Az amerikai hálaadás napja számokban

Az amerikai hálaadás napja számokban

27 perce Washington, 2014. november 24., hétfő (MTI) - Csütörtökön ünneplik az Egyesült Államokban a hálaadás napját, amely a karácsony mellett a legjelentősebb amerikai családi ünnep. A majd' négy évszázados hagyomány mai vonatkozásaival kapcsolatban érdekes számadatokat közölt az amerikai népszámlálási hivatal (USCB).
tovább »
OGY - A devizahitelek forintosításáról és költségvetési módosítókról dönt a Ház

OGY - A devizahitelek forintosításáról és költségvetési módosítókról dönt a Ház

16 órája | Budapest, 2014. november 23., vasárnap (MTI) - Az Országgyűlés jövő héten háromnapos üléssel folytatja munkáját. Ezúttal is kedd délelőtt várható szavazás, a képviselők egyebek mellett ekkor dönthetnek a devizahitelek forintosításáról és a kormány fair bankokról szóló előterjesztéséről, továbbá a jövő évi költségvetést is módosíthatják a benyújtott egyéni változtatási javaslatok alapján.
tovább »

GKI: a fogyasztói várakozások romlottak, az üzletiek nem változtak novemberben

7 perce Budapest, 2014. november 24., hétfő (MTI) - Novemberben kissé csökkent a GKI-Erste konjunktúra-index az októberi, igen magas értékéhez képest; az üzleti várakozások nem változtak, a fogyasztóiak viszont romlottak - közölte a GKI az MTI-vel.
tovább »
EU-munkavállalás - London évekre megvonná a szociális juttatásokat az EU-munkavállalóktól

EU-munkavállalás - London évekre megvonná a szociális juttatásokat az EU-munkavállalóktól

20 órája | London, 2014. november 23., vasárnap (MTI) - Több évre megvonna minden bérkiegészítő szociális juttatást a brit kormány az Európai Unió más országaiból érkező munkavállalóktól, ezzel is csökkentve a nagy-britanniai bevándorlás vonzerejét - írta a The Sunday Times.
tovább »
Felszámolás alatt álló hajdú-bihari cégek (2014. 46-47. hét)

Felszámolás alatt álló hajdú-bihari cégek (2014. 46-47. hét)

20 órája | Hajdú-Bihar – Tekintse meg a felszámolás alatt lévő Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!
tovább »
L. Simon László: óriási kitörési lehetőség az örökségvédelemnek

L. Simon László: óriási kitörési lehetőség az örökségvédelemnek

19 órája | Budapest, 2014. november 23., vasárnap (MTI) – Fontos kitörési lehetőséget jelent, hogy a kormány elfogadta a Nemzeti Kastélyprogramot, létrejött a Nemzeti Hauszmann Terv Bizottság, ezzel elindulhat a Budai Vár rekonstrukciója, emellett új örökségvédelmi jogszabály is készül – mondta el az MTI-nek a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.
tovább »

Emmi: egyre több családnak jelent segítséget a gyed extra

22 órája | Budapest, 2014. november 23., vasárnap (MTI) - A félévi adatokhoz képest szeptember végére csaknem másfélszeresére emelkedett a gyed extrában részesülő kisgyermekes családok száma - nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a kormányzati honlapnak.
tovább »

Négyszázmilliós energetikai kutatást zárt a Get-Energy Magyarország

23 órája | Budapest, 2014. november 23., vasárnap (MTI) - A Get-Energy Magyarország Kft. vezetésével befejeződött a fás szárú energetikai fafajták magyarországi termesztési tapasztalatait feltáró projekt, kutatták azt is, milyen új fajtákat lehet a biomassza termelésben felhasználni, a 394 millió forintos összköltségű projektet az Új Széchenyi Terv 302 millió forinttal támogatta.
tovább »

Több mint egymilliárd forintos karácsonyi forgalmat vár a Formatex Kft.

23 órája | Budapest, 2014. november 23., vasárnap (MTI) - Idén a karácsonyi szezonban a Formatex Kft. összesen 1,06 milliárd forintos nettó forgalmat tervez, ez az előző évhez képest 13 százalékos növekedés, a várakozások szerint az eladások 8 százalékát adja a webshop - közölte a játékkereskedő és importőr társaság az MTI-vel.
tovább »
NGM: meg kell akadályozni, hogy a magánnyugdíjpénztárak feléljék a nyugdíjasok pénzét

NGM: meg kell akadályozni, hogy a magánnyugdíjpénztárak feléljék a nyugdíjasok pénzét

22.11.2014 | Budapest, 2014. november 22., szombat (MTI) - A magánnyugdíjpénztárakról az Országgyűlésnek beterjesztett javaslat védi a korábban kötelezően befizetett tagdíjakból származó, a jövőbeni nyugdíjjáradékok fedezetéül szolgáló vagyont - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szombaton az MTI-vel.
tovább »

A Magyar Iparszövetség támogatja a szociális szövetkezést

22.11.2014 | Budapest, 2014. november 22., szombat (MTI) - A Magyar Iparszövetség (OKISZ) támogatja, hogy minél több szociális szövetkezet alakuljon, mert ez az összefogási forma is hozzájárulna a foglalkoztatás bővítéséhez - nyilatkozta Vadász György, a szövetség ügyvezető elnöke az MTI-nek.
tovább »

Magyarország turisztikai teljesítménye meghaladja a világátlagot

22.11.2014 | Budapest, 2014. november 22., szombat (MTI) - Magyarország turisztikai teljesítménye jelentősen meghaladja a világátlagot: az első nyolc hónapban 7,6 százalékkal nőtt a külföldről Magyarországra érkező turisták száma, az ebből származó bevételek pedig közel 10 százalékos növekedést mutattak az előző év azonos időszakához képest - ismertette a Magyar Turizmus Zrt. MTI-hez eljuttatott hírlevelében.
tovább »
Olcsóbb a kötelező biztosítás átlagdíja, mint tavaly

Olcsóbb a kötelező biztosítás átlagdíja, mint tavaly

22.11.2014 | Budapest, 2014. november 22., szombat (MTI) - A csekkes befizetés helyett az átutalást, illetve a havi vagy negyedéves fizetés helyett az éves egyösszegű díjfizetést vállalva csökkentik az autósok a kötelező gépjármű felelősségbiztosításuk (kgfb) díjait a most folyó kampányban - közölte a Biztosítás.hu online alkusz az MTI-vel.
tovább »

Az EU főbb novemberi mutatószámai jelennek meg a jövő héten

22.11.2014 | Budapest, 2014. november 22., szombat (MTI) - Német, brit és amerikai harmadik negyedévi GDP-adatok mellett az Európai Bizottság főbb novemberi makrogazdasági mutatószámai érdemelhetik ki a jövő héten a piacok figyelmét.
tovább »
Az alma, és ami mögötte van

Az alma, és ami mögötte van

22.11.2014 | Újfehértó - A napokban megrendezett újfehértói konferencián az almatermesztés helyzete is terítékre került.
tovább »

Az OECD-országok gazdasága 0,5 százalékkal erősödött a harmadik negyedévben

22.11.2014 | Párizs, 2014. november 22., szombat (MTI) - Mérsékelten erősödött az OEDC országok gazdasága a harmadik negyedévben az előző három hónaphoz képest.
tovább »

Új szabályozás készül az étel- és italautomaták üzemeltetésére

22.11.2014 | Budapest, 2014. november 22., szombat (MTI) - Az Ital- és Áruautomata Szövetség bevonásával már készül a piac átláthatóságát biztosító szabályozás - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szombaton az MTI-vel.
tovább »

Az Együtt tüntetést szervez a magánnyugdíj-pénztárak védelmében

22.11.2014 | Budapest, 2014. november 22., szombat (MTI) - Az Együtt - A Korszakváltók Pártja tüntetést szervez az önkéntes magánnyugdíjpénztárak védelme és az állami egyéni nyugdíjszámlák kialakítása érdekében.
tovább »
Kukorica: különösebb fennakadás nélkül

Kukorica: különösebb fennakadás nélkül

22.11.2014 | Szabolcs-Szatmár-Bereg - Rácz Imre: a megyei termésátlag jobb a tavalyinál.
tovább »

Hazai beruházási adatok és kamatdöntő ülés lesz a jövő héten

22.11.2014 | Budapest, 2014. november 22., szombat (MTI) - A jövő héten megjelenő hazai makrogazdasági mutatók közül a harmadik negyedévi beruházási adatok számíthatnak a legnagyobb érdeklődésre. A monetáris tanács kamatdöntő ülése várhatóan ezúttal sem tartogat meglepetést.
tovább »
Pálinkamester: finomítani kell a pálinkafőzés és párlatkészítés szabályozását

Pálinkamester: finomítani kell a pálinkafőzés és párlatkészítés szabályozását

22.11.2014 | Budapest, 2014. november 22., szombat (MTI) - A Pálinkamesterek Országos Egyesületének alelnöke szerint jövőre olyan változtatásokkal kellene finomítani a pálinkafőzés és párlatkészítés szabályain, amelyek az uniós keretek között is segítik a pálinkafőző szakma előrelépését.
tovább »

Hitelminősítés - Megvonta Izraeltől a pozitív kilátást a Fitch Ratings

22.11.2014 | London, 2014. november 22., szombat (MTI) - Megvonta Izrael államadós-besorolásának eddigi pozitív kilátását a Fitch Ratings, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy a nyári gázai hadműveletek visszavetették az izraeli államháztartási konszolidáció folyamatát.
tovább »

Beruházásokkal és megtakarításokkal tör a vezető pozícióra a Volkswagen

21.11.2014 | Wolfsburg, 2014. november 21., péntek (MTI/dpa/APA/Reuters) - Az elkövetkező öt évben 85,6 milliárd eurót fordít a Volkswagen konszern technológiai fejlesztési beruházásokra, valamint több milliárd eurós megtakarítási programot is indít a globális piacvezető pozíció megszerzése érdekében.
tovább »

Pénzmosás és adócsalás gyanújával eljárás indult az HSBC bank svájci leányvállalata ellen Franciaországban

21.11.2014 | Párizs, 2014. november 21., péntek (MTI) - Pénzmosás, adócsalás és törvénytelen banki tranzakciók gyanúja miatt eljárás indult Párizsban az HSBC brit bank HSBC Private Bank nevű svájci leányvállalata ellen - jelentette be a pénzintézet és rendőrségi források is pénteken.
tovább »

A Nemzetközi Beruházási Bank Tanácsa támogatta Magyarország tagságát

21.11.2014 | Budapest, 2014. november 21., péntek (MTI) - A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) Tanácsa Szófiában megtartott ülésén támogatta Magyarország NBB tagságának megújítását - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.
tovább »

Üzleti fórum: a devizahitelek forintosításának előnye, hogy a külső adósságállomány csökken

21.11.2014 | Budapest, 2014. november 21., péntek (MTI) - A forintosítás nemzetgazdasági előnye, hogy a külső adósságállomány csökken – mondta Hegedűs Éva, a Gránit Bank vezérigazgatója, a bank alelnöke a HBLF (Hungarian Business Leaders Forum)konferenciáján a devizahitelek forintosításával kapcsolatban, és ezzel egyetértettek a konferencián résztvevő banki szakértők, korábbi bankszövetségi vezetők is. Azt is előnynek nevezték, hogy a lépéssel a bankrendszerben megszűnik az egyik legnagyobb bizonytalansági tényező.
tovább »

Hitelminősítés - Jövő héten vizsgálja a magyar adósosztályzatot a Fitch Ratings

21.11.2014 | London, 2014. november 21., péntek (MTI) - Magyarország államadós-besorolása is szerepel a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő jövő hétre összeállított felülvizsgálati listáján, nem feltétlenül biztos azonban, hogy a cég ténylegesen módosítja is a magyar államadós-osztályzatot, vagy az osztályzatra érvényes - jelenleg stabil - kilátást.
tovább »
Stratégiai együttműködés a debreceni Xanga és a GYSEV között

Stratégiai együttműködés a debreceni Xanga és a GYSEV között

21.11.2014 | Debrecen, 2014. november 21., péntek (MTI) - A debreceni repülőtéri konténerterminál üzemeltetéséhez kapcsolódóan stratégiai együttműködési megállapodást kötött a repülőteret működtető Xanga cégcsoport és a GYSEV Cargo; a megállapodást pénteken a debreceni repülőtéren írta alá Herdon István, a Xanga, és Skála János a GYSEV Cargo vezérigazgatója.
tovább »

Költségvetés - Sávosan növekszik a jövedéki biztosíték mértéke

21.11.2014 | Budapest, 2014. november 21., péntek (MTI) - Az árbevételhez igazodva, sávosan növekszik az italforgalmazással foglalkozó nagykereskedők által fizetendő jövedéki biztosíték mértéke a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) költségvetési megalapozó törvényjavaslathoz benyújtott módosítása szerint - közölte az NGM pénteken az MTI-vel.
tovább »
Külföldi sajtó Magyarországról - Németország, Ausztria, Nagy-Britannia

Külföldi sajtó Magyarországról - Németország, Ausztria, Nagy-Britannia

21.11.2014 | Berlin/Bécs/London/Brüsszel, 2014. november 21., péntek (MTI) - A Die Welt című konzervatív német lap a kelet-közép-európai térség és Oroszország viszonyáról közölt pénteki összeállításában Magyarország helyzetét is elemezte. Boris Kálnoky Miként hízelgi be magát Putyin Kelet-Európába című írásában kiemelte: az orosz elnök nemcsak Ukrajnát akarja megosztani, hanem igyekszik minél nagyobb részt visszaszerezni Moszkva korábbi kelet-európai befolyásából is, és ez részlegesen sikerülhet, mert az egykori keleti tömb országaiban széles rétegek keserűen csalódtak a Nyugatban. Ráadásul egyes politikusok úgy vélik, Putyin megnyerheti az "új hidegháborút", ezért az ország és a nép érdekében Moszkva felé kell igazodni - tette hozzá.
tovább »

Öt magyar startup utazhat az Egyesült Államokba

21.11.2014 | Budapest, 2014. november 21., péntek (MTI) - Öt magyar startup vállalkozás vehet majd részt a világ egyik legjelentősebb technológiai fesztiválján az Amerikai Egyesült Államokban a Design Terminál meghirdetett pályázatának köszönhetően, amelyre 2014. december 15-ig lehet jelentkezni.
tovább »

PDSZ: a kormány kizárná a folyamatos és inflációkövető bérrendezést

21.11.2014 | Budapest, 2014. november 21., péntek (MTI) - A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint a kormánynak esze ágában sincs teljesíteni azt a korábbi kötelezettségvállalását, hogy a pedagógusbéreket a minimálbérhez köti.
tovább »
Szénhidrogént kutathatnak Hajdú-Biharban is

Szénhidrogént kutathatnak Hajdú-Biharban is

21.11.2014 | Budapest, Ebes, Nádudvar, Újléta – Öt cég nyert jogosultságot bányászati koncessziós szerződés megkötésére.
tovább »
Konténervonatok indulnak a tengerekhez

Konténervonatok indulnak a tengerekhez

21.11.2014 | Debrecen - Használati tárgyaink 95 százaléka valamilyen formában a tengeren utazik.
tovább »

Folytatódnak a pozitív kereseti trendek a szakértők szerint

21.11.2014 | Budapest, 2014. november 21., péntek (MTI) - A várakozásoknak megfelelően, pozitívan alakulnak a kereseti tendenciák az MTI által pénteken megkérdezett elemzők szerint.
tovább »

FM: Szerbia követendő mintának tekinti a magyar földtörvényt

21.11.2014 | Budapest, 2014. november 21., péntek (MTI) - Szerbia követendő mintának tekinti a magyar földtörvényt, például a külföldiek termőföld vásárlásának feltételrendszerét és több rendelkezését is átültetné a vonatkozó, előkészületben lévő szerbiai jogszabályokba – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közleménye szerint Juhász Attila, a szerb mezőgazdasági és környezetvédelmi minisztérium államtitkára a magyar-szerb gazdasági vegyes bizottság VII. ülésén Belgrádban.
tovább »

Elindult a "Danke Ungarn" kampány Németországban

21.11.2014 | Budapest, 2014. november 21., péntek (MTI) - Elindult a "Danke Ungarn" kampány Németországban pénteken, a nyári kampány folytatásával Magyarország a két ország közös történelmi múltjára, illetve gazdasági és politikai kapcsolataira hívja fel a figyelmet.
tovább »

Együtt: drámaian nőtt a gyerekszegénység az elmúlt években

21.11.2014 | Budapest, 2014. november 21., péntek (MTI) - Az Együtt - A Korszakváltók Pártja úgy látja, hogy Magyarországon az elmúlt hat évben rendkívüli módon nőtt a szegénység és különösen drámaian nőtt a gyermekszegénység - erről a független Szelényi Zsuzsanna beszélt pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.
tovább »

Ukrán válság - Szakadár vezető: Moszkva finanszírozza a szakadár területeken az állami rendszerek működését

21.11.2014 | Berlin, 2014. november 21., péntek (MTI) - Orosz támogatásból finanszírozzák a kelet-ukrajnai szakadár területeken az közigazgatást, a nyugdíjakat és a szociális rendszer kiadásait - ismerte el az oroszbarát szeparatisták által önhatalmúlag kikiáltott donyecki "népköztársaság" egyik vezetője a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak.
tovább »
Devizahitelek - Trócsányi: a törvények megfelelnek az alkotmányos és az uniós követelményeknek

Devizahitelek - Trócsányi: a törvények megfelelnek az alkotmányos és az uniós követelményeknek

21.11.2014 | Budapest, 2014. november 21., péntek (MTI) - A devizahitelesek helyzetének rendezésére hozott törvények, illetve törvényjavaslatok kiállják az alkotmányosság próbáját, megfelelnek az uniós előírásoknak és a kormány korábbi ígéretének megfelelően segítenek a devizahiteleseken - hangsúlyozta Trócsányi László igazságügyi miniszter pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.
tovább »

Az agrárkamara az egész országra kiterjeszti a trágyázási szaktanácsadási rendszert

21.11.2014 | Martonvásár, 2014. november 21., péntek (MTI) - A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) agrártudományi kutatóközpontjával együttműködésben az egész országra kiterjeszti a trágyázási szaktanácsadási rendszert.
tovább »
Orbán Németországban: elakadt az EU-projekt, új Európa-politika kellene

Orbán Németországban: elakadt az EU-projekt, új Európa-politika kellene

21.11.2014 | Baden-Baden, 2014. november 21., péntek (MTI) - Orbán Viktor miniszterelnök szerint "a projekt, amit Európai Uniónak nevezünk, elakadt", ezért a kormányfő megújult Európa-politikát tart szükségesnek, de úgy látja, "nincs, aki meghirdesse, nincs, aki megcsinálja, az idő pedig ellenünk dolgozik", így ezt "nekünk kell megcsinálnunk". A kormányfő minderről pénteken beszélt a németországi Baden-Badenben, a Családi Vállalkozásokért Alapítvány (Stiftung Familienunternehmen) rendezvényén, ahol Magyarországot úgy jellemezte, mint egyszerre sikertörténet és fekete bárány. Beszédében azt is nyomatékosította, hogy Magyarország híve Ukrajna szuverenitásának.
tovább »

Varga: kulcskérdés a tartós növekedés magalapozása

21.11.2014 | Budapest, 2014. november 21., péntek (MTI) - A tartós növekedés magalapozása és biztosítása a következő évek kulcskérdése, hosszú távon évi 4 százalékos, vagy ezt meghaladó gazdasági növekedést kellene elérnie Magyarországnak - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten, a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) XV. Pénzügyi Csúcstalálkozó című konferenciáján.
tovább »

Kósa Ádám: méltatja Magyarországot egy EP-tanulmány a fogyatékkal élők foglalkoztatásáért

21.11.2014 | Brüsszel, 2014. november 21., péntek (MTI) - Az Európai Parlament (EP) által megbízott független szakértők tanulmánya szerint Magyarország jó úton jár a fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatásában - közölte pénteken Kósa Ádám fideszes EP-képviselő.
tovább »
Gyorsteszt: Fémkupakügyileg képben vagy?

Gyorsteszt: Fémkupakügyileg képben vagy?

21.11.2014 | Szerda óta tudjuk, hogy a valódi problémát a fémkupakok jelentik Magyarországon. Ez a jelenség felülmúlja a szegénység, az oktatás vagy az egészségügy problémáit is. Teszteld gyorsan, hogy kellőképpen felkészültél-e!
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Betti, a nap szépe

Betti hajdúnánási diáklány, akinek komoly modellambíciói vannak. Fotók: Janics Attila
tovább »

További hírek a Gazdaság kategóriából
Az amerikai hálaadás napja számokban
Washington, 2014. november 24., hétfő (MTI) - Csütörtökön ünneplik az Egyesült Államokban a hálaadás napját, [...] tovább »
GKI: a fogyasztói várakozások romlottak, az üzletiek nem változtak novemberben
Budapest, 2014. november 24., hétfő (MTI) - Novemberben kissé csökkent a GKI-Erste konjunktúra-index az októberi, [...] tovább »
OGY – A devizahitelek forintosításáról és költségvetési módosítókról dönt a Ház
Budapest, 2014. november 23., vasárnap (MTI) - Az Országgyűlés jövő héten háromnapos üléssel folytatja [...] tovább »
EU-munkavállalás – London évekre megvonná a szociális juttatásokat az EU-munkavállalóktól
London, 2014. november 23., vasárnap (MTI) - Több évre megvonna minden bérkiegészítő szociális juttatást a brit [...] tovább »
Felszámolás alatt álló hajdú-bihari cégek (2014. 46-47. hét)
Hajdú-Bihar – Tekintse meg a felszámolás alatt lévő Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját! tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása