Tisztább környezetért a két faluban

Tisztább környezetért a két faluban

1 órája | Pocsaj, Esztár - Két település közel 1500 háztartását szolgálja ki a pénteken átadott szennyvízelvezető-hálózat és tisztítómű.
tovább »
Per helyett inkább békéltetik a fogyasztókat és a szolgáltatókat

Per helyett inkább békéltetik a fogyasztókat és a szolgáltatókat

4 órája | Debrecen - Ingyenesen, a bíróságon kívül nyújt lehetőséget a fogyasztó és szolgáltató közötti jogviták rendezésére a békéltető testületi eljárás. Ezen az alternatív vitafórumon a felek megkímélhetik magukat a hosszadalmas, költséges és kockázatos bírósági eljárástól, és peren kívül egyezségre juthatnak – hangzott el a „Ha nem véded, véged!” című szakmai konferencián csütörtökön, a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában.
tovább »

Gabonagolyókat vizsgált a Nébih

53 perce Budapest - Kakaós- és csokoládés bevonatú gabonagolyókat ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a vizsgált 21 termék közül egynél találtak élelmiszerbiztonsági hibát - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel.
tovább »

Nébih: december 30-ig kell helyesbíteni a felügyeleti díj bevallásokat

49 perce Budapest - A napi fogyasztási cikket értékesítő üzleteknek 2015. december 30-ig helyesbítő bevallást kell tenniük az élelmiszerlánc felügyeleti díjról, miután megváltozott annak számítási módja - hívta fel a figyelmet pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
tovább »

NGM-államtitkár: belátható időn belül elérhető a teljes foglalkoztatás

52 perce Budapest - Belátható időn belül elérhető a teljes foglalkoztatás Magyarországon, ha folytatódik a gazdaság élénkítése és a foglalkoztatás támogatása - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerő-piacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közzétett munkaerő-piaci adatait kommentálva.
tovább »

A kereskedelmi szövetség hosszabb bevásárlási időszakra, növekvő karácsonyi forgalomra számít

3 órája | Budapest - A korábbi évekhez képest hosszabb ünnepi bevásárlási időszakra számít az idén az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ), amely szerint a tavalyinál 5-6 százalékkal többet, mintegy 950 milliárd forintot költhetnek a fogyasztók decemberben.
tovább »

KSH: augusztus-októberben tovább javultak a foglalkoztatottsági mutatók

4 órája | Budapest - Az idén augusztus és október között eltelt három hónap átlagában 115 ezerrel 4 millió 266 ezerre nőtt a foglalkoztatottak száma az egy évvel korábbihoz képest, ami 2,8 százalékos növekedést jelent. A 15-64 éves korosztály foglalkoztatottsági rátája az egy hónappal korábbi, harmadik negyedévi adathoz képest is 0,1 százalékponttal 64,9 százalékra nőtt, ami 2,2 százalékponttal nagyobb arány az egy évvel korábbihoz hasonlítva - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
tovább »
Javultak a megye gazdasági mutatói

Javultak a megye gazdasági mutatói

3 órája | Nyíregyháza - A Magyar Fejlesztési Központ a megyei vállalkozóknak is segít a források lehívásában.
tovább »
Tömeges hisztéria, megbénuló webáruházak - szóval mi is az a Black Friday?

Tömeges hisztéria, megbénuló webáruházak - szóval mi is az a Black Friday?

3 órája | Évek óta egyre nagyobb hangsúlyt kap Magyarországon is a Black Friday, vagyis a Fekete péntek. De miről is beszélünk valójában? - teszi fel a kérdést az az Impuls360 blogja.
tovább »

Fekete péntek - Egymillió internethasználó vásárolna; péntekre esik a Ne vásárolj semmit! nap is

6 órája | Budapest - Egy felmérés szerint a 18-59 éves hazai internethasználók egyötöde, körülbelül egymillió ember tervezi, hogy vásárolni fog a pénteki akciókban, a karácsonyi bevásárlási szezon kezdetét jelentő "Black Friday" napon. Idén azonban ugyancsak péntekre esik a "fogyasztói böjtként" ismert Ne vásárolj semmit! nap.
tovább »

Bitay Márton Örs: már több mint 20 ezer hektár állami földet értékesítettek

6 órája | Budapest - A földárverések keretében már több mint 20 ezer hektár állami földet értékesítettek - mondta el a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában, csütörtökön.
tovább »
Nem értenek egyet a WHO-val

Nem értenek egyet a WHO-val

7 órája | Mád - Mád adott otthont a V4-ek agrárkamarai konferenciájának.
tovább »

Quaestor-kártalanítás - MNB: a fennálló kockázat megítélése a mindenkori befektetők feladata

8 órája | Budapest - A felügyelet nem engedélyezi, és nem felügyeli a vállalati kötvénykibocsátó intézményeket, a fennálló kockázat megítélése a mindenkori befektetők feladata. A Quaestor-csoport esetében a problémát nem a legálisan kibocsátott kötvények okozták, hanem egy visszaélés-sorozat - írta a jegybank felügyeleti alelnöke a Quaestor-károsultak kérdéseire adott válaszában, amelyeket a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján publikáltak.
tovább »
TOP 100: kiderült, hogy melyek a legjobb cégek a megyében

TOP 100: kiderült, hogy melyek a legjobb cégek a megyében

8 órája | Nyíregyháza - Cégeink sikere nem öncélú: munkahelyet teremtenek, adót fizetnek.
tovább »

Zavartalan a földgáz magyarországi importja

8 órája | Budapest - Zavartalan a földgáz magyarországi importja, megfelelő szintű az ellátásbiztonság - tájékoztatta az MVM Csoporthoz tartozó Magyar Földgázkereskedő Zrt. csütörtökön az MTI-t.
tovább »
Seszták Miklós a direkt brüsszeli források kihasználását ajánlja

Seszták Miklós a direkt brüsszeli források kihasználását ajánlja

7 órája | Nyíregyháza - A nemzeti fejlesztési miniszter a direkt brüsszeli források jobb kihasználását ajánlotta a vállalkozóknak csütörtökön Nyíregyházán, ahol gazdasági fórumon mutatták be a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei TOP száz kiadványt, amely a legjobb nyírségi cégek eredményeit adta közre.
tovább »

Pegazus Díj a miskolci Star-Plusnak

19 órája | Budapest, Miskolc - Hetedik alkalommal részesültek Pegazus Díjban Magyarország legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozásai: a rangos elismerést 30 kiváló gazdasági teljesítményt nyújtó kis- és középvállalkozás kapta meg.
tovább »
Lázár: emeljék meg a földvásárlási hitelkeretet!

Lázár: emeljék meg a földvásárlási hitelkeretet!

19 órája | Budapest - Az állami földek megvásárlásához biztosított fejlesztési banki hitelkeret megemelésére kéri Matolcsy György jegybankelnököt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezető szokásos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a paksi erőműbővítés ügye is téma volt, ezzel kapcsolatban arról beszélt: az Európai Bizottság lényegében megtámadta Magyarországot.
tovább »
Az adótanácsadók szerint egyre bonyolultabb a magyar adórendszer

Az adótanácsadók szerint egyre bonyolultabb a magyar adórendszer

21 órája | Budapest - Az Adótanácsadók Egyesülete szerint a magyar adórendszer a rendszerváltozás óta egyre bonyolultabbá, ezért kevésbé hatékonnyá vált, a jogszabályi környezet rendkívül gyorsan, időnként átgondolatlanul változik és a feketegazdaság aránya alig csökken.
tovább »

Az agrárium helyzetéről tárgyaltak a visegrádi országok szakemberei Mádon

21 órája | Mád - Az agrárpiac és az élelmiszerpiac helyzete egyaránt napirendre került a visegrádi országok (V4) agrárkamaráinak kétnapos ülésén a Tokaj-hegyaljai Mádon - mondta Györffy Balázs a Nemzeti Agárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a tanácskozást követő sajtótájékoztatón, csütörtökön.
tovább »

Hitelre és kölcsönre adott kormányengedély

22 órája | Debrecen - Október 15-ei keltezéssel kormányhatározat született az önkormányzatok által benyújtott különböző pénzügyi ügyletek támogatottságáról, illetve elutasításáról, ami már megjelent a Magyar Közlönyben is. Ebből kiderül, hogy a debreceniek két beadványa is támogatásban részesült.
tovább »

Csütörtöktől hatályos több pénzügyi törvény módosítása

23 órája | Budapest - Részben a tájékoztatási kötelezettségről, valamint az azok megszegése esetén kiszabható bírságról szóló uniós irányelvet ültette át a parlament - még októberben - azokba a pénzügyi törvényekbe, amelyek módosított szabályait csütörtöktől kell alkalmazni.
tovább »

Nem lehet e-matricát vásárolni vasárnap hajnalban

23 órája | Budapest - Hálózati karbantartás miatt szünetel az e-matrica értékesítés november 29-én, vasárnap hajnali 1 és 4 óra között, ebben az időszakban sehol nem tudnak matricát venni az autósok - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) csütörtökön.
tovább »
Az idén sem drágul a fenyőfa

Az idén sem drágul a fenyőfa

22 órája | Budapest - Országszerte a jövő hét végétől kezdik árulni a fenyőfákat, az árak az előző évhez képest nem változnak - mondta Biza Klára, a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének (Makert) elnöke az MTI érdeklődésére.
tovább »
Orbán Kínában: a magyarok a fennmaradás és a túlélés mesterei

Orbán Kínában: a magyarok a fennmaradás és a túlélés mesterei

1 napja | Peking - Mi, magyarok a fennmaradás és a túlélés mesterei vagyunk Európában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Pekingi Nemzetközi Tanulmányok Egyetemén, többségükben hallgatók előtt elmondott beszédében. A kormányfő az intézmény Magyar Kutatóközpontjának táblaavató ünnepségén vett részt.
tovább »
Fekete péntek - A magyarok több mint fele hallott az akciókról, a legtöbben ruhát vennének

Fekete péntek - A magyarok több mint fele hallott az akciókról, a legtöbben ruhát vennének

21 órája | Budapest - A magyarok 54 százaléka már hallott a Black Friday-ről, vagyis a fekete péntekről, a vásárolni szándékozók pedig elsősorban ruházati termékeket vennének ezen a napon - derül ki a Millward Brown piackutató legfrissebb reprezentatív felméréséből, amelynek eredményeit csütörtökön juttatta el az MTI-nek.
tovább »

Banki elszámolás - MNB: a végtörlesztőknél levonják a korábbi kedvezményt a visszajáró összegből

1 napja | Budapest - A kedvezményesen végtörlesztőknél a törvény szerint a visszajáró összegből levonják a korábban igénybe vett kedvezményt, vagyis a piaci és a kedvezményes árfolyam különbözetét - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön az MTI-vel.
tovább »
A legnagyobb hiba az önéletrajzban: általánosságban leírt munkatapasztalatok

A legnagyobb hiba az önéletrajzban: általánosságban leírt munkatapasztalatok

1 napja | Akinek már van valamilyen munkatapasztalata, azt az önéletrajzában mindenképpen érdemes leírnia. A legtöbb álláskereső itt hibázik: általánosítja a tapasztalatait, mert az gondolja, az önéletrajz olvasója úgysem tudja pontosan, miről volt szó.
tovább »

Jöhet a fordított áfa az élelmiszereknél?

1 napja | Debrecen - A fordított adózás a leghatékonyabb eszköze a nemzetközi áfacsalások elleni fellépésnek – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
tovább »
Elveszthetik a földet az eddig alacsony díjat fizető bérlők

Elveszthetik a földet az eddig alacsony díjat fizető bérlők

1 napja | Budapest - Kivédhetetlennek tűnő, jelentős haszonbérletidíj-emeléseket kényszeríthetnének az elárverezett állami földeken az új tulajdonosok a mostani bérlőkre, ha a parlament elfogadná azt a törvénymódosítási indítványt, amelyet Győrffy Balázs fideszes képviselő nyújtott be.
tovább »
Húsz borászat szerepel a debreceni bormustrán

Húsz borászat szerepel a debreceni bormustrán

1 napja | Debrecen – Kötetlen beszélgetés, finom ételek és italok várják a IV. Debreceni Bormustrára érkezőket.
tovább »

Hagyományos különleges termékként jegyeztetné a kürtőskalácsot az FM

25.11.2015 | Budapest - A kürtőskalács, mint "hagyományos különleges termék" uniós bejegyeztetése érdekében lép fel a Földművelésügyi Minisztérium (FM) - közölte a szaktárca szerdán az MTI-vel.
tovább »

KSH: többen születtek és többen haltak meg, mint tavaly

25.11.2015 | Budapest - Az idei első három negyedévben 68 647 gyermek született, 0,7 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal szerdán az MTI-vel. A halálozások száma 99 286 volt, 2014. január-szeptemberhez viszonyítva 6,7 százalékkal emelkedett. A természetes fogyás 30 639 ember volt, 5730-cal több az egy évvel korábbinál.
tovább »

Banki elszámolás - A forint- és devizaelszámolásban érintetteknek érdemes megnézniük intézményük honlapját

25.11.2015 | Budapest - Eddig 100-150 jogorvoslati kérelmet nyújtottak be a forint-, illetve ténylegesen devizában törlesztett hitelesek elszámolásuk kapcsán a Pénzügyi Békéltető Testülethez (PBT). A fogyasztóknak a kérelmek beadása előtt érdemes megnézniük pénzügyi intézményük honlapját, azok ugyanis mindnyájan közzétették, ha nem volt náluk egyoldalú kamatemelés - mondta Kovács Erika, a testület elnöke az MTI-nek.
tovább »

Megtalálják?

25.11.2015 | Ha a tervezetnek megfelelően valósul meg a felsőoktatásban dolgozók béremelése, akkor igencsak felemásra sikeredik. Kovács Zsolt jegyzete.
tovább »
Emelkedik az üzemanyagok ára

Emelkedik az üzemanyagok ára

25.11.2015 | Budapest - Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.
tovább »

Komoly löketet adott Debrecennek a Tudás-Park

25.11.2015 | Debrecen - „A Tudás-Park projekt megszilárdította Debrecen gazdasági jövőképét.”
tovább »

A Gazprom felfüggesztette az Ukrajnába irányuló földgázszállítást

25.11.2015 | Moszkva - A Gazprom orosz gázipari vállalat felfüggesztette az Ukrajnába irányuló földgázexportot szerda délelőtt, mert az előre kifizetett mennyiséget teljes egészében leszállította, ráadásul nem érkezett új megrendelés sem az ukrán féltől.
tovább »
Nyolc bányászati koncesszió nyerteseiről döntött az NFM

Nyolc bányászati koncesszió nyerteseiről döntött az NFM

25.11.2015 | Budapest/Berettyóújfalu/Dubicsány - Szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére szóló nyolc bányászati koncesszió négy nyerteséről döntött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) - közölte a tárca és a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal szerdán az MTI-vel.
tovább »
Több lesz a PhD ösztöndíj, mint a tanársegéd fizetés

Több lesz a PhD ösztöndíj, mint a tanársegéd fizetés

25.11.2015 | Hajdú-Bihar - Januártól 15, majd 2016-ban és 2017-ben újabb 5-5 százalékkal emelik a felsőoktatásban dolgozó oktató-kutatók bérét – közölte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.
tovább »
Motiváló filmek álláskereséshez

Motiváló filmek álláskereséshez

31 perce Noha álláskeresőként is vannak napi teendőink – frissen felkerülő állások megtekintése, önéletrajz-frissítése, pályázati anyag elkészítése, jelentkezés, szakmai képzés, és még sorolhatnánk – néha azért megengedhetünk magunknak egy kis kikapcsolódást.
tovább »

A magyar középiskolások csaknem 80 százaléka szerint törvénytelen a fájlmegosztó oldalak használata

25.11.2015 | Budapest - A magyar középiskolások háromnegyede még soha nem fizetett internetes letöltésért, 78 százalékuk mégis törvénytelennek ítéli meg a fájlmegosztó oldalak használatát - derül ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) legfrissebb kutatásából, amelynek eredményeit szerdán juttatta el az MTI-nek.
tovább »

Új eszközt alkalmaz a GVH a kartellek megelőzésére

25.11.2015 | Budapest - Kartell Chat néven a kartellekkel kapcsolatos kérdések megválaszolására anonim kapcsolat felvételi eszközt indított a Gazdasági Versenyhivatal - közölte Juhász Miklós, a versenyhatóság elnöke szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
tovább »

MNB: minél előbb kössenek új biztosítást az Astra-ügyfelek

25.11.2015 | Budapest - Az augusztusban csődbe ment román Astra Biztosító magyarországi fióktelepe decembertől leállhat, ezért minél előbb célszerű másik biztosítónál kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kötniük az Astránál maradt ügyfeleknek - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
tovább »

Csökkent az üzemanyagok ára

25.11.2015 | Budapest - Csökkentette bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Szandi, a nap szépe

Szandi 18 éves alsóvadászi diáklány. Párjának szeretne kedveskedni a képeivel és üzeni neki, hogy nagyon szereti! Fotók: Vega
tovább »
További hírek a Gazdaság kategóriából
Gabonagolyókat vizsgált a Nébih
Budapest - Kakaós- és csokoládés bevonatú gabonagolyókat ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági [...] tovább »
Nébih: december 30-ig kell helyesbíteni a felügyeleti díj bevallásokat
Budapest - A napi fogyasztási cikket értékesítő üzleteknek 2015. december 30-ig helyesbítő bevallást kell [...] tovább »
NGM-államtitkár: belátható időn belül elérhető a teljes foglalkoztatás
Budapest - Belátható időn belül elérhető a teljes foglalkoztatás Magyarországon, ha folytatódik a gazdaság [...] tovább »
Tisztább környezetért a két faluban
Pocsaj, Esztár - Két település közel 1500 háztartását szolgálja ki a pénteken átadott [...] tovább »
A kereskedelmi szövetség hosszabb bevásárlási időszakra, növekvő karácsonyi forgalomra számít
Budapest - A korábbi évekhez képest hosszabb ünnepi bevásárlási időszakra számít az idén az Országos [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálásahirdetés