Tovább vág a jegybank, gyengülhet a forint

Tovább vág a jegybank, gyengülhet a forint

1 órája Debrecen - A második félévben 310 euró/forint feletti árfolyamra számít a befektetési igazgató.
tovább »
SZÉP-kártya: a május végén lejáró keretből még 1,8 milliárd felhasználásra vár

SZÉP-kártya: a május végén lejáró keretből még 1,8 milliárd felhasználásra vár

16 órája | Budapest, 2015. május 25., hétfő (MTI) - Mintegy 1,8 milliárd forint szerepel még a Széchenyi Pihenőkártyákon (SZÉP-kártya) a 2013. évi befizetésekből, amelyek felhasználási határideje 2015. május 31-én jár le - derült ki az MTI által megkérdezett kártyakibocsátók tájékoztatásából.
tovább »

Paksi bővítés - Magyarországi képviseletet nyitott a Roszatom vállalata

11 órája | Moszkva, 2015. május 25., hétfő (MTI) - Magyarországi képviseletet nyitott a Roszatomhoz tartozó atomerőmű-tervező és építő cég - közölte hétfőn az orosz állami atomenergetikai vállalat.
tovább »

Mintegy 70 millió eurós nyereséget ért el a vatikáni bank

14 órája | Vatikánváros, 2015. május 25., hétfő (MTI) - Jelentős haszonnal, 69,3 millió euró nyereséggel zárta a tavalyi évet az IOR vatikáni bank - hozta nyilvánosságra hétfőn a pápai állam pénzintézete.
tovább »

Kamatdöntés - Londoni elemzők: a keddi kamatcsökkentés biztos, június lesz érdekes

17 órája | London, 2015. május 25., hétfő (MTI) - Londoni pénzügyi elemzők egybehangzó előrejelzései szerint biztosra vehető, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa újabb 0,15 százalékponttal 1,65 százalékra csökkenti alapkamatát keddi kamatdöntő ülésén.
tovább »

Vedomosztyi: szakértők nem látják az orosz gazdasági visszaesés végét

17 órája | Moszkva, 2015. május 25., hétfő (MTI) - Szakértők nem látják egyelőre, hogy milyen mély lesz és mikor ér véget az orosz gazdaság visszaesése - írta hétfői számában a Vedomosztyi című orosz napilap.
tovább »

Az INA eladja ingatlanjai jelentős részét

20 órája | Zágráb, 2015. május 25., hétfő (MTI) - Az INA horvát olajipari vállalat úgy döntött, eladja ingatlanjai jelentős részét, az értékesítéstől pedig 32 millió euró (több mint 10 milliárd forint) bevételt vár – értesült a horvát sajtó a hétvégén.
tovább »
Nébih: a megbírságolt termelők többsége jogszabálykövetővé vált

Nébih: a megbírságolt termelők többsége jogszabálykövetővé vált

24.05.2015 | Budapest, 2015. május 24., vasárnap (MTI) - A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tapasztalatai szerint az elmúlt két évben a hivatal által leleplezett, szabálytalanságot elkövető termelők többsége, 80-90 százaléka jogszabálykövetővé vált - mondta Helik Ferenc, a hivatal kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán.
tovább »

A napelemek árának csökkenésével nem tartott lépést a naperőművek bővülése

24.05.2015 | Budapest, 2015. május 24., vasárnap (MTI) - Annak ellenére, hogy az utóbbi öt évben felére estek a napelemárak, ennél kisebb ütemben bővülnek a napenergiás termelő egységek - közölte a napenergiás rendszerek tervezésével és kivitelezésével foglalkozó High Six Team Kft. az MTI-vel.
tovább »

A kormány benyújtotta a Vidékfejlesztési Program átdolgozott változatát az uniónak

24.05.2015 | Budapest, 2015. május 24., vasárnap (MTI) - A kormány benyújtotta az Európai Bizottságnak a 2014-2020-as uniós ciklusra vonatkozó Vidékfejlesztési Program (VP) átdolgozott változatát, így mintegy 1300 milliárd forint vidékfejlesztési forrás felhasználása kaphat zöld jelzést Brüsszelben - közölte a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkársága az MTI-vel.
tovább »

FM: az új vadgazdálkodási törvény zsinórmértéke a természetvédelem lesz

23.05.2015 | Budapest, 2015. május 23., szombat (MTI) - Az új vadgazdálkodási törvény zsinórmértéke a természetvédelem lesz - mondta Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földterületekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szombat este azzal kapcsolatban, hogy a napokban bemutatták a készülő törvény koncepcióját.
tovább »
Nézőpont: A kulcs az ember

Nézőpont: A kulcs az ember

23.05.2015 | A pénz nem boldogít. Vagy mégis? Örök vita ez. Mint ahogy általában, ebben a témában sem lehet csak végletekben gondolkodni, hiszen attól függ, honnan nézzük. Pálfi-Tóth Zoé írása.
tovább »
Megkérdeztük: Ön is úgy gondolja, hogy a ,,pénz nem boldogít”?

Megkérdeztük: Ön is úgy gondolja, hogy a ,,pénz nem boldogít”?

23.05.2015 | Debrecen - Vajon a pénz a kulcs a gondtalan élethez? Olvasóink megmondják a választ!
tovább »
NAV: az összes Uber-sofőr fennakadt a rostán az első ellenőrzések során

NAV: az összes Uber-sofőr fennakadt a rostán az első ellenőrzések során

23.05.2015 | Budapest, 2015. május 23., szombat (MTI) - Lezárult az Uber taxis cég sofőrjeit érintő első ellenőrzési sorozat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV), és az összes vizsgált Uber-sofőr fennakadt a rostán - közölte az MTI-nek küldött közleményében szombaton a Nemzetgazdasági Minisztérium.
tovább »

Hitelminősítés – NGM: még közelebb került az ország a befektetésre ajánlott kategória eléréséhez

23.05.2015 | Budapest, 2015. május 23., szombat (MTI) – A kormánynak az adósságráta csökkentésére és a gazdaság fenntartható növekedési pályán tartására irányuló erőfeszítései beérni látszanak a Fitch szerint, és így Magyarország még közelebb került a befektetésre ajánlott kategória eléréséhez - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel.
tovább »

Hitelminősítés – Elemzők: meglepetés a Fitch kilátásjavítása

23.05.2015 | Budapest, 2015. május 23., szombat (MTI) - Pozitív meglepetésnek nevezte a K&H és az ING vezető elemzője, hogy a Fitch stabilról pozitívra javította a magyar államadós-osztályzatainak kilátását, de abban eltért a véleményük, hogy már idén, vagy csak jövőre lehet felminősítés.
tovább »

Hitelminősítés - Banai Péter: a befektetők szerint Magyarország többet érdemel

23.05.2015 | Budapest, 2015. május 23., szombat (MTI) - A piaci befektetők úgy látják, Magyarország többet érdemel - mondta Banai Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szombat reggel annak kapcsán, hogy az egyik nemzetközi hitelminősítő pozitívra javította Magyarország államadós-osztályzatainak kilátását.
tovább »

FT: Kelet-Európában keres gyártási helyszínt a Jaguar Land Rover, Magyarország is a listán

23.05.2015 | London, 2015. május 23., szombat (MTI) - Hamarosan dönt egy kelet-európai gyártóközpont felépítéséről a brit Jaguar Land Rover autóipari csoport, és a listán szerepel Magyarország is - írta a szombati Financial Times.
tovább »
Jegyzet: Nem a levegőbe beszéltek

Jegyzet: Nem a levegőbe beszéltek

23.05.2015 | Vajon miért Atlanta, ez az önmagában ugyan jelentős, de amerikai viszonylatban nem kiugróan fontos város rendelkezik a világ legforgalmasabb repterével. Leginkább (csak?) annak okán, hogy a Mississippi deltájáról elnevezett légitársaság itt üzemelteti a Föld legnagyobb bázisrepülőterét. T. Szűcs József jegyzete.
tovább »
Hitelminősítés - Pozitívra javította a magyar adósosztályzatok kilátását a Fitch Ratings

Hitelminősítés - Pozitívra javította a magyar adósosztályzatok kilátását a Fitch Ratings

23.05.2015 | London, 2015. május 22., péntek (MTI) - Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította Magyarország államadós-osztályzatainak kilátását az eddigi stabilról a Fitch Ratings, egyebek mellett a magyar gazdaság külső mutatóinak markáns javulásával indokolva a lépést.
tovább »

Költségvetés - A GDP 2019-ben 3 százalékkal bővülhet

23.05.2015 | Budapest, 2015. május 22., péntek (MTI) - A kormány pénteken benyújtotta az Országgyűlésnek a jövő évi költségvetéshez kapcsolódó középtávú kitekintést: 2019-ben 3 százalékos növekedéssel, 3 százalékos inflációval és 1,5 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal számol.
tovább »

Nagy Márton: a magáncsődvédelem 20-25 ezer családnak jelent mentőövet

23.05.2015 | Budapest, 2015. május 22., péntek (MTI) - A Magyar Nemzeti Bank számítása szerint a magáncsődvédelem 20-25 ezer család számára jelent mentőövet - mondta Nagy Márton, a jegybank ügyvezető igazgatója pénteken az M1 aktuális csatornán.
tovább »
A milliárdos vagyon kötelez is

A milliárdos vagyon kötelez is

23.05.2015 | Debrecen - A leggazdagabb hajdú-bihari vállalkozók sem képesek arra, hogy minden rászorulónak adjanak.
tovább »
Nagy eltérések vannak Európában a 4G mobil adatforgalom árazásában

Nagy eltérések vannak Európában a 4G mobil adatforgalom árazásában

23.05.2015 | Brüsszel, 2015. május 22., péntek (MTI) - Finnországban a negyedik generációs (4G) mobil előfizetők ugyanazért az összegért adatforgalomban az európai átlag tízszeresét kapják, illetve ötvenszeresét a németországinak és százszorosát a magyarországinak - derül ki a finn Rewheel piackutató vállalat politico.eu portál által idézett tanulmányából.
tovább »

Ukrán válság - Londoni elemzők: az orosz gazdaság a vártnál jobb, az ukrán rosszabb állapotban van

22.05.2015 | London, 2015. május 22., péntek (MTI) - Londoni pénzügyi elemzők szerint az orosz gazdaság a várakozásoknál jobban, az ukrán gazdaság viszont sokkal rosszabbul teljesít az idén.
tovább »

Németországban a kisebb szakszervezetek befolyását csökkentő törvényt fogadtak el

22.05.2015 | Berlin, 2015. május 22., péntek (MTI) - Németországban a kisebb szakszervezetek befolyását korlátozó törvényt fogadott el pénteken a törvényhozás alsóháza (Bundestag). A vitatott jogszabályt a kormányoldal számos képviselője elutasította, és több szakszervezet közölte, hogy az alkotmánybírósághoz fordul miatta.
tovább »
Enyhén emelkedett az álláskeresők száma áprilisban éves összehasonlításban

Enyhén emelkedett az álláskeresők száma áprilisban éves összehasonlításban

22.05.2015 | Budapest, 2015. május 22., péntek (MTI) - Az áprilisi zárónapon 414,9 ezer álláskereső szerepelt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában, ami csökkenés az egy hónappal korábbi és kis mértékű emelkedés az egy évvel korábbi adatokhoz képest - közölte az NFSZ a honlapján.
tovább »

Tíz éve van jelen Magyarországon a kínai Huawei

22.05.2015 | Budapest, 2015. május 22., péntek (MTI) - Magyarországi jelenlétének tíz éves évfordulóját ünnepelte Budapesten a kínai Huawei fejlett technológiai konszern magyar üzleti partnerei és állami vezetők jelenlétében.
tovább »

Reklámadó - Benyújtotta kormány a reklámadóhoz kapcsolódó törvények módosítását

22.05.2015 | Budapest, 2015. május 22., péntek (MTI) - A kormány benyújtotta pénteken a parlamentnek a reklámadóhoz kapcsolódó törvények módosításáról szóló javaslatát.
tovább »
Rigai csúcs - Orbán: az ukránok vízumkérdését nem sikerült megoldani

Rigai csúcs - Orbán: az ukránok vízumkérdését nem sikerült megoldani

22.05.2015 | Budapest/Riga, 2015. május 22., péntek (MTI) - Orbán Viktor miniszterelnök az ukránok vízum nélküli uniós beutazását nevezte rigai keleti partnerségi csúcstalálkozó legfontosabb kérdésének, amelyet azonban nem sikerült megoldani - nyilatkozta a kormányfő pénteken az M1 aktuális csatornának.
tovább »

Szakszervezetek demonstráltak Brüsszelben a paksi atomerőmű miatt

23.05.2015 | Budapest, 2015. május 22., péntek (MTI) - Demonstrációt tartottak Brüsszelben pénteken a paksi atomerőművel kapcsolatos tervezett intézkedések nyilvánosságáért és nemzetközi konzultációt követelve az erőműnél működő magyar szakszervezetek.
tovább »
Banki elszámolás - MNB: több mint 11 ezer megkeresés, és 323 panasz érkezett be eddig

Banki elszámolás - MNB: több mint 11 ezer megkeresés, és 323 panasz érkezett be eddig

22.05.2015 | Budapest, 2015. május 22., péntek (MTI) - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) mellett működő Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központhoz több mint 11 ezer megkeresés, információkérés érkezett a devizahiteles elszámolással kapcsolatban, a Pénzügyi Békéltető Testülethez pedig 323 ügyfél adott be panaszt a legfrissebb adatok szerint - mondta Szabó József, a fogyasztóvédelmi központ igazgatója pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
tovább »
Czibere: júliustól átlagosan bruttó 16 ezer forinttal többet kapnak havonta a szociális dolgozók

Czibere: júliustól átlagosan bruttó 16 ezer forinttal többet kapnak havonta a szociális dolgozók

22.05.2015 | Budapest, 2015. május 22., péntek (MTI) - Átlagosan havonta bruttó 16 ezer forint bérkiegészítésre számíthat mintegy 65 ezer szociális dolgozó július 1-jétől - jelentette be Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.
tovább »

A közvetlen értékesítést is támogatja a Vidékfejlesztési Program

22.05.2015 | Budapest, 2015. május 22., péntek (MTI) - A Vidékfejlesztési Programon belül (VP) külön tematikus alprogramban kaptak helyett összesen 26 milliárd forintos keretösszeggel a közvetlen értékesítési módok, például a termelői piacok elterjesztésének támogatása - mondta Kiss Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára egy Leader-pályázatból megvalósult falusi szálláshely átadásán pénteken Szabolcsban.
tovább »

Brókerbotrány - Indul a Hungária Értékpapír ügyfeleinek kártalanítása a Bevánál

22.05.2015 | Budapest, 2015. május 22., péntek (MTI) - A Hungária Értékpapír Zrt. ügyfelei péntektől kezdődően egy éven keresztül nyújthatják be kártalanítási kérelmüket a Befektető-védelmi Alaphoz (Beva).
tovább »

NAÜ: a magyar nukleáris hatóság biztonsági elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen

22.05.2015 | Budapest, 2015. május 22., péntek (MTI) – A magyar kormány felkérésére végzett nemzetközi felülvizsgálat szerint az Országos Atomenergia Hivatal a nukleáris biztonság iránt elkötelezetten, magas színvonalon végzi a munkáját, de teljes függetlensége érdekében lépéseket kell tenni – hangzott el a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) felülvizsgálati misszióját záró sajtótájékoztatón, Budapesten.
tovább »

Csökkent a Hewlett-Packard forgalma és nyeresége

22.05.2015 | Palo Alto, 2015. május 22., péntek (MTI) - Pénzügyi éve második negyedévében a Hewlett-Packard számítástechnikai konszern értékesítési árbevétele hét százalékkal, nyeresége 21 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest - derül ki a cég honlapján közzétett eredmény beszámolóból.
tovább »

Leginkább a panaszkezeléssel elégedetlenek az energetikai cégek fogyasztói

22.05.2015 | Budapest, 2015. május 22., péntek (MTI) - Az ügyfélszolgálatokkal kapcsolatos elégedettségi mutatók nem romlottak az elmúlt időszakban, de a villamos energiát és a földgázt szolgáltatók alacsony pontszámot kaptak a reklamációk kezelésére - közölte felmérése eredményét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.
tovább »

Varga Mihály: Magyarország az unió leggyorsabban növekvő államai közé lépett

22.05.2015 | Rétság, 2015. május 22., péntek (MTI) - Magyarország az Európai Unió leggyorsabban növekvő gazdaságai közé lépett, a bruttó hazai termék elérte a válság előtti szintet, nőtt a foglalkoztatottak száma és a beruházások volumene is - mondta Varga Mihály pénteken a Nógrád megyei Rétságon az Urbán és Urbán Kft. üzemének avatásán.
tovább »

Jakab István: tovább erősödhetnek a magyar-szászországi kapcsolatok

22.05.2015 | Berlin, 2015. május 22., péntek (MTI) - A gazdaságtól a politikáig számos területen tovább erősödhetnek Magyarország és Szászország kapcsolatai, és újabb beruházások valósulhatnak meg - mondta Jakab István az MTI-nek pénteken a németországi tartományban folytatott tárgyalásai után.
tovább »
22. Búza- és repcetanácskozás az egyetemen

22. Búza- és repcetanácskozás az egyetemen

22.05.2015 | Debrecen - A jövő agrártámogatása és az agrárgazdaság jövője címmel szerveznek hagyományos búza- és repcetanácskozást kedden, a Debreceni Egyetemen.
tovább »

LED-lámpákat gyártó kínai üzem épül Sárospatakon

22.05.2015 | Sárospatak, 2015. május 22., péntek (MTI) - A kínai Shanghai Feilo Acoustics CO, Ltd. LED-lámpákat gyártó üzemet épít Sárospatakon, a 30 millió eurós beruházás előkészítéséről pénteken írt alá szándéknyilatkozatot Zhuang Shena'n a kínai cég vezérigazgatója, Aros János (Fidesz-KDNP), a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város polgármestere és Hörcsik Richárd a térség fideszes országgyűlési képviselője.
tovább »

ÁSZ: a költségvetési javaslat megfelel az államadósság-szabálynak, valamint az államháztartásról szóló jogszabályoknak

22.05.2015 | Budapest, 2015. május 22., péntek (MTI) - A 2016-os központi költségvetésről szóló törvényjavaslat megfelel az alaptörvényben meghatározott államadósság-szabálynak, valamint az államháztartásról szóló jogszabályok előírásainak, a büdzsé megalapozottsága javult a korábbi évekhez képest - állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a 2016. évi központi költségvetési törvényjavaslatról.
tovább »
Szegények közt…

Szegények közt…

22.05.2015 | Debrecen - Az Észak-alföldi a tizenegyedik legszegényebb az EU 273 régiójából az Eurostat nemrég közzétett listája szerint, melyben az uniós tagállamok 2013. évi, standard vásárlóerő-paritáson számolt GDP adatait vették figyelembe.
tovább »
„Nincs cifra palotám”

„Nincs cifra palotám”

22.05.2015 | Debrecen - A gazdag emberről sokan azt képzelik, hogy ott ül egy hatalmas pénzkupac tetején.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Vivien, a nap lánya

Vivien, a debreceni diáklány szakközépiskolába jár. Szereti a nyarat, imád kirándulni és strandra járni.
tovább »

További hírek a Gazdaság kategóriából
Tovább vág a jegybank, gyengülhet a forint
Debrecen - A második félévben 310 euró/forint feletti árfolyamra számít a befektetési igazgató. tovább »
Paksi bővítés – Magyarországi képviseletet nyitott a Roszatom vállalata
Moszkva, 2015. május 25., hétfő (MTI) - Magyarországi képviseletet nyitott a Roszatomhoz tartozó [...] tovább »
Mintegy 70 millió eurós nyereséget ért el a vatikáni bank
Vatikánváros, 2015. május 25., hétfő (MTI) - Jelentős haszonnal, 69,3 millió euró nyereséggel zárta a tavalyi [...] tovább »
Kamatdöntés – Londoni elemzők: a keddi kamatcsökkentés biztos, június lesz érdekes
London, 2015. május 25., hétfő (MTI) - Londoni pénzügyi elemzők egybehangzó előrejelzései szerint biztosra [...] tovább »
Vedomosztyi: szakértők nem látják az orosz gazdasági visszaesés végét
Moszkva, 2015. május 25., hétfő (MTI) - Szakértők nem látják egyelőre, hogy milyen mély lesz és mikor ér [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása