Újabb lépés a környezettudatosság felé

Újabb lépés a környezettudatosság felé

6 órája | Hajdúböszörmény - Tovább fejlesztik a szilárdhulladék-gazdálkodási rendszert.
tovább »
Szelektív hulladékgyűjtés 14 hajdúsági településen uniós támogatással

Szelektív hulladékgyűjtés 14 hajdúsági településen uniós támogatással

7 órája | Hajdúböszörmény, 2014. április 23., szerda (MTI) - Tizennégy hajdúsági település több mint 35 ezer háztartásában kezdi meg a szelektív hulladékgyűjtést a Hajdúsági Szilárd Hulladéklerakó és Hasznosító Társulás - jelentette be Kiss Attila, a társulás elnöke, Hajdúböszörmény polgármestere a projektzáró tanácskozást megelőző sajtótájékoztatón szerdán.
tovább »

Londoni elemzők: az orosz adóskockázati mutatók romlottak a legnagyobb mértékben az első negyedévben

6 órája | London, 2014. április 23., szerda (MTI) - Oroszország államadós-kockázati mérőszámai romlottak a legnagyobb mértékben globális összehasonlításban az idei első negyedévben a világ egyik legnagyobb pénzügyi adatszolgáltató cégének szerdán Londonban ismertetett országkockázati összesítése szerint.
tovább »

A németek szerint még nincs vége az euróövezeti válságnak

6 órája | Berlin, 2014. április 23., szerda (MTI) - Németországban a lakosság nagy többsége szerint még nincs vége az euróövezeti államadósság-válságnak.
tovább »

El akarja távolíttatni az MNB éléről Matolcsyt az LMP

6 órája | Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - Az LMP társelnöke felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy kötelezettségszegés címén haladéktalanul kezdeményezze Matolcsy György eltávolítását a Magyar Nemzeti Bank (MNB) éléről - erről Schiffer András szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján beszélt. A politikus arra reagált, hogy jegybank feljelentést tett Róna Péter, az MNB felügyelőbizottsági tagja, az LMP programtanácsának elnöke ellen.
tovább »

A Raiffeisen az idén 2 százalékos növekedésre és 1 százalékos éves inflációra számít

6 órája | Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - A Raiffeisen Bank elemzői idén 2 százalékos gazdasági növekedést várnak, és 1 százalékos éves inflációval számolnak - mondta Török Zoltán, a bank vezető elemzője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
tovább »

MSZP: a kormány tönkretenné Budapest tüdejét

6 órája | Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) – Az MSZP szerint a kormány Budapest tüdejét tenné tönkre a Városliget tervezett beépítésével, amely egyben az ország legnagyobb környezetkárosító eseménye is lenne.
tovább »

Szolgálati autóval kirándulnak a szerb közalkalmazottak

7 órája | Belgrád, 2014. április 23., szerda (MTI) - Nyaralásra és hétvégi utazásokra használták a leginkább a szolgálati gépkocsikat 2012-ben a szerbek - idézte Radoslav Sretenovicot, a szerb Állami Számvevőszék tanácsának elnökét szerdán a Blic című napilap.
tovább »

Törvényi szinten is nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem Kínában

7 órája | Peking, 2014. április 23., szerda (MTI) - Súlyosabb büntetésre számíthatnak a környezetszennyezők a kínai környezetvédelmi törvény ezekben a napokban tárgyalt módosításának elfogadása után - jelentette a kínai média szerdán.
tovább »

Feltételekhez kötné a termőföldvásárlást a szlovák kormány

7 órája | Pozsony, 2014. április 23., szerda (MTI) - A helyi gazdákat és a legalább három éve gazdálkodókat előnyben részesítené, az Európai Unión (EU) kívüli külföldiek egy részét pedig kizárná a termőföldvásárlásból az a jogszabálytervezet, amelyet szerdai ülésén hagyott jóvá a szlovák kormány.
tovább »

NGM: az államháztartás központi alrendszerének első három havi hiánya 701,2 milliárd forint

7 órája | Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdai közlése szerint a központi költségvetés kiadásai, bevételei és hiánya a tervezettnek megfelelően alakult 2014 első negyedévében. Az államháztartás központi alrendszerének első három havi hiánya 701,2 milliárd forint lett.
tovább »

Vályi-Nagy: Magyarország 200 milliárdot költ a szélessávú hálózatok fejlesztésére

7 órája | Pécs, 2014. április 23., szerda (MTI) - Magyarország a következő években mintegy 200 milliárd forintot költ a teljes szélessávú internetlefedettséghez szükséges infrastruktúra fejlesztésére - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára szerdán Pécsett.
tovább »

Kissé csökkent az amerikai feldolgozóipari BMI

7 órája | London, 2014. április 23., szerda (MTI) - Kissé csökkent az Egyesült Államokban a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) a Markit Economics piackutató intézet legfrissebb adatai szerint, de a feldolgozóipar még mindig jó formában van.
tovább »

Moody's: a növekedés stabilizálja az adósságfolyamatokat Közép- és Kelet-Európában

7 órája | London, 2014. április 23., szerda (MTI) - A lassan megszilárduló, bár továbbra is egyenetlen ütemű gazdasági növekedés segíti a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok adósságfolyamatainak stabilizálódását - állapítja meg szerdán Londonban ismertetett térségi tanulmányában a Moody's Investors Service.
tovább »

Épülhet a negyedik kolozsvári ipari park

8 órája | Kolozsvár, 2014. április 23., szerda (MTI) - Kolozsvár szomszédságában elkezdődhet a negyedik ipari park építése. A létesítmény kivitelezési szerződését szerdán írta alá Horea Uioreanu, a Kolozs megyei önkormányzat elnöke.
tovább »

Ukrán válság - Berlin tartózkodóan fogadta az energiaunió lengyel gondolatát

8 órája | Berlin, 2014. április 23., szerda (MTI) - Tartózkodóan fogadta a német kormány Donald Tusk lengyel miniszterelnök javaslatát, miszerint az európai energiaunió kialakításával kell megtörni az orosz gázmonopóliumot, az első reakciók szerint Berlin kételkedik abban, hogy az elképzelés összeegyeztethető a piacgazdaság elveivel.
tovább »

Fidesz: kiemelt cél a Városliget megújítása

8 órája | Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - A Fidesz-kormány és a főváros vezetése kiemelt céljának tekinti Budapest fejlesztését, és kiemelt beruházásnak az évtizedeken át csak amortizálódó Városliget megújítását is.
tovább »

Hiányosságokat találtak a Főgáz ügyfélkezelési gyakorlatában

8 órája | Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - Több ponton is hiányosságot talált a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a Fővárosi Gázművek Zrt. ügyfélkezelési tevékenységében, a társaságnak 60 napja van, hogy megszüntesse a jogsértő gyakorlatokat.
tovább »

A költségvetési hiány csökkent, az államadósság nőtt az EU-ban

8 órája | Luxembourg, 2014. április 23., szerda (MTI) - A költségvetési hiány csökkent, az államadósság viszont nőtt az Európai Unióban (EU) és az eurózónában is 2013-ban - szerepelt az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak szerdai közleményében.
tovább »
Két hét múlva kiírják az ötödik pályázatot trafikok működtetésére

Két hét múlva kiírják az ötödik pályázatot trafikok működtetésére

9 órája | Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - Két hét múlva kiírja az ötödik pályázatot trafikok működtetésére a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.
tovább »
Az egyetemisták szerint kevés a megélhetéshez az állami nyugdíj

Az egyetemisták szerint kevés a megélhetéshez az állami nyugdíj

9 órája | Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - Az egyetemisták döntő többsége úgy véli, hogy az állami nyugdíj nem lesz elegendő a tisztes megélhetéshez, nagy részük már tervezi, hogy gyűjteni fog majdani nyugdíja kiegészítésére - közölte a 300 fős mintán végzett felmérése eredményét a CIG Pannónia Életbiztosító.
tovább »

A Market közel egymilliárdos pótmunkát nyert a Fradi-stadionnál

9 órája | Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - A meglévő FTC-stadion bontásához és az új Ferencvárosi Labdarúgó Stadion generálkivitelezéséhez kapcsolódó kiegészítő munkálatokra kiírt, hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést 906,9 millió forinttal a Market Építő Zrt. nyerte - az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
tovább »
Fogadj örökbe egy Hajdú-Bihar megyei járást!

Fogadj örökbe egy Hajdú-Bihar megyei járást!

10 órája | Hajdú-Bihar - Az „Örökbefogadás Program”, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület legújabb kezdeményezése, amelynek keretében felelős helyi vállalkozókat keresnek, akik szeretnének tenni azért, hogy javuljon a közvetlen környezetükben élő rászorulók helyzete és kevesebb nélkülöző legyen.
tovább »

Döntött a kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról a kormány

10 órája | Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - A kabinet szerdai ülésén úgy döntött, meghosszabbítja a kilakoltatási moratóriumot a devizahitelesek problémájának végleges megoldásáig - közölte a kormányszóvivő szerdán.
tovább »

Mesterházy: az MSZP megoldja a hiteltörlesztést

10 órája | Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - Az MSZP elnökének közlése szerint az elmúlt négy évben nehézséget okozott pártjának a hitelei törlesztése, de megoldották, és következő négy évben is meg fogják oldani ezt.
tovább »

MSZP: "Miért akarja látni Matolcsy az átutalásainkat?"

10 órája | Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - Az MSZP szerint Matolcsy György jegybankelnöknek magyarázatot kell adnia arra, miért vásárolja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az átutalásokat bonyolító GIRO Zrt.-t, "miért akar turkálni a cégek és az állampolgárok átutalásai között".
tovább »

Nyolc százalékkal emelte árbevételét a Boeing repülőgépgyártó az első negyedévben

10 órája | Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - Nyolc százalékkal emelte árbevételét az amerikai Boeing repülőgépgyártó, az üzemi eredmény pedig 12 százalékkal haladja meg a 2013 első negyedévit.
tovább »

Az Aranykorral egyesül az ING Önkéntes Nyugdíjpénztár

11 órája | Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - Az ING Önkéntes Nyugdíjpénztár küldöttgyűlése minősített többséggel arról döntött, hogy a pénztár június 30-án egyesül az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztárral, ha az Aranykor küldöttgyűlése is megerősíti azt - közölte az ING pénztára szerdán az MTI-vel.
tovább »

Devizahitelek - A Győri Ítélőtábla elnapolt egy devizahitel-pert, amelyet első fokon elvesztett a CIB Bank

11 órája | Győr, 2014. április 23., szerda (MTI) - A Győri Ítélőtábla további iratokat bekérve elnapolta a CIB Bank devizahitel perének tárgyalását szerdán.
tovább »

Fidesz: sok kisebb fogyasztóvédelmi hibát találtak a Főgáznál

11 órája | Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - Súlyos fogyasztóvédelmi hibákat nem, de kisebbeket nagy számban talált az energetikai hivatal a Főgáz működésének átvizsgálásakor – mondta Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.
tovább »

Tapolczai Gergely a fogyatékkal élők támogatását tekinti feladatának a parlamentben

11 órája | Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - A fogyatékkal élők képzésének, foglalkoztatásuk bővítésének elősegítését, valamint az infokommunikációs és a fizikai akadálymentesítést tekinti a következő négyéves feladatának Tapolczai Gergely, a Fidesz megválasztott országgyűlési képviselője.
tovább »

Napi.hu - Pleschinger: a további kamatvágás fokozhatja a kockázatokat

11 órája | Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - A nemzetközi piaci hangulat komoly befolyással lehet a magyar gazdaság kockázati megítélésére, ha pedig az MNB a kamatvágással tovább megy, az tovább fokozza a kockázatokat - mondta Pleschinger Gyula, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja a Napi.hunak.
tovább »
Bölcskei: sikerült megállapodni a kormánnyal az szja kiegészítéséről

Bölcskei: sikerült megállapodni a kormánnyal az szja kiegészítéséről

10 órája | Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - Sikerült megállapodni a kormánnyal a személyi jövedelemadó (szja) egyszázalékos felajánlásaiból származó összeg állami kiegészítése mértékének idei rendezéséről, ugyanakkor az egyház-finanszírozási rendszer megváltozása jövőre is negatívan hathat - mondta a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke a testület szerdai, budapesti ülésén.
tovább »
Ukrajna - Atomtemetőt építenek a csernobili zónában

Ukrajna - Atomtemetőt építenek a csernobili zónában

12 órája | Kijev, 2014. április 23., szerda (MTI) - Az ukrán kormány úgy határozott, hogy 45 hektár földterületet különít el egy atomtemető építésére a csernobili övezetben - közölte szerdai kijevi sajtótájékoztatóján Jurij Nedaskovszkij, az Energoatom ukrán állami vállalat elnöke.
tovább »

A kormány a jövő héten fogadhatja el a konvergenciaprogramot

12 órája | Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - A kormány várhatóan a jövő héten fogadja el a 2014. évi nemzeti reformprogramot és a kovergenciaprogramot, amelyeket április 30-ig kell elküldeni az Európai Uniónak - mondta Turóczy László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) szerdai ülésén Budapesten.
tovább »

Elindul az egészséges munkahelyekért uniós kampány Magyarországon

12 órája | Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - Magyarországon is elindul az Európai Unió "Egészséges munkahelyek - Kezeljük a stresszt!" kétéves kampány - jelentette be Balogh Katalin, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal által működtetett Nemzeti Fókuszpont vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
tovább »

Továbbra is bíznak az amerikai cégek Kínában

12 órája | Sanghaj, 2014. április 23., szerda (MTI) - Az amerikai cégeknek továbbra is kiemelt célpontja a kínai piac, ahol a már jelenlévők több mint kétharmada további befektetést tervez, ugyanakkor óvatosabban terjeszkednének, mint korábban - derül ki egy friss felmérésből.
tovább »

Kedd estétől földet csak a mezőgazdasági igazgatási szerv árverezhet

12 órája | Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - Kedd estétől csak a mezőgazdasági igazgatási szerv végezheti el a földárverést, ha annak feltételei március 14. után következtek be vagy már azt megelőzően bekövetkeztek ugyan, de az ingatlan értékesítése még nem történt meg, és a tulajdonjog is csak ilyen árverés alapján jegyezhető be az ingatlan-nyilvántartásba - az erről szóló kormányrendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
tovább »
Jegyzet: Papíron jók vagyunk

Jegyzet: Papíron jók vagyunk

13 órája | A szocializmus évtizedei alatt teljes volt a foglalkoztatás Magyarországon. Akkoriban szinte csak az nem dolgozott, aki nem akart. Sőt még a közveszélyes munkakerülés fogalma is létezett, amely bűncselekménynek minősült. Orosz Csaba jegyzete.
tovább »

Megveszi a Mol az Agip benzinkutakat Csehországban

14 órája | Prága, 2014. április 23., szerda (MTI) - A Mol Nyrt. megveszi az olasz ENI társaság 124 Agip üzemanyagtöltő állomását Csehországban - közölte a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap szerdán megbízható forrásokra hivatkozva.
tovább »
Nézőpont: Napjaink luxusa

Nézőpont: Napjaink luxusa

16 órája | Ha azt vesszük, hogy a sofőrnél váltott jegyért autóbusszal vagy villamossal négyszáz forintért utazhatunk egyetlen megállónyi távolságot (ilyet persze csak a bolond csinál; vagy akinek nagyon sürgős dolga van), akkor nem szabadna, hogy egy autót fenntartani luxus legyen, sokak szerint mégis az. Petneházi Attila írása.
tovább »
GKI: másfél évtizede voltak ilyen optimisták a cégek

GKI: másfél évtizede voltak ilyen optimisták a cégek

17 órája | Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - Áprilisban tovább folytatódott a GKI-Erste konjunktúra-index értékének másfél éve tartó, látványos emelkedése: a GKI által az Európai Unió támogatásával végzett felmérés szerint összességében több mint másfél évtizede voltak ilyen kedvezőek a várakozások.
tovább »

A Gazprom vezetője az európai gázszállítás növeléséről tárgyalt Bécsben

17 órája | Moszkva, 2014. április 22., kedd (MTI) - Az Európába menő orosz földgáz mennyiségének növeléséről tárgyalt Bécsben Alekszej Miller, a Gazprom elnöke - jelentette a Prime orosz gazdasági hírportál kedden.
tovább »

Rigában nyit bázist a Wizz Air

1 napja | Kijev, 2014. április 22., kedd (MTI) - Lettország fővárosában, Rigában nyit bázist június 19-én a Wizz Air magyar diszkont légitársaság egy új Airbus-320-as repülőgéppel - hozta nyilvánosságra kedden egy ukrán gazdasági hírportál.
tovább »

A Horizontba olvad az ING Magánnyugdíjpénztár

1 napja | Budapest, 2014. április 22., kedd (MTI) - Minősített többséggel döntött az ING Magánnyugdíjpénztár küldöttközgyűlése kedden arról, hogy a pénztár június 30-án a Horizont Magánnyugdíjpénztárba olvad, ha a Horizont küldöttközgyűlése is megerősíti ezt a szándékot. A pénztártagoknak a változás nem jelent plusz költséget, és adminisztrációs teendőjük sincs - tájékoztatta az ING az MTI-t.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Vivi, a nap szépe

Vivi debreceni diáklány, aki rajong a szép autókért.
tovább »

További hírek a Gazdaság kategóriából
Londoni elemzők: az orosz adóskockázati mutatók romlottak a legnagyobb mértékben az első negyedévben
London, 2014. április 23., szerda (MTI) - Oroszország államadós-kockázati mérőszámai romlottak a legnagyobb [...] tovább »
Újabb lépés a környezettudatosság felé
Hajdúböszörmény - Tovább fejlesztik a szilárdhulladék-gazdálkodási rendszert. tovább »
A németek szerint még nincs vége az euróövezeti válságnak
Berlin, 2014. április 23., szerda (MTI) - Németországban a lakosság nagy többsége szerint még nincs vége az [...] tovább »
El akarja távolíttatni az MNB éléről Matolcsyt az LMP
Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - Az LMP társelnöke felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy [...] tovább »
A Raiffeisen az idén 2 százalékos növekedésre és 1 százalékos éves inflációra számít
Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) - A Raiffeisen Bank elemzői idén 2 százalékos gazdasági növekedést [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása