Áder János meghívást kapott az ENSZ Vízügyi Elnöki Testületébe

Áder János meghívást kapott az ENSZ Vízügyi Elnöki Testületébe

23 órája | Budapest - Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) főtitkára és a Világbank elnöke felkérte Áder Jánost, hogy vállaljon szerepet a Vízügyi Elnöki Testületben, amelyet a köztársasági elnök elfogadott - jelentette be a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) környezeti fenntarthatósági igazgatóságának vezetője szombaton Budapesten.
Valentin-nap - A virág és a csokoládé a sláger

Valentin-nap - A virág és a csokoládé a sláger

24 órája | Budapest - Nő a forgalom február 14-e, Valentin-nap előtt a hazai üzletekben az MTI által megkérdezett áruházláncok szerint, a csokoládé és a virág a legnépszerűbb termékek, de több fogy az italokból és plüss állatokból is.

Évente tízezer forintot takarítanak meg a családok a sertéshús áfájának csökkentésével

20 órája | Nagykanizsa - A sertéshús áfájának csökkentése évente 25 milliárd forint megtakarítást jelent a vásárlóknak, vagyis egy négytagú család évente tízezer forintot takarít meg ezzel - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Nagykanizsán.

Hétfőig lehet választani az egyszerűsített bevallást

24 órája | Budapest - Hétfőig - február 15-ig - kérhetik az adóhatóság közreműködését személyi jövedelemadó (szja) bevallásuk elkészítéséhez azok, akik nem éltek (vagy élhettek) a bevallási nyilatkozat választásának lehetőségével, ám szeretnék megspórolni az adóbevallásra fordítandó időt.
Szűrminta vagy hagyma az uszodán

Szűrminta vagy hagyma az uszodán

20 órája | Derecske - Derecskén, Tépén és Konyáron 1.500 gyermek úszásoktatását szolgálja majd a létesítmény.

NGM: számos kormányzati intézkedés segíti az idei növekedést

1 napja | Budapest - A kormány számos intézkedéssel segíti az idei gazdasági növekedést, hogy kompenzálja az uniós pénzek lehívásának ciklikusságából fakadó negatív hatásokat - erről a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára beszélt pénteken az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Bírálja a postatörvényt módosító javaslatot több szervezet

12.02.2016 | Budapest - A Társaság a Szabadságjogokért, a Transparency International Magyarország, a K-Monitor és az Atlatszo.hu nyílt levélben fordult az országgyűlési képviselőkhöz annak érdekében, hogy ne szavazzák meg a Magyar Postáról szóló törvénymódosító javaslatot.

Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a gépjárművek károsanyag-kibocsátási tesztjének frissítését

12.02.2016 | Brüsszel - Jóváhagyták a gépjárművek károsanyag-kibocsátását mérő új eljárás bevezetését az európai uniós tagországok gazdasági és pénzügyminisztereinek pénteki tanácsülésén (Ecofin).

Részleges üzemszünet lesz vasárnap este a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerben

12.02.2016 | Budapest - Részleges üzemszünet miatt a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer szolgáltatásai esetenként nem lesznek elérhetőek vasárnap este.

Terméktanácsok aggályosnak tartják az öntözés szabályainak átalakítását

12.02.2016 | Nyíregyháza - A zöldség-gyümölcs ágazat fejlődését és a Földművelésügyi Minisztérium 2013. őszén megalkotott zöldség-gyümölcs ágazati stratégia megvalósítását is meghiúsíthatja az öntözés szabályozásának és támogatásának tervezett átalakítása a Fruitveb, Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint az Ékasz Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (Alma Terméktanács) szerint; ezért a szervezetek egyeztetést sürgetnek a témában.
Befektetőket remélnek az újfaluiak

Befektetőket remélnek az újfaluiak

12.02.2016 | Berettyóújfalu - Felkészülten várják azt az időt, amikor eléri őket az autópálya.

Köznevelési kerekasztal - Rétvári: az OECD is bekapcsolódik szakértőként a munkába

12.02.2016 | Budapest - A párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) is bekapcsolódik szakértőként a köznevelési kerekasztal munkájába a jövőben - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára pénteken az MTI-vel.

A helyi gazdaságfejlesztést és a foglalkoztatást támogató uniós pályázatok jelentek meg

12.02.2016 | Budapest - Újabb négy, közvetlenül a helyi gazdaságfejlesztést és a foglalkoztatás bővítését támogató pályázati felhívás jelent meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, együttesen 59,6 milliárd forint értékben - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-t.
Devizahitelesek tiltakoztak egy budapesti bankfiókban

Devizahitelesek tiltakoztak egy budapesti bankfiókban

12.02.2016 | Budapest - Sátrat vertek az OTP Bank Flórián téri bankfiókjának ügyfélterében a Nem adom a házamat mozgalom aktivistái péntek délelőtt Budapesten. A rendőrök négy ember ellen tettek szabálysértési feljelentést.

Varga Mihály: kiegyensúlyozott, stabil a gazdaság növekedése

12.02.2016 | Budapest - Kiegyensúlyozott, stabil növekedést mutat a tavalyi utolsó negyedévi és az éves GDP-adat, az idei első negyedévben 3 százalék körül lehet a gazdasági bővülés - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken az M1 aktuális csatornán pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva Brüsszelből.

Századvég Gazdaságkutató: a vártnál is jobban nőtt a magyar gazdaság

12.02.2016 | Budapest - A magyar gazdaság teljesítménye a vártnál is nagyobb mértékben gyorsult a negyedik negyedévben, ezzel megközelítette éves szinten a 3 százalékos növekedést - olvasható a Századvég Gazdaságkutató Zrt. friss elemzésében.

Magyar Nemzet - Jogerős pénzbüntetés a Traubi-hamisítási perben

12.02.2016 | Budapest - Másfél millió, illetve hétszázötvenezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta a Traubisoda üdítőital éveken át tartó hamisítása miatt Salamon Berkowitzot és fiát, Moses Berkowitzot a Veszprémi Törvényszék másodfokú, jogerős ítéletével - írta a Magyar Nemzet pénteki számában.
Az elmúlt évek legjobb munkahelyei

Az elmúlt évek legjobb munkahelyei

12.02.2016 | Évente készül felmérés az Aon Hewitt tanácsadó cég által melyből megtudhatjuk, hogy az adott évben melyek a legjobb munkáltatók hazánkban. Cikkünkben összegyűjtöttük az elmúlt évek díjazottjait.
Cívis Fészek: remek lehetőséghez juthat, aki velünk mutatja be építészeti és lakberendezési kínálatát

Cívis Fészek: remek lehetőséghez juthat, aki velünk mutatja be építészeti és lakberendezési kínálatát

21 órája | Debrecen - Az ingatlanpiaci mozgásokat veszi figyelembe és kiváló médiamegjelenési lehetőséget biztosít a kiállítás.

Csökkent a benzin ára

12.02.2016 | Budapest - Csökkentette bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. pénteken, a gázolaj ára nem változott.
Kilóg az ekeszarv

Kilóg az ekeszarv

12.02.2016 | Egész egyszerűen cinikusnak tartom azt a gyakorlatot, ahogyan az állam a települési adók rendszerét (pontosabban annak lehetőségét) kiterjesztette a falvainkra, városainkra, óhatatlanul szembeállítva ezzel választót és választottját. Petneházi Attila írása.
A gazdák nem hiába demonstráltak

A gazdák nem hiába demonstráltak

12.02.2016 | Hajdú-Bihar - Balmazújvárosban és Hajdúhadházon kivezették, másutt viszont bevezették a „földadót”.

Atom kontra szén és más

11.02.2016 | Mintha több sínen „eveznénk” energiakérdésben kontinentális szinten. Az Európai Unió statisztikai szervezete, az Eurostat legfrissebb adatai szerint a közösség országaiban összességében jelentősen megnőtt a megújuló energiaforrások használata. Olyan ország is van, amely szükségletének több mint felét vízből, szélből vagy a napból nyeri. Van is egy célkitűzés, amely azt írja elő, hogy 2020-ra mindenhol el kellene érni a 20 százalékot. Megjegyzendő, hogy a magyar célelőirányzat az évtized végére mindössze 13 százalék. Szaniszló Bálint jegyzete.

A MÁV legújabb 3 százalékos alapbérfejlesztési ajánlatát sem fogadták el a szakszervezetek

11.02.2016 | Budapest - A MÁV vezetése csütörtökön újabb bérajánlatot tett a szakszervezetekkel folytatott kollektív munkaügyi vitában; átlagosan 3 százalékos alapbérfejlesztést kínált fel. Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének (VSZ) elnöke az MTI-nek elmondta, hogy az érdekképviseletek nem fogadták el a munkáltató ajánlatát, pénteken jelentik be a sztrájk időpontját.

Bürokráciacsökkentés - Lázár: tíz intézmény sorsáról még vita van

11.02.2016 | Budapest - Mintegy tíz háttérintézmény sorsáról zajlik még az egyeztetés a minisztériumokkal a megszüntetendő 73 hivatal közül - mondta a csütörtöki Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A Zsolnay porcelánmanufaktúra megdöbbent, hogy stratégiailag kiemeltté nyilvánította a kormány

11.02.2016 | Budapest - A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. és fő tulajdonosi köre megdöbbenéssel értesült a Magyar Közlönyben szerdán megjelent rendeletről, amelyben a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánítja a társaságot a csődtörvény alapján; a cég információi szerint a gyár ellen nem érkezett csőd- vagy felszámolási kérelem a pécsi törvényszékhez, és ehhez nem is áll fenn jogalap - áll az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.
Orbán: Miskolc ma már a munkaerőt kereső vállalkozások városa

Orbán: Miskolc ma már a munkaerőt kereső vállalkozások városa

11.02.2016 | Miskolc - Miskolc ma már nem a munkanélküliek, hanem a munkaerőt kereső vállalkozások városa - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a város polgármesterével, Kriza Ákossal (Fidesz-KDNP) közös sajtótájékoztatón, miután áttekintették a megyeszékhely fejlesztéseit.

NGM: jól jártak a vásárlók, a kereskedők nem nyelték le a sertéshús áfacsökkentésének hatását

11.02.2016 | Budapest - Az inflációs adatok alapján a kereskedők nem nyelték le a sertés tőkehúsok áfacsökkentésének hatását, a vásárlók olcsóbban jutottak a termékhez - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön.

Spar: a sertéshús forgalma 10-15 százalékkal nőhet az idén

11.02.2016 | Budapest - A Spar-csoport a sertéshús áfakulcsának és fogyasztói árának jelentős csökkenése miatt a forgalom 10-15 százalékos növekedésére számít üzleteiben az idén - közölte Magyarország Kereskedelmi Kft. csütörtökön az MTI-vel.

Lehet létjogosultsága egy új magyar nemzeti légitársaságnak a szakértő szerint

11.02.2016 | Budapest - Lehet létjogosultsága egy új magyar nemzeti légitársaságnak a Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesületének elnöke szerint.

Csok - ingatlan.com: országszerte folytatódik a drágulás

11.02.2016 | Budapest - A használt lakások vásárlásához, bővítéséhez biztosított családi otthonteremtési kedvezményének (csok) januárban életbe lépett módosításai hatására minimálisan ugyan, de nőttek az érintett ingatlanok négyzetméterárai - közölte az ingatlan.com az MTI-vel csütörtökön.

Régiós innovációs konferenciát rendez Magyarország

11.02.2016 | Budapest - A piaci, kormányzati és tudományos szektorok összefogásával régiós innovációs konferenciát rendez Magyarország március 8. és 10. között.

Csok - Fidesz: a kormány szélesebbre tárja az otthonteremtési program kapuit

11.02.2016 | Miskolc - A kormány szélesebbre tárja a kapukat az otthonteremtési programnál - mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője csütörtökön Lillafüreden, a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésének helyszínén a program előző nap közzétett egységes szabályairól szólva.
A legfontosabb elvárások a munkaerőpiacon 2016-ban

A legfontosabb elvárások a munkaerőpiacon 2016-ban

11.02.2016 | A régebbi trendek szerint az önállóság, a csapatjátékosság (e kettő nem ellentétes tulajdonság, bár annak tűnik), a rugalmasság, a hatékony kommunikáció, problémamegoldás voltak a legfontosabb készségek.

Életkortól független a pénzügyi tudatosság

11.02.2016 | Debrecen - Négyből egy megkérdezett nem bízik a bankokban – derül ki egy friss felmérésből.

Csok - Megjelent az új építésű ingatlanokhoz igényelhető támogatásról és kedvezményről szóló rendelet

11.02.2016 | Budapest - Megjelent az új lakások építéséhez, vásárlásához igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről, a legfeljebb 5 millió forintos adó-visszatérítési lehetőségről, illetve a három vagy több gyermekes családok otthonteremtési kamattámogatásáról szóló kormányrendelet szerdán a Magyar Közlönyben.
Csok - A használt ingatlan vásárlásához, bővítéséhez is lehet kedvezményt igényelni

Csok - A használt ingatlan vásárlásához, bővítéséhez is lehet kedvezményt igényelni

11.02.2016 | Budapest - A használt lakások vásárlásához, bővítéséhez biztosított családi otthonteremtési kedvezményről (csok) megjelent kormányrendelet szerint egy gyerek után 600 ezer, két gyerek után 1 millió 430 ezer, háromnál 2 millió 200 ezer, négy vagy több gyerek esetén pedig 2 millió 750 ezer forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

Komoly pénzek mennek a gazdaság fejlesztésére

11.02.2016 | Debrecen - Dr. Barcsa Lajos szerint fényes jövő állhat Debrecen előtt.
Hogyan spóroljunk? 12 tipp a mindennapokra!

Hogyan spóroljunk? 12 tipp a mindennapokra!

10.02.2016 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Túlfűti a lakást? Zabálja a hűtő az áramot? Éhesen, lista nélkül megy bevásárolni? Összeszedtünk néhány egyszerű tippet, amivel könnyedén csökkentheti a kiadásait.

Szabó László: több megállapodás született a magyar-jordán vegyes bizottságban

10.02.2016 | Ammán, Kairó - Több megállapodás született a magyar-jordán gazdasági vegyes bizottság Ammánban tartott második ülésén, amelyen főként a kereskedelem, az építőipar, a mezőgazdaság, a környezetvédelem és az idegenforgalom területén egyeztettek - számolt be telefonon az MTI-nek Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán.

Paksi bővítés - Ausztria kifogásolja a Paks II. beruházási terveket

10.02.2016 | Bécs - Az osztrák állam "meg nem engedett állami finanszírozás miatt" kifogásolja a Paks II. beruházási terveket. Ausztria az Európai Bizottság vizsgálatához fűzött hivatalos állásfoglalását szerdán küldte meg az Európai Bizottságnak.

NFM: levehetik a szabálytalan Uberező autós rendszámát

10.02.2016 | Budapest - Levehetik a szabálytalan Uber-taxisok rendszámát - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
Újkori nomádok

Újkori nomádok

10.02.2016 | Nemcsak az otthonteremtők, de maga az építőipari szakma is régen várt már a lakáspiacon valami olyan nagy durranásra, ami hosszú évek után megint felkavarhatja azt a bizonyos állóvizet. És akkor megszületett a csok (családi otthonteremtés kedvezménye), ami sok honfitársunk fantáziáját megmozgatta. (Persze, ha majd a fiatal párok hormontermelését is megmozgatja, az lesz az igazi…) Petneházi Attila írása.
Csökken a benzin ára

Csökken a benzin ára

10.02.2016 | Budapest - Csökkenti bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. pénteken, a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból szerdán az MTI.

Megtévesztő tájékoztatás miatt bírságolt a GVH

10.02.2016 | Budapest - Megtévesztette a fogyasztókat az üdülési jogok eladásával kapcsolatos ajánlatával az Online Resorts International Kft. és az Online Resorts Kft. a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint, a jogsértésért a két társaságra 3,35 millió, illetve 10 millió forint bírságot szabtak ki.
Előző
123456  
 

Fanni, a nap szépe

Fanni nyíregyházi középiskolás, számos fotózáson vett már részt, így magabiztosan készült a nap szépe fotózásra is.
tovább »


hirdetés