FŐHE: Engedéllyel és hanghatáron innen

FŐHE: Engedéllyel és hanghatáron innen

19.05.2018 | Nyíregyháza - A FŐHE Fesztiválért a fiatalok rajonganak, a Nyíregyházi Egyetem környékén élők kevésbé…
Átvenné az egyház a Nyíregyházi Egyetemet?

Átvenné az egyház a Nyíregyházi Egyetemet?

17.05.2018 | Nyíregyháza - Szerkesztőségünk nem hivatalos forrásokból olyan információkhoz jutott, hogy a Nyíregyházi Egyetem fenntartását az Evangélikus Egyház kívánja átvenni.

Megállapodás a felsőoktatási sport népszerűsítése érdekében

18.05.2018 | Budapest - Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Rektori Konferencia (MRK) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke a felsőoktatási sport fejlesztése és az egyetemi egészségfejlesztés népszerűsítése érdekében a V4-es egyetemek Rektori Konferencia ülésén a Corvinus Egyetemen.
Akikre igen büszkék a Nyíregyházi Egyetemen

Akikre igen büszkék a Nyíregyházi Egyetemen

16.05.2018 | Nyíregyháza - Május elején a Magyar Sport napján adták át a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjat az azt kiérdemlő, felsőoktatási intézményekben sportolóknak.
Állásajánlatokkal bombáztak mindenkit a keddi karriernapon

Állásajánlatokkal bombáztak mindenkit a keddi karriernapon

16.05.2018 | Nyíregyháza - Az egyetem igyekszik minél piacképesebb diplomát adni a fiatalok kezébe.
Állásbörze a Nyíregyházi Egyetemen

Állásbörze a Nyíregyházi Egyetemen

15.05.2018 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályával együttműködve kedden állásbörzét rendezett az egyetem Bessenyei aulájában.

Karriernap ajánlatokkal és tanácsadással

14.05.2018 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem a Szabolcs-Szatmár-­Bereg Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályával együttműködve május 15-én, 10–15 óra között rendezi meg 13. Karriernapját az intézmény „A” épületében, az esemény belépődíj nélkül látogatható.

Hét magyar egyetem a feltörekvő országokat vizsgáló rangsorban

10.05.2018 | Pécs - Hét magyar egyetem került be a feltörekvő országokat vizsgáló egyik egyetemi rangsorba, a Semmelweis Egyetem (SE) a 61., a legjobb magyar vidéki egyetemként a Pécsi Tudományegyetem (PTE) pedig a 127. helyen.
Így éld túl az érettségit és a vizsgaidőszakot!

Így éld túl az érettségit és a vizsgaidőszakot!

08.05.2018 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Okos időbeosztással, becsületes felkészüléssel nem lesz a vizsga akadály.
FŐHE: Kő kövön nem marad a pünkösdi hosszú hétvégén

FŐHE: Kő kövön nem marad a pünkösdi hosszú hétvégén

04.05.2018 | Nyíregyháza - Az idei FŐHE Fesztiválon három külföldi fellépő színesíti a programokat.

Május 13-ig lehet jelentkezni energiakövetnek a MEKH pályázatán

26.04.2018 | Budapest - Május 13-ig lehet jelentkezni energiakövetnek a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pályázatán - mondta el Scherer Zsolt, a hivatal szóvivője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.
Aranyplakett Vas Lászlónak

Aranyplakett Vas Lászlónak

25.04.2018 | Nyíregyháza - A Magyar Olimpiai Bizottság elnökétől vehette át a rangos elismerést a nyíregyházi Sportcentrum atlétikai szakágvezetője.
Lengyel vendégek az ukrán tanszéken

Lengyel vendégek az ukrán tanszéken

25.04.2018 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem Ukrán Nyelv és Kultúra Intézeti Tanszéke 2018. április 23-án a Wrocławi Egyetem (Uniwersytet Wrocławski) Ukrán Tanszékéről érkező delegációt fogadta.
A regényírás titkai Csabai Lászlótól

A regényírás titkai Csabai Lászlótól

24.04.2018 | Nyíregyháza - A regény születésének titkairól, a sztori formázás mestereinek idézésével beszélt Csabai László az írói világáról, a Nyíregyházi Egyetemen.

Újra ukrán szakos hallgatók Nyíregyházán

19.04.2018 | Nyíregyháza - Mint korábban hírt adtunk róla a Nyíregyházi Egyetemen 2017. április 25-én ünnepélyes keretek között újraalapították az Ukrán Nyelv és Kultúra Intézeti Tanszéket. Azóta egyértelművé vált, hogy az Egyetemen az újítások beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, így a „kis szakként” megjelölt szlavisztika-ukrán alapképzési szakra 23 elsőhelyes jelentkezés érkezett.

Felsőoktatási felvételi - Kezdődik az ügyintézés időszaka

19.04.2018 | Budapest - A felsőoktatásba jelentkezők csütörtöktől érhetik el az ügyintézési funkciókat a felvi.hu honlapon, az E-felvételi rendszerében. Minden felvételiző ellenőrizheti és módosíthatja adatait, pótolhatja az esetleg még hiányzó dokumentumokat, és egy alkalommal az eredeti jelentkezési sorrendjét is megváltoztathatja a felületen - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.
1. díjas Aros Lilla Kitti, a Nyíregyházi Egyetem hallgatója

1. díjas Aros Lilla Kitti, a Nyíregyházi Egyetem hallgatója

18.04.2018 | Nyíregyháza - A Rákóczi Szövetség a Felvidékről kitelepített magyarok április 12-ei emléknapja alkalmából pályázatot hirdetett Kárpát-medencei középiskolás és egyetemista fiatalok számára.
Fotók: Rockoratórikus passió

Fotók: Rockoratórikus passió

18.04.2018 | Nyíregyháza - A Reformáció emlékéve alkalmából Händel örök érvényű remekművéből, a Messiás című oratóriumból készült el a Messiás. Ma című előadás, amelyet kedden a Nyíregyházi Egyetem Kodály-termében mutattak be.
Összefog az egyetem és a megyei iparkamara

Összefog az egyetem és a megyei iparkamara

19.04.2018 | Nyíregyháza - Együttműködési megállapodást írt alá szerdán délelőtt megyei kereskedelmi és iparkamara és a Nyíregyházi Egyetem.
Melyek a legkeresettebb szakok a Nyíregyházi Egyetemen?

Melyek a legkeresettebb szakok a Nyíregyházi Egyetemen?

18.04.2018 | Nyíregyháza - A 2018-as általános felvételi eljárás keretében 3232 jelentkező 5438 jelentkezést nyújtott be a Nyíregyházi Egyetemre. Ez azt jelenti, hogy a jelentkezők jellemzően több szakot is megjelölnek az egyetemen, feltétlenül itt képzelik el felsőfokú tanulmányaikat.
Erősödő nemzetközi vonal

Erősödő nemzetközi vonal

16.04.2018 | Nyíregyháza - Terveim megvalósításában sokat segít az egyetem Erasmus+ koordinátora – mondta Virág Benjámin.
A magyar honvédekre emlékeztek Nyíregyházán

A magyar honvédekre emlékeztek Nyíregyházán

13.04.2018 | Nyíregyháza - A megyeszékhelyre érkezett a Honvédelmi Minisztérium vándorkiállításra. A látványos, a Nyíregyházi Egyetem körelőadója mellett felállított installáció a magyar honvédség 170 esztendejének állít emléket.
Népszerű a műszaki terület

Népszerű a műszaki terület

12.04.2018 | Nyíregyháza - A pedagógusképzésen belül az óvodapedagógus alapképzési szak viszi a prímet.

Az egyetem halad tovább a duális úton

12.04.2018 | Nyíregyháza - Szeptembertől már hat alapszakon tanulhatnak duális képzési formában a hallgatók.
Helyettes államtitkár: több mint 107 ezren jelentkeztek idén a felsőoktatásba

Helyettes államtitkár: több mint 107 ezren jelentkeztek idén a felsőoktatásba

09.04.2018 | Budapest - Az idén több mint 107 ezer diák jelentkezett felsőoktatási intézményekbe, ez a szám nagyjából megfelel a korábbi évek adatainak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Továbbra is a világ kapuja marad

05.04.2018 | Nyíregyháza - A Brexit után még körülbelül két évig lesz érvényben az uniós szabályozás az Egyesült Királyságban.

Egy héttel meghosszabbítják a HÖOK országos adománygyűjtését

29.03.2018 | Budapest - Egy héttel, április 6-áig meghosszabbítják a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) által szervezett adománygyűjtést, amelynek keretében tartós élelmiszereket várnak az ország felsőoktatási intézményeiben.

Navracsics Tibor: virtuális lesz az Erasmus+

15.03.2018 | Brüsszel - Az Európai Unió legsikeresebb programja, az Erasmus+ mobilitási intézkedése mostantól online is megtalálható, hogy még több diák és fiatal között hozzon létre kapcsolatot az európai országokban és az unió déli szomszédságában - közölte Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős uniós biztos csütörtökön.
Fotók: Márciusi Ünnepség a Nyíregyházi Egyetemen

Fotók: Márciusi Ünnepség a Nyíregyházi Egyetemen

13.03.2018 | Nyíregyháza - "Üdvözlégy születésed napján magyar szabadság!” – ezzel a címmel tartotta ünnepi megemlékezését a Nyíregyházi Egyetem, melyet az 1848/49-es szabadságharc 170. évfordulója tiszteletére rendeztek az egyetem nagyelőadójában, március 13-án, kedden.
Balog: mintegy 40 százalékkal emelkedik a felsőoktatási szociális ösztöndíjakra fordítható keret

Balog: mintegy 40 százalékkal emelkedik a felsőoktatási szociális ösztöndíjakra fordítható keret

09.03.2018 | Budapest - Mintegy 40 százalékkal emelkedik a felsőoktatási szociális ösztöndíjakra fordítható keret szeptembertől - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten. A tárcavezető megállapodást írt alá a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK) a szervezet Jövőkép programjáról.

Tavaszi véradás az egyetemen

07.03.2018 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem a héten rendezi meg a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen a már hagyományos tavaszi véradó napokat. A héten még szerdán és csütörtökön várják a véradókat a B tanulmányi épület bejáratánál (a szokásos helyen) 10:00-től 14:00 óráig.

Öt ország diákjai a IX. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

01.03.2018 | Budapest - Csütörtöktől szombatig rendezik meg a IX. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját, amely az idén 120 éves BEAC emlékévének első eseménye.

MSZP: Lehetővé tenni mindenki számára az egyetemi továbbtanulást

01.03.2018 | Nyíregyháza - A Magyar Szocialista Párt két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei országgyűlési képviselőjelöltje is a hazai felsőoktatás helyzetéről beszélt pártjuk csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kiválasztják a „legszebben beszélő” egyetemistát

01.03.2018 | Nyíregyháza - A Kazinczy-díj Alapítványi Bizottság, az Anyanyelvápolók Szövetsége és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központ esztergomi képzési helyszínén meghirdeti a 2017/2018-as tanévre a felsőoktatási intézmények Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyét, amelynek célja az anyanyelvi nevelés és a beszédkultúra fejlesztése.
Egészséges együttműködés

Egészséges együttműködés

27.02.2018 | Nyíregyháza - Tudományos és innovációs együttműködést írt alá a Nyíregyházi Egyetem és a FINNA-MED Klinka.
Mechanikus színészek, focisták

Mechanikus színészek, focisták

27.02.2018 | Nyíregyháza - Tizenkét csapat mérte össze a tudását az idei ifjúsági robotkupán.
Fociztak a robotok a Nyíregyházi Egyetemen

Fociztak a robotok a Nyíregyházi Egyetemen

25.02.2018 | Nyíregyháza - Újra megrendezték a megyeszékhelyen a Magyar Ifjúsági Robot Kupát, melynek az idén is a Nyíregyházi Egyetem adott otthont. A péntek délutáni eredményhirdetés előtt Jurás László, a kisvárdai csapat vezetője lapunknak elmondta: három kategóriában versenyeztek a csapatok, mégpedig robotfociban, az úgynevezett on-stage és az áldozat-menekítő kategóriában.
Példaképek kapták a rangos díjakat

Példaképek kapták a rangos díjakat

22.02.2018 | Nyíregyháza - Sándor Lilla Mező András-díjat, Orosz Boglárka Margócsy József-díjat vehetett át az oklevélátadón.
Láthatatlan Magyarország

Láthatatlan Magyarország

20.02.2018 | Nyíregyháza - A könyv szerzője azokra szeretné ráirányítani a figyelmet, akikről már mindenki lemondott.

Könyvtári teadélután az egyetemen

20.02.2018 | Nyíregyháza - Február 27-én (kedden) folytatódik a Könyvtári teadélután című rendezvénysorozat a Nyíregyházi Egyetemen.
Közös utakon a Nyíregyházi Egyetem és a mátészalkai önkormányzat

Közös utakon a Nyíregyházi Egyetem és a mátészalkai önkormányzat

20.02.2018 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem és Mátészalka önkormányzata „frigyre lépett”, ez erről szóló megállapodási szerződést a felek kedden délelőtt írták alá a megyeszékhelyen működő felsőoktatási intézmény dísztermében.
Nem könnyű a döntés, hogy merre tovább

Nem könnyű a döntés, hogy merre tovább

17.02.2018 | Nyíregyháza, Nyírbátor - Informatikai, gazdasági, államigazgatási területeken is diplomával akarnak érvényesülni.

Ma éjfélig lehet a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezni

15.02.2018 | Budapest - Ma éjfélig lehet a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire jelentkezni, az e-felvételin keresztül.
Csütörtökön lejár a tavaszi félév első Diákhitel-igénylési határideje

Csütörtökön lejár a tavaszi félév első Diákhitel-igénylési határideje

14.02.2018 | Budapest - Csütörtökig kell a hallgatóknak benyújtaniuk a hiteligénylési kérelmet ahhoz, hogy március közepéig megkapják a kért diákhitelt - közölte a Diákhitel Központ Zrt. szerdán az MTI-vel.
Csütörtök éjfélig lehet a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezni

Csütörtök éjfélig lehet a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezni

14.02.2018 | Budapest - Csütörtök éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre, kizárólag az e-felvételin keresztül.
Előző
123456  
 

hirdetés