Hogyan lehetne igazságos az alapjövedelem? Ezt írtátok Ti!

Hogyan lehetne igazságos az alapjövedelem? Ezt írtátok Ti!

21.01.2017 | Debrecen - Az Agorán tetszik az alapjövedelem ötlete, de sok a fenntartás is.
Fotók: Szerencsi köszöntő a vállalkozóknak

Fotók: Szerencsi köszöntő a vállalkozóknak

21.01.2017 | Szerencs - Bihall Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere látta vendégül a szerencsi vállalkozókat egy újévi köszöntésre pénteken este a szerencsi Rákóczi-vár színháztermében.

NGM: idén is folytatódhat a reálbérek növekedése

57 perce Budapest - Idén is folytatódhat a reálbérek 4 éve tartó emelkedése, a növekedés alapja a gazdaság javuló teljesítménye és a kormányzati gazdaságpolitika - mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Az amerikai protekcionizmus fájhat is Magyarországnak

2 órája | Berlin - Nagynak ígérkező német veszteségekre számítanak az új amerikai gazdaságpolitika miatt.
Sokat szelídült megválasztása után Trump

Sokat szelídült megválasztása után Trump

21.01.2017 | Debrecen - Trump egyes kampány­ígéretei a megvalósítás nehézségein futhattak zátonyra.
Gazdálkodók figyelem! - Pár határidő, amiket érdemes betartani

Gazdálkodók figyelem! - Pár határidő, amiket érdemes betartani

20.01.2017 | Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei szervezete közleményében felhívja a megyei gazdálkodók figyelmét néhány aktuális határidő betartására.

Szallas.hu - Tíz százalék felett bővült a belföldi turizmus tavaly

20.01.2017 | Budapest - Újabb rekordot döntött a belföldi turizmus tavaly, a Szallas.hu előzetes adatai alapján tavaly a forgalom 10 százalék felett bővült 2015-höz képest - derül ki a portál legfrissebb, MTI-nek megküldött elemzéséből.

NGM: Negyvenhét hónapja növekszik a reálbér Magyarországon

20.01.2017 | Budapest - Negyvenhét hónapja, közel négy éve folyamatosan emelkednek nemcsak a bruttó, hanem a reálbérek is - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán Központi Statisztikai Hivatal adataira reagálva.

FM: Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében is megjelent a madárinfluenza

20.01.2017 | Budapest - Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében is megjelent a madárinfluenza egy-egy gazdaságban, a vírus terjedésének megakadályozása érdekében az állatok leölését mindkét érintett telepen állami kártalanítás mellett megkezdte az állategészségügyi szolgálat - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.

Túl népszerű volt a pályázat, idő előtt berekesztették

20.01.2017 | Budapest - Felfüggesztik a juh- és kecsketartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatot.

Újabb raktár, újabb dolgozók

20.01.2017 | Debrecen - Hatezer négyzetméteres raktárcsarnokot avatott a debreceni székhelyű Trans-Sped Kft., amely közel egymilliárd forintos zöldmezős beruházás keretében, kevesebb, mint egy év alatt épült fel a Tatabánya-Környe Ipari Parkban.

Kenyér, hal, zöldség: jön az 5 százalékos áfa?

20.01.2017 | Budapest - Az államtitkár bejelentette, hogy a tárca ellenőrzi majd az adómérséklés piaci hatásait.

Javulhat a kivitelezés minősége

20.01.2017 | Budapest - Kormányzati intézkedések is segítik a lakásépítések és felújítások számának gyarapodását.

Kedvező év előtt a forint

20.01.2017 | Budapest - Vajon milyen típusú kockázatokkal néz szembe a magyar fizetőeszköz ebben az esztendőben?
Hol van a tehén komfortzónája?

Hol van a tehén komfortzónája?

20.01.2017 | Hajdú-Bihar - Nagy hidegben kevesebbet eszik a jószág, és a takarmány hasznosítása is kevésbé hatékony, mint máskor.
Emelkedett a benzin ára

Emelkedett a benzin ára

20.01.2017 | Budapest - Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.
Paksi Atomerőmű: nem állt le az 1. blokk, az ellátás nincs veszélyben

Paksi Atomerőmű: nem állt le az 1. blokk, az ellátás nincs veszélyben

20.01.2017 | Budapest - A Paksi Atomerőmű 1. blokkja a sajtóban megjelent hírekkel szemben egyetlen pillanatra sem állt le január 17-én, a nukleáris berendezést nem érintő hiba javítása folyik, az ellátás nincs veszélyben - közölte a Paksi Atomerőmű Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Az egész életen át tartó tanulás támogatására írtak ki pályázatokat

19.01.2017 | Budapest - Összesen 12,75 milliárd forint értékben írtak ki pályázatokat az egész életen át tartó tanulás támogatására az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében.

NGM: megjelent a felhívás az exportképes innovatív termékek fejlesztésére

19.01.2017 | Budapest - Megjelent az "Exportképes innovatív termékek fejlesztésének támogatása az innováció vezérelt exportbővítés megvalósítása érdekében" pályázati felhívás; a mikro-, kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok 5 milliárd forint vissza nem térítendő fejlesztési forrásra pályázhatnak a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - közölte Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-vel.
Ha kell, a tanyákon a fát is felhasogatják a gondnokok

Ha kell, a tanyákon a fát is felhasogatják a gondnokok

19.01.2017 | Újszentmargita - Nemcsak a településen belül lakó emberekre, hanem a külterületeken élőkre is gondja van az önkormányzatnak.

NFM: egyedi ajánlatot dolgoznak ki a legnagyobb állami vállalatok bérfejlesztésére

19.01.2017 | Budapest - A kormány napirendben tartja a közüzemi bérfejlesztés kérdését, a legnagyobb állami vállalatokra - MÁV, Volán, Posta, állami tulajdonú vízmű cégek - egyedi ajánlatot dolgoztat ki, ennek előkészítő egyeztetési folyamata már megkezdődött - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI érdeklődésére.

A GVH 600 millió forintra bírságolta a Telekomot

19.01.2017 | Budapest - Jogsértő összehasonlító reklámok miatt 600 millió forint bírságot szabott ki a Telekomra a Gazdasági Versenyhivatal (GVH); ez a jogsértő reklámokra kiszabott eddigi legnagyobb bírság a GVH gyakorlatában. A Magyar Telekom az MTI megkeresésére közölte, bíróságon támadja meg a határozatot.
Nem kell napi ötször, elég háromszor is!

Nem kell napi ötször, elég háromszor is!

19.01.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A nemzetközi „5aDay” program őshazája az Egyesült Államok. Az amerikai 5aDay program kulcskomponenseinek átvétele és felhasználása szinte az egész világon megtörtént.
Szociális tűzifa: járni jár, csak…

Szociális tűzifa: járni jár, csak…

19.01.2017 | Hajdú-Bihar - A többség tűzifát igényelt, de van, aki szenet, és olyan is, aki más megoldást keres.

Már az egész európai kontinenst fenyegeti az új marhavírus

19.01.2017 | Budapest - Új vírus terjed, amely most a marhákra nagyon veszélyes; mit lehet tenni?

Egyre több és több a bedőlt hitel

19.01.2017 | Budapest - A fejlődő országok gazdasága az elmúlt évtizedben folyamatosan erősödött.
Selyemútra térnek a cégeink

Selyemútra térnek a cégeink

19.01.2017 | Budapest - Kína európai gazdasági terjeszkedésének kiindulópontja és regionális központja legyünk.
Miért keresünk kevesebbet?

Miért keresünk kevesebbet?

19.01.2017 | Budapest - Állandó téma, hogy a magyar fizetések miért maradnak el jócskán a nyugat-európaiaktól.

Az építőipar a nagy vesztes

19.01.2017 | Budapest - Zuhant az építőipar teljesítménye: tavaly a januártól októberig tartó időszakban 19,8 százalékkal kisebb volt a szektor termelése, mint egy évvel korábban, közölte a Központi Statisztikai Hivatal.
Eladják az egyik nyíregyházi Interspart

Eladják az egyik nyíregyházi Interspart

19.01.2017 | Nyíregyháza - Megvásárolja a luxemburgi székhelyű CPI Property Group a budapesti Pólus és Campona bevásárlóközpontot, egy Andrássy úti irodaházat, valamint két vidéki Interspar épületét is, egyet Zalaegerszegen, egyet pedig Nyíregyházán – írta a hvg.hu a vevő bejelentésére hivatkozva.
Az Európai Parlament alelnökké választotta Pelczné Gáll Ildikót

Az Európai Parlament alelnökké választotta Pelczné Gáll Ildikót

18.01.2017 | Brüsszel/Strasbourg - Az Európai Parlament (EP) egyik alelnökévé választották Pelczné Gáll Ildikó fideszes képviselőt a testület strasbourgi plenáris ülésén szerdán.
OTP Nyugdíjpénztár: a többség magasabb nyugdíjra vágyik, mégsem takarékoskodik

OTP Nyugdíjpénztár: a többség magasabb nyugdíjra vágyik, mégsem takarékoskodik

18.01.2017 | Budapest - Bár az átlagnyugdíjnál magasabb nyugdíjra vágynak, a magyarok mintegy 70 százaléka nem rendelkezik nyugdíjcélú megtakarítással - derült ki az OTP Nyugdíjpénztár és a Szeretlekmagyarország.hu decemberi felméréséből.

Csak úgy járna a pénz

18.01.2017 | Finnországban azzal érveltek a feltétel nélküli alapjövedelem (egyelőre csupán társadalmi kísérletnek szánt) januári bevezetésekor, hogy ha valaki a jövőben nem dolgozik, azt nem problémának, hanem vívmánynak kellene tekinteni. Mielőtt még bárki azzal vádolná északi rokonainkat, hogy „eszement egy népség”, érdemes rávilágítani, hogy ezek a derék finnek konkrétan mire is utaltak. Nos, ők már azokra az időkre készülnek, amikorra (úgy húsz év múlva) a ma ismert munkahelyek akár harmada, negyede is megszűnhet a nyugati világban a robotok térhódítása miatt. Petneházi Attila írása.

Hideg idő - Szünetelteti a kikapcsolásokat az Elmű-Émász

18.01.2017 | Budapest - Az extrém hideg időjárásra tekintettel 2017. január 19. és január 22. között nem kapcsolja ki a 60 napot meghaladó tartozást felhalmozó lakossági ügyfeleinél az áramszolgáltatást az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt. - közölte a társaságcsoport szerdán az MTI-vel.

Nyolc uniós országban 160 millió euró finanszírozáshoz juthatnak innovatív kkv-k

18.01.2017 | Brüsszel - Az Európai Beruházási Alap (EIF) és az UniCredit Bank garanciamegállapodást kötött, amelynek révén az innovatív kis- és középvállalkozások (kkv-k) és a közepes piaci tőkeértékű vállalatok 160 millió euró (mintegy 50 milliárd forint) támogatáshoz juthatnak nyolc országban, köztük Magyarországon - közölte az Európai Bizottság szerdán.

Több mint 200 milliárd forintnyi pályázat indul lakóépületek energetikai korszerűsítésére

18.01.2017 | Budapest - Több mint 200 milliárd forint visszatérítendő támogatás jut lakóépületek energetikai korszerűsítésére, az állami fenntartású közintézmények számára pedig 150 milliárd forintnyi pályázat indul a következő hónapokban - jelentette be Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára Budapesten a Széchenyi Programiroda információs napján.
Szalmonellával szennyezett kölesgolyót hívott vissza a Lidl Magyarország

Szalmonellával szennyezett kölesgolyót hívott vissza a Lidl Magyarország

18.01.2017 | Budapest - Szalmonellával szennyezett kölesgolyót hívott vissza a Lidl Magyarország Bt. - tette közzé a cég szerdán a honlapján.
Emelkedik a benzin ára

Emelkedik a benzin ára

18.01.2017 | Budapest - Emeli bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Biztonságosan üzemelnek az atomenergiát alkalmazó hazai létesítmények

18.01.2017 | Budapest - Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) által felügyelt, atomenergiát alkalmazó magyarországi létesítmények az előírásoknak megfelelően, biztonságosan üzemeltek tavaly - közölte Fichtinger Gyula főigazgató a hivatal szerdai budapesti évindító sajtótájékoztatóján.
Gabonatermesztésről tanácskoztak az egyetemen

Gabonatermesztésről tanácskoztak az egyetemen

18.01.2017 | Debrecen - Hogyan tudnánk elérni a nyugat-európai országok kukorica- és búza-termésátlagait? Erre a kérdésre keresték a választ a szakemberek szerdán a Debreceni Egyetem agrárkarán, az országos Kukorica és Búza Konferenciasorozat utolsó állomásán.

Brexit - Szijjártó: tisztességes megállapodás kell Nagy-Britanniával

18.01.2017 | Budapest - Tisztességes, fair megállapodást kell kötnie az Európai Uniónak Nagy-Britanniával, ennek hiánya végzetes gazdasági következményekkel járna az unióra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Külföldi sajtó Magyarországról - Olasz lap: a Brexit negatív hatással lesz a magyar gazdaságra

18.01.2017 | Róma - Nagy-Britannia EU-ból történő távozásának (Brexit) várható negatív hatásait elemezte a kelet-európai, kiemelten a lengyel és magyar gazdaságban az Il Sole 24 Ore című olasz újság.
Jövedelem, akár feltétel nélkül?

Jövedelem, akár feltétel nélkül?

18.01.2017 | Debrecen - A közgazdász számításai szerint havi 90 ezer forint juthatna (alanyi jogon) minden hazai állástalannak.

FM: 2016 a mezőgazdaság szempontjából a rekordok éve volt

18.01.2017 | Budapest - A mezőgazdaság szempontjából 2016 a rekordok éve volt, ugyanis a magyar agrárium a foglalkoztatásban, a termelésben és az exportban is kifejezetten jól teljesített - mondta a földművelésügyi miniszter szerdán az M1 aktuális csatornán.
A lakáscafeteria választását ajánlja az NGM

A lakáscafeteria választását ajánlja az NGM

18.01.2017 | Budapest - A cégek öt év alatt 5 millió forintig adómentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel törlesztését, lakásvásárlását. Az akár havi 83 ezer forintra rúgó juttatás cafeteria elemként is választható - hívta fel a figyelmet szerdán kiadott közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
Előző
123456  
 


hirdetés