Évet értékelt a PRIMOM, a jövő is szóba került

Évet értékelt a PRIMOM, a jövő is szóba került

18 perce Nyíregyháza - A napokban ülésezett a PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány kuratóriuma, melyen az idei év értékelése mellett szó esett a 2017-es tervekről is.
A VOSZ ígéretet vár a csökkentésre

A VOSZ ígéretet vár a csökkentésre

32 perce Budapest, Nyíregyháza - Megyénkből Pekó László és Csekő Balázs vehette át az Év Vállalkozója Díjat.

Ismét elektronikai és vegyipari cégek vezetik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei TOP 100-at

11 perce Miskolc - Idén is elektronikai és vegyipari cégek vezetik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a gazdasági társaságok 2015-ös adóbevallási adatai alapján elkészített TOP 100-as listát - tájékoztatta a kiadványt szerkesztő Észak-Magyarország című napilap szerdán az MTI-t.

Vihar - Több mint ezer kárbejelentés érkezett a múlt heti szélvihar miatt az Aegon és a Groupama biztosítókhoz

2 perce Budapest - Több mint ezer kárbejelentés érkezett a múlt heti szélvihar miatt az MTI által megkérdezett biztosítókhoz.

Palkovics: jövőre tovább emelkednek a bérek a felsőoktatásban, bevált a kancellári rendszer

1 perce Budapest - Az idei növekedés után jövőre tovább emelkednek a bérek a felsőoktatásban - mondta Palkovics László oktatási államtitkár szerdán, budapesti sajtótájékoztatón. Kitért arra is, hogy a kancellári rendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket és zajlik a PPP-konstrukciók kiváltása is.

Kishantos - FM: az Alkotmánybíróság döntése szerint is jogszerűen történt az állami földek hasznosítása

15 perce Budapest - A kishantosi földek ügyében hozott döntésével az Alkotmánybíróság egyértelművé tette, hogy az állam tulajdonában lévő földterületek hasznosítása az alaptörvény előírásaival összhangban történt, tehát a 2010 után kialakított állami földhasznosítási pályázati rendszer teljes mértékben jogszerű - hangsúlyozta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerdán.
Emelkedik az üzemanyagok ára

Emelkedik az üzemanyagok ára

4 órája | Budapest - Emeli bruttó 6-6 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.
Állatoknak adják a lejárt almalevet

Állatoknak adják a lejárt almalevet

4 órája | Derecske - A derecskei gyártó megkapta az engedélyt állatetetés céljára történő felhasználásra.

Inotai András szerint az olaszok nem lépnek ki

4 órája | Budapest, Debrecen - Az olaszok referendum keretében mondtak határozott nemet a tervezett reformokra.

NGM: nem kell adóbevallást készíteni a nyugdíjasoknak járó Erzsébet utalványok után

4 órája | Budapest - Nem kell adóbevallást készíteni a nyugdíjasoknak járó Erzsébet utalványok után - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán.
Átadták a 4-es főút felújított szakaszát

Átadták a 4-es főút felújított szakaszát

2 órája | Bocskaikert - Tasó László: A közlekedésfejlesztés az egyik húzóágazat a magyar gazdaságnak.
MNB: drágák lehetnek a gyorskölcsönök

MNB: drágák lehetnek a gyorskölcsönök

5 órája | Budapest - Jobb elkerülni a hitelfelvételt, mivel egyes konstrukciók elég drágák is lehetnek, a gyorskölcsönök, személyi kölcsönök esetén akár a felvett hitel csaknem dupláját kell visszafizetni a futamidő végén - mondta Fülöp Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője az M1 aktuális csatornán szerdán.
Hamisítás elleni testület: 300 ezer autóban lehet veszélyes a fékrendszer

Hamisítás elleni testület: 300 ezer autóban lehet veszélyes a fékrendszer

5 órája | Budapest - Magyarországon 300 ezer autóban lehet veszélyes a fékrendszer a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) szerint.

MNB: csaknem 60 ezer késedelmes jelzáloghitelessel léptek kapcsolatba a bankok

5 órája | Budapest - Szeptember végéig csaknem 60 ezer késedelmes jelzáloghitelessel léptek kapcsolatba a bankok, és így megindulhatott fizetőképességük helyreállítása - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) intézményi adatszolgáltatások alapján szerdán.

Emelkedett az üzemanyagok ára

7 órája | Budapest - Emelte bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
Addig fialt, míg bővült az ügyfélkör

Addig fialt, míg bővült az ügyfélkör

8 órája | Debrecen, Ebes - Mintegy 500 sértett vár a pénzére, amit polgári perben hajthatnak majd be a vállalkozón – írja a Hajdú-bihari Napló.
TOP 100: idén 152 „fős” a megyei gazdasági elit

TOP 100: idén 152 „fős” a megyei gazdasági elit

8 órája | Miskolc - Az Észak-Magyarország szerdán mutatja be a legeredményesebb Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vállalkozásokat rangsoroló magazinját.

Balog Zoltán: már jövőre munkaszüneti nap lehet a nagypéntek

9 órája | Budapest - Már jövőre munkaszüneti nap lehet a nagypéntek, a törvényjavaslatot támogatja a kormány - hangsúlyozta a benyújtók nevében Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Megváltoztatta a korábbi döntést az Apple és a Samsung vitájában az amerikai legfelsőbb bíróság

9 órája | Washington - Az amerikai szövetségi legfelsőbb bíróság megváltoztatta a korábbi bírósági döntést az Apple és a Samsung vitájában.

GKI: átlagosan 8 százalékos jövő évi béremelést terveztek a cégek novemberben

20 órája | Budapest - Átlagosan 8 százalékos jövő évi béremelést terveztek a cégek novemberben - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. kedden a vállalkozások körében végzett felmérése alapján az MTI-vel.

A GVH 90 millió forintra bírságolta a Vodafone-t

21 órája | Budapest - A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 90 millió forintra bírságolta a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-t (Vodafone), mert jogsértő volt a Vodafone Family tavalyi reklámfilmje - közölte a GVH kedden az MTI-vel.

A kórházak nagy része megkapta a konszolidációs támogatást

19 órája | Budapest - A kórházak jelentős részének számlájára megérkezett a lejárt adósságok fedezetéül szolgáló konszolidációs támogatás kedden - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-vel.

NFM: az éves autópálya-matricák már elővételben is vásárolhatók, az árak nem változnak

1 napja | Budapest - Az idén először új kényelmi szolgáltatásként már az érvényességi idő kezdete előtt, december 8-tól, csütörtöktől megvásárolhatók a következő évre szóló országos és megyei e-matricák - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón. A tárca közleménye szerint az árak nem változnak 2017-re.
Négy sávot hozott a Mikulás

Négy sávot hozott a Mikulás

1 napja | Nyíregyháza - A négysávos Szegfű utca műszaki átadás-­átvétele után kedden az ünnepélyes szalagátvágásra is sor került.
Törésvonalak mentén halad tovább Európa

Törésvonalak mentén halad tovább Európa

1 napja | Nyíregyháza - Hogyan tovább, Európai Unió? – erre a nem könnyű kérdésre keresték a választ a Europe Direct Tájékoztató Központ kerekasztal-beszélgetésének résztvevői kedden a megyeházán.

A jegybank kalkulátorral segíti az ünnepi kiadások megtervezését

1 napja | Budapest - A jegybank háztartási költségvetés-kalkulátorral segíti az ünnepi kiadások megtervezését, a hitel- és lízingválasztó applikációval pedig a piacon elérhető fogyasztási hitelek összehasonlítását - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden az MTI-vel.

NFM: közel 1000 ingatlantulajdonos sikeresen pályázott az Otthon Melege Programban

1 napja | Budapest - Közel 1000 ingatlantulajdonos több mint 1,8 milliárd forint értékben nyert vissza nem térítendő támogatást az Otthon Melege Program családi házak korszerűsítésére irányuló alprogramjának első körben benyújtott pályázatai révén - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel.

Gyenge évet zártak idén a magyar méhészek

1 napja | Gyula - Az elmúlt tíz évben ennyire rossz évet még nem zártak a magyar méhészek, közepes alatti termés, alacsony felvásárlási ár és egy, a méheket tizedelő kórokozó terjedése is nehezítette a munkát - nyilatkozta kedden az MTI-nek a Békés Megyei Méhész Egyesület elnöke.

OGY - Szigorodnak a munkahelyi balesetek bejelentésének szabályai

1 napja | Budapest - Szigorította a munkahelyi balesetek bejelentésének szabályait a parlament a foglalkoztatási törvények módosításával kedden, egyúttal kimondta, hogy a közfoglalkoztatottaknak el kell fogadniuk a felajánlott képzéseket.

OGY - Új közbeszerzési szabályokat alkotott a parlament

1 napja | Budapest - A jövőben három ajánlatot kell bekérni az egymillió forintot elérő, ugyanakkor a közbeszerzési értékhatár alatti szerződésekre is - tartalmazza a közbeszerzésekről szóló törvény és az azzal összefüggő egyes jogszabályok kedden elfogadott módosítása.

Idősek Tanácsa: a nyugdíjasoknak is egyre jobb a helyzetük

1 napja | Budapest - Az Idősek Tanácsának tagja szerint lépésről lépésre haladnak, hogy a nyugdíjasoknak is jobb legyen Magyarországon.

Átadták a Szilícium-völgy több mint 25 millió dollárral járó tudományos díjait

1 napja | San Francisco - Ötödik alkalommal adták át a kimagasló tudományos eredményekért odaítélt, összesen több mint 25 millió dollárral (7,3 milliárd forinttal) járó élettudományi, matematikai és fizikai díjakat vasárnap a kaliforniai Szilícium-völgyben.
Az ingatlanértékesítést, a helyi adózást és megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását is érinti az adócsomag

Az ingatlanértékesítést, a helyi adózást és megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását is érinti az adócsomag

1 napja | Budapest - A versenyképesség növeléséről szóló hétfőn beterjesztett adócsomagban a bérmegállapodás érvényesítésén kívül néhány egyéb ponton is változtat az adószabályokon, így például az ingatlan értékesítésnél, a helyi adónál és a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásánál.

Generációs különbség van a pénzügyi tájékozódási szokásokban

1 napja | Budapest - A negyven évnél fiatalabb korosztályokban már egyértelművé vált a világháló vezető szerepe, ugyanakkor a 40 fölöttiek még főleg a bankfiókokban, személyes tanácsadás keretében ismerkednek a lehetőségekkel – állapította meg a pénzügyi témában folytatott tájékozódásra jellemző szokásokat vizsgáló GfK-elemzés.

Bérben az igazság?

1 napja | Azért a társadalomban él egy nem kicsi nosztalgia a Kádár-éra iránt, amikor az üzletek polcain lényegében bármihez nyúltunk, az támogatott volt. Mégpedig a gondoskodó, atyáskodó állam jóvoltából, és mint azt később megtudtuk, hitelekből. Ez utóbbi tényről azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni a „bezzeg akkor…” múltidézésünk közepette. Kovács Zsolt jegyzete.

Durván drágul jövőre a kenyér

1 napja | Budapest - A kenyér 30 százalékos áremelkedésével kell kalkulálniuk a fogyasztóknak januártól, mivel a sütőiparban növelni kell a béreket a munkaerő megtartása érdekében.

Népszerűek a takarékok

1 napja | Budapest - A takarékszövetkezetek első számú előnye a helyi jelenlét és az ebből következő helyismeret. Működési modelljük lehetővé teszi a kisebb településeken is a fiókok üzemeltetését, és árazásukban is inkább tudnak a helyiek pénztárcájára szabott termékkonstrukciókat kínálni.

Mi lesz a százmilliárdokkal?

1 napja | Budapest - A MOSZ főtitkár-helyettese szerint nem volt érdemes ekkora átszervezésbe kezdeni.

Javult a fogyasztók vásárlási kedve

1 napja | Budapest - Kulcsfontosságú, hogy a munkaerőpiac tovább erősödjön, növekedjen az emberek költése.

NGM: 86,43 millió forint munkavédelmi bírságot szabtak ki az év első kilenc hónapjában

06.12.2016 | Budapest - Az ellenőrzött 12 508 munkáltató 80 százalékánál találtak valamilyen munkavédelmi szabálytalanságot az ellenőrök az év első kilenc hónapjában, a felügyelők 367 esetben összesen 86,43 millió forint munkavédelmi bírságot szabtak ki - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium munkafelügyeleti főosztályának a tárca honlapján közzétett jelentésében.

Tállai: hétfőn benyújtotta a nemzetgazdasági tárca a versenyképesség növeléséről szóló adócsomagot

05.12.2016 | Budapest - Benyújtotta a nemzetgazdasági tárca hétfőn a versenyképesség növeléséről szóló adócsomagot, amely az adócsökkentés többéves programját tartalmazza - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján.

Mazars: nem hoznak drámai fordulatot az adózásban a 2017-es szabályok

05.12.2016 | Budapest - A jövő évi változások nem hoznak drámai fordulatot az adózásban, komoly adminisztrációs teherrel járó új intézkedések nincsenek a csomagban, pontosítások és könnyítések annál inkább - ismerteti a Mazars nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat.

Médiatanács: 104,6 milliós támogatás helyi és körzeti tévéknek műsorgyártásra

05.12.2016 | Budapest - A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa összesen 104,6 millió forint támogatást szavazott meg helyi és körzeti televízióknak a műsorgyártását finanszírozó pályázat legújabb fordulójában - közölte az MTI-vel hétfőn az NMHH.
Adottságainkról csak reálisan

Adottságainkról csak reálisan

05.12.2016 | Balmazújváros - A józan gazdaságpolitika mellett is elkerülhetetlen az államapparátus csökkentése.
Emelkedik az üzemanyagok ára

Emelkedik az üzemanyagok ára

05.12.2016 | Budapest - Emeli bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.
Előző
123456  
 


hirdetés