Megkezdődött a nyári időszámítás

Megkezdődött a nyári időszámítás

3 órája | Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Megkezdődött a nyári időszámítás, az órákat éjjel 2 órakor 3 órára kellett átállítani. A módosítás miatt változik a közösségi közlekedés menetrendje is.
Hét bank 30 százalékkal növeli a bankkártya-elfogadóhelyek számát

Hét bank 30 százalékkal növeli a bankkártya-elfogadóhelyek számát

20 órája | Budapest - Csaknem 30 százalékkal növeli hét bank a bankkártya-terminálok számát a kormány modern elektronikus fizetési módok elterjedését célzó programjának segítségével - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szombaton az MTI-vel.

Magyarországon a lakóépületek 80 százaléka energiahatékonysági szempontból nem megfelelő

24 órája | Budapest - Magyarországon a lakóépületek 80 százaléka energiahatékonysági szempontból nem megfelelő, az elpazarolt energia a falakon, az ablakon, 25 százaléka pedig a tetőn át távozik, miközben csak a tető hőszigetelésével a fűtésszámla 10 százaléka is megspórolható - olvasható a szigetelőanyagokat gyártó Knauf Insulation és a Tető Építők Egyesülete közös közleményében.
Még tovább nőtt az érdeklődés belföldi szálláshelyeink iránt

Még tovább nőtt az érdeklődés belföldi szálláshelyeink iránt

22 órája | Debrecen - Minden igényt kielégítő utazásiajánlat-mustra zajlik három napon át a Nagyerdei Stadionban található Hallban.

Médiatanács: 220 ezer forintos bírságról döntött a hatóság

24.03.2017 | Budapest - A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa 220 ezer forint bírsággal sújtotta a Magyar Katolikus Rádió Alapítvány üzemeltette Szent István Rádiót, mert a médiaszolgáltató január 2-8. közötti törökszentmiklósi adása közben többek között eltért a hálózatos műsorstruktúrától, négy százalékkal alulteljesítette a szöveg napi saját műsoridőhöz vállalt 60 százalékos arányát - áll az NMHH által az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben.

Módosították a német autópályadíjról szóló szabályokat

24.03.2017 | Berlin - A német törvényhozás alsóháza (Bundestag) pénteken módosította a külföldi autósokat is terhelő úthasználati díj szabályait. Az ellenzék és több tartomány elutasítja a kormánypárti frakciók szavazataival elfogadott törvényt, amely várhatóan nem lép életbe a jelenlegi, szeptemberig tartó ciklusban.
Védőhálót a tyúkok feje fölé!

Védőhálót a tyúkok feje fölé!

24.03.2017 | Hajdú-Bihar - Az országos főállatorvos hazánk egész területére elrendelte a baromfik zártan tartását. Vajon meddig?

FM: fokozottan ellenőrzik a Brazíliából származó húsokat a magyar határállomásokon

24.03.2017 | Budapest - A Brazíliából érkező hústermékek fokozott vizsgálatát rendelte el Bognár Lajos országos főállatorvos - hasonlóan uniós kollégáihoz - miután a brazil hatóságok súlyos szabálytalanságokat tártak fel a múlt héten az ország legnagyobb húsfeldolgozó vállalatainál - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI érdeklődésére pénteken.
A turisztikai ágazatban is központ akar lenni Debrecen

A turisztikai ágazatban is központ akar lenni Debrecen

24.03.2017 | Debrecen - A turisztikai ágazatban is a keleti régió központja akar lenni Debrecen - mondta a 27. debreceni utazási vásár megnyitóján a város alpolgármestere.
Az állattenyésztés kihívásairól adtak elő a Kossuth-gyakorlóban

Az állattenyésztés kihívásairól adtak elő a Kossuth-gyakorlóban

24.03.2017 | Debrecen - A népesség gyarapodása miatt növekedő élelmiszerigényről és a biotechnológia forradalmi szerepéről is beszélt Jávor András rektorhelyettes a Debreceni Egyetem Kossuth Gyakorlójának tehetséggondozó programsorozatában.

Beperelte a Heinekent a Szorakész és a Szava

24.03.2017 | Budapest - Beperelte a Heinekent a Szovjetunióban volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete (Szorakész) a Szabadságvédő Alapítvány (Szava) jogvédő támogatásával a Fővárosi Törvényszéken pénteken, mert álláspontjuk szerint sérti az áldozatokat a sörgyártó termékein található vörös csillag.

Fónagy János: áprilisban kaphatják meg a megemelt fizetést az állami cégeknél dolgozók

24.03.2017 | Budapest - Várhatóan áprilisban kapják meg a megemelt fizetést az állami cégeknél dolgozók, januárig visszamenőleg - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.
A medvehagyma gyűjtésének szabályira hívja fel a figyelmet a Nébih

A medvehagyma gyűjtésének szabályira hívja fel a figyelmet a Nébih

24.03.2017 | Budapest - A medvehagyma gyűjtése engedélyhez kötött, és mivel élelmiszernek minősül, ezért árusításkor ugyanazok az általános jelölési, nyomon követési előírások vonatkoznak rá, mint a termesztett zöldségekre, gyümölcsökre - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Sajószöged költségvetéséről döntöttek

24.03.2017 | Sajószöged - Sajószöged Községi Önkormányzat Képviselő-testülete csütörtök délutáni ülésén fogadta el a település ez évi költségvetését, amely stabilan biztosítja az egész éves működést. Elfogadták az intézmények térítési díjáról szóló önkormányzati rendeletet és döntöttek egy, az önkormányzat tulajdonában lévő telep értékesítéséről.
Vízgazdálkodási programot indít a Miskolci Egyetem kutatócsoportja

Vízgazdálkodási programot indít a Miskolci Egyetem kutatócsoportja

24.03.2017 | Budapest, Miskolc - Innovatív vízgazdálkodási kutatási programot indít a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) keretében, a 677 millió forint költségvetésű projekt 100 százalékos vissza nem térítendő európai uniós támogatást kap - jelentette be Madarász Tamás, az INNOVÍZ projekt felelőse csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

24.03.2017 | Budapest - Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, amely október utolsó vasárnapjáig tart. Az órákat vasárnap hajnali 2 órakor 3 órára kell állítani, ezzel a módszerrel Magyarország 1980 óta spórol energiát.

Új kihívások előtt a magyar mezőgazdaság

24.03.2017 | Budapest - Érdemes lehet a gazdának a jobb minőségű tárolást és minőségmegőrzést választani.

Adóemeléstől rettegnek az építőiparban

24.03.2017 | Budapest - Az 5 százalékos áfakulcs véglegesítésével enyhíthetne a kormány a kapacitásgondokon.
Szándékosan alulfizetik a nőket

Szándékosan alulfizetik a nőket

24.03.2017 | Nyíregyháza - Egy nőnek 20 százalékkal kell többet dolgoznia ugyanannyi fizetésért, mint egy férfinak.
Lázár: a kormánynak kötelessége megvédeni a magyar vállalkozásokat egy multitól

Lázár: a kormánynak kötelessége megvédeni a magyar vállalkozásokat egy multitól

23.03.2017 | Budapest - A magyar kormány és a magyar parlamenti képviselők kötelessége, hogy megvédjenek minden magyar vállalkozást egy nagy multinacionális vállalkozástól, amely a hatalmát fitogtatja - jelentette ki Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón az Igazi Csíki Sör ügyében.
Illegális bevándorlás - Lázár: elfogadhatatlan, végrehajthatatlan a strasbourgi ítélet

Illegális bevándorlás - Lázár: elfogadhatatlan, végrehajthatatlan a strasbourgi ítélet

23.03.2017 | Budapest - Elfogadhatatlannak és végrehajthatatlannak tartja Lázár János miniszter azt a strasbourgi bírósági ítéletet, amely elmarasztalta Magyarországot két bangladesi kiutasítása miatt.

A GVH versenyfelügyeleti eljárást indított a Booking.com Hungary Kft. ellen

23.03.2017 | Budapest - Versenyfelügyeleti eljárását indított 2017. március 7-én a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Booking.com Hungary Kft. és a Booking.com International B.V. ellen, és ezzel egyidejűleg kizárólag a magyar cégnél előzetes értesítés nélküli helyszíni vizsgálatot is tartott a hivatal - erősítette meg a magyar sajtóban megjelent információkat Basa Andrea, a GVH sajtószóvivője csütörtökön az MTI-nek.

Az MNB 20 millió forintra bírságolta a Cofidist

23.03.2017 | Budapest - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 20 millió forint bírsággal sújtotta a Cofidis magyarországi fióktelepét, mert a cég egyes szerződéseinél megsértette a fogyasztók túlzott eladósodásának elkerülését célzó adósságfék-szabályokat.

A kormány 40,5 milliárd forintot biztosít idén az állami cégeknek béremelésre

23.03.2017 | Budapest - A kormány idén 40,46 milliárd forintot biztosít az állami tulajdonú cégeknek a bérek emelésére, és rendelkezett arról is, hogy a következő években további jelentős forrást kapjanak bérfejlesztésre ezek a vállalatok. A kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.
Fórum és börze a legjobb gyakornoki helyekért Debrecenben

Fórum és börze a legjobb gyakornoki helyekért Debrecenben

23.03.2017 | Debrecen - A hallgatók az aktuális gyakornoki lehetőségekkel ismerkedtek, az oktatók és a fogadó cégek pedig a képzéssel kapcsolatos fejlesztési elképzeléseiket vitatták meg a Debreceni Egyetem Böszörmény úti campusán tartott fórumon.
Több bevétellel számolhatnak

Több bevétellel számolhatnak

23 órája | Balmazújváros - A tavalyi költségvetésben betervezett bevételeket több mint 70 százalékkal teljesítette túl a város, ezért a költségvetési rendeletet módosítani kellett. A tételes felsorolásból az is megtudható, hogy nem csak a beruházásokhoz kapott támogatások és a központi költségvetésből a településnek juttatott források növelték meg a bevételi főösszeget, az önkormányzat saját bevételei is meghaladták az előirányzatokat.
Uniós bíróság: ellentétes az uniós joggal a magyar szankcionálás az úthasználati díj megfizetésének elmulasztása miatt

Uniós bíróság: ellentétes az uniós joggal a magyar szankcionálás az úthasználati díj megfizetésének elmulasztása miatt

23.03.2017 | Brüsszel - Ellentétes az uniós joggal az a magyar szabályozás, amely az úthasználati díj megfizetésének elmulasztását úgy bünteti, hogy nem veszi figyelembe a jogsértés súlyát, a szabályok bármekkora megsértése esetén átalányösszegű bírság kiszabását írja elő - mondta ki ítéletében az Európai Unió Bírósága szerdán.
Közfoglalkoztatás: a jóból is…

Közfoglalkoztatás: a jóból is…

24.03.2017 | Hajdú-Bihar - Ha a cégvezetőkön múlna, ők bizony még keményebb eszközöket vetnének be a „közmunkafronton”.
Az üzleti életbe is beépítik a digitális kommunikációt

Az üzleti életbe is beépítik a digitális kommunikációt

23.03.2017 | Debrecen - Az informatika által lehet a leggyorsabban megragadni az emberek figyelmét.
Közfogi

Közfogi

23.03.2017 | A közfoglalkoztatás 2011-es megváltoztatásakor a kormány kapott hideget-meleget, vádolták a szegények kizsákmányolásával, szociális érzéketlenséggel, az ellenzéki média állami rabszolgatelepeket vizionált. A magam liberális szemléletével nézve is felvöröslött pár kövér kérdőjel, az viszont világos volt, hogy a henyélés további „segélyezése” a lehető legrosszabb válasz. Ratalics László írása.
Okostantermet adtak át Miskolcon

Okostantermet adtak át Miskolcon

23.03.2017 | Miskolc - Az országban elsőként adtak át úgynevezett okostantermet szociális központban Miskolcon, az Ökumenikus Segélyszervezet és a Samsung Electronics Magyar Zrt. egyedülálló együttműködésének köszönhetően szerdán.
Fónagy: jelentős mértékben fejlesztik az úthálózatot

Fónagy: jelentős mértékben fejlesztik az úthálózatot

23.03.2017 | Miskolc - Az úthálózat jelentős fejlesztése kezdődik az országban, sok tízmilliárd forintból, uniós és hazai forrásból - mondta Fónagy János, a Közlekedéstudományi Egyesület elnöke az országos elnökség kibővített vezetőségi ülése előtt újságíróknak Miskolcon szerdán.
Videó: Debrecen is felveszi a harcot a minőségi élelmiszerekért

Videó: Debrecen is felveszi a harcot a minőségi élelmiszerekért

22.03.2017 | Debrecen - A gabonatermesztés fejlesztésén, rég nemesített fajták új technológiákkal történő piacra juttatásán dolgozik egy nemzetközi konzorcium tagjaként a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara.

Az adóbevallások tervezetének ellenőrzését kéri a NAV az ügyfelektől

22.03.2017 | Budapest - A személyijövedelemadó-bevallás adóhatóság által elkészített tervezetének ellenőrzését kéri az ügyfelektől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy a dokumentumok hiánytalanok legyenek a május 22-i leadási határidőre.
NépmesePontok létrehozására írt ki pályázatot a kormány

NépmesePontok létrehozására írt ki pályázatot a kormány

22.03.2017 | Budapest - A magyar népmesekincs továbbadását és a gyerekek kompetenciafejlesztését szolgáló NépmesePontok létrehozására írt ki pályázatot a kormány csaknem 1,2 milliárd forint értékben.
Czibere: megújul a szociális ágazat képzési programja

Czibere: megújul a szociális ágazat képzési programja

22.03.2017 | Budapest - Megújul a szociális ágazat képzési, továbbképzési programja, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében uniós forrásból 12 milliárd forintot szánnak erre - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten.
Tervezéstől a költözésig

Tervezéstől a költözésig

22.03.2017 | Debrecen - A Kölcsey Központ ad helyet a II. Cívis Fészek Építőipari Kiállításnak május 20–21-én.

A közmunkából vissza a versenyszférába!

22.03.2017 | Hajdú-Bihar - A közfoglalkoztatottakból „rendes” munkásokat faragnának némi segítséggel a cégek.

Csökkent a gázolaj ára

22.03.2017 | Budapest - Csökkentette bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.
A mínuszok ellenére jó gyümölcstermés lehet

A mínuszok ellenére jó gyümölcstermés lehet

22.03.2017 | Debrecen - A Debreceni bőtermő rügyei sérültek jelentősebben, itt a minta negyede károsodott.
Lázár Jánosékat nem lehet átverni vándorló állatokkal és néhány zsák gombával

Lázár Jánosékat nem lehet átverni vándorló állatokkal és néhány zsák gombával

22.03.2017 | Budapest - Meg akarja akadályozni a Miniszterelnökség, hogy egyes fiatal gazdálkodók úgy jussanak európai uniós támogatásokhoz a tárca felügyelete alatt álló Vidékfejlesztési Programban (VP), hogy a pályázati feltételek teljesítéséhez egyik telepről a másikra hajtják a haszonállatokat.

Tokaji Március Nagykóstoló hetven pincészet boraival

21.03.2017 | Budapest - Hetven tokaj-hegyaljai pincészet több mint 160 borával és több különleges mesterkurzussal várja a közönséget a Tokaji Március Nagykóstoló szombaton a budapesti Corinthia Hotelbe.

Az MNB 20 millió forintra bírságolta a CIG Pannónia Biztosítót

21.03.2017 | Budapest - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiszervezési és biztosításközvetítői jogsértések miatt 20 millió forint bírság megfizetésére, és a jogszabályszerű működésre kötelezte a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-t (CIG Pannónia Biztosító), a biztosító már megkezdte a feltárt hiányosságok rendezését.
Videó: Olcsóbb lehet a trappista sajt

Videó: Olcsóbb lehet a trappista sajt

21.03.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A trappista sajt és a felvágottak áfá-ja is öt százalékra csökkenhet - ezt a földművelésügyi miniszter közölte az RTL Híradójával, miután a hal és a vad adójának általa kezdeményezett mérsékléséről kérdezték.
Videó: Nagy betűs lesz a kilónkénti ár

Videó: Nagy betűs lesz a kilónkénti ár

21.03.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nagyobb betűkkel kell kiírni a tojás kilónkénti árát hétfőtől, ezt a Nemzetgazdasági Minisztérium rendelete mondja ki. Szerintük a vásárlókat megtéveszthetik a darabárak, és a magyar termelők is rosszul járnak a látszólag olcsóbb import tojás miatt.
Előző
123456  
 


hirdetés