Kutatás: A versenyképes fizetés a legfontosabb

Kutatás: A versenyképes fizetés a legfontosabb

11 órája | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - El fogok tudni helyezkedni? Jól fizető állást találok majd?  Jól fogom érezni magam? Ezek a legnagyobb félelmei a 20 és 36 év közötti fiataloknak – derül ki az országos, online felmérés alapján. Az Y-generáció tagjai számára nehéz az elhelyezkedés, mert eltérő folyamatokat követnek, sok dologról mást gondolnak, mint az idősebb kollégák.
„Ez most nem a bankok aranykora…”

„Ez most nem a bankok aranykora…”

14 órája | Harsány, Miskolc, Sajószentpéter - Sajószentpéter után Miskolcon és Harsányban nyit új kirendeltséget a Felsőzsolca Takarék. Interjú: Alakszainé dr. Oláh Annamáriával, a Felsőzsolca Takarék elnök-ügyvezetőjével.

A tejtermelők érdekében előrehozza az átmeneti nemzeti tejtámogatás kifizetését az MVH

11 órája | Budapest - Elindítja az átmeneti nemzeti tejtámogatás kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), hogy enyhítse a tejtermelők súlyos gondjait - közölte Gyuricza Csaba, az MVH elnöke kedden az MTI-vel.

Kamatdöntés - A kamatcsökkentési ciklus lezárására utal a monetáris tanács

12 órája | Budapest - A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján az inflációs kilátások és a reálgazdaság ciklikus pozíciója az alapkamat 0,9 százalékos szintjének tartós fenntartása irányába mutat - írta a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a keddi kamatdöntő üléséről kiadott közleményében.

Kamatdöntés - Megoszlanak az elemzői vélemények a kamatcsökkentési ciklus végéről

12 órája | Budapest - Megoszlott az MTI által megkérdezett elemzők véleménye arról, hogy mikor és milyen szinten érhet véget a márciusban elindított kamatdöntési ciklus, de a monetáris tanács kamatdöntése indoklásának megjelenése után nyilatkozók a 0,90 százalékos kamatszint hosszabb távú tartását valószínűsítették.

Becslések szerint az idei meggytermés egyharmada is elfagyhatott

12 órája | Budapest - Becslések alapján a kora tavaszi fagykárok miatt mintegy 30 százalékkal kevesebb meggy terem idén, a felvásárlási árak pedig emelkedhetnek, aminek érdekében egységes ármegállapodást kellene kötniük a termelőknek a feldolgozókkal - közölte a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN) kedden az MTI-vel.

A május végén lejáró SZÉP-kártya keretből még közel 2 milliárd felhasználásra vár

12 órája | Budapest - Mintegy 2 milliárd forint van még a Széchenyi Pihenőkártyákon (SZÉP-kártya) a 2014-es befizetésekből, amelyek felhasználási határideje május 31-én jár le - derült ki az MTI által megkérdezett kártyakibocsátók tájékoztatásából.

Felfüggeszti a településfejlesztési pályázatot az irányító hatóság

12 órája | Budapest - Forráskeret kimerülése miatt az irányító hatóság felfüggesztette a Vidékfejlesztési Programban 2016. február 9-én megjelent településfejlesztési kiírást, amelyre 2016. május 26-án éjfélig (23 óra 59 percig) lehet pályázatot beadni - közölte a Miniszterelnökség kedden az MTI-vel.

Kamatdöntés - A monetáris tanács ismét 15 bázisponttal csökkentette az alapkamatot

13 órája | Budapest - A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa az elemzői várakozásoknak megfelelően újabb 15 bázisponttal 0,90 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot kedden.

ÁSZ: szabályszerűen gazdálkodott az Alkotmánybíróság 2011 és 2014 között

14 órája | Budapest - Többnyire szabályszerűen gazdálkodott az Alkotmánybíróság 2011-2014 között - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a frissen lezárult ellenőrzésének eredményét kedden az MTI-vel.

Használtautó.hu: továbbra sem fiatalodnak az importált használtautók

15 órája | Budapest - Az év első harmadában közel 45 ezer használt autó özönlött be az országba, amelyek 61,5 százaléka legalább tízéves - közölte a Használtautó.hu autós portál kedden, azaz továbbra sem fiatalodnak az importált használtautók.

Új szaktanácsadói rendszer jön létre a közbeszerzési eljárások ellenőrzésére

15 órája | Budapest - Új szaktanácsadói rendszer jön létre a közbeszerzési eljárások ellenőrzésére - mondta Császár Dániel Gergely közbeszerzési felügyeletért felelős helyettes államtitkár kedden az M1 aktuális csatornán.

Az MNB megbüntette a Sberbankot

12 órája | Budapest - Az MNB 4 millió forint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta a Sberbank Magyarország Zrt.-t a díj- és költségmentes készpénzkifizetésre és készpénzfelvételre vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden közzétett határozatából. A Sberbank tiszteletben tartja az MNB határozatát - közölte a hitelintézet.

Fazekas: változatlanok a feltételek a földárverések harmadik ütemében

16 órája | Budapest - Változatlan feltételek mellett licitálhatnak a gazdák a földárverések harmadik ütemében - fejtette ki Fazekas Sándor az M1 aktuális csatornán kedden reggel.

Tízből hét kkv még sosem versenyeztette az energiakereskedőket egy felmérés szerint

16 órája | Budapest - A kis- és középvállalatok (kkv) 72 százaléka még sosem kért árajánlatot energiakereskedőtől annak érdekében, hogy csökkentse közüzemi számláit - derül ki a Tarifa24 online energiabróker felméréséből.

Nagyon sokan várnak erre a jó hírre

16 órája | Debrecen - Az árkonszolidáció háttere és kimenetele meghatározó a hazai sertésszektor számára is.

A terrorizmus vitte le a fogyasztók bizalmát

16 órája | Debrecen - Magyarország ahhoz a 17 európai országhoz tartozik, ahol csökkent a mutató.

Szja-bevallások: egy része még zsákban

16 órája | Debrecen - A NAV megyei igazgatósága egy hét múlva tud a bevallásokról hivatalos számokat közölni.
A kocsmából a munkába?

A kocsmából a munkába?

17 órája | Debrecen - A munkaerő hiánya immár nemcsak mennyiségi, hanem bizony minőségi jellegű probléma is.

Nébih: visszahívták a penészgombatoxinnal szennyezett dmBio diákcsemegét

19 órája | Budapest - Visszahívták a penészgombatoxinnal szennyezett dmBio diákcsemegét, az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén (RASFF) érkezett információk szerint a dm-ben (dm-Drogeriemarkt) árusított 200 grammos kiszerelésű termék már nem található meg az üzletek polcain - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-vel.

Megnyitották a 37. Magyar Bormustrát

19 órája | Budapest - Mintegy félezer bort neveztek a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) által rendezett országos borversenyre - közölte Légli Ottó, a HNT elnöke az esemény megnyitóján, hétfő este Budapesten.

FM: a kormány a tejtermelők mellett áll

20 órája | Budapest - A kormány a magyar tejtermelők mellett áll, és a rendelkezésre álló eszközökkel mindent elkövet az ágazat stabilizációjáért. A Földművelésügyi Minisztérium (FM) tisztában van a nemzetközi és hazai tejpiacon zajló kedvezőtlen piaci folyamatok súlyosságával - közölte a szaktárca hétfőn az MTI-vel a tejtermelők demonstrációjára reagálva.
Videó: 10-ből 8-an támogatják az alapjövedelmet

Videó: 10-ből 8-an támogatják az alapjövedelmet

1 napja | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A megkérdezettek háromnegyede támogatná az alapjövedelem bevezetését Magyarországon.

Költségvetés - Novák Katalin: a családok 243 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak jövőre

1 napja | Budapest - A magyar családok 243 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak jövőre, mint az idén, a családtámogatások így összességében 1743 milliárd forintra emelkednek a 2017. évi költségvetésben - közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
Kifelé a bóvliból

Kifelé a bóvliból

1 napja | Már látni az optimista reakciókat, és hamarosan özönleni fognak a lelkes hozzászólások a legkülönbözőbb blogokon, társalgási felületeken annak eredményeképpen, hogy a sokat ostorozott Fitch Ratings hitelminősítő kivett minket a megalázó „bóvli” kategóriából és áthelyezett a saját terminusa szerinti, a leggyengébb befektetésre ajánlott kategóriába. Pap Gyula jegyzete.
Emelkedik az üzemanyagok ára

Emelkedik az üzemanyagok ára

23.05.2016 | Budapest - Emeli bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Újabb egyeztetést kérnek a tejtermelők

23.05.2016 | Budapest - A tejtermelők Lázár Jánosnak címzett petíciót adtak át hétfőn a Miniszterelnökséget vezető minisztert képviselő Udvarhelyi Csaba főosztályvezetőnek, amelyben újabb egyeztetéseket kezdeményeztek a kormánnyal, mert úgy ítélik meg, hogy a kabinet nem teljesítette a korábbi megállapodást.

A közlekedési szakszervezetek követelik az életpályamodellt

23.05.2016 | Budapest - A közlekedési szakszervezetek nyílt levélben követelik a kormánytól az ágazat minden szereplőjére érvényes életpályamodell kidolgozását, a kiegyensúlyozott működéshez szükséges egységes szabályozási rendszer felállítását, korhatár előtti nyugdíjrendszer kidolgozását, a bérek rendezését, a munkakörülmények javítását - közölte a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége (KSZOSZ) hétfőn a kongresszusok döntését az MTI-vel.
Diákész: ősztől él a diákmunka új szabályozása

Diákész: ősztől él a diákmunka új szabályozása

23.05.2016 | Budapest - Szeptember elsején lép hatályba a diákmunka új szabályozása, amely fizetett szabadságot is biztosít a diákok számára, így a nyári diákmunkák még a korábbi rendben zajlanak - közölte a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Diákész) hétfőn az MTI-vel.

Újra demonstrálnak tejtermelők Budapesten

23.05.2016 | Budapest - Újra demonstrálnak tejtermelők Budapesten a tovább csökkenő felvásárlási árak és a feldolgozott tejtermékek áfacsökkentésének elmaradása miatt; a tüntetők mintegy 50 tehénnel a Margit híd pesti hídfőjénél gyülekeztek hétfőn délelőtt.

Szállodaszövetség: jól indult az év a turizmusban

23.05.2016 | Budapest - Jól indult az év a turizmusban, ami azért is fontos, mert növekedést különösen az elő- és utószezonban lehet elérni - mondta Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn.
Ne hagyd az utolsó pillanatra!

Ne hagyd az utolsó pillanatra!

23.05.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Sokszor halljuk már gyerekkorunkban is, hogy ne hagyjuk az utolsó pillanatra a feladatok elvégzését, mert annak káros következményei lehetnek.
Könyvvizsgálat: ez a megelőző kezelés

Könyvvizsgálat: ez a megelőző kezelés

22.05.2016 | Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Könyvvizsgálói Kamara 2016. március 11-én új elnököt választott.

PM: az alapjövedelem orvosolná a társadalmi problémákat

22.05.2016 | Budapest - A szinte mindenki számára garantált alapjövedelem megfelelően orvosolná a társadalmi problémákat - mondta Karácsony Gergely, a PM társelnöke, Zugló polgármestere vasárnap Budapesten, a Párbeszéd Magyarországért (PM) alapításának harmadik évfordulója alkalmából tartott rendezvényen.

Brit EU-népszavazás - Cameron: drágább lenne az élet az EU-n kívül

22.05.2016 | London - A brit miniszterelnök szerint jóval drágább lenne az élet Nagy-Britanniában, ha a brit EU-tagságról június 23-ára kiírt népszavazáson a választók többsége a kilépésre voksolna. Érveléséhez csatlakoztak a négy legnagyobb brit áruházlánc volt vezetői is.
Külföldi sajtó Magyarországról - A Libération az MNB-alapítványokról

Külföldi sajtó Magyarországról - A Libération az MNB-alapítványokról

22.05.2016 | Párizs - A Liberation hét végi számában a magyar kormány politikájáról és főként a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványairól közölt cikket.

Az NGM törvénymódosítással segítené rendezni a Dimenzió egyesület tagjainak helyzetét

22.05.2016 | Budapest - A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) törvénymódosító javaslatot nyújtott be, hogy rendezni lehessen annak a több tízezer ügyfélnek a helyzetét, akik a Dimenzió biztosító egyesület tagjaként takarítottak meg - közölte a szaktárca az MTI-vel vasárnap.

Tárgyalásokat követel a Vasutasok Szakszervezete a MÁV-nál kialakult krízishelyzet megoldására

22.05.2016 | Budapest - Érdemi tárgyalásokat követel a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) a MÁV vezetésétől a vasútnál kialakult krízishelyzet megoldása érdekében - közölte a szakszervezet az MTI-vel vasárnap.
Kilátástalan az élet a törpefalvakban

Kilátástalan az élet a törpefalvakban

21.05.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A lakosok harmada elszivárgott, háromszor annyi az idős, mint a fiatal. Nincs vonat, se bicikliút, tropák az utak. Magyarország legkisebb falvaiból lassan elfogynak az emberek, a lakások közel fele már üres. Egyedül a faluturizmus húzhatja ki őket a csávából. Albert Ákos cikke az Abcúgon.

A Magyar Nemzeti Bank üdvözli Magyarország felminősítését

21.05.2016 | Budapest - Üdvözli a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő értékelését, amely szerint a magyar államadós-osztályzat tavalyi kilátásjavítása után pénteken a felminősítés mellett döntött, és ezzel - 2012 óta először - ismételten befektetésre ajánlott kategóriába került a magyar osztályzat.

Devizapiac - Jelentősen erősödött a forint a felminősítés után

21.05.2016 | Budapest - Jelentősen erősödött a forint a péntek esti felminősítés után, az euró árfolyama 315 forint alá gyengült a nemzetközi devizapiacon.

Czerván György: több célt szolgál az agrártámogatás

21.05.2016 | Budapest - Az agrártámogatás nem önmagáért van, a mezőgazdaság jövedelmezőségének növelésén túl a közjót szolgálja Magyarországon és az Európai Unióban is - mondta a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára szombaton az M1 aktuális csatornán.
Befektetésre ajánlott kategóriába emelte Magyarországot a Fitch Ratings

Befektetésre ajánlott kategóriába emelte Magyarországot a Fitch Ratings

21.05.2016 | London - Visszaemelte a befektetési ajánlású osztályzati sávba Magyarország államadós-besorolását a Fitch Ratings.

Dízelbotrány - A német kormány vizsgálatot indított 30 autótípus feltűnően magas szén-dioxid-kibocsátása miatt

21.05.2016 | Berlin - A német kormány a Volkswagen-csoport (VW) dízelbotrányával összefüggésben vizsgálatot indított 30 dízelüzemű autótípus feltűnően magas szén-dioxid-kibocsátása miatt - mondta pénteken Berlinben a szövetségi közlekedési minisztérium szóvivője, megerősítve az ügyről szóló sajtójelentéseket.
Új gyártósort helyezett üzembe a Hell Szikszón

Új gyártósort helyezett üzembe a Hell Szikszón

20.05.2016 | Szikszó - Új gyártósor állt termelésbe a Hell Energy Magyarország Kft. szikszói gyárában, a cég 2,5 milliárd forintot költött a beruházásra - közölte a társaság az MTI-vel pénteken.
Előző
123456  
 

Brigi, a nap szépe

Brigi miskolci diáklány. Talpraesett, magabiztos, nem bánkódik inkább a megoldást keresi. Mottója: “Légy önmagad!”
tovább »
További hírek a Gazdaság kategóriából


hirdetés