Hozzászólás: Lássunk tisztán a Quaestor-ügyben!

Hozzászólás: Lássunk tisztán a Quaestor-ügyben!

6 órája | Debrecen - Quaestor-ügy: soha nem adják fel címen július 30-án megjelent cikkünkhöz szólt hozzá olvasónk, s leveléhez számos dokumentumot is küldött, melyek közlésére itt nincs mód.
tovább »
Csökken a gázolaj ára

Csökken a gázolaj ára

1 napja | Budapest, 2015. augusztus 3., hétfő (MTI) - Csökkenti bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benziné nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.
tovább »

A Tigáz kérésére visszavonta egyetemes gázszolgáltatói engedélyét az energetikai hivatal

14 perce Budapest, 2015. augusztus 4., kedd (MTI) - A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2016. október 1-jei határidővel a vállalat kérésére visszavonta a Tigáz Zrt. egyetemes gázszolgáltatási engedélyét - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
tovább »

Két állami szolgáltató társaság ellenőrzését fejezte be az ÁSZ

13 perce Budapest, 2015. augusztus 4., kedd (MTI) - Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) befejezte az állami tulajdonú Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) 2010-2013-as időszakra kiterjedő ellenőrzését, amely során egyebek mellett elszámolási hiányosságokat talált - közölte az ÁSZ kedden az MTI-vel.
tovább »

Megbírságolta a MagNet Bankot az MNB

47 perce Budapest, 2015. augusztus 4., kedd (MTI) - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) átfogó vizsgálata végén 10 millió forintra bírságolta a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.-t, egyúttal arra kötelezte a bankot, hogy a feltárt szabálytalanságokat szeptember végéig küszöbölje ki.
tovább »

Megjelent az M34-es gyorsforgalmi út tervezési tendere

3 órája | Budapest, 2015. augusztus 4., kedd (MTI) - A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. nyílt közbeszerzést írt ki az M34 gyorsforgalmi út Vásárosnamény-Záhony közötti szakaszának tervezésére - a felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
tovább »

Emirates: a magyarok több mint negyede nyaral külföldön

5 órája | Budapest, 2015. augusztus 4., kedd (MTI) - A magyarok 27 százaléka nyaral külföldön az idén, az utasok fele repülővel utazik - derül ki az Emirates légitársaság megbízásából készített reprezentatív kutatásból.
tovább »

Portfolio.hu - Barcza György: idén 32 százalékra csökkenhet az államadósság devizaaránya

7 órája | Budapest, 2015. augusztus 4., kedd (MTI) - Az év eleji 37-ről 32 százalékra csökkenhet idén a magyar államadósság devizaaránya, a reális távlati cél pedig a 25 százalék elérése - mondta Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója a portfolio.hu-nak.
tovább »

Lövedékes játékok akadtak fenn a fogyasztóvédelmi vizsgálaton

1 perce Budapest, 2015. augusztus 4., kedd (MTI) – Összesen 27 fajta lövedékes játékot, 4 különböző szempontból tesztelt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), a játékok harmada fennakadt a vizsgálatok többségén – közölte a hatóság kedden az MTI-vel.
tovább »

Áfacsalás a liszttel: tiltakozó molnárok

9 órája | Debrecen - Évente mintegy százezer tonna liszt értékesítésére terjedhet ki a hazai feketegazdaság.
tovább »

Parragh: demagóg és felelőtlen ötlet a férfiak korai nyugdíjazása

10 órája | Budapest, 2015. augusztus 4., kedd (MTI) - Demagógnak és felelőtlennek nevezte a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulására vonatkozó kezdeményezéseket Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az M1 aktuális csatornán kedden reggel.
tovább »

Az extrém sportok baleseteire csak üzleti biztosítás köthető

10 órája | Budapest, 2015. augusztus 4., kedd (MTI) - A kötelező egészségbiztosítás 2007. óta nem fedezi az extrém sportok során bekövetkező balesetek ellátási költségeit, erre üzleti alapú biztosítást kell kötni, amely drágább a hagyományos balesetbiztosításnál - közölte az Union Biztosító az MTI-vel.
tovább »

Puerto Rico fizetésképtelenné vált

11 órája | Washington, 2015. augusztus 3., hétfő (MTI) - A havi 483 millió dollár hétfőn esedékes törlesztő részletének zömét kifizette ugyan Puerto Rico a New York-i bankoknak, ám a sziget Államháztartási Társasága a főleg helyi hitelezőknek járó 58 millió dollárból mindössze 628 ezer dollárt törlesztett. A Moody's befektetői szolgálata szerint az Egyesült Államok teljes jogú önkormányzattal rendelkező társult állama ezzel csődbe jutott.
tovább »

Az amerikai erőművek károsanyag-kibocsátásának 32 százalékos csökkentését rendelte el Obama elnök

11 órája | Washington, 2015. augusztus 3., hétfő (MTI) - A klímaváltozás elleni küzdelem jegyében a 2005-ös szinttel szembeni 32 százalékos csökkentést irányzott elő 2030-ig az erőművek széndioxid-kibocsátásában az amerikai Tisztaenergia-program, amelyet hétfőn ismertetett a Fehér Házban Barack Obama elnök és Gina McCarthy, a Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) igazgatója.
tovább »

Libor-botrány - Tizennégy évet kapott az ügy első elítéltje Londonban

11 órája | London, 2015. augusztus 3., hétfő (MTI) - Tizennégy évi szabadságvesztésre ítélte egy londoni bíróság hétfőn az úgynevezett Libor-botrány egyik vádlottját. Tom Hayes az ügy első elítéltje Nagy-Britanniában.
tovább »

ENKSZ: a Főgáz lesz a teljes lakosság földgázszolgáltatója

12 órája | Budapest, 2015. augusztus 3., hétfő (MTI) - A Főgáz Zrt. lesz a teljes lakosság földgázszolgáltatója Magyarországon 2016 végére - közölte a Főgázt szakmailag irányító ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. hétfőn az MTI-vel.
tovább »

Fogyasztói érdekek megsértése miatt milliós bírságot kapott a UPC és az Invitel

1 napja | Budapest, 2015. augusztus 3., hétfő (MTI) - Fogyasztói érdekeket sértő magatartása miatt az Invitel 80 millió, a UPC 10 millió forint bírságot kapott - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hétfőn az MTI-vel.
tovább »

NGM: nőtt a feketefoglalkoztatás aránya a munkaügyi jogsértések között

1 napja | Budapest, 2015. augusztus 3., hétfő (MTI) - Nőtt a feketefoglalkoztatás aránya, idén az első fél évben a munkaügyi jogsértéssel érintett munkavállalók 14 százalékát, 4609 embert foglalkoztattak munkaszerződés és bejelentés nélkül, míg tavaly 11 százalék volt ez az arány - derült ki az ellenőrzést végző Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatás-felügyeleti főosztályának hétfőn közzétett jelentéséből.
tovább »

GVH: kötelezettségvállalással zárultak a légzésfigyelő eszközökkel kapcsolatos eljárások

1 napja | Budapest, 2015. augusztus 3., hétfő (MTI) - A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a Baby Paradise Kft. és az Angelstore Kft. légzésfigyelő készülékeivel kapcsolatban, az ügy az érintett cégek kötelezettségvállalásával zárult - közölte a GVH hétfőn az MTI-vel.
tovább »

Jelentős összegű babakötvényt vásároltak a megtakarítók a kincstártól

1 napja | Budapest, 2015. augusztus 3., hétfő (MTI) - A babakötvényekből eddig 17 milliárd forintnyit vásároltak a megtakarítók, emellett 800 milliárd forint lakossági állampapír és egymilliárdnyi euró kötvény van a magánbefektetők birtokában - mondta Balatoni Ildikó, a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese hétfőn délelőtt az M1 aktuális csatornán.
tovább »

Videoton Holding – Az első fél évben tizenöt százalékkal több árbevétel, mint tavaly

1 napja | Székesfehérvár, 2015. augusztus 3., (MTI) - A Videoton vállalatcsoport a 2015-ös év első felében 15 százalékkal növelte árbevételét, amely így meghaladta a 82 milliárd forintot a nem konszolidált adatok szerint - közölte a magyar tulajdonban lévő cég hétfőn az MTI-vel.
tovább »

Brókerbotrány - Felszámoló: hamarosan lezárul a Hungária Értékpapír hiánymegállapítása

1 napja | Budapest, 2015. augusztus 3., hétfő (MTI) - A végéhez közeledik a felszámolás alatt álló Hungária Értékpapír Zrt. "f.a." felszámolójának hiánymegállapítási vizsgálata és folyamatban van az ügyfelekkel való egyeztetés - közölte a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) hétfőn a honlapján.
tovább »

Brókerbotrány - A Buda-Cash károsultak a felszámolás során befolyt osztalékhoz is hozzájutnak

1 napja | Budapest, 2015. augusztus 3., hétfő (MTI) - A felszámolás során befolyt osztalékhoz is hozzájutnak a Buda-Cash károsultak - közölte hétfőn a felszámolást végző Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN).
tovább »

Devizahitelek - Varga Mihály: augusztusban egyeztet a kormány a devizaalapú autóhitelek forintosításáról

1 napja | Budapest, 2015. augusztus 3., hétfő (MTI) - Az előterjesztés elkészült, a kormány várhatóan az augusztus végi kormányülésen tárgyalja majd a gépjármű-devizahitelekkel kapcsolatos kérdéseket, köztük a forintosítást - válaszolta kérdésre a nemzetgazdasági miniszter hétfőn, az új fővárosi központi kórházról szóló aláírásgyűjtési ív aláírását követően.
tovább »

Párizsban is megnyitotta irodáját az MNB

1 napja | Budapest, 2015. augusztus 3., hétfő (MTI) - A hamburgi iroda júliusi megnyitását követően hétfőn megkezdte működését Párizsban is a Magyar Nemzeti Bank nemzetközi irodája - olvasható a jegybank honlapján.
tovább »

Fónagy: kedvező változásokat hoz az utasoknak a vasút műszaki fejlesztése

1 napja | Budapest, 2015. augusztus 3., hétfő (MTI) - Egységes menetrendet, - tarifát és -jegyrendszert hoz a vasút folyamatban lévő műszaki fejlesztése, emellett átláthatóvá válik az utastájékoztatás is - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn délelőtt az M1 aktuális csatornán.
tovább »
Zsugorodott a táblagéppiac

Zsugorodott a táblagéppiac

1 napja | A második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest 7,0 százalékkal, az első negyedévihez képest pedig 3,9 százalékkal 44,7 millióra csökkent a világpiacon értékesített táblagépek száma az IDC felmérése szerint.
tovább »

Javult a cafeteriát tervező cégek aránya

1 napja | Debrecen - A kis- és középvállalkozásoknál dolgozók számíthatnak leginkább cafeteriára.
tovább »

Lassuló gazdasági pályán vagyunk

1 napja | Debrecen - Hitelbesorolásunk várhatóan javul, a bóvliból való kikerülés azonban 2016-ra csúszhat.
tovább »
Elsős lesz a gyerek? 30-40 ezer forintba kerül…

Elsős lesz a gyerek? 30-40 ezer forintba kerül…

1 napja | Miskolc - Az iskolakezdés, legalább 30–40 ezer forintba kerül az elsősöknek, még úgy is, hogy ingyen van a tankönyv. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő meghirdetője néhány hasznos tippet gyűjtött össze a leendő elsősök szüleinek.
tovább »
Lassan több energiát fogyasztunk nyáron, mint télen

Lassan több energiát fogyasztunk nyáron, mint télen

02.08.2015 | Miskolc - A jó hőszigetelés nem csak télen, de nyáron is segít a komfortos lakás kialakításában. A megfelelő vastagságú hőszigetelés a téli gázszámla kordában tartása mellett a nyári villanyszámlára is jótékony hatással van.
tovább »

A tavalyihoz hasonló szőlőtermésre számít a hegyközségi tanács elnöke

02.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 2., vasárnap (MTI) - A tavalyihoz hasonló szőlőtermésre számít a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke; Tornai Tamás a Kossuth rádió G7 gazdasági magazinjában vasárnap azt mondta, pontos becslési adatokat a jövő héten elején tudnak majd közölni.
tovább »

A szabad felhasználású diákhitel kamata 4,9 százalék

02.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 2., vasárnap (MTI) - A szabad felhasználású diákhitel kamata 4,9 százalékra csökkent július 1-jétől, ez a legalacsonyabb kamat a diákhitel 14 évvel ezelőtti bevezetése óta - közölte a Diákhitel Központ vezérigazgatója.
tovább »

Nő a kereslet a garanciacégek készfizető kezességével biztosított folyószámlahitelek iránt

02.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 2., vasárnap (MTI) - A Garantiqa tapasztalatai szerint az utóbbi hónapokban nőtt a mikro- és kisvállalkozások körében a társaság készfizető kezességével biztosított folyószámlahitelek iránti kereslet, arra számítanak, hogy a folyamat a jövőben tovább erősödik.
tovább »

Banki elszámolás - A forinthitelek elszámolásában 1,2 millió érintett ügylet van az OTP-nél

02.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 2., vasárnap (MTI) - Az OTP Banknál a forinthitelek elszámolásában 1,2 millió érintett ügylet van, ezekből mintegy 240 ezer az élő forint hitelszerződés - mondta Kovács Antal, az OTP vezérigazgató-helyettese az MTI-nek adott interjúban.
tovább »

Czerván György: javuló jövedelmi viszonyokat tükröz a növekvő magyarországi mézfogyasztás

01.08.2015 | Jászberény, 2015. augusztus 1., szombat (MTI) - Egyre többen fogyasztanak mézet Magyarországon, ez a tudatos táplálkozás fejlődését és a javuló jövedelmi viszonyokat tükrözi – mondta az agrárgazdaságért felelős államtitkár a XXVIII. jászberényi Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozó megnyitóján szombaton.
tovább »
Egységbe formálják a megyei takarékszövetkezeteket

Egységbe formálják a megyei takarékszövetkezeteket

01.08.2015 | Balmazújváros - Nem jár elbocsátásokkal a beolvadás, egy-egy fiók viszont megszűnik.
tovább »
Átalakulóban van a megyei takarékszövetkezeti szektor

Átalakulóban van a megyei takarékszövetkezeti szektor

01.08.2015 | Balmazújváros - Kistelepülésen vannak a fiókjaik – több mint 1400 –, alig kevesebb, mint a nagy bankoknak.
tovább »
Banki elszámolás - Kezdődik a forinthitelek és a ténylegesen devizában törlesztett hitelek elszámolása

Banki elszámolás - Kezdődik a forinthitelek és a ténylegesen devizában törlesztett hitelek elszámolása

01.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 1., szombat (MTI) - Augusztus elsején indul az elszámolás a forinthitelesekkel és a kölcsönüket ténylegesen devizában törlesztőkkel: a bankok szeptember 30-ig számolhatnak el érintett ügyfeleikkel.
tovább »
Mintegy 93 milliárd forint tartozásuk volt májusban a magyar energiafogyasztóknak

Mintegy 93 milliárd forint tartozásuk volt májusban a magyar energiafogyasztóknak

01.08.2015 | Budapest, 2015. július 31., péntek (MTI) - Csaknem kétmillió magyar energiafogyasztónak volt kifizetetlen hátraléka, 92,997 milliárd forint értékben május elsejei adatok szerint - közölte Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter pénteken, megjegyezve azonban, hogy a nyilvántartások bizonytalansága miatt ez az adat csak tájékoztató jellegű.
tovább »
2,5 milliárd forintot fordít a kormány a Kisvárdai Várfürdő és környékének fejlesztésére

2,5 milliárd forintot fordít a kormány a Kisvárdai Várfürdő és környékének fejlesztésére

01.08.2015 | Budapest, 2015. július 31., péntek (MTI) - Három év alatt összesen 2,5 milliárd forintot fordít a kormány a Kisvárdai Várfürdő és környéke fejlesztésére és korszerűsítésére. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.
tovább »

Főgáz: a korábbi szolgáltatók hajthatják be a gázszámla-tartozásokat

01.08.2015 | Budapest, 2015. július 31., péntek (MTI) - A Főgáz Zrt. nem tárgyalt a gázszámla-tartozások elengedéséről, átvételéről a többi földgázszolgáltatóval, így a fogyasztók átvétele után is a korábbi szolgáltatónál maradnak a tartozások, amit utóbbiak jogi eszközökkel is behajthatnak - közölte a Főgáz pénteken az MTI-vel.
tovább »

Fónagy: az utasbarát vasúti szolgáltatás kialakítása a következő feladat

01.08.2015 | Budapest, 2015. július 31., péntek (MTI) - Magyarországon a vasúttal kapcsolatos műszaki fejlesztési irányok jók, a következő időszakban a feladat ezen vívmányok átültetése az utasok jobb kiszolgálása érdekében - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára péntek este az M1 aktuális csatornán.
tovább »

Négyszázmillió forint központi forrásra pályázhattak az önkéntes tűzoltóságok

31.07.2015 | Budapest, 2015. július 31., péntek (MTI) - Az idén négyszázmillió forintnyi központi forrásra pályázhattak az önkéntes tűzoltóságok - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteken a honlapján.
tovább »
Tagad a fiktív foglalkoztatással vádolt szociális szövetkezet

Tagad a fiktív foglalkoztatással vádolt szociális szövetkezet

31.07.2015 | Debrecen - „Megalapozatlan vádak” – reagált a szociális szövetkezet.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Barbi, a nap szépe

Barbi szabadidejét szívesen tölti sportolással.
tovább »
További hírek a Gazdaság kategóriából
A Tigáz kérésére visszavonta egyetemes gázszolgáltatói engedélyét az energetikai hivatal
Budapest, 2015. augusztus 4., kedd (MTI) - A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2016. október [...] tovább »
Két állami szolgáltató társaság ellenőrzését fejezte be az ÁSZ
Budapest, 2015. augusztus 4., kedd (MTI) - Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) befejezte az állami tulajdonú Nemzeti [...] tovább »
Megbírságolta a MagNet Bankot az MNB
Budapest, 2015. augusztus 4., kedd (MTI) - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) átfogó vizsgálata végén 10 millió forintra [...] tovább »
Megjelent az M34-es gyorsforgalmi út tervezési tendere
Budapest, 2015. augusztus 4., kedd (MTI) - A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. nyílt közbeszerzést írt [...] tovább »
Emirates: a magyarok több mint negyede nyaral külföldön
Budapest, 2015. augusztus 4., kedd (MTI) - A magyarok 27 százaléka nyaral külföldön az idén, az utasok fele [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálásahirdetés