Már kapható a magyar dinnye a legtöbb áruházláncnál

Már kapható a magyar dinnye a legtöbb áruházláncnál

3 órája | Budapest - Már a legtöbb magyarországi áruházláncnál kapható belföldön termelt dinnye a piaci szereplők tájékoztatása szerint.
Több napig tartó informatikai leállás lesz az MKB Banknál

Több napig tartó informatikai leállás lesz az MKB Banknál

3 órája | Budapest - Az MKB Bank új informatikai rendszer használatára áll át, amely a pénzintézet több napig tartó informatikai leállásával valósítható meg. Az informatikai leállás 2018. június 29. (péntek) 17:45 órától július 5. (csütörtök) reggel 8 óráig tart majd - ismertették a bank vezetői hétfőn Budapesten, sajtóbeszélgetésen.

Négy nagy online piactér kötelezettséget vállalt a veszélyes termékek gyorsabb eltávolítására

4 órája | Brüsszel - Négy nagy online piactér, az Alibaba, az Amazon, az Ebay és a Rakuten-France kötelezettségvállalást írt alá hétfőn a veszélyesnek bizonyuló termékek gyorsabb eltávolítására - jelentette be az Európai Bizottság.
PM: a munkáltatók 81 százalékánál találtak munkaügyi szabálytalanságot

PM: a munkáltatók 81 százalékánál találtak munkaügyi szabálytalanságot

3 órája | Budapest - Munkaügyi szabálytalanságot találtak a vizsgált 1042 munkáltató 81 százalékánál, az ellenőrzött csaknem négyezer munkavállalónak pedig 69 százalékánál az áprilisi akcióellenőrzésen, a legtöbb probléma az építőipart érintette és jellemzően a fekete foglalkoztatásból adódott - ismertette jelentésében a Pénzügyminisztérium munkaügyi főosztálya a tárca honlapján.
Kevesebb, de jobb árú lesz idén a búza

Kevesebb, de jobb árú lesz idén a búza

6 órája | Hajdú-Bihar - A tavalyi 5,2 millió tonna helyett idén országosan 4,6,-4,8 tonnás termésre lehet számítani.
Helyi beszállítók alapanyagait is feldolgozzák

Helyi beszállítók alapanyagait is feldolgozzák

9 órája | Földes - A földesi konzervgyárban sok embert foglalkoztatva, kézi erővel dolgozzák fel a zöldséget, gyümölcsöt.

PM: egy hét múlva élesben indul az online számlázás

1 napja | Budapest - Több mint kétmillió számla érkezett az online számla tesztfelületére június 22-ig; a július 1-jén induló rendszer tehermentesíti a vállalkozásokat és növeli az államkassza bevételét is, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével ugyanis évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé az adóhatóság számára - hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium (PM) vasárnap.

Cordia: Budapesten az új garzonok havonta átlagosan 125 ezer forintért adhatóak ki

1 napja | Budapest - Budapesten, hosszú távú lakáskiadásnál az új vagy újszerű garzonok havi bérleti díja átlagosan 125 ezer forint, a kétszobásoké 168 ezer forint, a háromszobásoké a 200 000 forintot is meghaladhatja, a díjak kerületenként és városrészenként jelentős eltéréseket mutatnak - közölte a Cordia Zrt. az MTI-vel.
Pár, már bevált tanács a lakásvásárláshoz

Pár, már bevált tanács a lakásvásárláshoz

1 napja | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Talán kijelenthetjük, a lakásvétel életünk egyik, ha nem a legnagyobb befektetése.

Milliárdos fejlesztések Hajdúszoboszlón

23.06.2018 | Hajdúszoboszló - Saját és európai uniós forrásból csaknem kétmilliárd forint értékű beruházás valósul meg az idén Hajdúszoboszlón - közölte a fürdőváros polgármestere az MTI-vel.

Több milliárd forintos többletforrás terrorellenes intézkedésekre

23.06.2018 | Budapest - Több milliárd forintos többletforrás jut terrorellenes intézkedésekre a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározat szerint.

Turisztikai ügynökség: a Red Bull Air Race jelentősen hozzájárul a magyar turizmus sikeréhez

23.06.2018 | Budapest - A Red Bull Air Race világbajnokság budapesti futama 2004 óta a turizmus és Magyarország turisztikai országmárkája szempontjából is jelentős hasznot hoz az országnak - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pénteken az MTI-vel.
Állatbetegségek: a gazdáknak is érdeke a megelőzés

Állatbetegségek: a gazdáknak is érdeke a megelőzés

23.06.2018 | Debrecen - A bejelentési kötelezettség alá tartozó fertőző állatbetegségek listája lényegében évtizedek óta változatlan. Ami folyamatosan változik, az az egyes betegségek előfordulási helye. A kereskedelem globalizációjával, az áruk szabad áramlásával világszerte nagyobb valószínűséggel jelennek meg olyan fertőző betegségek, amelyek az adott helyen eddig nem voltak ismertek.

Nem változik az üzemanyagok jövedéki adója júliustól

22.06.2018 | Budapest - Nem változik júliustól az üzemanyagok jövedéki adója, mivel 50 dollár fölött maradt az ásványolaj Brent napi jegyzések alapján meghatározott hordónkénti átlagára az adóhatóság által vizsgált időszakban.
A diákmunka szabályai a Munka törvénykönyve fényében

A diákmunka szabályai a Munka törvénykönyve fényében

22.06.2018 | A diákok munkavégzésének feltételeit is a Munka törvénykönyve határozza meg, így, amennyiben egy 16. életévét betöltött tanuló munkát vállal, akkor mindenképp munkaszerződést kell kötnie. Ennek tartalmaznia kell a tanuló alapbérét, a munkakörét, a munkavégzésnek a helyét, valamint, hogy egy nap hány órát dolgozhat, illetve, hogy mennyi ideig tart a foglalkoztatás, tehát a munkaviszony időtartamát.

Az EU a költségvetési strukturális hiány javítására szólította fel Magyarországot

22.06.2018 | Brüsszel - Az Európai Unió Tanácsa határozatot fogadott el, amelyben jelentős költségvetési korrekciót szorgalmaz, hogy Magyarország folytassa a strukturális hiány kiigazítását - közölte az uniós tanács pénteken.

V4-Ausztria - A migráció és az uniós költségvetés volt a téma a parlamenti elnökök találkozóján

22.06.2018 | Balatonfüred - A migráció kérdése, valamint a következő uniós ciklus költségvetése volt a téma a visegrádi országok (V4) parlamenti elnökeinek pénteki balatonfüredi informális találkozóján, amelyen meghívott vendégként jelen volt Wolfgang Sobotka, az Osztrák Nemzeti Tanács elnöke is.
A logóper más cégeknek is tanulság

A logóper más cégeknek is tanulság

22.06.2018 | Debrecen - A pernek óriási jelentősége volt a Hajdú Gabona Zrt. életében, mert ha veszít, a cég is belebukhatott volna.
Öt nemzetközi programban vettek részt

Öt nemzetközi programban vettek részt

22.06.2018 | Hajdú-Bihar - A megyei önkormányzat segítségével jó külföldi gyakorlatokat ismerhettek meg hazai vállalkozások.

A NAV július 1-je után követi az étel- és italautomaták forgalmát

22.06.2018 | Budapest - Július 1-jéig kell beszereltetniük az étel- és italautomatákat üzemeltető vállalkozásoknak az automata felügyeleti egységet a gépeikbe, amelyen keresztül az adóhivatal nyomon követheti az automaták forgalmát, a határidő lejárta után a hivatal megvizsgálja, hogy kapcsolatban van-e az informatikai rendszerével minden korábban regisztrált automata - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az MNB 19 millió forintra bírságolta a Gránit Bankot

22.06.2018 | Budapest - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 19 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a Gránit Bankra, a 2015. december 31-től 2018. május 22-ig tartó időszakban feltárt kisebb hitelkockázat-kezelési, adatszolgáltatási, vállalatirányítási és számviteli problémák miatt, és a jegybank a jogsértések megszüntetésére is kötelezte a pénzintézetet - közölte az MNB pénteken az MTI-vel.

Szállodaszövetség: 30 százalékkal többet is fizethetnek SZÉP-kártyával jövőre

22.06.2018 | Budapest - A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) előzetes várakozásai szerint 30 százalékkal is nőhet a turizmusban SZÉP-kártyával elköltött összeg jövőre az ideihez képest - mondta Könnyid László, a szervezet elnöke az MTI kérdésére csütörtökön, a 2019. évi adótörvényekben megfogalmazott változások kapcsán.

Munkavédelmi tájékoztatókat készítettek a turisztikai és a vendéglátóipari szektornak

22.06.2018 | Budapest - Munkavédelmi tájékoztató kézikönyveket állított össze munkaadóknak, munkavállalóknak és munkavédelmi képviselőknek a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ).
A közös képviselő és a társasház

A közös képviselő és a társasház

21.06.2018 | A Társasház és az ott élők képviseletét a közös képviselő látja el. Igen ám, de mi van abban az esetben, ha a Társasház lakói nem kívánják, hogy a továbbiakban az adott személy képviselje őket és leváltják, illetve, ha a közös képviselő mond le a pozíciójáról? Ennek jártunk utána mai cikkünkben.

Továbbra is alacsony a Diákhitel1 kamata, a Diákhitel2 kamatmentes

21.06.2018 | Budapest - Továbbra is 2,3 százalék marad a szabad felhasználású Diákhitel1 kamata a 2018. július 1-je és december 31-e közötti időszakban, a kötött felhasználású Diákhitel2 kamatmentes - tájékoztatta a Diákhitel Központ Zrt. csütörtökön az MTI-t.
Nem tudni, pontosan ki lesz a kedvezményezett

Nem tudni, pontosan ki lesz a kedvezményezett

21.06.2018 | Nyíregyháza - A munkavállalónak nem kell lemondania a nyugdíjáról, ha…
Tojásszövetség: veszélyes lehet a külföldi tojás

Tojásszövetség: veszélyes lehet a külföldi tojás

21.06.2018 | Budapest - A külföldről származó tojások egészségügyi kockázatot hordozhatnak, ezért a Magyar Tojóhibrid-Tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége az ellenőrzött termelésből származó magyar tojást ajánlja a fogyasztóknak.

Államtitkár: kihívás a GMO-mentessé válásban a fehérjetakarmány előállítása

21.06.2018 | Tevel - Kihívásnak nevezte Magyarország GMO-mentessé válásában az állattenyésztés fehérjetakarmány-szükségletének előállítását az agrártárca parlamenti államtitkára csütörtökökön a Tolna megyei Tevelen.
Videó: Jelölési hibákat talált a Nébih legújabb terméktesztje

Videó: Jelölési hibákat talált a Nébih legújabb terméktesztje

21.06.2018 | Budapest - A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) gluténmentes spagettiket vizsgáló tesztje megfelelőnek találta a 9 ellenőrzött terméket, de jelölési hiányosságok miatt 3 termék felelős vállalkozójával szemben indított hatósági eljárást, és figyelmeztette őket a hibák javítására.
Erőteljes volt a vegetáció fejlődése

Erőteljes volt a vegetáció fejlődése

21.06.2018 | Hajdú-Bihar - Megszűnő hőség, az átlagosnak megfelelő hőmérséklet és többszöri csapadék jellemezte a múlt hét időjárását. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártangazdaságából.

Az MNB 79 millió forintra bírságolta az Erste bankcsoportot

21.06.2018 | Budapest - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a feltárt jogsértések és hiányosságok miatt az Erste Bank Hungary Zrt.-re (Erste Bank) 74,4 millió forint bírságot szabott ki, az Erste Lakáslízing Zrt.-t 2,2 millió forint, az Erste Jelzálogbank Zrt.-t és az Erste Lakástakarékpénztár Zrt.-t pedig egyaránt 1,2 millió forint bírság megfizetésére, valamint a szabálytalanságok megszüntetésére kötelezte - közölte az MNB a honlapján csütörtökön.
Érdemes testre szabott utasbiztosítást kötni

Érdemes testre szabott utasbiztosítást kötni

21.06.2018 | Budapest - Érdemes testre szabott utasbiztosítást kötni, mivel az utazási célpont, valamint a tervezett program is alapvetően befolyásolja, hogy mit fedezzen az optimális utasbiztosítás, így a díját is - hívja fel a figyelmet az Union Biztosító az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Gamma bagolylepkék rajzottak csapatokban

Gamma bagolylepkék rajzottak csapatokban

21.06.2018 | Debrecen - A cívisvárosban is tömegesen jelentek meg olyan lepkék, amik az épületekbe is berepültek, és kellemetlenségeket okoztak az ott tartózkodóknak.

Magyarország tovább bővíti mezőgazdasági kapcsolatait Afrikával

21.06.2018 | Budapest - A kutatási és üzleti együttműködések, valamint a tudásátadás már működő formái szilárd támaszt biztosíthatnak a magyar-afrikai agrárkapcsolatok további fejlődéséhez - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára szerdán a fővárosban, a Budapest Afrika Fórumon.

Orbán Viktor az albán államfővel tárgyalt

20.06.2018 | Budapest - A kétoldalú kapcsolatok fejlődéséről, a határok védelméről valamint az Európai Unió balkáni bővítéséről is tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Ilir Meta, az Albán Köztársasági elnöke szerda délután az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

OGY - Ellenőriznék a Magyarország biztonságát sértő külföldi befektetéseket

20.06.2018 | Budapest - A Magyarország biztonsági érdekeit sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről nyújtott be törvényjavaslatot a kormány az Országgyűlésnek.

NAV: a feltételes adóbírság-kedvezmény hatására már több mint 4,9 milliárd forint folyt be a költségvetésbe

20.06.2018 | Budapest - Az idén bevezetett feltételes adóbírság-kedvezménynek köszönhetően, amely az adóhátralék azonnali rendezésére ösztönzi az érintetteket, eddig több mint 4,9 milliárd forint folyt be az állami költségvetésbe - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.
Nem a legjobb előjelekkel indult el az idén az aratás

Nem a legjobb előjelekkel indult el az idén az aratás

20.06.2018 | Miskolc - A kalászosoknál gyengébb termés várható, míg a kapások akár rekordot is hozhatnak.
Palackozott üdítőitalt vontak ki a forgalomból

Palackozott üdítőitalt vontak ki a forgalomból

19.06.2018 | Budapest - Vegyszerre emlékeztető szagú, 1,5 literes Jana eper és guava ízű üdítőitalt vontak ki a forgalomból, miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megvizsgálta a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott üdítőket, és a laboratóriumi eredmények megerősítették a vásárlói jelzéseket.

Palkovics László: az ITM támogatja a megyei jogú városok fejlesztéseit

19.06.2018 | Budapest - Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatja a megyei jogú városok fejlesztéseit, projektjeik folytatása érdekében mindig nyitott az egyeztetésekre - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden Budapesten.
Luxemburg a leggazdagabb, Bulgária a legszegényebb ország az EU-ban

Luxemburg a leggazdagabb, Bulgária a legszegényebb ország az EU-ban

19.06.2018 | Luxembourg - Bár némileg csökkent, továbbra is óriási a különbség az Európai Unió leggazdagabb és legszegényebb országa, Luxemburg és Bulgária között. Vásárlóerő-paritáson számolva az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) és az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás (AIC) alapján is toronymagasan vezet a nyugat-európai nagyhercegség a 28 tagú közösségben, Bulgária lemaradása pedig a középmezőnyhöz képest is rendkívül nagy - derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által kedden kiadott, előzetes jelentésből.
Cél: növelni a foglalkoztatottságot Nyékládházán

Cél: növelni a foglalkoztatottságot Nyékládházán

19.06.2018 | Nyékládháza - A paktum a munkáltatóknak és a munkavállalóknak is jó lehetőség.
Hajdúszoboszlón randevúznak a polgármesterek

Hajdúszoboszlón randevúznak a polgármesterek

19.06.2018 | Hajdúszoboszló - Ebben az évben a fürdővárosban adják át legnépszerűbb városvezetőknek járó díjakat.
Adózói fórum az Online Számla Rendszerről

Adózói fórum az Online Számla Rendszerről

19.06.2018 | Miskolc - Az új szabályok megismerését segíti három alkalommal a NAV megyei igazgatósága.
Kétmilliárd forint maradt a Szép-kártyákon a határidő lejárta után

Kétmilliárd forint maradt a Szép-kártyákon a határidő lejárta után

19.06.2018 | Budapest - A Szép-kártyákra két évvel ezelőtt feltöltött keret nagyjából 98 százalékát elköltötték a kedvezményezettek a május végi határidő lejártáig, az OTP Bank, az MKB Bank és a K&H Bank által kibocsátott kártyákon összesen nagyjából 2 milliárd forint maradt a béren kívüli juttatásból - tájékoztatták az MTI-t a kártyakibocsátó pénzintézetek.
Előző
123456  
 

hirdetés