Több, mint szimpla jóslás

Több, mint szimpla jóslás

22 perce Budapest - A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése az idei és a jövő esztendőre.
tovább »
Újra éledezik a kkv-k beruházási kedve

Újra éledezik a kkv-k beruházási kedve

14 perce Debrecen - Évek után ismét lendületet vett a kisebb vállalkozások fejlesztési hajlandósága.
tovább »

Teltházra számítanak a fürdők az ünnepek alatt

8 perce Budapest, 2014. december 20., szombat (MTI) - Az ünnepi időszakra megtelnek a fedett, téli kapacitással rendelkező magyarországi fürdők a Magyar Fürdőszövetség előrejelzése szerint.
tovább »

Budapesten adják át a Minőség-Innováció 2014 nemzetközi pályázat elismeréseit

10 perce Budapest, 2014. december 20., szombat (MTI) - A Minőség-Innováció 2014 nemzetközi pályázat elismeréseit Budapesten adják át január 19-én a Gellért Szállóban - közölte a pályázat lebonyolításában közreműködő Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága(EOQ MNB) az MTI-vel.
tovább »

Megnyitották Romániában az Arad-Nagylak autópálya egyik szakaszát

12 perce Bukarest, 2014. december 19., péntek (MTI) - Megnyitották pénteken a forgalom előtt Romániában az Arad-Nagylak autópálya egyik szakaszát - közölték pénteken román hírügynökségek.
tovább »

A KIM-fejezetből csoportosítja át a kormány a Széchenyi Bank kárenyhítésére a pénzt

49 perce Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - Az idei költségvetés Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) fejezetéből csoportosítja át azt a 6 milliárd forintot a kormány, amelyből létrehozza a költségvetés közvetlen bevételei és kiadásai című fejezetben a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. betéteseinek kártalanítására szolgáló kárenyhítési keretet.
tovább »

A kormány feloldotta a nyári zárolásokat

53 perce Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - A kormány a 2014. évi hiánycél tartásához július közepén a tárcáknál több mint 39 milliárd forintot zárolt, ezt a pénteki Magyar Közlönyben megjelent határozatában feloldotta.
tovább »

Leminősítette Ukrajnát a Standard & Poor's államcsőd veszélye miatt

1 órája | London, 2014. december 19., péntek (MTI) - Leminősítette Ukrajna eddig is mélyen spekulatív - vagyis messze nem befektetési ajánlású - államadós-osztályzatát pénteken a Standard & Poor's, azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy Ukrajna a következő hónapokban törlesztési államcsődbe kerülhet, ha a pénzügyi kondíciók nem javulnak.
tovább »

Csepreghy: elfogadásra késznek minősítette a magyar operatív programokat az EB

3 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - Az Európai Bizottság (EB) elfogadásra késznek minősítette a magyar kormány által benyújtott operatív programokat - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára pénteken az MTI-nek.
tovább »

Hitelminősítés - Stabilra javította az MFB kilátását a Moody's

3 órája | London, 2014. december 19., péntek (MTI) - Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. hosszú távú besorolásainak kilátását pénteken a Moody's Investors Service.
tovább »

Rubelválság - Londoni elemzők: már a bankválság jelei is láthatók Oroszországban

3 órája | London, 2014. december 19., péntek (MTI) - Londoni pénzügyi elemzők szerint egyre több jele mutatkozik annak, hogy a rubelválság kezd átterjedni az orosz bankrendszerre.
tovább »
OGY - Visszaküldött az államfő két törvényt a parlamentnek

OGY - Visszaküldött az államfő két törvényt a parlamentnek

17 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - Megfontolásra visszaküldött pénteken a parlamentnek Áder János köztársasági elnök két elfogadott jogszabályt, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló, valamint a kereskedelemről szóló törvény módosítását.
tovább »

Bővítette nagysebességűinternet-lefedettségét a Magyar Telekom

18 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - Bővítette nagysebességűinternet-lefedettségét a Magyar Telekom újabb kábelhálózatok vásárlásával, az idei akvizícióknak köszönhetően 30 ezerrel több háztartást ér el vezetékes szélessávú internet-, TV- és hangszolgáltatásaival - derül ki a távközlési cég közleményéből, amelyet pénteken juttatott el MTI-hez.
tovább »

Jövőre 3,15 milliárd forint jut a médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjára

18 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - Jövőre 3,15 milliárd forint jut a médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjára - tájékoztatta Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa pénteken az MTI-t.
tovább »

Megjelent a magyar földgázrendszer statisztikai adatait tartalmazó kiadvány

18 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - Megjelent a magyar földgázrendszer adatait és a nemzetközi kapcsolatokkal összefüggő szállítási-rendszerüzemeltetői statisztikai adatokat tartalmazó kiadvány, amelyet első alkalommal adott ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a Földgázszállító (FGSZ) Zrt.
tovább »

A Magyar Vidék Hitelszövetkezet visszaadta működési engedélyét

18 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az intézmény kérésére visszavonta a Magyar Vidék Hitelszövetkezet működési engedélyét, és felügyeleti biztosokat rendelt ki - közölte a jegybank pénteken.
tovább »

Az MNB felfüggesztette az Európa Brókerház tevékenységét

18 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - Felfüggesztette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az Európa Brókerház Befektetési Szolgáltató Zrt. tevékenységi engedélyét a befektetési vállalkozásban való minősített befolyásszerzés jegybanki engedélyezéséig, de legfeljebb hat hónapig - közölte az MNB pénteken az MTI-vel.
tovább »
Az MNB átvette az irányítást az MKB-ban

Az MNB átvette az irányítást az MKB-ban

18 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - A Magyar Nemzeti Bank által kirendelt szakértők átvették az irányítást az MKB-ban, a pénzintézet 15-20 százaléka olyan résznek mondható, amit rossz portfólióelemként kell kezelni, a bank többi része jól működik - mondta Balog Ádám, a jegybank alelnöke pénteken a Magyar Nemzeti Bank háttérbeszélgetésén.
tovább »
Az Együtt átlátható gazdálkodásra szólít fel

Az Együtt átlátható gazdálkodásra szólít fel

18 órája | Debrecen - A tisztességesen boldoguló pénzintézetek számára káros, a piaci versenyt torzító döntésnek tartja Rutz Tamás, az Együtt-Korszakváltók politikusa, hogy a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank (MNB) átvette az MKB Bank irányítását.
tovább »

IVSZ: nagyobb hangsúlyt kell fektetni a digitális oktatásra

20 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - Nagyobb hangsúlyt fektetne a digitális oktatásra a Nemzeti Digitális Konzultáció keretében az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), ugyanis az internet ismerete és a digitális tudás alapvető záloga Magyarország gazdasági versenyképességének - mondta Laufer Tamás, a szövetség elnöke pénteken, Budapesten sajtótájékoztatón.
tovább »

Brüsszel százmillió euró agrártámogatást kér vissza három tagállamtól

20 órája | Brüsszel, 2014. december 19., péntek (MTI) - Valamivel több mint százmillió euró agrártámogatást követel vissza szabálytalanságok vagy nem megfelelő ellenőrzés miatt az Európai Bizottság - közölte pénteken a brüsszeli testület.
tovább »

NGM: az ügyfélkapuval rendelkező vállalkozások bejelentkezhetnek az online árukövetési rendszerbe

20 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - Az ügyfélkapuval rendelkező vállalkozások december 20-tól bejelentkezhetnek az online árukövetési rendszerbe (EKÁER) - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.
tovább »

Egymilliárd dollárt költ közép-kelet-európai befektetésekre a Kína

20 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - Egymilliárd dollárt költ közép-kelet-európai befektetésekre a China Export Import Bank egy közös regionális és kínai alapon keresztül - szerepelt az alap igazgatását segítő CEE Equity Partners tanácsadócég által az MTI-hez eljutatott közleményben.
tovább »

NGM: az állam részben kártalanítja a Széchenyi Bank betéteseit

20 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - A magyar állam, noha nem felelős, kártalanítja a végelszámolás alá vont Széchenyi Kereskedelmi Banknak azon betéteseit, akiknek a banknál elhelyezett pénze meghaladja az OBA által garantált összeget - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára pénteken az MTI-nek.
tovább »

NGTT: továbbra sincs bérmegállapodás a jövő évi bérekről

20 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) – Továbbra sem született bérmegállapodás a szociális partnerek között a jövő évi bérekről, miután a kormányzat még nem válaszolt a szakszervezeteknek a bérmegállapodás feltételének tekintett kérésére, hogy tárgyaljon egyéb követeléseikről is. A felek pénteken a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) ülésén folytatták a bértárgyalást.
tovább »

Szerb külügyminiszter: Moszkva nem gyakorol nyomást Belgrádra az uniós csatlakozás miatt

20 órája | Moszkva, 2014. december 19., péntek (MTI) - Moszkva semmilyen nyomást sem gyakorol Belgrádra Szerbia európai uniós csatlakozása miatt - jelentette ki a szerb külügyminiszter az orosz fővárosban. Ivica Dacic orosz kollégájával, Szergej Lavrovval tárgyalt pénteken.
tovább »

Ukrán válság - Gyöngyösi: a Jobbik üdvözli, hogy a kormány megértette a helyzet komolyságát

20 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - A Jobbik üdvözli, hogy a kormány végre megértette az ukrán válság komolyságát - jelentette ki Gyöngyösi Márton, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján.
tovább »
Éves összevetésben csökkent az állástalanok száma Szabolcsban

Éves összevetésben csökkent az állástalanok száma Szabolcsban

20 órája | Nyíregyháza, 2014. december 19., péntek (MTI) - Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2014 januárja és októbere között átlagosan több mint 46 ezer álláskeresőt tartottak nyilván, csaknem 20 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban - olvasható a térségi kormányhivatal munkaügyi központja által készített beszámolóban, amelyet pénteki ülésén fogadott el a megyei önkormányzat közgyűlése.
tovább »

Varga: a jelentős ütemű bérnövekedés is segítette a kiskereskedelem bővülését

21 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - A jelentős ütemű bérnövekedés is segítette a kiskereskedelem bővülését - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek pénteken.
tovább »

A HIPA megállapodott az Autós Nagykoalícióval

21 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - A személygépkocsik gyártásával, forgalmazásával, használatával és szervizelésével foglalkozó vállalkozásokat tömörítő Autós Nagykoalíció és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA)együttműködési megállapodást kötött, amelynek elsődleges célja a hazai járműipar fejlesztése és érdekképviseletének erősítése - közölte az ügynökség az MTI-vel pénteken.
tovább »

Költségvetés - Újra alternatív költségvetést készített az LMP

21 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - Az LMP szerint a szövetkezetekre és a helyi termelőkre alapozott gazdaságfejlesztésre, a kis- és középvállalkozásokon alapuló zöld beruházásokra, az oktatás és a képzés fejlesztésre, illetve a korrupció elleni fellépésre lenne szükség az ország érdekében. Erről Schiffer András társelnök beszélt a párt Kiút a válságból című alternatív költségvetési elképzelésének pénteki, budapesti bemutatóján.
tovább »
„Meggyűrűzték” a régi dolgozóikat

„Meggyűrűzték” a régi dolgozóikat

17 órája | Debrecen - Eredményes évet zárt Magyarország legnagyobb könyvgyártó vállalkozása, a debreceni Alföldi Nyomda Zrt.
tovább »

Tizennégymillió könyv a debreceni Alföldi Nyomdából

21 órája | Debrecen, 2014. december 19., péntek (MTI) - Tizennégymillió könyvet, közte négymillió tankönyvet készítettek az idén az ország legnagyobb és legrégebbi nyomdájában - közölte a debreceni Alföldi Nyomda vezérigazgatója pénteken az MTI-vel.
tovább »

Növekedés, de kicsit másként

22 órája | Debrecen - A GDP-arányos bruttó külföldi adósság 2016 végére a GDP 100 százaléka alá csökkenhet.
tovább »
Gyurcsány: szemben áll a magyar nemzeti érdekekkel Orbán gondolkodása

Gyurcsány: szemben áll a magyar nemzeti érdekekkel Orbán gondolkodása

20 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor gondolkodásából hiányzik az együttműködés elfogadása, barát-ellenség dichotómiában látja a világot, és az ellenséget a Nyugatban látja, barátokat pedig Keleten keres, ami szemben áll Magyarország nemzeti érdekeivel.
tovább »

GVH: megtévesztette a fogyasztókat az Érem Művészeti Intézet

22 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint az Érem Művészeti Intézet Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. megtévesztette a fogyasztókat az "Érem Művészet Intézet" megnevezés használatával, ezért 10 millió forint bírságot szabtak ki a cégre.
tovább »

Együtt: Orbán Viktor elveszítette a kapcsolatot az emberekkel

22 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - Az Együtt - A korszakváltók Pártja szerint 2014-ben Orbán Viktor miniszterelnök elvesztette a kapcsolatot az emberekkel, az emberek viszont megértették, hogy miről szól az "Orbán-rezsim", ezért vannak "állandóan az utcán".
tovább »

Közlemény - NAV: Tájékoztató a feltöltési kötelezettségekről

22 órája | Miskolc - Társasági adó tekintetében a kettős könyvvitelt vezető belföldi illetőségű adózók és a külföldi vállalkozók kötelesek az adóelőlegüket az adóévi várható fizetendő adó összegére kiegészíteni. A kötelezettség nem vonatkozik azokra az adóalanyokra, akiknek az adóévet megelőző adóévben (2013-ban) az éves szinten számított árbevétele a 100 millió forintot nem haladta meg.
tovább »

Hiába az olcsóbb dízelolaj

22 órája | Budapest - A közúti fuvarozás versenyképességének megőrzése nemzetgazdasági érdek.
tovább »
Mazars: szigorodik a pénztárgép használata

Mazars: szigorodik a pénztárgép használata

23 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - Minden pénztárgép használatára kötelezett vállalkozás, amely online pénztárgépes nyugtaadás helyett számlát bocsát ki, köteles azokról havonta, elektronikusan adatot szolgáltatni az adóhatóságnak - közölte a Mazars könyvvizsgáló és tanácsadó pénteken az MTI-vel.
tovább »

Külföldi sajtó Magyarországról - Gazeta Wyborcza

23 órája | Varsó, 2014. december 19., péntek (MTI) - A hét eleji tüntetésekről közölt véleménycikket a Gazeta Wyborcza lengyel baloldali liberális napilap. A cikk szerzője, Michal Kokot, úgy látja, a tüntetések fő oka az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök túl sok csoport érdekét sérti.
tovább »

Szanyi Tibor európai adó- és illetékuniót kezdeményez

23 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője jövőre javaslatot tesz egy egységes európai adó- és illetékunió kialakítására. Az ellenzéki politikus ezt pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján jelentette be. Szanyi Tibor hangsúlyozta, a fiskális uniót elsősorban az "állam foglyul ejtésének" gyakorlata indokolja, ami szerinte az EU-ban Magyarországon a legjellemzőbb, mivel itt egy "bűnözői bandának" is nevezhető "kormányzati klán" úgy alakítja a jogszabályokat, hogy azok csak egy szűk körnek juttassanak előnyöket.
tovább »

Paksi erőmű - Lázár János: nemzetközi tanácsadó testületet hoz létre a kormány

23 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - A kormány európai szinten elismert szakértők bevonásával, az Országos Atomenergia Hivatalon belül nemzetközi tanácsadó testületet fog létrehozni, amely a Paksi Atomerőmű bővítése során segíti majd a fejlesztést, valamint - más európai példákhoz hasonlóan - garanciát jelent a nemzetközi szakmai közvélemény tájékoztatására - mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken az MTI-nek.
tovább »

NGM: csaknem másfél éve erősödik a kiskereskedelem

24 órája | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - Idén októberben 5,2 százalékkal, az év első tíz hónapjában pedig 5,1 százalékkal bővült az ágazat az egy évvel korábbihoz képest, így Magyarország kiskereskedelmi forgalma már sorozatban tizenhatodik hónapja erősödik - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.
tovább »

KSH: 2,9 százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset január-októberben

1 napja | Budapest, 2014. december 19., péntek (MTI) - A bruttó átlagkereset a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozások, a költségvetési intézmények és a megfigyelt nonprofit szervezetek körében 234 400 forint volt január-októberben, 2,9 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Dorina, a nap szépe

A mai nap lánya Dorina, aki elmondása szerint szívesen sportol. Fotók: Janics Attila
tovább »

További hírek a Gazdaság kategóriából
Több, mint szimpla jóslás
Budapest - A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése az idei és a jövő esztendőre. tovább »
Teltházra számítanak a fürdők az ünnepek alatt
Budapest, 2014. december 20., szombat (MTI) - Az ünnepi időszakra megtelnek a fedett, téli kapacitással rendelkező [...] tovább »
Budapesten adják át a Minőség-Innováció 2014 nemzetközi pályázat elismeréseit
Budapest, 2014. december 20., szombat (MTI) - A Minőség-Innováció 2014 nemzetközi pályázat elismeréseit [...] tovább »
Megnyitották Romániában az Arad-Nagylak autópálya egyik szakaszát
Bukarest, 2014. december 19., péntek (MTI) - Megnyitották pénteken a forgalom előtt Romániában az Arad-Nagylak [...] tovább »
Újra éledezik a kkv-k beruházási kedve
Debrecen - Évek után ismét lendületet vett a kisebb vállalkozások fejlesztési hajlandósága. tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása