Kormányszóvivő: a kormány egyre nagyobb szerepet szán a turizmusnak

Kormányszóvivő: a kormány egyre nagyobb szerepet szán a turizmusnak

7 órája | Budapest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - Folytatódnak a turizmust segítő beruházások Budapesten és vidéken is, a kormány célja, hogy az ágazat az eddiginél is nagyobb mértékben járuljon hozzá a növekedéshez - mondta Kurucz Éva kormányszóvivő csütörtöki tájékoztatóján. Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese szerint a turizmus 2020-2025. között az ország első számú ágazata lehet.
tovább »
A világ egyik legnagyobb videós platformjának szolgáltat mostantól egy magyar startup

A világ egyik legnagyobb videós platformjának szolgáltat mostantól egy magyar startup

8 órája | Budapest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - Az online ajánlórendszerek fejlesztésével és értékesítésével foglalkozó magyar Gravity R&D partnerségi megállapodást kötött a világ egyik legnagyobb Youtube klónjaként ismertté vált Dailymotionnel - tájékoztatta a cég közleményében csütörtökön az MTI-t.
tovább »

Ukrán válság - Hatályba lépnek péntektől a gazdasági szankciók Oroszországgal szemben

5 órája | Brüsszel, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - Közzétették az ukrán válsággal kapcsolatban Oroszországgal szemben életbe léptetett gazdasági szankciókról szóló rendeletet csütörtökön délután az Európai Unió hivatalos lapjában, így a büntetőintézkedések a következő napon hatályba lépnek.
tovább »

Az MNB kamatcsökkentései nyomán jelentősen mérséklődnek az államháztartás kamatterhei

6 órája | Budapest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elmúlt két évi kamatcsökkentési ciklusa nyomán jelentősen mérséklődnek az államháztartás kamatterhei, ha a jelenlegi hozamszint fennmarad, akkor az éves megtakarítás hosszú távon megközelítheti a GDP 1-2 százalékát, azaz 300 és 600 milliárd forint közt alakulhat - derül ki egy, a jegybank honlapján csütörtökön közzétett tanulmányból.
tovább »

Az Eximbank export előfinanszírozó hitelszerződést kötött a BorsodChemmel

6 órája | Budapest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - Az Eximbank 40 millió euró összegű, 5 éves futamidejű export előfinanszírozó hitelszerződést kötött a kazincbarcikai BorsodChem Zrt.-vel, a vegyipari cég külpiaci tevékenységének további ösztönzésére.
tovább »

Csökkent júniusban a román munkanélküliségi ráta

6 órája | Bukarest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - A román munkanélküliségi ráta 7,1 százalék volt júniusban, havi és éves szinten egyaránt enyhén csökkent - közölte a román országos statisztikai intézet csütörtökön.
tovább »

Differenciált árakat kínál a termelőknek a Tokaj Kereskedőház Zrt.

7 órája | Miskolc, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - Kiemelt átvételi árakkal ösztönzi a minőségi alapanyag előállítását a Tokaj Kereskedőház Zrt., ezért a kiszámíthatóság jegyében az idén minden eddiginél korábban, július végén közzétette a felvásárlási árait – mondta Goreczky Gergely, a Tokaj Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója csütörtökön az MTI-nek.
tovább »

Növelte forgalmát és nyereségét a Mitsubishi

8 órája | Budapest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - Növelte nyereségét és forgalmát a Mitsubishi Motors Corp. az első pénzügyi negyedévben, elsősorban európai értékesítési sikereinek köszönhetően - írja az Automotive News Europe hírportál.
tovább »

Önkormányzatok - NGM: megkezdődött az átvállalt hitelek előtörlesztése

8 órája | Budapest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtökön megkezdte az önkormányzatoktól idén átvállalt 403,6 milliárd forintnyi devizahitel mintegy egynegyedének, 107 milliárd forintnak az előtörlesztését - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.
tovább »
A válság után újra növekszik a Hajtás Pajtás

A válság után újra növekszik a Hajtás Pajtás

8 órája | Budapest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - A múlt évet 253 millió forintos bevétel mellett 15 millió forintos nyereséggel zárta a futárszolgáltatást végző Hajtás Pajtás Kft., de ez még messze van a csúcsévnek számító 2007-es 450 millió forintos bevételtől - mondta Kürti Gábor ügyvezető csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
tovább »

Kína és a BRICS is segíthet Argentínának az adósságtörlesztésben

8 órája | Budapest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - Kína és a BRICS-csoport lehet a kulcsa az Argentínát fenyegető adósságválság megoldásának a Buenos Aires Herald argentin napilap szerint.
tovább »

Hét töltőállomással bővítette romániai kúthálózatát a Mol

8 órája | Bukarest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - Hét töltőállomással bővítette romániai kúthálózatát a Mol Románia, amely több mint 6 millió eurót fordított a befektetésre.
tovább »

Változatlanul hagyta az alapkamatot a cseh jegybank

9 órája | Prága, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - Változatlanul a történelmi mélyponton, 0,05 százalékon tartja az alapkamatot a cseh jegybank (CNB), és egyúttal arról is döntött, hogy folytatja beavatkozási politikáját a korona gyengítése érdekében, hogy az euró árfolyama 27 korona felett maradjon - közölte a banki tanács csütörtöki ülése után Tomás Zimmermann, a jegybank szóvivője.
tovább »

MKB - MNB: nyereséges bankká tehető az MKB

9 órája | Budapest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - Ha az új tulajdonos, vagyis a magyar állam a rossz portfolióelemeket leválasztva az MKB Bankból egy aktív, további ügyfél-akvizícióra képes, univerzális bankot formál, akkor a korábbi veszteségek helyett, nyereségesen működhet az MKB - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön.
tovább »

Nhp - Július végéig közel 284 milliárd forint összegben mintegy 7100 vállalkozás jutott hitelhez

9 órája | Budapest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramja második szakaszában közel 284 milliárd forint összegben, mintegy 7100 vállalkozás jutott hitelhez, ami június vége óta több mint 60 milliárd forintos növekedést jelent - közölte a legfrissebb, július 29-én lezárt adatokat csütörtökön a jegybank.
tovább »

Elszámolásra kéri a filmalapot az LMP

10 órája | Budapest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - Elszámolásra kéri a Magyar Nemzeti Filmalapot és Andrew G. Vajnát, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztost az LMP, mert az ellenzéki párt véleménye szerint milliárd forintokban kifejezhető különbség van a törvényben meghatározott, filmtámogatásra fordítható összeg és a tényleges kifizetések között.
tovább »
Sokat vesztettek a kgfb-n tavaly a biztosítók

Sokat vesztettek a kgfb-n tavaly a biztosítók

10 órája | Budapest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - A biztosítók tavaly 18,7 milliárd forintot vesztettek a 4 millió 168 ezer kötelező gépjármű felelősségbiztosításon (kgfb) - az adatokat az MNB tette közzé a honlapján csütörtökön.
tovább »

Devizahitelek - MNB: a korrekció nem kerül többe a bankoknak 900 milliárdnál

11 órája | Budapest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - A jegybank előzetes számításai alapján az árfolyamrés semmissége, valamint az egyoldalú kamatemelések tisztességtelensége miatti visszatérítések összege várhatóan nem fogja meghaladni a 900 milliárd forintot a jegybank által kedden közzétett módszertani iránymutatás alkalmazásával sem - mondta Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke az MTI-nek szerdán.
tovább »

A Wizz Air Ukraine járatot indít Kijev és Moszkva között

11 órája | Budapest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - A Wizz Air Ukraine megkezdi szeptember 30-án a Kijev-Moszkva útvonal üzemeltetését - közölte a diszkont légitársaság csütörtökön az MTI-vel.
tovább »

Újabb csomagautomatákat állított üzembe a Magyar Posta

11 órája | Budapest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - Tovább bővült a Magyar Posta Zrt. csomagautomatáinak száma: július végén 9 új automatát állítottak üzembe az egyik áruházlánc üzleteinél, így már országszerte 35 működik - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.
tovább »
Továbbra is Kínából érkezik a legtöbb szellemi tulajdonjogot sértő termék

Továbbra is Kínából érkezik a legtöbb szellemi tulajdonjogot sértő termék

11 órája | Brüsszel, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - Az Európai Unió tagállamainak hatóságai tavaly 36 millió hamisított terméket foglaltak le több mint 760 millió euró - 237 milliárd forint - értékben, többségük Kínából származott - közölte csütörtökön az Európai Bizottság.
tovább »
Fegyverünk nincs, csak almánk

Fegyverünk nincs, csak almánk

12 órája | Debrecen, Budapest - A francia eladhatja a termékét a kínainak, rajta keresztül pedig az orosznak.
tovább »
Állami „pórázon” a bank

Állami „pórázon” a bank

12 órája | Debrecen - Az MKB ügyfeleinek semmi dolga nincs azzal, hogy a pénzintézetet megveszi az állam.
tovább »

Szakszervezeti Szövetség: felháborító a Hankook törvénysértő magatartása

12 órája | Budapest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - A Magyar Szakszervezeti Szövetség felháborítónak tartja a Hankook Tire Magyarország Kft. sorozatos munkavállaló ellenes, törvénysértő magatartását - közölte a szövetség az MTI-hez eljuttatott nyílt levelében csütörtökön.
tovább »

GOSZ: a tervezett időre befejeződik az országban az őszi búza aratása

13 órája | Budapest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - A tervezett időre, augusztus elsejére befejeződhet az országban az őszi búza aratása - közölte a Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke csütörtökön az MTI érdeklődésére.
tovább »

FruitVeB: létkérdés, hogy az orosz piac nyitott maradjon

13 órája | Budapest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - Létkérdésnek nevezte a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke az MTI érdeklődésére csütörtökön, hogy az orosz piac nyitott maradjon a magyar zöldség és gyümölcs előtt.
tovább »

Kissé csökkent a munkanélküliség az EU-ban

13 órája | Luxembourg - 2014. július 31., csütörtök (MTI) - A májusi 10,3 százalékról júniusra 10,2 százalékra mérséklődött a szezonálisan kiigazított adatok alapján számolt munkanélküliség az EU-ban - jelentette csütörtökön az Európai Unió (EU) statisztikai hivatala, az Eurostat.
tovább »

Ukrán válság - Oettinger: Oroszország folytatja a gázszállítást az EU-ba

13 órája | Berlin - 2014. július 31., csütörtök (MTI) - Günther Oettinger uniós energiaügyi biztos szerint Oroszország a gazdasági érdekeltség miatt az új uniós szankciók bevezetése után is folytatja a földgázszállítást az EU-ba.
tovább »
Jegyzet: A számok mögött

Jegyzet: A számok mögött

15 órája | Szeretném, ha egyszer nem csak termelési híradó benyomását keltve adnának hírt a KSH legfrissebb jelentéseiről a királyi rádióban, tévében – a kereskedelmi csatornákon kívül ugyanis továbbra is innen tájékozódnak a legtöbben. Fabók Ágnes jegyzete.
tovább »

MKB - Nemzetstratégiai minősítést kapott a bankvásárlás

16 órája | Budapest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - Nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősítette a kormány versenyügyi szempontból az MKB bank állami felvásárlását, az erről szóló rendelet a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.
tovább »

KSH: emelkedtek az ipari termelői árak júniusban

16 órája | Budapest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - Háromhavi csökkenés után júniusban 0,8 százalékkal emelkedtek az ipari termelői árak májushoz képest, az előző év azonos időszakával összehasonlítva ugyanakkor 0,6 százalékkal csökkentek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az MTI-vel.
tovább »

Szakolyban 275 közfoglalkoztatottat alkalmaz az önkormányzat

16 órája | Szakoly, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - Több mint 300 millió forint összegű pályázati támogatásból 275 közfoglalkoztatottat alkalmaz az idén a szakolyi önkormányzat - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere az MTI-vel.
tovább »

Változatlan alapkamat mellett újabb 10 milliárd dollárral csökkentette kötvényvásárlásait a Fed

18 órája | Washington, 2014. július 30., szerda (MTI) - Érintetlenül hagyta az irányadó kamatot és újabb 10 milliárd dollárral, 35 milliárd dollárról 25 milliárd dollárra csökkentette gazdaságösztönző célú kötvényvásárlási programja havi keretösszegét a Fed monetáris döntéshozó testülete a FOMC kétnapos ülését követően szerdán.
tovább »
Nézőpont: Cui prodest?

Nézőpont: Cui prodest?

18 órája | Lázár miniszter nem kerülgette a forró kását, kiállt a sajtó nyilvánossága elé és egyenesen a kamerákba mondta: a vidékfejlesztésre fordítható uniós forrásoknak kifejezetten a munkahely- és a lehetőségteremtés lesz a célja a következő hét évben, a kormány ennek jegyében rendezi át a korábbi uniós támogatási gyakorlatot és rendszert. Petneházi Attila írása.
tovább »

Véleményezhetők a Natura 2000 területek készülő fenntartási tervei

1 napja | Budapest, 2014. július 30., szerda (MTI) - Az ország számos pontján készülnek jelenleg Natura 2000 területekre vonatkozó fenntartási tervek, amelyek többsége a napokban válik véleményezhetővé; a gazdálkodók, földbérlők, tulajdonosok és egyéb érintettek most ismerhetik meg a tervek tartalmait és tehetnek javaslatokat - hívta fel a figyelmet szerdai közleményében az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület.
tovább »

Romániában vett bankot az OTP

1 napja | Bukarest, 2014. július 30., szerda (MTI) - Az OTP Bank Románia megveszi a romániai Millennium Bankot a portugál Banco Comercial Portugues-től. A szerdán aláírt szerződés szerint a vételár 39 millió euró (mintegy 12 milliárd forint) - jelentették be a bank szerdai bukaresti sajtótájékoztatóján.
tovább »

LIGA: a Hankook sárba tiporja a szakszervezeti jogokat

1 napja | Budapest, 2014. július 30., szerda (MTI) - A LIGA Szakszervezetek szerint a Hankook magyarországi vezetése jelenleg sárba tiporja a szakszervezeti jogokat, és boszorkányüldözést folytat a helyi szakszervezet, illetve tisztségviselői ellen.
tovább »
Varga: a főváros hitelt vehet föl a 3-as metró felújításához

Varga: a főváros hitelt vehet föl a 3-as metró felújításához

1 napja | Budapest, 2014. július 30., szerda (MTI) - A kormány engedélyezi, hogy a főváros hitelt vegyen föl a 3-as metróvonal felújításához, sőt kész állami garanciával segíteni a hitelfelvételt - jelentette be Varga Mihály szerdán Budapesten.
tovább »

Megválik HVG-részesedésétől a többségi tulajdonos

1 napja | Budapest, 2014. július 30., szerda (MTI) - Megválik HVG-részesedésétől a többségi tulajdonos, a német Funke Csoport, és tárgyalást kezd a kisebbségi részvényessel a tulajdonosi struktúra átalakításáról - tette közzé a hvg.hu-n szerdán a médiavállalat. Tudatták azt is: távozik a hetilap éléről Vass Péter főszerkesztő.
tovább »
Varga Mihály: a kormány nem tervez változást a nyugdíjrendszerben

Varga Mihály: a kormány nem tervez változást a nyugdíjrendszerben

1 napja | Budapest, 2014. július 30., szerda (MTI) - A kormány sem a nyugdíjrendszerben, sem a nyugdíjak értékét tekintve nem tervez semmilyen változást - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán Budapesten a kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón.
tovább »

NGM: 415 millió forint a kiemelkedő nyári fesztiválok támogatására

1 napja | Budapest, 2014. július 30., szerda (MTI) - Összesen 415 millió forintot csoportosított át a kormány a kiemelkedő turisztikai vonzerővel rendelkező nyári könnyűzenei fesztiválok egyedi támogatására - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI érdeklődésére szerdán.
tovább »

OGY - Nem közeledtek az álláspontok a területalapú támogatásokról a mezőgazdasági bizottságban

1 napja | Budapest, 2014. július 30., szerda (MTI) - Továbbra is eltérő a kormánypártok és az ellenzék megítélése a területalapú támogatásokra vonatkozó degressziós intézkedések hatásáról, amelyeket az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának Ellenőrző Albizottsága ülésén vitattak meg a képviselők szerdán, az ellenzéki pártok javaslatára.
tovább »

Lengyel miniszter: politikai megtorlás az orosz importtilalom

1 napja | Varsó, 2014. július 30., szerda (MTI) - Politikai megtorlásnak minősítette szerdai varsói sajtókonferenciáján Marek Sawicki lengyel mezőgazdasági miniszter azt, hogy Oroszország megtiltotta a lengyel gyümölcs- és zöldségtermékek importját.
tovább »

Megugrott a befektetési ingatlanok piaca

1 napja | Budapest, 2014. július 30., szerda (MTI) - Megugrott a befektetési ingatlanok piaca, az első negyedévben 230,5 millió euró értékben cseréltek gazdát befektetési célú ingatlanok Magyarországon, ez 46 százalékkal több az egy évvel ezelőttinél - közölte a Colliers International ingatlan tanácsadó szerdán az MTI-vel.
tovább »
Emelkedik a gázolaj ára

Emelkedik a gázolaj ára

1 napja | Budapest, 2014. július 30., szerda (MTI) - Emeli bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból szerdán az MTI.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Mercédesz, a nap szépe

Mercédesz debreceni lány, tele van álmokkal és tervekkel, de mindennapjait most a hastánc tölti ki.
tovább »

További hírek a Gazdaság kategóriából
Ukrán válság – Hatályba lépnek péntektől a gazdasági szankciók Oroszországgal szemben
Brüsszel, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - Közzétették az ukrán válsággal kapcsolatban Oroszországgal [...] tovább »
Az MNB kamatcsökkentései nyomán jelentősen mérséklődnek az államháztartás kamatterhei
Budapest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elmúlt két évi kamatcsökkentési [...] tovább »
Az Eximbank export előfinanszírozó hitelszerződést kötött a BorsodChemmel
Budapest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - Az Eximbank 40 millió euró összegű, 5 éves futamidejű export [...] tovább »
Csökkent júniusban a román munkanélküliségi ráta
Bukarest, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - A román munkanélküliségi ráta 7,1 százalék volt júniusban, [...] tovább »
Differenciált árakat kínál a termelőknek a Tokaj Kereskedőház Zrt.
Miskolc, 2014. július 31., csütörtök (MTI) - Kiemelt átvételi árakkal ösztönzi a minőségi alapanyag [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálásadiv id="adoceangemhuzjlebwssxr">