Pénztárgépek - A pórul járt kereskedők április végéig igényelhetnek támogatást

Pénztárgépek - A pórul járt kereskedők április végéig igényelhetnek támogatást

17 órája | Budapest, 2014. április 19., szombat (MTI) - Április 30-áig igényelhetnek állami támogatást azok a kereskedők, akik a Patkós-Cassa Kft. ügyfelei voltak, vagy olyan pénztárgépet rendeltek, amelynek később visszavonták az engedélyét.
tovább »
A kínai cipőipar nem érzi a válságot

A kínai cipőipar nem érzi a válságot

1 napja | Csincsiang, 2014. április 18., péntek (MTI) - A cipőgyártás nem veszített lendületéből Kínában, erről árulkodnak a legfrissebb statisztikai adatok és ezt hangoztatták az MTI tudósítójának az iparág képviselői is a délkeleti Csincsiangban, "a cipőgyártás kínai fővárosában", ahol pénteken 16. alkalommal rendezték meg a lábbelik nemzetközi kiállítását és vásárát.
tovább »

Vegyesvállalati szerződést kötött Kínában az Innomed

11 órája | Peking, 2014. április 19., szombat (MTI) - Több éves előkészítés után vegyesvállalati megállapodást írt alá az Innomed Medical Zrt. és a kínai Biocare Bio-Medical Equipment Co. Ltd az Innomed által Magyarországon fejlesztett és gyártott defibrillátorok értékesítésére a dél-kínai Sencsenben - tájékoztatta az MTI pekingi tudósítóját cég irodavezetője szombaton.
tovább »

Nem emeli a jegyárakat a Balatoni Hajózási Zrt.

15 órája | Balatonfüred, 2014. április 19., szombat (MTI) - Tudatos üzletpolitikai döntés volt, hogy a tavalyi szinten tartjuk a jegyárakat - mondta Halmos Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója a 169. balatoni hajózási szezon kezdetén rendezett ünnepségen Balatonfüreden szombaton az MTI-nek.
tovább »

Jogszabályváltozás - Májustól biztonsági jel kerül a földszerződésekre

18 órája | Budapest, 2014. április 19., szombat (MTI) - Május első napjától a mező- és erdőgazdasági hasznosítású föld tulajdonjogát érintő jogügylet ügyvédi ellenjegyzéséhez biztonsági jelet kell használni - ezt a szabályt az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) végrehajtására múlt év végén hozott törvény tartalmazza.
tovább »

Tisztítják a Tisza-tavat

18 órája | Szolnok, 2014. április 19., szombat (MTI) - Csaknem kétszázezer köbméter iszaptól szabadították meg eddig a Tisza-tavat az európai uniós és magyar állami forrásból finanszírozott Komplex Tisza-tó Projekt keretében - közölte Lovas Attila, az üzemeltető Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) vezetője az MTI-vel.
tovább »

Az európai piaci növekedés mérsékelte a PC-eladások első negyedévi csökkenését

18 órája | London, 2014. április 19., szombat (MTI) - Csak csekély mértékben, 1,1 százalékkal csökkent a személyi számítógépek eladása az első negyedévben az EMEA régióban, köszönhetően az európai piacon elért 8,6 százalékos növekedésnek - közölte az amerikai International Data Corporation (IDC) számítástechnikai, informatikai és távközlési piackutató vállalat.
tovább »

Birtokba veheti az önkormányzat az őcsényi repülőteret

18 órája | Szekszárd, 2014. április 19., szombat (MTI)- Az őcsényi sportrepülőtér létesítményeit a helyi önkormányzat birtokába adja a jövő héten az Őcsényi Repülőtér Működtető és Fejlesztő Kht. felszámoló szervezete - közölte a cég felszámolóbiztosa az MTI-vel.
tovább »

KSH: csökkent az engedélyezett lakáshitelek száma és összege tavaly

18 órája | Budapest, 2014. április 19., szombat (MTI) - Tavaly több mint 40 000 lakáshitelt engedélyeztek Magyarországon, összesen 157 milliárd forint értékben, ami 2012-höz képest a hitelek számában 25, összegében pedig 24 százalékos csökkenést jelent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai Tükör című kiadványában.
tovább »

Mezőgazdasági tudásközpont létrehozását célzó kutatás indult

18 órája | Budapest, 2014. április 19., szombat (MTI) - Mezőgazdasági tudásközpont létrehozását célzó kutatást indított a Hewlett-Packard Informatikai Kft., a Széchenyi István Egyetem, a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete (MTA SZTAKI), és az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft., a projekthez a konzorcium több mint 2 milliárd forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán - közölték a résztvevők az MTI-vel.
tovább »

A Gazprom Nyefty döntött a magyarországi RAG Kiha Kft. részvényeinek megvásárlásáról

18 órája | Moszkva, 2014. április 18., péntek (MTI) - Az orosz Gazprom Nyefty szerbiai leányvállalata révén 50 százalékos részesedést szerez a magyarországi RAG Kiha Kft.-ben - erről döntött az állami kőolajcég igazgatótanácsa pénteken.
tovább »

A BKK-nál is megállapodtak a bérekről

19 órája | Budapest, 2014. április 18., péntek (MTI) - A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is megállapodott a szakszervezetekkel a bérekről, a munkáltató április elsejétől átlagosan 3 százalékos alapbéremelést biztosít a dolgozóknak - közölte az MTI megkeresésére a cég pénteken.
tovább »

Korszerűsítik a Balaton-fejlesztési stratégiát

19 órája | Siófok, 2014. április 18., péntek (MTI) - Megkezdődik a Balaton-régió aktualizált területfejlesztési koncepciójának társadalmi egyeztetése, a korszerűsített tervezet nagyobb szerepet szán az aktív és az egészségfejlesztő turizmusnak, továbbá támogatja a helyi szolgáltatások, termékek egységesebb megjelenítését - hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács pénteki ülésén Siófokon.
tovább »

MVH: tanyafejlesztésre több mint 66 millió forintot fizetnek ki

18.04.2014 | Budapest, 2014. április 18., péntek (MTI) - A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) több mint 66 millió forintot fizet ki a napokban a tanyafejlesztési programban.
tovább »

MVH: beadható a kifizetési igénylés az erdei létesítmények támogatására

18.04.2014 | Budapest, 2014. április 18., péntek (MTI) - Beadható az erdei létesítmények megvalósításához nyújtott támogatás kifizetési kérelme - hívja fel a figyelmet Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben.
tovább »
Felszámolás alatt álló hajdú-bihari cégek (2014., 16.hét)

Felszámolás alatt álló hajdú-bihari cégek (2014., 16.hét)

18.04.2014 | Hajdú-Bihar – Tekintse meg a felszámolás alatt lévő Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!
tovább »

Félmillió autót tervez az idén Kínában eladni az Audi

18.04.2014 | Peking, 2014. április 18., péntek (MTI/Reuters) - A Volkswagen csoport prémium márkája, az Audi az idén félmillió autót tervez értékesíteni a világ legnagyobb nemzeti piacán, Kínában.
tovább »

Ukrán válság - Londoni stratégiai elemzők: kétes a genfi egyezség tartós sikere

18.04.2014 | London, 2014. április 18., péntek (MTI) - Rövid távon enyhítheti valamelyest a feszültséget az ukrajnai válságról létrejött genfi egyezség, a továbbra is fennálló gyökeres nézetkülönbségek miatt azonban aligha lehet számítani a megállapodás tartós sikerére - vélekedtek pénteki helyzetértékelésükben londoni stratégiai elemzők.
tovább »

VM: továbbra is garantált a magyar termőföld védelme

18.04.2014 | Budapest, 2014. április 18., péntek (MTI) - Továbbra is garantált a magyar termőföld védelme, mert az országgyűlés által elfogadott mező- és erdőgazdálkodási földek forgalmáról szóló törvény életbe lép - jelentette ki Simon Attila István, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) jogi, igazgatási és agrárszakképzési ügyekért felelős helyettes államtitkára pénteken az MTI érdeklődésére.
tovább »

Elemzők: idén tovább nőnek még a keresetek

18.04.2014 | Budapest, 2014. április 18., péntek (MTI) - A keresetek növekedésére számítanak ebben az évben az MTI által megkérdezett elemzők, akik arra is felhívták a figyelmet, hogy a közfoglalkoztatás továbbra is jelentősen lehúzza az átlagot.
tovább »

A gazdaság lassulása ellenére optimisták a kínai vállalatok

18.04.2014 | Sanghaj, 2014. április 18., péntek (MTI) - A kínai gazdaság lassulása ellenére is nő a vállalati bizalom, a cégek túlnyomó többsége munkaerő-felvételre készül a következő hónapokban.
tovább »

Aláírták a Dunaferr 1-es kohó átépítésének fővállalkozói szerződését

18.04.2014 | Dunaújváros, 2014. április 18., péntek (MTI) - Az ISD Dunaferr Zrt. és a szlovák Termostav-Mráz s.r.o képviselői pénteken Dunaújvárosban aláírták az 1-es kohó átépítésének fővállalkozói szerződését.
tovább »

Az európai-kínai kereskedelem élénkülését hozhatja a Csendes-óceáni Partnerség megkötése

18.04.2014 | Sanghaj, 2014. április 18., péntek (MTI) - Az európai-kínai gazdasági kapcsolatok élénkülését hozhatja az Egyesült Államok vezette, Kína elszigetelését eredményező, várhatóan jövőre véglegesülő Csendes-óceáni Partnerség - mondta az MTI-nek a Sanghajban tartózkodó Eric Emerson nemzetközi kereskedelmi szakember pénteken.
tovább »
Üres álláshelyek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – 16. hét

Üres álláshelyek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – 16. hét

18.04.2014 | Borsod-Abaúj-Zemplén – A B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának a 16. heti, kirendeltségeire vonatkozó üres álláshelyei.
tovább »

Emlékérmét bocsát ki Egressy Béni születésének 200. évfordulójára az MNB

18.04.2014 | Budapest, 2014. április 18., péntek (MTI) - Egressy Béni zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából 10 ezer forintos címletű ezüst emlékérmét és 2 ezer forintos címletű rézötvözetű emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - olvasható a pénteki Magyar Közlönyben.
tovább »
Nincs rendelet, nincs földbizottság

Nincs rendelet, nincs földbizottság

18.04.2014 | Debrecen - A helyi agrárkamara vezetői még nem tudják, mi lesz május 1. után.
tovább »
Közmunka; hogyan tovább?

Közmunka; hogyan tovább?

18.04.2014 | Hajdú-Bihar - Hétszáz embernek jár le Hadházon a szerződése, de csak 190-nek biztos a sorsa.
tovább »

Visszavon a gyártó egy Timbu fűszerterméket

18.04.2014 | Budapest, 2014. április 18., péntek (MTI) - Visszavonja a TeutoMarkenvertrieb GmbH gyártó vállalat a "Timbu Színesborsfűszerkeverék, pikáns Egészbors, 35 g" terméket - közölte a cég pénteken az MTI-vel.
tovább »

NGM: 6,8 százalékos reálkereset-növekedés februárban

18.04.2014 | Budapest, 2014. április 18., péntek (MTI) - A reálkeresetek 6,8 százalékkal nőttek februárban a közfoglalkoztatás hatását kiszűrve, így folytatódik a 2013-ban elindult erőteljes reálbér-növekedés - hívta fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal pénteki jelentéséhez kapcsolódva a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
tovább »

KSH: 226 600 forint volt a bruttó átlagkereset január-februárban

18.04.2014 | Budapest, 2014. április 18., péntek (MTI) - Az átlagkeresetek 1,3 százalékkal nőttek az idén január-februárban a nemzetgazdaságban az egy évvel korábbihoz képest, a közfoglalkoztatottak nélkül 6,4 százalékos volt a növekedés, a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete elérte a 226 600 forintot - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
tovább »
Nézőpont: Pálinkázzunk csak kedvünkre

Nézőpont: Pálinkázzunk csak kedvünkre

18.04.2014 | Úgy látom, ebben a választási ciklusban sem maradunk szabadságharc nélkül. Ami nem baj, hiszen mi, magyarok nem egy tizenkettő egy tucat nemzet vagyunk. Pontosabban, igenis, álljunk ki az igazunkért, ha kell Európa, ha kell, a világ előtt. Kovács Zsolt írása.
tovább »
Ami leesik, az felszárad

Ami leesik, az felszárad

18.04.2014 | Hajdú-Bihar - A talajok lezárása bár szükséges volt, de annak is megvan a veszélye.
tovább »
Szabálytalan együttműködés

Szabálytalan együttműködés

18.04.2014 | Nyíregyháza - Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) több esetben is szabálytalanságokat tárt fel egyes megyei kereskedelmi és iparkamarák, valamint a velük szakmai kapcsolatban álló gyakorlati képzőhelyek együttműködésében.
tovább »

Egyre több német tesz önfeljelentést az adóhatóságnál

18.04.2014 | Berlin, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Németországban egyre többen tesznek úgynevezett önfeljelentést adókerülés miatt, amiben szakértők szerint nagy szerepe van a Bayern München labdarúgóklub letöltendő börtönbüntetésre ítélt elnöke, Uli Hoeness adócsalási ügyének.
tovább »

Beszállítói hiba miatt került magyar címke a lengyel tojásra

17.04.2014 | Budapest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - A Lidl magyar beszállítója, a Szíjártó Bt. tévesztett a csomagolásnál, ezért került "Magyar friss tojás" jelölés az import tojásra. A Lidl Magyarország a hatóság jelzésére minden üzletében azonnali hatállyal visszahívta a téves megjelölésű termékeket, amelyek a továbbiakban nem kerülnek kereskedelmi forgalomba - tájékoztatta a társaság csütörtökön az MTI-t.
tovább »

Negyven útvonalán csökkenti kapacitásait az Emirates a nyáron

17.04.2014 | Budapest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Negyven útvonalán csökkenti kényszerűségből járatainak számát a nyári főszezonban az Emirates légitársaság a dubaji repülőtér futópályájáinak felújítása miatt - közölte a cég csütörtökön a honlapján.
tovább »

Magyar Államkincstár: kiemelt feladat a kampányfinanszírozás ellenőrzése

17.04.2014 | Veszprém, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - A Magyar Államkincstár kiemelt feladatai közé tartozik a kampányfinanszírozással kapcsolatos ellenőrzések elvégzése - mondta Dancsó József, a szervezet elnöke csütörtökön veszprémi sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes is, méltatva, hogy átláthatóbbá vált a kampányfinanszírozási rendszer.
tovább »

A békéltető testület Telekom-ügyfelektől érkezett jelzéseket vizsgál

17.04.2014 | Budapest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - A Pest Megyei Békéltető Testülethez több olyan fogyasztói jelzés érkezett, hogy a Magyar Telekom egyes csomagjainak árát megemelte, a korábbi árat csak az elektronikus fizetést választó ügyfelei számára biztosítja, a számlát csekken rendezőknek pedig többet kell fizetniük - közölte a testület csütörtökön az MTI-vel.
tovább »

Tojásokat vont ki a forgalomból a Nébih

17.04.2014 | Budapest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Magyar friss tojás jelölésű, valójában azonban Lengyelországból származó tojásokat árusítottak a Lidl üzleteiben; az érintett tételek forgalomba hozatalát a hatóság azonnali hatállyal megtiltotta, és elrendelte a kereskedelmi forgalomból történő kivonását - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel csütörtökön.
tovább »

Ukrán válság - Londoni elemzők: már csökkenhet az orosz GDP

17.04.2014 | London, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - A legújabb első negyedévi aktivitási adatok arra vallanak, hogy az ukrán válság következményei miatt máris csökkenhet az orosz gazdaság teljesítménye - vélekedtek csütörtöki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
tovább »

A német lakosság támogatja az atomenergia kivezetését

17.04.2014 | Budapest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Egy januári felmérés szerint a német lakosság 90 százaléka támogatja az atomenergia kivezetését 2022-ig, ugyanakkor a lakosság fele korábbi időpontra tenné a nukleáris energiatermelés megszüntetését - mondta Felix Matthes, az Öko-Institut kutatási igazgatója az Energiaklub és a Heinrich Böll Alapítvány közös rendezvényén csütörtökön, Budapesten.
tovább »

Czerván György: a támogatások szinten tartása a cél

17.04.2014 | Hajdúböszörmény, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - A tejkvóta rendszer 2015. április 1-jétől megszűnik az Európai Unióban, de az új lehetőségek kihasználásával a támogatások szinten tartása, ha lehet növelése a cél - jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön Hajdúböszörményben.
tovább »

A NAV közzétette a májusban elszámolható üzemanyagárakat

17.04.2014 | Budapest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban májusban alkalmazható üzemanyagárakat.
tovább »

MNB: pénzügyi panasztételre is van lehetőség a megyeszékhelyek kormányablakainál

17.04.2014 | Budapest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Április közepétől az ügyfelek a megyeszékhelyek kormányablakainál, illetve Vácott is beadhatják pénzügyi fogyasztóvédelmi beadványaikat, s ezek kitöltését a helyi ügyintézők segítik - erről állapodtak meg a közigazgatási tárca, a jegybank és az érintett kormányhivatalok vezetői.
tovább »

Megkezdték a Vitaricum védjeggyel jelölt zöldség és gyümölcs forgalmazását

17.04.2014 | Budapest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Megkezdték a Vitaricum védjeggyel jelölt minőségi magyar zöldség és gyümölcs árusítását, elsőként a CBA Kereskedelmi Kft.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Dorina, a nap szépe

Dorina nyíregyházi diáklány. Kereskedelmi szakon tanul, s jövőjét is ezen a pályán képzeli el.
tovább »

További hírek a Gazdaság kategóriából
Vegyesvállalati szerződést kötött Kínában az Innomed
Peking, 2014. április 19., szombat (MTI) - Több éves előkészítés után vegyesvállalati megállapodást írt alá [...] tovább »
Nem emeli a jegyárakat a Balatoni Hajózási Zrt.
Balatonfüred, 2014. április 19., szombat (MTI) - Tudatos üzletpolitikai döntés volt, hogy a tavalyi szinten tartjuk [...] tovább »
Pénztárgépek – A pórul járt kereskedők április végéig igényelhetnek támogatást
Budapest, 2014. április 19., szombat (MTI) - Április 30-áig igényelhetnek állami támogatást azok a kereskedők, [...] tovább »
Jogszabályváltozás – Májustól biztonsági jel kerül a földszerződésekre
Budapest, 2014. április 19., szombat (MTI) - Május első napjától a mező- és erdőgazdasági hasznosítású föld [...] tovább »
Tisztítják a Tisza-tavat
Szolnok, 2014. április 19., szombat (MTI) - Csaknem kétszázezer köbméter iszaptól szabadították meg eddig a [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása