelőkkel kapcsolatban

2 órája | Miskolc - 2014. május 1-jétől jelentősen változtak a termőföld megszerzéséhez kapcsolódó illetékmentesség szabályai.
tovább »

A német kormány terve szerint 2018-ra szélessávú internet lehet minden német háztartásban

3 órája | Berlin, 2014. augusztus 20., szerda (MTI) - Németországban 2018-ra valamennyi háztartásban elérhető lesz a szélessávú internet a német kormány szerdai ülésén elfogadott terv szerint.
tovább »

Farmer Expo - Kiállításigazgató: az agráriumban a tudásra van a legnagyobb igény

3 órája | Debrecen, 2014. augusztus 20., szerda (MTI) - A magyar agráriumban a tudásra van a legnagyobb igény, ezt bizonyította az idei Farmer Expo - mondta Vaszkó László kiállításigazgató a szerdai vásárzárás után az MTI-nek.
tovább »

Londoni elemzők: az ausztrál és a kanadai városok a legélhetőbbek, Budapest a felső középmezőnyben

3 órája | London, 2014. augusztus 20., szerda (MTI) - Ausztrália és Kanada nagyvárosaiban a legjobb az általános életminőség a világon; Budapest a rangsor középmezőnye felett szerepel - ez derül ki az egyik vezető londoni gazdaságelemző ház szerdán ismertetett friss összeállításából.
tovább »

Növelte nyereségét a Bank of China

5 órája | Sanghaj, 2014. augusztus 20., szerda (MTI) - A várakozásoknál jobban zárta az első félévet a Magyarországon is jelen lévő Bank of China, a pénzintézet ugyanakkor rosszhitel-állományának növekedéséről is beszámolt.
tovább »

Már kamatemelésre is szavaztak a Bank of England ülésén

5 órája | London, 2014. augusztus 20., szerda (MTI) - Három éve először megosztottan szavazott a Bank of England - a brit jegybank - monetáris tanácsa az augusztus eleji kamatdöntő ülésen, amelyen a kilenctagú testület két tagja kamatemelésre voksolt.
tovább »

Jóváhagyta a vízexport tilalmát a szlovák kormány

6 órája | Pozsony, 2014. augusztus 20., szerda (MTI) - Jóváhagyta a vízexport csaknem teljes körű tilalmát bevezető alkotmánymódosítás tervezetét Robert Fico kabinetje szerdán Pozsonyban, a szlovák kormány öthetes nyári szünetét követő első ülésén.
tovább »

Turisztikai beruházás öt Holt-Szamos menti településen

10 órája | Géberjén, 2014. augusztus 20., szerda (MTI) - Európai uniós pályázati támogatással 300 millió forint értékű turisztikai beruházást valósíthat meg öt Holt-Szamos menti település, Fülpösdaróc, Géberjén, Győrtelek, Ököritófülpös és Tunyogmatolcs - közölte a géberjéni Jót, s Jól a Szatmári Kistérségben Egyesület elnöke az MTI-vel.
tovább »

Természetes bioaktív anyagokkal dúsított tésztát fejlesztett egy budapesti cég

10 órája | Budapest, 2014. augusztus 20., szerda (MTI) - Természetes, bioaktív anyagokkal dúsított tésztát fejlesztett összesen 146 millió forintos beruházással a budapesti Capriovus Kft., amely a kutatás-fejlesztési (K+F) projekthez több mint 94 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán - közölte a tojásfeldolgozással, tojástermékek gyártásával foglalkozó társaság az MTI-vel.
tovább »

Varga Mihály szerint is szükség lenne a magyar-orosz gazdasági vegyesbizottság összehívására

11 órája | Budapest, 2014. augusztus 19., kedd (MTI) - Varga Mihály szerint is szükség lenne a magyar-orosz gazdasági vegyesbizottság összehívására; a nemzetgazdasági miniszter a Hír TV Magyarország élőben című műsorában kedden este megerősítette, hogy az uniós pénzügyminiszterek tanácsának következő ülésén fel kell vetni az embargó hatását kompenzáló direkt uniós támogatások bővítését.
tovább »

Sziget - Kedvező a fesztivál fogyasztóvédelmi ellenőrzéseinek mérlege

11 órája | Budapest, 2014. augusztus 19., kedd (MTI) - Kedvező a Sziget Fesztivál fogyasztóvédelmi ellenőrzéseinek mérlege, a kitelepült társaságok döntő többsége a jogszabályoknak megfelelően működött - tájékoztatta Budapest Főváros Kormányhivatala kedden az MTI-t.
tovább »

Ukrán válság - Londoni elemzők súlyos recessziót várnak Ukrajnában

12 órája | London, 2014. augusztus 19., kedd (MTI) - Súlyos recesszió lesz az idén és jövőre is Ukrajnában az ország keleti ipari bázisát is érintő, elhúzódó fegyveres konfliktus és az orosz szankciók miatt - jósolták meredeken rontott keddi előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.
tovább »

Devizahitelek - Kezdődnek a bankok által indított perek

1 napja | Budapest, 2014. augusztus 19., kedd (MTI) - Pénteken tárgyalja a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma az első olyan devizahiteles pert, amelyet hitelintézet indított a Magyar Állam ellen a szerződések egyoldalú módosításának tisztességtelenségét vélelmező törvénnyel kapcsolatban.
tovább »

Augusztus 20. - Elismeréseket adtak át a Nemzetgazdasági Minisztériumban

1 napja | Budapest, 2014. augusztus 19., kedd (MTI) - Állami kitüntetéseket és elismeréseket adott át Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából kedden Budapesten - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden az MTI-t.
tovább »

Orosz embargó - Az osztrák almatermelők is érzik az importtilalom hatását

1 napja | Bécs, 2014. augusztus 19., kedd (MTI) – Az osztrák almatermelők is érzik az orosz embargó hatását, eddig csaknem 500 tonna minőségi osztrák alma oroszországi exportja hiúsult meg – közölte a stájerországi mezőgazdasági kamara elnöke.
tovább »

Mintegy 260 millió forint értékű pályázat érkezett az MNB civil háló programjára

1 napja | Budapest, 2014. augusztus 19., kedd (MTI) - Mintegy 260 millió forint értékben, 27 szervezettől, 43 pályázat érkezett a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB), a pénzügyi fogyasztóvédelmi civil háló támogatási programra - közölte a jegybank kedden az MTI-vel.
tovább »

Reklámadó - A VOSZ a jogértelmezésről egyeztetett az NGM-mel

1 napja | Budapest, 2014. augusztus 19., kedd (MTI) - A reklámadó jogértelmezéséről egyeztetett a Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM) a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) nyolc másik érdekképviseleti szervezettel és szövetséggel együtt, tekintettel az augusztus 21-i bevallási határidő közelségére - közölte a szövetség kedden az MTI-vel.
tovább »

Fidesz: a szegénységet a Gyurcsány-Bajnai-kormányok mélyítették el

1 napja | Budapest, 2014. augusztus 19., kedd (MTI) - A Fidesz szerint a szegénységet az mélyítette el, hogy 2010-előtt a Gyurcsány-Bajnai-kormányok a munkanélküliséget megduplázták, a családok terheit a sorozatos megszorításokkal állandóan növelték.
tovább »

Matyi Dezső kötelezettséget vállalt a Pécsi Direkt Kft. tartozásainak rendezésére

1 napja | Budapest, 2014. augusztus 19., kedd (MTI) - A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) elnöksége előtt Matyi Dezső kötelezettséget vállalt arra, hogy a részben az ő tulajdonában álló Pécsi Direkt Kft.-nek a kiadók felé fennálló tartozását az ugyancsak az érdekeltségébe tartozó Könyvbazár Kft. fogja törleszteni - mondta Zentai Péter László, az MKKE igazgatója kedden az MTI-nek.
tovább »

Változatlan a kényszerértékesítésre kijelölt lakások száma

1 napja | Budapest, 2014. augusztus 19., kedd (MTI) - A második negyedévben a jelzáloggal, 90 napon túli tartozással terhelt 114 781 lakóingatlanból 6320-at jelöltek ki a bankok kényszerértékesítésre - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a honlapján.
tovább »

Elengedik a jogosulatlanul felvett járandóságok visszafizetését Romániában

1 napja | Bukarest, 2014. augusztus 19., kedd (MTI) - Elengedik Romániában a hibásan kiszámolt nyugdíjakból, illetve gyermeknevelési támogatásból származó, jogosulatlanul felvett pénzösszegek visszafizetését - erről keddi ülésén fogadott el első olvasatban egy-egy törvénytervezetet a bukaresti kormány.
tovább »

Farmer Expo - Dunavölgyi és baltikumi génmegőrzők együttműködése

1 napja | Debrecen, 2014. augusztus 19., kedd (MTI) - A Baltikumra is kiterjeszti állattenyésztési génmegőrző munkáját a Dunavölgyi Állatfajták Génmegőrző Nemzetközi Egyesülete (DAGENE) - jelentette be Hajas Pál elnök kedden a debreceni Farmer Expón, miután együttműködési megállapodást írt alá a Balti régió génmegőrző szervezetével.
tovább »
Naperőmű kerül a vénkerti iskolára is

Naperőmű kerül a vénkerti iskolára is

1 napja | Debrecen - Az intézmény történetének legnagyobb felújítása kezdődött meg a napokban a Vénkerti Általános Iskola és AMI-ban; egy 900 millió forintos energetikai beruházás mintegy feléből, 430 millió forintból korszerűsítik a hőszigetelést, a homlokzatot, a belső világítást, cserélik a nyílászárókat és a tető teljes 7300 négyzetméteres felületén javítják a szigetelést, szemben a korábbi beavatkozásokkal, amikor épp csak mindig a legrosszabb részt hozták helyre – mondta el dr. Papp László alpolgármester kedden, az iskola előtt tartott sajtótájékoztatón.
tovább »

MNB-tanulmányok: még nem lehet megvonni a kivándorlás mérlegét

1 napja | Budapest, 2014. augusztus 19., kedd (MTI) - A kivándorlás bérekre, termelékenységre, növekedésre és fenntarthatóságra gyakorolt hatásainak egyenlegét egyelőre nehéz megvonni, ezek részben attól függnek, hogy a kivándorlás üteme a jövőben hogyan alakul, illetve milyen mértékben térnek vissza a külföldön dolgozók a hazai munkapiacra - írja az MNB-tanulmányok legfrissebb "A kivándorlás hatása a hazai munkaerőpiacra" című elemzése.
tovább »
Erste: egyre népszerűbb a netes bankolás, de szükség van a fiókokra is

Erste: egyre népszerűbb a netes bankolás, de szükség van a fiókokra is

1 napja | Budapest, 2014. augusztus 19., kedd (MTI) - Egyre népszerűbb az internetes bankolás a kelet-közép-európai országokban: Magyarországon a 2010-es 12 százalékról 27 százalékra nőtt az online banki megoldásokat használó ügyfelek aránya; a banki ügyfelek azonban továbbra is számítanak a fiókokra - derül ki az Erste Group legfrissebb régiós felméréséből.
tovább »

Végkielégítések különadója - NGM: nem jár le a határidő augusztus 25-én

1 napja | Budapest, 2014. augusztus 19., kedd (MTI) - Nem jár le a 98 százalékos különadó visszatérítésének határideje augusztus 25-én a hatályos jogszabályok alapján - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.
tovább »
„Gépért jöttem; le is beszéltük”

„Gépért jöttem; le is beszéltük”

1 napja | Debrecen - A gazdákat mindennél jobban zavarja, hogy nem látják át a támogatások új rendszerét.
tovább »
Számol a molnár meg a pék

Számol a molnár meg a pék

19.08.2014 | Balmazújváros, Debrecen - A dráguló liszt és a gyenge forint miatt állítólag brutális kenyéráremelés jöhet.
tovább »

Jól megy a csehországi autógyáraknak

19.08.2014 | Prága, 2014. augusztus 18., hétfő (MTI) - Jól megy a csehországi autógyáraknak. Az idei év első hét hónapjában összesen 742 366 gépkocsit gyártottak, ami 16 százalékkal több, mint a tavalyi év azonos időszakában - közölte a cseh autóipari szövetség (SAP) hétfőn.
tovább »

Orosz embargó - Két hónapba is beletelhet, mire pótolják a betiltott termékeket a moszkvai boltokban

19.08.2014 | Moszkva/Budapest, 2014. augusztus 18., hétfő (MTI) – Egy hét-két hónap szükséges ahhoz, hogy a moszkvai üzletek pótolják az európai élelmiszeripari termékek behozatalának egyéves tilalma miatt kieső árukat – közölte újságírókkal a RIA-Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint Alekszej Nyemerjuk, a moszkvai városháza kereskedelmi főosztályának vezetője.
tovább »

Az FM és a Hangya megújította stratégiai együttműködését

18.08.2014 | Budapest, 2014. augusztus 18., hétfő (MTI) - A Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Hangya Szövetkezetek Együttműködése - a szaktárca és a szakmai szervezet képviselői megbeszélésének eredményeként - megújította 2012-ben kötött stratégiai együttműködését - jelentette be az FM parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten a tárgyalásokat követő sajtótájékoztatón.
tovább »
Devizahitelek - Újabb 27 kereset érkezett a Fővárosi Törvényszékre

Devizahitelek - Újabb 27 kereset érkezett a Fővárosi Törvényszékre

18.08.2014 | Budapest, 2014. augusztus 18., hétfő (MTI) - A bankok újabb 27 devizahiteles keresete érkezett a Fővárosi Törvényszékre hétfőn, köztük az OTP Bank, az ERSTE Bank, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank, a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, az MKB Bank és az UniCredit Bank beadványa - közölte a törvényszék honlapján.
tovább »
Bővíti nyírbátori repülőgép-alkatrészgyárát a német Diehl Csoport

Bővíti nyírbátori repülőgép-alkatrészgyárát a német Diehl Csoport

18.08.2014 | Nyíregyháza, 2014. augusztus 18., hétfő (MTI) - Új üzemcsarnok építésével bővíti nyírbátori repülőgép-alkatrészgyárát a német Diehl Csoport - közölte Balla Jánosné, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város polgármestere hétfőn az MTI-vel.
tovább »

NGM: az év végére csökkenhet az államadósság

18.08.2014 | Budapest, 2014. augusztus 18., hétfő (MTI) - Év végére a tavalyi érték alá csökkenhet az államadósság szintje - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára.
tovább »

Varga Mihály: az NGM 3,1 százalékra emeli az idei GDP-előrejelzést

18.08.2014 | Budapest, 2014. augusztus 18., hétfő (MTI) - A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 3,1 százalékra emeli az idei GDP-prognózisát - közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-vel hétfőn.
tovább »

Kétszámjegyű növekedés az sms-ben kötött utasbiztosításoknál

18.08.2014 | Budapest, 2014. augusztus 18., hétfő (MTI) - Tavaly 1 millió 418 ezer utasbiztosítást kötöttek Magyarországon, a becslések szerint ennek 10 százalékát adták el sms-ben, ez utóbbi évi kétszámjegyű növekedést mutat - közölte az Union Biztosító az MTI-vel.
tovább »

Fitch: az osztrák bankokat az idén is terhelik a kelet-európai kockázatok

18.08.2014 | London, 2014. augusztus 18., hétfő (MTI) - A közép- és kelet-európai piacokról eredő, egyes esetekben immár geopolitikai jelleget öltő kockázatok az idén is nyomást gyakorolnak az osztrák bankok eredményeire - jósolta hétfőn Londonban ismertetett helyzetértékelésében a Fitch Ratings.
tovább »

Amerikai autóipari szoftvercéget vásárolt meg a magyar NNG

18.08.2014 | Budapest, 2014. augusztus 18., hétfő (MTI) - Profilbővítési céllal autóipari fedélzeti szoftverek fejlesztésére szakosodott amerikai vállalatot vásárolt meg az iGO navigációs alkalmazásról ismert magyar NNG - tájékoztatta az MTI-t a vállalat médiapartnere.
tovább »
Megnyílt a Farmer Expo

Megnyílt a Farmer Expo

18.08.2014 | Debrecen - Nemcsak helyszínként szolgál, hanem kutatási eredményeit is bemutatja a Debreceni Egyetem a négynapos szakkiállításon és vásáron.
tovább »
Egy felnőtt kos ára

Egy felnőtt kos ára

18.08.2014 | Debrecen - Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Juhtenyésztők és Kecsketenyésztők Szövetsége és három magyar felsőoktatási intézmény a hazai Felnőtt Juhász Képzés indításáról.
tovább »

Nyolcvanezer tonna olajat vásárolt a Mol az iraki Kurdisztánból

18.08.2014 | Budapest, 2014. augusztus 18., hétfő (MTI) - A Mol-csoport 80 ezer tonna kőolajat vásárolt a kurdisztáni regionális kormánytól - erősítette meg a cég az MTI érdeklődésére hétfőn.
tovább »

WirtschaftsWoche: válságban a baljós előrejelzés-ipar

18.08.2014 | Budapest, 2014. augusztus 18., hétfő (MTI) - Sorban sültek fel baljós előrejelzéseikkel a világ legnépszerűbb, a médiában gyakran szerepeltetett gazdasági szakemberei - írja a német WirtschaftsWoche Online hírportál.
tovább »

Már igényelhető a diákhitel

18.08.2014 | Budapest, 2014. augusztus 18., hétfő (MTI) - Már igényelhető mindkét, rekordalacsony kamatozású diákhitel-konstrukció a 2014/2015-es tanévre, az igénylés a Diákhitel Direkt online felület mellett a felsőoktatási intézmények elektronikus hallgatói felületén is elindítható.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Stella, a nap szépe

Stella 26 éves sajószögedi lány. Jól esett neki a sok jókívánság, hiszen a napokban ünnepelte születésnapját, így képeivel köszöni meg barátainak, hogy gondoltak rá.
tovább »

További hírek a Gazdaság kategóriából
Közlemény – NAV: Változások az őstermelőkkel kapcsolatban
Miskolc - 2014. május 1-jétől jelentősen változtak a termőföld megszerzéséhez kapcsolódó illetékmentesség [...] tovább »
A német kormány terve szerint 2018-ra szélessávú internet lehet minden német háztartásban
Berlin, 2014. augusztus 20., szerda (MTI) - Németországban 2018-ra valamennyi háztartásban elérhető lesz a [...] tovább »
Farmer Expo – Kiállításigazgató: az agráriumban a tudásra van a legnagyobb igény
Debrecen, 2014. augusztus 20., szerda (MTI) - A magyar agráriumban a tudásra van a legnagyobb igény, ezt [...] tovább »
Londoni elemzők: az ausztrál és a kanadai városok a legélhetőbbek, Budapest a felső középmezőnyben
London, 2014. augusztus 20., szerda (MTI) - Ausztrália és Kanada nagyvárosaiban a legjobb az általános [...] tovább »
Növelte nyereségét a Bank of China
Sanghaj, 2014. augusztus 20., szerda (MTI) - A várakozásoknál jobban zárta az első félévet a Magyarországon is [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálásadiv id="adoceangemhuzjlebwssxr">