NFM-államtitkár: legalább 5-6 ezer lakás elavult konvektorainak cseréje valósulhat meg

NFM-államtitkár: legalább 5-6 ezer lakás elavult konvektorainak cseréje valósulhat meg

11 órája | Budapest - Elindult 1,5 milliárd forintos kerettel a gázkonvektorok cseréjére kiírt pályázat az Otthon Melege Programban, ami legalább 5-6 ezer sikeres pályázatot jelenthet - mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
Pórul járt egy debreceni hölgy, okuljunk az esetéből!

Pórul járt egy debreceni hölgy, okuljunk az esetéből!

10 órája | Debrecen - Tanulságos történetet osztott meg szerkesztőségünkkel egy olvasónk.

A külföldi számlák áfájának visszaigénylése még egy hétig lehetséges

4 órája | Budapest - Egy hét van még a másik EU-országban történt tartózkodással kapcsolatos számlák áfájának visszaigénylésére, amit a magyar adóhatósághoz elektronikusan benyújtott kérelem segítségével, díjmentesen meg lehet tenni - hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST csütörtökön.

Varga: a kormány a munkáltatói járulékterhek további csökkentését javasolja

4 órája | Budapest - A kormány várhatóan kezdeményezi a munkáltatói járulékok további fél százalékpontos csökkentését jövő januártól; ezzel 2018-ban 2,5 százalékponttal lesznek alacsonyabbak a vállalkozásokat érintő közterhek - jelentette be Varga Mihály csütörtökön Budapesten, a Nemzeti Versenyképességi Tanács őszi első tanácskozása után, sajtótájékoztatón.

Először gondolkozzunk kicsiben!

5 órája | Nyíregyháza - A közelmúltban 26. alkalommal emlékezett meg a magyar kézművesség napjáról az Ipartestületek Országos Szövetsége. Az IPOSZ elnökét, Németh Lászlót a jeles iparosünnep emelkedettsége sem gátolta meg abban, hogy a kisvállalkozó-szektor boldogulását nehezítő, immár negyedszázada fennálló problémáiról is szóljon.

Átfogó járványvédelmi vizsgálat indul a baromfitartóknál

6 órája | Budapest - Átfogó és egységes járványvédelmi vizsgálatot indít a Baromfi Termék Tanács (BTT) kezdeményezésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a magyar baromfitartóknál, az őszi vizsgálatokat a madárinfluenza megelőzése érdekében indítják.

Távozik György Bence a New Wave-től

8 órája | Budapest - Csütörtökön közös megegyezéssel megszűnt György Bence tartalomigazgatói megbízatása a New Wave Media Group Zrt.-nél - tájékoztatta a társaság az MTI-t.

Budapesti Békéltető Testület: egyre több panasz érkezik az interneten vásárolt műszaki cikkekre

8 órája | Budapest - Év eleje óta egyre több panasz érkezik a Budapesti Békéltető Testülethez az interneten vásárolt műszaki cikkekre (okostelefon, iPad, televízió) amelyek tartós fogyasztási cikknek minősülnek, ha a vételáruk meghaladja a 10 ezer forintot, mégis nem sokkal az átvétel után elromlanak, és a kötelező egyéves jótállás ellenére a cégek elutasítják a fogyasztókat, amikor ingyenes javítást vagy cserét szeretnének - közölte a Budapesti Békéltető Testület csütörtökön az MTI-vel.
Csütörtöktől igényelhető támogatás az elavult gázkonvektorok cseréjéhez

Csütörtöktől igényelhető támogatás az elavult gázkonvektorok cseréjéhez

13 órája | Budapest - Szeptember 21-től elsőként budapesti és Pest megyei magánszemélyek igényelhetnek támogatást az elavult gázkonvektorok cseréjéhez az Otthon melege program alprogramjában, a pályázaton legfeljebb 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatást lehet nyerni - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel csütörtökön.

Kulcsfontosságú nekik a magyarországi piac

14 órája | Budapest - Az évekig meghatározó közterhek mára már nem érintik annyira érzékenyen a cégeket.

Kölcsönpincérekre fanyalodnak idehaza a vendéglátósok

14 órája | Budapest - A munkaerő-kölcsönzés már nem csak a szezonális munkák során fellépő igényt elégíti ki.
Kitartott a kellemes őszelő

Kitartott a kellemes őszelő

14 órája | Hajdú-Bihar - Csak lassacskán fordul hűvösebbre időjárásunk az idei ősz folyamán.
Csökkenti a benzin árát a Mol, a gázolajé nem változik

Csökkenti a benzin árát a Mol, a gázolajé nem változik

1 napja | Budapest - Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásból az MTI szerdán.
Kevés a gázszerelő, heteket is lehet várni az ellenőriztetésre

Kevés a gázszerelő, heteket is lehet várni az ellenőriztetésre

1 napja | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Rengetegen ellenőriztetnék még a fűtési szezon előtt gázkészülékeiket, azonban van, ahol akár egy hónapot is várni kell arra, hogy kijöjjön a gázszerelő.
GKI Digital: munkaerőhiánnyal küzd a logisztikai szektor

GKI Digital: munkaerőhiánnyal küzd a logisztikai szektor

1 napja | Budapest - Munkaerőhiánnyal küzd a logisztikai szektor Magyarországon, futárhiány nehezíti az online rendelések kiszállítását - közölte GKI Digital ipari jelentésének megállapítását szerdán az MTI-vel.

Pálinkás József: erősíteni kell a magyar vállalkozások regionális kapcsolatait

1 napja | Budapest - A magyar vállalkozások és kutatóhelyek akkor maradhatnak versenyképesek, ha erősítik regionális és globális kapcsolataikat az ipari termelési rendszerek és technológiák fejlesztésében - hangsúlyozta Pálinkás József, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) és az Európai Bizottság közös konferenciáján szerdán Budapesten.

Eurostat: az EU-ban átlagosan 35,6 év a várhatóan munkával töltött évek száma

1 napja | Brüsszel - Az Európai Unió tagállamaiban a 15 éves munkaképes lakosság várhatóan munkában töltött éveinek száma átlagosan 35,6 év volt 2016-ban, ami 1,8 éves emelkedést jelent a tíz évvel korábban regisztráltakhoz képest. Magyarországon 4,5 évvel emelkedett a hasonló korúak várhatóan munkában töltött éveinek száma - derül ki az Eurostat szerdán kiadott felméréséből.

Az EU fórumot hoz létre a határrégiók gazdaságának fellendítése érdekében

1 napja | Brüsszel - Az Európai Bizottság a határokon átnyúló, a foglalkoztatás és a befektetések útjában álló akadályok felszámolása és a határrégiókban rejlő gazdasági potenciál teljes körű kiaknázása érdekében internetes szakértői fórumot hoz létre határügyi kapcsolattartó pont néven.
Debrecennek előnyt jelent, ha tudatos lakosai vannak

Debrecennek előnyt jelent, ha tudatos lakosai vannak

1 napja | Debrecen - Egyre többen vannak, akik rossz pénzügyi döntéseik okán kerülnek bajba. Azért, mert nem tájékozódnak egy hitel, egy befektetés előtt. Az ezzel kapcsolatos segítségnyújtásokról tartottak sajtótájékoztatót szakemberek szerdán. Egy élhető városhoz hozzátartozik a lakosok felelős pénzügyi döntése is – hangzott el.

EP-bizottság - ÁSZ: szabályosabb és eredményesebb az uniós pénzek felhasználása Magyarországon

1 napja | Budapest - Szabályosabb és eredményesebb az európai uniós pénzek felhasználása Magyarországon, mint a korábbi, 2007-2013 közötti támogatási időszakban volt, ezt közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának Magyarországon tartózkodó delegációjával szerdán - tájékoztatta az ÁSZ az MTI.

Paksi bővítés - Roszatom: nyilvános lesz a beruházás

1 napja | Paks - A Paks II. beruházásnál minden szerződéses munka előkészítése és lefolytatása a nyilvánosság előtt fog zajlani, teljes összhangban az európai uniós követelményekkel - mondta Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója szerdán a leendő ötös és hatos blokk helyszínén, Pakson.
Jelentős fejlődés előtt Vámospércs

Jelentős fejlődés előtt Vámospércs

1 napja | Vámospércs - Sikeres pályázatoknak köszönhetően 1 milliárd 200 millió forintot kap a település.
Rezsicsökkentés klímával

Rezsicsökkentés klímával

1 napja | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Napjainkban a modern fűtési technológiák forradalmát éljük.
Németországban születne újra a Land Rover Defender terepjáró

Németországban születne újra a Land Rover Defender terepjáró

1 napja | Budapest - Német techológiával élesztené újra a legendás Land Rover Defender terepjárót egy brit befektető - írja az Automobilwoche hírportál a Handelsblatt értesülésére hivatkozva.

KSH: júliusban a bruttó átlagkeresetek 13,1 százalékkal nőttek

1 napja | Budapest - Júliusban a bruttó átlagkeresetek 13,1 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest. A keresetek növekedési üteme alig lassult a júniusi 14,4 százalék után, amiben szerepet játszott az egyszeri jutalmak és prémiumok összegének 28,7 százalékos emelkedése is - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Csak egy telefonba kerül…

1 napja | Budapest - Az úgynevezett szolgáltató központok tarthatják határon belül a munkavállalókat.
Sok pénz landolhat a lakáspiacon

Sok pénz landolhat a lakáspiacon

20.09.2017 | Budapest - A lakossági megtakarítások bővülése, az alacsony hozamkörnyezet miatt jelentős összeg köthet ki a lakáspiacon.

Brexit - Financial Times: Theresa May 20 milliárd eurós végső uniós befizetés felajánlására készül

20.09.2017 | London - Theresa May brit miniszterelnök 20 milliárd eurós végső uniós befizetés felajánlását tervezi, abban a reményben, hogy ezzel London kitöltheti a brit kilépés által az Európai Unió költségvetésében keletkező kezdeti bevételi űrt, egyben rendezheti az EU által Nagy-Britanniával szemben támasztott pénzügyi követeléseket - írta bennfentes forrásokra hivatkozva a szerdai Financial Times.

Emelte a gázolaj árát a Mol, a benziné nem változik

20.09.2017 | Budapest - Emelte bruttó 2 forinttal a gázolaj árát szerdán a Mol Nyrt., a benziné nem változott.
Logikus gondolkodást várnak el a programozóktól

Logikus gondolkodást várnak el a programozóktól

20.09.2017 | Budapest - Három programozási nyelvet, valamint elsősorban logikai és a csapatmunkához szükséges készségeket várnak el az informatikai cégek a kezdő programozóktól. Ez a mai világban már alapkövetelmény ebben a szakmában – derül ki a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) kutatásából.
Oszloptól oszlopig, sokkal könnyebben

Oszloptól oszlopig, sokkal könnyebben

19.09.2017 | Miskolc - Közép- és Kelet-Európában egyedüliként kezd gyártani egy forradalmian új terméket a miskolci cég.
Átadták az Alteo új debreceni erőművét

Átadták az Alteo új debreceni erőművét

19.09.2017 | Debrecen - Elkészült az Alteo új debreceni erőműve: a cégnek ez már a második erőműve a városban, amely a helyi hulladéklerakó telepen keletkezett depóniagázból állít elő villamos energiát - közölte ifj. Chikán Attila, az Alteo Nyrt. vezérigazgatója a keddi erőműavatáson.
Novák Katalin: kamatmentes lesz a Diákhitel2, nő a Diákhitel1 összege

Novák Katalin: kamatmentes lesz a Diákhitel2, nő a Diákhitel1 összege

19.09.2017 | Budapest - A kormány arról döntött, hogy októbertől kamatmentes lesz a Diákhitel2, a Diákhitel1 esetében felvehető maximális összeget pedig jövőre havi 70 ezer forintra emelik - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
Székesfehérvár várja a mérnököket

Székesfehérvár várja a mérnököket

19.09.2017 | A rendszerváltás idején, amikor elkezdtek összeomlani a magyar városok gazdaságai Székesfehérvár is megérezte a váltás súlyát. Ahogy egyre több nagyvállalat zárt be és nőtt a munkanélküliség, egyre nyilvánvalóbb volt, hogy valamit a városnak cselekednie kell. Fehérvárnak sikerült magához csábítania több multinacionális vállalatok, ami így beindította a város gazdaságát. A kilencvenes években a magyar szilícium völgynek is nevezték sokan a helyet.
A szombathelyi munkavállalók lehetőségei

A szombathelyi munkavállalók lehetőségei

19.09.2017 | Még nem tartunk ott, hogy alapjövedelem legyen országunkban és naphosszat csak a hasunkat süttessük, így mindenkinek szüksége van egy munkára, hogy megkeresse a napi betevőjét. Szombathely városa is képes nyújtani bőven lehetőségeket. Ha körbenézünk, az álláspiacon van rengeteg nyitott lehetőség. De melyik részei vannak a munkaerőpiacnak nagyobb szükségében új munkavállalókra és melyikek telítettek kissé?
Időben adjuk be álláspályázatunkat!

Időben adjuk be álláspályázatunkat!

19.09.2017 | A pontosság még ma is fontos életünkben legyen szó magán vagy szakmai életünkről. Legtöbbször időhöz vagyunk kötve, ha tetszik, ha nem, és életünkben vannak bizonyos határidők is. Ilyen határidő lehet egy állásra való jelentkezés.
Több és jobb minőségű lesz a vöröshagyma

Több és jobb minőségű lesz a vöröshagyma

19.09.2017 | Nyíregyháza - Az idén olcsóbban juthatnak hazai vöröshagymához a vásárlók, mint egy évvel korábban.

A Vodafone egy évre csökkentette a hűségidőt

19.09.2017 | Budapest - Az október 24-től kötelező törvényi szabályozásnál egy hónappal korábban, hétfőtől egy évre csökkentette a határozott időtartamú, készülékvásárlást nem tartalmazó lakossági előfizetői szerződés hűségidejét a Vodafone - jelentette be Révész Balázs, a Vodafone mobil szegmens marketing igazgatója háttérbeszélgetésen kedden Budapesten.

NFM: hatékonyabban szűrhetők ki a túlsúllyal közlekedő teherautók

19.09.2017 | Budapest - Keddtől küldhet figyelmeztetést a szabálysértő fuvarozóknak a nemzeti tengelysúlymérő rendszer, miután elindul az objektív felelősség elve alapján funkcionáló automatikus üzemmódja - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden.
Széchenyi Kártya: emelik a tétet

Széchenyi Kártya: emelik a tétet

19.09.2017 | Szabolcs-Szatmár-Bereg - Egyre növekszik az igény a magasabb hitelösszegek iránt megyénkben is.
Hamis fizetési felszólításokra figyelmeztet a Magyar Telekom

Hamis fizetési felszólításokra figyelmeztet a Magyar Telekom

19.09.2017 | Budapest - Csalók hamis e-mailben fizetési felszólítást küldtek a Magyar Telekom nevében, és a számlatartozás ürügyén, egy a Magyar Telekom honlapját utánzó weboldalra irányították az e-mail listán szereplőket, ahol a bejelentkezési adatok, illetve banki adatok megadását kérték a címzettektől. A Telekom azonnal megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket.
Kiemelkedő minőségű bortermés várható az idén

Kiemelkedő minőségű bortermés várható az idén

19.09.2017 | Budapest, Tokaj - A tavalyi 2,8 millió hektoliterhez hasonló mennyiségű, de kiemelkedő minőségű bortermés várható az idén Magyarországon - mondta a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borászati feladatokért felelős miniszteri biztosa az MTI-nek.
Fotók: Javában szüretelik az almát Derecskén

Fotók: Javában szüretelik az almát Derecskén

19.09.2017 | Derecske - A Bold Agro Kft. 75 hektárnyi almáskertjében augusztus közepétől október végéig szorgos kezek munkálkodnak azon, hogy kiváló minőségű gyümölcs kerüljön a fogyasztók asztalára.

Ukrajna 3 milliárd dollár értékben bocsátott ki eurokötvényt

19.09.2017 | New York - Ukrajna 3 milliárd dollár értékű eurokötvényt bocsátott ki. A 15 éves lejáratú állampapírok éves hozama 7,375 százalék - közölte Petro Porosenko ukrán államfő.
Vakon megbízunk az autószervizekben

Vakon megbízunk az autószervizekben

19.09.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Kiment a divatból a bontott alkatrész; népszerűek a kisebb műhelyek.
Előző
123456  
 

hirdetés