Ingyen lesz az első nyelvvizsga

Ingyen lesz az első nyelvvizsga

20 perce Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Visszakapják az első nyelvvizsga díját azok, akik sikeresen teljesítették a feladatokat. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára jelentette be, hogy az első nyelvvizsgát ingyenessé teszik 35 éves korig.
Fotók: Logisztikai nap fiataloknak

Fotók: Logisztikai nap fiataloknak

5 órája | Debrecen - Az ellátási lánc hatékony és gördülékeny működésébe nyerhettek bepillantást, illetve az iparágban jellemző munkaköröket ismerhették meg az érdeklődő fiatalok csütörtökön, a Trans-Sped Csoport telephelyén rendezett logisztikai napon.

Négyszáz millió forintos technológiafejlesztés a nyíregyházi Szuro-Trade Kft.-nél

60 perce Nyíregyháza - Fejlesztette terményszárítási technológiáját a mezőgazdasági szolgáltatásokkal és kereskedelmi tevékenységgel foglalkozó Szuro-Trade Kft., a 403 millió forint értékű, részben a Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával megvalósult beruházást pénteken adták át Nyíregyházán.

KSH: 4,5 százalékos volt a munkanélküliség az első negyedévben

2 órája | Budapest - A január-márciusi időszakban a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 66 ezerrel, 207 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,5 százalékponttal, 4,5 százalékra csökkent - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Napfény világánál

2 órája | Na ugye. Jelentősen emelkedett a leggazdagabb magyarok vagyona az elmúlt évben a napi.hu összeállítása szerint. A portál idén is elkészítette a leggazdagabbak listáját, az első néhány helyen szereplők legalább két számjegyű növekedést értek el tavaly, forintban, milliárdban. Szőke Tímea írása.

KSH: 106 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma az első negyedévben

2 órája | Budapest - A 2017. január-márciusi időszakban a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 368 ezer volt, 106 ezerrel - 2,5 százalékkal - több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 67,1 százalékra emelkedett - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. A ráta nem változott az előző (december-februári) három hónapos időszakhoz képest.

Az állami támogatáshoz keddig üzembe kell helyezni az online pénztárgépet

4 órája | Budapest - A januártól online pénztárgép használatra kötelezetteknek még öt napjuk van arra, hogy igénybe vegyék az 50 ezer forintos állami támogatást. Ehhez május 2-ig üzembe kell helyezniük a pénztárgépet - figyelmeztetett pénteken a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

"Addig se bűnözik"

5 órája | A Belügyminisztériumnak van arra vonatkozó kutatása, hogy a közfoglalkoztatásba vonás, illetve, hogy munka nélkül nem kap senki segélyt, annak a közbiztonság javulására vonatkozó hatásai vannak. Petneházi Attila írása.
Így tanul a jövő sofőrje

Így tanul a jövő sofőrje

5 órája | Budapest - Izgalmas kérdés például az, hogy miként fog változni az autók és vezetőik kapcsolata.

A Költségvetési Tanács nem kifogásolja az idei költségvetés módosítását

6 órája | Budapest - A Költségvetési Tanácsnak (KT) a 2017. évi központi költségvetéséről szóló törvény módosítását tekintve nincsenek olyan ellenvetései, amelyek indokolnák, hogy a dokumentummal kapcsolatban jelezze az egyet nem értését - közölte a testület az MTI-vel csütörtökön.

Költségvetés - Lázár: a kormány május 2-án nyújtja be javaslatát

6 órája | Budapest - A kormány május 2-án nyújtja be a 2018-as költségvetésre vonatkozó javaslatát a parlamentnek, amelyet június 15-ig elfogad a Ház - közölte Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Kelni kell, majd menni dolgozni

Kelni kell, majd menni dolgozni

5 órája | Hajdú-Bihar - A közfoglalkoztatás jótékony hatással van a települések közbiztonsági helyzetére is.
Jövőképek, lehetőségek és életcélok

Jövőképek, lehetőségek és életcélok

20 órája | Debrecen - Hogyan lesz pénzed az egyetem után, illetve a biztonságot vagy a szabadságot választod majd?

Betegbiztonság növelését célzó pályázatok indulnak az egészségügyben

21 órája | Székesfehérvár - Mintegy húszmilliárd forint lesz elérhető egészségügyi intézmények számára olyan fejlesztések és szakmai képzések megvalósítására, amelyek a betegek biztonságot növelik - jelentette be csütörtökön Székesfehérváron az egészségügyért, illetve az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár.
Épülhet az üzletház a Böszörményin - A debreceni közgyűlésről jelentjük

Épülhet az üzletház a Böszörményin - A debreceni közgyűlésről jelentjük

18 órája | Debrecen - Debrecen nem akarja kifizetni a helyi tömegközlekedés teljes veszteségét.

Fürdőszövetség: elengedhetetlen a fürdőszolgáltatások áfájának csökkentése

24 órája | Budapest - A magyar fürdők nemzetközi versenyképességéhez elengedhetetlen a fürdőszolgáltatások áfájának csökkentése a jelenlegi 27 százalékról 18 százalékra a jövő évtől; az áfakulcs mérséklését a Magyar Fürdőszövetség - tagsága teljes támogatásával - kezdeményezte a kormánynál - mondta Czeglédi Gyula, a szövetség ügyvezető elnöke sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Együttműködési megállapodást kötött a Nébih és az élelmezés-egészségügyi intézet

1 napja | Budapest - Az élelmiszer-biztonsággal és az egészséges táplálkozással kapcsolatos hatékony társadalmi szemléletformálás elősegítése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (Ogyéi) - közölte a két szervezet közös közleményben csütörtökön az MTI-vel.

NAV: a személyi jövedelemadó idén is fizethető részletekben

1 napja | Budapest - A még fizetendő személyi jövedelemadó (szja) és egészségügyi hozzájárulás, ha összegük nem haladja meg a 200 ezer forintot, idén is fizethető részletekben, pótlékmentesen, a kedvezményt az érintettek az szja-bevallásban kérhetik, ha nem vállalkozók és nem kötelezettek általános forgalmi adó (áfa) fizetésre, az első részletet május 22-ig kell befizetni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) részére - közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.

Felmérés: ötödével kap több bért egy betanított munkás, mint egy éve

1 napja | Budapest - Magyarországon egy betanított munkás több mint ötödével kap több bért, mint egy éve, ugyanakkor ezdiő alatt középvezetői szinten csak az inflációt követte a béremelés - közölte két munkaerőpiaci szakértő cég, a BDO Magyarország és a Trenkwalder közös közleményben csütörtökön az MTI-vel.
Jelentősen nőtt a leggazdagabb 100 magyar vagyona

Jelentősen nőtt a leggazdagabb 100 magyar vagyona

18 órája | Budapest - Jelentősen nőtt a leggazdagabb magyarok vagyona az elmúlt évben a napi.hu összeállítása szerint, a gazdasági hírportál százas rangsorára 7,5 milliárd forint alatt nem lehetett fölkerülni.
Új vezető a cégnél

Új vezető a cégnél

23 órája | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A vezetői álláskeresés önmagában sem könnyű, de amikor a munkaszerződést is aláírják a felek, akkor kezdődik az igazi megmérettetés.
Megtorpant a kisebb vállalkozások lendülete

Megtorpant a kisebb vállalkozások lendülete

1 napja | Budapest - A közeljövőre drágább hitelkamatokat és növekvő közterheket vizionálnak a cégek.

Itt vannak az inflációnál alacsonyabb hitelkamatok

1 napja | Budapest - Tíz éve volt utoljára hasonló. Jobban megéri adósnak lenni, mint bármi mást csinálni?
Hová tegyem a gyereket?

Hová tegyem a gyereket?

1 napja | Budapest - A magyarok többsége szerint nincs semmi helye az apróságoknak a szülő munkahelyén.
Édes borok bemutatóján szerepelt Madridban a magyar tokaji aszú

Édes borok bemutatóján szerepelt Madridban a magyar tokaji aszú

26.04.2017 | Madrid/Tokaj - Természetes édes borok bemutatóján szerepelt Madridban a magyar tokaji aszú; a spanyol fővárosban a héten zajló Salón de Gourmets nemzetközi gasztronómiai vásárhoz kapcsolódó, egy-egy német, spanyol és magyar borvidéket bemutató borkóstolón Josep Roca, a többször is a világ legjobb éttermének választott El Celler de Can Roca sommelier-ja is méltatta a magyar borokat.
Cél a hátrányos helyzetűek megsegítése

Cél a hátrányos helyzetűek megsegítése

26.04.2017 | Debrecen - Több mint száz vállalkozás részesülhet állami támogatásban.
Állásokra, gyakorlati helyekre vadásztak szerdán Debrecenben

Állásokra, gyakorlati helyekre vadásztak szerdán Debrecenben

1 napja | Debrecen - Több mint 1500 állásról informálódhattak azok, akik kilátogattak a karriernapra.
Kulcs a jövőhöz, karrierhez - Interjú Joerg Bauerrel

Kulcs a jövőhöz, karrierhez - Interjú Joerg Bauerrel

26.04.2017 | Kisvárda - Hamarosan a világ egyik legsikeresebb vállalatától tanulhatnak a szerencse fiai és lányai.
Fókuszban a települések problémái

Fókuszban a települések problémái

5 órája | Püspökladány - A munkahelyteremtés nem a pályázatoktól, hanem az önkormányzatoktól függ.
Csökken az üzemanyagok ára

Csökken az üzemanyagok ára

26.04.2017 | Budapest - Csökkenti bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.
Még több hűtőszekrényt és mosógépet vásárolunk

Még több hűtőszekrényt és mosógépet vásárolunk

26.04.2017 | Budapest - Ebben az esztendőben tovább nőhet a tartós fogyasztási cikkek piaca Magyarországon.

A családunkért aggódunk

26.04.2017 | Budapest - Nincs mindenkinek lehetősége arra, hogy milliós likvid megtakarítást halmozzon fel.

Egészségre veszélyes vízvezetékeket cseréltek le Borsodban

25.04.2017 | Miskolc - Azbesztcementből készült ivóvízvezetékeket cseréltek ki, és újakat is lefektettek Borsod-Abaúj-Zemplén megye tizenhárom településén a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében, a beruházás meghaladta a két és félmilliárd forintot - hangzott el a projekt záró rendezvényén Miskolcon, kedden.

Egyre több magyar turista utazik Németországba

25.04.2017 | Debrecen - Egyre több magyar turista utazik Németországba, az elmúlt tíz évben 65,5 százalékkal nőtt a magyarok által eltöltött vendégéjszakák száma, ami már meghaladja az évi 707 ezret - közölte a Német Turisztikai Hivatal magyarországi igazgatója kedden Debrecenben.
4 munkahelyi szabály, ami mindenkit az őrületbe kerget

4 munkahelyi szabály, ami mindenkit az őrületbe kerget

18 perce Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Valószínűleg mindannyian találkoztunk már olyan munkahelyi szabályzattal, amitől a falra másztunk volna. Sokszor pont ezek nehezítik meg a munkavégzést, hatással vannak a dolgozók kedvére és motiváltságára. Végső esetben pedig a dolgozó távozásához vezethetnek.
Nébih: a trappista sajtok megfeleltek az élelmiszerbiztonsági szempontoknak

Nébih: a trappista sajtok megfeleltek az élelmiszerbiztonsági szempontoknak

25.04.2017 | Budapest - Valamennyi, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által vizsgált trappista sajt megfelelt az élelmiszerbiztonsági szempontoknak, a szakemberek kisebb hiányosságot főleg a tápérték jelölésénél találtak - közölte a hivatal az MTI-vel kedden.

NMHH: bírság az internetes áfacsökkentéssel egyidejűleg jogsértően díjat emelő szolgáltatónak

25.04.2017 | Budapest - Háromszázezer forintos bírsággal sújtott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hivatala egy szolgáltatót, amiért az az internetes áfacsökkentést figyelmen kívül hagyva nem változtatta meg a számlák végösszegét - közölte a hatóság kedden közleményben az MTI-vel.
Stadler: nem kerül duplájába a tram-train járművek beszerzése

Stadler: nem kerül duplájába a tram-train járművek beszerzése

25.04.2017 | Budapest - Nem kerül duplájába a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train járművek beszerzése, az ár 16,27 százalékkal haladja meg a becsült értéket - reagált a Stadler nemzetközi vasúti járműgyártó cég a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfői közleményére kedden.
Itt ellenőriz a NAV a héten Hajdú-Biharban!

Itt ellenőriz a NAV a héten Hajdú-Biharban!

25.04.2017 | Hajdú-Bihar - A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az operatív ellenőrzések helyszíneinek közzétételével szeretné felhívni az adózók figyelmét arra, hogy szabályos bizonylatokat állítsanak ki.

Új éves sörfőzési rekord Csehországban

24.04.2017 | Prága - Rekordmennyiségű, 20,5 millió hektoliter sört főztek tavaly a csehországi sörgyárak - közölték hétfőn Prágában sajtótájékoztatón a csehországi sörgyárak képviselői. A megelőző évben a sörgyárak 20,1 millió hektoliter sört állítottak elő.
A jövő zálogának tartják a beruházást

A jövő zálogának tartják a beruházást

24.04.2017 | Egyek - Egyek első számú igénye, amitől a munkanélküliség fenyegetése is csökkenhet.
Szerdán ismét egyetemi állásbörze

Szerdán ismét egyetemi állásbörze

24.04.2017 | Debrecen - Az idén minden eddiginél nagyobb területen várják az érdeklődőket az egyetem főépületében.

Megtévesztő étrend-kiegészítők miatt bírságolt a versenyhivatal

24.04.2017 | Budapest - Megtévesztő étrend-kiegészítő- és gyógyszerreklámok miatt bírságolt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a jogsértésért összesen több mint 38 millió forint bírságot szabtak ki több cégre - közölte a versenyhivatal az MTI-vel hétfőn.
Csökken az üzemanyagok ára

Csökken az üzemanyagok ára

24.04.2017 | Budapest - Csökkenti bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Tanácsadást indít a munkahelyi balesetben érintett munkavállalóknak a Munkástanácsok

24.04.2017 | Budapest - Ingyenes jogi tanácsadást indít a munkavállalóknak a Munkástanácsok Országos Szövetsége, munkahelyi baleset és foglalkoztatással összefüggő betegség témában személyesen hetente egyszer, illetve elektronikusan folyamatosan lehet a szövetséghez fordulni - jelentette be Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) elnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
Előző
123456  
 
További hírek a Gazdaság kategóriából


hirdetés