Egyre több a hitelkérelem

Egyre több a hitelkérelem

7 órája | Budapest, Debrecen – Növekvő beruházási kedv, bővülő hitelezés tapasztalható a kkv szektorban; a megyénkbeli vállalkozások beruházási kedve az országos átlag alatt.
tovább »
EU-csúcs - Orbán: nem jelent súlyos terhet a magyar költségvetésre az új uniós klímavédelmi és energiastratégia

EU-csúcs - Orbán: nem jelent súlyos terhet a magyar költségvetésre az új uniós klímavédelmi és energiastratégia

9 órája | Brüsszel, 2014. október 24., péntek (MTI) - Magyarország számára fontos szempont volt, hogy az Európai Unió új klíma- és energiastratégiája ne rójon súlyos terhet a magyar költségvetésre, és ezt sikerült teljesíteni - közölte az EU állam-, illetve kormányfőinek kétnapos brüsszeli tanácskozása után Orbán Viktor miniszterelnök.
tovább »

Az S&P javította Ciprus adósosztályzatát

5 órája | New York, 2014. október 24., péntek (MTI) - Ciprus adósosztályzatát "B plusz"-ra javította "B"-ről az amerikai Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő pénteken.
tovább »

Londoni elemzők: Németország Közép-Európát is lassítja

7 órája | London, 2014. október 24., péntek (MTI) - A legutóbbi aktivitási adatok alapján fogy a növekedési lendület a közép-európai EU-gazdaságokból, és ennek elsődleges oka a német gazdaság gyengesége - állapították meg pénteki térségi helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők. Az idei első fél évben a magyar gazdaság teljesített a legerősebben a térségben.
tovább »

Engedélyhez kötik az idegenvezetést Prágában

9 órája | Prága, 2014. október 24., péntek (MTI) - Hatósági engedélyhez és szakmai vizsgákhoz kívánja kötni a városi idegenvezetést Prága önkormányzata.
tovább »

Az Egyesült Államokban nőtt az új lakások forgalma szeptemberben

9 órája | Washington, 2014. október 24., péntek (MTI) - Az Egyesült Államokban szeptemberben, éves szinte átszámítva, 0,2 százalékkal 467 ezerre nőtt az új lakások értékesítése az augusztusi, felülvizsgált 466 ezerről, közölték az amerikai kereskedelmi minisztérium illetékes hivatalában, pénteken.
tovább »

Ukrán válság - Meghosszabbította az EU az egyoldalú kereskedelmi kedvezményeket

9 órája | Brüsszel, 2014. október 24., péntek (MTI) - Meghosszabbította pénteken az Európai Unió Tanácsa az Ukrajna számára biztosított egyoldalú kereskedelmi kedvezményeket - közölte a tanács sajtószolgálata.
tovább »

Sok munkavállaló fél bejelenteni a visszaéléseket

9 órája | Budapest, 2014. október 24., péntek (MTI) - Sok munkavállaló bizalmatlan a munkáltatói jogsértések jelzésére szolgáló visszaélés-bejelentési rendszerrel, ami még nem terjedt el széleskörűen, bár a vonatkozó jogszabály idén januárban hatályba lépett – derül ki a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda közleményéből.
tovább »
NGM: együttes csúcson a születések és a női foglalkoztatás

NGM: együttes csúcson a születések és a női foglalkoztatás

10 órája | Budapest, 2014. október 24., péntek (MTI) - Magyarország jó példa arra, hogy akkor születik több gyermek, ha több nő dolgozik, s ennek következtében nagyobb biztonságban érzik magukat a családok - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel, reagálva a Központi Statisztikai Hivatal friss adataira.
tovább »
Üres álláshelyek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – 43. hét

Üres álláshelyek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – 43. hét

10 órája | Borsod-Abaúj-Zemplén – A B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának a 43. heti, kirendeltségeire vonatkozó üres álláshelyei.
tovább »

Kissé lassult a brit gazdasági növekedés

12 órája | London, 2014. október 24., péntek (MTI) - Kissé lassult, de továbbra is messze meghaladta az euróövezeti átlagot a brit gazdaság növekedési üteme a harmadik negyedévben.
tovább »

Török nap - Szabó László államtitkár: a kölcsönös bizalom jó alapja a kapcsolatépítésnek

14 órája | Budapest, 2014. október 24., péntek (MTI) - Magyarország és Törökország között rendkívül jók a kapcsolatok, amelyhez jó alapot teremt a magyar és a török nép közötti kölcsönös bizalom - mondta el Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek abból az alkalomból, hogy október 29-én török tematikus napot rendez a közmédia.
tovább »
Kedvező éve lesz az idei a szállodáknak a szállodaszövetség szerint

Kedvező éve lesz az idei a szállodáknak a szállodaszövetség szerint

14 órája | Budapest, 2014. október 24., péntek (MTI) - A szállodaszövetség szerint az idén kedvező évet zárhatnak a magyarországi szállodák, a kedvező trend a belföldi fogalom növekedésével folytatódik - mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSzÉSz) főtitkára az MTI érdeklődésére.
tovább »
Kampány a mérnökképzésért

Kampány a mérnökképzésért

15 órája | Debrecen - Hazánk egyik legkelendőbb terméke a világban már ma is a magyar mérnöki munka.
tovább »

Veszélyhelyzet megelőzési és elhárítási rendszert fejlesztett az IDMSYS Kft.

15 órája | Budapest, 2014. október 24., péntek (MTI) - Összesen 1,124 milliárd forintos beruházással integrált krízishelyzet megelőzési és elhárítási, helyi területi együttműködési és irányítási rendszert fejlesztett egységes technológiai platformon az IDM SYS Kft., a projekthez a társaság 674,55 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán - közölte a cég az MTI-vel.
tovább »
Szijjártó újabb kanadai befektetésekre és a kétoldalú kereskedelem bővülésére számít

Szijjártó újabb kanadai befektetésekre és a kétoldalú kereskedelem bővülésére számít

11 órája | Washington, 2014. október 24., péntek (MTI) - A közeljövőben újabb kanadai befektetések várhatók Magyarországon, és számítani lehet a kétoldalú kereskedelem bővülésére is - jelentette ki az MTI-nek telefonon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután csütörtökön Ottawában megbeszélést folytatott John Bairddel, a kanadai diplomácia vezetőjével.
tovább »

EU-csúcs - Schulz: még nincs vége a válságnak

17 órája | Brüsszel, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - "A válság legsötétebb napjait már magunk mögött tudhatjuk, de még nincs vége" - figyelmeztetett Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke abban a beszédében, amelyet a csütörtök délután kezdődött EU-csúcs résztvevői előtt mondott el.
tovább »

Ukrán válság - Soros: Európának anyagiakkal is segítenie kell Ukrajnát

1 napja | Brüsszel, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Európának anyagiakkal is segítenie kell Ukrajnát, mert ha az ország pénzügyileg összeomlik, annak messzemenő geopolitikai következményei lesznek - mondta Soros György csütörtökön Brüsszelben egy politikai elemző műhely rendezvényén.
tovább »

Egy tucat hitelintézet bukhatott meg az euróövezeti bankterhelési próbán

1 napja | Berlin, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Nagyjából egy tucat euróövezeti hitelintézet bukhatott meg az Európai Központi Bank (EKB) és az Európai Bankhatóság (EBA) bankterhelési próbáján (stressz tesztjén), amelynek eredményét vasárnap ismertetik.
tovább »

Költségvetés - Készül az ÁSZ véleménye

1 napja | Budapest, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) dolgozik a jövő évi költségvetés tervezetének véleményezésén, ehhez már többször kért adatokat az egyes minisztériumoktól - olvasható az ÁSZ honlapján.
tovább »

A beszedhető áfa hatodától esnek el az uniós tagállamok

1 napja | Brüsszel, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - A 2012-es adatok alapján az Európai Unió tagállamai a beszedhető forgalmi adó mintegy hatodától, több mint 177 milliárd euró költségvetési bevételtől estek el a közterhek be nem fizetése vagy nem megfelelő behajtása miatt - derül ki az Európai Bizottság által csütörtökön közzétett tanulmányból. Eszerint az unióban Hollandia, Finnország és Luxemburg szedi be leghatékonyabban az áfát, a legkevésbé hatékony Románia.
tovább »

Közlemény - NAV: Az egyetemisták is számítanak

1 napja | Miskolc - Ha a gyermek felsőoktatási intézmény hallgatója lesz, szüleinek már nem jár utána a családi pótlék. Azonban, ha van olyan tagja a családnak, aki után továbbra is jár a kedvezmény, az egyetemistát is figyelembe kell venni az összeg megállapításakor. Ez a családi kedvezményre is vonatkozik. A felsőfokon tanuló diák az eltartott kedvezményezett kategóriából a kedvezményezettek közé sorolódik.
tovább »
Zuhan a Tesco eredménye, távozik a cégelnök

Zuhan a Tesco eredménye, távozik a cégelnök

1 napja | London, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Bejelentette távozási szándékát csütörtökön Sir Richard Broadbent, a Tesco elnöke, miután a cég eredménye több mint 90 százalékkal zuhant, és a néhány hete kiderült, hatalmas mértékű előzetes eredménykalkulációs hiba is még nagyobbnak bizonyult az eddig becsültnél.
tovább »

Nőtt a magyarországi Tesco forgalma az első félévben

23.10.2014 | Budapest, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Nőtt a magyarországi Tesco első féléves forgalma - tájékoztatta a cég csütörtökön az MTI-t.
tovább »

Főállatorvosi jelentés 2013-ról az Országgyűlésnek

23.10.2014 | Budapest, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Az országos főállatorvos elkészítette a múlt évről szóló élelmiszerlánc-biztonsági jelentését, amely az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia, a több éves terv és éves ellenőrzési terv végrehajtásáról, a célok teljesüléséről, valamint a felügyeleti díj felhasználásáról tájékoztatja az Országgyűlést.
tovább »

Flexografikus nyomdagépet kap a nyíregyházi papírgyár

23.10.2014 | Nyíregyháza, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Több mint 1,7 milliárd forint értékű technológiai fejlesztés keretében flexografikus nyomdagépet kap az osztrák érdekeltségű Dunapack Papír-és Csomagolóanyag Kft. nyíregyházi gyára; ilyen nagyságú géppel egyetlen magyarországi üzem sem rendelkezik, és a kelet-európai térségben is csak egy-két gyárban található hasonló - közölte a nyírségi üzem ügyvezető igazgatója az MTI-vel.
tovább »
Genertel: várhatóan kevesebb autós vált biztosítót - nőhetnek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak

Genertel: várhatóan kevesebb autós vált biztosítót - nőhetnek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak

23.10.2014 | Budapest, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Az idei év végi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban 200-250 ezer biztosítót váltó autósra és növekvő díjakra számít az első magyar online biztosító, a Genertel - mondta Csikós Dániel, a biztosító vezérigazgatója az MTI-nek.
tovább »
Kivonul a Citibank lakossági üzletága Magyarországról, az ügyfeleknek még nincs teendőjük

Kivonul a Citibank lakossági üzletága Magyarországról, az ügyfeleknek még nincs teendőjük

23.10.2014 | Budapest, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - A Citibank lakossági ügyfeleinek most nincs semmilyen teendője, nem ajánlott bankot váltaniuk, érdemes megvárniuk, míg kiderül, melyik hitelintézet veszi meg a cég lakossági üzletágát - vélik banki szakemberek.
tovább »
Internetadó - A szolgáltatókkal egyeztetett a nemzetgazdasági miniszter

Internetadó - A szolgáltatókkal egyeztetett a nemzetgazdasági miniszter

23.10.2014 | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Az internetadó bevezetésére vonatkozó javaslatról egyeztetett a nemzetgazdasági miniszter a távközlési szolgáltatókkal szerdán.
tovább »

Internetadó - BDO: a javaslat jelenlegi formájában nem éri el a kitűzött célokat

23.10.2014 | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A BDO Magyarország szerint az internetadó általános bevezetése jelentős hátrányokat okoz a társadalom és a gazdaság számtalan területén, ugyanakkor messze elkerüli az adó bevezetésének valódi célját: az interneten jelentős bevételeket elérő vállalkozások megfelelő adóztatását.
tovább »

Internetadó - Tiltakozik a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület

23.10.2014 | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Tiltakozik az internetadó tervezett bevezetése ellen a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület (SzEK.org), amelynek megítélése szerint az internetes forgalom után kivetendő különadó - annak mértékétől függetlenül - gátol mindenfajta fejlődést, visszafogja a gazdaságot, indokolhatatlan és életszerűtlen.
tovább »

NFM: összhangban van az uniós előírásokkal a földgáztörvény tervezett módosítása

23.10.2014 | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Minden európai uniós jogi előírással összhangban van a földgáztörvény tervezett módosítása, amely a piacra lépésnek, az európai szinten is versenytorzító hatású, korlátainak lebontását szolgálja - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-vel.
tovább »

Berlin nehéz tárgyalásokra számít az EU klíma- és energiastratégiájáról

23.10.2014 | Berlin, 2014. október 22., szerda (MTI) - A német kormány szerint nehéz tárgyalások vezetnek a megállapodáshoz az Európai Unió 2030-ig szóló klíma- és energiastratégiájáról, és nem biztos, hogy sikerül határozni az ügyben a csütörtökön kezdődő uniós csúcson.
tovább »

Londoni elemzők: hosszú ideig alacsony, stabil infláció várható a feltörekvő térségében

22.10.2014 | London, 2014. október 22., szerda (MTI) - A nyersanyagpiaci árak folyamatos csökkenése közepette alacsony, stabil inflációval jellemzett hosszabb időszak előtt áll a globális feltörekvő térség, sőt több ország, köztük Magyarország akár deflációs kockázattal is szembenézhet - jósolták szerdai tanulmányukban londoni pénzügyi elemzők.
tovább »

Devizahitelek - A Raiffeisen-csoport két pert is elveszített másodfokon

22.10.2014 | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett jogerős határozatában jóváhagyta a Fővárosi Törvényszék szeptember 10-én, a Raiffeisen Bank és a Raiffeisen Lízing Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéleteit, amelyekben elutasította a pénzügyi intézmények magyar állam elleni, devizahitelekkel kapcsolatos kereseteit, és arra kötelezte őket, hogy fizessenek meg egyenként 635 ezer forint másodfokú perköltséget az alperesnek.
tovább »

Több mint 48 milliárd dollárt kért a Rosznyefty az orosz kormánytól

22.10.2014 | Moszkva, 2014. október 22., szerda (MTI) - A legnagyobb orosz olajvállalat több mint 48 milliárd dolláros (több mint 2 billió rubelt) támogatást kért a Nemzeti Jóléti Alapból - jelentette be Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter szerdán.
tovább »

Devizahitelek - Jogerős az Erste Bank elleni ítélet, de két hiteltermékénél megszüntették a pert

22.10.2014 | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Az Erste Bank Hungary Zrt. magyar állam ellen indított devizahiteles perében másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett határozatában két hiteltermék kivételével - amelyekre nem vonatkozik a jogszabály - helyben hagyta a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét, amely szerint nem feleltek meg a tisztességesség kritériumainak a pénzintézet által rögzített általános szerződési feltételek (ászf).
tovább »

OGY - Vejkey: nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Szijjártó Péter ellen

22.10.2014 | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter dunakeszi ingatlanvásárlása ügyében - közölte az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke szerdán az MTI kérdésére.
tovább »

Adótörvények - Deloitte: termékdíjat kellene fizetni bizonyos műanyag, és vegyipari termékek, valamint az irodai papír után

22.10.2014 | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A kormány által kedden benyújtott jövő évi adótörvény-javaslat alapján számos termékkel, így bizonyos vegyi és műanyag termékekkel, valamint az irodai papírral bővülne ki jövőre a környezetvédelmi termékdíj-köteles termékek köre - hívja fel a figyelmet szerdai, MTI-hez eljuttatott elemzésében a Deloitte tanácsadó cég.
tovább »

A BKIK üdvözli az Artisjus jogdíjcsökkentési javaslatát, de a mértéket kevesli

22.10.2014 | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) üdvözli, hogy átlagosan 19,5 százalékkal csökkentené az Artisjus a vendéglátó üzletek által fizetett zenei jogdíjakat jövőre, azonban a mértéket kevesli, legalább 50 százalékos mérséklést javasol - közölte a BKIK szerdán az MTI-vel.
tovább »

Megszűnik az orvosi vizitdíj és a receptdíj Csehországban

22.10.2014 | Prága, 2013. október 22., szerda (MTI) - Januártól megszűnik az orvosi vizitdíj és a receptdíj Csehországban, mivel a cseh képviselőház korábbi döntését szerdán a szenátus is megerősítette.
tovább »

Egyeztetnének a kormánnyal az egyházak és a temetkezési szakma képviselői a szociális temetésről

22.10.2014 | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Egyeztetnének a kormánnyal az egyházak és a temetkezési szakma képviselői a szociális temetésről, mert álláspontjuk szerint "finomításokra" lesz szükség a hamarosan hatályba lépő törvénnyel kapcsolatban - olvasható az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.
tovább »

Adótörvények - A Munkástanácsok a cafeteriára vonatkozó javaslat visszavonását kéri a kormánytól

22.10.2014 | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A Liga Szakszervezetekhez hasonlóan a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) is tiltakozik a béren kívüli juttatások (cafeteria) adóterhének "jelentős emelése" ellen, és arra kéri a kormányt, fontolja meg a javaslat visszavonását.
tovább »

Internetadó - A kábeltelevíziós szövetség tiltakozik az adó bevezetése ellen

22.10.2014 | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Tiltakozik az internetadó bevezetése ellen a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség (MKHSZ), amelynek tagjai jellemzően az ország kistelepülésein végeznek internet, kábeltelevízió, és telefonszolgáltatást.
tovább »

Rogán: a Déli Áramlat rendkívül fontos Magyarország energiabiztonságának megerősítéséért

22.10.2014 | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A Déli Áramlat meg fog épülni, de fontos lenne, hogy a magyarországi szakasz megépítéséért minél többen versenyezhessenek, "ezt teszi lehetővé a gazdasági bizottság által javasolt módosítás" - közölte Rogán Antal, a testület fideszes elnöke az MTI szerdai érdeklődésére adott válaszában.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Klaudia, a nap szépe

A mai nap lánya Klaudia, aki elárulta nekünk, hogy a hosszú hétvégét kirándulással és pihenéssel fogja tölteni.
tovább »

További hírek a Gazdaság kategóriából
Az S&P javította Ciprus adósosztályzatát
New York, 2014. október 24., péntek (MTI) - Ciprus adósosztályzatát "B plusz"-ra javította "B"-ről az amerikai [...] tovább »
Egyre több a hitelkérelem
Budapest, Debrecen – Növekvő beruházási kedv, bővülő hitelezés tapasztalható a kkv szektorban; a megyénkbeli [...] tovább »
Londoni elemzők: Németország Közép-Európát is lassítja
London, 2014. október 24., péntek (MTI) - A legutóbbi aktivitási adatok alapján fogy a növekedési lendület a [...] tovább »
Engedélyhez kötik az idegenvezetést Prágában
Prága, 2014. október 24., péntek (MTI) - Hatósági engedélyhez és szakmai vizsgákhoz kívánja kötni a városi [...] tovább »
Az Egyesült Államokban nőtt az új lakások forgalma szeptemberben
Washington, 2014. október 24., péntek (MTI) - Az Egyesült Államokban szeptemberben, éves szinte átszámítva, 0,2 [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása