Birkanyáj is lehet „jégtörő kos”

Birkanyáj is lehet „jégtörő kos”

7 órája | Hajdú-Bihar - A gazdák szerint az összefüggő vízborítás alatt egy-két hét alatt megfullad az őszi vetés.
tovább »
Szijjártó Ankarában - Törökország stratégiai szerepet fog betölteni Európa energiaellátásában

Szijjártó Ankarában - Törökország stratégiai szerepet fog betölteni Európa energiaellátásában

8 órája | Ankara, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Az energetikai és gazdasági kooperációról, valamint a geopolitikai, illetve a globális kihívások kezelésében megvalósuló együttműködésről tárgyalt Ahmet Davutoglu török kormányfővel és kabinetjének két miniszterével Ankarában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki hétfőn telefonon számolt be megbeszéléseiről az MTI-nek.
tovább »

NGM-államtitkár: a fejletlenebb régiók megyei jogú városai közel 390 milliárd forintot használhatnak fel

5 órája | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - A mostani hét éves uniós költségvetési ciklusban a fejletlenebb régiók megyei jogú városai mintegy 390 milliárd forint forrást használhatnak fel településfejlesztési céljaikra, a megyei jogú városok hét éves irányadó forráskeretéről a 2014 decemberében született kormányhatározat rendelkezik - mondta Rákossy Balázs uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az MTI-nek hétfőn.
tovább »

Folytatódik az MKB Bank átalakítása a következő hónapokban

7 órája | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - A MKB Bankcsoport szerkezetátalakítása folytatódik, a következő hónapokban a költségek visszafogása mellett felgyorsítják a korábbi évek veszteségeiben markáns szerepet játszó rossz portfólióelemek leválasztását - közölte a bank hétfőn az MTI-vel.
tovább »

Fidelity: az olajárzuhanás abszolút nyertesei és vesztesei

7 órája | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Az olajárzuhanás következtében számos globális, nagy energiaigényű és nem az alapvető fogyasztáshoz kapcsolódó ágazat fellendülhet, míg az energiaipar és a hozzá kapcsolódó ágazatok veszíteni fognak a Fidelity Worldwide Investment alapkezelő elemzése szerint, amelyet hétfőn juttatott el az MTI-nek.
tovább »

Új vezetőség a Tokaj Kereskedőház Zrt. élén

7 órája | Tolcsva, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Új vezetőség irányítja februártól a kizárólag állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt.-t - közölte a cég kommunikációs partnere az MTI-vel hétfőn.
tovább »

Görög választások - Drágult a görög csődbiztosítás, londoni elemzők járványhatástól tartanak

7 órája | London, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Meredeken drágult hétfőn Londonban a görög államadósság-törlesztési kockázat ellen kínált fedezeti ügyletek díjszabása, annak hatására, hogy a további takarékossági szigort elvető radikális baloldali Sziriza párt nyerte meg a görögországi választásokat.
tovább »

Átlagosan 19 százalékkal csökkentek a gabonaárak egy év alatt

8 órája | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Átlagosan 19 százalékkal lettek olcsóbbak a magyar gabonafélék 2013 decembere és 2014 decembere között a Magro.hu mezőgazdasági piactéren, a termékek együttes ármozgását kifejező Magro Gabonaindex (MGX) értéke egy év alatt 10 059 pontról 8190 pontra csökkent.
tovább »

Egyre többet költenek szerencsejátékokra a csehek

8 órája | Prága, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Egyre több pénzt költenek szerencsejátékokra a csehek.
tovább »
KSH: mérséklődött a népességfogyás

KSH: mérséklődött a népességfogyás

8 órája | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - A halálozások száma csökkent, a születéseké emelkedett, ennek következtében a természetes fogyás üteme 3,8 ezrelékről 3,4 ezrelékre mérséklődött a 2014. január és november közötti időszakban, az egy évvel korábbival összevetve - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn az MTI-vel.
tovább »

Nielsen: csökkent a fogyasztói bizalom

9 órája | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Pénzügyi helyzetüket és munkahelyi kilátásaikat is kedvezőtlenebbül ítélték meg a magyar fogyasztók tavaly az utolsó negyedévben, mint egy negyedévvel korábban a Nielsen felmérése szerint.
tovább »

Emmi: az elmúlt években húszmilliárd forintot fordítottak a mentőautópark megújítására

9 órája | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Az elmúlt négy évben mintegy 20 milliárd forint állami és uniós forrást fordíthatott az Országos Mentőszolgálat a mentőautópark megújítására, új mentőautók és esetkocsik vásárlására - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel.
tovább »

Fazekas: nem gyengülhet a minőségi magyar élelmiszerek védelme

9 órája | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Nem gyengülhet a minőségi magyar élelmiszerek védelme - fogalmazta meg a magyar álláspontot Brüsszelben hétfőn Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, amikor megbeszélést folytatott Phil Hogan-nel, az Európai Bizottság agrárügyekért felelős tagjával.
tovább »

Több mint 1,5 milliárdot költ a posta reklámra, kampányokra

9 órája | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Az Initiative Média Kft. nyerte meg a Magyar Posta Zrt. beszerzési igazgatóságának 1 milliárd 690 millió forintos keretösszegű, médiaügynökség-kiválasztási tenderét - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
tovább »
Később dönt a Baumax dolgozóinak esetleges foglalkoztatásáról az új tulajdonos

Később dönt a Baumax dolgozóinak esetleges foglalkoztatásáról az új tulajdonos

9 órája | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Később dönt a Baumax dolgozóinak esetleges foglalkoztatásáról az MMXH Kft., a Magyarországról kivonuló Baumax áruházait átvevő magyarországi Möbelix és Mömax áruházak tulajdonosa, az ausztriai XXXLutz leányvállalata - derül ki Simonyi András, a cég ügyvezető igazgatójának hétfőn az MTI-hez eljuttatott válaszából.
tovább »

PDSZ: megkezdődtek a sztrájkbizottsági tárgyalások a szaktárcával

9 órája | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Hétfőn megkezdte a szaktárca képviselőivel a sztrájkbizottsági tárgyalásokat a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), az első egyeztetésen a pedagógusok munkaterhelésének vizsgálatával kapcsolatos szakszervezeti felvetésről volt szó.
tovább »

Az IMF levélben figyelmeztette Bukarestet, hogy ellenzi a magáncsődtörvény elfogadását

10 órája | Bukarest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Levélben fejezte ki aggodalmát a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a román magáncsődtörvény tervezet esetleges elfogadása miatt, mert szerintük megfelelő hatástanulmány készítése nélkül annak kedvezőtlen hatása lehet a román pénzpiacra.
tovább »

Sixt: a turizmus élénkíti az autókölcsönzők piacát is

10 órája | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - A turizmus élénkíti a magyarországi autókölcsönzők piacát is, a turisztikai célú kölcsönzések adták tavaly a teljes bevétel közel egynegyedét, ez még nőhet az év végi ünnepi időszak adatainak feldolgozásával - közölte a Sixt Magyarország autókölcsönző az MTI-vel hétfőn.
tovább »

Orosz embargó - A magyar húságazatnak sürgető az orosz húsbeviteli tilalom enyhítése

10 órája | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Az orosz húsbeviteli tilalom enyhítése sürgető lenne a magyarországi sertéságazat szereplőinek, akik jelentős árbevétel-kiesést szenvednek el az orosz embargó miatt - mondta a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) titkára hétfőn az MTI-nek.
tovább »
Több mint 150 millió forintos beruházást hajt végre Gödöllőn a Sherbiny szaúdi cég

Több mint 150 millió forintos beruházást hajt végre Gödöllőn a Sherbiny szaúdi cég

11 órája | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Mérnöki szolgáltató központot létesít Gödöllőn, az ipari és kereskedelmi szolgáltató szaúd-arábiai Sherbiny Holdings, a beruházás értéke meghaladja a 150 millió forintot.
tovább »

Ukrajna jelentősen növelte gázimportját Magyarországon át

11 órája | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Ukrajna 38 százalékkal napi 3,7 millió köbméterre növelte gázimportját Magyarországon át január 24-étől - közölte hétfőn az Uktransgaz ukrán gázforgalmazó.
tovább »
Megkezdődhet az M30-as folytatásán a nyomvonal kijelölése

Megkezdődhet az M30-as folytatásán a nyomvonal kijelölése

11 órája | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Megkötötte a szerződést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a közbeszerzésen nyertes cégekkel az M30-as gyorsforgalmi út Miskolc-Tornyosnémeti 65 kilométeres szakaszának nyomvonal-kijelölésére, a környezeti hatástanulmány valamint az előzetes régészeti dokumentáció, továbbá az útszakasz értékelemzésének elkészítésére január 13-án - közölte a hétfői Közbeszerzési Értesítőben a beruházó társaság.
tovább »
Új gyárigazgatót neveztek ki a Bosch miskolci autóipari létesítményének élére

Új gyárigazgatót neveztek ki a Bosch miskolci autóipari létesítményének élére

12 órája | Miskolc, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Új ügyvezető igazgatót neveztek ki a miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gyárának élére, Jochen Limberger a magyarországi Bosch meghatározó autóipari alkatrészek gyártóközpontjáért felel - közölte a német társaság az MTI-vel hétfőn.
tovább »

Nagyszabású csalás gyanújával őrizetbe vették két lengyel árnyékbank vezetőit

12 órája | Varsó, 2015. január 26., hétfő (MTI) – Őrizetbe vette a lengyel rendőrség hétfőn a pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó, de a bankfelügyelet alá nem tartozó két nagy lengyel cég, úgynevezett "árnyékbank" vezetőit - jelentette az RMF FM lengyel kereskedelmi rádió.
tovább »
Érdekeltté tennék Európát

Érdekeltté tennék Európát

12 órája | Budapest - Sajátos megoldást vázolt az Alap­blognak adott interjújában a lehetséges görög gazdasági miniszter.
tovább »

Horvát lap: Zágráb csatlakozna a schengeni övezethez, de az EU nem fogadókész

13 órája | Zágráb, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Horvátország szeretne csatlakozni a schengeni övezethez, de az EU visszajelzései nem igazán pozitívak - írta a Vecernji List című horvát lap hétfőn.
tovább »

Az elemzők nem várnak kamatcsökkentést a monetáris tanács keddi ülésén

13 órája | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Szinten tartja a 2,10 százalékos jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa keddi ülésén az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint, akik ugyanakkor eltérően látták az újabb kamatcsökkentés várható időpontját.
tovább »

A Bisnode nemzetközi cégminősítő szerint javult a magyar vállalkozások fizetési fegyelme

13 órája | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Javult a magyar vállalkozások fizetési fegyelme, átlagosan számláik 66 százalékát fizették ki időben a hazai cégek tavaly, míg egy évvel korábban csak 62 százalék volt ez az arány - derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő fizetési tapasztalat programjából.
tovább »
Megkezdődött a méhészeti támogatások kifizetése

Megkezdődött a méhészeti támogatások kifizetése

14 órája | Nyíregyháza - A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megkezdte a vándoroltatáshoz, valamint mézkinyeréshez és léptároláshoz szükséges új eszközök beszerzésére igényelt támogatások kifizetését, így 2015. január 23-ig 193 méhész-gazdálkodó részére összesen 52,4 millió forint utalásáról rendelkezett.
tovább »
Vízbe fulladó vetések

Vízbe fulladó vetések

15 órája | Hajdú-Bihar - A feltört jégtakaró is elviselhetőbb a növényeknek, mint az összefüggő vízborítás.
tovább »

Hárommilliárd forint adót csalt egy magyar-szlovák céghálózat

15 órája | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Csaknem hárommilliárd forint adót igényelt vissza jogtalanul egy bűnszervezet, amely szlovák-magyar céghálózaton keresztül kereskedett legálisan és illegálisan elektronikai és háztartási gépekkel - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel. Tizenkét embert előzetes letartóztatásba helyeztek.
tovább »

Három és fél tonna húst foglaltak le egy fővárosi nagykereskedésben

15 órája | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Több mint három és fél tonna lejárt, illetve ismeretlen eredetű húst foglaltak le egy fővárosi húsnagykereskedésben, a bírság várhatóan milliós nagyságrendű lesz - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hétfőn az MTI-t.
tovább »
Felszámolás alatt álló hajdú-bihari cégek (2015., 4. hét)

Felszámolás alatt álló hajdú-bihari cégek (2015., 4. hét)

16 órája | Hajdú-Bihar – Tekintse meg a felszámolás alatt lévő Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!
tovább »

Orosz embargó - Budai: a magyar cégek minden orosz élelmiszer-biztonsági előírásnak megfeleltek

17 órája | Budapest, 2015. január 25., vasárnap (MTI) - Egy most véget ért vizsgálaton a magyar cégek minden orosz élelmiszer-biztonsági előírásnak megfeleltek, így az orosz döntés után azonnal indulhatnak a szállítások - nyilatkozta Budai Gyula, az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó intézkedésekért felelős miniszteri biztos az M1 Híradó vasárnap esti műsorának.
tovább »

Gabonatermesztők: tízévente egyszer van ilyen jó termés

1 napja | Budapest, 2015. január 25., vasárnap (MTI) - Tízévenként egyszer van olyan jó gabonatermés, mint a tavalyi, de még ennél is ritkábban fordul elő, hogy egyszerre kiemelkedő az őszi búza és a kukorica terméseredménye - mondta Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke az MTI-nek.
tovább »

Görög választások - Brit lap: 10 milliárd eurót vettek ki a görög bankokból

1 napja | London, 2015. január 25., vasárnap (MTI) - Több mint tízmilliárd eurót vontak ki a görög bankokból az utóbbi két hónapban a vasárnapi parlamenti választások kockázataitól tartó betéttulajdonosok - írta görög banki forrásokra hivatkozva a The Sunday Times.
tovább »

Devizahitelek - A hitelek lejre váltásáért tüntettek romániai frankhitelesek

1 napja | Bukarest, 2015. január 25., vasárnap (MTI) - Tüntetést rendezett a romániai frankhitelesek szövetsége vasárnap Bukarestben, a hitelek lejre váltását követelve. A parlament épülete előtt összegyűlt, az ország különböző térségeiből érkezett több száz demonstráló a román kormány és jegybank közbelépését sürgette.
tovább »

Új stratégiával készül a következő évtizedre a Volkswagen

1 napja | Hamburg, 2015. január 25., vasárnap (MTI) - Új üzleti stratégiával készül az elkövetkező évtized kihívásaira a Volkswagen konszern - számolt be vasárnap a német Automobilwoche hírportál egy, a birtokába került belső körlevélre hivatkozva.
tovább »

Davos - Goldman Sachs-vezér: Nagy-Britanniának az EU-ban kell maradnia

24.01.2015 | London, 2015. január 24., szombat (MTI) - Nagy-Britanniának az Európai Unióban kell maradnia, hogy London továbbra is "a világ pénzügyi fővárosa lehessen" - mondta szombaton a Goldman Sachs globális bankcsoport elnöke.
tovább »

Vizsgálja az Eximbank, miért késtek a GVH-kérelemmel a Fordulat Tőkealap ügyében

24.01.2015 | Budapest, 2015. január 24., szombat (MTI) - Vizsgálatot rendelt el az Eximbank annak kiderítésére, ki felel azért, hogy késve nyújtották be a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) a Fordulat Tőkealapban való részesedésszerzéssel kapcsolatos kérelmüket - közölte az Eximbank szombaton az MTI-vel.
tovább »

Számos európai makroadat mellett Fed-ülés és amerikai GDP-növekedés a jövő heti naptárban

24.01.2015 | Budapest, 2015. január 24., szombat (MTI) - Számos német és európai makroadat mellett a görög parlamenti választások eredménye, az amerikai Fed januári kamatdöntő ülése és az Egyesült Államok negyedik negyedévi GDP-növekedésének első becslése lehetnek a főbb piacmozgató tényezők a jövő héten.
tovább »

Az MNB kamatdöntő ülése a jövő hét legfontosabb eseménye

24.01.2015 | Budapest, 2015. január 24., szombat (MTI) - Piaci szempontból az MNB monetáris tanácsának kamatdöntő ülése lesz a jövő hét legfontosabb eseménye, piacmozgató hatású hazai makrogazdasági adatok ugyanakkor nem jelennek meg.
tovább »

Újabb bank ment csődbe az Egyesült Államokban

24.01.2015 | Budapest, 2015. január 24., szombat (MTI) - Még nincs vége a januárnak, de már a második idei bankcsődről érkezett hír az Egyesült Államokból. Tavaly tizennyolc bank zárt be Amerikában, egy évvel korábban huszonnégynek kellett lehúznia a rolót.
tovább »
Jelszavaik valának: fenntartható haladás

Jelszavaik valának: fenntartható haladás

24.01.2015 | Nyíregyháza - Február közepén lejár a jelentkezési határidő a hazai felsőoktatási intézményekbe.
tovább »

EKB-döntés - Londoni elemzők: önmagában nem lesz elég a mennyiségi enyhítés

24.01.2015 | London, 2015. január 23., péntek (MTI) - Az euróövezeti jegybank (EKB) ezermilliárd eurót meghaladó mennyiségi enyhítési programját reálgazdasági reformokkal és költségvetési ösztönzőkkel is ki kell egészíteni, mert önmagában nem lesz elégséges a deflációs kockázat kivédésére - vélekedtek pénteki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Ivett, a nap szépe

Ivett 22 éves miskolci lány. Fotóit legjobb barátnőinek, vagyis "a legjobb hármasnak" küldi a felejthetetlen bulik emlékére. Fotók: Vega
tovább »

További hírek a Gazdaság kategóriából
NGM-államtitkár: a fejletlenebb régiók megyei jogú városai közel 390 milliárd forintot használhatnak fel
Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - A mostani hét éves uniós költségvetési ciklusban a fejletlenebb [...] tovább »
Folytatódik az MKB Bank átalakítása a következő hónapokban
Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - A MKB Bankcsoport szerkezetátalakítása folytatódik, a következő [...] tovább »
Fidelity: az olajárzuhanás abszolút nyertesei és vesztesei
Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Az olajárzuhanás következtében számos globális, nagy energiaigényű [...] tovább »
Új vezetőség a Tokaj Kereskedőház Zrt. élén
Tolcsva, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Új vezetőség irányítja februártól a kizárólag állami tulajdonú [...] tovább »
Birkanyáj is lehet „jégtörő kos”
Hajdú-Bihar - A gazdák szerint az összefüggő vízborítás alatt egy-két hét alatt megfullad az őszi vetés. tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása