Noormális?!

Noormális?!

15 órája | Az előrejelzésekből egyértelműen látszik, hogy a klímaváltozás miatt a következő években a világ egyes részein jelentősen csökkenni fog a csapadék mennyisége – hívja fel a világ figyelmét a Földünk legfontosabb megoldandó problémáit kutató amerikai intézet szakértője. Galambos Béla jegyzete.
tovább »
Rövid lehűlés törte meg a tikkasztó augusztusi forróságot

Rövid lehűlés törte meg a tikkasztó augusztusi forróságot

16 órája | Debrecen - Harmadik nyári hónapunk legnagyobb részében forró és száraz idő, igazi kánikula uralkodott, csupán néhány napra csökkent a hőmérséklet az átlagos alá.
tovább »

MNB: nem köthet biztosításokat a romániai Astra Biztosító hazai fióktelepe

9 órája | Budapest, 2015. szeptember 1., kedd (MTI) - A romániai Astra Biztosító magyarországi fióktelepénél nem köthetők újabb biztosítások, a díjnemfizetés miatt megszűnt kötelező gépjármű-felelősség biztosítási (KGFB) szerződéseket más piaci szereplőnél lehet újrakötni - hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
tovább »

Hitelminősítés - Londoni elemzők: Magyarország jövőre visszakerülhet a befektetési kategóriába

9 órája | London, 2015. szeptember 1., kedd (MTI) - Londoni pénzügyi elemzők szerint Magyarország jövőre várhatóan visszakerül a befektetési ajánlású hitelminősítői kategóriába.
tovább »

Illegális bevándorlás - FruitVeB: az osztrák közúti ellenőrzés miatt gond lehet az áruszállítással

11 órája | Budapest, 2015. szeptember 1., kedd (MTI) - Az illegális bevándorlás miatt az osztrák rendőrség által végzett, a magyar határhoz közeli közúti ellenőrzés miatt gond lehet a magyar áruk szállításával - közölte a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke hétfőn az MTI-vel.
tovább »

Orosz embargó - KKM: a korlátozás ellenére folyamatos a magyar cégek jelenléte Oroszországban

12 órája | Budapest, 2015. szeptember 1., kedd (MTI) - Bár az Oroszország által 2014. augusztus 6-án elrendelt embargó érzékenyen érintette a magyar agrárexportot, a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok nem rekedtek meg, és az embargó ellenére több nagy értékű magyar vagy magyar-orosz közös beruházás valósult meg - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kedden az MTI-vel.
tovább »

IMF-közgazdász: a pénzügyi krízis átalakítja a makrogazdaságtant

12 órája | Washington, 2015. szeptember 1., kedd (MTI) - A globális pénzügyi krízis gazdasági elméleteket kérdőjelezett meg és egzisztenciális válságba hozta a makrogazdaságtant, az új világgazdasági kihívások kezeléséhez ezért új megközelítésre lesz szükség - idézi az IMF Survey magazin Olivier Blanchard-t, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezető közgazdászát.
tovább »

Nőtt a forgalomba helyezett új autók száma augusztusban

13 órája | Budapest, 2015. szeptember 1., kedd (MTI) - Augusztusban csaknem 5000 személygépjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, 4,8 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, az első nyolc hónapban ugyancsak nőtt a forgalomba helyezések száma, 11,7 százalékos éves növekedéssel meghaladta a 49 ezret - közölte a Datahouse adatai alapján a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) kedden az MTI-vel.
tovább »

1300 milliárd forint jut vidékfejlesztésre

14 órája | Nyíregyháza - Az Európai Bizottság elfogadta Magyarország 2014-2020-as időszakra vonatkozó Vidékfejlesztési Programját – kezdte keddi sajtótájékoztatóját Lipők Sándor, térségi fejlesztésekért felelős miniszteri biztos.
tovább »

Magáncsőd - Elindult a Családi Csődvédelmi Szolgálat honlapja

15 órája | Budapest, 2015. szeptember 1., kedd (MTI) - Az adósságrendezési eljárás kezdeményezéséhez és elindításhoz szükséges legfontosabb információk találhatók a Családi Csődvédelmi Szolgálat keddtől elérhető honlapján - közölte az Igazságügyi Minisztérium az MTI-vel.
tovább »

Csökkent a munkanélküliség az EU-ban

15 órája | Budapest, 2015. szeptember 1., kedd (MTI) - Mind az EU egészében, mind az euróövezetben csökkent a munkanélküliség júliusban.
tovább »

Nevet váltott a Napi Gazdaság

16 órája | Budapest, 2015. szeptember 1., kedd (MTI) - Keddtől Magyar Idők néven jelenik meg a Napi Gazdaság - közölte a napilap főszerkesztője az MTI-vel.
tovább »

Világgazdaság - Csökkent a KHR-ben nyilvántartott lakossági hitelszerződések száma

16 órája | Budapest, 2015. szeptember 1., kedd (MTI) - Jelentősen csökkent az első fél évben a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) a fennálló tartozás miatt nyilvántartott lakossági hitelszerződések száma - írja keddi cikkében a Világgazdaság a rendszert működtető BISZ Központi Hitelinformációs Zrt. adataira hivatkozva.
tovább »

Magáncsőd - Bankszövetség: hosszabb távon 40 ezren is beléphetnek a rendszerbe

16 órája | Budapest, 2015. augusztus 31., hétfő (MTI) - A Magyar Bankszövetség, bár elsietettnek tartja a magáncsőd bevezetését, hisz a koncepcióban, és hosszabb távon akár 40 ezer belépőt is elképzelhetőnek tart - mondta Kovács Levente, a bankszövetség főtitkára és Becsei András, a szövetség alelnöke hétfőn Budapesten, háttérbeszélgetésen.
tovább »

Hét éve lejárt élelmiszert is talált a Nébih

17 órája | Budapest, 2015. szeptember 1., kedd (MTI) - A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei 2008-as lejáratú fagyasztott húsgolyókat is találtak az egyik M1-es autópálya melletti étteremben a főbb útvonalak mentén tartott ellenőrzés során - közölte a hivatal kedden az MTI-vel.
tovább »

A víz a mezőgazdász stratégiai fegyvere

17 órája | Debrecen - Az agráriumnak kell(ene) a leggyorsabb ütemben felkészülnie a klímaváltozás kihívásaira.
tovább »

Érkeznek az értesítők a helyiadó-fizetéshez

17 órája | Debrecen - A polgármesteri hivatal megkezdte az egyenlegértesítők postázását, melyek a második félévi helyiadó-fizetési kötelezettségek teljesítéséhez nyújtanak segítséget.
tovább »

Csepreghy: szabálytalanságokat tártak fel az ESZOSZ foglalkoztatási projektjében

18 órája | Budapest, 2015. augusztus 31., hétfő (MTI) - Szabálytalanságokat tárt fel a Miniszterelnökség és az Emmi vizsgálata az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet (ESZOSZ) egyik foglalkoztatási projektjénél, így például azt, hogy a szövetkezet nem használt fel önerőt, valamint az erdőgazdaságok nem, vagy a vállaltakhoz képest elenyésző mennyiségű erdőterületet biztosítottak - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára hétfőn az MTI-nek.
tovább »
Hetente legalább egy farmer követ el öngyilkosságot Angliában

Hetente legalább egy farmer követ el öngyilkosságot Angliában

19 órája | Egyre több angol termelő küzd depresszióval, vagy depresszióhoz kötődő tünetekkel.
tovább »

Nemzetközi Energiaügynökség: csökken a megújuló energiaforrások hasznosításának a költsége

1 napja | Budapest, 2015. augusztus 31., hétfő (MTI) - Az elkövetkező években csökkenni fog az elektromos energia előállításának költsége megújuló forrásokból, így azok egyre jobban fel tudják majd venni a versenyt a hagyományos energiatermelő technológiákkal - írja a Nemzetközi Energiaügynökség (International Energy Agency, IEA) és az Atomenergia Ügynökség (Nuclear Energy Agency, NEA) hétfőn közzétett közös tanulmánya.
tovább »

Pankucsi Zoltán: mindenkinek teherviselő képességével arányban kell adóznia

1 napja | Budapest, 2015. augusztus 31., hétfő (MTI) - A gazdaság minden egyes szereplőjének saját teherviselő képességével arányban kell hozzájárulnia a közterhekhez, ez vezethet el hosszú távon a fenntartható, stabil pénzügyi rendszerhez - mondta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.
tovább »

Több mint nyolcmilliárd forintos fejlesztés az állami IT-rendszerekben

1 napja | Budapest, 2015. augusztus 31., hétfő (MTI) - Lezárult az állami szervezetek, minisztériumok, okmányirodák információtechnológiai rendszereinek fejlesztése, a projekt 8,3 milliárd forint európai uniós támogatásból valósult meg - tájékoztatta a projekt konzorcium vezetője, a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. hétfőn az MTI-t.
tovább »

Csepreghy: 8000 milliárd forint felett vannak az uniós kifizetések

1 napja | Budapest, 2015. augusztus 31., hétfő (MTI) - Már kevesebb mint 200 milliárd forint van hátra ahhoz, hogy Magyarország 100 százalékban lehívja a 2007-2013-as időszak fejlesztési forrásait - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn. Így már 8000 milliárd forint felett vannak az uniós kifizetések.
tovább »
Felszámolási eljárás alatt lévő cégek B.-A.-Z. megyében 2015.08.31.

Felszámolási eljárás alatt lévő cégek B.-A.-Z. megyében 2015.08.31.

1 napja | Miskolc - Tekintse meg a felszámolás alatt lévő Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cégek legfrissebb listáját!
tovább »

Csökken a benzin, emelkedik a gázolaj ára

1 napja | Budapest, 2015. augusztus 31., hétfő (MTI) - Bruttó 2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajét 2 forinttal emeli - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.
tovább »

Kövér László a második kormányzati ciklus bel- és nemzetpolitikai célkitűzéseiről beszélt New Yorkban

31.08.2015 | New York, 2015. augusztus 31., hétfő (MTI) - A belpolitikában az elhalasztott társadalmi igények kielégítésére, a nemzetpolitikában pedig a határon túlra befektető magyar vállalkozók támogatására érkezett el az idő a kormányzás második ciklusában - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke, amikor vasárnap este a New York-i Magyar Házban helyi magyar szervezetek képviselőivel találkozott.
tovább »

Október végéig elbírálják a szociális tüzelőanyag-pályázatot

31.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 31., hétfő (MTI) - Legkésőbb október 30-áig elbírálja a belügyminiszter a szociális tüzelőanyag-pályázatot, amelynek kiírása hétfőn jelent meg a kormányzati portálon.
tovább »

Glattfelder: idén 30 százalékos bővülés várható az internetes vásárlásban

30.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 30., vasárnap (MTI) - Az internetes vásárlás sokkal gyorsabban növekszik, mint "bármi más", ebben a szektorban az előző évhez képest erre az évre nagyjából 30 százalékos bővülés várható - mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorfolyamában.
tovább »

FM: százezernél több gazdálkodó élhet a földvásárlási lehetőséggel

30.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 30., vasárnap (MTI) - Mintegy 102 ezer gazda élhet az állami földek megvásárlásának lehetőségével annak alapján, hogy kizárólag helyben lakó földműves, magyar állampolgár vásárolhat termőföldet; a program már ősszel elindul - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI megkeresésére.
tovább »

Coface: TOP 500 régiós vállalat - a magyar vállalatok növekedésben megverték a régiót

30.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 30., vasárnap (MTI) - A kelet-közép-európai régió ötszáz legnagyobb vállalata tavaly összesen 572 milliárd euró bevételt ért el, ami 2,1 százalékos növekedés éves összevetésben - derül ki a Coface nemzetközi hitelbiztosító legfrissebb elemzéséből. A régió vállalatait összehasonlító elemzés szerint Magyarország második lett Lengyelország mögött, megelőzve Csehországot. Az ötszázas listán szereplő 73 magyar cég tavaly a régiós átlagot bőven meghaladva 5,6 százalékkal növelte árbevételét.
tovább »

Jogszabályváltozás - A versenytörvény méltányos a mezőgazdasági termékekkel kapcsolatos jogsértésekkel szemben

30.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 30., vasárnap (MTI) - A mezőgazdasági termékek forgalmazásával kapcsolatban nem állapítható meg a gazdasági versenyt korlátozó megállapodás, amennyiben az nem vezet gazdaságilag indokolt, méltányolható jövedelem eléréséhez - a versenytörvény legutóbbi módosításának ez a szabálya szeptember elsején lép hatályba.
tovább »
Jogszabályváltozás - Szeptembertől új szabályok vonatkoznak az utazásszervezőkre

Jogszabályváltozás - Szeptembertől új szabályok vonatkoznak az utazásszervezőkre

30.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 30., vasárnap (MTI) - A képesítés jellegéhez kötött gyakorlati időt ír elő a kormány az utazásszervezői engedély megszerzéséhez, továbbá egy személy csak egy cégnél töltheti be ezt a pozíciót - egyebek mellett ezt tartalmazza az utazásszervezésről szóló kormányrendelet módosítása, amely szeptember 2-tól hatályos.
tovább »

Varga: önálló adóügyi államtitkárságról gondolkodnak az NGM-ben

29.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 29., szombat (MTI) - Önálló adóügyi államtitkárság létrehozásáról "folyik gondolkodás" a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) - válaszolta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövőjét firtató kérdésre szombaton sajtótájékoztatón.
tovább »
Varga: 3 milliárd forintos keret nyílik az iparvállalatok beruházásainak támogatására

Varga: 3 milliárd forintos keret nyílik az iparvállalatok beruházásainak támogatására

29.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 29., szombat (MTI) - A kormány 3 milliárd forint támogatást biztosít az idén azon feldolgozóipari vállalatok számára, amelyek bővítenék kapacitásukat, és ezzel munkahelyeket teremtenek - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.
tovább »

Szeptember 15-éig lehet jelentkezni a Minőség-Innováció nemzetközi pályázatra

29.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 29., szombat (MTI) - Szeptember 15-éig lehet jelentkezni a finn államelnök által a vállalatok és szervezetek vevőorientált minőségfejlesztési tevékenységének elismerésére 2007-ben alapított Minőség-Innováció nemzetközi pályázatra - hívta fel a figyelmet a nemzeti forduló lebonyolítását végző Európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) Magyar Nemzeti Bizottsága.
tovább »

A szakmai ipartestület párbeszédet indít a fémipari kisvállalkozások segítésére

29.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 29., szombat (MTI) - Párbeszéd a fémiparért mottóval fórumsorozatot indít a Országos Fémipari Ipartestület (OFI) a magyar fémipari kisvállalkozások gazdasági és szervezeti segítésére - mondta Szűcs György, a szakmai szervezet elnöke az MTI-nek.
tovább »

Szallas.hu: idén is keresik a legvonzóbb turisztikai célpontokat

29.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 29., szombat (MTI) - Idén is lehet voksolni az Év Szállása versenyen, a 2015-ös megmérettetésen közel 9 ezer belföldi és 125 ezer külföldi szálláshely száll ringbe - közölte a versenyt elindító Szallas.hu portál az MTI-vel.
tovább »

OTP: a lakosság töredéke rendelkezik csak nyugdíjcélú megtakarítással

29.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 29., szombat (MTI) - Magyarországon a legtöbb 65 év feletti lakos szinte kizárólag az állami nyugdíjra bízza magát, és a lakosságnak mindössze 3 százaléka rendelkezik nyugdíjcélú megtakarítással OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár számításai szerint.
tovább »
Jogszabályváltozás - Szeptember 1-jén hatályba lép a magáncsődről szóló törvény

Jogszabályváltozás - Szeptember 1-jén hatályba lép a magáncsődről szóló törvény

29.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 29., szombat (MTI) - Szeptember 1-jén hatályba lép a magáncsődről szóló törvény, az adósságrendezési eljárást egyelőre azok az adósok kezdeményezhetik, akiknek az otthonuk veszélyben van, 2016 őszétől azonban minden eladósodott személy, aki megfelel a jogszabályi feltételeknek.
tovább »

A hitelintézetek 155 milliárd forint adózás előtti nyereséget értek el az első fél évben

29.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 28., péntek (MTI) - A hitelintézetek 2015 első fél évében 155 milliárd forint adózás előtti nyereséget értek el a tavalyi egész évi 486 milliárd forint veszteség után, mivel a várható elszámolási veszteségekre már 2014-ben megképezték a céltartalékot - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján pénteken közzétett adatokból.
tovább »

Olasz sajtó: az Electrolux Olaszországból Magyarországra helyezi át termelése egy részét

29.08.2015 | Róma, 2015. augusztus 28., péntek (MTI) - Az Electrolux háztartási gépgyártó egyik észak-olasz üzeméből Magyarországra helyezik át a hűtőgépgyártás egy részét - jelentette a pénteki olasz sajtó.
tovább »

A keleti nyitás politikája erősíti a magyar-kínai kapcsolatokat

28.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 28., péntek (MTI) - A magyar kormány a 2011-ben meghirdetett keleti nyitás politikával jelentős lépést tett a magyar-kínai kapcsolatok szélesítéséért, erősítéséért - hangsúlyozta Csutora Zsolt, a Külgazdasági és Külügyminisztérium keleti nyitásért felelős helyettes államtitkára pénteken a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) szakmai rendezvényén pénteken Budapesten.
tovább »

Új infokommunikációs pályázati kiírás jelent meg

28.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 28., péntek (MTI) - A digitális hálózatfejlesztéseket támogató pályázati kiírás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében pénteken.
tovább »

Statisztikai hivatal: Románia továbbra is emigráns ország

28.08.2015 | Bukarest, 2015. augusztus 28., péntek (MTI) - Románia továbbra is emigráns ország, amelyből tavaly is többen költöztek el, mint ahányan letelepedtek - közölte pénteken a román statisztikai hivatal (INS) az ország népességéről szóló ideiglenes jelentésében.
tovább »

ING-elemzés: a legkevésbé sérülékeny devizák között a forint

28.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 28., péntek (MTI) - A forint az egyik legkevésbé sérülékeny fizetőeszköz a feltörekvő piaci devizák között, és a visegrádi négyek devizái a jövőben is felülteljesítők lehetnek - derül ki az ING MTI-hez eljuttatott elemzéséből, amely a hét eleji piaci esés hatásait járta körbe.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Patrícia, a nap szépe

Patrícia 21 éves kisgyőri diáklány. Erre az élménygazdag nyárra sokáig emlékezni fog. Boldogan ül iskolapadba a mai naptól, hiszen ez az utolsó éve.
tovább »
További hírek a Gazdaság kategóriából
MNB: nem köthet biztosításokat a romániai Astra Biztosító hazai fióktelepe
Budapest, 2015. szeptember 1., kedd (MTI) - A romániai Astra Biztosító magyarországi fióktelepénél nem köthetők [...] tovább »
Hitelminősítés – Londoni elemzők: Magyarország jövőre visszakerülhet a befektetési kategóriába
London, 2015. szeptember 1., kedd (MTI) - Londoni pénzügyi elemzők szerint Magyarország jövőre várhatóan [...] tovább »
Illegális bevándorlás – FruitVeB: az osztrák közúti ellenőrzés miatt gond lehet az áruszállítással
Budapest, 2015. szeptember 1., kedd (MTI) - Az illegális bevándorlás miatt az osztrák rendőrség által végzett, a [...] tovább »
Orosz embargó – KKM: a korlátozás ellenére folyamatos a magyar cégek jelenléte Oroszországban
Budapest, 2015. szeptember 1., kedd (MTI) - Bár az Oroszország által 2014. augusztus 6-án elrendelt embargó [...] tovább »
IMF-közgazdász: a pénzügyi krízis átalakítja a makrogazdaságtant
Washington, 2015. szeptember 1., kedd (MTI) - A globális pénzügyi krízis gazdasági elméleteket kérdőjelezett meg [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálásahirdetés