Egyszerűbb működés magasabb színvonalon: már nem a KLIK felel a debreceni szakiskolákért

Egyszerűbb működés magasabb színvonalon: már nem a KLIK felel a debreceni szakiskolákért

7 órája | Debrecen - A nappali tagozatos mellett a felnőttképzésre is nagy hangsúlyt fektet a centrum.
tovább »
Kiderült, mennyi pénz lesz a régióban mosógépcserére

Kiderült, mennyi pénz lesz a régióban mosógépcserére

7 órája | Debrecen - Az Otthon Melege programban közel 44 ezer család cserélheti újra mosógépét.
tovább »

Megbírságolta a Szendrő és Vidéke Takarékszövetkezetet a jegybank

9 perce Budapest, 2015. október 7., szerda (MTI) - A Szendrő és Vidéke Takarékszövetkezetet pénzforgalmi szabálysértések miatt egymillió-kettőszázezer forintra bírságolta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - közölte a jegybank a honlapján szerdán.
tovább »

Bizonyítatlan piacelsőségi állítások miatt bírságolt a GVH

3 órája | Budapest, 2015. október 7., szerda (MTI) - Hatmillió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Novonex Pharma Kft.-re, mert a vállalkozás jogsértő módon reklámozta a Novo C Plus étrend-kiegészítő kapszulát, nem tudta igazolni a C-vitamin hatóanyagának felszívódására és hasznosulására vonatkozó piacelsőségi állításait.
tovább »

Helyben termelik és árusítják a hidegen sajtolt termékeket

4 órája | Esztár - A meglévő mezőgazdasági program keretein belül hamarosan megkezdi működését a hidegen sajtoló üzem.
tovább »

Illegális bevándorlás - Pluszpénzt kér a vasutasoknak az egyik szakszervezet

6 órája | Budapest, 2015. október 7., szerda (MTI) - A Vasutasok Szakszervezete (VSZ) szerint lelkileg, szellemileg és fizikailag is megviseli a vasutasokat a menekültek szállításával járó, a korábbinál lényegesen nagyobb terhet jelentő munka, ezért pluszpénzt várnak a MÁV-csoport vezetőitől a menekültek szállításában rendszeresen résztvevő több száz vasutasnak.
tovább »

Czibere: jövőre 34,3 milliárd forinttal támogatják a rehabilitációs foglalkoztatást

6 órája | Budapest, 2015. október 7., szerda (MTI) - A rehabilitációs foglalkoztatáshoz jövőre 34,3 milliárd forintos támogatást nyújt pályázati úton az Emberi Erőforrások Minisztériuma, 5,3 milliárd forinttal többet az idei összegnél - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
tovább »

NAV: jövőre már minden harmadik adózó szja-bevallását az adóhatóság készítheti el

6 órája | Budapest, 2015. október 7., szerda (MTI) - Nagyjából minden harmadik adózó helyett az adóhatóság készítheti el a személyijövedelemadó-bevallást már 2016-ban, a 2015-ben szerzett jövedelmekre vonatkozóan - közölte az MTI érdeklődésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.
tovább »

Név nélkül kérdezhetik le az adatokat a befektetők

7 órája | Debrecen - A befektetők februártól anonim módon lekérdezhetik értékpapír- és ügyfélszámláik adatait.
tovább »
Hungarikummá válhatnak a magyar gyógyvizek

Hungarikummá válhatnak a magyar gyógyvizek

3 órája | Budapest, 2015. október 7., szerda (MTI) - A magyar gyógyvizek hungarikummá nyilvánítása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége és a Magyar Fürdőszövetség szerdán Budapesten.
tovább »

Dízelbotrány - A Volkswagen januárban kezdheti a botrányban érintett kocsik visszahívását

8 órája | Berlin, 2015. október 7., szerda (MTI) - A Volskwagen (VW) januárban kezdheti a dízelbotrányban érintett kocsik visszahívását, az esetek többségében csak egy szoftverfrissítésre lesz szükség - mondta a német társaság vezérigazgatója egy szerdai lapinterjúban.
tovább »

Csökkent a benzin ára

10 órája | Budapest, 2015. október 7., szerda (MTI) - Csökkentette bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.
tovább »
Megkérdeztük: Önnek fontos, hogy autója mennyire szennyezi a környezetet?

Megkérdeztük: Önnek fontos, hogy autója mennyire szennyezi a környezetet?

10 órája | Debrecen – Persze, nagyon fontos, mindig viszem a szerelőhöz, hogy minden rendben legyen vele. Tudatosan odafigyelek a környezetvédelemre, ha tehetem, inkább biciklivel járok – válaszolta Lupkovics Balázs.
tovább »
Hogyan építsük fel önéletrajzunkat karrierünk különböző szakaszaiban?

Hogyan építsük fel önéletrajzunkat karrierünk különböző szakaszaiban?

3 órája | Vázlatpontokba szedett szakmai tapasztalatok, személyes készségek sora, fentről lefelé haladva. Csakis önéletrajzról lehet szó, ilyen egyszerű. Vagy mégsem? Az önéletrajzodat mindig a megpályázott pozícióhoz és az aktuális karrier utadhoz kell igazítani.
tovább »
A BP 20,8 milliárd dolláros kártérítést fizet a 2010-es amerikai olajkatasztrófa miatt

A BP 20,8 milliárd dolláros kártérítést fizet a 2010-es amerikai olajkatasztrófa miatt

11 órája | Washington, 2015. október 6., kedd (MTI) - A BP londoni központú olajvállalat 20,8 milliárd dolláros (több mint 5,7 ezer milliárd forint) kártérítést fizet a cég egyik Mexikói-öbölbeli platformján 2010-ben bekövetkezett olajömlés miatt peren kívüli egyezség értelmében - írta kedden az amerikai igazságügyi minisztériumra hivatkozva a The Washington Post.
tovább »

Dízelbotrány - Az EP is foglalkozott a témával

12 órája | Brüsszel, 2015. október 6., kedd (MTI) - Az Európai Parlament (EP) plenáris ülése is foglalkozott kedden a Volkswagen-csoportnál kirobbant dízelbotránnyal.
tovább »
Fazekas emeli a tétet: hétmillió disznó kell!

Fazekas emeli a tétet: hétmillió disznó kell!

12 órája | Budapest - A 2012-ben elfogadott sertésstratégia eredményének tudható be, hogy nőtt a sertéslétszám.
tovább »
A magyar gazdaságnak is nagyon fájhat a dízelbotrány

A magyar gazdaságnak is nagyon fájhat a dízelbotrány

13 órája | Budapest, Debrecen - A magyar kormány intézkedési tervet készít arra az esetre, ha az autóiparunk meginogna.
tovább »

Dízelbotrány - A Volkswagen tájékoztató internetes oldalt indított

1 napja | Budapest, 2015. október 6., kedd (MTI) - A Volkswagen online felületet hozott létre, hogy ügyfelei saját maguk ellenőrizhessék, járművükön el kell-e végeztetni a károsanyag-kibocsátással kapcsolatos utólagos javítást; az internetes oldal magyar nyelven is elérhető - tájékoztatta a konszern márkáinak magyarországi forgalmazója, a Porsche Hungaria (PH) az MTI-t kedden.
tovább »

NGM-államtitkár: megegyezik az IMF és a kormány előrejelzése

1 napja | Budapest, 2015. október 6., kedd (MTI) - A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormány előrejelzése gyakorlatilag megegyezik - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán annak kapcsán, hogy az IMF erre az évre 3, jövőre pedig 2,5 százalékos gazdasági bővülést prognosztizál Magyarországon.
tovább »

Dízelbotrány - A Volkswagen felülvizsgálja az összes tervezett beruházását

1 napja | Berlin, 2015. október 6., kedd (MTI) - A dízelbotrány miatt felülvizsgálják az összes tervezett beruházást a német Volkswagen (VW) konszernnél, és tovább szigorítják a már korábban elindított költségcsökkentési programot - mondta a társaság vezérigazgatója a németországi Wolfsburgban működő központi gyártóbázison soron kívül tartott üzemi gyűlésen, kedden.
tovább »

Illegális bevándorlás - Hungrail: fenn kell tartani a vasúti áruforgalmat

1 napja | Budapest, 2015. október 6., kedd (MTI) - A Hungrail Magyar Vasúti Egyesület szerint a magyar kormánynak is érdeke, hogy fenntartsa a vasúti teherforgalmat, a magyar-horvát zöldhatár lezárása után is.
tovább »

Otthon Centrum: virágzik a vidéki lakáspiac

1 napja | Budapest, 2015. október 6., kedd (MTI) - Az idén sem lassult a vidéki lakáspiac tavaly kezdődött növekedése, az Otthon Centrum hat városra kiterjedő elemzése szerint 2015-ben 20 és 50 százalék közötti mértékben nőtt a kereslet a tavaly tapasztalt 20-30 százalékos forgalombővülés után.
tovább »
"Éhen döglünk!" - Ülősztrájkolnak Debrecenben az ESZOSZ-károsultak

"Éhen döglünk!" - Ülősztrájkolnak Debrecenben az ESZOSZ-károsultak

1 napja | Debrecen - Háromnapos ülősztrájkkal szeretnének pontot tenni a károsultak az ESZOSZ-ügy végére.
tovább »
Diákélet kontra munkahely

Diákélet kontra munkahely

1 napja | Nagyszerű érzés és egyben végtelenül izgalmas időszak kiszakadva a főiskoláról belecsöppenni a munka világába. Eljött az ideje, hogy a hosszú évek tanulmányait végre a gyakorlatban alkalmazd.
tovább »

Quaestor-kártalanítás - Csak a kétes ügyletek miatt indít pert a felszámoló

1 napja | Budapest, 2015. október 6., kedd (MTI) - Csak a kétes ügyletek miatt indít pert a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN), a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolója, a további, többségben lévő esetekben a korábbi közleményben jelzettek szerint eláll kereseteitől - közölte a PSFN az MTI-vel kedden, miután lezárta a cégcsoport kereskedési forgalmának ellenőrzését.
tovább »

Húszmillió forintra bírságolta az MNB a Commerzbankot

1 napja | Budapest, 2015. október 6., kedd (MTI) - Húszmillió forint bírságot szabott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Commerzbank Zrt.-re egyebek között számviteli, fedezetértékelési jogsértések miatt - közölte a jegybank az MTI-vel kedden.
tovább »

OGY - Törvény rendezi azt az esetet, ha egy áramcég felhagyna egyetemes szolgáltatásával

1 napja | Budapest, 2015. október 6., kedd (MTI) - Módosította az Országgyűlés kedden a villamos energiáról szóló törvényt annak érdekében, hogy rendezze azt az esetet, ha egy társaság fel akar hagyni egyetemes áramszolgáltatói tevékenységével.
tovább »

Mikrosütőket vizsgált a fogyasztóvédelmi hatóság

1 napja | Budapest, 2015. október 6., kedd (MTI) - Mikrohullámú sütőket vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), a hét vizsgált termék közül egyről kiderült, hogy nem az előírásoknak megfelelően működik - közölte az NFH az MTI-vel kedden.
tovább »

Fazekas: november közepétől indulhat a licit az állami földekért

1 napja | Budapest, 2015. október 6., kedd (MTI) - November közepétől indulhat a licit az állami földekért nyilvános árverésen, ami gazdabarát program, a tüntetések pedig gazdaellenesek - mondta a földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán kedden.
tovább »

Szijjártó: fel kell készülni a Tesla európai kapacitásbővítésére

1 napja | Budapest, 2015. október 5., hétfő (MTI) - Rendszeresebbé, közvetlenebbé kell tenni a kapcsolatot a Tesla autógyárral, hogy fel legyünk készülve, ha döntés születik a cég kapacitásbővítéséről - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az M1 aktuális csatornán.
tovább »

A PannErgy leányvállalata 40 százalékos tulajdonrészt szerez a Geo-Wendung Zrt.-ben

1 napja | Budapest, 2015. október 5., hétfő (MTI) - A PannErgy leányvállalata 40 százalékos tulajdonrészt szerez a Geo-Wendung Zrt.-ben, hogy elősegítse a társaság projektjének megvalósítását - tette közzé a PannErgy hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
tovább »
Nem foglalkozunk azzal, hogy mennyire szennyező az autónk

Nem foglalkozunk azzal, hogy mennyire szennyező az autónk

1 napja | Debrecen - A magyar vásárlót a gépkocsi ára és színe is jobban érdekli, mint a károsanyag-kibocsátása.
tovább »

A befektetők februártól anonim módon lekérdezhetik értékpapír- és ügyfélszámláik adatait

05.10.2015 | Budapest, 2015. október 5., hétfő (MTI) - A befektetési szolgáltatók ügyfelei februártól egy törvénymódosításnak köszönhetően anonim módon lekérdezhetik intézményüknél vezetett értékpapír- és ügyfélszámlájuk egyenlegét a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elektronikus felületén, a jegybank a jogszabály hatályba lépéséig szúrópróbaszerűen ellenőrzi az adatokat.
tovább »

A Wizz Air-nek képeznek pilótákat novembertől Nyíregyházán

05.10.2015 | Nyíregyháza, 2015. október 5., hétfő (MTI) - Novembertől Wizz Air-pilóták képzése indul Nyíregyházán - jelentették be a képzésben résztvevő cég és a város vezetői sajtótájékoztatón a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen hétfőn.
tovább »

NGM: a piac követte a vasárnapi pihenőnappal járó változásokat

05.10.2015 | Budapest, 2015. október 5., hétfő (MTI) - A piac követte a vasárnapi pihenőnappal járó változásokat: a magyar kiskereskedelemben munkaerőhiány van, amire a szektorban működő cégek béremeléssel reagálhatnak - mondta Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.
tovább »

Fuvarozó egyesület: a fuvardíj utólag nem módosítható határzár miatt

05.10.2015 | Budapest, 2015. október 5., hétfő (MTI) - Az utóbbi időkben bevezetett, a határátlépést akadályozó határzárak miatti pluszkiadásokat a legtöbb fuvarozó vállalkozás nem tudja érvényesíteni megrendelői felé, mert általában éves szerződést kötnek megbízókkal - közölte a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) hétfőn az MTI kérdésre.
tovább »

Vezetőikre támadtak az Air France dolgozói a tervezett elbocsátások miatt

05.10.2015 | Párizs, 2015. október 5., hétfő (MTI) - Félbeszakadt hétfőn az Air France üzemi tanácsának ülése, amelyen a következő két évre tervezett, 2900 állás megszűnését előirányzó akciótervet tárgyalták volna, miután több száz dolgozó tört be a terembe és inzultálta a cég jelenlévő vezetőit. Az incidensben heten megsérültek, köztük egy ember súlyosan - közölte a vezetőség.
tovább »
Ha eljön 2020

Ha eljön 2020

05.10.2015 | Nekünk 2020 lesz a nagy vízválasztó, amikor kiderül majd, mire mentünk eddig az EU ezermilliárdjaival. Kiss László jegyzete.
tovább »
Csökken a benzin ára

Csökken a benzin ára

05.10.2015 | Budapest, 2015. október 5., hétfő (MTI) - Csökkenti bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.
tovább »

Nemcsak a vízparton, a boltokban is ellenőriznek a halászati őrök

05.10.2015 | Debrecen - Augusztus óta aktívan működik az országban az állami halászati őrszolgálat.
tovább »

Nébih: megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság betegség kórokozója

05.10.2015 | Budapest, 2015. október 5., hétfő (MTI) - Ismét megjelent Magyarországon a szőlő aranyszínű sárgaság betegség, a szőlő egyik legveszélyesebb kórokozója, a Flavescence dorée; terjedésének megakadályozása érdekében országos felderítést rendelt el a növényvédelmi főfelügyelő - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-vel.
tovább »

Dohányt termel? Pénzt kaphat!

05.10.2015 | Debrecen - Fontos, hogy minden jogosult dohánytermelő az október 7-i jogvesztő határidőig bejelentkezzen az új programba annak érdekében, hogy igényelhesse a dohány termeléséhez rendelkezésre álló nemzeti támogatásokat (átmeneti nemzeti támogatás, csekély összegű dohánytermeléshez és szárításhoz kapcsolódó támogatások).
tovább »
Mikor kérj fizetésemelést?

Mikor kérj fizetésemelést?

05.10.2015 | Úgy érzed, hogy megérdemelnél egy magasabb fizetést, de nem mersz szólni? Ne várj a főnököd jóindulatára! Készülj fel arra, hogy érvelned kell. Itt van néhány tipp arra, hogy mikor és hogyan kérj fizetésemelést.
tovább »
A NAK harcban a tejáfa-csökkenésért

A NAK harcban a tejáfa-csökkenésért

05.10.2015 | Debrecen - Az agrárgazdasági kamara hiába kéri, a nemzetgazdasági tárca vezetői hajthatatlanok.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Dominika, a nap szépe

Dominika 18 éves taktaharkányi diáklány. Mottója: “Megcélozni a legszebb álmot, komolyan venni a világot. Mindig hinni és remélni, így érdemes a földön élni.” Fotók: Vega
tovább »
További hírek a Gazdaság kategóriából
Megbírságolta a Szendrő és Vidéke Takarékszövetkezetet a jegybank
Budapest, 2015. október 7., szerda (MTI) - A Szendrő és Vidéke Takarékszövetkezetet pénzforgalmi [...] tovább »
Bizonyítatlan piacelsőségi állítások miatt bírságolt a GVH
Budapest, 2015. október 7., szerda (MTI) - Hatmillió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a [...] tovább »
Helyben termelik és árusítják a hidegen sajtolt termékeket
Esztár - A meglévő mezőgazdasági program keretein belül hamarosan megkezdi működését a hidegen sajtoló üzem. tovább »
Illegális bevándorlás – Pluszpénzt kér a vasutasoknak az egyik szakszervezet
Budapest, 2015. október 7., szerda (MTI) - A Vasutasok Szakszervezete (VSZ) szerint lelkileg, szellemileg és [...] tovább »
Czibere: jövőre 34,3 milliárd forinttal támogatják a rehabilitációs foglalkoztatást
Budapest, 2015. október 7., szerda (MTI) - A rehabilitációs foglalkoztatáshoz jövőre 34,3 milliárd forintos [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálásahirdetés