Palkovics: közösen döntenek majd a 9 gyakorló iskola helyzetéről

Palkovics: közösen döntenek majd a 9 gyakorló iskola helyzetéről

1 napja | Budapest, 2015. április 25., szombat (MTI) - Semmilyen döntés nem született és nem is fog születni a gyakorló iskolák átvételéről az egyetemek és az iskolák véleményének figyelembe vétele nélkül - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára szombaton az M1 aktuális csatornán.
tovább »
Emmi: folytatódik a roma szakkollégiumi program

Emmi: folytatódik a roma szakkollégiumi program

24.04.2015 | Nyíregyháza, 2015. április 24., péntek (MTI) - Folytatódik és bővülni is fog a roma szakkollégiumi program - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára pénteken Nyíregyházán.
tovább »

Emmi: nem az utcákon, hanem a szakmai fórumokon kell tárgyalni

1 órája | Budapest, 2015. április 26., vasárnap (MTI) - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), ahogyan eddig is, úgy továbbra is készen áll arra, hogy szakmai párbeszédet folytasson a felsőoktatást érintő kérdésekben.
tovább »
Nemet mondtak a Klik-esedésre

Nemet mondtak a Klik-esedésre

24.04.2015 | Nyíregyháza - Aláírásgyűjtéssel, demonstrációval és élőlánccal tiltakoznak a fenntartóváltás ellen az apáczaisok.
tovább »

Emmi: okafogyottá váltak a diáktüntetések

23.04.2015 | Budapest, 2015. április 23., csütörtök (MTI) – Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatási államtitkársága szerint okafogyottá váltak a diáktüntetések, mert teljes mértékben megvalósul az egyetemi autonómia és a szabad szakválasztás, ahogyan eddig is.
tovább »
Maruzsa: nem jár létszámcsökkenéssel, elbocsátásokkal a képzési rendszer átalakítása

Maruzsa: nem jár létszámcsökkenéssel, elbocsátásokkal a képzési rendszer átalakítása

23.04.2015 | Szeged, 2015. április 22., szerda (MTI) - Nem jár hallgatói létszámcsökkenéssel, oktatók elbocsátásával, tanszékek megszüntetésével a képzési rendszer átalakítása – jelentette ki Maruzsa Zoltán felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdán Szegeden.
tovább »
A felsőoktatási törvény módosításának visszavonását követelték egyetemi hallgatók a fővárosban

A felsőoktatási törvény módosításának visszavonását követelték egyetemi hallgatók a fővárosban

23.04.2015 | Budapest, 2015. április 22., szerda (MTI) – A felsőoktatási törvény tervezett módosításának visszavonását és minden érintett bevonásával teljes körű, érdemi egyeztetést követeltek egyetemi hallgatók és oktatók a fővárosban, az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt szerda este tartott tüntetésen.
tovább »

Palkovics: egy évvel tovább finanszírozná az állam a doktoranduszképzést

23.04.2015 | Budapest, 2015. április 22., szerda (MTI) - A tervek szerint egy évvel tovább fizetné az állam a doktoranduszképzést, és a hallgatók több ösztöndíjat is kapnának - mondta Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatási államtitkára az M1 aktuális csatornának szerda este.
tovább »

A doktoranduszok szövetsége nem támogatja a felsőoktatási törvény tervezett módosítását

22.04.2015 | Budapest, 2015. április 22., szerda (MTI) - A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) jelenlegi formájában nem támogatja a felsőoktatási törvény tervezett módosítását - közölte Keresztes Gábor elnök a szervezet kerekasztal-beszélgetése utáni szerdai, budapesti sajtótájékoztatón.
tovább »

Közlemény - Fejlesztő biblioterápia

22.04.2015 | Nyíregyháza - Április 28-án (kedd) 16.30-tól a Nyíregyházi Főiskola könyvtári teadélutánján dr. Vaczóné Antal Erika, a Móricz Zsigmond Könyvtár könyvtárosa, biblioterapeuta tart előadást „Hátrányos helyzetűek fejlesztő biblioterápiája” címmel.
tovább »

Maruzsa: jó kompromisszum született a Felsőoktatási Kerekasztal ülésén

22.04.2015 | Budapest, 2015. április 22., szerda (MTI) - A Felsőoktatási Kerekasztal ülésén született jó kompromisszumnak köszönhetően a jövőben is megmarad a nemzetközi kapcsolatok szak a felsőoktatásban - jelentette ki Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.
tovább »
Palkovics: megmarad a nemzetközi tanulmányok és a kommunikáció szak

Palkovics: megmarad a nemzetközi tanulmányok és a kommunikáció szak

21.04.2015 | Budapest, 2015. április 21., kedd (MTI) - Megmarad a nemzetközi tanulmányok és a kommunikáció szak a jövőben is - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatási államtitkára a Felsőoktatási Kerekasztal keddi budapesti ülése után.
tovább »

A PDSZ szolidáris az oktatás átalakítása ellen tiltakozókkal

20.04.2015 | Budapest, 2015. április 20., hétfő (MTI) - Szolidaritását fejezte ki az oktatás és azon belül a felsőoktatás átalakítása elleni tiltakozókkal hétfőn a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).
tovább »
Új kutatóközpontot avattak

Új kutatóközpontot avattak

20.04.2015 | Csenger - Április 17-én Csengerben avatták fel azt a kutatóközpontot, amely tudományos konferenciák, oktatói, hallgatói kutatások szervezését, a határon túli és a határon belüli magyar kultúra kapcsolatainak erősítését szolgálja.
tovább »

Emmi: egyetlen felsőoktatási intézmény stabilitását sem veszélyezteti a képzések átalakítása

20.04.2015 | Budapest, 2015. április 20., hétfő (MTI) - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) elszomorítónak tartja, hogy a felsőoktatási képzésekről folyó szakmai tárgyalásokba ismételten beavatkozik a pártpolitika, és a hallgatók teljes félrevezetésével olyan demonstrációk szervezését gerjeszti, melyek ellehetetleníthetik a higgadt párbeszédet - közölte a felsőoktatási államtitkárság hétfőn az MTI-vel. Jelezték: egyetlen szak megszüntetése sem eldöntött kérdés.
tovább »
Óriási taps a lenyűgöző produkció jutalma

Óriási taps a lenyűgöző produkció jutalma

19.04.2015 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Főiskolán lépett a közönség elé szombat este a világhírű VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes.
tovább »
Emmi: csökken a szakok száma a felsőoktatásban

Emmi: csökken a szakok száma a felsőoktatásban

17.04.2015 | Budapest, 2015. április 17., péntek (MTI) - Elkészült az új felsőoktatási szakjegyzék tervezete. Az előterjesztés szerint ismét osztatlan formában képezhetik majd a pszichológusokat és az elméleti közgazdászokat, és létrejön az ötéves agrármérnöki képzés. Alapképzésben és mesterképzésben sem szűnne meg a kommunikáció és médiatudomány szak, ugyanakkor a felsőoktatási szakképzésben és a szabad bölcsészet külön szakirányaként megszűnne ez a szak.
tovább »
Fénytani show a Kossuth-téren

Fénytani show a Kossuth-téren

17.04.2015 | Nyíregyháza - Fényhárfával, fénnyel való rajzolással, s egy hamisítatlan lézershow-val várják a városlakókat a nyíregyházi Kossuth-térre április 18-án, este 8.30-kor a Nyíregyházi Főiskola fizikusai és agrártudományi szakemberei.
tovább »

Maruzsa: 10-15 százalékkal csökkenhet a szakképesítések száma 2016-tól

15.04.2015 | Budapest, 2015. április 15., szerda (MTI) - A tervek szerint 10-15 százalékkal csökkenhet a megszerezhető felsőoktatási szakképesítések száma a 2016-os felvételi eljárástól kezdődően - mondta Maruzsa Zoltán felsőoktatási helyettes államtitkár az MTI-nek. Kormánydöntés májusban várható, az idei felvételizőket nem érintik a változások.
tovább »
Fejvadász járt a főiskolán

Fejvadász járt a főiskolán

14.04.2015 | Nyíregyháza - Vonzó állásajánlatokkal érkeztek a cégek a Nyíregyházi Főiskola jubileumi állásbörzéjére.
tovább »
Komikum a zenében

Komikum a zenében

14.04.2015 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Főiskola könyvtári teadélutánjait Kissné Mogyorósi Pálma, vetítésekkel illusztrált előadásával folytatták.
tovább »
Nem tudott dönteni a szenátus

Nem tudott dönteni a szenátus

14.04.2015 | Nyíregyháza - Kedden délután ült össze a Nyíregyházi Főiskola szenátusa, hogy eldöntse: a három pályázó – dr. Onder Csaba, dr. Sikolya László és Vassné dr. Figula Erika – közül ki legyen az intézmény új rektora.
tovább »
Kedden délután rektort választanak

Kedden délután rektort választanak

14.04.2015 | Nyíregyháza - Kedden dönt a Nyíregyházi Főiskola szenátusa az új rektor személyéről. A Nyíregyházi Főiskola rektori tisztségére pályázókat helyzetértékelésre kértük, de beszélnek a terveikről és a személyes motivációjukról is.
tovább »

Trócsányi: meg kell erősíteni a jogászképzést

13.04.2015 | Szeged, 2015. április 13., hétfő (MTI) - Az igazságügyi miniszter szerint meg kell erősíteni a jogászképzés. Trócsányi László hétfőn Szegeden, a jogi képzőhelyek vezetőinek részvételével rendezett Jogász Dékáni Kollégium ülésének szünetében tartott sajtóbeszélgetésen azt mondta: az ország versenyképessége szempontjából sem közömbös, hogy milyen jogászok dolgoznak hazánkban.
tovább »
Meglepetésekkel, magas színvonallal és a Debreceni Egyetem győzelmével jubilált a Szarvasűzők

Meglepetésekkel, magas színvonallal és a Debreceni Egyetem győzelmével jubilált a Szarvasűzők

13.04.2015 | Eger, Miskolc - Szombaton délelőtt dr. Ollé János, az Eszterházy Károly főiskola nemzetközi és tudományos rektorhelyettese rajtoltatta a 25. Bosch Szarvasűzők országos egyetemi – főiskolai váltófutóversenyt.
tovább »

Diákész-HÖOK-ISZOSZ: igen az iskolaszövetkezeti törvény módosítására

12.04.2015 | Budapest, 2015. április 12. vasárnap (MTI) - Pozitívan fogadták az iskolaszövetkezeti törvény tervezett módosítását érintettek érdekképviseleti szervezetek - derül ki a Diákész (Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége), az ISZOSZ (Iskolaszövetkezetek Országos Szövetsége) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) közös vasárnapi közleményéből.
tovább »

Palkovics: akár már idén elkezdhetik működésüket a felsőoktatási intézményekben a konzisztóriumok

12.04.2015 | Budapest, 2015. április 12., vasárnap (MTI) - Akár már szeptembertől, de legkésőbb jövő év januárjától megkezdhetik működésüket a felsőoktatási intézmények új típusú tanácsadó testületei, a konzisztóriumok, amelyek több területen egyetértési joggal bírnak majd - mondta el Palkovics László felsőoktatási államtitkár az MTI kérdésére.
tovább »

Kétszeresére nőhet a közép-európai ösztöndíjasok száma

10.04.2015 | Budapest, 2015. április 10., péntek (MTI) - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma csaknem duplájára, 59 millió forintra emelte a CEEPUS ösztöndíj-program éves költségvetését, így a következő tanévtől minden eddiginél magasabb összegű támogatási keret biztosítja a közép-európai regionális ösztöndíjas tapasztalatszerzést - közölte a programot koordináló Tempus Közalapítvány az MTI-vel pénteken.
tovább »

Palkovics: 23 felsőoktatási intézmény 6,3 milliárdos támogatást kap

10.04.2015 | Budapest, 2015.április 10., péntek (MTI) - Az idén első körben 23 intézmény 6,3 milliárd forintnyi támogatást kap a Felsőoktatási Struktúraátalakítási Alapból - jelentette be Palkovics László felsőoktatási államtitkár pénteken Budapesten.
tovább »
Ki lép a nyugdíjas tanár helyébe?

Ki lép a nyugdíjas tanár helyébe?

10.04.2015 | Nyíregyháza - Csak azért nem érzékeljük az égető pedagógushiányt, mert a gyermeklétszám is jócskán fogyatkozik.
tovább »
Immáron negyedszázada „űzik” a szarvast a hallgatók

Immáron negyedszázada „űzik” a szarvast a hallgatók

09.04.2015 | Miskolc - A rajthoz állók szombaton délelőtt és délután ellepik a Bükköt (is).
tovább »
Közlemény - Ismét a legnépszerűbb főiskolák között a Nyíregyházi Főiskola

Közlemény - Ismét a legnépszerűbb főiskolák között a Nyíregyházi Főiskola

09.04.2015 | Nyíregyháza - A tavalyihoz hasonlóan alakult a jelentkezések száma a Nyíregyházi Főiskolán. Összesen 1647 első helyes jelentkezést tudhat magáénak az intézmény az eddigi adatok szerint.
tovább »

Közlemény - Komikum a zenében (programváltozás)

09.04.2015 | Nyíregyháza - Az éves programtervezettől eltérően április 14-én (kedd) 16.30-tól a Nyíregyházi Főiskola könyvtári teadélutánján Kissné dr. Mogyorósi Pálma, a főiskola Zenei Intézetének oktatója tart előadást „MUSICA BUFFA – avagy komikum a zenében” címmel.
tovább »

A vidéki egyetemek közül a debreceni a legnépszerűbb a felvételizők körében

08.04.2015 | Debrecen, 2015. április 8., szerda (MTI) - Továbbra is a legnépszerűbb első helyen megjelölt vidéki felsőoktatási intézmény a továbbtanulók körében a Debreceni Egyetem (DE) - közölte a DE oktatási rektorhelyettese szerdán, a felvételi adatokat bemutató sajtótájékoztatón.
tovább »
Önjáró gokartot építenek a főiskolán

Önjáró gokartot építenek a főiskolán

04.04.2015 | Nyíregyháza - Annyit érsz, amennyit használsz – vallják a fiatalok, akik fúróból önindítót, fűnyíróból hibridhajtást építenek.
tovább »
Lélegzetelállító produkció

Lélegzetelállító produkció

03.04.2015 | Nyíregyháza - Ismét hazánkba látogat a világhírű Virsky – az Ukrán Állami Népi Együttes. Pavel Virsky alapító-koreográfus, társulatának legendás vezetője az Ukrajna Nemzeti Hőse címet is kiérdemelte.
tovább »
Kovács Árpád: kifelé a bóvliból

Kovács Árpád: kifelé a bóvliból

03.04.2015 | Nyíregyháza - Az elkövetkező évek nagy feladata egy felfelé mozgó spirált beindítani.
tovább »
Ombudsman: az abszolutórium kiadását nem lehet tanulmányi átlaghoz kötni

Ombudsman: az abszolutórium kiadását nem lehet tanulmányi átlaghoz kötni

03.04.2015 | Budapest, 2015. április 3., péntek (MTI) - Az abszolutórium kiadását - a vizsgák sikeres elvégzésén túl - a felsőoktatási intézmények nem köthetik meghatározott tanulmányi átlaghoz az ombudsman álláspontja szerint.
tovább »

Maruzsa: több mint 105 ezren jelentkeztek felsőoktatási intézményekbe

02.04.2015 | Budapest, 2015. április 2. csütörtök (MTI) – Több mint 105 ezer diák adott be jelentkezést a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire, ez nagyjából megegyezik az előző esztendő adatával – közölte Maruzsa Zoltán felsőoktatási helyettes államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.
tovább »
Balog: a katedra legmagasabb fokán állók munkája közügy, sőt közfelelősség

Balog: a katedra legmagasabb fokán állók munkája közügy, sőt közfelelősség

01.04.2015 | Budapest, 2015. április 1., szerda (MTI) - A katedra legmagasabb fokán állók munkája közügy, sőt közfelelősség - mondta az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten, amikor átadta a megbízási okiratot Jelen János Lajosnak, a Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektorának. Balog Zoltán 19 egyetemi és 29 főiskolai tanári kinevezést is átadott.
tovább »
Többszörös a túljelentkezés a duális képzésre

Többszörös a túljelentkezés a duális képzésre

01.04.2015 | Budapest, 2015. április 1., szerda (MTI) – A hallgatói jelentkezések részben már lezárultak, és az eddigi adatok alapján több egyetemen többszörös a túljelentkezés a meghirdetett duális képzésre; a Kecskeméti Főiskolán 67 helyre 800 hallgató, Szombathelyen pedig a rendelkezésre álló 50 helyre 240 jelentkező jutott – számolt be a duális képzés tapasztalatairól a felsőoktatásért felelős államtitkár szerdán.
tovább »

Mobilitási bizottságot hoz létre a kormány

31.03.2015 | Budapest, 2015. március 31., kedd (MTI) - A Mobilitási Bizottság létrehozásáról döntött a kormány - olvasható a Magyar Közlöny keddi számában megjelent határozatban.
tovább »
A fizika és a zene interakciója

A fizika és a zene interakciója

31.03.2015 | Nyíregyháza - Számtalan érdekességet tartogat a Nyíregyházi Főiskola Zenei Intézetének a fülekhez, és a szemekhez egyaránt szóló március 31-ei rendezvénye.
tovább »

Megyénk a vészkorszakban

31.03.2015 | Nyíregyháza - „A megye élete a zsidók deportálása után” címmel tart előadást dr. Riczu Zoltán, a Nyíregyházi Főiskola tanára március 31-én, 16.30-tól a főiskola Központi Könyvtár rendezvénytermében.
tovább »
Európai Unióval foglalkozó pályázatokat díjazott az Országgyűlés és a KKM

Európai Unióval foglalkozó pályázatokat díjazott az Országgyűlés és a KKM

27.03.2015 | Budapest, 2015. március 27., péntek (MTI) - Az Európai Unióval és Magyarország uniós tagságával kapcsolatos pályázatokat díjazott Kövér László, az Országgyűlés elnöke, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM).
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Renáta, a nap szépe

Renáta 26 éves domaházi lány. Örül, hogy végre megérkezett az igazi jó idő. Mottója: “Nem számít mit gondol rólad a világ, állj be a fénybe és élvezd a ragyogást.” Fotók: Vega
tovább »

További hírek a Főiskolai hírek (Nyíregyháza) kategóriából
Emmi: nem az utcákon, hanem a szakmai fórumokon kell tárgyalni
Budapest, 2015. április 26., vasárnap (MTI) - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), ahogyan eddig is, úgy [...] tovább »
Palkovics: közösen döntenek majd a 9 gyakorló iskola helyzetéről
Budapest, 2015. április 25., szombat (MTI) - Semmilyen döntés nem született és nem is fog születni a gyakorló [...] tovább »
Emmi: folytatódik a roma szakkollégiumi program
Nyíregyháza, 2015. április 24., péntek (MTI) - Folytatódik és bővülni is fog a roma szakkollégiumi program - [...] tovább »
Nemet mondtak a Klik-esedésre
Nyíregyháza - Aláírásgyűjtéssel, demonstrációval és élőlánccal tiltakoznak a fenntartóváltás ellen az [...] tovább »
Emmi: okafogyottá váltak a diáktüntetések
Budapest, 2015. április 23., csütörtök (MTI) – Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatási [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása