Több mint hatmilliárd forint foglalkoztatásra

Több mint hatmilliárd forint foglalkoztatásra

5 órája | Hajdú-Bihar - A gazdaságilag nem aktív emberek tartoznak az egyik kiemelt célcsoportba.
Javulhat a foglalkoztatás a határ menti régióban

Javulhat a foglalkoztatás a határ menti régióban

1 napja | Tarpa – A hazai kormány eltökélt célja, hogy az magyar-ukrán határ menti térségbe minél több beruházást hozzon, erre a jövőben egy 30 milliárd forintos keret áll a rendelkezésünkre.

Élelmiszer-minőség - Aldi: a cég sajátmárkás termékei minden országban egyforma minőségűek

9 órája | Budapest - Semmilyen különbség nincs az Aldi több országban is forgalmazott sajátmárkás termékeinek minősége között, az üzletlánc által is árult, más nemzetközi márkák gyártói viszont maguk felelnek a minőségért - hangsúlyozta Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója a társaság biatorbágyi központjában rendezett pénteki sajtóbeszélgetésen.

Kutatás: a termékmegjelenítések közül a virtuális reklámokat találjuk a legirritálóbbnak

9 órája | Budapest - Az emberek a termékmegjelenítések közül a virtuális reklámokat találják a legirritálóbbnak - ez az eredménye a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság (NMHH) Médiatanácsának megrendelésére készült kutatásnak.

Orbán: elszámoltathatóvá kell tenni a globális tőke képviselőit

12 órája | Budapest - Elszámoltathatóvá, átláthatóvá kell tenni azokat a Magyarországon tevékenykedő nemzetközi szervezeteket, amelyek civilnek nevezik magukat, de valójában a globális tőke érdekeit képviselve próbálják befolyásolni a magyar közéletet külföldről kapott pénzből, fizetett aktivistákkal - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Sikeresen pályáztak az önkéntesek

Sikeresen pályáztak az önkéntesek

1 napja | Hajdú-Bihar - A megyében több önkéntes mentőszervezet és önkéntes tűzoltó egyesület is nyert a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kiírt pályázaton.

Segíteni akarják a régiós együttműködést

1 napja | Debrecen - Megyeháza adott otthont a „CLUSTERS3: A klaszterpolitikák szerepének növelése az intelligens szakosodás alapú kutatási és innovációs stratégiák sikeres megvalósításáért” projekt 2. regionális szakértői ülésének csütörtök délelőtt.

NGM: 22 milliárd forint értékben jelentek meg gazdasági és fenntarthatósági fejlesztési pályázatok

1 napja | Budapest - Újabb két, a helyi gazdaságfejlesztést és a fenntartható városi környezet fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent meg, illetve emelkedett egy nyitott felhívás összege a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, összesen 22 milliárd forint értékben - tájékoztatta az MTI-t Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön.

FM: 5 milliárd forintot kapnak a gazdák az agrárkárok enyhítésére

1 napja | Budapest - A kedvezőtlen időjárás miatt tavaly bekövetkezett agrárkárok enyhítésére a Földművelésügyi Minisztérium (FM) 5 milliárd forintot ad mintegy 3300 gazdának - közölte az FM csütörtökön az MTI-vel.
Önerőre sem futja mindenkinek

Önerőre sem futja mindenkinek

1 napja | Hajdú-Bihar - Minél kisebb egy település, annál égetőbb szüksége van az uniós pályázati pénzekre.

Fontos határidő a vállalkozók számára

23.02.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Idén már elektronikusan, ügyfélkapun át kell eljuttatniuk kész bevallásukat a NAV-hoz.

Akiknek több pénzük van…

23.02.2017 | Budapest - Meghatározó az online bankolás szerepe Magyarországon a magasabb jövedelműek között.

Czibere: 6,3 milliárdos felzárkóztató program indul az alacsony végzettségűek részére

22.02.2017 | Mátészalka - Áprilisban a hátrányos helyzetű és alacsony iskolai végzettségű emberek foglalkoztatásának elősegítésére 6,3 milliárd forint keretösszegű felzárkóztató program indul - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán.
Brexit: a halogatás mindenkinek megfelel?

Brexit: a halogatás mindenkinek megfelel?

22.02.2017 | Debrecen - A professzor szerint a Brexit körüli helyzet legalább annyira abszurd, mint az elhíresült macska.
Félmilliárd is megmaradhat Tokaj-Hegyalján

Félmilliárd is megmaradhat Tokaj-Hegyalján

22.02.2017 | Tokaj-Hegyalja - Egyedülálló kezdeményezésbe kezdtek Tokaj-hegyalján a szőlészekért és borászokért.
A világ élelmiszertermelésének egyötöde vész kárba a túlfogyasztás és szemétbe dobás miatt

A világ élelmiszertermelésének egyötöde vész kárba a túlfogyasztás és szemétbe dobás miatt

22.02.2017 | London - A világ élelmiszertermelésének mintegy 20 százaléka vész kárba amiatt, hogy az emberek a szükségesnél többet fogyasztanak, és mert az élelmiszerek egy része a szemétbe kerül - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport.

MNB: tisztességtelen díjemelések miatt közel 4 milliárd forintot fizettek vissza a bankok az ügyfeleknek

22.02.2017 | Budapest - A bankszámláknál, bankkártyáknál történt tisztességtelen díjemelések miatt közel 4 milliárd forintot fizettek vissza az ügyben érintett hitelintézetek 995 ezer ügyfélnek - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Csökkent a gázolaj ára

22.02.2017 | Budapest - Csökkentette bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.
Milyen lakásra elég 15 millió?

Milyen lakásra elég 15 millió?

22.02.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A használt lakások piaca továbbra is élénk, az áremelkedés pedig megingásokkal közel három éve folyamatos.

A hegyközségek tanácsa tervet dolgoz ki a szőlőértékesítés szabályozására

22.02.2017 | Budapest - A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) tervezetet dolgoz ki a szőlőértékesítés szabályozására, a szőlész-borász szakmaközi szervezet a 2017-es szüret zökkenőmentes lebonyolítása érdekében augusztusra új típusú árprognózis közzétételét tervezi - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Növekszik a bankjukhoz hű ügyfelek aránya

22.02.2017 | Debrecen - A fogyasztók ismerete és az ajánlatok személyre szabása a kulcs az ügyfelek megtartásában.
Ha sorra mondanak fel a dolgozók…

Ha sorra mondanak fel a dolgozók…

22.02.2017 | Budapest - Hogyan deríthetjük ki, hogy valójában miért lépnek ki a munkavállalók a cégünktől?

NGM: új program a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítésére

21.02.2017 | Budapest - Indul a Lépj a piacra! program szerdán a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítésére - nyilatkozta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-nek kedden.
Videó: Kölcsönösen segíthetik egymást

Videó: Kölcsönösen segíthetik egymást

22.02.2017 | Debrecen - Több területen is komoly fejlődést remél az egyetem az együttműködéstől.
Már a válság előtti áron kelnek el a lakások

Már a válság előtti áron kelnek el a lakások

21.02.2017 | Miskolc - Még mindig jól pörög az ingatlanpiac a városokban, vidéken kevésbé.

Száz százalék

21.02.2017 | Nem vagyok híve a por­leveseknek. Már jó ideje a csomagolásukon látható gőzölgő, gazdagon tálalt húsleves képe sem téveszt meg. Tudom, ha megfőzöm, akkor csak sós meleg vizet kapok, némi zöldségnek látszó tárggyal, ami nyomokban tésztát is tartalmaz. Szántó Rita írása.
Kötelező a törzstőke 3 millió forintra emelése

Kötelező a törzstőke 3 millió forintra emelése

21.02.2017 | Borsod-Abaúj-Zemplén - Fontos változásokra kell figyelni a korlátolt felelősségű társaságoknál.

Újabb öt, a helyi gazdaság- és turizmusfejlesztést, energetikai korszerűsítést támogató pályázati felhívás jelent meg

21.02.2017 | Budapest - Újabb öt, a helyi gazdaság- és turizmusfejlesztést, energetikai korszerűsítést és fenntartható városi környezet fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent meg, illetve emelkedett két nyitott felhívás összege a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP), összesen 92,9 milliárd forint értékben - tájékoztatta az MTI-t Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára kedden.
Nemzetek és tehetségek

Nemzetek és tehetségek

21.02.2017 | Budapest - A felmérés azt vizsgálja, hogy az országok milyen hatékonyan kezelik és kamatoztatják a tehetséget.
OGY - Megszűnik több közigazgatási illeték és díj

OGY - Megszűnik több közigazgatási illeték és díj

21.02.2017 | Budapest - Több közigazgatási illeték és igazgatási szolgáltatási díj megszüntetéséről döntött kedden a parlament a kormány javaslatára.
Bankmonitor.hu: csökkentek a lakosság banki kiadásai

Bankmonitor.hu: csökkentek a lakosság banki kiadásai

21.02.2017 | Budapest - Egy év alatt 4,2 százalékkal csökkentek a lakosság banki kiadásai, főként azért, mert a hozamcsökkenés jóvoltából a lakáshitelek havi törlesztőrészletei elmaradtak a 2016 első negyedéviektől - derül ki a Bankmonitor.hu legfrissebb felméréséből.

HENT: rákot és meddőséget okozhatnak a hamis növényvédő szerek

21.02.2017 | Budapest - A hamisított növényvédő szereknek súlyos egészségkárosító hatásuk lehet az emberi szervezetre, olyan veszélyes és toxikus szennyezéseket, ellenőrizetlen melléktermékeket is tartalmazhatnak, amelyek rákkeltő vagy ivarsejt-károsító hatásúak - közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) kedden az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) legfrissebb jelentése alapján.
Csapjon csak az asztalra!

Csapjon csak az asztalra!

21.02.2017 | Ki nem állhatom a megkülönböztetést, a kettős mércét, legyen bármiről is szó! Jól tette Fazekas miniszter úr, hogy elrendelte a hazai és külföldi kiskereskedelmekben kapható azonos termékek újabb átfogó vizsgálatát! Kovács Zsolt jegyzete.

Rétvári: eddig 36 ezer család vette igénybe a csokot

21.02.2017 | Budapest - A bevezetés óta eltelt másfél évben összesen 36 ezer család vette igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) 87 milliárdos összegben, vagyis egy család átlagosan mintegy 2,4 millió forint támogatásban részesült - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az LMP-s Schmuck Erzsébet írásbeli kérdésére. Rétvári Bence az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában jelezte: ez havi átlagban mintegy kétezer igénylőt és 4,8 milliárd forint kifizetett támogatást jelent.

A NAV figyelembe veszi, hogy üzemzavar van az Ügyfélkapu rendszerében

21.02.2017 | Budapest - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eljárása során figyelembe veszi, amennyiben az ügyfelek önhibájukon kívül esnek késedelembe - tette közzé az adóhatóság honlapján azzal kapcsolatban, hogy hétfőn üzemzavart észleltek az Ügyfélkaput használni kívánó adózók.

Adót vetne ki a robotokra Bill Gates

20.02.2017 | Washington - A robotok nem fizetnek személyi jövedelemadót és társasági adót sem, ezáltal pedig igazságtalan előnyökhöz jutnak az emberekkel szemben - véli Bill Gates, a Microsoft informatikai óriásvállalat társalapítója, aki azt javasolta, hogy a kormányok vessenek ki robotadót az automatizálás lassításának és más típusú foglalkoztatási formák felkutatásának érdekében.

Szijjártó Péter: Magyarország gázellátása 2021-ig biztosított

20.02.2017 | Budapest - Minden elemében létrejött az a megállapodás, amely biztosítja Magyarország gázellátását 2021-ig - olvasható Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Mesterházy Attila szocialista országgyűlési képviselőnek adott válaszában.
Előtakarékosság után nagyobb lakásba mehet

Előtakarékosság után nagyobb lakásba mehet

20.02.2017 | Hajdúnánás - Az új bérlakás-koncep­ci­óról is döntött a nánási önkormányzati képviselő-testület a legutóbbi ülésén.
Megindult a borsodi lakáspiac is, de az árak még mindig alacsonyak

Megindult a borsodi lakáspiac is, de az árak még mindig alacsonyak

20.02.2017 | Borsod-Abaúj-Zemplén - Míg a téglalakásoké 36%-kal, a panelek négyzetméter árai pedig 23%-kal drágultak az utóbbi két évben megyénkben, a családi házak átlagos négyzetméterenkénti árai alig emelkedtek. De Borsod-Abaúj-Zemplén megye ingatlanárai még így is 13-48%-kal elmaradnak az ország más megyéihez képest.

Az ügynökök halála

20.02.2017 | Az ügynök halála nagyszerű színdarab. Willy Loman, az elhasznált, elkopott kereskedelmi ügynök drámája. Amikor láttam a darabot, a hatvanas években itthon még nem voltak ilyen ügynökök, a szocialista embertípusba ez nem fért bele. Kiss László írása.
Minimálbér-emelés: panasz nincs, feszültség van

Minimálbér-emelés: panasz nincs, feszültség van

20.02.2017 | Miskolc - Vannak munkáltatók, melyek minimálbér-emelés helyett kiskaput keresnek.
Csökken a gázolaj ára

Csökken a gázolaj ára

20.02.2017 | Budapest - Csökkenti bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Varga: idén is jelentősen emelkedhetnek a bérek

20.02.2017 | Budapest - Idén is jelentősen, 10 százalék körül emelkedhetnek a reálbérek - mondta kérdésre válaszolva hétfőn Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter budapesti sajtótájékoztatóján.

FM: átfogó vizsgálat kezdődött az eltérő minőségben forgalmazott élelmiszerek miatt

20.02.2017 | Budapest - Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter elrendelte a hazai és a külföldi kiskereskedelemben kapható azonos termékek újabb átfogó vizsgálatát - közölte Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Varga Mihály: beszállítói fejlesztési programot indít a kormány

20.02.2017 | Budapest - A kormány 2 éves beszállítói fejlesztési programot indít, amelynek keretösszege 2017-2018-ra együttesen 14 milliárd forint lesz - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
Előző
123456  
 


hirdetés