Építkezés: van, amin nem éri meg spórolni

Építkezés: van, amin nem éri meg spórolni

1 órája | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az kedvező ár mellett fontos, hogy a minőségre is figyeljünk.
Videó: Ápolási központokat építene a kormány

Videó: Ápolási központokat építene a kormány

21 órája | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Újfajta speciális idős otthonokat, úgynevezett ápolási központokat hozna létre a kormány 2018 januárjától. Ezekben olyan idős betegeket ápolnak majd, akik nem tudják ellátni magukat.

A magyar informatikai vezetők bíznak legkevésbé a rendszereikben egy régiós felmérés szerint

8 órája | Budapest - A magyar informatikai vezetők bíznak a legkevésbé a rendszereikben, mindössze 3 százalékuk tartja kiemelkedően biztonságosnak hálózatát az Intel megbízásából végzett régiós felmérés szerint, amelyből az is kiderül, hogy a cseheknek viszont a 14 százaléka mondta azt, hogy extra erős a hálózatuk.

Szeptembertől emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója

2 órája Budapest - Szeptember 1-jétől emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója a parlament által júniusban elfogadott új, jövedéki adóról szóló törvény alapján.

Fazekas: meghatározó változások kezdődtek a vadgazdálkodásban

1 napja | Kaszó - Meghatározónak, az elmúlt évtizedek viszonylatában példa nélkülinek nevezte a vadászatban, a vadgazdálkodásban tavaly kezdődött változásokat a földművelésügyi miniszter a Somogy megyei Kaszón szombaton.
Nagycsaládosok: számos támogatás segíti az iskolakezdést

Nagycsaládosok: számos támogatás segíti az iskolakezdést

1 napja | Budapest - Idén is többféle támogatás segíti az iskolakezdést - emlékeztetett a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnökhelyettese az M1 aktuális csatornán szombaton.
A gyümölcsfákat féltik a hernyóktól

A gyümölcsfákat féltik a hernyóktól

1 napja | Debrecen-Kismacs - Csapatokban járják Kismacs főként a 33-as főúthoz közeli kertjeit az amerikai szövőlepke hernyói – értesült a Hajdú-bihari Napló. A kártevő komoly károkat okoz a gyümölcsösökben, az elmúlt hetekben több fát tarra rágtak. A helyszínen járva egyértelmű, nem elszigetelt problémáról van szó: a főút és a házak közötti zöld területen is tömegesen pusztítják a lombosokat. A faj okozta károkról a megyei kormányhivatal is tud. Azt írták, Kismacs mellett Bodaszőlő és Balmazújváros környékén tapasztaltak kártételt.
Most sem dől a lé az ipari almáért - jóformán meg se éri leszedni a termést

Most sem dől a lé az ipari almáért - jóformán meg se éri leszedni a termést

26.08.2016 | Szabolcs-Szatmár-Bereg - A magyar alma mennyisége nem hat az almasűrítmény világpiaci árára.

A hajtató paprikakertészek nagyon jó, a szabadföldi termesztők közepes évet zárnak

26.08.2016 | Kecskemét - Az idei, nem túl nagy hőség a hajtató paprikakertészeknek kedvezett, nagyon jó évet zárnak, a szabadföldi paprikatermesztők azonban csak közepeset az esőzések miatt - mondta az MTI-nek Ledó Ferenc, a FruitVeB elnöke pénteken a Magyar Paprika Napja nevű konferencián, Kecskeméten.
Házilag nem érdemes a mérőórákat buherálni

Házilag nem érdemes a mérőórákat buherálni

26.08.2016 | Debrecen - Kiadványban hívják fel a figyelmet a fogyasztásmérők helyes használatára.

NGM: megalakult az autóbusz beszerzési bizottság

26.08.2016 | Budapest - Megalakult a nemzeti autóbusz beszerzési bizottság (nabb), amelynek feladata, hogy a regionális közlekedési központokkal és a flottakezelő társaságokkal közösen előkészítse az iparpolitikai céloknak megfelelő autóbusz-beszerzéseket, és egységesítse a magyar autóbuszipar fejlődését elősegítő beszerzési szempontokat - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

Százmillió forintra bírságolta a Tigázt a MEKH

26.08.2016 | Budapest - Százmillió forintra bírságolta a Tigáz Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt.-t a késedelmes fizetés esetén alkalmazott gyakorlata miatt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) - közölte a szervezet pénteken.
Munkanélkülieken segít a megye

Munkanélkülieken segít a megye

26.08.2016 | Debrecen - Nagyszabású foglalkoztatási programot indít a megyei önkormányzat.

OGY - Mobilalkalmazáson az Országgyűlés munkája

26.08.2016 | Budapest - Mobilalkalmazáson keresztül is nyomon lehet követni a parlament munkáját.

A Tigáz fellebbez az energiahivatal bírsága ellen

26.08.2016 | Budapest - Fellebbez a Tigáz Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) határozata ellen, a hivatal 100 millió forintra büntette a szolgáltatót.

Másfél milliárd forintból fejleszti hajdúszoboszlói üzemét a Leier

26.08.2016 | Győr - A már meglévő üzeme mellé új csarnokot épít Hajdúszoboszlón az építőanyag gyártással foglalkozó Leier Hungária Kft. másfél milliárd forintból, a beruházást 2017 tavaszára fejezhetik be - tájékoztatta a győri székhelyű vállalat az MTI-t.
Van, akire százmilliókat költ a magyar egészségügy

Van, akire százmilliókat költ a magyar egészségügy

26.08.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Négymillió emberre szinte semmit, 22-re viszont több százmillió forintot költött tavaly a társadalombiztosító. Több mint egymillióan egyáltalán nem jártak orvosnál, de volt olyan is, akinek ötven különböző betegsége volt egyidőben. A cukorbetegség rengeteg pénzt visz el, minden harmadik magyarnak pedig magas a vérnyomása. Íme, erre költi a pénzét az OEP. Albert Ákos cikke az Abcúgon.
Orbán: demográfiai megoldás kell a munkaerőhiányra

Orbán: demográfiai megoldás kell a munkaerőhiányra

26.08.2016 | Budapest - Hosszabb távon demográfiai, családpolitikai megoldásokkal kezelné a munkaerőhiányt Orbán Viktor miniszterelnök.

Rétvári: kormányzati intézkedések a fogyatékkal élők helyzetének javítására

26.08.2016 | Budapest - Több olyan kormányzati intézkedés előkészítése zajlik, amely a fogyatékkal élő emberek helyzetét pozitívan hivatott befolyásolni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a jobbikos Sneider Tamás kérdésére.
Emelkedett a gázolaj ára

Emelkedett a gázolaj ára

26.08.2016 | Budapest - Emelte bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a benzin ára nem változott.
Elavultnak számít a 8 órás munkarend, új foglalkoztatási módra van szükség

Elavultnak számít a 8 órás munkarend, új foglalkoztatási módra van szükség

26.08.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Külföldön egyre elterjedtebbnek számít, hogy a cégek rugalmas munkaidőben foglalkoztatják a munkavállalóikat, hiszen több kutatás is kimutatta, hogy egyre fontosabbá válik az emberek számára a szabadidő. Ráadásul a 4 vagy 6 órában foglalkoztatottak esetében előfordul, hogy hatékonyabban dolgoznak, valamint a Y generáció megváltozott igényeihez is jobban illik az atipikus munkarend - olvasható a Cvonline.hu oldalán.

További áfacsökkentést szorgalmaz a sertéságazat

25.08.2016 | Budapest - Az általános forgalmi adó (áfa) további csökkentését tartja szükségesnek a sertéságazatban a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) - mondta a VHT elnöke csütörtökön Budapesten egy szakmai kerekasztal-beszélgetésen.

Dízelbotrány - Állítólag a Bosch is részt vett a csaló szoftver kifejlesztésében

25.08.2016 | Budapest - A Bosch munkatársai több mint egy évtizeden át együtt dolgoztak a Volkswagen szakembereivel az emissziós teszteket mainipuláló szoftver kifejlesztésén - idézte csütötökön a Handelsblatt hírportálja testvérlapja, a WirtschaftsWoche belső vállalati körökből származó értesüléseit.

Pályázatot írtak ki a nem mezőgazdasági tevékenység támogatására a Vidékfejlesztési programban

25.08.2016 | Budapest - Pályázatot írtak ki a nem mezőgazdasági tevékenységek indításának támogatására a Vidékfejlesztési programban 13,85 milliárd forint keretre - közölte a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-vel.
Új fajtákkal ismerkedhetnek meg a termelők Gyulatanyán

Új fajtákkal ismerkedhetnek meg a termelők Gyulatanyán

25.08.2016 | Gyulatanya - A július végi burgonyamustrát követően újabb rendezvényre várják az érdeklődőket a Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomáson, ahol augusztus 26-án, pénteken tartják az országos kukorica- és napraforgófajta növényvédelmi, tápanyag-utánpótlási és technológiai bemutatót.

FM: Oroszország jogtalanul tiltotta ki az Európai Unióból származó sertéshúst

25.08.2016 | Budapest - Oroszország jogtalanul tiltotta ki az Európai Unióból származó sertéshúst, az orosz sertés-behozatali tilalom nem az idevonatkozó nemzetközi jogszabályokon alapult a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) megállapítása szerint - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön az MTI-vel.
Aki volt egyszer munkanélküli, az tudja, hogy kuss

Aki volt egyszer munkanélküli, az tudja, hogy kuss

25.08.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A közmunkásoknak évi húsz napnál több szabadság nem jár, és gyakran azt sem használhatják fel úgy, ahogy szeretnék. Olgának három gyereke van, és bár hivatalosan negyven nap szabadsága lenne, ez a munkáltatóját nem érdekli. Ahogy az sem, hogy nincs kire hagynia nyáron a gyerekeit. Bár öt napra már sikerült a rokonoknál nyaralni, de ezzel ki is merült az idei nyárra jutó a szabadság.

NGM: idén 24 település szociális intézménye újulhat meg

25.08.2016 | Budapest - Idén 24 település kapott a kormány által a költségvetésben elkülönített 400 millió forintnyi támogatásból - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Lendületet kapnak a vállalkozások innovációs programjai

25.08.2016 | Budapest - Lendületet kapnak a vállalkozások innovációs programjai, miután a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) a vállalatok kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének támogatására kiírt első pályázati fordulóban 247 projekt kapott mintegy 68 milliárd forint támogatást, a projektek összköltsége meghaladja a 128 milliárd forintot - közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) csütörtökön az MTI-vel.

Üzemszünet lesz vasárnap a mobilfizetési rendszerben

25.08.2016 | Budapest - Üzemszünet lesz augusztus 28-án 20 órától 22 óra 30 percig a nemzeti mobilfizetési rendszerben, így ebben az időszakban nem fog működni az országosan egységes mobilparkolás, illetve nem lehet megvásárolni a rendszeren keresztül az autópálya használatához szükséges e-matricát és a HU-GO viszonylati jegyet - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Magas nehézfém tartalmú trágyát tiltott be a Nébih

25.08.2016 | Budapest - Határérték feletti nehézfém tartalom miatt felfüggesztette a "Marha-Jó szarvasmarha trágya mikroelemekkel" (egyes csomagolásokon: "Bull-Top 4-4-4") kereskedelmi nevű termék forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Újabb korlátozást oldott fel a Köbe-nél az MNB

25.08.2016 | Budapest - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) lezárta a Köbe Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesületnél (Köbe) végzett átfogó vizsgálatát, és megszüntette a Köbe szabad rendelkezési jogának korlátozását a biztosítástechnikai tartalékai és szavatoló tőkéje felett - közölte a jegybank az MTI-vel csütörtökön.

KSH: júniusban 5,7 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

25.08.2016 | Budapest - Júniusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 5,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - erősítette meg a hónap elején közölt előzetes adatait csütörtökön kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

NGM: több mint 68 milliárd forint uniós fejlesztési forrásról döntöttek

25.08.2016 | Budapest - Újabb támogatói döntések születtek a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, több mint 68 milliárd forint európai uniós fejlesztési forrást nyert el 247 projekt - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.
Hogyan készülj Assessment Centerre?

Hogyan készülj Assessment Centerre?

25.08.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az Assessment Center (AC) egy fél vagy egész napos elfoglaltság, ahol különböző tesztek, szimulációs gyakorlatok és prezentációk alapján döntenek arról a munkáltatók, hogy a megpályázott pozícióra alkalmasnak tartanak-e - olvasható a Cvonline.hu oldalán.

Szakértő: nem várható jelentős változás a magyar-amerikai viszonyban

25.08.2016 | Budapest - Nem várható jelentős változás a magyar-amerikai viszonyban, akár Hillary Clintont, akár Donald Trumpot választják az Egyesült Államok elnökévé - vélekedett az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában Ugrósdy Márton Amerika-szakértő.

Nemzetközi Munkaügyi Szervezet: ismét romlik a fiatalok foglalkoztatottsága

25.08.2016 | Genf - Háromévi javulás után idén ismét romlik a fiatalok foglalkoztatottsága a világban; elsősorban amiatt, hogy a vártnál hosszabb recesszió sújtja a nyersanyagexportőr feltörekvő országokat, többek között Brazíliát és Oroszországot - írta szerdán kiadott éves jelentésében a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO).

Kap-e még valaki cafeteriát?

25.08.2016 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az adótörvények miatt a cégek már most elkezdték újragondolni cafeteria rendszerüket.
Ennyiért le se szedik?

Ennyiért le se szedik?

25.08.2016 | Debrecen - Lélektani határon, kilónként 17-18 forint körül mozog az ipari alma idei felvásárlási ára.
Jó pár megyei cég becsődölt az utóbbi hetekben

Jó pár megyei cég becsődölt az utóbbi hetekben

25.08.2016 | Hajdú-Bihar - Mutatjuk a felszámolás alatt álló hajdú-bihari cégek legfrissebb, 2016. 29-32. heti listáját!
Elfogy a boltból a magyar tej?

Elfogy a boltból a magyar tej?

25.08.2016 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az exportpiaci árak növekedése miatt külföldre adhatják el a magyar termelők a tejet.
„Debrecenben van elég munkaerő”

„Debrecenben van elég munkaerő”

25.08.2016 | Debrecen - A foglalkoztatási paktum keretében a hátrányos munkaerőpiaci körbe tartozóknak próbálnak meg segíteni.

Hamarosan lezárul a szőlő-bor ágazati stratégia társadalmi vitája

24.08.2016 | Budapest - A magyar szőlő-bor ágazati stratégia széles körű társadalmi vitája szeptember 1-jén zárul, az egyeztetésnek már több kézzelfogható eredménye is van, a legtöbb hozzászóló az ágazati oktatás korszerűsítését és megreformálását, a gyakorlatorientált képzés erősítését szorgalmazta - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) elnöke, Légli Ottó szerdán Budapesten egy nyilvános szakmai egyeztetésen.
Nyaraláskor viszünk mindent, ami mozdítható - laminált padlót és perzsa macskát is loptak már el vendégek

Nyaraláskor viszünk mindent, ami mozdítható - laminált padlót és perzsa macskát is loptak már el vendégek

24.08.2016 | Budapest - Törölközőt, evőeszközt és ágyneműt lovasítanak meg leggyakrabban a szállóvendégek - derül ki a Szallas.hu közleményéből.
Hol akarnak nyaralni legtöbben a világon?

Hol akarnak nyaralni legtöbben a világon?

24.08.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Horvátország a leginkább keresett célpont az egész világon.
Előző
123456  
 

Klaudia, a nap szépe

Klaudia egy vidám, színes egyéniség, ami általában az öltözködésén is meglátszik.
tovább »


hirdetés