Üzleti központ épült az egykori debreceni dohánygyár területén

Üzleti központ épült az egykori debreceni dohánygyár területén

56 perce Debrecen, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Új irodaépülettel bővült az egykori debreceni dohánygyár területén kialakított Lion termelő és innovációs üzleti központ, az 1,2 milliárd forintos beruházást kedden adta át a város fideszes polgármestere.
tovább »
Csaknem ötszáz gyógyszernek változik az ára szerdán

Csaknem ötszáz gyógyszernek változik az ára szerdán

1 perce Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Október elsejével csaknem ötszáz gyógyszernek változik az ára: 178 készítmény drágább, több mint 300 gyógyszer viszont olcsóbb lesz szerdától - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) kedden az MTI-vel.
tovább »

Ukrán válság - Londoni elemzők: Moszkva várhatóan csak végső esetben folyamodna tőkekorlátozásokhoz

2 órája London, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Oroszország várhatóan csak a legvégső lehetőségként folyamodna a tőkeáramlási korlátozások bevezetéséhez, ám bárki vetette is fel ezt a lehetőséget, "nem járt el túl bölcsen" - vélekedtek londoni pénzügyi elemzők azokra a piacon elterjedt keddi beszámolókra reagálva, amelyek szerint orosz illetékesek tőkekorlátozásokat vettek fontolóra a nagyarányú tőkemenekítés miatt.
tovább »

NGM: bíztatóak az Eurostat friss magyarországi munkanélküliségi adatai

1 órája | Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Bíztató folyamatokat mutatnak az Eurostat kedden közzétett munkanélküliségi adatai: a 28 uniós tagállam közül Magyarországon csökkent legnagyobb mértékben a munkanélküliség az elmúlt évben, így augusztusban 7,8 százalék volt - hívja fel a figyelmet az uniós statisztikai hivatal adataira reagálva a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
tovább »
Jelentős kockázatokat rejthet egy újfajta online átutalási szolgáltatás

Jelentős kockázatokat rejthet egy újfajta online átutalási szolgáltatás

1 órája | Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Egy olyan új, online átutalási szolgáltatás jelentős kockázataira figyelmeztet a Magyar Nemzeti Bank, amelynél a fizetéshez a fogyasztónak át kell adnia internetbanki azonosítóit egy harmadik félnek, egy szolgáltatónak.
tovább »

Nem változnak a csatlakozási díjak a MEKH új rendelete alapján

2 órája | Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - A földgázellátásról szóló törvény alapján bővült a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnökének hatásköre október 1-jétől. A Magyar Közlönyben hétfőn megjelent MEKH rendelet alapján nem változnak a csatlakozási díjak - közölte kedden a hivatal.
tovább »

Devizahitelek - Elutasította a Lakiteleki Takarékszövetkezet keresetét a bíróság

2 órája | Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Elutasította a Fővárosi Törvényszék a Lakiteleki Takarékszövetkezet magyar állam elleni keresetét kedden.
tovább »

Franciaország államadóssága meghaladta a kétezer milliárd eurót

2 órája | Párizs, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Franciaország államadóssága 2037 milliárd euróra emelkedett a második negyedév végére, először meghaladva a kétezer milliárdos jelképes küszöböt - jelentette a francia statisztikai hivatal (Insee) kedden.
tovább »

Romlott a fizetési hajlandóság Európában

2 órája | Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Romlott a fizetési hajlandóság Európa-szerte az elmúlt egy évben az Intrum Justitia követeléskezelő cég felmérése szerint, a legrosszabb helyzetben az állami megrendelőktől függő építőipar, az oktatás és az egészségügy van.
tovább »

KSH: 1,5 százalékos volt a 2013-as GDP-növekedés 1,1 százalék helyett

3 órája | Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 29 846 milliárd forint volt 2013-ban, ami változatlan árakon (reálértéken) számítva 1,5 százalékos növekedés az előző évihez viszonyítva - közölte kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a nemzeti számlák előzetes adatairól kiadott jelentésében.
tovább »

Állami tulajdonba kerül a Magyar Gáz Tranzit Zrt.

3 órája | Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közgyűlése a vonatkozó kormányhatározat alapján döntött a Magyar Gáz Tranzit Zrt. 49,98 százalékos tulajdoni hányadának értékesítéséről - közölte az MVM Zrt. az MTI-vel kedden.
tovább »

KSH: 0,7 százalékkal nőttek az ipari termelői árak augusztusban

3 órája | Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Az idén augusztusban az ipari termelői árak átlagosan 0,7 százalékkal nőttek az előző hónaphoz képest, a növekedés mértékét főként az energiaszektor árainak kismértékű csökkenése, valamint a feldolgozóipari ágazatokon belül a számítógép, elektronikai, optikai termékek gyártása, a kohászat, fémfeldolgozás és a vegyi anyag, -termék gyártás árainak emelkedése befolyásolta - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az MTI-vel kedden.
tovább »

Az időskorúak csaknem fele nem kap nyugdíjat a világban

3 órája | Genf, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - A világban élő időskorúak csaknem fele nem kap semmilyen járadékot, a nyugdíjasok jó része pedig olyan kis összegben részesül, hogy az nem elegendő a biztonságos megélhetéshez.
tovább »
Devizahitelek - Windisch László: az MNB kikényszeríti az elszámolási törvény végrehajtását

Devizahitelek - Windisch László: az MNB kikényszeríti az elszámolási törvény végrehajtását

4 órája | Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ellenőrizni fogja a tisztességtelen egyoldalú kamatemelések és az árfolyamrés alkalmazása miatt a hitelfelvevőknek visszajáró összeg elszámolását, és eltökélt abban, hogy az elszámolási törvény pontos végrehajtását a rendelkezésére álló erős eszközökkel kikényszerítse. Az ügyfeleknek egyelőre nincs tennivalójuk, a bankoknak legkorábban jövő januárban kell megküldeniük a hitelfelvevők számára az elszámolást - nyilatkozta Windisch László, a jegybank alelnöke az MTI-nek.
tovább »

Továbbra is tulajdonosa a Norges Bank a Molnak

4 órája | Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - A norvég központi bank, a Norges Bank továbbra is a Mol Nyrt. részvénytulajdonosa - reagált a magyar sajtóban megjelent hírekre a magyar olajipari cég kedden.
tovább »
Versenyben a forrásokért

Versenyben a forrásokért

5 órája | Nyíregyháza - A nekünk szánt 12 ezer milliárd forint nagy része a gazdaságba kerül – hangzott el a KAVOSZ vállalkozói fórumán.
tovább »

A PannErgy látja el geotermikus hőenergiával a Takata miskolci gyárát

5 órája | Győr, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Öt plusz öt éves szerződést kötött a PannErgy leányvállalata a Takata Safety Systems Hungary Kft.-vel, amelynek értelmében geotermikus hőenergiával látja el a japán cégcsoport miskolci gyárát - közölte a BÉT honlapján a társaság.
tovább »

FM: a tároló- és hűtőkapacitás növelése a hosszú távú megoldás

5 órája | Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Hosszú távon feldolgozó üzemek létesítése, a tároló- és hűtőkapacitás növelése a megoldás a termelők gondjaira - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága ellenőrző albizottságának ellenzéki képviselői előtt kedden Budapesten.
tovább »

Csepreghy Nándor: 40-50 ezer pályázat valósulhat meg a következő uniós fejlesztési ciklusban

5 órája | Nyíregyháza, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Nagyjából 40-50 ezer pályázatot lehet megvalósítani a 2014 és 2020-as uniós fejlesztési időszakban rendelkezésre álló forrásokból - mondta a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára kedden Nyíregyházán.
tovább »

Orosz embargó - Brüsszel újabb intézkedésekről döntött

3 órája | Brüsszel, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - További forrásokkal, újabb 165 millió eurós rendkívüli pénzalappal igyekszik segítséget nyújtani az Európai Bizottság azoknak a gazdáknak, akik romlandó zöldséget vagy gyümölcsöt termeltek orosz exportra, de a Moszkva által bevezetett importtilalom miatt félő, hogy nem tudják eladni termékeiket - közölte kedden a brüsszeli testület. A Földművelésügyi Minisztérium tájékoztatása szerint a szeptember 10-éig benyújtott magyar igények is várhatóan kielégíthetők lesznek ebből a keretből.
tovább »
MVM Paks II. Zrt.: csökkent a magyar villamosenergia-termelés

MVM Paks II. Zrt.: csökkent a magyar villamosenergia-termelés

5 órája | Paks, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) – Csökkent a magyar villamosenergia-termelés, két év alatt ezer megawattal lett kisebb a hazai kapacitás – mondta az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója kedden Pakson.
tovább »

Szijjártó: a tartós növekedés legfőbb összetevője az export

6 órája | Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Magyarország 2014-ben már tartós növekedési pályára tud állni, a tartós növekedés legfőbb összetevője az export - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Exportexpanzió: hova, hogyan, kivel, mivel? című, a külpiaci lehetőségekről szóló konferencián, amelyet a Világgazdaság napilap rendezett kedden Budapesten.
tovább »

MNB: gyorsan terjednek az érintés nélküli kártyák

6 órája | Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Az idei év második negyedében is folytatódott az elektronikus tranzakciók forgalmának emelkedése, az elektronikus fizetések lebonyolításához szükséges infrastruktúra azonban nem változott jelentősen - ez derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által kedden publikált legfrissebb pénzforgalmi statisztikákból.
tovább »

Devizahitelek - A Fővárosi Törvényszék elhalasztotta az ítélethirdetést az ÉRB Bank ügyében

6 órája | Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank Zrt.-nek a devizahitelezési általános szerződési feltételei tisztességességének megállapítása iránt indított perében a határozathozatalt október 13-ra halasztotta a Fővárosi Törvényszék keddi tárgyalásán.
tovább »

Devizahitelek - Elutasította az FHB Ingatlanlízing Zrt. keresetét a törvényszék

6 órája | Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Elutasította az FHB Ingatlanlízing Zrt. magyar állam ellen benyújtott devizahiteles keresetét a Fővárosi Törvényszék kedden kihirdetett elsőfokú ítéletében.
tovább »

Közvilágítási cégeket vizsgált a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal

6 órája | Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Mindent rendben talált a szeptemberben ellenőrzött közvilágítási cégeknél a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), amely ezzel lezárta ellenőrzéseinek második szakaszát.
tovább »

Közvetlen euró-jüan kereskedés indult Kínában

6 órája | Sanghaj, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Közvetlenül, a dollár kiiktatása nélküli euró-jüan kereskedelem indult kedden Kínában, ennek hatása várhatóan a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fellendülésében is megmutatkozik majd.
tovább »

Megjelent a nemzeti közműszolgáltatási rendszer megszervezéséről szóló kormányhatározat

5 órája | Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Megjelent a nemzeti közműszolgáltatási rendszer megszervezéséről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legutóbbi számában, amely hat lépésben rögzíti a rendszer megvalósításához szükséges feladatokat.
tovább »

Kósa: finanszírozási kulcskérdés a takarékszövetkezeti integráció sikere

6 órája | Debrecen, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Kósa Lajos szerint a kis- és közepes vállalkozások (kkv) finanszírozásában kulcskérdés, hogy sikeres legyen a takarékszövetkezeti integráció.
tovább »

Az OTP megvásárolná a szlovén Nova KBM bankot egy szlovén lap szerint

7 órája | Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Az OTP Nyrt. érdeklődik a második legnagyobb szlovéniai kereskedelmi bank, az állami tulajdonban lévő Nova KBM megvásárlása iránt - idézte a Reuters hírügynökség kedden a szlovéniai Poslovni dnevnik Finance lap értesülését.
tovább »

MNB: a GDP 85 százalékára nőtt az államadósság a második negyedévben

7 órája | Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - A március végi 84,5 százalékról 85,0 százalékra nőtt a GDP-arányos államadósság a második negyedév végére - jelentette a pénzügyi számlák adatai alapján kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
tovább »
Hogy adjuk el jó áron használt járgányunkat?

Hogy adjuk el jó áron használt járgányunkat?

8 órája | Debrecen - Ha megfogadja a tanácsokat, nőhet az eladásra kínált használtautója értéke.
tovább »

MKB - NFM: lezárult a bank adásvétele

8 órája | Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Sikeresen és a tervek szerint zárult az adásvételi ügylet az MKB Bank régi és új tulajdonosa között 2014. szeptember 29-én, a Bayerische Landesbank és a magyar államot képviselő nemzeti fejlesztési miniszter által aláírt szerződés alapján a bank hazai tulajdonba került - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI-vel kedden.
tovább »
Hitel nélkül az autópiac

Hitel nélkül az autópiac

8 órája | Budapest - A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete óvatos optimizmussal tekint a jövőre.
tovább »

EU-tisztújítás - Neven Mimica meghallgatása

9 órája | Brüsszel, 2014. szeptember 29., hétfő (MTI) - Az Európai Parlament (EP) fejlesztési szakbizottsága hétfő este hallgatta meg Neven Mimica horvát EU-biztosjelöltet, akit a nemzetközi együttműködési és fejlesztési tárca élére szán Jean-Claude Juncker megválasztott európai bizottsági elnök.
tovább »
Arraiolos-csoport: szorosabb összefogásra van szükség az energiaellátás biztonságának garantálása érdekében

Arraiolos-csoport: szorosabb összefogásra van szükség az energiaellátás biztonságának garantálása érdekében

10 órája | Braga, 2014. szeptember 29., hétfő (MTI) - Az energiaellátás biztonságának garantálása érdekében a markánsabb és gyakorlatibb összefogás fontosságát hangsúlyozták azon a hétfői találkozón, amelyen kilenc európai uniós tagország államfője, köztük Áder János köztársasági elnök vett részt a portugáliai Bragában.
tovább »

Önkormányzat 2014 - Kövér: a családok egzisztenciáját kell erősíteni

11 órája | Dunaújváros, 2014. szeptember 29., hétfő (MTI) - A családok egzisztenciájának megerősítését nevezte az elkövetkező évek legfontosabb feladatának az Országgyűlés elnöke a Fidesz hétfői dunaújvárosi fórumán.
tovább »

Önkormányzat 2014 - Orbán: a kormány támogatja Dunaújváros fejlődését

11 órája | Budapest, 2014. szeptember 29., hétfő (MTI) - Dunaújváros élete legjobb üzletét csinálta a 2010-ben megválasztott kétharmados Fidesz-KDNP kormánnyal, hiszen a városnak már nincs adóssága, és mintegy 20 milliárdos fejlesztési forrást hoztak a településre - mondta a kormányfő a Dunaújvárosi Városi Televíziónak hétfőn adott interjúban.
tovább »
Önkormányzat 2014 - Orbán: Magyarországon összefogás született az elmúlt években

Önkormányzat 2014 - Orbán: Magyarországon összefogás született az elmúlt években

11 órája | Bicske, 2014. szeptember 29., hétfő (MTI) – Az összefogást nevezte az elmúlt években Magyarországon megszületett legnagyobb értéknek hétfőn, Bicske megújult városközpontjának avatóünnepségén a miniszterelnök.
tovább »

Londoni elemzők: regionális gazdasági kockázattá válhatnak a hongkongi tüntetések

11 órája | London, 2014. szeptember 29., hétfő (MTI) - Egyelőre kevés jele mutatkozik a hongkongi tüntetésekből eredő pénzügyi következmények térségi járványhatásának, ám a konfliktus esetleges elfajulásának már súlyos gazdasági következményei lehetnének Kínában és a kínai gazdaságtól függő számos térségi országban - vélekedtek hétfői helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
tovább »

Az MNV együttműködési megállapodást kötött a Design Terminállal

12 órája | Budapest, 2014. szeptember 29., hétfő (MTI) - A magyar kreatívipar fejlesztése a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. és a budapesti Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ kötött hétfőn.
tovább »

EU-tisztújítás - Malmström négy elvre építené a kereskedelempolitikát

24 órája | Brüsszel, 2014. szeptember 29., hétfő (MTI) - Négy alapelv mentén építené fel az Európai Unió kereskedelempolitikáját Cecilia Malmström, akit a kereskedelmi tárca vezetésére jelölt Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság megválasztott elnöke.
tovább »

A kormány 2020-ig több mint 300 milliárd forint EU-támogatást szán élelmiszeripari fejlesztésekre

24 órája | Szabadszállás, 2014. szeptember 29., hétfő (MTI) - A következő hat évben az uniós forrásokból 300 milliárd forintnál többet fordít a kormány élelmiszeripari fejlesztésekre, ez meghaladja az elmúlt 20 évben e célra felhasznált összes támogatást - mondta a Miniszterelnökség vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn Szabadszálláson, a helyi gazdakör térségi fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón.
tovább »

Orosz embargó - FM: Magyarország Lengyelországgal közösen lép fel a negatív hatások ellen

24 órája | Budapest, 2014. szeptember 29., hétfő (MTI) - Közös európai uniós fellépésről állapodott meg a magyar és a lengyel agrárminisztérium az orosz embargó negatív hatásai ellen - közölte hétfőn a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel.
tovább »

Nemzetközi Energiaügynökség: a napenergiáé lehet a jövő

1 napja | London/Budapest, 2014. szeptember 29., hétfő (MTI) - A nap lehet az energiatermelés legnagyobb forrása a világban 2050-re, megelőzve a fosszilis tüzelőanyagok, a szél, a víz és az atomenergia használatát, köszönhetően annak, hogy gyorsan csökken a napenergiát hasznosító berendezések ára - állapította meg a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) két, hétfőn kiadott jelentésében.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Renáta, a nap szépe

Renáta sajnálja, hogy vége a strandszezonnak, de reméli, hogy legalább a vénasszonyok nyara sokáig elhúzódik.
tovább »

További hírek a Gazdaság kategóriából
Devizahitelek – A bíróság elutasította a Nagykáta és Vidéke Takarékszövetkezet keresetét
Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - A bíróság kedden elutasította a Nagykáta és Vidéke [...] tovább »
A V4-ek nem támogatnak aránytalan gazdasági terheket jelentő uniós klíma- és energiapolitikát
Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - A Visegrádi Négyek (V4) nem támogatnak aránytalan gazdasági terheket [...] tovább »
Ukrán válság – Londoni elemzők: Moszkva várhatóan csak végső esetben folyamodna tőkekorlátozásokhoz
London, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Oroszország várhatóan csak a legvégső lehetőségként folyamodna a [...] tovább »
Üzleti központ épült az egykori debreceni dohánygyár területén
Debrecen, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Új irodaépülettel bővült az egykori debreceni dohánygyár területén [...] tovább »
Csaknem ötszáz gyógyszernek változik az ára szerdán
Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Október elsejével csaknem ötszáz gyógyszernek változik az ára: 178 [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása