November elsején hatályba lép az elszámolási törvény

November elsején hatályba lép az elszámolási törvény

10 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - November elsején hatályba lép az elszámolási törvény, amelynek alapján a bankoknak el kell számolniuk ügyfeleikkel az árfolyamrés semmissége és az egyoldalú szerződésmódosítások miatt keletkezett túlfizetéseket. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendelete, amely az elszámolás részletes módszertanát tartalmazza, november legelején jelenik meg - közölte az MTI érdeklődésére a jegybank.
tovább »
Internetadó - Az NGM kezdeményezte az internetadó visszavonását

Internetadó - Az NGM kezdeményezte az internetadó visszavonását

11 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kezdeményezte a távközlési adóról szóló törvény kiterjesztéséről szóló javaslat visszavonását az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökénél - közölte a tárca pénteken az MTI-vel.
tovább »

FM: a hatóságok összehangolt fellépése megakadályozta a lépfenejárvány elterjedését

12 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - A hatóságok összehangolt, gyors fellépése megakadályozta a nyári lépfenejárvány elterjedését; az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal azon dolgozik, hogy a jövőben az esetleges fertőzési gócokról a gazdák egy központi adatbázisból közvetlenül értesülhessenek - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken.
tovább »

Bunge Zrt.: a cég tisztességesen adózik és nem áll áfacsalási vizsgálat alatt

13 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - A Bunge Zrt. nem áll semmilyen áfacsalással összefüggő vizsgálat alatt, és mindenben eleget tesz a magyarországi adózási követelményeknek - reagált a napokban megjelent, szerinte valótlan állításokra pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében a cég.
tovább »
A kézművességet és az innovációt is támogatják

A kézművességet és az innovációt is támogatják

13 órája | Debrecen - A fenntarthatóság az egyik legfontosabb támogatási szempont.
tovább »
Csepreghy: 2018-ig mindenütt lesz szélessávú internet

Csepreghy: 2018-ig mindenütt lesz szélessávú internet

15 órája | Debrecen, 2014. október 31., péntek (MTI) - A kormánynak az a célja, hogy 2018-ig az ország teljes területén legyen szélessávú internet-szolgáltatás, amire 180 milliárd forint keretösszeget különítettek el - közölte az európai uniós fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár pénteken Debrecenben.
tovább »

Internetadó – DK: Orbán beismerte részleges vereségét

15 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) – A Demokratikus Koalíció véleménye szerint Orbán Viktor miniszterelnök beismerte részleges vereségét, amikor azt mondta, hogy ebben a formában nem vezetik be az internetadót.
tovább »

Kormánymegbízott: rendezni fogják az önkormányzati tulajdonú földek földhasználatát

15 órája | Szombathely, 2014. október 31., péntek (MTI) - A kormány eltökélt szándéka, hogy rendezi az önkormányzati tulajdonú földek földhasználati jogosultsága körül kialakult bizonytalan helyzetet, ezért várhatóan november 13-i ülésén tárgyal majd a földforgalmi törvény módosításáról - mondta Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott pénteken szombathelyi sajtótájékoztatóján.
tovább »

Nő a kínai vállalatok külföldi aktivitása

15 órája | Peking, 2014. október 31., péntek (MTI) - Eddig nem tapasztalt tempóban vásárolnak fel külföldi vállalatokat a kínai cégek, amelyeknek a külföldi befektetéseik az idén első ízben némileg meghaladhatják a külföldiek Kínába irányuló működőtőke beruházásait - közölte a China Daily című angol nyelvű napilap pénteken.
tovább »

FM: új vezető a megújuló OHÜ élén

15 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Wégner Krisztina irányítja péntektől az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséget (OHÜ), a Földművelésügyi Minisztérium (FM) háttérintézményét - közölte az FM az MTI-vel.
tovább »

Költségvetés - LMP: gyorsítja az elszegényedést a jövő évi büdzsé

15 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Az LMP szerint a jövő évi büdzsé gyorsítja az emberek elszegényedését, rontja életminőségüket és feléli a jövőt.
tovább »

Internetadó - Tóbiás: Orbán azt jelentette be, hogy lesz internetadó

16 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Az MSZP elnök-frakcióveztőjének véleménye szerint a miniszterelnök azt jelentette be pénteken, hogy lesz internetadó.
tovább »

Közel háromtucat módosító javaslat érkezett a jövő évi adótörvényekhez

16 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - A jövő évi adótörvényekhez 34 módosító javaslat érkezett a képviselőktől, ezek közül 3 kormánypárti, 16 jobbikos, 8 LMP-s, 6 MSZP-s és 1 független képviselőtől érkezett.
tovább »

Századvég: nem felelnek meg a valóságnak Mellár Tamás állításai

16 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - A Századvég Gazdaságkutató Zrt. szerint munkájukat minden esetben a jogszabályoknak és szerződéses kötelezettségeiknek megfelelően végzik, visszautasítják Mellár Tamásnak a Népszabadságnak adott interjújában tett kijelentéseit, és pert indítanak ellene.
tovább »

Fűtéstámogatási pályázat felhasznált Erzsébet-utalványokkal

16 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Az érvénytelenített Erzsébet-utalványokból készített, a hagyományos fűtőanyagot kiváltó brikettekre november 17-ig pályázhatnak az ország leghátrányosabb helyzetű kistérségeinek alap-, illetve középfokú oktatási intézményei - derül ki a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány közleményéből, amelyet pénteken juttatott el az MTI-hez.
tovább »

Oroszország csökkenti a Szerbiába szállított gáz mennyiségét

16 órája | Belgrád, 2014. október 31., péntek (MTI) – Oroszország 28 százalékkal csökkenti a Szerbiába szállított gáz mennyiségét – írta pénteken a Danas című belgrádi napilap.
tovább »

Chikán változást sürget a versenyképesség javításához

16 órája | Szeged, 2014. október 31., péntek (MTI) - Chikán Attila szerint a nemzetközi összehasonlításban fokozatosan romló magyar versenyképesség javításához alapvető változásokra lenne szükség, kulcskérdés az oktatás, a képzés színvonalának javítása, az innováció támogatása.
tovább »

Októberben nőtt az eurózónás infláció

16 órája | Luxembourg, 2014. október 31., péntek (MTI) - Októberben éves szinten 0,4 százalékos infláció volt az eurózónában a szeptemberi 0,3 százalékos éves infláció után - szerepelt az Európai Unió statisztikai hivatalának, az Eurostatnak pénteki közleményében.
tovább »

Szeptemberben 10,1 százalék volt munkanélküliség az Európai Unióban

16 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Az előző hónaphoz képest nem változott, de az egy évvel korábbi rátához képest mind az euróövezetben, mind az Európai Unió egészében csökkent a munkanélküliség szeptemberben.
tovább »

Elhalasztották az ítélethirdetést az OTSZ magyar állam ellen indított perében

16 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - November 17-re halasztotta a határozat kihirdetését pénteken a Fővárosi Törvényszék abban a perben, amelyet az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) és egy magánszemély indított a magyar állam és társai ellen, jogalkotással okozott kár megtérítése címén.
tovább »

Vissza kell fizetni a hibás jövedelembevallás miatti táppénzt

16 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Akinek az adóhatóság utóbb módosítja a jövedelemadatait, annak a korábban megállapított és a módosított jövedelem alapján járó táppénz különbözetét vissza kell fizetnie a hatóságnak - egyebek mellett ezt tartalmazza a kormány honlapján megjelent törvénytervezet.
tovább »

Újabb húszmilliárd forint többletforrást kap a Klik

16 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Azonnali hatállyal újabb 20 milliárd forintot biztosítanak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működésére az idei költségvetésből.
tovább »

KSH: augusztusban 279 millió euró volt a külkereskedelmi többlet

17 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Augusztusban az export euróban számított értéke 4,0, az importé 0,6 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. A külkereskedelmi mérleg többlete 279 millió euró (88 milliárd forint) volt, 217 millió euróval (60 milliárd forinttal) kevesebb, mint tavaly augusztusban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
tovább »

MNB: a vállalatok csökkentették betéteiket és nőtt a hitelállományuk szeptemberben

18 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - A háztartások nettó hiteltörlesztők voltak az idén szeptemberben, betéteik állománya is csökkent, míg a vállalatok nettó hitelfelvevők voltak, betéteik állományát pedig csökkentették - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken közzétett statisztikájából.
tovább »

Költségvetés - Orbán: a büdzsé közelebb visz a teljes foglalkoztatottsághoz

19 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Orbán Viktor miniszterelnök szerint a jövő évi költségvetési törvényjavaslat közelebb viszi az országot a teljes foglalkoztatottság céljához.
tovább »

Orbán: nincs veszélyben a magyar energiaellátás

19 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Orbán Viktor miniszterelnök szerint az EU-ukrán-orosz háromoldalú gázmegállapodással elhárult annak a veszélye, hogy az orosz-ukrán vita miatt károkat szenvedjen el a magyar energiaellátás.
tovább »

Másfél milliárd dolláros hitelszerződést kötött a Mol

19 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Tizenöt bankkal 1,55 milliárd dolláros rulírozó hitelszerződést kötött a Mol csütörtökön - jelentette be éjfélkor az olajtársaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
tovább »

Folytatódik az OTSZ magyar állam ellen indított peres eljárása

19 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Folytatódik pénteken annak az áprilisban felfüggesztett pernek a tárgyalása, amelyet az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség és egy magánszemély indított a magyar állam és társai ellen jogalkotással okozott kár megtérítése címén.
tovább »
Emelkedett a gázolaj ára

Emelkedett a gázolaj ára

19 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Emelte bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. pénteken, a 95-ös benziné nem változott.
tovább »
Halottak napja - Sírmegváltás, temetői szolgáltatások

Halottak napja - Sírmegváltás, temetői szolgáltatások

20 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek(MTI) - Halottak napjához közeledve egyebek között a temetők fenntartóinak feladatáról, a sírhelymegváltásról és a temetkezési szolgáltatások díjáról közölt tudnivalókat a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége.
tovább »

A Balaton térségfejlesztése 320 milliárd forintot igényelne

20 órája | Keszthely, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - A Balaton térségfejlesztési koncepciója a 2014-2020-as európai uniós költségvetési ciklusra 310-320 milliárd forint támogatást igényel, ha ez program megvalósul, a vendégéjszakák száma 700 ezerrel, a munkahelyek száma 10 ezerrel nőhet. Ezzel az üdülőrégió az országos áltag felett teljesítene a GDP-hozzájárulást és a munkahelyteremtést tekintve - hangzott el csütörtökön Keszthelyen, a Balaton tervezési zárókonferencián.
tovább »

Német külügyminiszter: figyelmesen követjük a magyarországi fejleményeket

20 órája | Berlin, 2014. október 31., péntek (MTI) - A német külügyminiszter szerint Berlin nagyon figyelmesen követi az utóbbi években a magyar kormány alatt "kibontakozott fejleményeket, az aktuális tiltakozásokat".
tovább »

Internetadó - Együtt-PM: a kormány belátta, az internethasználat megadóztatása butaság

20 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Az Együtt-PM fontos lépésnek tartja, hogy a kormány belátta: az internethasználat megadóztatása butaság, azt nem szabad bevezetni - közölte az ellenzéki pártszövetség pénteken az MTI-vel a miniszterelnök reggeli rádiónyilatkozatára reagálva.
tovább »

A Webox csomagküldő terminál előnyeit már a vaterázók is élvezhetik

20 órája | Külföldön már évek óta bevett szokás a csomagküldő terminálok használata, melynek igénybevételére már a hazai online vásárlóknak is lehetősége van.
tovább »

Lemondott a Black Hawkok gyártója a lengyel harcihelikopter-tenderben való részvételről

21 órája | Varsó, 2014. október 30., csütörtök (MTI) – Lemondott az amerikai Sikorsky Aircraft Corporation cég arról, hogy részt vegyen a lengyel védelmi minisztérium által kiírt helikoptervásárlási tenderben – írta csütörtökön a Rzeczpospolita című lengyel lap on-line kiadása.
tovább »

Költségvetés - Kulturális szervezetek és az MTA a 2015-ös büdzsében

21 órája | Budapest, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - A Magyar Művészeti Akadémia és a Balassi Intézet támogatása, valamint a települési önkormányzatok kulturális feladataira juttatott összeg is nőne jövőre a költségvetési törvény csütörtökön benyújtott tervezete szerint, a Nemzeti Kulturális Alap esetében ugyanakkor az ideinél egy milliárd forinttal kevesebbel számol a tervezet.
tovább »
Üres álláshelyek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – 44. hét

Üres álláshelyek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – 44. hét

22 órája | Borsod-Abaúj-Zemplén – A B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának a 44. heti, kirendeltségeire vonatkozó üres álláshelyei.
tovább »
Internetadó - Orbán: ebben a formában nem lehet bevezetni az adót

Internetadó - Orbán: ebben a formában nem lehet bevezetni az adót

20 órája | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Az emberek megkérdőjelezik a távközlési adó kiterjesztésének ésszerűségét, ezért az ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
tovább »

Költségvetés - Az Emmi kulturális feladatai

1 napja | Budapest, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a költségvetési törvény csütörtökön benyújtott tervezete szerint 2015-ben mintegy 38,3 milliárd forintot költhet kulturális célokra.
tovább »

Költségvetés - Alig változik a helyi önkormányzatok támogatása

1 napja | Budapest, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - Alig változik jövőre a helyi önkormányzatok támogatása, az idei előirányzatnál mintegy 13 milliárd forinttal szerepel kevesebb a 2015-ös költségvetési törvényjavaslat erre vonatkozó fejezetében.
tovább »

Költségvetés - Elsősorban a munkahelyteremtő támogatások nőnek az agráriumban

1 napja | Budapest, 2013. szeptember 30., hétfő (MTI) - A kormány úgy alakítja át az agrártámogatási rendszert, hogy a forrásokat elsősorban a munkahelyeket teremtő mezőgazdasági ágazatok kapják - tartalmazza a jövő évi költségvetési javaslat.
tovább »

Költségvetés - NGM: 10 százalékkal bővülnek a kiadások

1 napja | Budapest, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - A 2015. évi költségvetési törvényjavaslat szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiadási előirányzata jövőre 10 százalékkal nőhet az ideihez képest: 86,667 milliárd forint lehet a 2014-es 78,788 milliárd forint után.
tovább »

Költségvetés - Jelentős belső átcsoportosítások a foglalkoztatási alapban

1 napja | Budapest, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - A jövő évi költségvetés Nemzeti Foglalkoztatási Alap fejezetének kiadása 51 milliárd forinttal, 428,3 milliárdra bővül az ideihez képest, jóval több jut a Start munkaprogramra, viszont csökken a munkanélküli segélyre fordítható összeg.
tovább »

Költségvetés - Munkaadói szervezetek reálisnak tartják a javaslatot

1 napja | Budapest, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - A munkaadói szervezetek képviselői reálisnak tartják a jövő évi költségvetési törvényjavaslatban szereplő számokat.
tovább »

Költségvetés - Elemzők: alapvetően reálisak a makroszámok

1 napja | Budapest, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - Alapvetően reálisnak nevezték a jövő évi költségvetés makroszámait az MTI által megkérdezett makrogazdasági elemzők, de úgy vélték, hogy az inflációt alulbecsüli a kormány.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Bettina, a nap szépe

A mai nap lánya Bettina. A szabadidejét szereti barátai társaságában tölteni.
tovább »

További hírek a Gazdaság kategóriából
November elsején hatályba lép az elszámolási törvény
Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - November elsején hatályba lép az elszámolási törvény, amelynek [...] tovább »
Internetadó – Az NGM kezdeményezte az internetadó visszavonását
Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kezdeményezte a távközlési [...] tovább »
FM: a hatóságok összehangolt fellépése megakadályozta a lépfenejárvány elterjedését
Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - A hatóságok összehangolt, gyors fellépése megakadályozta a nyári [...] tovább »
Bunge Zrt.: a cég tisztességesen adózik és nem áll áfacsalási vizsgálat alatt
Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - A Bunge Zrt. nem áll semmilyen áfacsalással összefüggő vizsgálat [...] tovább »
A kézművességet és az innovációt is támogatják
Debrecen - A fenntarthatóság az egyik legfontosabb támogatási szempont. tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása