Akik számára fekete betűs ünnep Szent György napja

Akik számára fekete betűs ünnep Szent György napja

14 órája | Hajdú-Bihar - Van, akinek a juhai a tavalyi nyarat a hodályban töltötték, sok állat meg is betegedett.
Búsuló juhászok

Búsuló juhászok

15 órája | A szerkesztőségi fotóarchívumot lapozgatva a kezembe került egy képsorozat, a felvételek Hortobágy-Kónyán készültek egy riporton. Petneházi Attila írása.

Új kollektív szerződés a fuvarozóknál május 1-jétől

10 órája | Budapest - Aláírták a fuvarozók egyesületének tagvállalkozásaira vonatkozó új kollektív szerződést, a dokumentum május 1-jén lép hatályba - közölte a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) pénteken az MTI-vel.

Kiemelt programokért felelős miniszteri biztost neveztek ki az agrártárcánál

11 órája | Budapest - Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter az agrártárca kiemelt programokért felelős miniszteri biztosává nevezi ki Horváth Istvánt, az erről szóló határozat a pénteki Hivatalos Értesítőben jelent meg.

KSH: egyre több anya vállal munkát kisgyermeke mellett

12 órája | Budapest - A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint egyre több három éven aluli gyermeket nevelő anya vállal munkát.

Az MNB felügyelőbizottsága szerint jogszerűek voltak a jegybank műtárgyvásárlásai

12 órája | Budapest - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottsága (fb) szerint jogszerűek voltak az Értéktár program keretén belül végrehajtott vásárlások - derül ki a testület üléséről az MNB honlapján pénteken közzétett közleményből.

Elérhető a pályázati portál a családi házak energetikai korszerűsítésére

13 órája | Budapest - Elkészült az Otthon Melege Program keretében meghirdetett családi házak energiahatékonyságának növelését célzó alprogram pályázati honlapja - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteken az MTI-vel.

Origo - Varga Mihály: a nemzeti buszgyártás fellendítésére állami megrendelésekre van szükség

13 órája | Budapest - A nemzeti buszgyártás fellendítésére állami és önkormányzati megrendelésekre van szükség - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Origo hírportálnak nyilatkozva.

A kormány benyújtotta a konvergenciaprogramot

10 órája | Budapest - A kabinet elküldte az Európai Bizottságnak Magyarország 2016-2020-ra vonatkozó konvergenciaprogramját - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-t.

Költségvetés - Fidesz: mindenki léphet egyet előre

13 órája | Budapest - Mindenki léphet egyet előre - mondta a 2017-es költségvetésről a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Puskás Ferenc arcképével díszített Unicumot ad ki a Zwack

13 órája | Budapest - Limitált példányszámú, a palackon Puskás Ferenc arcképével ellátott Unicumot mutatott be pénteken a Zwack.

Vasárnapi nyitvatartás - OKSZ: sok vállalkozást ellehetetlenítene a száz százalékos pótlék

13 órája | Budapest - Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint a 100 százalékos vasárnapi pótlék sok vállalkozás számára lehetetlenné tenné a vasárnapi nyitvatartást, sokakat pedig arra kényszerítene, hogy más költségeket faragjanak le, így a cafeteria is áldozatul eshet.

Uniós forrásból bővíti gyártókapacitását a nyíregyházi Realtherm Kft.

13 órája | Nyíregyháza - Új üzemcsarnokot épít és ablakgyártó berendezéseket vásárol több mint 727 millió forintos beruházással a műanyag nyílászárók gyártásával és forgalmazásával foglalkozó nyíregyházi Realtherm Kft. - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
„A kis bajnokok és győztesek Magyarországáért”

„A kis bajnokok és győztesek Magyarországáért”

12 órája | Derecske - Megtörtént végre az, amire már évek óta vártak a településen, az országos tanuszoda-építési programban pénteken letették a létesítmény alapkövét Derecskén.

Tovább csökkennek a roamingdíjak április 30-tól

12 órája | Budapest - Tovább csökkennek a roamingdíjak az EU-ban április 30-tól az Európai Parlament, a Bizottság és a Tanács tavalyi megállapodásának megfelelően - olvasható az Európai Parlament honlapján.
IMF: lendületes ütemben nőtt a magyar gazdaság az elmúlt években, az állami szerepvállalást mérsékelni kell

IMF: lendületes ütemben nőtt a magyar gazdaság az elmúlt években, az állami szerepvállalást mérsékelni kell

15 órája | Washington - Az eddig elért gazdaságpolitikai eredmények méltatása mellett az állam gazdasági szerepvállalásának mérséklését sürgeti a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szokásos éves ellenőrzésének eredményéről pénteken kiadott és az MTI-hez eljuttatott jelentése.

Nőtt az alternatív járművek forgalomba helyezése Európában

17 órája | Brüsszel - Hat százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett alternatív üzemanyaggal hajtott járművek száma Európában az első negyedévben - közölte pénteken az európai autógyártók szövetsége, a brüsszeli ACEA.

Költségvetés - Palkovics: nőnek az állami intézményfenntartó és a felsőoktatási forrásai

17 órája | Budapest - Az állami intézményfenntartó jövőre 103 milliárdos többletet kaphat, a felsőoktatási intézmények 43 milliárdos pluszforrással számolhatnak a költségvetés tervezete szerint - közölte az oktatási államtitkár pénteken Budapesten.

Szigorúbb szankciókra számíthatnak az engedély nélkül taxizók

16 órája | Budapest - Az engedély nélkül taxizók az eddiginél súlyosabb szankciókra számíthatnak a jövőben - jelentette be Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Szijjártó: Matolcsy a magyar gazdaságtörténet legjobb jegybankelnöke

18 órája | Budapest - A külgazdasági és külügyminiszter szerint Matolcsy György a magyar gazdaságtörténet legjobb jegybankelnöke.

Emelkedett az üzemanyagok ára

18 órája | Budapest - Emelte bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Feketelista.hu: csökkent az adótartozások összege

18 órája | Budapest - A cégek és magánszemélyek teljes adótartozása 2246 milliárd forintra rúgott március végén, míg egy évvel korábban még ennél 14 százalékkal több, 2568 milliárd forint volt - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis.

Jogerősen elrendelték a román Astra biztosító felszámolását, kezdődik a kártalanítás

19 órája | Bukarest - Jogerősen elrendelte a bukaresti táblabíróság a román Astra biztosító felszámolását, amelyet az összevont pénzügyi felügyelet (ASF) kezdeményezett tavaly augusztusban - közölték pénteken a román hírforrások.
Hogyan őrizzük meg a békét a munkahelyen?

Hogyan őrizzük meg a békét a munkahelyen?

17 órája | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Valószínűleg mindnyájunknak volt már része olyan megbeszélésben vagy időtöltésben, amikor olyanokkal voltunk együtt, akiket nem annyira csípünk.
Tejben a forintunk

Tejben a forintunk

20 órája | Első blikkre teljesen rendben van a tejtermelők megsegítésére Lázár János által belengetett intézkedési terv. Magyar földről, magyar tejet a magyar embereknek, úgy, hogy a tejtermelők jól járjanak. Na jó, az az elsődleges cél, a többi csak az eredő. Kovács Zsolt jegyzete.

Varga: az adóhatóság átalakítása már 60 százalékban megvalósult

21 órája | Budapest - Varga Mihály szerint az adóhatóság átalakítása már 60 százalékban megvalósult, az ügyfeleknek már érezniük kell az ettől várt szemléletváltozást.

NGM: számos ágazat jut többletforráshoz az idei költségvetés módosításával

21 órája | Budapest - Számos ágazat juthat többletforráshoz az idei költségvetés módosításával - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

Varga Mihály: a szuperkórházzal kapcsolatos beruházásra van pénz a jövő évi költségvetésben

21 órája | Budapest - A "szuperkórházzal" kapcsolatos beruházásra félretett egy összeget a kormány a jövő évi költségvetésben - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a tervezett új budapesti létesítmény finanszírozására vonatkozó kérdésre az InfoRádió Aréna című műsorában csütörtök este.

Quaestor - A Legfőbb Ügyészség előtt tüntetett az Együtt a károsultakkal

21 órája | Budapest - Polt Péter legfőbb ügyész hivatala előtt tüntetett az Együtt a Quaestor-károsultakkal csütörtökön Budapesten.

Brókerbotrány - Pénzt próbálnak kicsalni Quaestor-károsultaktól, feljelentést tett a felszámoló

21 órája | Budapest - Hamis fizetési felszólításokat küldött egy jogosulatlanul fellépő magánszemély egyes Quaestor-ügyfeleknek az elmúlt napokban, különféle jogcímeken a tartozások azonnali átutalására szólította fel a gyanútlan embereket - hívta fel a figyelmet a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolója, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) csütörtökön. A társaság az ügyfelek bejelentései alapján büntető feljelentést tett a nyomozó hatóságnál.

Fellépést várnak a korrupció ellen

22 órája | Debrecen - Globálisan 83 százalékos a személyes büntetőjogi felelősségre vonás támogatottsága.
Lassan áll pályára az építőipar

Lassan áll pályára az építőipar

22 órája | Debrecen - Több mint 1400 vállalkozás szűnt meg az idei év első negyedévében idehaza az ágazatban.
Sertésálmok és valóság

Sertésálmok és valóság

23 órája | Debrecen - A 2012-ben elindított sertésprogram a hazai termelők helyzetén érdemben nem javított.

Kamarai segítség az egységes kérelemhez

23 órája | Debrecen - Késedelmes benyújtás esetén munkanaponként egy százalék a késedelmi pótlék mértéke.
Lázár: 2018-tól új alaptanterv lehet, szeptembertől csökkenhetnek a tanulók terhei

Lázár: 2018-tól új alaptanterv lehet, szeptembertől csökkenhetnek a tanulók terhei

1 napja | Budapest - Új nemzeti alaptantervre, a tanulói terhek csökkentésére, a pedagógus-továbbképzési rendszer átalakítására tett javaslatot Palkovics László oktatási államtitkár a kormánynak - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

KSH: csökkent a munkanélküliség az első negyedévben

1 napja | Budapest - Az első negyedévben 6,1 százalékos volt a munkanélküliség a 15-64 éves korosztályban, tovább csökkent az előző negyedévi 6,2 és az egy évvel korábbi 7,8 százalékossal összehasonlítva - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Költségvetés - Lázár: kiszámíthatóság és biztonság jellemzi a kormány javaslatát

Költségvetés - Lázár: kiszámíthatóság és biztonság jellemzi a kormány javaslatát

1 napja | Budapest - A kiszámíthatóság és a biztonság költségvetéseként jellemezte a kormány 2017-es büdzséjavaslatát a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Megszüntette a pálinka jövedéki adójának ügyében indított kötelezettségszegési eljárását az Európai Bizottság

1 napja | Brüsszel - Megszüntette a pálinka jövedéki adójának ügyében indított kötelezettségszegési eljárását az Európai Bizottság, ugyanakkor újabb jogi eljárást indított Magyarország ellen - közölte az uniós bizottság sajtószolgálata csütörtökön.
Szijjártó: amerikai cég új globális szolgáltató központot hoz létre Debrecenben

Szijjártó: amerikai cég új globális szolgáltató központot hoz létre Debrecenben

28.04.2016 | Budapest - Az ipari berendezések tervezésével és gyártásával foglalkozó amerikai Flowserve Corporation zöldmezős beruházással globális szolgáltató központot hoz létre Debrecenben, amellyel 404 új munkahelyet teremt; a cég 4,3 milliárd forint értékű beruházáshoz 1,5 milliárd forint támogatást kap a költségvetésből - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Legelő nélkül nehéz kihajtani a jószágot

28.04.2016 | Hajdú-Bihar - A mezőpeterdi Buj Gyula félezer anyajuhával hol az erdőn, hol meg a mezőn „bujkál”.

Április végétől két új uniós pályázaton indulhatnak a társasházak és lakásszövetkezetek

28.04.2016 | Budapest - Április végétől két ú pályázaton, a Széchenyi 2020-as kiírás keretében juthatnak vissza nem térítendő támogatáshoz vidéki társasházak és lakásszövetkezetek - hívta fel a figyelmet a Házfórum.hu szakmai portál csütörtöki közleményében.

GVH: kivezeti a Procter & Gamble a magyar piacról hajhullásra kínált termékeit

28.04.2016 | Budapest - A Procter & Gamble kivezeti a magyar piacról hajhullásra kínált termékeit, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ezért a kötelezettségvállalásért cserébe nem állapított meg jogsértést, és bírságot sem szabott ki a termékek megalapozatlan népszerűsítése miatt.

Varga Mihály: javult a nők és a fiatalok foglakoztatási mutatója

28.04.2016 | Budapest - A foglalkoztatás bővülésén belül pozitívum, hogy javult a nők és a fiatalok foglalkoztatási mutatója - emelte ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön az M1 aktuális csatornán, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közzétett, első negyedéves munkanélküliségi és foglalkoztatási adatait kommentálva.

Több mint 300 ezren kérték a NAV közreműködését az adóbevallásukhoz

28.04.2016 | Budapest - Idén több mint 300 ezer adózó kérte a Nemzeti Adó-, és Vámhivatal (NAV) közreműködését a bevallása elkészítésében, az érvényesen nyilatkozók hétfőig kapják meg az adóhatóságtól az egyszerűsített bevallásukat postán vagy elektronikusan - közölte a NAV az MTI-vel csütörtökön.

Varga Mihály: jelentősen bővült a Magyar Államkincstár szerepe

28.04.2016 | Budapest - A Magyar Államkincstár szerepe jelentősen kibővült a megalapítása óta eltelt húsz évben, emelkedett a rendszerben szereplő intézmények, szervezetek száma - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön, a Magyar Államkincstár fennállásának 20. évfordulóján tartott nemzetközi konferencián Budapesten.
Előző
123456  
 

Amanda, a nap szépe

Amanda a tanulás mellett szívesen jár fotózásokra. Nagyon jól érzi magát a kamera előtt.
tovább »
További hírek a Gazdaság kategóriából


hirdetés