Szodoma és Gomora a gólyatáborokban?

Szodoma és Gomora a gólyatáborokban?

21 órája | Nyíregyháza, Rakamaz - Terjednek a horror sztorik a gólyatáborokról. Szex, erőszak, alkohol, még több alkohol, még több szex és persze az erőszak. De mi igaz, mi nem a sok rémtörténetből?
tovább »
Pótfelvételi - Nyilvánosságra hozták a ponthatárokat

Pótfelvételi - Nyilvánosságra hozták a ponthatárokat

26.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 26., szerda (MTI) - Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait szerdán délután a www.felvi.hu oldalon. Az Educatio kft. és az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a mostani eljárásban jelentkező 8200 diák közül majdnem hatezret vettek föl.
tovább »

Palkovics: át kell alakítani a doktori képzést

29.08.2015 | Pécs, 2015. augusztus 28., péntek (MTI) - Katasztrofálisnak nevezte a doktori képzés helyzetét és annak átalakítása mellett érvelt a felsőoktatásért felelős államtitkár Pécsett pénteken.
tovább »
Egyetem előtt: mi kell a túléléshez?

Egyetem előtt: mi kell a túléléshez?

26.08.2015 | Miskolc - Összegyűjtöttük a legfontosabb dolgokat, amit meg kell tanulni még azelőtt, hogy elkezdődne az egyetem.
tovább »

Pótfelvételi - Ma hozzák nyilvánosságra a ponthatárokat

26.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 26., szerda (MTI) - Ma hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait a www.felvi.hu oldalon. Ekkor dől el, hogy a csaknem 8200 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.
tovább »

NGM: szeptembertől a duális képzés költségeivel csökkenthető a szakképzési hozzájárulás

25.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 25., kedd (MTI) - Szeptembertől a cégek által fizetett szakképzési hozzájárulás a felsőoktatási duális képzés keretében szervezett szakmai gyakorlattal is teljesíthető, az elszámolhatóság mértéke egyeztetés alatt áll - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI érdeklődésére.
tovább »

Pótfelvételi - Szerdán hozzák nyilvánosságra a ponthatárokat

25.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 25., kedd (MTI) - Szerdán hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait a www.felvi.hu oldalon. Ekkor dől el, hogy a közel 8200 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.
tovább »
Elrettentő hajcsomók

Elrettentő hajcsomók

25.08.2015 | Tíz év távlatából szerencsésnek érzem magam, hogy nem vettek fel a Debreceni Egyetemre. Igaz, akkor nagyon bántott, hogy lecsúsztam az áhított filozófia szakról, de ma már tudom, hogy minden szempontból jobban jártam. Egyrészt marha nehéz lett volna elhelyezkedni a szakmában, másrészt hatalmas anyagi terhet rótt volna édesanyámra az az öt év, míg az élet értelmén morfondírozom. Csáki Alexandra jegyzete.
tovább »
Hajlék nélkül a felsőoktatásban?

Hajlék nélkül a felsőoktatásban?

25.08.2015 | Nyíregyháza - A felsőoktatási intézménybe jutás után a lakhatásért folyik a küzdelem. Van-e valós alternatívája Nyíregyházán a kollégiumnak?
tovább »
Kezdődik a gólyatábor - Tanácsok gólyáknak

Kezdődik a gólyatábor - Tanácsok gólyáknak

24.08.2015 | Gólyaként különösen csábító, hogy ne járjatok be az előadásokra, esténként pedig egy egész pizzát benyomjatok egyedül, de inkább fogadjátok meg pár friss diplomás tanácsát, és ne tegyétek. A Buzzfeed gyűjtéséből szemezgettünk.
tovább »

A Diákhitel2-t jogosultak 20-25, a Diákhitel1-et 10-12 százaléka kéri

19.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 19., szerda (MTI) - Már igényelhető mindkét típusú diákhitel, a kérelmeket a felsőoktatási intézmények belső tanulmányi rendszerein keresztül, a www.diakhiteldirekt.hu-n vagy személyesen lehet benyújtani - mondta a Diákhitel Központ marketing és kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában szerda reggel. Imre Zita elmondta: a Diákhitel2-t a jogosultak 20-25, a Diákhitel1-et a jogosultak 10-12 százaléka kéri.
tovább »
Rétvári: többlettámogatás a felsőoktatásnak jövőre

Rétvári: többlettámogatás a felsőoktatásnak jövőre

08.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 8., szombat (MTI) - Mintegy hétmilliárd forintos többletforrással számolhat jövőre a felsőoktatás, amelynek támogatása 191,6 milliárdról 198,1 milliárd forintra növekedik - közölte Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára Ikotity István LMP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére.
tovább »
Hétfőig lehet jelentkezni pótfelvételire

Hétfőig lehet jelentkezni pótfelvételire

08.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 8., szombat (MTI) - Hétfőig és kizárólag elektronikus úton nyújthatnak be pótfelvételi kérelmet azok a diákok, akiket az általános felvételi eljárásban nem vettek fel, vagy akik az idén nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe. A pótfelvételi eljárásban egyetlen intézmény egyetlen képzését lehet megjelölni.
tovább »
Okosváros épülhet a nyíregyházi campuson

Okosváros épülhet a nyíregyházi campuson

07.08.2015 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Főiskola októberig több mint 96 millió forintot költhet arra, hogy szenzoros minivárossá modellezze magát. A Smart Campus pilotmodell kiépítésére alig három hónapjuk van, a Matematikai és Informatikai Intézet által delegált kutatócsoport a kiviteli tervekig és az eszközbeszerzésig juthat el.
tovább »

Palkovics László: 36 milliárd forintot szánnak PPP-konstrukciók kiváltására

06.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 6., csütörtök (MTI) - Jövőre és 2017-ben évente mintegy 18 milliárd forintot terveznek "az elrontott felsőoktatási PPP-konstrukciók" kiváltására, amivel jelentős megtakarítások érhetőek el az intézmények üzemeltetésében - közölte Palkovics László csütörtöki online fogadóóráján. A felsőoktatási államtitkár jelezte: ezen kiváltások egy része a struktúraváltás révén válik lehetővé.
tovább »

Rétvári: 6-8 városban jöhet létre felsőoktatási képzési központ

06.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 6., csütörtök (MTI) - Várhatóan 6-8 városban jöhet létre közösségi felsőoktatási képzési központ - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy írásbeli kérdésre válaszul.
tovább »
Négy napjuk van a jelentkezőknek

Négy napjuk van a jelentkezőknek

06.08.2015 | Augusztus 10-én éjfélig még beadhatják jelentkezésüket az e-felvételi rendszerén keresztül azok, akik az általános felvételi eljárásban nem jártak sikerrel, esetleg nem is jelentkeztek egy felsőoktatási intézménybe sem.
tovább »

Eskü

04.08.2015 | Egy pszichológiából PhD fokozatot szerzett hallgató nem kapta meg diplomáját, mert lelkiismereti okból nem volt hajlandó esküt tenni az alaptörvényre, amelyre jog szerint a szakértők szerint nem kötelezhetik, de az egyetem szabályzatában ez mégis benne foglaltatik valamiért. Bánhegyi Gábor jegyzete.
tovább »

MSZP-sajtótájékoztató: A felsőoktatás a szakadék szélére került

04.08.2015 | Nyíregyháza - Az Orbán-kormánynak nem fontos a magyar felsőoktatás! – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Jeszenkszki András, a párt megyei választmányának elnöke.
tovább »

A szabad felhasználású diákhitel kamata 4,9 százalék

02.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 2., vasárnap (MTI) - A szabad felhasználású diákhitel kamata 4,9 százalékra csökkent július 1-jétől, ez a legalacsonyabb kamat a diákhitel 14 évvel ezelőtti bevezetése óta - közölte a Diákhitel Központ vezérigazgatója.
tovább »

Emmi: minden hallgató a választott karon fejezheti be tanulmányait

01.08.2015 | Budapest, 2015. augusztus 1., szombat (MTI) - Azok a hallgatók, akiket a felsőoktatási intézmények átalakítása érint, változatlan feltételek mellett, de adott esetben egy másik intézményben fejezhetik be tanulmányaikat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkársága szombaton az MTI-vel.
tovább »

Palkovics: nemzetközileg is értékes diplomát kell kapniuk a fiataloknak

31.07.2015 | Budapest, 2015. július 31., péntek (MTI) – A felsőoktatásért felelős államtitkár szerint fontos, hogy a magyar diákok nemzetközi szinten is értékelhető tudást, értékes diplomát kapjanak, amellyel később jól tudnak érvényesülni.
tovább »

Palkovics: a felsőoktatás tervezett átalakítása nem jelentős mértékű

31.07.2015 | Budapest, 2015. július 31., péntek (MTI) - A tervezett felsőoktatási átalakítás meg sem közelíti az elmúlt 25 év jelentős átalakításait - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán, pénteken.
tovább »
OH-levél volt hallgatóknak: augusztus 31-én lejár az oklevélszerzés határideje

OH-levél volt hallgatóknak: augusztus 31-én lejár az oklevélszerzés határideje

31.07.2015 | Budapest, 2015. július 31., péntek (MTI) - Több mint kétezer volt felsőoktatási hallgató kapott vagy kap a napokban levelet az Oktatási Hivataltól (OH), ebben arra hívják fel a figyelmet, hogy lejár az oklevélszerzési határidő augusztus 31-én.
tovább »

Palkovics: fenntartható felsőoktatási rendszerre van szükség

31.07.2015 | Budapest, 2015. július 30., csütörtök (MTI) - A felsőoktatásért felelős államtitkár szerint fenntartható felsőoktatási rendszerre van szükség, ehhez pedig bizonyos változtatásokat meg kell tenni.
tovább »

Alap, jog

30.07.2015 | Az ELTE doktoravatásán egy fiatal szociálpszichológus, Kende Judit nem volt hajlandó felesküdni az Alaptörvényre, ezért nem kapta meg a diplomáját, amelyet előzőleg a doktori tanács neki ítélt. Most a Társaság a Szabadságjogokért civil jogvédő szervezettel közösen azon dolgozik, hogy az egyetem ne kötelezhesse doktorait olyan eskütételre, amely lelkiismereti szabadságukkal ellenkezik. Szalóczi Katalin jegyzete.
tovább »
Fizess, ha tudsz!

Fizess, ha tudsz!

30.07.2015 | Az egyetemi ponthatárok kihirdetése után vagyunk egy héttel. Sokan már átadták magukat a gondtalan pihenésnek, vagy az albérletkeresés örömeinek (gyötrelmeinek), mások még a pótfelvételi lehetőségeket tanulmányozzák. Sokan vetik fel: valahogy nem igazságos, hogy a pótfelvételi eljárásban már csak önköltséges képzésekre lehet jelentkezni. Hegyi Erika jegyzete.
tovább »
Felvételi - Augusztus 10-ig lehet jelentkezni a pótfelvételire

Felvételi - Augusztus 10-ig lehet jelentkezni a pótfelvételire

30.07.2015 | Budapest, 2015. július 30., csütörtök (MTI) - Augusztus 10-ig és kizárólag elektronikus úton nyújthatnak be pótfelvételi kérelmet azok a diákok, akiket az általános felvételi eljárásban nem vettek fel, vagy akik az idén nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe.
tovább »
Villámkezűek világbajnoksága: füstölt a kezük alatt a billentyű

Villámkezűek világbajnoksága: füstölt a kezük alatt a billentyű

27.07.2015 | Budapest, Nyíregyháza - A magyarok négy érmet szereztek, gyorsírásból mind a három első helyet elhozták!
tovább »
Gólya dilemma: kollégium vagy albérlet?

Gólya dilemma: kollégium vagy albérlet?

27.07.2015 | Nyíregyháza - Albérlet, kollégium, ingázás. E lehetőségek közül választhatnak azok, akiket távoli iskolába vettek fel.
tovább »
Szigorúbbak voltak idén a feltételek

Szigorúbbak voltak idén a feltételek

25.07.2015 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Főiskolára összesen 1146 hallgatót vettek fel, de ez a szám még változni fog.
tovább »
Mik a lehetőségek, ha nem sikerült a felvételi?

Mik a lehetőségek, ha nem sikerült a felvételi?

24.07.2015 | Budapest - Nem kell elcsüggedni, ha nem sikerült bekerülni egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.
tovább »
Felvételi - Mintegy 72 ezren kerültek be a felsőoktatásba

Felvételi - Mintegy 72 ezren kerültek be a felsőoktatásba

24.07.2015 | Budapest, 2015. július 24., péntek (MTI) - A felsőoktatásba jelentkező 105 ezer diák közül mintegy 72 ezret vettek fel, ami lényegében megegyezik a tavalyi arányokkal - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
tovább »
Pótfelvételire várják a jelentkezőket

Pótfelvételire várják a jelentkezőket

24.07.2015 | Sikeresen teljesítették a megemelt felvételi követelményeket a Nyíregyházi Főiskolára jelentkezők. A 2015. évi általános felvételi eljárás eredményeként július 23-án 1146 hallgató jutott be a Nyíregyházi Főiskolára, 90 százalékuk állami ösztöndíjas képzésre.
tovább »
Pont itt, s így kezdődik ez el…

Pont itt, s így kezdődik ez el…

24.07.2015 | Az ember élete során sokszor vár üzenetet, de ezek közül nagyon kevés az, amely igazán sorsfordító. Az egyetemi, főiskolai vágyak beteljesüléséről vagy épp elröppenéséről érkező pár szó ezek közé tartozik. Nyéki Zsolt jegyzete. 
tovább »

Felvételi - Népszerűbb lett a BGF

24.07.2015 | Budapest, 2015. július 23., csütörtök (MTI) - Népszerűbb lett a Budapesti Gazdasági Főiskola a tavalyi évhez képest, 2015 szeptemberében több mint ötezren kezdik meg tanulmányaikat az intézményben, kétszázzal többen, mint tavaly.
tovább »

Felvételi - Tovább emelkedtek a ponthatárok a Semmelweis Egyetem legnépszerűbb képzésein

24.07.2015 | Budapest, 2015. július 23., csütörtök (MTI) - Az orvos-, a fogorvos- és a gyógyszerészképzés ponthatárai is emelkedtek a tavalyi évhez képest a Semmelweis Egyetemen, öt karon 1910 hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben - közölte a Semmelweis Egyetem csütörtök este az MTI-vel.
tovább »

Felvételi - Több mint négyezren nyertek felvételt a Corvinusra

24.07.2015 | Budapest, 2015. július 23., csütörtök (MTI) - Több mint négyezer jelentkező nyert felvételt a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) képzéseire - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-t.
tovább »
Felvételi - Nyilvánosak a felsőoktatási ponthatárok

Felvételi - Nyilvánosak a felsőoktatási ponthatárok

24.07.2015 | Budapest, 2015. július 23., csütörtök (MTI) - Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este.
tovább »

Felvételi - Ismét az ELTE a legnépszerűbb

24.07.2015 | Budapest, 2015. július 23., csütörtök (MTI) - Ismét az Eötvös Loránd Tudományegyetem lett a legnépszerűbb felsőoktatási intézmény, minden ötödik felvételiző az ELTE-re adta be jelentkezését, 8093 fő kezdi meg itt tanulmányait szeptemberben - közölte a felsőoktatási intézmény csütörtök este az MTI-vel.
tovább »
A Nyíregyházi Főiskola felvételi ponthatárai

A Nyíregyházi Főiskola felvételi ponthatárai

23.07.2015 | Nyíregyháza - Portálunkon máris megtekinthető a Nyíregyházi Főiskolán induló szakok felvételi ponthatárai.
tovább »

MKIK GVI - A végzős gimnazisták többsége hazai felsőoktatási intézménybe jelentkezne

23.07.2015 | Budapest, 2015. július 23., csütörtök (MTI) - A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) felmérése szerint a végzős gimnazisták 91 százaléka szeretne érettségi után továbbtanulni, a döntő többségük, 98 százalékuk hazai főiskolára vagy egyetemre felvételizne.
tovább »
Ma eldől

Ma eldől

23.07.2015 | Fontos nap a mai a felsőoktatásba jelentkező fiatalok számára, hiszen ma este válnak nyilvánossá azok a titokzatos és eddig titkos ponthatárok, amelyek eldöntik, szabad-e az út felfelé. Afelől azért nyugodt vagyok, hogy a valóban szorgalmas és tehetséges diákok mind bejutnak valamelyik egyetemre. Hegyi Erika jegyzete.
tovább »

Tusványos – Magyar Erasmus program indítását jelentette be Balog Zoltán miniszter

22.07.2015 | Tusnádfürdő, 2015. július 22., szerda (MTI) – A magyarországi és a határon túli magyar egyetemek oktató- és diákcseréjét elősegítő magyar Erasmus program beindítását jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Tusnádfürdőn a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábornak (Tusványos) a felsőoktatásról rendezett szerdai pódiumbeszélgetésén.
tovább »
Megkérdeztük: Ön szerint szükséges a diploma kiadását nyelvvizsgához kötni?

Megkérdeztük: Ön szerint szükséges a diploma kiadását nyelvvizsgához kötni?

17.07.2015 | Nyíregyháza - Sándor Istvánné leánya a gyermek- és ifjúságvédelem területén dolgozott, ám a határozott idejű munkaszerződése lejárt. – A lányom németből tett nyelvvizsgát, ettől elvonatkoztatva úgy vélem, hogy nem feltétlenül kell minden szak elvégzését nyelvvizsgához kötni – válaszolta. 
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Hajni, a nap szépe

Hajni 29 éves hangonyi lány. Kicsit bátortalan volt a fotózás elején, de “kolléganője” segítségével hamar belejött a fotózkodásba. “Köszi Alexa!” Fotók: Vega
tovább »
További hírek a Főiskolai hírek (Nyíregyháza) kategóriából
Szodoma és Gomora a gólyatáborokban?
Nyíregyháza, Rakamaz - Terjednek a horror sztorik a gólyatáborokról. Szex, erőszak, alkohol, még több alkohol, [...] tovább »
Palkovics: át kell alakítani a doktori képzést
Pécs, 2015. augusztus 28., péntek (MTI) - Katasztrofálisnak nevezte a doktori képzés helyzetét és annak [...] tovább »
Pótfelvételi – Nyilvánosságra hozták a ponthatárokat
Budapest, 2015. augusztus 26., szerda (MTI) - Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási pótfelvételi [...] tovább »
Egyetem előtt: mi kell a túléléshez?
Miskolc - Összegyűjtöttük a legfontosabb dolgokat, amit meg kell tanulni még azelőtt, hogy elkezdődne az egyetem. tovább »
Pótfelvételi – Ma hozzák nyilvánosságra a ponthatárokat
Budapest, 2015. augusztus 26., szerda (MTI) - Ma hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait a [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálásahirdetés