Veszélyes anyagot találtak egy Magyarországon is forgalmazott bébiételben

Veszélyes anyagot találtak egy Magyarországon is forgalmazott bébiételben

10 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - Atropin alkaloid jelenlétét mutatta ki a német élelmiszerbiztonsági hatóság egy svájci előállítású bébiételben, a gabonapépet Magyarországon már kivonták a forgalomból, de 26 dobozzal eladtak belőle - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden.
tovább »
Orbán: az ipar és a mezőgazdaság a magyar gazdaság fejlődésének kulcsa

Orbán: az ipar és a mezőgazdaság a magyar gazdaság fejlődésének kulcsa

10 órája | Nádudvar, 2014. november 25., kedd (MTI) - A következő 20 évben az ipar mellett a mezőgazdaság jelenti a magyar gazdaság fejlődésének kulcsát; Magyarország nem lehet eredményes sikeres mezőgazdaság nélkül - jelentette ki a miniszterelnök kedden Nádudvaron, a KITE Zrt. logisztikai központjának átadásán.
tovább »

Moody's: stabilizálódó globális adósminőség, kockázatokkal

9 órája | London, 2014. november 25., kedd (MTI) - Egyre stabilabbá válik a globális szuverén adósminőség, de a folyamatot több jelentős kockázati tényező fenyegeti - áll a Moody's Investors Service kedden Londonban ismertetett éves világjelentésében.
tovább »

Property Investment Forum - Ingatlan- és közlekedési fejlesztési tervek Budapesten

10 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - A következő hét évre 750-800 milliárd forint értékű közlekedésfejlesztést nevesített a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), kérdés, hogy valójában mennyire lesz majd pénz - mondta Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a Portfolio.hu portál által szervezett Property Investment Forum ingatlankonferencián kedden, Budapesten.
tovább »

NGM-helyettes államtitkár: adósságcsökkentés és gazdasági növekedés határozza meg a jövő évi költségvetést

10 órája | Eger, 2014. november 25., kedd (MTI) - Magyarország jövő évi költségvetését az adósságcsökkentés folytatása, valamint a gazdasági növekedés erősítése határozza meg - jelentette ki a Nemzetgazdaság Minisztérium helyettes államtitkára a Magyar Államkincstár 15. Önkormányzati Költségvetési és Adókonferenciáját megelőző sajtótájékoztatóján kedden Egerben.
tovább »

Moody's: javultak a magyar növekedési kilátások, de csak fokozatos adósságcsökkenés várható

11 órája | London, 2014. november 25., kedd (MTI) - Javultak a magyar gazdaság középtávú növekedési kilátásai, ám a növekedési ütem várhatóan alacsony lesz, és ez nehezíti az adósságteher csökkentését - áll a Moody's Investors Service kedden Londonban ismertetett éves országjelentésében.
tovább »

Új stratégia a Magyar Fejlesztési Banknál

11 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - Új stratégia lépett életbe az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-nél, a jövőben az MFB pénzügyi szolgáltató központtá alakul, versenyképesebbé váló termékei és szolgáltatásai az ország bármely pontján elérhetőek lesznek - közölte az MFB az MTI-vel kedden.
tovább »

A magyar-üzbég gazdasági kapcsolatokban még sok a kiaknázatlan lehetőség

11 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - A magyar-üzbég árucsere-forgalomban és gazdasági együttműködésben nagy növekedési lehetőségek vannak, mindkét fél érdekelt a kapcsolatok további bővítésében - hangsúlyozták a két ország képviselői kedden, a Magyar-Üzbég Üzleti Fórumon.
tovább »
Devizahitelek - NGM: a késedelemben lévő, de hitelképes ügyfelek is dönthetnek a forintosítás elutasításáról

Devizahitelek - NGM: a késedelemben lévő, de hitelképes ügyfelek is dönthetnek a forintosítás elutasításáról

12 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - A korábban késedelembe esett devizahitelesek, ha az elszámolás után képesek törleszteni tartozásukat, akkor ugyanazon szabályok alapján dönthetnek a devizahitel megtartásáról, mint a rendesen fizető ügyfelek - válaszolta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI kérdésére.
tovább »
Az MNB új előírásai szabályozzák jövőre a gépjármű hitel-limiteket is

Az MNB új előírásai szabályozzák jövőre a gépjármű hitel-limiteket is

11 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - A gépkocsi vásárlásához igényelhető hitel mértékét is az MNB jövőre hatályos adósság előírásai szabályozzák, így a vonatkozó paragrafusok kikerülnek a kormány rendeletéből, amelyben egy kötöttség maradna: a hétéves maximális futamidő - derül ki a kormány honlapján megjelent tervezetből.
tovább »

Kamatdöntés - Elemzők az alacsony kamatszint fenntartásával számolnak

12 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - Az alacsony kamatszint tartós fenntartásával számolnak a Budapest Alapkezelő, az Erste, a Nézőpont Intézet és az Equilor szakértői azután, hogy keddi kamatdöntő ülésén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa ismét változatlanul, 2,10 százalékon hagyta a jegybanki alapkamatot.
tovább »

Az e-könyvek forgalmi adóján vitáztak az EU kulturális miniszterei

13 órája | Brüsszel, 2014. november 25., kedd (MTI) - Élénk vitát követően sikerült kedden elfogadniuk az Európai Unió 2015 és 2018 közötti kulturális munkatervét a tagállamok kulturális minisztereinek - közölte a tanácskozást követően Marco Peronaci, a miniszteri tanács soros elnökségét adó Olaszország illetékes nagykövete.
tovább »
KSH: mérséklődött a népesség természetes fogyása

KSH: mérséklődött a népesség természetes fogyása

13 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - Mérséklődött a népesség természetes fogyása az év első kilenc hónapjában, 2013 hasonló időszakához képest - tájékoztatta kedden az MTI-t a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
tovább »

Kamatdöntés - A monetáris tanács nem változtatott az alapkamaton

11 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa keddi kamatdöntő ülésén nem változtatott a jegybanki alapkamat 2,10 százalékos szintjén.
tovább »

Magyarország teljesen felhasználja a 2007-2013 közötti uniós vidékfejlesztési forrásokat

14 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - A számítások szerint Magyarország teljes mértékben felhasználja a rendelkezésére álló mintegy 1500 milliárd forintnyi 2007-2013 közötti uniós vidékfejlesztési forrást - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
tovább »

Kamatdöntés - Londoni elemzők: jövőre újrakezdi enyhítési ciklusát az MNB

14 órája | London, 2014. november 25., kedd (MTI) - Jövőre várhatóan újrakezdi enyhítési ciklusát a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a lassuló növekedés és a negatív infláció miatt - jósolták keddi előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.
tovább »
Orbán: Nádudvar példát mutat

Orbán: Nádudvar példát mutat

10 órája | Nádudvar - Csányi kritizálta a kormány agrárpolitikáját, mondván az integrátorok jelentik a mezőgazdaság jövőjét. Orbán egyet is értett, meg nem is.
tovább »
Budapest Alapkezelő: a magyarok és a csehek egyaránt konzervatív befektetők

Budapest Alapkezelő: a magyarok és a csehek egyaránt konzervatív befektetők

14 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - Hasonlóan konzervatív befektetők a magyarok és a csehek, annak ellenére, hogy a szomszédos országban többet keresnek, és magasabb összegű megtakarításokkal rendelkeznek - derült ki a Budapest Alapkezelő legfrissebb, prémium ügyfélkörben végzett kutatásából.
tovább »

Cséfalvay: az OECD kettős képet rajzolt fel a magyar gazdaságról

15 órája | Párizs, 2014. november 25., kedd (MTI) - "Kettős képet" rajzolt fel a magyar gazdaságról a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legfrissebb prognózisa - mondta az MTI-nek kedden Cséfalvay Zoltán, a párizsi székhelyű szervezet magyar állandó képviseletének vezetője.
tovább »

Kétirányú hangszolgáltatás 2015 márciusától az állami intézményekben a nemzeti gerinchálózaton

15 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - A Nemzeti Távközlési Gerinchálózatra (NTG) csatlakozott állami intézmények 2015 márciusától a kimenő- és bejövő hangforgalmukat is a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. rendszerén keresztül bonyolíthatják le, és így jelentős költségeket takaríthatnak meg - derült ki a fejlesztést közösen megvalósító NISZ és a Kormányzati Eseménykezelő Központ keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.
tovább »

Az üzleti szféra bizakodó Juncker csomagjával kapcsolatban

15 órája | Brüsszel, 2014. november 25., kedd (MTI) - Bizakodásának adott hangot kedden délelőtt az üzleti szféra érdekképviseleti testületeit tömörítő brüsszeli ernyőszervezet, a BusinessEurope főigazgatója a Jean-Claude Juncker által tervezett, 300 milliárd eurós beruházási csomaggal kapcsolatban.
tovább »

A Jobbik mentesítené az iparűzési alól a háziorvosokat

15 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - A Jobbik azt javasolja, hogy a háziorvosoknak, házi gyermekorvosoknak és az alapellátásban dolgozó fogorvosoknak ne kelljen helyi iparűzési adót fizetniük.
tovább »

Semjén Zsolt Egyiptomba látogat

15 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - Munkalátogatást tesz Egyiptomban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes november 26-27-én - közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden az MTI-vel.
tovább »

Csak a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett vállalatok maradhatnak versenyképesek

16 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - A fenntartható fejlődés a vállalatok szempontjából versenyképességi elem, ráadásul egyre inkább társadalmi elvárás - jelentette ki Salgó István, az ING Bank vezetője, a vállalatvezetőket tömörítő, Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezet elnöke kedden Budapesten, az Action 2020 program ünnepélyes bemutatóján.
tovább »

A szerb termékek külföldi piacáról tárgyalt a szerb elnök

16 órája | Belgrád, 2014. november 25., kedd (MTI) - A szerb élelmiszeripari termékek egyesült Arab Emírségekbeli bevezetéséről tárgyalt Abu-Dzabiban Tomislav Nikolic szerb elnök, aki az együttműködéstől azt reméli, hogy jelentősen növekedni fog a gyümölcs- és zöldségkivitel, valamint a szerb márkanév is ismertté válik az arab térségben.
tovább »

Mol-INA-ügy - A Mol 260 millió euró osztalékot venne ki az INA-ból

12 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - A Mol kedden felkérte a horvátországi INA olajipari vállalat ügyvezető bizottságát, hogy hívja össze az INA részvényeseinek rendkívüli közgyűlését. A napirendre vétel után a Mol javasolni fogja a közgyűlésnek, hogy támogassanak egy 260 millió euró (2 milliárd horvát kuna, 80 milliárd forint) értékű rendkívüli osztalék-kifizetést az eredménytartalék terhére - szerepelt a Mol keddi közleményében.
tovább »
Nézőpont: Megrendítő jobbegyenes

Nézőpont: Megrendítő jobbegyenes

16 órája | A földművelésügyi tárca azért csak utólag kezdeményezi az adótörvény módosítását, mert (mint azt Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára lányos zavarában nyilatkozta) "eddig eszünkbe sem jutott, hogy esetleg adóztatni akarná bárki is a termőföldet." Petneházi Attila írása.
tovább »

Több mint 500 milliárd az idén megállapított adóhiány

16 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - Mintegy 515 milliárd forint adóhiányt állapított meg az adóhatóság az idén az első három negyedévben, ez 19 százalékkal nagyobb a tavalyinál - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis az MTI-vel kedden.
tovább »

EU-bíróság: bejegyezhető uniós védjegyként a Rubik-kocka formája

16 órája | Brüsszel, 2014. november 25., kedd (MTI) - Keddi első fokú döntésében az Európai Unió Bíróságának törvényszéke úgy döntött: bejegyezhető uniós védjegyként a Rubik-kocka formája.
tovább »

NFM: egyre több korrekt vállalkozás van

16 órája | Szeged, 2014. november 25., kedd (MTI) – Évről évre javulnak a statisztikák a fogyasztóvédelmi panaszok és a különböző szabálysértések szempontjából országos szinten, ami azt is jelenti, hogy egyre több korrekt vállalkozás van - mondta Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NMF) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára kedden Szegeden sajtótájékoztatón.
tovább »

Nehezítik a külföldiek szerbiai munkavállalását

16 órája | Belgrád, 2014. november 25., kedd (MTI) - Külföldi példára hivatkozva nehezítenék a külföldiek munkavállalását Szerbiában, az erről szóló törvénytervezet szerint csak abban az esetben lehet ezentúl külföldi állampolgárt foglalkoztatni a szerbiai vállalatokban, ha nincs a munkakörnek megfelelő szerb jelentkező.
tovább »

Az OECD javította a magyar gazdasági növekedés várható ütemének mértékét

16 órája | Párizs, 2014. november 25., kedd (MTI) - Javította a magyar gazdasági növekedés várható ütemét a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kedden kiadott szokásos féléves előrejelzésének Magyarországról szóló fejezetében, a következő két évben lassuló gazdasági fejlődést vetít előre.
tovább »

Devizahitelek - Fidesz: kiszámíthatóbb korszak következik

17 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - Egy jobb és kiszámíthatóbb korszak kezdetének nevezte a devizahitelek lezárását a Fidesz-frakció szóvivője keddi sajtótájékoztatóján.
tovább »

Magánnyugdíjpénztárak - Az MSZP pertársaságot szervez a pénztári tagoknak

17 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - Az MSZP pertársaságot szervez a magánnyugdíj-pénztári tagoknak és próbapert indít az egyes pénztárak megszüntetésére vonatkozó kormányzati javaslat miatt.
tovább »

Egyre több magyar bor fogy Németországban

17 órája | Berlin, 2014. november 25., kedd (MTI) - Huszonöt százalékkal nőtt az utóbbi két évben a magyar bor értékesítéséből származó bevétel az első számú exportpiacon, Németországban - emelték ki szakértők kedden a Magyar Szüret nevű berlini rendezvénysorozaton, amelyen huszonkét pincészet összesen száz borát, valamint mangalicából, libából, kacsából és erdei vadakból készült termékeket mutatnak be.
tovább »

Újabb babakötvény-igénylő pontok nyílnak országszerte

17 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI - Újabb babakötvény-igénylő pontok nyílnak még az év végéig járási hivatalokban, önkormányzatoknál - jelentette be Miszlai József, a Magyar Államkincstár elnökhelyettese a keddi kormányszóvivői tájékoztatón.
tovább »
Mabisz: stagnáltak a kgfb-díjak az első kilenc hónapban

Mabisz: stagnáltak a kgfb-díjak az első kilenc hónapban

17 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - Az év első kilenc hónapjában lényegében stagnáltak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kfgb) átlagdíjai - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kedden az MTI-vel.
tovább »
„Ide még vadgalambot se hozott”

„Ide még vadgalambot se hozott”

17 órája | Hajdú-Bihar - Megmerevedni látszanak a frontvonalak a pusztában régi és új haszonbérlők között.
tovább »

Bisnode: tovább csökken a cégek száma

17 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - A magyar cégek száma tovább csökken, mivel egyre kevesebb céget alapítanak, és egyre több cég szűnik meg - írja kedden közzétett jelentésében az üzleti információszolgáltató Bisnode.
tovább »

Költségvetés - OGY - A parlament 15 milliárd forinttal növelné az idei költségvetés kiadásait

19 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - Az Országgyűlés támogatta kedden a költségvetési bizottság azon összegző javaslatát, amely több ponton is módosítja az idei költségvetést. A változtatások eredményeként a büdzsé kiadásai és így hiánya is mintegy 15 milliárd forinttal növekedhet, ám a kormány várakozása alapján a 2,9 százalékos hiánycél nem kerül veszélybe.
tovább »
Kevesen váltanak biztosítót

Kevesen váltanak biztosítót

19 órája | Debrecen - A társaságok november elején tették közzé a január 1-jétől érvényes tarifáikat.
tovább »
OGY - Elfogadta a devizahitelek jövő évi forintosítását az Országgyűlés

OGY - Elfogadta a devizahitelek jövő évi forintosítását az Országgyűlés

20 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - Az Országgyűlés kedden a kormány javaslatára elfogadta azt a törvénymódosítást, amely a jövő év elejétől automatikusan forintosítja a deviza, vagy devizaalapú fogyasztói jelzálogkölcsön-szerződéseket.
tovább »
A tilosban legeltetnek

A tilosban legeltetnek

21 órája | Hajdú-Bihar - Hortobágyi gazdák egy csoportja csatlakozik a korrupció ellen tüntetők táborához.
tovább »

OGY - Az európai területi társulásokat érintő változtatásokról döntött a parlament

20 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - A európai területi társulások (ETT) tevékenységét tisztázó törvénymódosítást fogadott el az Országgyűlés kedden.
tovább »

OGY - Nem banktitok a korábban pártirodára felvett MFB-kölcsön

21 órája | Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - A jövőben nem minősülnek banktitoknak a korábban pártirodára felvett MFB-kölcsönök adatai - döntött a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-ről szóló törvény módosításával az Országgyűlés kedden.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Betti, a nap szépe

Betti hajdúnánási diáklány, akinek komoly modellambíciói vannak. Fotók: Janics Attila
tovább »

További hírek a Gazdaság kategóriából
Moody's: stabilizálódó globális adósminőség, kockázatokkal
London, 2014. november 25., kedd (MTI) - Egyre stabilabbá válik a globális szuverén adósminőség, de a folyamatot [...] tovább »
Property Investment Forum - Ingatlan- és közlekedési fejlesztési tervek Budapesten
Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - A következő hét évre 750-800 milliárd forint értékű [...] tovább »
Veszélyes anyagot találtak egy Magyarországon is forgalmazott bébiételben
Budapest, 2014. november 25., kedd (MTI) - Atropin alkaloid jelenlétét mutatta ki a német élelmiszerbiztonsági [...] tovább »
NGM-helyettes államtitkár: adósságcsökkentés és gazdasági növekedés határozza meg a jövő évi költségvetést
Eger, 2014. november 25., kedd (MTI) - Magyarország jövő évi költségvetését az adósságcsökkentés [...] tovább »
Orbán: az ipar és a mezőgazdaság a magyar gazdaság fejlődésének kulcsa
Nádudvar, 2014. november 25., kedd (MTI) - A következő 20 évben az ipar mellett a mezőgazdaság jelenti a magyar [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása