Internetadó - A szolgáltatókkal egyeztetett a nemzetgazdasági miniszter

Internetadó - A szolgáltatókkal egyeztetett a nemzetgazdasági miniszter

1 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Az internetadó bevezetésére vonatkozó javaslatról egyeztetett a nemzetgazdasági miniszter a távközlési szolgáltatókkal szerdán.
tovább »
Fellendülőben a piac

Fellendülőben a piac

20 órája | Budapest - Vidéken minden második megvásárolt lakás 5–10 millió forint közé esik.
tovább »

Flexografikus nyomdagépet kap a nyíregyházi papírgyár

2 órája Nyíregyháza, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Több mint 1,7 milliárd forint értékű technológiai fejlesztés keretében flexografikus nyomdagépet kap az osztrák érdekeltségű Dunapack Papír-és Csomagolóanyag Kft. nyíregyházi gyára; ilyen nagyságú géppel egyetlen magyarországi üzem sem rendelkezik, és a kelet-európai térségben is csak egy-két gyárban található hasonló - közölte a nyírségi üzem ügyvezető igazgatója az MTI-vel.
tovább »

Kivonul a Citibank lakossági üzletága Magyarországról, az ügyfeleknek még nincs teendőjük

2 órája Budapest, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - A Citibank lakossági ügyfeleinek most nincs semmilyen teendője, nem ajánlott bankot váltaniuk, érdemes megvárniuk, míg kiderül, melyik hitelintézet veszi meg a cég lakossági üzletágát - vélik banki szakemberek.
tovább »

Internetadó - BDO: a javaslat jelenlegi formájában nem éri el a kitűzött célokat

1 órája Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A BDO Magyarország szerint az internetadó általános bevezetése jelentős hátrányokat okoz a társadalom és a gazdaság számtalan területén, ugyanakkor messze elkerüli az adó bevezetésének valódi célját: az interneten jelentős bevételeket elérő vállalkozások megfelelő adóztatását.
tovább »

Internetadó - Tiltakozik a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület

1 órája Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Tiltakozik az internetadó tervezett bevezetése ellen a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület (SzEK.org), amelynek megítélése szerint az internetes forgalom után kivetendő különadó - annak mértékétől függetlenül - gátol mindenfajta fejlődést, visszafogja a gazdaságot, indokolhatatlan és életszerűtlen.
tovább »

NFM: összhangban van az uniós előírásokkal a földgáztörvény tervezett módosítása

1 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Minden európai uniós jogi előírással összhangban van a földgáztörvény tervezett módosítása, amely a piacra lépésnek, az európai szinten is versenytorzító hatású, korlátainak lebontását szolgálja - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-vel.
tovább »

Berlin nehéz tárgyalásokra számít az EU klíma- és energiastratégiájáról

2 órája | Berlin, 2014. október 22., szerda (MTI) - A német kormány szerint nehéz tárgyalások vezetnek a megállapodáshoz az Európai Unió 2030-ig szóló klíma- és energiastratégiájáról, és nem biztos, hogy sikerül határozni az ügyben a csütörtökön kezdődő uniós csúcson.
tovább »

Londoni elemzők: hosszú ideig alacsony, stabil infláció várható a feltörekvő térségében

14 órája | London, 2014. október 22., szerda (MTI) - A nyersanyagpiaci árak folyamatos csökkenése közepette alacsony, stabil inflációval jellemzett hosszabb időszak előtt áll a globális feltörekvő térség, sőt több ország, köztük Magyarország akár deflációs kockázattal is szembenézhet - jósolták szerdai tanulmányukban londoni pénzügyi elemzők.
tovább »

Devizahitelek - A Raiffeisen-csoport két pert is elveszített másodfokon

14 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett jogerős határozatában jóváhagyta a Fővárosi Törvényszék szeptember 10-én, a Raiffeisen Bank és a Raiffeisen Lízing Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéleteit, amelyekben elutasította a pénzügyi intézmények magyar állam elleni, devizahitelekkel kapcsolatos kereseteit, és arra kötelezte őket, hogy fizessenek meg egyenként 635 ezer forint másodfokú perköltséget az alperesnek.
tovább »

Több mint 48 milliárd dollárt kért a Rosznyefty az orosz kormánytól

14 órája | Moszkva, 2014. október 22., szerda (MTI) - A legnagyobb orosz olajvállalat több mint 48 milliárd dolláros (több mint 2 billió rubelt) támogatást kért a Nemzeti Jóléti Alapból - jelentette be Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter szerdán.
tovább »

Devizahitelek - Jogerős az Erste Bank elleni ítélet, de két hiteltermékénél megszüntették a pert

14 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Az Erste Bank Hungary Zrt. magyar állam ellen indított devizahiteles perében másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett határozatában két hiteltermék kivételével - amelyekre nem vonatkozik a jogszabály - helyben hagyta a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét, amely szerint nem feleltek meg a tisztességesség kritériumainak a pénzintézet által rögzített általános szerződési feltételek (ászf).
tovább »

OGY - Vejkey: nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Szijjártó Péter ellen

14 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter dunakeszi ingatlanvásárlása ügyében - közölte az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke szerdán az MTI kérdésére.
tovább »

Adótörvények - Deloitte: termékdíjat kellene fizetni bizonyos műanyag, és vegyipari termékek, valamint az irodai papír után

15 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A kormány által kedden benyújtott jövő évi adótörvény-javaslat alapján számos termékkel, így bizonyos vegyi és műanyag termékekkel, valamint az irodai papírral bővülne ki jövőre a környezetvédelmi termékdíj-köteles termékek köre - hívja fel a figyelmet szerdai, MTI-hez eljuttatott elemzésében a Deloitte tanácsadó cég.
tovább »

A BKIK üdvözli az Artisjus jogdíjcsökkentési javaslatát, de a mértéket kevesli

15 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) üdvözli, hogy átlagosan 19,5 százalékkal csökkentené az Artisjus a vendéglátó üzletek által fizetett zenei jogdíjakat jövőre, azonban a mértéket kevesli, legalább 50 százalékos mérséklést javasol - közölte a BKIK szerdán az MTI-vel.
tovább »

Megszűnik az orvosi vizitdíj és a receptdíj Csehországban

15 órája | Prága, 2013. október 22., szerda (MTI) - Januártól megszűnik az orvosi vizitdíj és a receptdíj Csehországban, mivel a cseh képviselőház korábbi döntését szerdán a szenátus is megerősítette.
tovább »

Egyeztetnének a kormánnyal az egyházak és a temetkezési szakma képviselői a szociális temetésről

15 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Egyeztetnének a kormánnyal az egyházak és a temetkezési szakma képviselői a szociális temetésről, mert álláspontjuk szerint "finomításokra" lesz szükség a hamarosan hatályba lépő törvénnyel kapcsolatban - olvasható az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.
tovább »

Adótörvények - A Munkástanácsok a cafeteriára vonatkozó javaslat visszavonását kéri a kormánytól

15 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A Liga Szakszervezetekhez hasonlóan a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) is tiltakozik a béren kívüli juttatások (cafeteria) adóterhének "jelentős emelése" ellen, és arra kéri a kormányt, fontolja meg a javaslat visszavonását.
tovább »

Internetadó - A kábeltelevíziós szövetség tiltakozik az adó bevezetése ellen

16 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Tiltakozik az internetadó bevezetése ellen a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség (MKHSZ), amelynek tagjai jellemzően az ország kistelepülésein végeznek internet, kábeltelevízió, és telefonszolgáltatást.
tovább »

Rogán: a Déli Áramlat rendkívül fontos Magyarország energiabiztonságának megerősítéséért

16 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A Déli Áramlat meg fog épülni, de fontos lenne, hogy a magyarországi szakasz megépítéséért minél többen versenyezhessenek, "ezt teszi lehetővé a gazdasági bizottság által javasolt módosítás" - közölte Rogán Antal, a testület fideszes elnöke az MTI szerdai érdeklődésére adott válaszában.
tovább »

Devizaperek - A Fővárosi Ítélőtábla elhalasztotta az ítélethirdetést az AXA Bank Europe S.A. perében

16 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A Fővárosi Ítélőtábla november 6-ra halasztotta a másodfokú ítélet kihirdetését az AXA Bank Europe S.A. magyar állam ellen zajló devizahiteles polgári perében.
tovább »

Megkezdődött a Márkushegyi Bányaüzem bezárása

16 órája | Tatabánya, 2014. október 22., csütörtök (MTI) - A Vértesi Erőmű Zrt. 270 fős csoportos létszámleépítési bejelentésével megkezdődött a Márkushegyi Bányaüzem, az ország egyetlen mélyművelésű bányájának bezárása - erősítette meg szerdán az MTI értesülését az oroszlányi bányászszakszervezet elnöke.
tovább »

Internetadó - Jobbik: vonják vissza a javaslatot!

16 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A Jobbik a tervezett internetadó visszavonására szólította fel a kormányt.
tovább »

Beutazási tilalom - LMP: teljesen át kell világítani a NAV-ot

17 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Az LMP szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) teljes átvilágítására van szükség, mert ma már nem az a kérdés, hogy kik és hogyan csalnak, hanem az, hogy kinek az utasítására hunynak szemet a csalások felett - ezt Szél Bernadett társelnök mondta szerdai, Vágó Gábor volt képviselővel közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján.
tovább »

Horvát kormány: a makrogazdasági mutatók javulást mutatnak

17 órája | Budapest/Zágráb, 2014. október 22., szerda (MTI) - Igor Radenovic horvát pénzügyminiszter-helyettes szerint egyes makrogazdasági mutatók a gazdaság növekedésére engednek következtetni.
tovább »

A kormány minden eszközzel fellép az áfacsalások ellen

17 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A kormány minden eszközzel fellép az áfacsalások és a különböző visszaélések ellen - szögezte le a nemzetgazdasági miniszter szerdán az Országházban újságírók előtt, amikor egy amerikai étolajgyártó cég élelmiszerkereskedelmi csalásokkal kapcsolatos felvetéseinek kormányvizsgálatáról számolt be.
tovább »

Internetadó - MSZP: az internetadó ellen minden eszközzel fel kell lépni

17 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Az MSZP költségvetési értelemben indokolatlannak tartja az internetadót, szakmailag pedig elhibázottnak, ezért közlésük szerint minden eszközzel fel kell lépni az ellen.
tovább »

Együtt-PM: a kabinet rossz táncot jár Nyugat és Kelet között

18 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Az Együtt-PM szerint a kormánynak abba kellene hagynia jelenlegi "rossz egyensúlyi táncát" Nyugat és Kelet között, és egyértelműen el kell köteleződnie előbbi mellett.
tovább »

Átmenetileg a korábbi elnök tér vissza a Total élére

18 órája | Párizs, 2014. október 22., szerda (MTI) - A Total francia olajcég igazgatótanácsa Christophe de Margerie elnök-vezérigazgató halálát követően a vállalat élére vezérigazgatónak Patrick Pouyannét választotta meg, aki eddig az olajfinomításért felelős ágazatot vezette, az elnöki posztot pedig ismét Thierry Desmarest tölti be - közölték szerdán szakszervezeti források.
tovább »

Internetadó - A Fidesz felső korlátot vezetne be az adó fizetésénél

18 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A Fidesz-frakció szerint a tervezett "internetadó" megfizetésénél is meg kellene határozni egy felső korlátot. A képviselőcsoport emellett ragaszkodik ahhoz, hogy ezt az adót is a szolgáltatók fizessék meg.
tovább »

Internetadó - A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács a javaslat visszavonását sürgeti

18 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A magyarországi hírközlési szolgáltatókat tömörítő Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) álláspontja szerint az internetadó ellehetetlenítené a magyarországi digitális fejlődést, ezért a tervezet visszavonását kérik a kormányzattól - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.
tovább »

Internetadó - LMP: az internetezők helyett az áfa-csalókat büntesse a kormány!

18 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy miközben a kormány arról beszél: nincs szükség megszorításokra, aközben elviselhetetlen mértékű adót jelent be az internethasználatra.
tovább »

Norvég alapok - Lezárult a Kehi vizsgálata, a hivatal feljelentést tesz

1 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Lezárult a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálata a Norvég Civil Támogatási Alap ügyében: a Kehi a vizsgált 63 projektből 61 esetben állapított meg szabálytalanságot. Az Ökotárs Alapítvány tevékenységével és a támogatások felhasználásával kapcsolatban felmerül a hűtlen kezelés, a költségvetési csalás, a magánokirat-hamisítás és a jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűncselekményének gyanúja - közölte szerdán a hivatal, amely ezekben az ügyekben feljelentést tesz. Szerdán délután a jelentés felkerült a Kehi honlapján.
tovább »

A banki hitelezés segítésével ösztönözné a gazdaságot Kína

19 órája | Sanghaj, 2014. október 22., szerda (MTI) - Két hónapon belül másodszor ösztönzi hitelezésre pénzinjekciójával a hazai nagybankokat a kínai központi bank, mely a gazdaság fellendítését kívánja akciójával elérni.
tovább »

Devizahitelek – Jogerőre emelkedik az MKB-Euroleasing Autóhitel Zrt. ellen hozott ítélet

19 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) – A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett határozatában helyben hagyta az MKB-Euroleasing Autóhitel Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéletet, amely szerint tisztességtelenek a pénzintézet általános szerződési feltételei.
tovább »

Változás a Magyar Telekom Csoport felsővezetésében

19 órája | A Magyar Telekom bejelenti, hogy Keszég Attila, a társaság lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese 2014. december 31-i hatállyal távozik pozíciójából, és 2015. január 1-től a Deutsche Telekom Csoport európai központjában fog betölteni európai hatáskörű vezetői pozíciót.
tovább »

Devizahitelek – Elhalasztották az ítélethirdetést a Merkantil perekben

19 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) – November 5-re halasztotta a határozat kihirdetését a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán a Merkantil Car Gépjármű Lízing Zrt. és a Merkantil Váltó és Vagyonbefektető Bank Zrt. devizaperében.
tovább »

EU-tisztújítás - Az új Európai Bizottság tagjai és az egyes tárcák

19 órája | Strasbourg, 2014. október 22., szerda (MTI) - A november elsején hivatalba lépő új Európai Bizottság elnöke a luxemburgi Jean-Claude Juncker, aki az előző bizottsági elnökhöz, José Manuel Barrosóhoz képest sok jogkört delegált az alelnökökre, valamint első alelnöki tisztséget is létrehozott.
tovább »

Adótörvények - A Liga tiltakozik a cafeteria közterheinek emelése és az internetadó ellen

19 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A Liga Szakszervezetek tiltakozik a béren kívüli juttatások közterheinek jelentős mértékű emelése ellen, és az internetadó bevezetésének terve ellen - közölte a szervezet az MTI-vel szerdán.
tovább »

Internetadó - A vegyipari szakszervezet tiltakozik a javaslat ellen

19 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A vegyipari szakszervezet a tájékozódáshoz és a tudáshoz való hozzáférés korlátozásaként értékeli a kormány internetadóra vonatkozó javaslatát. A szakszervezet támogat minden tiltakozó megmozdulást, amely ennek a tervnek a bevezetése ellen szerveződik - közölte a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) szerdán az MTI-vel.
tovább »

Devizahitelek - Másodfokon is pert nyert az állam az MKB Bank ellen

19 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett határozatában helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék MKB Bank Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéletét, amelyben elutasította a hitelintézet magyar állam ellen, az általános szerződési feltételekhez (ászf) kapcsolódó vélelem megdöntése iránti keresetét.
tovább »

Devizahitelek - Duna House: a mentőcsomag fékezi az ingatlanpiacot

19 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A Duna House ingatlanközvetítő hálózat szerint amíg a válságot követő 5 év ingatlanpiacát a vásárlók hiánya jellemezte, úgy idén éppen az eladókból van kevés, mert a devizahiteles mentőcsomag miatt sokan kivárnak.
tovább »
Az egészség megszabott ára

Az egészség megszabott ára

20 órája | Hajdú-Bihar - Megyénkben több mint 15 ezren fizetik maguk után a társadalombiztosítási járulékot.
tovább »

Internetadó - Az informatikai szövetség a javaslat visszavonását követeli

20 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az internetadóval kapcsolatos javaslatát, mert az akadályozná az internet magyarországi terjedését, és ellehetetleníti a kis és közepes, szinte 100 százalékban magyar tulajdonú kábelszolgáltatókat.
tovább »

Devizahitelek – Másodfokon is nyert az állam a CIB Ingatlanlízinggel szemben

21 órája | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett határozatában helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék CIB Ingatlanlízing Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéletét, amelyben elutasította a hitelintézet magyar állam ellen, az általános szerződési feltételekhez (ászf) kapcsolódó vélelem megdöntése iránti keresetét.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Klaudia, a nap szépe

A mai nap lánya Klaudia, aki elárulta nekünk, hogy a hosszú hétvégét kirándulással és pihenéssel fogja tölteni.
tovább »

További hírek a Gazdaság kategóriából
Flexografikus nyomdagépet kap a nyíregyházi papírgyár
Nyíregyháza, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Több mint 1,7 milliárd forint értékű technológiai [...] tovább »
Kivonul a Citibank lakossági üzletága Magyarországról, az ügyfeleknek még nincs teendőjük
Budapest, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - A Citibank lakossági ügyfeleinek most nincs semmilyen teendője, [...] tovább »
Internetadó – A szolgáltatókkal egyeztetett a nemzetgazdasági miniszter
Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Az internetadó bevezetésére vonatkozó javaslatról egyeztetett a [...] tovább »
Internetadó – BDO: a javaslat jelenlegi formájában nem éri el a kitűzött célokat
Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A BDO Magyarország szerint az internetadó általános bevezetése [...] tovább »
Internetadó – Tiltakozik a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület
Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Tiltakozik az internetadó tervezett bevezetése ellen a Szövetség az [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása