Egyetemi innováció, olasz hagyomány

Egyetemi innováció, olasz hagyomány

2 órája Debrecen - A Debreceni Egyetem egészség- és élelmiszeripari kutatásait hasznosítaná termékeiben a nagymúltú olasz édességgyártó vállat, a Fabbri 1905 S.pA.
Járulékcsökkentés – zsebbe mehet?

Járulékcsökkentés – zsebbe mehet?

1 órája | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem egyszerű téma, de milliókat érint. Az ember egy teljes harmadával kevesebb bért kap kézhez, mint amennyi a fizetése.
Kulcsfontosságú reptéri fejlesztéshez kapott pénzt Debrecen

Kulcsfontosságú reptéri fejlesztéshez kapott pénzt Debrecen

2 órája | Debrecen - Debrecen önkormányzata üdvözli a Kormány azon döntését, mellyel újabb forrást biztosít a város nemzetközi repülőterének fejlesztéséhez.

Kétes eredetű kenőanyaggal?

2 órája | Budapest - A hazai gépjárművek mintegy 60 százalékát érinti az illegális kenőanyag-kereskedelem.
Minden a gazda nyakán marad?!

Minden a gazda nyakán marad?!

4 órája | Hajdú-Bihar - Hajdú-bihari termelők arra panaszkodnak, hogy idén szinte semmit nem tudnak normális áron eladni.
1956 - Fazekas: az '56-os tokaji aszú a nemzet büszkesége

1956 - Fazekas: az '56-os tokaji aszú a nemzet büszkesége

17 órája | Budapest/Tokaj - Az 1956-os évjáratú tokaji aszú a nemzet büszkesége, az elkövetkező évtizedekben méltón képviselheti a magyarság értékeit, teljesítményét és a forradalmat - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter csütörtökön Budapesten, a Nemzeti Borkiválóság Programról tartott sajtótájékoztatón.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete több mint 10 százalékos béremelést sürget

18 órája | Budapest - A kereskedelemben dolgozóknál a folyamatos munkaerőhiány megállítása érdekében több mint 10 százalékos minimálbér és garantált bérminimum emelésre van szükség a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke szerint.

Alapjogokért Központ: a szülőtartás igazságos és nem veszélyezteti a gyermekek megélhetését

18 órája | Budapest - A szülőtartás, mint jogintézmény nemcsak erkölcsileg igazolható, de igazságos is, hiszen az érdemtelen szülőnek nem jár, és semmiképpen sem veszélyeztetheti a tartásra kötelezett gyermek megélhetését - olvasható az Alapjogokért Központ legfrissebb, csütörtökön közzétett elemzésében.

MNB: tájékoztatót kapnak a jelzáloghitelesek az önálló zálogjog bevezetéséről

18 órája | Budapest - Több tízezer jelzáloghiteles kaphat tájékoztatót és nyilatkozatot bankjától a hiteléhez kötődő zálogjog önálló jelzálogjoggá alakításáról a közeljövőben, az ügyfeleknek nincs teendőjük, a változtatás nem jelent plusz költséget, nem változik hitelük összege, törlesztőrészlete, futamideje sem és tartozásukat is az eddigi hitelintézetüknek kell törleszteniük - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön.

FM: elindult a magyar alma fogyasztását és vásárlását ösztönző kampány

18 órája | Budapest - Elindult a magyar alma fogyasztását és vásárlását ösztönző promóciós kampány, a Most harapjon rá! - jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Videó: Járulékcsökkenés lehet jövőre

Videó: Járulékcsökkenés lehet jövőre

20 órája | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Már jövőre elkezdődhet és többéves lesz a járulékcsökkentés - ezt közölte az RTL Híradójával a Nemzetgazdasági Minisztérium, miután a legnagyobb szakszervezeti tömörülés 10,5 százalékos minimálbér-emelést követel a munkaerőhiány miatt.

Cseresnyés Péter: a kormány jóváhagyta a munkavédelem nemzeti politikáját

21 órája | Budapest - A kormány megtárgyalta és jóváhagyta a munkavédelem nemzeti politikáját, az új stratégia a 2016-2022 közötti időszakra meghatározza a munkavédelem prioritásait - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára egy konferencián Budapesten, csütörtökön.

Támogatja a nemzeti kereskedelmi szövetség a vasárnapi munkavégzés korlátozását

22 órája | Budapest - Támogatja a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség a vasárnapi munkavégzés korlátozását - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.
Videó: Húsz tonna hamisított mézet vont ki a forgalomból a Nébih

Videó: Húsz tonna hamisított mézet vont ki a forgalomból a Nébih

21 órája | Budapest - Húsz tonna idegen cukrot tartalmazó hamisított mézet foglaltak le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei több hónapos vizsgálatot követően, a termékek közvetlenül kiskereskedelmi forgalomba nem kerültek - közölte a Nébih csütörtökön az MTI-vel.

KSH: nőtt a foglalkoztatás a harmadik negyedévben

23 órája | Budapest - A foglalkoztatottak száma 126 ezerrel nőtt egy év alatt és a harmadik negyedévben 4 millió 390 ezer volt - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Hogyan segíthet a kapcsolatrendszered álláskereséskor?

Hogyan segíthet a kapcsolatrendszered álláskereséskor?

1 napja | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A kapcsolatrendszer mozgósítása az álláskeresők számára szinte elengedhetetlen, mert a legtöbb állást még mindig ajánlások útján töltik be - olvasható a Cvonline.hu állásportálon.

Vállalkozói kerekasztal a cívisvárosban

1 napja | Debrecen - Debrecen és a megye vállalkozás-fejlesztő szervezetei „Vállalkozás-fejlesztési Kerekasztal bemutatkozik” címmel szerveztek rendezvényt vállalkozóknak.
Harminckilenc nappal dolgoznak többet a nők egy évben, mint a férfiak

Harminckilenc nappal dolgoznak többet a nők egy évben, mint a férfiak

1 napja | London - Évente átlagosan 39 nappal dolgoznak többet a nők, mint a férfiak - derült ki a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum, WEF) friss jelentéséből, amely szerint Magyarországon a nők 46 perccel dolgoznak többet naponta, mint a férfiak.

Emmi: elkezdődött a tanodapályázat új kiírásának társadalmi egyeztetése

26.10.2016 | Budapest - Megjelent a tanodaprogramok támogatására kiírt új pályázat tervezete, amelyre társadalmi vita keretében várják az érintettek javaslatait. A pályázatra azok a szervezetek jelentkezhetnek, amelyek régóta működtetnek tanodát és a korábbi pályázat elbírálásakor nem kaptak támogatást - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-t.

A Transparency International ellenőrzi az M6-os autópálya építéséhez kapcsolódó feladatokat

26.10.2016 | Budapest - A Transparency International (TI) Magyarország felügyeli az M6-os autópálya építéséhez kapcsolódó előkészítési és kivitelezési feladatokat, a Bóly és Ivándárda, országhatár közötti szakasz az első állami nagyberuházás, amelyet civil szervezet ellenőrizhet - közölte Martin József Péter, a szervezet ügyvezető igazgatója az integritási megállapodás aláírását bejelentő sajtótájékoztatón, szerdán Budapesten.
Az egymásra találás reményében találkoztak

Az egymásra találás reményében találkoztak

26.10.2016 | Debrecen – Hatodik alkalommal szerveztek szakmai napot az oktatás és a gazdaság kapcsolata jegyében szerdán a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán, azzal a céllal, hogy segítsék a hallgatókat a hatékonyabb álláskeresésben, illetve lehetőséget biztosítsanak a cégeknek, hogy bemutassák tevékenységüket, ajánlatukat, valamint az általuk támasztott elvárásokat a leendő szakembereknek.
Hamis ígéretű reklám miatt megbírságolta a Klapka Üzletházat a GVH

Hamis ígéretű reklám miatt megbírságolta a Klapka Üzletházat a GVH

26.10.2016 | Budapest - A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint a Klapka Üzletház Kft. tiltott gyógyító és az egészségre gyakorolt, megalapozatlan hatásokkal népszerűsítette Arany Só elnevezésű arany kolloidos étkezési sóját, valamint Arany Só Mini Szanatórium elnevezésű inhalátorát, ezért kétmillió forint bírságot szabott ki a cégre.
Ahol felfelé görbül a száj, ott az ingatlanárak is arra tartanak

Ahol felfelé görbül a száj, ott az ingatlanárak is arra tartanak

26.10.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Meghaladhatja a tíz százalékot az országos lakás­ár-emelkedés idén is, annak ellenére, hogy a korábbi előrejelzések erre az évre már csak egyszámjegyű emelkedést prognosztizáltak.

A Samsung újabb szoftverfrissítést küld a Galaxy Note 7-esekre

26.10.2016 | Budapest - A Samsung Electronics Europe bejelentette, hogy Európa-szerte új szoftverfrissítést küld ki a Galaxy Note7 készülékekre, amely 60 százalékban maximalizálja az okostelefonok akkumulátorának feltölthetőségét - tájékoztatta a dél-koreai cég szerdán az MTI-t.
Több mint 250 Hajdú-Bihar megyei feketefoglalkoztató a NAV listáján

Több mint 250 Hajdú-Bihar megyei feketefoglalkoztató a NAV listáján

26.10.2016 | Hajdú-Bihar – Nagyobb cégek, kisebb vállalkozások is vannak azon a listán, amelyen a NAV a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatókat tartja nyilván. Hajdú-Bihar megyéből 250-nél is több feketefoglalkoztató szerepel az összeállításban: ebből 120 debreceni székhelyű, 14-14 hajdúszoboszlói, illetve berettyóújfalui és 11 balmazújvárosi. Hajdúnánáson, Püspökladányban, Hajdúböszörményben és Hajdúsámsonban is vannak szép számmal olyan cégek, akik feketén foglalkoztatták alkalmazottaikat.
Több mint 300 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei feketefoglalkoztató van a NAV listáján

Több mint 300 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei feketefoglalkoztató van a NAV listáján

26.10.2016 | Borsod-Abaúj-Zemplén – Nagyobb cégek, kisebb vállalkozások is vannak azon a listán, amelyen a NAV a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatókat tartja nyilván. Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből több mint 300 feketefoglalkoztató szerepel az összeállításban: ebből 110 miskolci székhelyű, 16 kazincbarcikai, 10-10 sajószentpéteri, illetve tiszaújvárosi, de Mezőkövesden, Mezőcsáton, Ózdon és Putnokon is vannak szép számmal olyan cégek, akik feketén foglalkoztatták alkalmazottaikat.
A Nébih kiemelten ellenőrzi a lengyel tojásszállítmányokat

A Nébih kiemelten ellenőrzi a lengyel tojásszállítmányokat

26.10.2016 | Budapest - Szalmonellával fertőzött lengyel tojásszállítmányokról érkezett riasztás az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül. A magas élelmiszerbiztonsági kockázat miatt Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára elrendelte a lengyel tojásszállítmányok kiemelt ellenőrzését - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.

Mazars: a külföldön bérelt autó után is cégautóadót kell fizetni

26.10.2016 | Budapest - A külföldi kiküldetés alatt akár csak egyetlen napra bérelt gépkocsi után is cégautóadót kell fizetniük a vállalkozásoknak, ha a bérleti díjat költségként kívánják elszámolni. Aki nem gondoskodik már a helyszínen a bérelt személygépkocsi teljesítményét és környezetvédelmi besorolását igazoló papírok beszerzéséről, gondba kerülhet az elszámoláskor, az adófizetés elmulasztása pedig büntetést von maga után - hívja fel a figyelmet a Mazars.

Emelkedett az üzemanyagok ára

26.10.2016 | Budapest - Emelte bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Sokan tartoznak nagy összeggel az adóhatóságnak

26.10.2016 | Budapest - Továbbra is sokan tartoznak régóta, nagy összeggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV): szeptember végén 2671 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, valamint 2176 szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal folyamatosan, 180 napon keresztül az adóhatóságnak - derül ki a NAV honlapján kedden közzétett adatokból.

FM: karácsony körül lehet újabb minőségellenőrzési akció

26.10.2016 | Budapest - Vélhetően karácsonykor tarthatnak újabb, az italkínálatot érintő minőségellenőrzési akciót az ellenőrök - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden este az M1 aktuális csatornán.
Önálló, erős gazdaságra van szükség

Önálló, erős gazdaságra van szükség

25.10.2016 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ahogyan most is jönnek a pénzek, úgy a fejlesztési ciklus végéig is jönni fognak – mondja az államtitkár. Interjú: Csepreghy Nándor államtitkárral.
Az Opimus Press vette meg a Mediaworks Hungaryt

Az Opimus Press vette meg a Mediaworks Hungaryt

25.10.2016 | Budapest - Az Opimus Press Zrt. vette meg a Mediaworks Hungary Zrt.-t - tették közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Kamatdöntés - Az alapkamat nem változott, a kamatfolyosót szűkítette a monetáris tanács

25.10.2016 | Budapest - A monetáris tanács nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,90 százalékos szintjén, a kamatfolyosót azonban szűkítette és csökkentette a kötelező tartalékrátát kedden.
Az Auchannál átlagosan 14 százalékkal emelik a béreket

Az Auchannál átlagosan 14 százalékkal emelik a béreket

26.10.2016 | Budapest - Az Auchan Magyarország Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete átlag 14 százalékos, november 1-től hatályos béremelésről állapodott meg - közölte az áruházlánc kedden az MTI-vel.

Otthontérkép: megállt a lakásárak növekedése

25.10.2016 | Budapest - Csökkentek a kínálati lakásárak a teljes lakáspiacon országos viszonylatban idén a harmadik negyedévben; a trendfordulás ugyan országosan kimutatható, Budapestre szűkítve azonban a növekedés még mindig nem állt meg, csupán az üteme csökkent, igaz, jelentősen - közölte az Otthontérkép ingatlankeresési portál kedden az MTI-vel.
Milliókat akar bevasalni egymáson két elkeseredett devizahiteles

Milliókat akar bevasalni egymáson két elkeseredett devizahiteles

25.10.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A nyugdíjas biztonsági őrt bepalizták, és hamis adósságlevéllel több százezer forintot csaltak ki tőle. Vagy valójában ő rakta zsebre az alkalmi barátnője szekrényben tartott millióit? Ismerje meg két devizahiteles történetét, akik több millió forintot akarnak bevasalni egymáson, miközben fogalmuk sincs arról, mi is az a pénz, és hogyan kéne bánni vele! Albert Ákos cikke az Abcúgon.

FM: tovább bővülő hitellehetőség az agráriumban a kkv-k számára

25.10.2016 | Budapest - Tovább bővül a hitelfelvétel lehetősége - a számítások szerint mintegy 50 milliárd forinttal - a magyar agráriumban a kis-és közepes vállalkozások (kkv-k) számára - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára kedden Budapesten egy szakmai háttérbeszélgetésen.

OGY - Jóváhagyta az állami termőföldek értékesítésének lezárását a parlament

25.10.2016 | Budapest - Az Országgyűlés kedden sikeresnek minősítette és lezárta a kormány Földet a gazdáknak! nevű állami termőföld-értékesítési programját, továbbá kimondta, az ebből származó 260-270 milliárd forintos bevételt alapvetően adósságcsökkentésre kell fordítani.
Közel jársz hozzá, hogy feladd? Ne tedd!

Közel jársz hozzá, hogy feladd? Ne tedd!

25.10.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az álláskeresési időszak nagyon könnyen el tud húzódni, nehéz igazán jó állást találni. Manapság már szerencsésnek mondható az, akinek sikerül 1-2 hónap alatt elhelyezkednie - olvasható a Cvonline.hu állásportálon.
Gyökerük megemelte a szegélyt

Gyökerük megemelte a szegélyt

25.10.2016 | Debrecen - Új fákat ültetnek a kivágott öt helyére az Eötvös utcán.

Külföldi részvényeket értékesítő portál üzemeltetője ellen indított piacfelügyeleti eljárást az MNB

25.10.2016 | Budapest - Azonnali hatállyal megtiltotta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) www.edc.hu/reszvenyek portál üzemeltetőjének, hogy internetes honlapján keresztül a delaware-i székhelyű Benefit Barcode Inc. cég részvényeit értékesítse, továbbá, hogy jogosulatlanul bármely, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen. Az MNB piacfelügyeleti eljárást folytat a magánszeméllyel szemben - közölte a jegybank a honlapján kedden.

(Z)űrt hagy maga után

25.10.2016 | Úgy hallom, hogy az egyre égetőbb munkaerőhiány már nem csak a kisebb-nagyobb cégek vezetőit állítja megoldhatatlannak tűnő problémák elé, hanem a polgármestereknek is komoly fejtörést okoz. Ha ugyanis a falu asztalos­üzeméből egy cég jobb pénzért elcsábítja Jóskát (aki egyébiránt tanult asztalosként nemcsak a vezetője, de két lábon járó generátora is a maroknyi kollektívának), és nem sikerül betölteni a hiánya miatt keletkezett űrt, akkor bizony az egész program dőlhet-borulhat. Petneházi Attila írása.

Szabályos volt a Herpály-Team gazdálkodása

25.10.2016 | Berettyóújfalu - Lezárult a Herpály-Team Építőipari és Szolgáltató Kft. ellenőrzése. Az Állami Számvevőszék a 2011 és 2014 közötti időszakban értékelte a társaság közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségét.

Energiahivatal: megfelelő lesz a földgázellátás a fűtési szezonban

25.10.2016 | Budapest - Megfelelő lesz a földgázellátás a fűtési szezonban, a magyarországi földgáztárolókban 3,7 milliárd köbméter gázt tárolnak, ebből 920 millió köbméter a biztonsági tartalék, amely váratlan helyzetre áll rendelkezésre - mondta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatornán kedden.
Előző
123456  
 


hirdetés