Bővült a vállalkozás Edelényben

Bővült a vállalkozás Edelényben

4 órája | Edelény - Parragh László példaértékű fejlesztésnek nevezte az edelényi műhelycsarnok-avatót.
tovább »
Kövér: a vidékfejlesztés legfontosabb eleme a közösségi azonosságtudat megerősítése

Kövér: a vidékfejlesztés legfontosabb eleme a közösségi azonosságtudat megerősítése

6 órája | Cégénydányád, 2015. július 4., szombat (MTI) - A vidékfejlesztés legfontosabb eleme a közösségi azonosságtudat megerősítése - jelentette ki Kövér László a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Cégénydányádon szombaton.
tovább »

Turisztikai államtitkár: az időjárás kedvez a belföldi turizmusnak

4 órája | Budapest, 2015. július 4., szombat (MTI) - Az időjárás kedvez a belföldi turizmusnak - erről Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára beszélt az M1 aktuális csatornának Tiszakécskéről szombaton.
tovább »
Nem csak lájkolunk, de munkát is keresünk a Facebookon

Nem csak lájkolunk, de munkát is keresünk a Facebookon

10 órája | Debrecen - A barátok mellett állást is előszeretettel keresünk a közösségi oldalakon.
tovább »
A háború utáni időket idézi a hazai sertésállomány helyzete

A háború utáni időket idézi a hazai sertésállomány helyzete

11 órája | Debrecen - El kell dönteni, hogy az önellátás helyett a nemzetközi porondon is meg akarunk-e jelenni.
tovább »

A közfoglalkoztatottat is megilleti a védelem

11 órája | Debrecen - Munkába lépés előtt munkavédelmi oktatást kell tartani az új dolgozók számára.
tovább »

Az NGM felbontotta a PannErgy leányvállalatával kötött támogatási szerződést

14 órája | Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) - Felbontotta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Kistokaji Üvegház Projektre a PannErgy leányvállalatával, a PannTerm Kft.-vel 2013-ban kötött támogatási szerződést, mivel a cég nem tudott megfelelni a szerződésben foglaltaknak - közölte a PannErgy Nyrt. pénteken az MTI-vel.
tovább »

Több mint száz tonna igazolatlan eredetű dinnyét foglalt le a NAV

14 órája | Budapest, 2015. július 4., szombat (MTI) - Több mint száz tonna igazolatlan eredetű görögdinnyét találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy fővárosi raktárban - közölte az adóhatóság szombaton az MTI-vel.
tovább »

Megerősítette az orosz adósosztályzatot a Fitch, de recessziót vár az idei évre

15 órája | London, 2015. július 4., szombat (MTI) - Megerősítette Oroszország még épphogy befektetői ajánlású, "BBB mínusz" szintű államadós-besorolását pénteken a Fitch Ratings, de a lépéshez komor gazdasági előrejelzést fűzött. A hitelminősítő érvényben hagyta a szuverén orosz adósosztályzat negatív kilátását is.
tovább »

Magosz: ne csak bérlők, tulajdonosok legyenek a gazdák a földeken

16 órája | Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) - Ne csak bérlők, tulajdonosok legyenek a gazdák a földeken, mivel hosszútávon tervezni elsősorban a tulajdonnal tud az ember - mondta a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnöke pénteken az M1 aktuális csatorna esti műsorában.
tovább »

Hőség - Nébih: a haszonállatokra is jobban kell figyelni

16 órája | Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) - A hőség a mezőgazdasági haszonállatokat is megviseli, ezért szállításukat ajánlott éjszaka vagy a kora hajnali órákban végezni - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állat-egészségügyi és Állatvédelmi Igazgatósága.
tovább »

Görög adósság - Londoni elemzők: a piac még mindig derűlátó

16 órája | London, 2015. július 3., péntek (MTI) - A legújabb londoni befektetői felmérés tanúsága szerint az intézményi befektetők többsége még mindig derűlátó a hitelezők reformigényeiről kiírt hétvégi görögországi népszavazás kimenetelével és várható piaci következményeivel kapcsolatban.
tovább »
Maximalizálták a Magyarországon foglalkoztatható nem uniós állampolgárok számát

Maximalizálták a Magyarországon foglalkoztatható nem uniós állampolgárok számát

16 órája | Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) - Meghatározta a Magyarországon egyidejűleg foglalkoztatható harmadik országbeli - Európai Unión kívüli - állampolgárok legmagasabb létszámát a nemzetgazdasági miniszter a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent rendeletében.
tovább »
Új sportterápiás épület a miskolci gyermekrehabilitációs osztályon

Új sportterápiás épület a miskolci gyermekrehabilitációs osztályon

1 napja | Miskolc, 2015. július 3., péntek (MTI) - Elkészült a gyermekrehabilitációs osztály sportterápiás épülete a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban Miskolcon, a csaknem félmilliárd forintos beruházást pénteken adták át.
tovább »

Az MNB 300 millióra bírságolt két biztosítót

1 napja | Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 200 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re és 100 millió forintra büntette a Groupama Garancia Biztosító Zrt.-t, mert jogsértően utasították el a pótkocsikra vonatkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások megkötését - közölte a jegybank az MTI-vel.
tovább »

Görög adósság - Az arany ára emelkedhet, ha a görög népszavazáson a "nem" szavazatok győznek

1 napja | Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) - Drágulhat az arany, ha a görögök többsége "nemmel" voksol a vasárnapi népszavazáson - vélekedett a nemesfémpiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója.
tovább »

Csaknem félmilliárd forint állami támogatás a kiemelt nyári fesztiváloknak

1 napja | Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) - Idén összesen 150 millió forinttal támogatja a kormány a Sziget, a Volt és a Balaton Sound fesztiválokat, míg a Nagyon Balaton 337 milliós állami támogatást kap - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken Budapesten.
tovább »

Megtiltotta az "Igazi Csíki Sör" forgalmazását a Hargita Megyei Törvényszék

1 napja | Kolozsvár/Csíkszereda, 2015. július 3., péntek (MTI) - A Hargita megyei törvényszék megtiltotta az "Igazi Csíki Sör" gyártójának a termék forgalmazását, ezzel első fokon helyt adott a Heineken Románia keresetének. A Csíki Sör Manufaktúra fellebbez a döntés ellen.
tovább »

Görög adósság - Az eurózóna mentőalapja egyelőre "megkegyelmezett" Athénnak

1 napja | Brüsszel, 2015. július 3., péntek (MTI) - Bár az eurózóna mentőalapja, az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) szerint Görögország hivatalosan csődben van, a szervezet mégis úgy döntött, egyelőre nem követeli Görögországtól teljes tartozásának visszafizetését azt követően, hogy Athén nem törlesztett időben a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF).
tovább »

Hőség - Mavir: a jövő hét elején áramfogyasztási csúcs várható

1 napja | Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) - A kánikula miatt a jövő hét elejére várja a Mavir a magyar villamosenergia-rendszer csúcsterhelését - írta a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI érdeklődésére.
tovább »

Görög adósság - Fokasz Nikosz: radikális közhangulat-változás érzékelhető Görögországban

1 napja | Athén/Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) - Az utóbbi napokban a közhangulat radikális megváltozása volt érzékelhető Görögországban, a politikában amúgy is meglévő feszültség átszüremlett a hétköznapi érintkezésekbe is - mondta Fokasz Nikosz szociológus pénteken az MTI-nek telefonon Athénből.
tovább »

Hőség - A magyarok alaposan tájékozódnak klímavásárlás előtt

1 napja | Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) - A magyarok alaposan tájékozódnak, és kiemelten fontosnak tartják a szakértelmet a klíma megvásárlásakor, a légkondicionáló-tulajdonosok 72 százaléka teljesen, 27 százaléka pedig meglehetősen elégedett készülékével - derül ki a Daikin Hungary Kft. online interjúk segítségével készített reprezentatív felméréséből.
tovább »

Törvényi védelmet kaphatnak a termékbemutatón vásárló fogyasztók

1 napja | Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) - A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szerint hatékonyabb védelmet kaphatnak a fogyasztók a termékbemutatókon a július 2-án az Országgyűléshez beterjesztett törvényjavaslat alapján.
tovább »

Görög adósság - Az euróövezet 317 milliárdot veszíthet az államcsődön

1 napja | Brüsszel, 2015. július 3., péntek (MTI) - Görögország euróövezeti hitelezői 317 milliárd eurót veszíthetnek el az államcsődön - írja pénteki számában a Frankfurter Allgemeine Zeitung az UBS, az ifo gazdaságkutató intézet és az Eurostat adataira hivatkozva.
tovább »

Görög adósság - Németországban még soha nem volt ennyire népszerű a jelenlegi pénzügyminiszter

1 napja | Berlin, 2015. július 3., péntek (MTI/dpa/Reuters) - Még soha nem volt olyan népszerű Németországban Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter, mint most egy pénteken közzétett felmérés szerint. Az évtizedek óta tolószékhez kötött konzervatív politikus ezt mindenekelőtt a görög adósságválságnak, illetve a válság kezelésének köszönheti.
tovább »

Hőség - Felfüggesztik a hétvégére a kamionstopot

1 napja | Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) - Felfüggeszik a kamionstopot a hétvégére az érkező hőhullám miatt - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken.
tovább »

Balog: bővülő források az oktatás területén

1 napja | Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) - Bővülő forrásokkal számolhat jövőre a köznevelés és a felsőoktatás területe: előbbi költségvetési támogatása hétmilliárddal, utóbbié több mint hatmilliárd forinttal emelkedik - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egy pénteki fővárosi háttérbeszélgetésen.
tovább »

KSH: májusban ismét 5 százaléknál nagyobb mértékben nőtt a kiskereskedelmi forgalom

1 napja | Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) - Májusban 5,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene a naptárhatással kiigazított és 4,2 százalékkal a kiigazítatlan nyers adat szerint - jelentette első becslése alapján pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
tovább »

BM: nem csökkenhetnek a rendőri fizetések

1 napja | Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) - Nem csökkenhet a rendőrök fizetése az életpályamodell bevezetése, illetve a pótlékok többségének megszűnése nyomán - jelentette ki a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában.
tovább »
Tóbiás József: közelíteni kell a magyarországi béreket az európaiakhoz

Tóbiás József: közelíteni kell a magyarországi béreket az európaiakhoz

1 napja | Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) - Az MSZP elnöke szerint ha a magyarországi bérek nem közelítenek az európai bérekhez, a fiatalok továbbra is el fognak menni külföldre. Tóbiás József erről a Táncsics Alapítvány "Hazaváró, Haza-váró" címmel megrendezett konferenciáján beszélt pénteken Budapesten.
tovább »

Varga Mihály az EBRD delegációjával tárgyalt

1 napja | Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) - Az Európai Beruházási és Újjáépítési Bank (EBRD) tárgyalócsoportjával egyeztetett hivatalában Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A tárgyaláson szó volt a bankkal februárban kötött egyetértési megállapodás végrehajtásáról és az EBRD készülő magyar országstratégiájáról is - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.
tovább »

A Nébih fokozottan ellenőrzi a dinnyeárusokat

1 napja | Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) - A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a szezon indulásával fokozottan ellenőrzi a dinnyetermesztőket és árusokat - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel.
tovább »

Görög adósság - Az Európai Bizottság szerint a referendumon szereplő kérdés nem tényszerűen és jogilag sem korrekt

1 napja | Berlin, 2015. július 3., péntek (MTI) - Az Európai Bizottság szerint a vasárnapi görögországi referendumon szereplő kérdés nem tényszerű és jogilag sem korrekt. Ennek ellenére a legfontosabb az, hogy a görögök milyen jelzést küldenek Európának.
tovább »
Üres álláshelyek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – 27. hét

Üres álláshelyek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – 27. hét

1 napja | Borsod-Abaúj-Zemplén – A B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának a 27. heti, kirendeltségeire vonatkozó üres álláshelyei.
tovább »
Il Quaestor

Il Quaestor

03.07.2015 | Több, mint nyolc éve borult be az Il Ferro piramisjátéka, s csak ezen a héten született meg az ügyben az elsőfokú, tehát még mindig nem jogerős ítélet. A károsultak autóit azóta tán megette a rozsda, elvitte a bank, jobb esetben kifizették; hogy pénzükhöz jutnak-e valaha, az – a vagyonelkobzás ellenére – kérdéses. Szőke Tímea írása.
tovább »
A közelmúltban ezen cégek ellen indult meg felszámolás megyénkben

A közelmúltban ezen cégek ellen indult meg felszámolás megyénkben

03.07.2015 | Hajdú-Bihar – Tekintse meg a csődbe ment megyei cégek legfrissebb listáját! Felszámolás alatt álló hajdú-bihari vállalkozások (2015., 26-27. hét).
tovább »

Kormányszóvivő: a jövő évtől emelkedhet 50 százalékkal a legalacsonyabb jövedelmű közszolgálati dolgozók bére

03.07.2015 | Budapest, 2015. július 2., csütörtök (MTI) - A következő évtől megpróbálja elindítani a kormány a legalacsonyabb jövedelmű közszolgálati dolgozók ötvenszázalékos bérfejlesztését - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán csütörtök este.
tovább »
Nincs támogatás a nagyoknak, de a kicsiken is csattan az ostor

Nincs támogatás a nagyoknak, de a kicsiken is csattan az ostor

14 órája | Hajdú-Bihar - Az élelmiszeripari nagyvállalatok igazgatói súlyos diszkriminációt emlegetnek.
tovább »

Nem jut uniós támogatás az élelmiszeripari nagyvállalatoknak

14 órája | Hajdú-Bihar - Az érintett cégek vezetői szerint a nagyokon keresztül valójában a kicsiket büntetik.
tovább »

Bérkiegészítés az egészségügyi dolgozóknak az év második felében

03.07.2015 | Budapest, 2015. július 2., csütörtök (MTI) - Megjelent a kormányrendelet a csütörtöki Magyar Közlönyben arról, hogy bérkiegészítést kapnak az egészségügyi dolgozók az év második felében.
tovább »

Görög adósság - Ezúttal a segélycsomag ellen demonstráltak

03.07.2015 | Budapest/Athén 2015. július 2., csütörtök (MTI) - Csütörtökön a nemzetközi hitelezők segélycsomagjának elutasítása mellett tüntettek Athénban, a parlament előtt - jelentette az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója.
tovább »
A nagy, mint szitokszó

A nagy, mint szitokszó

1 napja | Nem értem én azt a zsigeri gyűlöletet, ami a hazai agrárpolitika (sőt, nem csak az agrár-) részéről a mezőgazdasági nagyüzemeket körül lengi. Petneházi Attila jegyzete.
tovább »
Brókerbotrány - Lezárult a Buda-Cash vagyonvizsgálata, pénz és értékpapírok is hiányoznak

Brókerbotrány - Lezárult a Buda-Cash vagyonvizsgálata, pénz és értékpapírok is hiányoznak

03.07.2015 | Budapest, 2015. július 2., csütörtök (MTI) - Értékpapírok és pénzeszközök hiányát állapította meg a Buda-Cash lezárult vagyonvizsgálata - közölte a felszámolást végző Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) a honlapján csütörtökön.
tovább »
Szijjártó: a szabadságszeretet összeköti a magyarokat és az amerikaiakat

Szijjártó: a szabadságszeretet összeköti a magyarokat és az amerikaiakat

03.07.2015 | Budapest, 2015. július 2., csütörtök (MTI) - A magyarok és az amerikaiak szeretik a szabadságot, és ez összeköti a két nemzetet - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.
tovább »

Görög adósság - IMF: Görögországnak további finanszírozásra, újabb átütemezésre lehet szüksége

03.07.2015 | Washington, 2015. július 2., csütörtök (MTI) - Görögország adóssághelyzete fenntarthatatlan, ezért - a hitelezők által megkövetelt reformok végrehajtása mellett - 2018 végéig további 50 milliárd eurós külső finanszírozásra és fennálló hiteleinek átütemezésére, rosszabb esetben újabb jelentős adósságelengedésre lesz szüksége pénzügyi helyzetének stabilizálásához - közölte csütörtökön a Nemzetközi Valutaalap (IMF).
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Viktória, a nap szépe

Viktória 18 éves miskolci diáklány. Fotók: Vega
tovább »

További hírek a Gazdaság kategóriából
Bővült a vállalkozás Edelényben
Edelény - Parragh László példaértékű fejlesztésnek nevezte az edelényi műhelycsarnok-avatót. tovább »
Turisztikai államtitkár: az időjárás kedvez a belföldi turizmusnak
Budapest, 2015. július 4., szombat (MTI) - Az időjárás kedvez a belföldi turizmusnak - erről Ruszinkó Ádám, a [...] tovább »
Kövér: a vidékfejlesztés legfontosabb eleme a közösségi azonosságtudat megerősítése
Cégénydányád, 2015. július 4., szombat (MTI) - A vidékfejlesztés legfontosabb eleme a közösségi [...] tovább »
Nem csak lájkolunk, de munkát is keresünk a Facebookon
Debrecen - A barátok mellett állást is előszeretettel keresünk a közösségi oldalakon. tovább »
A háború utáni időket idézi a hazai sertésállomány helyzete
Debrecen - El kell dönteni, hogy az önellátás helyett a nemzetközi porondon is meg akarunk-e jelenni. tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálásahirdetés