Lassabb bővülés várható

Lassabb bővülés várható

33 perce Debrecen - Javuló, de a tavalyitól elmaradó mutatókra számít a GKI éves előrejelzésében.
tovább »
Quaestor - Vasárnapra halasztották az őrizetbe vettek tárgyalását

Quaestor - Vasárnapra halasztották az őrizetbe vettek tárgyalását

3 órája | Budapest, 2015. március 28., szombat (MTI) - Vasárnapra halasztották a döntést arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezzék-e a Quaestor-ügyben őrizetbe vetteket.
tovább »

Közlemény - NAV: Van még esély!

26 perce Miskolc - Van még esélye a fizetésképtelen helyzetben lévő cégeknek, ha csődöt jelentenek. A csődeljárás alatt ugyanis lehetőségük van, hogy rendezzék a tartozásaikat a hitelezőikkel, akár egyes tartozások elengedése, átütemezése mellett.
tovább »

Kis Miklós Zsolt: eredményesek a vidékfejlesztés érdekében tett kormányzati intézkedések

3 órája | Kecskemét, 2015. március 28., szombat (MTI) - Megvan az eredménye az Orbán-kormány 2010 óta a vidékfejlesztés érdekében tett erőfeszítéseinek, mert egyre több a termelői piac, és megduplázódott a regisztrált kistermelők száma – mondta Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szombaton Kiskőrösön, a VI. Duna-Tisza Közi Agrár Expo megnyitóján. A helyi termékek, a kézműves és a tanyasi termékek is reneszánszukat élik, 2010 óta már túl vagyunk a kétszázadik termelői piac átadásán, a regisztrált kistermelők száma megduplázódott, meghaladja a tízezret – hangsúlyozta az államtitkár.
tovább »
Kedvez az idő a mezőgazdáknak

Kedvez az idő a mezőgazdáknak

5 órája | Debrecen - A napsütéses órák száma mintegy másfélszerese volt az ilyenkor szokásosnak.
tovább »

Húsvét - Az idén magasabb a magyar húsvéti bárány ára, mint a múlt évben

6 órája | Budapest, 2014. április 28., szombat (MTI) - A tavalyinál mintegy 15-20 eurócenttel drágább a magyar húsvéti bárány kilója az idén, az exportszállítások azonban a legjobb esetben is a múlt évi szintet érhetik csak el - közölte Bátor Árpád, a Juh Terméktanács elnöke az MTI megkeresésére.
tovább »

Utazok.hu: már minden második utazó online foglal szállást

6 órája | Budapest, 2015. március 28., szombat (MTI) - Az utazok.hu becslése szerint a mintegy 60 milliárd forintos teljes belföldi szállásdíj-bevétel felét az online szállásközvetítők generálják, ami jelentősen hozzájárul a magyar turisztikai piac évi várható 8-10 százalékos növekedéséhez.
tovább »
Szijjártó Péter megnyitotta a magyar kereskedőházat Santiago de Chilében

Szijjártó Péter megnyitotta a magyar kereskedőházat Santiago de Chilében

4 órája | Washington, 2015. március 28., szombat (MTI) - Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megnyitotta a Magyar Nemzeti Kereskedőház Santiago de Chile-i irodáját pénteken.
tovább »

Feketelista.hu: kényszertörléssel szűnik meg a cégek háromnegyede

7 órája | Budapest, 2015. március 28., szombat (MTI) - Összesen 42 ezer céget töröltek Magyarországon tavaly, háromnegyedük kényszertörlés miatt volt kénytelen beszüntetni tevékenységét; ezzel az eljárással 31 ezer társaságot tiltottak ki a piacról, míg tavalyelőtt mintegy 15 ezret - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis az MTI-vel.
tovább »

Leminősítette Görögországot a Fitch, valós lehetőségnek tartja a csődöt

8 órája | London, 2015. március 27., péntek (MTI) - Leminősítette Görögország eddig is mélyen spekulatív - vagyis messze nem befektetési ajánlású - államadós-besorolását pénteken a Fitch Ratings, egyebek mellett azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy megnőtt a görög szuverén törlesztési csőd kockázata.
tovább »

NMHH: 50 millió forintos hangjátékpályázatot írt ki a médiatanács

7 órája | Budapest, 2015. március 27., péntek (MTI) - Április 21-éig adhatják be hangjátékok és hangjátéksorozatok terveit a pályázók a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának 50 millió forintos pályázatára, amelynek felhívása a nap folyamán jelenik meg a Magyar Média Mecenatúra programot lebonyolító mecenatura.mtva.hu honlapon - áll az NMHH pénteki közleményében.
tovább »

Illés és Halmai cége többségi tulajdont szerzett a Haladásban

8 órája | Szombathely, 2015. március 27., péntek (MTI) - Két korábbi válogatott játékos, Illés Béla és Halmai Gábor fémjelezte Halmill Kft. többségi tulajdont szerzett a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságban.
tovább »

A CIB csoport 104,14 milliárd forint veszteséggel zárta a tavalyi évet

10 órája | Budapest, 2015. március 27., péntek (MTI) - A CIB csoport adózás utáni vesztesége 104,14 milliárd forint volt 2014-ben a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok alapján, konszolidáltan számítva - közölte a bank az MTI-vel pénteken.
tovább »

Sztrájkbizottság alakult a Magyar Posta értékszállító cégénél

10 órája | Budapest, 2015. március 27., péntek (MTI) - Sztrájkbizottságot alakított az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének a JNT Security Kft.-nél működő tagszervezete pénteken, miután a bértárgyalásokat csütörtökön megszakította - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége az MTI-vel.
tovább »
Quaestor - Három embert őrizetbe vettek, a kormányfő szerint a kincstárban biztonságban lehetnének a közpénzek

Quaestor - Három embert őrizetbe vettek, a kormányfő szerint a kincstárban biztonságban lehetnének a közpénzek

21 órája | Budapest, 2015. március 27., péntek (MTI) - Három embert, köztük a Quaestor cégcsoport elnök-vezérigazgatóját, Tarsoly Csabát gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették a rendőrök. Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában arról beszélt, a brókerügy megmutatta: hiányzik Magyarországon egy olyan kincstári rendszer, amely megfelelő kondíciókkal biztosítaná a közpénzek, benne az önkormányzati pénzek "parkoltatását". Közölte: a kormányfő két héttel a Quaestor-ügy kirobbanása előtt utasította a minisztereket, vegyék ki vélhetően kockázatos helyen lévő pénzeiket. Egyes ellenzéki pártok politikusok érintettségét, más pártok a legfőbb ügyész felelősségét firtatták pénteken.
tovább »

Forinthitelek - Elhalasztották a határozat kihirdetését a CIB Bank ügyében

1 napja | Budapest, 2015. március 27., péntek (MTI) - Április 10-re halasztotta a Fővárosi Ítélőtábla pénteken a másodfokú határozat kihirdetését a CIB Banknak a magyar állam ellen indított forintalapú szerződésekkel kapcsolatos perében.
tovább »

Egerben tárgyalt a montenegrói gazdasági miniszterhelyettes

1 napja | Eger, 2015. március 27., péntek (MTI) - Faipari, borászati és a gyógyturizmus területén létrejött klaszterekről, valamint az uniós források felhasználásában szerzett tapasztalatokról tájékozódott Egerben a Nina Vujosevic gazdasági miniszterhelyettes vezette, kedd óta Magyarországon tartózkodó montenegrói delegáció - hangzott el a zárókonferenciát követő sajtótájékoztatón pénteken Egerben.
tovább »

Czomba Sándor: a versenyszféra volt a foglalkoztatás bővülésének motorja

1 napja | Budapest, 2015. március 27., péntek (MTI) - Tavaly december és idén február között 111 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma Magyarországon az egy évvel korábbihoz képest, és ezen belül 100 ezren a versenyszférában tudtak elhelyezkedni, vagyis a foglalkoztatás növekedésének motorja egyértelműen a versenyszféra, nem pedig a közfoglalkoztatás vagy a migráció volt - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára pénteken reggel az M1 aktuális csatornán a legfrissebb munkaerő-piaci adatokat kommentálva.
tovább »

KSH: nőtt a foglalkoztatottság december-februárban

1 napja | Budapest, 2015. március 27., péntek (MTI) - A foglalkoztatottak száma meghaladta a 4 millió 124 ezret a tavaly december és idén február közötti három hónap átlagában, amikor 111 ezerrel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
tovább »

KSH: 7,7 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta december-februárban

1 napja | Budapest, 2015. március 27., péntek (MTI) - Az egy évvel korábbihoz képest 24 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma a tavaly december és idén február közötti időszakban, a munkanélküliség 7,7 százalékos szintje pedig 0,7 százalékponttal volt alacsonyabb, mint egy éve - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
tovább »

Magyar Posta: egyre népszerűbb a csekkbefizető automata

1 napja | Budapest, 2015. március 27., péntek (MTI) - A Magyar Posta csekkbefizető automatáin keresztül február elejétől több mint 43 000 csekket fizettek be az ügyfelek, több mint 460 millió forint értékben - közölte a Magyar Posta pénteken az MTI-vel.
tovább »

Opten: négyezerrel csökkenhet idén a cégek száma az építőiparban

1 napja | Budapest, 2015. március 27., péntek (MTI) - Négyezerrel csökkenhet az idén az építőipari cégek száma az első két hónap adatai alapján, mivel az ágazat rendelésállománya stagnál vagy csökken - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató pénteken közzétett adataiból.
tovább »

NGM: Varga Mihállyal tárgyalt a kínai turisztikai hivatal vezetője

1 napja | Budapest, 2015. március 27., péntek (MTI) - Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter megbeszélést folytatott Li Csin-Caóval, a Kínai Turisztikai Hivatal (CNTA) vezetőjével a Budapesten tartott Kína-KKE (Közép- és Kelet-európai országok) turisztikai együttműködés szakmai konferencia keretében - közölte az NGM az MTI-vel pénteken.
tovább »

Több mint 980 millió forintos támogatásból hoztak létre fűrészüzemet Miskolcon

1 napja | Miskolc, 2015. március 27., péntek (MTI) - Az Új Széchenyi Tervből nyert több mint 981 millió forintnyi támogatással épített fel a WIS Holding Zrt. egy európai viszonylatban középméretű, Magyarországon viszont nagynak számító flexibilis, lombos fa fűrészüzemet, amelyet pénteken adtak át Miskolcon.
tovább »

Vasárnapi pihenőnap - Az Alkotmánybírósághoz fordul a Liga és a VOSZ

1 napja | Budapest, 2015. március 27., péntek (MTI) - Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordul a vasárnapi zárva tartás miatt a Liga Szakszervezetek és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), mert álláspontjuk szerint az erről szóló törvényhez nem készült előzetes hatásvizsgálat, és nem volt elegendő idő a felkészülésre; ezek pedig a jogalkotási törvénybe ütköznek - jelentette be Gaskó István, a Liga elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
tovább »
Jegyzet: És nekünk ki szólhat?

Jegyzet: És nekünk ki szólhat?

1 napja | Rosszul olvasom? Rosszul hallom? Először hinni sem akartam a szememnek, fülemnek, hogy Orbán Viktor személyesen bejelentette: a Buda-Cash bedőlése után ő maga kérte a minisztériumokat, hogy nézzék meg, van-e pénzük bármelyik brókercégnél is. És ha van, akkor azonnal vegyék ki onnan. Kovács Zsolt jegyzete.
tovább »
Quaestor - M1: a miniszterelnök a február 25-i kormányülésen adott utasítást a kockázatos pénzek kivételére

Quaestor - M1: a miniszterelnök a február 25-i kormányülésen adott utasítást a kockázatos pénzek kivételére

1 napja | Budapest, 2015. március 27., péntek (MTI) - A Buda-Cash-ügy kirobbanásának másnapján, a február 25-én tartott kormányülésen utasította Orbán Viktor a minisztereket, hogy vizsgálják meg, van-e pénz kockázatos helyeken, és ha igen, azokat vegyék ki - hangzott el a kormányülés emlékeztetőjére hivatkozva az M1 aktuális csatorna péntek déli híradójában.
tovább »
Vasárnapi pihenőnap - Már most vasárnap sem lehetnek nyitva a benzinkutaknál működő üzletek

Vasárnapi pihenőnap - Már most vasárnap sem lehetnek nyitva a benzinkutaknál működő üzletek

1 napja | Budapest, 2015. március 27., péntek (MTI) - Már most vasárnap sem nyithatnak ki a benzinkutak területén működő olyan üzletek, amelyek nem árulnak üzemanyagot, ahogy a kis- és nagykereskedelmi tevékenységet azonos helyen és időben folytatók sem, miután a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent és azóta hatályba is lépett az erről szóló törvénymódosítás.
tovább »

Több mint harmincötezer ember közfoglalkoztatására van lehetőség Borsod-Abaúj-Zemplénben

1 napja | Miskolc, 2015. március 27., péntek (MTI) – Több mint harmincötezer ember közfoglalkoztatására van lehetőség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az idén országos szinten erre a célra 270 milliárd forintot fordítanak, amelyből mintegy 36 milliárd forint jut a megyére – jelentette ki a megyei kormánymegbízott pénteki sajtótájékoztatóján Miskolcon.
tovább »

MEKH: zökkenőmentes volt a téli időszakban a hazai gázellátás

1 napja | Budapest, 2015. március 27., péntek (MTI) - Az idei fűtési szezonban is zavartalan volt a földgázellátás; a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) összesített adatai szerint a 2014/2015-ös téli időszakban több földgázt használtak fel a hazai fogyasztók, mint az előző év azonos időszakában.
tovább »
Buda-Cash/Quaestor - Főügyészség: minden Buda-Cash-károsultat kártalaníthatnak

Buda-Cash/Quaestor - Főügyészség: minden Buda-Cash-károsultat kártalaníthatnak

1 napja | Budapest, 2015. március 27., péntek (MTI) - Mintegy 68 milliárd forint értékű vagyont sikerült biztosítani a Buda-Cash-ügyben, így remény van arra, hogy minden károsultat kártalanítani lehet - tájékoztatta a fővárosi főügyész pénteken az MTI-t. Közölte: a Buda-Cash- és a Quaestor-ügyben a megfeszített munka eredményeként két hét alatt sikerült eljutni a gyanúsításig.
tovább »
Üres álláshelyek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – 13. hét

Üres álláshelyek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – 13. hét

1 napja | Borsod-Abaúj-Zemplén – A B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának a 13. heti, kirendeltségeire vonatkozó üres álláshelyei.
tovább »
Nézőpont: Itt a pénz, hol a program?

Nézőpont: Itt a pénz, hol a program?

1 napja | A kis és középvállalkozások fejlesztési céljainak támogatására a most záruló ciklushoz képest közel négyszer több uniós forrás áll majd rendelkezésre a 2014-2020-as időszakban, de kérdés, hogy ezt hogyan és mire tudja majd felhasználni a vállalkozói réteg. Petneházi Attila írása.
tovább »

Orbán: ha az idén sikeres lesz, ezentúl mindig nyárra készül el a költségvetés

1 napja | Budapest, 2015. március 27., péntek (MTI) - Ha a kormány az idén sikerrel jár a költségvetés nyári elfogadásával, akkor ezentúl minden évben így készíti majd a büdzsét - erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt pénteken a Kossuth Rádióban.
tovább »
Szijjártó Péter megnyitotta a mexikóvárosi magyar kereskedőházat

Szijjártó Péter megnyitotta a mexikóvárosi magyar kereskedőházat

1 napja | Washington, 2015. március 27., péntek (MTI) - Ünnepélyesen megnyitotta a mexikóvárosi magyar kereskedőházat csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki több megállapodást is aláírt a mexikói kormánnyal, és Magyarország megfigyelőként való felvételét kérte a Csendes-óceáni Szövetségbe.
tovább »
Quaestor - Orbán Viktor: hiányzik egy modern kincstár

Quaestor - Orbán Viktor: hiányzik egy modern kincstár

1 napja | Budapest, 2015. március 27., péntek (MTI) - Orbán Viktor miniszterelnök szerint a brókerügy megmutatta, hogy hiányzik Magyarországon egy olyan kincstári rendszer, amely megfelelő kondíciókkal biztosítaná a közpénzek, benne az önkormányzati pénzek "parkoltatását".
tovább »

Quaestor - Őrizetbe vették Tarsoly Csabát

1 napja | Budapest, 2015. március 27., péntek (MTI) - Őrizetbe vették csütörtök éjjel Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát, és gyanúsítottként hallgatták ki csalás bűntette miatt - tájékoztatta ügyvédje, Papp Gábor pénteken az MTI-t. A rendőrség közleménye szerint mindhárom csütörtökön előállított ember őrizetben van.
tovább »

CBRE: az ingatlanbefektetők a kockázatosabb piacok felé tekintenek

1 napja | Budapest, 2015. március 26., csütörtök (MTI) - Nyugat-Európa érett piacain az első osztályú ingatlanok folyamatos hozamcsökkenése jellemző, ezért a befektetők diverzifikálják befektetési stratégiájukat, kockázatvállalási hajlandóságuk nő, az új stratégiákban így helyet kapnak a Magyarországhoz hasonló nem központi piacok – állítja a CBRE Magyarország ingatlantanácsadó az MTI-hez csütörtökön eljuttatott elemzésében.
tovább »

Jelentősen nőtt a Kaposvárra látogató turisták száma

1 napja | Kaposvár, 2015. március 26., csütörtök (MTI) - Évről évre emelkedik a Kaposvárra érkező turisták száma, tavaly jelentősen, 35 százalékkal 65 ezerre nőtt a vendégéjszakák száma - közölte Mayerné Bocska Ágnes, a Tourinform Iroda vezetője csütörtökön Kaposváron egy turisztikai konferencián.
tovább »

Kész az újabb beavatkozásra a cseh jegybank

1 napja | Prága, 2015. március 26., csütörtök (MTI) - Folytatni kívánja beavatkozási politikáját a cseh jegybank, hogy továbbra is 27 korona körül tartsa az euró árfolyamát - közölte Miroslav Singer, a cseh nemzeti bank kormányzója a banktanács csütörtöki ülése utáni sajtótájékoztatón Prágában.
tovább »
Látszat vagy valóság?

Látszat vagy valóság?

1 napja | Debrecen - Így látják a vállalkozások a korrupciós helyzetet 2015 márciusában Magyarországon.
tovább »

Quaestor - Három embert előállított az NNI

1 napja | Budapest, 2015. március 26., csütörtök (MTI) - Három embert előállított a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Quaestor-üggyel összefüggésben csütörtök késő délután - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján. Több internetes portál is úgy értesült, Tarsoly Csaba, a Quaestor tulajdonosa is az előállítottak között van.
tovább »

A KKM támogatja a Magosz kezdeményezését az ukrán gazdák megsegítésére

1 napja | Budapest, 2015. március 26., csütörtök (MTI) - A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) támogatja a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) azon kezdeményezését, hogy az Ukrajnában élő gazdák segítséget kapjanak a tavaszi mezőgazdasági munkák elvégzéséhez.
tovább »

M4-es autópálya - A kivitelező cégek szerint szabályszerűen nyerték el munkákat

1 napja | Budapest, 2015. március 26., csütörtök (MTI) - A Közgép szerint szabályszerűen lefolytatott közbeszerzésen nyerték el az M4-es autópálya egy szakaszának építésére kiírt munkát; a Strabag is azt közölte, hogy szerződésük érvényessége és jogszerűsége megkérdőjelezhetetlen.
tovább »

Megalakult a Magyar Ipari Park Szövetség

1 napja | Siófok, 2015. március 26., csütörtök (MTI) - Megalakult a Magyar Ipari Park Szövetség (MIPSZ) csütörtökön.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Kinga, a nap szépe

Kinga nagyhalászi lány, aki az elmúlt években húgaival számos divatbemutatón és fotózáson vett már részt.
tovább »

További hírek a Gazdaság kategóriából
Közlemény – NAV: Van még esély!
Miskolc - Van még esélye a fizetésképtelen helyzetben lévő cégeknek, ha csődöt jelentenek. A csődeljárás [...] tovább »
Lassabb bővülés várható
Debrecen - Javuló, de a tavalyitól elmaradó mutatókra számít a GKI éves előrejelzésében. tovább »
Kis Miklós Zsolt: eredményesek a vidékfejlesztés érdekében tett kormányzati intézkedések
Kecskemét, 2015. március 28., szombat (MTI) - Megvan az eredménye az Orbán-kormány 2010 óta a vidékfejlesztés [...] tovább »
Quaestor – Vasárnapra halasztották az őrizetbe vettek tárgyalását
Budapest, 2015. március 28., szombat (MTI) - Vasárnapra halasztották a döntést arról, hogy előzetes [...] tovább »
Kedvez az idő a mezőgazdáknak
Debrecen - A napsütéses órák száma mintegy másfélszerese volt az ilyenkor szokásosnak. tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása