A Festóval kötött stratégiai együttműködési megállapodást a kormány

A Festóval kötött stratégiai együttműködési megállapodást a kormány

19 órája | Budapest, 2014. július 25., péntek (MTI) - Az automatizálás technikával foglalkozó német Festo vállalattal kötött stratégiai együttműködési megállapodást a kormány, az erről szóló dokumentumot Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, és Curt Michael Stoll, a cégcsoport tulajdonosa írta alá pénteken Budapesten.
tovább »
Huszonötezer ember ellen indítottak eljárást korrupció miatt az első fél évben Kínában

Huszonötezer ember ellen indítottak eljárást korrupció miatt az első fél évben Kínában

20 órája | Peking, 2014. július 25., péntek (MTI) - Az idei év első felében több mint 25 ezer ember ellen indult eljárás korrupció miatt Kínában - közölte a legfőbb ügyészség pénteken Pekingben.
tovább »

Együtt-PM: lépjen a kormány az agrár-környezetgazdálkodási támogatások érdekében!

1 perce Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - Az Együtt-PM szerint a jövő hónap végével leállnak az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatások, ezért arra szólítják fel a kormányt, hogy tegyen meg mindent "a válsághelyzet kezelésére".
tovább »

A GVH az első félévben hárommilliárd feletti bírságot szabott ki

8 perce Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az első félévben 41 ügyet zárt le, ezek között a fogyasztóvédelmi jellegű ügyek voltak túlsúlyban, a kiszabott bírság pedig 3,2 milliárd forintot tett ki - közölte a versenyhatóság az MTI-vel.
tovább »

Hajózási szakemberek hátrányosnak tartják a belvízi hajósok munkaidejének szabályozására tett uniós javaslatot

1 órája | Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - Magyar hajózási szakemberek hátrányosnak és feleslegesnek tartják a belvízi árufuvarozó és személyszállító hajókon dolgozók munkaidejének szabályozására vonatkozó, új uniós javaslatot - közölte a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) és a Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetségének (MBFSZ) elnöke az MTI kérdésére.
tovább »

KSH: az uniós átlagnál kevesebbet túlóráznak és kicsit több mint 40 órát dolgoznak a magyar munkavállalók

2 órája | Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - Az európai uniós átlagnál kevesebbet túlóráznak a magyar munkavállalók, akik közül a teljes munkaidőben dolgozó nők átlagosan heti 40,2 órát, a férfiak 41,1 órát dolgoztak tavaly - derül ki a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) a munkaidővel kapcsolatos elemzéséből.
tovább »

Deloitte: a vállalatok nem várnak érdemi változást kutatásfejlesztési tevékenységükben

2 órája | Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - A vállaltok többsége nem tervez érdemi változást kutatásfejlesztési tevékenységében, így további állami ösztönzés nélkül nehezen érhető el az a kormányzati cél, hogy Magyarországon a kutatásfejlesztési kiadások 2030-ra csaknem a jelenlegi két és félszeresére emelkedjenek - véli a Deloitte a K+F helyzetéről készített idei felmérése alapján.
tovább »

OTP Egészségpénztár: a tagok egyre többet költenek őssejttárolásra

18 órája | Budapest, 2014. július 25., péntek (MTI) - Az OTP Egészségpénztár tagjai évről évre tíz százalékkal többet költenek várandóssággal és gyermekápolással kapcsolatos termékekre, szolgáltatásokra, ezen belül az utóbbi években különösen az őssejttárolásra fordított összeg aránya emelkedett.
tovább »

Stratégiai megállapodást köt a kormány Csányi Sándor cégeivel

19 órája | Budapest, 2014. július 25., péntek (MTI) - A Csányi Sándor érdekeltségi körébe tartozó Bonafarm Csoport nyolc cégével köt stratégiai megállapodást a kormány - az erről szóló határozat a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.
tovább »

Nemzeti Befektetési Ügynökség néven működik tovább a HITA

19 órája | Budapest, 2014. július 25., péntek (MTI) - A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szombattól Nemzeti Befektetési Ügynökség néven működik tovább - az erről szóló kormányrendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.
tovább »

Eurobarométer: az európaiak egyre optimistábban látják a gazdaság helyzetét

20 órája | Budapest, 2014. július 25., péntek (MTI) - Egyre több európai gondolja úgy, hogy a válság nehezén már túl van - idézte az Európai Bizottság pénteki közleménye a 2014-es tavaszi Eurobarométert.
tovább »

Több mint félmilliárdot fizettek ki tavaly a Kártalanítási Számláról

20 órája | Budapest, 2014. július 25., péntek (MTI) - A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) által kezelt Kártalanítási Számláról tavaly 2747 gépjárműkárra 599 millió forintot fizettek ki az Magyar Nemzeti Bank honlapján közölt adatok szerint.
tovább »

Az UHT-tej forgalmának ellenőrzését rendelt el az FM

20 órája | Budapest, 2014. július 25., péntek (MTI) - Az ultrapasztőrözött (UHT) tej esetében nyomon követési ellenőrzést rendelt el a Földművelésügyi Minisztérium (FM) - közölte a szaktárca pénteken az MTI-vel.
tovább »

Mol-INA-ügy - Mol: eredménytelen tárgyalások INA-ügyben a horvát kormánnyal

21 órája | Budapest, 2014. július 25., péntek (MTI) - A Mol szerint nem sikerült előrehaladást elérni a horvát kormánnyal folytatott pénteki tárgyalásokon az INA horvát energiaügyi csoport jövőjéről.
tovább »

MSZP: a feketefoglalkoztatás növekedésével járhat a mezőgazdasági támogatási rendszer átalakítása

21 órája | Budapest, 2014. július 25., péntek (MTI) - Az MSZP szerint a feketefoglalkoztatás növekedését eredményezheti az európai uniós támogatási rendszer kormány által múlt héten bejelentett átalakítása. Erről Legény Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője beszélt pénteken Budapesten sajtótájékoztatón, ahol Budai Bernadett, a párt szóvivője azt mondta, az égési sérült alkalmi munkások története példa arra, mennyire fontos, hogy visszaszoruljon az illegális foglalkoztatás.
tovább »
Almatermesztés új alapokon

Almatermesztés új alapokon

22 órája | Piricse - A feladat nehéz, de nemes: fellendíteni az almatermesztést.
tovább »
Magyarország teljes területéről exportálható sertéshús Japánba

Magyarország teljes területéről exportálható sertéshús Japánba

23 órája | Budapest, 2014. július 25., péntek (MTI) - Magyarország teljes területéről ismét exportálható a sertéshús Japánba, a japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium július 23-án ugyanis bejelentette a korábbi korlátozás megszüntetését - tájékoztatta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-t.
tovább »
FM: a magyar merinó veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajta lett

FM: a magyar merinó veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajta lett

21 órája | Budapest, 2014. július 25., péntek (MTI) - A magyar merinó juh veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajta lett a vonatkozó legfrissebb FM rendelet szerint - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI megkeresésére.
tovább »
Feketén dolgoztattak: lebuktak

Feketén dolgoztattak: lebuktak

23 órája | Nyíregyháza - Az adóhatóság a szigorú ellenőrzésektől a feketefoglalkoztatás csökkenését várja.
tovább »

KSH: kissé nőtt tavaly az iparban foglalkoztatott munkavállalók száma, élen a járműgyártás

20 órája | Budapest, 2014. július 25., péntek (MTI) - Tavaly az iparban mintegy 625 ezren dolgoztak Magyarországon; az alkalmazásban állók száma 0,6 százalékkal nőtt a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a járműiparban 9 százalékkal ugrott meg a létszám - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kiadványából.
tovább »

Orgoványi takarék - OBA: augusztus 25-ig befejeződik a kártalanítás

1 napja | Budapest, 2014. július 25., péntek (MTI) - Legkésőbb augusztus 25-ig befejezi az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet mintegy 30 ezer betétesének kártalanítását az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) - közölte az OBA pénteken az MTI-vel.
tovább »

Autólámpákat gyártó üzemet épít Észak-Morvaországban a Hyundai Mobis

1 napja | Prága - 2014. július 25., péntek (MTI) - Autólámpákat gyártó üzemet épít az észak-morvaországi Mosnovban a dél-koreai Hyundai Mobis, a beruházás értéke négymilliárd korona.
tovább »

Az adóhatóság a dél-balatoni kereskedők ötödénél talált szabálytalanságokat a pénztárgépek működtetésénél

1 napja | Kaposvár - 2014. július 25., péntek (MTI) - A revizorok öt nap alatt 400 dél-balatoni, illetve somogyi kereskedőnél, szolgáltatónál, vendéglősnél vizsgálták az online pénztárgépek szabályos működtetését, és az esetek ötödénél találtak szabálytalanságokat - a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóságának MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.
tovább »

Kezdő vállalkozásoknak is

1 napja | Nyíregyháza - Július 1-jétől már kezdő vállalkozások is igénybe vehetik a kedvezményes hiteleket.
tovább »

A válság évei után van esély a növekedésre

1 napja | Budapest - Megközelítheti a 3%-ot a magyar gazdasági növekedés az idén, s ez jelentősen meghaladja majd az eurózóna 1,1 százalékos GDP-bővülésének átlagát.
tovább »

Czomba Sándor: megemelték 200 millió forinttal a nyári diákmunkaprogram keretét

1 napja | Budapest, 2014. július 25., péntek (MTI) - A diákmunka program idei 1,5 milliárd forintos keretét több mint 200 millió forinttal megemelték - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiaci és képzési államtitkára pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli hírműsorában.
tovább »

Orgoványi takarék - MNB: indul a felszámolás és a betétkifizetés

1 napja | Budapest, 2014. július 25., péntek (MTI) - Elrendelték az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet felszámolását, így húsz munkanapon belül megtörténik a betétesek kártalanítása - közölte a Magyar Nemzeti Bank pénteken a honlapján.
tovább »

Adócsaló munkaerő-közvetítőket fogtak el a NAV nyomozói

1 napja | Budapest - 2014. július 25., péntek (MTI) - Adócsaló munkaerő-közvetítőket fogtak el az adóhatóság nyomozói Közép-Dunántúlon, a bűnszervezet több mint 160 millió forint adót csalt el - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága pénteken az MTI-vel.
tovább »

Több mint 600 ezren vettek már vasúti jegyet az automatákból

1 napja | Budapest, 2014. július 25., péntek (MTI) - Több mint 600 ezren váltottak vasúti jegyet országszerte az új, érintőképernyős jegyértékesítő automatákból az elmúlt egy évben - tájékoztatta a MÁV-Start Zrt. az MTI-t.
tovább »
Pogácsás: az új finanszírozási rendszer tartósan biztosítja az önkormányzatok működését

Pogácsás: az új finanszírozási rendszer tartósan biztosítja az önkormányzatok működését

1 napja | Budapest, 2014. július 25., péntek (MTI) - A feladatfinanszírozással stabil gazdasági rendszer jött létre az önkormányzatoknál, ami tartósan biztosítja a működésüket - jelentette ki Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára az MTI-nek adott interjújában. Arról is beszámolt: olyan egységes információs rendszert alakítanak ki, amellyel a helyhatóságok gazdálkodásával kapcsolatos összes anomália előre jelezhető.
tovább »

Megerősítette Magyarország országkockázati besorolását a Coface

1 napja | Budapest - 2014. július 25., péntek (MTI) - Megerősítette Magyarország országkockázati minősítését a Coface nemzetközi hitelbiztosító - közölte a cég az MTI-vel. döntését azzal indokolva, hogy az idén a magyar gazdaság helyzete és kilátásai javultak, a reál GDP nyolc éve nem látott ütemben nőtt.
tovább »

Pénztárgépek - Több mint 25 ezer ellenőrzés, 260 millió forint bírság

1 napja | Budapest - 2014. július 25., péntek (MTI) - Az idén már több mint 25 ezer célzott ellenőrzést végzett az online pénztárgépekre vonatkozóan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), az esetek 12 százalékában (háromezernél) talált valamilyen hiányosságot és 260 millió forint bírságot szabott ki - közölte az MTI érdeklődésére az adóhatóság.
tovább »
Jegyzet: Fekete csütörtök

Jegyzet: Fekete csütörtök

1 napja | 1700 fős elbocsátást jelentett be a Magyar Telekom – egy héttel azután, hogy a Nokia közölte, bezárja komáromi gyárát, menesztve 1800 dolgozóját; és öt hónappal azután, hogy stratégiai megállapodást kötött a kormánnyal. Szőke Tímea jegyzete.
tovább »
Üres álláshelyek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – 30. hét

Üres álláshelyek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – 30. hét

1 napja | Borsod-Abaúj-Zemplén – A B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának a 30. heti, kirendeltségeire vonatkozó üres álláshelyei.
tovább »

MKB - Fidesz: a vásárlás erősíti a magyar gazdaság függetlenségét

24.07.2014 | Budapest, 2014. július 24., csütörtök (MTI) - A Fidesz-frakció üdvözli, hogy az MKB megvételével - a mérlegfőösszeget nézve - 50 százalék fölé került a bankrendszerben a magyar tulajdon aránya - közölte a kormánypárti képviselőcsoport csütörtökön az MTI-vel.
tovább »
Három munkanap-áthelyezés lehet jövőre

Három munkanap-áthelyezés lehet jövőre

24.07.2014 | Budapest, 2014. július 24., csütörtök (MTI) - Három munkanap-áthelyezés szerepel a 2015. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet-tervezetben, amelyet a kormányzati portálon tettek közzé csütörtökön.
tovább »

Csepreghy Nándor: a magyar uniós források intézményrendszere megfelel a követelményeknek

24.07.2014 | Budapest, 2014. július 24., csütörtök (MTI) - Csepreghy Nándor szerint megfelel a követelményeknek az uniós források felhasználásának magyar intézményrendszere a vizsgálatok eddigi eredményei alapján, a kifizetéseket pedig nem függesztették fel: április 15. óta több mint 400 milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra.
tovább »
A fiatalok szenvedik el a legtöbb munkahelyi jogsértést

A fiatalok szenvedik el a legtöbb munkahelyi jogsértést

24.07.2014 | Budapest, 2014. július 24., csütörtök (MTI) - A Nemzeti Munkaügyi Hivatal elmúlt hetekben kiadott jelentései szerint a foglalkoztatók 58 százalékánál találtak munkaügyi jogsértéseket, tízből nyolc munkáltató nem tartja be a biztonságos munkavégzésre vonatkozó szabályokat, és a fiatalok számítanak az egyik legkiszolgáltatottabb csoportnak - áll több szakszervezet ifjúsági tagozatának csütörtökön MTI-hez eljuttatott közleményében.
tovább »
Hitel nélkül nincs beruházás

Hitel nélkül nincs beruházás

24.07.2014 | Hajdúnánás - Óvodások, iskolások és a mintagazdaságban dolgozók látják a fejlesztések hasznát.
tovább »

MKB - Vagyonpolitikai államtitkár: az MKB megvásárlása a bankszektor megerősítésében játszhat szerepet

24.07.2014 | Tusnádfürdő, 2014. július 24., csütörtök (MTI) - Az MKB Bank megvásárlása a bankszektor megerősítését célzó állami stratégia érvényesítésében játszhat szerepet - jelentette ki Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor egyik pódiumbeszélgetésén, csütörtökön.
tovább »

Harmincnégy év után először fizet osztalékot az American Airlines Group

24.07.2014 | Budapest, 2014. július 24., csütörtök (MTI) - Harmincnégy év után először fizet osztalékot részvényeseinek az American Airlines Group, miután a világ legnagyobb utasforgalmú légi cége a második negyedévben történetének legmagasabb negyedéves profitját érte el.
tovább »

MKB - Rövid távon nincs hatása az MKB biztosítókra az MKB tulajdonosváltásának

24.07.2014 | Budapest, 2014. július 24., csütörtök (MTI) - Miután az MKB Bank kisebbségi tulajdonosa az MKB Általános Biztosító Zrt.-nek és az MKB Életbiztosító Zrt.-nek, így rövid távon nincs hatása a két biztosítóra annak, hogy a magyar állam megvásárolja a bankot - mondta Salamon Károly, a biztosítók igazgatósági elnöke csütörtökön az MTI-nek.
tovább »
Minden tizenegy munkahelyből egy a turizmusnak köszönhető a világon

Minden tizenegy munkahelyből egy a turizmusnak köszönhető a világon

24.07.2014 | Budapest, 2014. július 24., csütörtök (MTI) - A turizmus közvetlenül és közvetetten 9 százalékkal járul hozzá a világ GDP-jéhez és minden tizenegy munkahelyből egy a turizmusnak köszönhető - ismerteti a Magyar Turizmus (MT) Zrt. a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) kiadványa alapján.
tovább »

Nőtt a BASF vegyipari konszern nyeresége az első félévben

24.07.2014 | Ludwigshafen, 2014. július 24., csütörtök (MTI) - A BASF német vegyipari konszern növelte üzleti eredményét és nyereségét az idei második negyedévben és az első félévben, valamint éves előrejelzésében is eredményének további javulására számít - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a BASF Hungária Kft.
tovább »

Zárolás - Zombor: az egészségügyet nem érinti az intézkedés

24.07.2014 | Budapest, 2014. július 24., csütörtök (MTI) - A kormány döntése alapján a költségvetési zárolás nem érinti az egészségügyet, az egészségügyi szolgáltatók kikerültek a zárolás alól - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Adrienn, a nap szépe

Adrienn, a nap szépe
tovább »

További hírek a Gazdaság kategóriából
Együtt-PM: lépjen a kormány az agrár-környezetgazdálkodási támogatások érdekében!
Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - Az Együtt-PM szerint a jövő hónap végével leállnak az [...] tovább »
A GVH az első félévben hárommilliárd feletti bírságot szabott ki
Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az első félévben 41 ügyet zárt le, [...] tovább »
Hajózási szakemberek hátrányosnak tartják a belvízi hajósok munkaidejének szabályozására tett uniós javaslatot
Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - Magyar hajózási szakemberek hátrányosnak és feleslegesnek tartják a [...] tovább »
KSH: az uniós átlagnál kevesebbet túlóráznak és kicsit több mint 40 órát dolgoznak a magyar munkavállalók
Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - Az európai uniós átlagnál kevesebbet túlóráznak a magyar [...] tovább »
Deloitte: a vállalatok nem várnak érdemi változást kutatásfejlesztési tevékenységükben
Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - A vállaltok többsége nem tervez érdemi változást kutatásfejlesztési [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálásadiv id="adoceangemhuzjlebwssxr">