A világ több mint 70 országából érkeztek vendégmunkások Magyarországra

A világ több mint 70 országából érkeztek vendégmunkások Magyarországra

1 napja | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ez derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium az RTL Híradónak adott válaszából. Például 300 koszovói és 700 kínai is munkavállalási engedélyt kapott, 6 ezer ukrán és szerb állampolgárokon kívül.
Tovább él, aki többet tanult

Tovább él, aki többet tanult

1 napja | Debrecen - Leghosszabb életre a közép-magyarországi lakosok, legrövidebbre az észak-magyarországiak számíthatnak.
A Digi megvásárolja az Invitel lakossági üzletágát

A Digi megvásárolja az Invitel lakossági üzletágát

1 napja | Budapest - A Digi Távközlési Zrt. megvásárolja az Invitel csoport lakossági és kisvállalati üzletágát, az Invitel Távközlési Zrt.-t - közölte az Invitel pénteken.
Csúnyán becsapták a bankóval a nyíregyházi vendéglátósokat

Csúnyán becsapták a bankóval a nyíregyházi vendéglátósokat

1 napja | Nyíregyháza - Hamis húszezressel fizettek két nyíregyházi vendéglátóhelyen, a rendőrség ismeretlen tettesek ellen nyomoz.
„Jöttünk, láttunk, továbbállnánk” - Máris lelépett Magyarországról több ezer külföldi vendégmunkás

„Jöttünk, láttunk, továbbállnánk” - Máris lelépett Magyarországról több ezer külföldi vendégmunkás

21.07.2017 | A fémipari dolgozókat képviselő Vasas Szakszervezeti Szövetség szerint máris továbbállt Magyarországról több ezer külföldi vendégmunkás. Azt mondják, a magasabb bérek miatt. 1

Ajánlati ár az egekben?

21.07.2017 | Óvodafejlesztés, ipari park kialakítása, városközpont-rehabilitáció, középületek energetikai célú korszerűsítése – csak néhány cél azok sorából, amiket a hajdú-bihari települések a TOP-os pályázatok segítségével kívánnak tető alá hozni, és amelyeknek a megvalósítására 30 milliárd forintot a döntéshozók már oda is ítéltek az önkormányzatoknak. Petneházi Attila írása.
Paradicsomtermesztés geotermikus energiával

Paradicsomtermesztés geotermikus energiával

21.07.2017 | Izland - A „zöld” energiának köszönhetően korábban kerülhet a piacra a burgonya.
Szünetel az e-matrica és az e-útdíj értékesítése vasárnap hajnalban

Szünetel az e-matrica és az e-útdíj értékesítése vasárnap hajnalban

21.07.2017 | Budapest - Az adatbázis karbantartása és rendszerfejlesztés miatt vasárnap hajnali 1 és 2 óra között szünetel az úthasználati jogosultságok értékesítése - tájékoztatta a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) pénteken az MTI-t.

Az MNB 19 millió forintra bírságolta a Porsche Bankot

21.07.2017 | Budapest - Az MNB 19 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Porsche Bank Hungária Zrt.-t vállalatirányítási, kockázatkezelési, tőkeszámítási, számviteli, adatszolgáltatási és informatikai tevékenységet érintő hiányosságok miatt, a feltárt jogsértések nem veszélyeztetik a bank megbízható működését - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken az MTI-t.
Dinnyevédjegy bevezetését tervezik

Dinnyevédjegy bevezetését tervezik

21.07.2017 | Budapest - Dinnyevédjegy bevezetését tervezik, hogy a fogyasztók jobban meg tudják különböztetni a magyar dinnyét a külfölditől - mondta Horváth Zoltán, a Baranya megyei kormánymegbízott az M1 aktuális csatornán pénteken.
KSH: májusban is kétszámjegyű növekedést ért el az átlagkereset

KSH: májusban is kétszámjegyű növekedést ért el az átlagkereset

21.07.2017 | Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Májusban a bruttó és a nettó átlagkereset 12,9 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál az áprilisi 14,6 százalékos és a márciusi 12,8 százalékos növekedés után - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 1

Forgalomba kerülhet Európában a Richter antipszichotikuma

21.07.2017 | Budapest - Az Európai Bizottság forgalomba hozatali engedélyt adott ki a Richter új antipszichotikumára, a skizofrén felnőtt betegek kezelését célzó Reagila gyógyszerre (cariprazine), amely az Európai Unió összes tagállamára érvényes - jelentette be a Richter Gedeon Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján, szerdán.
Mások is 240 ezres bért akarnak

Mások is 240 ezres bért akarnak

20.07.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A vendéglátósok után a kereskedelmi dolgozók is bruttó 240 ezer forintos minimum fizetést szeretnének. Az egyik szakszervezetüknél ugyanis attól tartanak, hogy az éttermek és szállodák a jövő januártól magasabb fizetéseikkel elcsábítják majd az ő alkalmazottaikat.

Vizes vb - Borsa Miklós: 84 milliárd forint értékben valósultak meg tartós fejlesztések

20.07.2017 | Balatonfüred - Nyolcvannégymilliárd forint értékben valósultak meg tartós fejlesztések a vizes világbajnokságra Budapesten és Balatonfüreden - közölte a Bp2017 Nonprofit Kft. szóvivője csütörtökön, a nyíltvízi úszóversenyeknek otthont adó Balatonfüreden tartott sajtótájékoztatón.

Egyre kevesebb a málnatermesztő

20.07.2017 | Budapest, Nyíregyháza - Évről évre gyengébb a hazai málnapiac: a munkaerőhiány és az ebből fakadó magas árak miatt egyre kevesebben vágnak bele a termesztésbe, miközben az ellenálló magyar málna reneszánszát éli a külföldi piacon.
Tél tábornok elbánt a méhekkel

Tél tábornok elbánt a méhekkel

20.07.2017 | Nyíregyháza - Ahol nagyfokú volt a pusztulás, ott nullszaldó körül zárhatnak a termelők.

Green Holidays - Eddig 480 millió forint a kárigények összege

20.07.2017 | Budapest - A Green Holidays csődje miatt elmaradt utakkal kapcsolatban bejelentett kárigények összege 480 321 376 forint, a rögzített kárbejelentések száma 1793, amelyben 3256 utas érintett - közölte az Uniqa Biztosító Zrt. a honlapján.

Bérplafon

20.07.2017 | Sajtóhírek szerint népszavazáshoz szükséges aláírásgyűjtésbe kezdhet több ellenzéki párt abban a kérdésben, hogy maximálják-e az állami cégvezetők fizetésének felső határát mintegy másfél millió forintban. Szőke Tímea jegyzete.

Két éve álmodták meg, most kell kifizetni…

20.07.2017 | Hajdú-Bihar - Nyertes települések polgármesterei attól tartanak, hogy mai áron „nem jön ki a matek”.
Az autóipari Sicta Kft. 3,4 milliárd forintos beruházással bővíti felsőzsolcai gyárát

Az autóipari Sicta Kft. 3,4 milliárd forintos beruházással bővíti felsőzsolcai gyárát

19.07.2017 | Budapest/Felsőzsolca - A francia autóipari Sicta Kft. 3,4 milliárd forintos beruházással bővíti felsőzsolcai alkatrészgyárát, ebből a magyar kormány 437 millió forint támogatást biztosít, amely a teljes fejlesztés 13 százaléka - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.
Megint drága a sertéshús

Megint drága a sertéshús

20.07.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Hiába csökkent 27-ről 5 százalékra az áfa másfél éve, most ugyanannyi, vagy még drágább is a sertéshús, mint a csökkentés előtt. A vásárlók vagy az akciókat keresik, vagy kevesebbet vesznek inkább.
Miért jó ez Debrecennek? - Ingatlanvita a közgyűlés ülésén

Miért jó ez Debrecennek? - Ingatlanvita a közgyűlés ülésén

19.07.2017 | Debrecen - Ingatlanhasznosításról és önkormányzati támogatásról is tanácskoztak a képviselők.

Víziközmű szövetség: a bekötővezetékért és vízmérőn kívüli szerelvények beszereléséért továbbra is fizetni kell

19.07.2017 | Budapest - Továbbra is fizetni kell a bekötővezetékek kiépítésért és a vízmérőn kívüli szerelvények beszereléséért, a költségek szolgáltatóként eltérőek lehetnek - közölte a Magyar Víziközmű Szövetség (Mavíz) szerdán az MTI-vel.

Green Holidays - Már július végén megkezdi az Uniqa a kifizetéseket

19.07.2017 | Budapest - Már július végén megkezdi az Uniqa a Green Holidays megalapozottan igényt érvényesítő károsultjai részére az elmaradt vagy meghiúsult utazások után járó kifizetéseket úgynevezett szolgáltatási előleg formájában - közölte az Uniqa az MTI-vel szerdán.

Elkezdődött a dohány betakarítása Kelet-Magyarországon

19.07.2017 | Ófehértó - Elkezdődött a dohány betakarítása Kelet-Magyarországon, a szántóföldi növénynek kedvezett az időjárás, ezért a termelők az idén kiemelkedő dohánytermésben reménykednek.
Ingatlan.com: az európai átlag duplájával drágultak a magyarországi lakóingatlanok

Ingatlan.com: az európai átlag duplájával drágultak a magyarországi lakóingatlanok

19.07.2017 | Budapest - A lakóingatlanok 8 százalékkal drágultak Magyarországon az első negyedévben az előző év azonos időszakához képest, ami az Európai Unió átlagos lakásár-emelkedésének a duplája, és a hatodik legnagyobb uniós drágulási ütemnek felel meg - közölte az ingatlan.com szerdán, az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) adatai alapján.
Jobban járnak a gyengébb búzával a hajdú-bihari gazdák?

Jobban járnak a gyengébb búzával a hajdú-bihari gazdák?

19.07.2017 | Hajdú-Bihar - Ha néhány napig nem esik, akkor a hét végére befejeződhet a búza aratása a megyében.
Több tízezres béremelés a vendéglátásban és a szállodaiparban?

Több tízezres béremelés a vendéglátásban és a szállodaiparban?

20.07.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Bruttó 240 ezres minimum fizetésre számíthatnak januártól az éttermek és a szállodák dolgozói. A turisztikai munkaadók ugyanis havi 60 ezer forinttal megtoldanák a jövő évi szakmunkás minimálbért - az érdekképviseletük szerint, így akarják leküzdeni a rekord magas munkaerőhiányt.
Hazai ízekkel ostromolják a piacot Nádudvaron

Hazai ízekkel ostromolják a piacot Nádudvaron

19.07.2017 | Nádudvar - Néhány éve a cég jövője is kérdéses volt, ma viszont már a holnapra tekintenek előre.

Olcsóbb lesz a Nemzeti Közművek sűrítettföldgáz-szolgáltatása

19.07.2017 | Budapest - Az állami vagy helyi önkormányzati feladatot ellátók jogosulttá váltak a közlekedési célra felhasznált földgáz jövedéki adójának visszaigénylésére július 1-jétől, a változás jelentős lépés a környezet védelme és a gazdaságos közlekedési formák további terjedése érdekében - hívta fel a figyelmet a NKM Nemzeti Közművek Zrt. szerdai közleményében.

Egyre többen üdülnének a Tiszántúlon

19.07.2017 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Idén reneszánszukat élik az üdülőépítések, elsősorban a Tiszántúli területek törnek rohamosan előre.
Komoly fejlesztések előtt a puszta faluja

Komoly fejlesztések előtt a puszta faluja

19.07.2017 | Hortobágy - Egészségügyi és kulturális fejlesztésekre 200 millió forintot nyert pályázaton Hortobágy önkormányzata.
Az eső okozott némi fejtörést

Az eső okozott némi fejtörést

19.07.2017 | Szabolcs-Szatmár-Bereg - A fogadó és a tároló kapacitás elegendőnek tűnik, képes kiszolgálni a felmerülő igényeket.

Az MNB felfüggesztette a Kulcs-Soft részvények tőzsdei kereskedését

19.07.2017 | Budapest - Az MNB szerdától átmenetileg felfüggesztette a Kulcs-Soft részvények tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat. A moratórium a jegybank által előírt rendkívüli tájékoztatás Kulcs-Soft Nyrt. általi közzétételéig marad érvényben - közöte a Magyar Nemzeti Bank.
Dízelbotrány - Több mint hárommillió Mercedest hív vissza a Daimler

Dízelbotrány - Több mint hárommillió Mercedest hív vissza a Daimler

19.07.2017 | Budapest - A Daimler visszahív szervizelésre több mint hárommillió Mercedes-Benz típusú gépkocsit - közölte kedden a német autógyártó.
A több minimálbér még nem minden

A több minimálbér még nem minden

18.07.2017 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az év eleji jelentős mértékű béremelés pontosan a kisvállalkozásoknál dolgozókat érinti a leginkább.
Csodafegyver a béremelés?

Csodafegyver a béremelés?

18.07.2017 | Legalábbis makrogazdasági szempontból, mondták elemzők még a minimálbér és a kötelező bérminimum jelentős emelését megelőzően. Hiszen: a minimálbér-emelés az összes bért magával húzhatja, így több pénz marad a zsebünkben, amit fogyasztásra költünk, a fogyasztás pedig tovább növelheti a GDP-t, a közmunkások elkezdenek minimálbéres állásokat vállalni, ami jót fog tenni a munkaerőpiacnak. Ugyanakkor az már az össznépi emelést megelőzően is félő volt, hogy főként a kisebb cégek vagy csődbe mennek a költségnövekedés miatt, vagy a feketegazdaságot választják. Petneházi Attila írása.

Lezárult az európai közlekedési szolgáltatások mobilfizetési projektje

18.07.2017 | Budapest - Lezárult az európai határokon átnyúló Mobinet mobilitás-menedzsment projekt, amely számos közlekedési szolgáltatást tesz elérhetővé az Európai Unió tagállamaiban - közölte a fejlesztésben részt vevő Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az MTI-vel kedden.

Malmi búza helyett inkább takarmányt?

18.07.2017 | Hajdú-Bihar - Még a legkövérebb földeken is jókora eltérések mutatkoznak a hektáronkénti hozamokban.
Szemétügy: dübörög a központosítás Hajdú-Biharban

Szemétügy: dübörög a központosítás Hajdú-Biharban

18.07.2017 | Debrecen - Hulladékszállításról, támogatásokról is döntenek a képviselők.
Jó eredménnyel zárta a tavalyi évet a Nyírerdő

Jó eredménnyel zárta a tavalyi évet a Nyírerdő

18.07.2017 | Nyíregyháza - A Zalaerdő Zrt., a Nyírerdő Zrt. és a Sefag Zrt. volt 2016-ban a három legnagyobb eredményt elérő állami erdészet a Földművelésügyi Minisztérium (FM) által felügyelt erdőgazdaságok közül – írja a Világgazdaság.
Videó: Új kutatási program a Debreceni Egyetemen, állatház és feldolgozóüzem is épülhet

Videó: Új kutatási program a Debreceni Egyetemen, állatház és feldolgozóüzem is épülhet

18.07.2017 | Debrecen - A termőföldtől egészen az asztalig nyomon követheti majd a Debreceni Egyetemen megtermelt terményeket a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar egy pályázat támogatásával.

Hegyközségek Nemzeti Tanácsa: új szabályok a 10 tonna feletti szőlőértékesítésben

18.07.2017 | Budapest - A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) az idei szüretben új értékesítési és vásárlási szabályokat vezetett be a borszőlőre, július közepétől az uniós szabályoknak megfelelő szabványos szerződésmintákat kell alkalmazni.

Elégedett a NAV az ADÓtraffipax eredményeivel

18.07.2017 | Budapest - Növeli az adóbevételeket, a kiadott nyugták és a bejelentett alkalmazottak számát az ADÓtraffipax, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának főoldalán megtalálható rovatban megyékre lebontva előre közlik, hogy melyik időszakban hova mennek ellenőrizni az adóhatóság munkatársai és mit vizsgálnak - mondta el Kiss Péter András, a NAV adószakmai szóvivője az M1 aktuális csatornán kedden.

Először bírságolt a jegybank az együttműködési kötelezettség megsértése miatt

18.07.2017 | Budapest - A tavalyi jogszabályi szigorítás óta először szabott ki bírságot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzügyi fogyasztói jogviták rendezéséhez kapcsolódó együttműködési kötelezettség megsértése miatt egy biztosításközvetítőre, mert az nem jelent meg személyesen a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) előtti eljárásban. A bírsággal sújtott CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. közölte, hogy a jövőben mindig képviseltetni fogja magát a személyes meghallgatásokon.
Előző
123456  
 


hirdetés