Ha kivonja művelés alól, nem építhet

Ha kivonja művelés alól, nem építhet

4 órája | Debrecen - A zártkertek művelési ágának megváltoztatása nem mindenben jelent könnyítést.
Állami milliók, amikért „csak le kell hajolnunk” – ez a lakástakarék

Állami milliók, amikért „csak le kell hajolnunk” – ez a lakástakarék

2 órája | Miskolc - Családon belül több szerződés is köthető, így megtöbbszörözhető az állami támogatás.
A legrégebbi tanodákat gáncsolta el a kormány

A legrégebbi tanodákat gáncsolta el a kormány

1 órája | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Told - Meglepő eredményt hozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kifejezetten a tanodák támogatására kiírt EFOP pályázata: ugyanis éppen a tapasztalt, számos korábbi tanodapályázaton nyertes civil szervezetek projektjei nem kapnak az 5,3 milliárd forint szétosztandó támogatásból. A nyertesek hivatalos névsora egyelőre nem nyilvános. Neuberger Eszter cikke az Abcúgon.

NGM: újabb eszközök segítik az illegális szerencsejáték-oldalak felszámolását

5 órája | Budapest - Az eddiginél szigorúbban és hatékonyabban léphet fel az állam a tiltott online szerencsejáték-oldalakkal szemben, amelyek a Magyarországon keletkezett jövedelmük, játékbevételük után nem fizetnek adót, illetve a pénzmosás- és terrorizmus-ellenes hatóságok számára elérhetetlenek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn.

Nébih: szombaton indul a rókák veszettség elleni vakcinázása

8 órája | Budapest - Október 1-jétől 15-éig tart a rókák veszettség elleni őszi vakcinázása Magyarországon, az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől számított huszonegy napig az illetékes járási főállatorvos ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn.

33 ezer(!) forinttal emelkedne a minimálbér

12 órája | Debrecen - A belga uniós képviselők javaslatára a hajdú-bihari vállalkozók csak csóválják a fejüket.
Lakásépítés: itt a fordulat?!

Lakásépítés: itt a fordulat?!

1 napja | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Júliusban 25 százalékkal több új építésű lakóingatlant hirdettek eladásra, mint egy évvel korábban.
Megtorpantak a lakásárak

Megtorpantak a lakásárak

1 napja | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A döntések elhúzódnak, nincs akkora verseny az ingatlanokért, mint amit év elején megfigyelhettünk.
„Merész dolgokat kell csinálni, mert különben nincs értelme az életünknek”

„Merész dolgokat kell csinálni, mert különben nincs értelme az életünknek”

1 napja | Miskolc, Tokaj - Miért lehetne Tokaj Európa Kulturális Fővárosa? És Miskolc? ...És együtt? Interjú: Rudolf Mihály miskolci építésszel, a megyei építészkamara elnökével, Tokaj főépítészével.

Szakértők szerint jelentős előrelépést hozhat az elektromos autózásban az állami támogatás

25.09.2016 | Budapest - Jelentős előrelépést hozhat a hazai elektromos autózásban az állami támogatás az MTI-nek nyilatkozó szakértők szerint, az idei és a jövő évre tervezett keret felhasználása esetén mintegy 3300 új, tisztán elektromos hajtású autót lehetne forgalomba helyezni Magyarországon.
Jegyvizsgálókat keres a MÁV Miskolcon is

Jegyvizsgálókat keres a MÁV Miskolcon is

24.09.2016 | Miskolc - Vezető jegyvizsgálói munkakörbe hirdetett állásokat a MÁV Start Zrt., többek között Miskolcon is.
Sártenger a csőcsere után

Sártenger a csőcsere után

24.09.2016 | Debrecen - A nagy esők után nem folyik el a víz Józsán, a csapadék kimosta a laza talajt.

Továbbra is világelső a gépek közötti kommunikációban a Vodafone

24.09.2016 | Budapest - A dolgok internetének terjedését szolgáló gép-gép (M2M) mobil távközlési technológiai szolgáltatásokban tavaly már az ötödik egymást követő évben bizonyult piacvezetőnek a Vodafone - tájékoztatta a Machina Research távközlési piackutató vállalat 2016-os felmérésének az eredményéről az MTI-t a Vodafone.

FM: a kormány lezárja a földárveréseket

24.09.2016 | Budapest - A kormány lezárja a földárveréseket, az azokból várható 270 milliárd forint bevételt az államadósság csökkentésére fordítja, ezt tartalmazza az a törvénycsomag, amelyet Földművelésügyi Minisztérium (FM) a parlament elé terjeszt - közölte a szaktárca pénteken az MTI-vel.

NAV: visszakapható az illeték, ha megszűnt a haszonélvezet a termőföldön

24.09.2016 | Budapest - Gyakran előfordul, hogy termőföldön vagyoni értékű jog van, ha ez a jog törvényi rendelkezésből adódóan 2014. május 1-jén megszűnt, néhány esetben kérni lehet az illeték visszatérítését - közölte az adóhatóság a honlapján.

Tállai: több adójogszabály módosítását tervezik

23.09.2016 | Budapest - Több adójogszabály módosulhat a következő években - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezetője csütörtökön a Nemzeti Adókonzultáción. Beszélt arról is, az adó- a vám- és a bűnügyi terület integrációjával hatékonyabbá vált a NAV működése, a gazdaság jobb teljesítménye és a kormányzati adópolitika megváltozása mellett az adóhatóság munkatársainak jó teljesítménye is szerepet játszik abban, hogy évről évre jelentős többletbevétel folyik be az államháztartásba.

Eurostat: emelkedett a menedékkérők száma az EU-ban

23.09.2016 | Brüsszel - Az év elején mért adatokhoz képest valamivel többen, 305 700-an adtak be menedékkérelmet az Európai Unió (EU) tagállamaiban 2016. második negyedévében, a vizsgált időszakban Magyarországon megduplázódott a menedékkérők száma - írta jelentésében az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala csütörtökön.

Offshore-botrány - A Transparency International az Európai Unió segítségét kérte

23.09.2016 | Brüsszel - A Transparency International (TI) nemzetközi korrupcióellenes szervezet felszólította csütörtökön az Európai Uniót, hogy lépjen fel az adóparadicsomokban bejegyzett cégekkel összefüggésbe hozható emberek felderítése érdekében.

ÁSZ: szabálytalanságok a Jobbik és az LMP 2013-2014-es gazdálkodásában

23.09.2016 | Budapest - Befejezte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Jobbik és az LMP, valamint pártalapítványaik 2013-2014-es gazdálkodásának törvényességi ellenőrzését. Az ÁSZ mindkét pártnál szabálytalanságokat tárt fel.

Romlott a magyar meggy versenyképessége egy szakmai kiadvány szerint

23.09.2016 | Újfehértó - Magyarország nem használja ki megfelelően a meggytermesztésben rejlő lehetőségeit, a világhírű fajták ellenére az elmúlt években romlott a magyar meggy versenyképessége a nemzetközi piacon - derül ki abból a szakmai kiadványból, amelyet a meggytermesztésről rendezett konferencia alkalmából mutattak be a termelőknek és az érdekelt szervezeteknek pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón.
Tej terméktanács: emelkedik a nyerstej ára

Tej terméktanács: emelkedik a nyerstej ára

23.09.2016 | Budapest - Két hónapja először drágult, augusztusban 2,5 százalékkal emelkedett a hazai nyerstej alap- és átlagára; a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács a kvótaévből novembertől márciusig hátra lévő öt hónapos időszakra 85 forint feletti kilogrammonként nyerstej alapárat jelez előre.
Még sok lehetőség van a turizmusban

Még sok lehetőség van a turizmusban

23.09.2016 | Debrecen - A kézművességről, a vendéglátásról és hazánk gyógyhelyeiről is szó esett a kétnapos konferencia első napján.

Parragh: a turizmus, a vendéglátás és a kézművesség adja a magyar GDP 10 százalékát

23.09.2016 | Debrecen - A turizmus, a vendéglátás és a kézművesség adja a magyar bruttó hazai termék (GDP) 10 százalékát, ebben a nagy foglalkoztató ágazatban tevékenykedik "a magyar középréteg gerince" - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke csütörtökön egy konferencián Debrecenben.
Erősödő szlovákiai kapcsolat Nyíregyházán

Erősödő szlovákiai kapcsolat Nyíregyházán

23.09.2016 | Nyíregyháza - A beszállítói kapcsolatok elmélyítése mindkét ország számára gyümölcsöző lehet.
Honnan tudod, hogy jó céghez mész dolgozni?

Honnan tudod, hogy jó céghez mész dolgozni?

23.09.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az állásváltások egy része azért történik, mert a munkavállaló sok olyan elemmel szembesül a munkájában, amit nem szeret, sőt kifejezetten nyűgnek érzi - olvasható a Cvonline.hu oldalán.

Egyre megbízhatóbbak a családi vállalkozások

23.09.2016 | Debrecen, Budapest, Miskolc, Nyíregyháza - Bár a hazai tulajdonú cégek sok problémával küzdenek, a családi cégek kiemelkednek.
Pályakezdő: álom és valóság

Pályakezdő: álom és valóság

23.09.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nettó 181 ezer forintra vágynak a Z generáció tagjai – derül ki egy friss felmérésből.
Viharfellegek gyülekeznek…

Viharfellegek gyülekeznek…

23.09.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Újabb cégtörlési hullám következhet – figyelmeztet az Opten céginformációs vezetője.
Mi az a munka, amiért szívesen felkelne reggel?

Mi az a munka, amiért szívesen felkelne reggel?

23.09.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem szereti a munkáját, vagy egyszerűen nem talál a maga számára megfelelő munkahelyet? Úgy érzi, elakadt, és valami másra vágyik? Lehet, hogy egy új szakma a megoldás!

Lázár: a miniszterelnök arra kérte Vargát, vizsgálja meg az államkötvénypiaci következményeket

23.09.2016 | Budapest/Miskolc/Tornyosnémeti - Orbán Viktor kormányfő arra kérte Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy az államkötvénypiac lehetőségeit megvizsgálva decemberig tegyen javaslatot a Standard & Poor's (S&P) hitelminősítő magyar államadós-osztályzatot érintő múlt heti felminősítésének lehetséges következményeire - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Videó: Feleannyi a nettó átlagbér Kelet-Magyarországon, mint a fővárosban

Videó: Feleannyi a nettó átlagbér Kelet-Magyarországon, mint a fővárosban

22.09.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A különbség ráadásul folyamatosan növekszik a megyék között. Borsod, Hajdú-Bihar és Szabolcs megyében pedig egyre kevesebbet keresnek az emberek, itt még csökkent is a nettó átlagbér.
Egyre népszerűbbek a gépkezelő képzések

Egyre népszerűbbek a gépkezelő képzések

22.09.2016 | Debrecen - Tovább növekedett a személyre szabott képzési programok iránti kereslet is.

Fazekas Sándor: Magyarország lehet Európa legnagyobb napraforgó termelője

22.09.2016 | Budapest - Napraforgóból a gazdák az idén várhatóan 1,8 millió tonna termést tudnak betakarítani, ezzel Magyarország lehet az olajnövény legnagyobb európai termelője - mondta a földművelésügyi miniszter csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
Kormányzati ingatlanlufi?

Kormányzati ingatlanlufi?

22.09.2016 | Debrecen - A túlzásba vitt ösztönzés növeli a meglévő gazdasági, lakáspiaci egyenlőtlenségeket is.

Nő az életüktől, szabadságuktól politikai okból megfosztottak életjáradéka

21.09.2016 | Budapest - Emelkedik az életüktől és szabadságuktól politikai okból megfosztottak életjáradéka.

A kormány rendeletben határozta meg a villamosenergia-rendszer zavara esetén szükséges intézkedéseket

21.09.2016 | Budapest - A kormány rendeletben határozta meg a villamosenergia-rendszer jelentős zavara és a villamosenergia-ellátási válsághelyzet esetén szükséges intézkedéseket.

Czibere Károly: 2017-ben elkezdődhet a szociális életpályamodell bevezetése

21.09.2016 | Budapest - Jövőre indulhat a szociális életpályamodell bevezetése - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára egy szerdai budapesti konferencián.

Békéltető Testület: a pénzügyi szolgáltatásokat kifogásolják a legtöbben Magyarországon

21.09.2016 | Budapest - Magyarországon 2015-ben leginkább a pénzügyi szolgáltatásokat, a televízió-előfizetéseket és a vasúti személyszállítási szolgáltatást tartják a legproblémásabbnak a fogyasztók, míg a legkevesebb a panasz a könyvek, az alkoholmentes italok és a háztartási gépek vásárlásakor - derül ki az Európai Bizottság (EB) által szervezett az egész unióra kiterjedő reprezentatív felmérésből.
Amerikai partnerével új agrárkutatásokat indít a Debreceni Egyetem

Amerikai partnerével új agrárkutatásokat indít a Debreceni Egyetem

21.09.2016 | Debrecen - Az édesburgonya-termesztés és a kártevők elleni védekezés stratégiáit is közösen kutatják majd a debreceni és a louisianai egyetem szakemberei.
„Mondtam Karcsinak, hogy most éljük meg az álmunkat, most meg tudjuk”

„Mondtam Karcsinak, hogy most éljük meg az álmunkat, most meg tudjuk”

21.09.2016 | Szentistvánbaksa - Vidám madárijesztők, színes léggömbök a kerítésen, mosolyogva integető emberek.
Csökken a benzin ára

Csökken a benzin ára

21.09.2016 | Budapest - Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolajé nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.
Menjek vagy maradjak?

Menjek vagy maradjak?

21.09.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Legalább egyszer talán mindenki kerül olyan helyzetbe hogy választani kényszerül a jelenlegi és egy új munkahely között. A döntés azonban még az egyértelműnek tűnő helyzetekben sem egyszerű.
Magyarország (már) nem bóvli

Magyarország (már) nem bóvli

21.09.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Háromból két hitelminősítő ismét befektetésre ajánlott kategóriába sorolta hazánkat.

Varga: a kormány támogatja az elektromos autók vásárlását

21.09.2016 | Budapest - A kormány támogatja az elektromos hajtású autók vásárlását, az idén erre 2 milliárd forintot biztosít - mondta a nemzetgazdasági miniszter szerdán Budapesten egy szakmai fórumon.

A magyarok négyötöde benzinüzemű járművet használ egy felmérés szerint

21.09.2016 | Budapest - Továbbra is stabil a benzinüzemű autók fölénye Magyarországon a dízellel szemben, az autósok 82 százaléka benzines járművet használ - derült ki a Robert Bosch Kft. megbízásából a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet által készített országos, reprezentatív felmérésből.
Előző
123456  
 


hirdetés