Kun-Mediátor - Ügyvéd: öt és húszmilliárd forint között lehet a kár

Kun-Mediátor - Ügyvéd: öt és húszmilliárd forint között lehet a kár

3 órája | Budapest, 2015. április 18., szombat (MTI) - A Kun-Mediátor Kft. károsultjait képviselő ügyvéd szerint 5 és 20 milliárd forint között lehet a kár, attól függ, hogy végül hányan tesznek feljelentést, hányan jelentenek be hitelezői igényt az illegális pénzügyi tevékenységet végző cég ellen.
tovább »
FT: milliárdos veszteség bejelentésére készül a Tesco

FT: milliárdos veszteség bejelentésére készül a Tesco

19 órája | London, 2015. április 18., szombat (MTI) - Többmilliárd font éves veszteség bejelentésére készül a Tesco - írta szombaton a Financial Times.
tovább »

Csepreghy: az Európai Bizottság gondolja újra az Altus megbízását!

2 órája Budapest, 2015. április 19., vasárnap (MTI) - A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára azt kéri az Európai Bizottságtól (EB), gondolja újra, hogy Gyurcsány Ferenc ellenzéki politikus cégét, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t bízza-e meg a fejlesztéspolitika magyarországi működésének ellenőrzésével.
tovább »

Magyarország napi 3 milliárd forint uniós forráshoz jut

2 órája Siklós, 2015. április 19., vasárnap (MTI) - Magyarország naponta mintegy 3 milliárd forint európai uniós támogatáshoz jut 2014-2020 között, a cél ezen összeg minél hatékonyabb felhasználása - mondta az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője Siklóson vasárnap, az uniós fejlesztések nyílt napja alkalmából.
tovább »

Jakab: újabb eszköz segítheti a mezőgazdasági foglalkoztatást

1 órája Budapest, 2015. április 19., vasárnap (MTI) - Újabb kedvezmény bevezetését tervezi a kormány a munkahelyvédelmi akcióterv keretében a mezőgazdaságban foglalkoztatott munkavállalók számának növelésére, lehetővé téve, hogy a 25-55 év közötti, mezőgazdasági munkakörben dolgozók után is érvényesítsék a munkáltatók a bérjárulék-kedvezményt - mondta el a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke az MTI-nek.
tovább »

Feldman Zsolt: cél a GMO-mentes takarmány

1 órája Budapest, 2015. április 19., vasárnap (MTI) - Fontos cél, hogy az állatok is genetikailag módosított szervezetektől (GMO) mentes takarmányt kaphassanak - erről a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára beszélt vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában.
tovább »

Görög adósság - Nézőpont Intézet: a görögök gazdasági mozgástere napról napra szűkül

1 órája Budapest, 2015. április 19., vasárnap (MTI) - Napról napra szűkül Görögország gazdasági mozgástere - mondta Jenei Domonkos, a Nézőpont Intézet gazdasági elemzője vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában.
tovább »

Design Terminál: nyolc fiatal magyar vállalkozás vehet részt az amerikai Northside innovációs fesztiválon

34 perce Budapest, 2015. április 19., vasárnap (MTI) - Idén nyolc fiatal vállalkozás vehet részt a New York-i Northside innovációs fesztiválon, amely az innováció, a kreatívipar, a film, a zene és a kortárs művészetek legizgalmasabb képviselőit mutatja be, és amelynek 2015-ös díszvendége Magyarország lesz - közölte a kijutásra kiírt pályázatot a Balassi Intézettel és a Magyar Turizmus Zrt.-vel partnerségben megvalósító Design Terminál az MTI-vel.
tovább »

Városi járműcsalád fejlesztésébe kezdett az Evopro Kft.

3 órája | Budapest, 2015. április 19., vasárnap (MTI) - Városi járműcsalád fejlesztésébe kezdett az Evopro Systems Enineering Kft., a beruházás az Európai Unió és a magyar állam csaknem 675 millió forintos támogatásával, 1,365 milliárd forintos összköltséggel valósul meg - közölte a cég az MTI-vel.
tovább »

A monetáris tanács kamatdöntő ülése lesz a jövő hét kiemelt eseménye

19 órája | Budapest, 2015. április 18., szombat (MTI) - A monetáris tanács kamatdöntő ülése lesz a jövő hét kiemelt eseménye a pénzpiacok számára, emellett csak néhány, nem piacmozgató hatású adat szerepel a hazai makronaptárban.
tovább »

V. Németh Zsolt: a bor Magyarország stratégiai terméke

19 órája | Kőszeg, 2015. április 18., szombat (MTI) - A bor Magyarország stratégiai terméke, jelentős exportcikk, a nemzeti karakter egyik meghatározója, a magyar gasztronómiai kultúra szerves része - hangoztatta V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára a VII. szőlő- és klímakonferencia megnyitóján szombaton Kőszegen.
tovább »

Brókerbotrány - MSZP: a pénzügyi felügyeletet is vizsgálni kell

21 órája | Budapest, 2015. április 18., szombat (MTI) - Az MSZP szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentése is igazolja azt a kritikát, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti tevékenysége nem volt megfelelő, ezért a szocialisták szerint vizsgálni kell a pénzügyi felügyeletet a brókerbotrány miatt.
tovább »

Tízezer munkavállaló a magyarországi Bosch-csoportnál

13 órája | Budapest, 2015. április 18., szombat (MTI) - Tízezerre nőtt a magyarországi Bosch-csoport által foglalkoztatott munkavállalók száma, a cég tízezredik dolgozóját szombaton a Go-kart, Go-Bosch! címmel rendezett budapesti versenyen köszöntötték.
tovább »

A technológia és a tapasztalat is kevés a magyar palagáz kitermeléséhez

23 órája | Budapest, 2015. április 18., szombat (MTI) - Magyarország nem hagyományos típusú földgáz- és kőolajvagyona lényegesen nagyobb, mint a hagyományos, mégsem érdemes amerikai jellegű palagáz-forradalomban reménykedni.
tovább »
Milliárdokat érhetnek az ikszek

Milliárdokat érhetnek az ikszek

24 órája | Nyíregyháza - Megtöbbszöröződött a lottót feladók száma, és ez nem csoda: közel 4 milliárd forint a tét.
tovább »
Az uniós lehetőségek jegyében „expóztak”

Az uniós lehetőségek jegyében „expóztak”

1 napja | Biharkeresztes - A magyar és román adóváltozásokról, a hajdú-bihari cégek növekedését támogató projektekről és hitelekről, a kis- és középvállalkozások uniós támogatásainak igénybevételi lehetőségeiről is szó esett pénteken a 18. alkalommal megrendezett Bihar-Bihor Expón, ahol a térség néptáncegyüttesei is randevút adtak egymásnak.
tovább »

IMF/Világbank - Varga Mihály a Világbank-csoport fejlesztési programjaiba való magyar bekapcsolódásról tárgyalt

1 napja | Washington, 2015. április 18., szombat (MTI) - A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottság magyar országjelentéséről, Magyarországnak az exportpiacok bővítése céljából a Világbank-csoport fejlesztési programjaiba való bekapcsolódásáról folytatott megbeszéléseket pénteken Washingtonban Varga Mihály.
tovább »

Obama: az EU-nak fenn kell tartania az Oroszországgal szembeni szankciókat

1 napja | Washington, 2015. április 17., péntek (MTI) - Az Európai Uniónak fenn kell tartania az Oroszországgal szemben bevezetett szankciókat, amíg Moszkva be nem tartja az ukrajnai harcok beszüntetéséről megkötött minszki megállapodást - jelentette ki pénteken Washingtonban Barack Obama amerikai elnök, miután a Fehér Házban fogadta Matteo Renzi olasz kormányfőt.
tovább »
Értékpapírt? Ingatlant? Aranyat?

Értékpapírt? Ingatlant? Aranyat?

1 napja | Debrecen - Mit javasolnak a szakemberek, miben tartsa a megtakarítását az, akinek még van?
tovább »

Kun-Mediátor - Ügyvéd: fel kellett volna tűnnie az iroda nagy bankszámla-forgalmának

1 napja | Budapest, 2015. április 17., péntek (MTI) - Ha egy utazási irodának jelentős összegű bankszámla-forgalma van, ami többszörösen meghaladja az éves mérlegét, annak szemet kellett volna szúrnia - mondta Dobrossy István, a Kun-Mediátor Kft. károsultjait képviselő ügyvéd pénteken az M1 aktuális csatornának.
tovább »

IMF/Világbank - Lagarde: az IMF nem ad haladékot Athénnak

1 napja | Washington, 2015. április 17., péntek (MTI) - A Nemzetközi Valutaalap (IMF) kormányzótanácsa az utóbbi harminc évben egyszer sem engedélyezett hiteltörlesztési halasztást - jelentette ki pénteken Washingtonban Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója azzal a lehetőséggel kapcsolatban, hogy Görögország esetében ez elképzelhető lenne-e.
tovább »

Megerősítette az orosz osztályzatokat az S&P, de leminősítési kockázatra figyelmeztet

17.04.2015 | London, 2015. április 17., péntek (MTI) - Megerősítette Oroszország részben nem befektetési ajánlású államadós-besorolásait pénteken a Standard & Poor's.
tovább »

NGM: május végéig még 2,8 milliárd forint vár elköltésre a SZÉP-kártyákon

17.04.2015 | Budapest, 2015. április 17., péntek (MTI) - A 2013-ban feltöltött 67,8 milliárdból még 2,8 milliárd forint van a SZÉP-kártyákon; a pihenőkártyákra tavalyelőtt utalt pénzt május 31-ig lehet elkölteni, ezt követően a kártyán maradt összeg elvész a kártyabirtokosok számára - figyelmeztet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
tovább »

Kamatdöntés - Londoni elemzők: a jövő héten folytatódik az MNB enyhítési ciklusa

17.04.2015 | London, 2015. április 17., péntek (MTI) - Londoni pénzügyi elemzők egyöntetű várakozása szerint a jövő héten minden bizonnyal folytatódik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) márciusban újraindított monetáris enyhítési ciklusa.
tovább »
Brókerbotrány - Megjelent a rendelet a DRB-csoport bedőlése miatt károsult önkormányzatok támogatásáról

Brókerbotrány - Megjelent a rendelet a DRB-csoport bedőlése miatt károsult önkormányzatok támogatásáról

17.04.2015 | Budapest, 2015. április 17., péntek (MTI) - A DRB-bankcsoportnál számlával rendelkező önkormányzatok támogatására 1,92 milliárd forint egyszeri átcsoportosításáról döntött a kormány - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb, pénteken megjelent számában.
tovább »

Uniós felfüggesztés - Csepreghy a támogatott projektek felgyorsítását javasolja a pályázóknak

17.04.2015 | Budapest, 2015. április 17., péntek (MTI) - A nyertes pályázók lehetőségeik szerint gyorsítsák fel projektjeik végrehajtását, mert ha kicsúsznak a saját maguk által vállalt határidőből, elesnek a támogatástól - figyelmeztetett az MTI-nek nyilatkozva Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára.
tovább »
Agrárszakemberek felszabadulása

Agrárszakemberek felszabadulása

17.04.2015 | Hajdúböszörmény - Felszabadulás: összesen 21 tanuló kapott szakmunkás-bizonyítványt az SZKTV végeztével.
tovább »
Brókerbotrány - A jegybank visszavonta a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét

Brókerbotrány - A jegybank visszavonta a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét

17.04.2015 | Budapest, 2015. április 17., péntek (MTI) - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken visszavonta a Quaestor Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zrt. (Quaestor Értékpapír Zrt.) tevékenységi engedélyét, és kezdeményezte annak felszámolását - közölte a jegybank.
tovább »
Közlemény - Miskolc ismét a legjobbak között!

Közlemény - Miskolc ismét a legjobbak között!

17.04.2015 | Miskolc - Greennovációs Nagydíjat nyert a MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft és a PannErgy Nyrt közös geotermikus távfűtési rendszere a Professional Publishing Hungary negyedik alkalommal meghirdetett versenyén. A megmérettetés célja, hogy a környezettudatos gazdaságért tevékenykedők megismerjék egymás munkáját, eredményeik pedig kellő figyelmet kapjanak.
tovább »

Mintaprojekt a miskolci hulladékgazdálkodás rendszere

17.04.2015 | Miskolc, 2015. április 17., péntek (MTI) - A hulladékgazdálkodás azon kiemelt közszolgáltatások közé tartozik, amelynek elődleges célja, hogy ne terhelje többletköltséggel a lakosságot, de a szolgáltatások önköltségének elszámolása biztosított legyen, ennek megfelel a miskolci rendszer, amely tökéletes mintaprojekt - jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára pénteken, Miskolcon sajtótájékoztatón.
tovább »
Banki elszámolás - A devizahiteles levelek negyedét adták fel eddig

Banki elszámolás - A devizahiteles levelek negyedét adták fel eddig

17.04.2015 | Budapest, 2015. április 17., péntek (MTI) - A pénzintézetek a devizahiteles levelek negyedét adták fel eddig - közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.
tovább »
Csányi: érthetetlen, hogy a tisztességes piaci szereplőkkel fizettetik ki a Quaestor okozta kárt

Csányi: érthetetlen, hogy a tisztességes piaci szereplőkkel fizettetik ki a Quaestor okozta kárt

17.04.2015 | Budapest, 2015. április 17., péntek (MTI) - Csányi Sándor érthetetlennek és igazságtalannak nevezte, hogy a tisztességes piaci szereplőkkel fizettetik ki a Quaestor ügyfeleinek kárát; egyben remélte, hogy az Alkotmánybíróság elutasítja az erről szóló törvényt. Az OTP bank elnök vezérigazgatója a bank közgyűlését követő sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a devizahiteles törvény ügyében Strassbourghoz fordulnak, bírálta a takarékszövetkezeti integrációt és azt is, hogy az uniós pénzeket "olyan ember kezeli, aki saját kisvárosának pénzügyeit sem tudta rendbe tenni".
tovább »
Szijjártó: a munkahelyteremtő beruházások fogják visszahozni Európa versenyképességét

Szijjártó: a munkahelyteremtő beruházások fogják visszahozni Európa versenyképességét

17.04.2015 | Budapest, 2015. április 17., péntek (MTI) - Szijjártó Péter úgy vélte, hogy a munkahelyteremtő beruházások fogják visszahozni Európa versenyképességét, Jyrki Katainen uniós biztos, az Európai Bizottság alelnöke pedig azt hangsúlyozta, hogy az európai gazdaságok mélyen gyökerező gondja a beruházások hiánya, éppen ezért döntöttek az Európai Stratégiai Beruházási Alap létrehozásáról, amelynek keretében 315 milliárd euróval finanszíroznak új beruházásokat.
tovább »

Uniós felfüggesztés - Az EUTAF munkáját megfelelőnek minősíti a bizottság

17.04.2015 | Budapest, 2015. április 17., péntek (MTI) - Az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság (EUTAF) munkáját minden évben megfelelőnek minősítette az Európai Bizottság - közölte az EUTAF pénteken az MTI-vel.
tovább »

Uniós felfüggesztés - Szijjártó: javult az uniós források felhasználásának láthatósága

17.04.2015 | Budapest, 2015. április 17., péntek (MTI) – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az európai uniós források felhasználásának javuló hatékonyságát és láthatóságát emelte ki, Jyrki Katainen EU-biztos pedig a helyzet tisztázása érdekében szükséges feladatokra hívta fel a figyelmet közös sajtótájékoztatójukon pénteken Budapesten.
tovább »

Médiatanács: mintegy 50 millió forint rezsitámogatást kapott több közösségi tévé és rádió

17.04.2015 | Budapest, 2015. április 17., péntek (MTI) - Összesen kilenc televízió és három rádió jutott mintegy 50 millió forintnyi forráshoz a Magyar Média Mecenatúra program keretében - közölte a pályázat kiírója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa pénteken az MTI-vel.
tovább »

Kun Mediátor - Visszavonta a cég utazásszervezői engedélyét az engedélyezési hivatal

17.04.2015 | Budapest, 2015. április 17., péntek (MTI) - A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) visszavonta a Kun Mediátor Szolgáltató Kft. utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét és az utazási vállalkozást törölte a hatósági nyilvántartásából - közölte az MKEH pénteken az MTI-vel.
tovább »

Pénztárgépek - Több mint 70 ezer új online gépre lehet szükség a forgalmazók szerint

17.04.2015 | Budapest, 2015. április 17., péntek (MTI) - A pénztárgépforgalmazók arra számítanak, hogy több mint 70 ezer új online pénztárgépre lesz szükség, ha bővítik a kötelezetti kört, a berendezések körülbelül három hónap alatt üzembe helyezhetők - mondta Madarász Jenő, a Pénztárgépcentrum webáruházat működtető Alt Cash Kft. ügyvezető igazgatója pénteki budapesti sajtóbeszélgetésén.
tovább »

Társadalombiztosítási finanszírozást kaphat a Dévény-módszer

17.04.2015 | Budapest, 2015. április 17., péntek (MTI) - A jövőben finanszírozná az egészségbiztosító a Dévény Anna gyógytornász által kidolgozott és évek óta sikeresen alkalmazott gimnasztika módszert - derül ki a kormány honlapján olvasható rendelettervezetből.
tovább »

Nyilvánosak a kisforgalmi patikák működési célú támogatásai

17.04.2015 | Budapest, 2015. április 17., péntek (MTI) - Közzétették a kormány honlapján a kisforgalmú gyógyszertárak működési támogatásának négyhavi adatait, ezek alapján csaknem 182 millió 770 ezer forintot kapnak összesen a patikák.
tovább »

Szabadkereskedelmi tárgyalások - A megállapodásról is tárgyalt a földművelésügyi miniszter az amerikai nagykövettel

17.04.2015 | Budapest, 2015. április 17., péntek (MTI) - Az Európai Unió és az Egyesült Államok közti, kidolgozás alatt álló szabadkereskedelmi megállapodás is szóba került Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok nagykövete közötti pénteki megbeszélésen a minisztérium épületében. A felek a megállapodást összességében pozitívan értékelték, a miniszter azonban a magyar aggodalmaknak is hangot adott, különösen GMO-témában - tájékoztatta a minisztérium az MTI-t.
tovább »
Felszámolás alatt álló hajdú-bihari cégek (2015., 15-16. hét)

Felszámolás alatt álló hajdú-bihari cégek (2015., 15-16. hét)

17.04.2015 | Hajdú-Bihar - Tekintse meg a jelenleg felszámolás alatt álló vállalkozásokat Hajdú- Bihar megyében!
tovább »

Szijjártó: fel kell készíteni a kkv-kat az európai beruházási alap nyújtotta lehetőségekre

17.04.2015 | Budapest, 2015. április 17., péntek (MTI) - A magyar kis- és közepes vállalkozásokat (kkv) fel kell készíteni a kilépésre a nemzetközi piacra - mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken az M1 aktuális csatornán azzal összefüggésben, hogy az Európai Stratégiai Beruházási Alaptól (ESBA) várt 315 milliárd eurónyi beruházásból 75 milliárd eurónyit a kkv-szektorban várnak.
tovább »

Gyors segítséget kér a Magosz a kárpátaljai gazdák számára

17.04.2015 | Budapest, 2015. április 17., péntek (MTI) - Gyors segítséget kér a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) a kárpátaljai gazdák számára, a háborús körülmények miatti esetleges humanitárius katasztrófa elkerülése érdekében - jelentette be a Magosz elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
tovább »

Banki elszámolás - A K&H lízinges ügyfeleinek már kiküldte az értesítéseket, a CIB a jövő héten postáz

17.04.2015 | Budapest, 2015. április 17., péntek (MTI) - A K&H Bank március második felében a lízinges ügyfelekkel kezdte meg az elszámoló levelek kiküldését, a CIB Bank pedig jövő héten kezdi a tájékoztatók kiküldését - közölték a pénzintézetek az MTI érdeklődésére.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Fanni, a nap szépe

Fanni miskolci diáklány. Szereti a tavasz sokszínűségét, bár szerinte a fekete – fehérnek is megvan a szépsége. Fotók: Vega
tovább »

További hírek a Gazdaság kategóriából
Jakab: újabb eszköz segítheti a mezőgazdasági foglalkoztatást
Budapest, 2015. április 19., vasárnap (MTI) - Újabb kedvezmény bevezetését tervezi a kormány a munkahelyvédelmi [...] tovább »
Feldman Zsolt: cél a GMO-mentes takarmány
Budapest, 2015. április 19., vasárnap (MTI) - Fontos cél, hogy az állatok is genetikailag módosított [...] tovább »
Görög adósság – Nézőpont Intézet: a görögök gazdasági mozgástere napról napra szűkül
Budapest, 2015. április 19., vasárnap (MTI) - Napról napra szűkül Görögország gazdasági mozgástere - mondta [...] tovább »
Design Terminál: nyolc fiatal magyar vállalkozás vehet részt az amerikai Northside innovációs fesztiválon
Budapest, 2015. április 19., vasárnap (MTI) - Idén nyolc fiatal vállalkozás vehet részt a New York-i Northside [...] tovább »
Városi járműcsalád fejlesztésébe kezdett az Evopro Kft.
Budapest, 2015. április 19., vasárnap (MTI) - Városi járműcsalád fejlesztésébe kezdett az Evopro Systems [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása