Bővítik a fizetőparkoló-övezetet

Bővítik a fizetőparkoló-övezetet

1 órája | Debrecen - Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközségnek adja el az önkormányzat az Erzsébet utcai volt bölcsődét.
Rétvári: csütörtökön megkezdődik az Erzsébet-utalványok kézbesítése

Rétvári: csütörtökön megkezdődik az Erzsébet-utalványok kézbesítése

17 órája | Budapest - Csütörtökön megkezdődik az Erzsébet-utalványok kézbesítése; a nyugdíjasoknak és a nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek a postások viszik ki a 10 ezer forintos juttatást - közölte az Emmi parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Lázár: jelentős béremelés várható az egészségügyben és az oktatásban 2018-2020-ban

13 órája | Budapest - Az egészségügyben és az oktatásban 2018-2020-ban jelentős béremelés várható, ami nélkül nem lehet felzárkózni a fejlett nyugati országokhoz - hangsúlyozta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) Gazdasági Csúcstalálkozó című rendezvényén, csütörtökön Budapesten.

Légiszövetség: az online jegyvásárlással és utasfelvétellel a legelégedettebbek az utasok

13 órája | Budapest - A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) legfrissebb felmérése szerint az utasok leginkább az online jegyvásárlással és utasfelvétellel, legkevésbé pedig a határellenőrzéssel és a fedélzeti szórakoztató rendszerekkel elégedettek.

FruitVeb: a gyümölcstermesztők közepes, a zöldségtermelők jó évet zártak

17 órája | Kecskemét - A gyümölcstermesztők a közepesnél valamivel jobb, a zöldségtermelők viszont jó évet zártak 2017-ben - mondta Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeb) elnöke az MTI-nek csütörtökön, Kecskeméten.

Uniós főtanácsnok: jogszerű az alanyi áfamentesség utólagos választásának kizárása

17 órája | Brüsszel/Luxembourg - Az alanyi áfamentesség utólagos választásának lehetőségét kizáró magyar szabályozás nem ellentétes az uniós joggal - ismertette az uniós főtanácsnok indítványát az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága csütörtökön.

Szabálytalanságokat állapított meg az állami halgazdaságoknál az ÁSZ

17 órája | Budapest - Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) lezárta a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. gazdálkodásának 2012-2015 közötti ellenőrzését, a számvevők mindkét társaságnál szabálytalanságokat tártak fel, amelyek nyomán javaslatokat fogalmaztak meg - tájékoztatta az ÁSZ csütörtökön az MTI-t.
Drágább lesz az utazás Debrecenben

Drágább lesz az utazás Debrecenben

17 órája | Debrecen - Emelkednek a DKV viteldíjai és a kiemelt övezetben többet kell majd fizetni a parkolásért.
A Nemzeti Fejlesztési Programirodát és a Grand Tokajt ellenőrizte az ÁSZ

A Nemzeti Fejlesztési Programirodát és a Grand Tokajt ellenőrizte az ÁSZ

18 órája | Budapest, Tolcsva - Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrei szerint az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. (NFP Kft.) vagyongazdálkodása megfelelő volt, működésének szabályozottsága 2013-ban ugyan nem felelt meg az előírásoknak, de a cég pótolta a hiányzó szabályzatokat.
Emmi: jövő nyártól megtéríti a kormány a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját a 20 év alattiaknak

Emmi: jövő nyártól megtéríti a kormány a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját a 20 év alattiaknak

18 órája | Budapest - Megtéríti a kormány a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját 2018. július 1-jétől a 20 évesnél fiatalabbaknak - jelentette be az emberi erőforrások minisztere és a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
Debrecenben tartják a STRING projekt partnertalálkozóját

Debrecenben tartják a STRING projekt partnertalálkozóját

20 órája | Debrecen - Az idei év kezdetétől Debrecen önkormányzata és a Debreceni Egyetem közösen vesz részt az Interreg Europe program keretében megvalósuló nemzetközi STRING (Strategies for Regional Innovative Food Clusters) projektben azzal a céllal, hogy az egyes élelmiszer klaszterek szereplőinek fejlesztésével innovatív körülményeket biztosítson a térség egyre fejlődő élelmiszeriparának.
Márciusban avatják az Ongropack telephelyét

Márciusban avatják az Ongropack telephelyét

23 órája | Szirmabesenyő, Miskolc - Tíz+nyolc hektár, nyolc és félmilliárd forint, 1 milliárd forint és 283 fő – ezek a legfontosabb mutatószámok az Ongropack Kft. szirmabesenyői telephelyén folyó beruházásnál. Azaz, a jelenleg 10 hektáron zajló építkezés mellett további 8 hektáros területet vásároltak a jövőbeni fejlesztésekre gondolván.
Emelnék a temetkezési és parkolási díjakat

Emelnék a temetkezési és parkolási díjakat

24 órája | Debrecen - Számos fontos döntés meghozatalára készül a debreceni önkormányzat közgyűlése csütörtökön.
Emelkedhet a DKV-jegyek és -bérletek ára

Emelkedhet a DKV-jegyek és -bérletek ára

24 órája | Debrecen - Az arcképes havi bérlet 6 500 forintról 6 600-ra drágulhat januártól Debrecenben.
Black Friday kisokos: minden, amit nem árt tudni

Black Friday kisokos: minden, amit nem árt tudni

15 órája | Debrecen - Nagyon fontos megnézni a kereskedő hátterét, legyen az webáruház vagy hagyományos áruház.
Csökken a benzin ára

Csökken a benzin ára

22.11.2017 | Budapest - Csökkenti bruttó 2 forinttal a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik - értesült az MTI piaci forrásból szerdán.
Debrecenben járt a nagyváradi polgármester

Debrecenben járt a nagyváradi polgármester

22.11.2017 | Debrecen - Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere november 22-én találkozott Papp Lászlóval, Debrecen polgármesterével. A két városvezető áttekintette azokat az együttműködési lehetőségeket, amelyeket elsősorban az uniós pályázatok nyitnak meg a települések előtt.

KSH: szeptemberben 13,6 százalékkal nőttek a keresetek

22.11.2017 | Budapest - Szeptemberben 13,6 százalékkal nőttek az átlagkeresetek az egy évvel korábbiakhoz viszonyítva - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Ezzel negyedik hónapja haladja meg a 13 százalékot az átlagkeresetek éves növekedési üteme.

A panelprogram hozta újra divatba

22.11.2017 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Évekkel ezelőtt a távfűtés szitokszónak számított az ingatlanhirdetésekben.
Határt léptek a lakáshitelek

Határt léptek a lakáshitelek

22.11.2017 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az adásvételek több mint felében kölcsön is szerepet játszott.

Csökkent az üzemanyagok ára

22.11.2017 | Budapest - Csökkentette bruttó 8 forinttal a benzin, és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Észak-koreai válság - Az Egyesült Államok újabb észak-koreai és kínai vállalatok ellen hozott szankciókat

22.11.2017 | Washington - Az Egyesült Államok kedden újabb észak-koreai és kínai vállalatok ellen hozott szankciókat, az amerikai pénzügyminisztérium által kiadott rendelkezés 13 tengerhajózási és kereskedelmi vállalatot - köztük 4 észak-koreai és 9 kínai céget - sorol fel.

Kedvezően változhat a lakásvételkor érvényesíthető illetékkedvezmény

22.11.2017 | Budapest - Egy, a parlamentnek kedden benyújtott törvényjavaslat januártól az adózók számára kedvezően módosítaná a magánszemélyek lakásvásárlásakor érvényesíthető illetékalapkedvezmény, illetve illetékmentesség szabályozását.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség egy Fehér könyvben foglalta össze a munkaerőpiac problémáit

22.11.2017 | Budapest - A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) egy Fehér könyv nevű dokumentumban foglalta össze tagjai elvárásait a kormányzati szerepre készülő pártok számára, javaslatokat fogalmazva meg többek között a munka törvénykönyve módosítására, a bérek további emelésére.
TOP 100: Tóth Lászlóé az idei díj

TOP 100: Tóth Lászlóé az idei díj

22.11.2017 | Miskolc - Az Unió Coop Zrt. vezér­igazgatója nyerte el 2017-ben az Észak-­Magyarország TOP 100 Gazdasági Díját.
TOP 100: Megvan, kikből áll 2017-ben a borsodi gazdasági elit

TOP 100: Megvan, kikből áll 2017-ben a borsodi gazdasági elit

22.11.2017 | Miskolc - Három listán rangsoroltuk ebben az évben is a megyei székhelyű vállalkozásokat. Bemutattuk TOP 100-as magazinunkat, és átadtuk az Észak-Magyarország idei Gazdasági Díját kedden.

Mintegy 250 millió forintra pályázhatnak fogyatékkal élőket segítő szervezetek

21.11.2017 | Budapest - Mintegy 250 millió forintra pályázhatnak a fogyatékkal élők társadalmi befogadását és önállóságát segítő szervezetek az év végétől - jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
Év végéig minden munkavállalónak ki kell adni az idei szabadságot

Év végéig minden munkavállalónak ki kell adni az idei szabadságot

21.11.2017 | Budapest - Év végéig minden munkavállalónak ki kell adni az idei szabadságot a törvény szerint, ettől csak néhány esetben lehet eltérni - hívta fel a figyelmet a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. keddi MTI-nek küldött közleményében.

Az MNB 27,5 millió forintra bírságolta a Budapest Bankot és az Oney Magyarországot

21.11.2017 | Budapest - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 18 millió, illetve 9,5 millió forint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta a Budapest Bank Zrt.-t és az Oney Magyarország Zrt.-t többek között a teljes hiteldíj mutató (thm) feltüntetésére vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt - közölte a jegybank az MTI-vel kedden.
TOP 100: kiderül, kik alkotják a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elitet

TOP 100: kiderül, kik alkotják a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elitet

21.11.2017 | Miskolc - Kedden délután mutatjuk be és adjuk át az idei TOP 100 magazint.
Egyszerre van hiány és felesleg munkaerőből

Egyszerre van hiány és felesleg munkaerőből

21.11.2017 | Debrecen - A magyar gazdaság előtt álló legnagyobb probléma a legfontosabb termelőeszköz, a humán tőke megtalálása és megtartása – fogalmazott Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a szervezet által tartott munkaerőpiaci konferencián hétfőn.

Segítik az iskola- és pályaválasztást az NI-nál

20.11.2017 | Debrecen - Elsőként az Epreskerti Általános Iskolában tartottak tematikus napot.

A Skoda 2020-tól elektromos autókat is gyárt

20.11.2017 | Budapest - A Volkswagen német konszernhez tartozó Skoda Auto 2020-tól megkezdi az elektromos autók gyártását - jelentette be a cseh autógyártó.

Roszatom: minden biztonsági előírásnak megfelelnek az új paksi blokkok

20.11.2017 | Budapest - Minden biztonsági előírásnak, így a fukusimai erőmű-katasztrófa utáni szigorúbb előírásoknak is megfelelnek majd a paksi atomerőmű új blokkjai - mondta Kirill Komarov, a Roszatom nemzetközi üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettese hétfőn Budapesten, az Atomex-Europe nukleáris ipari beszállítók konferenciáján.

Szijjártó Péter: Európa nem tudja biztosítani versenyképességét és biztonságát a hatékony együttműködés nélkül Ázsiával

20.11.2017 | Budapest/Najpjido - A világban zajló rendkívüli mélységű és sebességű változások nyomán kialakult új világrendben Európa nem tudja biztosítani versenyképességét és biztonságát anélkül, hogy hatékonyan együttműködne Ázsiával - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a mianmari fővárosból hétfőn az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

Paksi bővítés - Roszatom: több mint negyven százalék lehet a magyar beszállítói arány a Paks II.-ben

20.11.2017 | Budapest - Bizonyos munkákban, például az építő-szerelő bázis létesítése során a magyar beszállítói arány jelentősen meghaladhatja a 40 százalékot a Paks II. beruházás megvalósításában, de a magyar cégek jelentős tapasztalattal rendelkeznek az energetikai gépgyártás terén is - jelentette ki az MTI-nek adott hétfői interjúban Kirill Komarov, az orosz állami Roszatom atomenergetikai konszern nemzetközi üzletfejlesztésért felelős első vezérigazgató-helyettese.

Varga Mihály: tízéves program indult a szakképzési intézmények felújítására

20.11.2017 | Budapest - Tízéves intézményfejlesztési programot indított az iskolák felújítására a kormány idén, miután a minőségi szakképzés amellett, hogy felkészíti a tanulókat arra, hogy a felgyorsuló világban is megállják a helyüket, azt is jelenti, hogy a huszonegyedik századhoz illő környezetben tanulhassanak - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn a Raoul Wallenberg Szakgimnázium és Szakközépiskola új épületének átadó ünnepségén.

Megállapodásra jutottak az uniós intézmények a jövő évi költségvetésről

20.11.2017 | Brüsszel - Kompromisszumos megállapodásra jutottak az Európai Unió jövő évi költségvetéséről a tagországok kormányait tömörítő tanács és az Európai Parlament (EP) küldöttei - közölte hétfőn az Európai Bizottság.

Rugalmas biztosításokkal, rövid üzenetekkel szólíthatók meg a fiatalok

20.11.2017 | Budapest - Rugalmas biztosításokkal, rövid üzenetekkel szólíthatók meg a fiatalok - állapította meg legfrissebb felmérésében a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz), amit hétfőn juttatott el az MTI-hez.
Most jó kőművesnek, burkolónak tanulni

Most jó kőművesnek, burkolónak tanulni

21.11.2017 | Debrecen - Az alpolgármester szerint érdemes építőipari szakmákat tanulni, mert bőven lesz ilyen munka.

Ismét jutalmazták a közmunka legjobbjait

20.11.2017 | Budapest - A csegeiek táncoltak, a polgármesterek elismeréseket vettek át a Belügyminisztériumban.
Esküvőszervezés: a rózsaszín álmon túli pénzügyi projekt

Esküvőszervezés: a rózsaszín álmon túli pénzügyi projekt

20.11.2017 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Esküdünk. A holtomiglan, holtodiglan kimondása előtt még ezer elképzelésre. Esküszünk, hogy mi nem idegesítjük föl magunkat apróságokon a szervezési időszakban, a legszebb napon meg már semmin...

Fazekas: a fűszerpaprika, a bor és az őszibarack a délalföldi térség legértékesebb termékei

18.11.2017 | Budapest - A fűszerpaprika, a bor és az őszibarack a délalföldi térség legértékesebb termékei közé tartoznak, termelésük és értékesítésük növelésében a minőség további javítását és fogyasztásuk népszerűsítését tartja a legfontosabb tényezőknek Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.
Posta: a megszokott rendben zajlik az emelt összegű nyugdíjak kézbesítése

Posta: a megszokott rendben zajlik az emelt összegű nyugdíjak kézbesítése

18.11.2017 | Budapest - A Magyar Posta tájékoztatása szerint a megszokott rendben zajlik az emelt összegű nyugdíjak kézbesítése, amelyet szerdán kezdtek és november 30-ig tart.
Legalább 34 milliárdba fog kerülni a debreceni főpályaudvar

Legalább 34 milliárdba fog kerülni a debreceni főpályaudvar

17.11.2017 | Debrecen - Az eredetileg tervezett 21 milliárd forint helyett a legalacsonyabb ajánlat is nettó 34,36 milliárd forintról szól a debreceni főpályaudvar-beruházás kapcsán, derül ki Közbeszerzési Hatóság adatbázisából.
Előző
123456  
 

hirdetés