Mire számítanak a magyarok?

Mire számítanak a magyarok?

58 perce Debrecen - Leginkább a gyermekükre, a bevételeikre, az államra és a házastársukra hagyatkoznak.
tovább »
Letették a csornai napelemgyár alapkövét

Letették a csornai napelemgyár alapkövét

2 órája | Csorna, 2014. szeptember 20., szombat (MTI) - Lerakták a mintegy 15 milliárd forintos beruházással épülő napelemgyár alapkövét szombaton Csorna határában. Áder János köztársasági elnök, a város szülötte, díszpolgára az eseményen kiemelte: az üzemben évente annyi napelem készülhet, amennyi 300 ezer ember éves energiaigényét fedezheti.
tovább »

Air France-sztrájk - Péntekig meghosszabbították a munkabeszüntetést a pilóták

4 órája | Párizs, 2014. szeptember 20., szombat (MTI) - A jövő héten is törlésekre kell számítani az Air France francia légitársaságánál, miután a pilóták jövő péntekig meghosszabbították a sztrájkjukat.
tovább »
Nem adjuk könnyen az adónkat

Nem adjuk könnyen az adónkat

6 órája | Szabolcs-Szatmár-Bereg - A hazai dolgozóknak csupán a fele rendelkezik adója egy százalékáról.
tovább »

OHÜ-reagálás a GVH által kartellgyanú miatt indított eljárásra

7 órája | Budapest, 2014. szeptember 20., szombat (MTI) - Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) szombaton azt közölte, nem feladatuk annak felügyelete, hogy versenyen részt vevő partnerei megértik-e a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit, ennek megfelelően az ügynökség ezt nem is vizsgálta.
tovább »

NGM: tovább erősítik a magyar gazdaságot a hamarosan elérhető fejlesztési források

7 órája | Budapest, 2014. szeptember 20., szombat (MTI) - Az utóbbi időszak eredményei azt mutatják, hogy a magyar gazdaság egyre egészségesebb, és egyre jobban teljesít az európaihoz képest, ezt pedig tovább erősítik majd a hamarosan elérhető fejlesztési források - mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.
tovább »
Mabisz-elnök: Magyarország még mindig az alulbiztosítottak közé tartozik

Mabisz-elnök: Magyarország még mindig az alulbiztosítottak közé tartozik

6 órája | Budapest, 2014. szeptember 20., szombat (MTI) - A nyugat-európai országokhoz viszonyítva Magyarország az alulbiztosított országok körébe tartozik, így az öngondoskodás terén az év minden napján van még tennivalónk - mondta a biztosítás világnapja alkalmából Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) elnöke az MTI-nek adott interjúban.
tovább »

Megerősítette az amerikai "AAA" besorolást a Fitch

9 órája | London, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - Megerősítette pénteken az Egyesült Államok lehetséges legjobb, "AAA" szintű szuverén adósbesorolását a Fitch Ratings, stabil kilátással.
tovább »

Skót népszavazás - Londoni elemzők: nem múlt el a brit gazdaságot terhelő bizonytalanság

9 órája | London, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - Nem múltak el a brit gazdaságot terhelő politikai bizonytalanságok annak ellenére sem, hogy a skóciai népszavazáson az elszakadást ellenző erők nyertek, ráadásul a függetlenségpárti tábor magas szavazataránya újabb lendületet adhat más európai országok szeparatista mozgalmainak is - vélekedtek pénteki helyzetértékeléseikben londoni pénzügyi és politikai elemzők.
tovább »

S&P-minősítés - Elemzők: nem volt meglepetés a Standard & Poor's adósosztályzata

9 órája | Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - Az MTI által megkérdezett elemzők rövid értékelése szerint nem volt meglepetés, hogy megerősítette Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és hazai valutában fennálló szuverén adósságának "BB/B" szintű adósosztályzatait pénteken a Standard & Poor's, az eddigi stabil kilátással.
tovább »

Megerősítette a magyar adósosztályzatot a Standard & Poor's

10 órája | London, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - Megerősítette Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és hazai valutában fennálló szuverén adósságának "BB/B" szintű adósosztályzatait pénteken a Standard & Poor's, az eddigi stabil kilátással.
tovább »

Újabb stratégiai vállalatban szerez többségi tulajdont az állam

23 órája | Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) döntése alapján a magyar állam nevében eljáró MNV Zrt. aláírta a Bombardier Transportation MÁV Hungary Kft. 64,9 százalékos üzletrészének megvásárlásáról szóló adásvételi szerződést a jelenlegi tulajdonos német Bombardier Transportation GmbH-val - közölte a tárca pénteken az MTI-vel.
tovább »

Fazekas Sándor: megállt a paprika termőterületének a csökkenése

23 órája | Kalocsa, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - Hosszú évek után az idén megállt a paprika termőterületének csökkenése, a fűszernövényt 800 hektáron termelik most a kalocsai védett területen – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken Kalocsán, a paprikafesztivál alkalmából rendezett gasztroshow megnyitóján.
tovább »
Az MNB felfüggesztette a Norbi Update részvényértékesítését

Az MNB felfüggesztette a Norbi Update részvényértékesítését

23 órája | Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában kötelezte a Norbi Update Lowcarb Nyrt-t. részvényértékesítési tájékoztatójának kiegészítésére, s ennek közzétételéig befektető-védelmi okból felfüggesztette a forgalomba hozatali eljárást - közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.
tovább »

A NAV közzétette az októberben elszámolható üzemanyagárakat

23 órája | Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban októberben alkalmazható üzemanyagárakat.
tovább »

NMH: csökkent az álláskeresők száma augusztusban

23 órája | Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - Augusztus végén 401 500 álláskeresőt tartottak nyilván Magyarországon, júliushoz képest 3 százalékkal, tavaly júliushoz képest 18,4 százalékkal kevesebbet - tette közzé a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) a honlapján.
tovább »
OGY - Szerdán szavaz a parlament a bankok elszámoltatásáról

OGY - Szerdán szavaz a parlament a bankok elszámoltatásáról

1 napja | Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - Szerdán és pénteken tartja következő ülését az Országgyűlés. A képviselők a hét közepén fogadhatják el a bankok elszámoltatásáról szóló kormányzati törvényjavaslatot, amelynek eredményeként a kabinet számításai szerint átlagosan akár harmadával is csökkenhetnek a devizahitelesek törlesztőrészletei. A parlament szerdán új alkotmánybírákat is választhat, míg pénteken a paksi bővítésről tarthatnak vitát.
tovább »

Lázár: a kormány támogatja a magyar vállalkozásokat

1 napja | Makó, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) – A kormány érdekelt abban, hogy a jól képzett szakmunkások, szakközép- és szakiskolát végzett emberek az anyagi megbecsülés mellett boldogulni tudjanak, de az is legalább ilyen fontos, hogy magyar vállalatokat és vállalkozásokat támogasson - fogalmazott a Miniszterelnökséget irányító miniszter pénteken, a makói Váll-Ker Kft. két új üzemcsarnokának átadó ünnepségén.
tovább »

Pályázatot írt ki a bankszövetség az érintés nélküli fizetés elnevezésére

1 napja | Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - Magyarországon egyre népszerűbbek az érintésmentes bankkártyák és a technológia, a Magyar Bankszövetség ezért pályázatot hirdet ezeknek a bankkártyáknak és magának a fizetési módnak a megfelelő, egyszerű köznyelvi elnevezésére.
tovább »

Devizahitelek - Elutasította a KDB Bank és a CIB Lízing keresetét a Fővárosi Törvényszék

1 napja | Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - Elutasította a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett elsőfokú ítéletében a KDB Bank Európa Zrt. és a CIB Lízing Zrt. magyar állam ellen a devizahitel-szerződések ügyében benyújtott keresetét.
tovább »

A NAK nagyobb anyagi támogatást javasol az almatermelők számára

1 napja | Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) nagyobb anyagi támogatást javasol az almatermelők számára elszenvedett veszteségeik enyhítésére - közölte a NAK pénteken az MTI-vel.
tovább »

Kartellgyanú miatt indított eljárást a GVH

1 napja | Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - A gazdasági versenyt korlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt indított versenyfelügyeleti eljárást a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) négy cég ellen - közölte a versenyhatóság pénteken az MTI-vel.
tovább »

IHS: 20 százalékkal nő az idén a felhőszolgáltatási piac

1 napja | Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - Egyre többet költenek felhőszolgáltatásra a vállalatok, az amerikai IHS kutatócég prognózisa szerint az idén világszinten 20 százalékkal nő a piac, s a szolgáltatásra költött összeg elérheti a 174 milliárd dollárt. A prognózisok szerint ez 2017-re 235 milliárd dollárra emelkedhet, ami a háromszorosa lesz a 2011-esnek.
tovább »

Ötvenmilliárdos ingatlanvagyont kaptak 2010 óta az államtól az önkormányzatok

1 napja | Szolnok, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - Az elmúlt négy és fél évben több mint 50 milliárd forint értékben adott át ingatlanvagyont a kormány az önkormányzatoknak azért, hogy a helyhatóságok megőrizzék, többnyire eredeti rendeltetésüknek megfelelően használják és fejlesszék őket - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára pénteken Szolnokon.
tovább »
Autó- és lakásbiztosítást kötnek legtöbben

Autó- és lakásbiztosítást kötnek legtöbben

1 napja | Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - A magyar háztartások 90 százaléka rendelkezik valamilyen biztosítással, a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) után a lakásbiztosítás és az életbiztosítás következik a gyakorisági sorban - közölte felmérésének eredményét az Aegon Magyarország pénteken az MTI-vel.
tovább »

A magyar almát népszerűsítő kampány indult

1 napja | Szeged, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) – A magyar alma az egyik legfrissebb, legegészségesebb és legízletesebb gyümölcs – jelentette ki Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Szegeden, a belföldi almafogyasztást támogató kampány első állomásán.
tovább »

Devizahitelek - Kormányszóvivő: nyerésre állnak a magyar családok

1 napja | Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (OS) - A bankokkal szembeni állam perekben nyerésre állnak a magyar családok, 400 pénzintézetnek minden fogyasztói deviza- és forinthitellel el kell számolnia, ami összesen mintegy 1,3 millió családot, nagyságrendileg 680 ezer deviza- és 650 ezer forintalapú hitelt érint - áll a Kormányzati Információs Központ MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.
tovább »

Air France-sztrájk - Nem javul a helyzet szombaton

1 napja | Párizs, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - A pilóták hétfő óta tartó sztrájkja miatt az Air France járatainak valamivel több mint fele közlekedett pénteken és hasonló lesz a helyzet szombaton is.
tovább »
Felszámolás alatt álló hajdú-bihari cégek (2014., 38. hét)

Felszámolás alatt álló hajdú-bihari cégek (2014., 38. hét)

1 napja | Hajdú-Bihar – Tekintse meg a felszámolás alatt lévő Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!
tovább »

Közlemény - NAV: Az szja-bevallások ellenőrzési tapasztalatai

1 napja | Miskolc - A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak idén is kiemelt feladata az adó-visszaigénylést tartalmazó személyijövedelemadó-bevallások ellenőrzése. A kiválasztott bevallások több mint 60 százalékát meghaladóan tártak fel jogosulatlan adó-visszaigénylést, mulasztást az ellenőrök.
tovább »

OTP: több mint 20 milliárd forintos költés a SZÉP-kártyákon a nyári szezonban

1 napja | Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - A nyári szezonban több mint 20 milliárd forintot használtak fel az OTP Szép-kártya birtokosok, a három nyári hónap alatt napi mintegy 220 millió forintos felhasználás történt - közölte az OTP Bank az MTI-vel pénteken.
tovább »

Súlyos pénzbírság, felfüggesztett börtön a GlaxoSmithKline elleni kínai perben

1 napja | Peking, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - Bűnösnek mondta ki a kínai bíróság a GlaxoSmithKline (GSK) brit központú multinacionális gyógyszergyártó cég kínai vállalatát vesztegetés miatt és 3 milliárd jüan (118 milliárd forint) értékű bírság megfizetésére kötelezte pénteken - jelentette a kínai online média.
tovább »

A Quaestor idénre 2,6, 2015-re 2,4 százalékos növekedést vár

1 napja | Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - A Quaestor Értékpapír Zrt. idénre 2,6, 2015-re pedig 2,4 százalékos GDP-növekedést vár Magyarországon, valamint azt, hogy az államháztartási hiány 2014-ben 2,9, míg jövőre 3 százalék lesz - mondta Háda Bálint, a társaság vezető elemzője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
tovább »
Fazekas Sándor: stabilizálódott a dísznövény-ágazat helyzete

Fazekas Sándor: stabilizálódott a dísznövény-ágazat helyzete

1 napja | Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - Stabilizálódott a magyar dísznövény-ágazat helyzete, az ágazat éves árbevétele 120 milliárd forint, s 25 ezer család megélhetését biztosítja - mondta a földművelésügyi miniszter pénteken Szigetszentmiklóson a XX. Hortus Hungaricus nemzetközi kertészeti szakkiállítás és vásár megnyitóján.
tovább »

Babakötvénnyel házalnak a Magyar Államkincstár nevében

1 napja | Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - A közelmúltban több házaló ügynök próbálta a Magyar Államkincstár nevében értékesíteni a Babakötvényt, azonban a termék forgalmazása csak és kizárólag a Magyar Államkincstár állampénztári irodáiban, illetve állampapír értékesítési pontjain történik, házhoz nem mennek vele - hívta fel a figyelmet az államkincstár pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében.
tovább »

Elemzők: kedvezőek a kereseti és foglakoztatási trendek

1 napja | Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - Kedvezőnek tartják a kereseti és foglalkoztatási trendeket, s a lakossági fogyasztás további élénkülésére számítanak az MTI által megkérdezett elemzők. A Nemzetgazdasági Minisztérium közölte, a kiváló makrogazdasági adatok további reálbér-emelkedést vetítenek előre Magyarországon.
tovább »
A megyék kezében a sorsuk

A megyék kezében a sorsuk

1 napja | Debrecen - Kétfordulós szakmai és társadalmi konzultáció után dönt majd a kormány.
tovább »

Újabb megszorító intézkedéseket jelentett be a szerb miniszterelnök

1 napja | Belgrád, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - A progresszív adózás után októbertől progresszív nyugdíjcsökkentést vezet be a szerb kormány - jelentette be Aleksandar Vucic miniszterelnök a szerbiai közszolgálati televíziónak adott interjújában.
tovább »

KSH: nőttek az átlagkeresetek január-júliusban

1 napja | Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - A bruttó és a nettó átlagkeresetek egyaránt 3 százalékkal haladták meg az idén január-júliusban az egy évvel korábbit - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
tovább »
Csökkent az üzemanyagok ára

Csökkent az üzemanyagok ára

1 napja | Budapest, szeptember 19., péntek (MTI) - Csökkentette bruttó 2-2 forinttal a gázolaj és a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.
tovább »

Támogatás a méhészeknek a varroa atka elleni védekezéshez

1 napja | Debrecen - Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület kérésére a Földművelésügyi Minisztérium (FM) engedélyezte a Magyar Méhészeti Nemzeti Programban szereplő támogatási keretösszegek közötti átcsoportosítást.
tovább »

Nem tudott kereket oldani a kontár iparos

1 napja | Hajdú-Bihar - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az ellenőrzések során gyakran találkoznak úgynevezett kontárokkal, akik adószám nélkül üzletelnek. Azzal, hogy a kontárok nem fizetnek sem adót, sem járulékot, nemcsak a költségvetést károsítják meg, hanem rontják a tisztességes piaci szereplők esélyeit is, hiszen olcsóbban tudják kínálni terméküket, szolgáltatásukat.
tovább »
Menni a megélhetés után

Menni a megélhetés után

1 napja | Debrecen - Akár 380 kilométert is utaznak a magyar munkavállalók egy-egy munkáért.
tovább »

Moszkvai turisztikai kiállítás - A Magyarországra utazó orosz turisták számának megtartása a cél

1 napja | Moszkva, 2014. szeptember 18., csütörtök (MTI) - A Magyarországra utazó orosz turisták megtartása a cél a jelenlegi helyzetben, amikor az orosz gazdaság lelassulása és a nyugati szankciók hatása miatt több európai országban csökkent az ott pihenő oroszok száma - nyilatkozták a moszkvai turisztikai kiállítás magyar résztvevői az MTI-nek csütörtökön.
tovább »

Önkormányzat 2014 - Semjén: vissza kell államosítani mindent, ami közműszolgáltatással kapcsolatos

1 napja | Csákvár, 2014. szeptember 18., csütörtök (MTI) - A KDNP egyértelműen kiáll amellett, hogy a kormány visszaállamosítson mindent, ami közműszolgáltatással kapcsolatos, mert csak így garantálható az emberek ellátási biztonsága - hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, pártelnök csütörtöki csákvári lakossági fórumán.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Viki, a nap szépe

Viki leveleki lány, aki a diploma megszerzése után úgy döntött, hogy párjával Londonban próbál szerencsét.
tovább »

További hírek a Gazdaság kategóriából
Mire számítanak a magyarok?
Debrecen - Leginkább a gyermekükre, a bevételeikre, az államra és a házastársukra hagyatkoznak. tovább »
Air France-sztrájk – Péntekig meghosszabbították a munkabeszüntetést a pilóták
Párizs, 2014. szeptember 20., szombat (MTI) - A jövő héten is törlésekre kell számítani az Air France francia [...] tovább »
Letették a csornai napelemgyár alapkövét
Csorna, 2014. szeptember 20., szombat (MTI) - Lerakták a mintegy 15 milliárd forintos beruházással épülő [...] tovább »
Nem adjuk könnyen az adónkat
Szabolcs-Szatmár-Bereg - A hazai dolgozóknak csupán a fele rendelkezik adója egy százalékáról. tovább »
OHÜ-reagálás a GVH által kartellgyanú miatt indított eljárásra
Budapest, 2014. szeptember 20., szombat (MTI) - Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) szombaton azt [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása