Nyíregyházi díjazottak a 4. Székelyföldi Grafikai Biennálén

Nyíregyházi díjazottak a 4. Székelyföldi Grafikai Biennálén

25.10.2016 | Nyíregyháza - A Székelyföldi Grafikai Biennále a kezdetektől a grafika integráló szerepének megfogalmazását vállalta fel. Idén a zsűri úgy ítélte meg, hogy eljött az idő, hogy a 90-es években markánsan elkülönülő klasszikus és kísérleti technikák szerinti kategóriákat átértelmezzék olyformán, hogy a hagyományos és a modern sokszorosító grafikai eljárással készült alkotások között nem tett különbséget a kiírás.
Interjúkérdés: Miért szeretnéd ezt a munkát?

Interjúkérdés: Miért szeretnéd ezt a munkát?

24.10.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Előző cikkünkben a váltás okát tárgyaltuk, most pedig arra az interjúkérdésre keressük a választ, hogy miért szeretnénk a megpályázott cégnél dolgozni - olvasható a Cvonline.hu állásportálon.

Pályaorientációs árnyékprogram indult fiatalok számára

12 órája | Budapest - Elindult Magyarországon is a "Leaders-for-a-Day" (egy nap a főnökkel) fiatalok pályaorientációs árnyékprogramja - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-t csütörtökön.

2. Erasmus+ Mobility Café a Nyíregyházi Egyetemen

24.10.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Szolgáltató Központ Nemzetközi Kapcsolatok Csoport munkatársai az Erasmus+ program ösztöndíj lehetőségeiről szóló tájékoztató előadásokat szerveznek a hallgatók számára a közelgő pályázati beadási határidőkre való tekintettel!
Hogyan válaszd ki a neked megfelelő munkahelyet?

Hogyan válaszd ki a neked megfelelő munkahelyet?

20.10.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az álláskeresés nehéz és sokszor hosszadalmas munka, ezért fontos, hogy csak azokat a cégeket keressük fel álláspályázatainkkal, akiknél valóban szívesen dolgoznánk.
Nem találok a végzettségemnek megfelelő állást - hol keressek?

Nem találok a végzettségemnek megfelelő állást - hol keressek?

19.10.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az őszi állásbörzéken sok olyan tanácstalan álláskeresővel beszélgettünk, akinek a végzettsége, szakmája annyira specifikus, hogy nem talál az interneten olyan álláshirdetést, amire jelentkezhetne - olvasható a Cvonline állásportálon.

Bemutatkozik a Debreceni Egyetem

18.10.2016 | Debrecen - Békéscsabán kezdte a Debreceni Egyetem őszi-téli beiskolázási tevékenységét. Az intézmény képviselői a következő hetekben más megyékbe is ellátogatnak.

Diákhitel Központ: átadták az első ösztöndíjas szerződéseket

18.10.2016 | Budapest - Átadták a Diákhitel Központ által meghirdetett ösztöndíjprogram első nyerteseinek szerződéseit - közölte a központ kedden az MTI-vel. A 14 győztes pályázó kiemelkedő tanulmányi, szakmai előmeneteléért és közéleti szerepvállalásáért egy tanéven, azaz 10 hónapon keresztül havi 70 ezer forintot kap.

KÓTA-díjat kapott Juhász Erika

17.10.2016 | Nyíregyháza - Tanár kategóriában KÓTA-díjra találta érdemesnek a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA elnöksége) Juhász Erikát, a Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézetének művésztanárát. Az elismerést a Zenei világnap tiszteletére rendezett hangverseny keretében adták át Budapesten.

Országos tudománykommunikációs verseny indul egyetemista hallgatóknak

15.10.2016 | Budapest - Természettudományi, műszaki, informatikai és matematika szakos egyetemista hallgatók számára SCI-indikátor címmel indítja el első országos tudománykommunikációs versenyét A Nők a Tudományban Egyesület.; a jelentkezési határidő november 7.

Újraválasztották Gulyás Tibort a HÖOK elnökévé

15.10.2016 | Szeged - Újraválasztották Gulyás Tibort a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) elnökévé a szervezet jubileumi tisztújító közgyűlésén, szombaton Szegeden.

OH: elindult a felsőoktatási keresztféléves eljárás

15.10.2016 | Budapest - Péntektől lehet jelentkezni a 2017 februárjában induló felsőoktatási képzésekre, a jelentkezőknek egy hónap áll rendelkezésükre, hogy eldöntsék, mely egyetem, főiskola mely szakán szeretnének továbbtanulni - közölte az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel.
A nyelvészet és a „dizájner kisbaba”

A nyelvészet és a „dizájner kisbaba”

14.10.2016 | Nyíregyháza - Olvasmányos és témagazdag új tanulmánykötet látott napvilágot a Nyíregyházi Egyetemen.

Tudományos elitkutatás a Nyíregyházi Egyetemen

13.10.2016 | Nyíregyháza - Amióta magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült prof. dr. habil N. Szabó József, azóta is fáradhatatlan lendülettel és kitartással kutatja a tudományos elitek és a politika viszonyát 1945-1948 között, amit nem csak országosan, hanem nemzetközileg is elismernek.
Csoportos interjú: ezeket kerüld el

Csoportos interjú: ezeket kerüld el

10.10.2016 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az állásinterjú leggyakoribb formája, hogy egyedül kell megmérettetned magad az interjú során, másoktól függetlenül kell bizonyítanod, hogy te vagy a legalkalmasabb a meghirdetett pozícióra.
Véradás a Nyíregyházi Egyetemen

Véradás a Nyíregyházi Egyetemen

07.10.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetemen a 2016/2017-es tanévben is várják a véradókat.
Csupán a tisztes helytállásban bízhatnak

Csupán a tisztes helytállásban bízhatnak

07.10.2016 | Debrecen - A DEAC férfi röplabdázói a Fino Kaposvár együttesét látják vendégül szombaton 17 órakor az NB I-ben.
Legyen egészséges, amit megeszünk!

Legyen egészséges, amit megeszünk!

06.10.2016 | Nyíregyháza - A kormány elkészíttetett egy új élelmiszer-gazdasági stratégiát.

Agrárgazdasági konferencia kezdődött az egyetemen

05.10.2016 | Nyíregyháza - A XXI. század mezőgazdasági stratégiáit is feszegető tudományos konferenciát rendeznek a Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézetében.
Videó: Nézze élőben a nyíregyházi Kutatók Éjszakáját a SZON-on!

Videó: Nézze élőben a nyíregyházi Kutatók Éjszakáját a SZON-on!

30.09.2016 | Nyíregyháza - Több mint harminc programmal vár mindenkit a Kutatók Éjszakája a Nyíregyházi Egyetemen. Nem tud elmenni? Semmi gond, nálunk élőben nézheti az eseményeket!

Ma rendezik a Kutatók Éjszakáját

30.09.2016 | Budapest - Ma rendezik a Kutatók Éjszakáját: országszerte csaknem kétszáz helyszínen több mint kétezer ingyenes program várja az érdeklődőket.
Kiállításmegnyitó az egyetemen

Kiállításmegnyitó az egyetemen

26.09.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetemen nyílt kiállítása, Szekeres Viktória osztatlan tanár szakos hallgatójának, Arcok címmel.
Kutatók éjszakája - Több mint harminc program a Nyíregyházi Egyetemen

Kutatók éjszakája - Több mint harminc program a Nyíregyházi Egyetemen

30.09.2016 | Nyíregyháza - Több mint harminc programmal, köztük természettudományi kísérletekkel, látványos laborbemutatókkal és repülőgép-szimulátorral várják az érdeklődőket a Kutatók éjszakáján a Nyíregyházi Egyetemen pénteken.
ARCOK - Kiállítás a Nyíregyházi Egyetemen

ARCOK - Kiállítás a Nyíregyházi Egyetemen

23.09.2016 | Nyíregyháza - 2016. szeptember 26-án (hétfőn) 15:00 órától nyílik Szekeres Viktória (osztatlan tanár szakos hallgató) ARCOK című kiállítása a Nyíregyházi Egyetem Könyvtár Galériájában (Nyíregyházi Egyetem, B épület, Központi Könyvtár).
Egymást erősítő szövetség

Egymást erősítő szövetség

23.09.2016 | Nyíregyháza - A két egyetem szövetségével magasabb szintre emelkedett a testvérvárosi kapcsolat is.
Honnan tudod, hogy jó céghez mész dolgozni?

Honnan tudod, hogy jó céghez mész dolgozni?

23.09.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az állásváltások egy része azért történik, mert a munkavállaló sok olyan elemmel szembesül a munkájában, amit nem szeret, sőt kifejezetten nyűgnek érzi - olvasható a Cvonline.hu oldalán.
Eduline: Egyetemi szakok szűnnek meg

Eduline: Egyetemi szakok szűnnek meg

22.09.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A keresztféléves képzésre jelentkezők választhatnak utoljára sok megszűnő alapszak közül.
Azonos gyökerek és problémák

Azonos gyökerek és problémák

21.09.2016 | Nyíregyháza - A határ menti együttműködés minden érintett térség érdeke.
Méltóan viselni a szenvedést

Méltóan viselni a szenvedést

21.09.2016 | Nyíregyháza - A színvonalas előadások sok új információval szolgáltak a résztvevőknek.

Tovább lehet pályázni a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjára

21.09.2016 | Budapest - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért felelős államtitkársága meghosszabbította a jelentkezési határidőt a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramjának 2016/2017-es tanév 1. félévére.

Könyvtári Teadélután az egyetemen

20.09.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem Könyvtárában 2016. szeptember 27-én-én, kedden, 16:30 órakor a Könyvtári teadélután című programsorozat keretében "Fiatal lányok, fiatal srácok - Nyíregyháza ifjúsága egy helyi kutatás eredményei alapján" címmel Dr. Huszti Éva (a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának oktatója) tart előadást.

Összegyetemi találkozó az egyetemi sport nemzetközi napján

20.09.2016 | Budapest - Nagyszabású sporteseménynek ad otthont kedden a Budapesti Műszaki Egyetem Bogdánfy úti telepe az egyetemi sport nemzetközi napja alkalmából.
Végzetes hibák egy állásinterjú során

Végzetes hibák egy állásinterjú során

20.09.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az állásinterjú mindig stresszhelyzetet jelent egy munkakereső számára, ezért érdemes előre készülnünk kérdésekkel és válaszokkal is. Természetesen nem tudunk minden eshetőséget megjósolni, de érdemes átgondolnunk szakmai céljainkat és preferenciáinkat, amelyek sokat segíthetnek az adott szituációban - olvasható a Cvonline.hu állásportálon.

Emmi: több mint ezer hallgató kap idén köztársasági ösztöndíjat

19.09.2016 | Budapest - Az emberi erőforrások minisztere 1115 egyetemi, illetve főiskolai hallgató részére adományozott köztársasági ösztöndíjat a 2016/2017-es tanévre - közölte a tárca oktatási államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

Már közel 3000 diák tanul duális képzésben Magyarországon

19.09.2016 | Budapest - A magyarországi duális képzésben a 2012-es indulás 440 hallgatójához képest idén már 2990-en kezdték meg tanulmányaikat - mondta el Ailer Piroska, a Pallasz Athéné Egyetem intézményvezetője egy szakmai konferencián az egyetem MTI-nek hétfőn megküldött tájékoztatása szerint.

Erasmus és Mobility Café a Nyíregyházi Egyetemen

19.09.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Szolgáltató Központ Nemzetközi Kapcsolatok Csoport munkatársai az Erasmus+ program ösztöndíj lehetőségeiről szóló tájékoztató előadásokat szerveznek a hallgatók számára, hiszen közeleg a pályázati beadási határidő.
Éjszakai hangok a magasból

Éjszakai hangok a magasból

17.09.2016 | Nyíregyháza - Nem hobbirepülők, hanem egyetemi hallgatók és kadétok emelkednek a levegőbe az esti órákban.

Rétvári: javul a diákok idegennyelv-tudása

16.09.2016 | Budapest - A magyar diákok versenyképessége és idegennyelv-tudása folyamatosan javul, a kerettantervek nyelvtanításra fordítható óraszámai pedig meghaladják az európai átlag óraszámot - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a független Kész Zoltán írásbeli kérdésére.
A baj nem jár egyedül egy álláskeresőnél sem

A baj nem jár egyedül egy álláskeresőnél sem

22.09.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az álláskeresés egyértelműen plusz stresszforrás, de ha mellette más bajok is vannak – hosszú ideje fennállók, épp kezelhetők, de nem megoldhatók – az álláskereső önbizalma olyan szinten roppan meg, hogy a sok problémából egyet sem tud hatékonyan megoldani, így az álláskeresést sem - olvasható a Cvonline.hu oldalán.
Balog Zoltán: megduplázódott a romák száma a felsőoktatásban

Balog Zoltán: megduplázódott a romák száma a felsőoktatásban

10.09.2016 | Debrecen - Megduplázódott a roma fiatalok száma a hazai felsőoktatásban az utóbbi években - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken Debrecenben.

Palkovics: a kormány világszínvonalú magyar egyetemeket szeretne létrehozni

09.09.2016 | Budapest - A kormány célja, hogy az Állatorvostudományi Egyetemhez hasonló, kiváló elhelyezkedési lehetőségeket biztosító, a saját területükön világszínvonalú felsőoktatási intézményeket hozzon létre Magyarországon - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára az egyetem tanévnyitó ünnepségén pénteken, Budapesten.

Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja lesz szeptember 20-án

08.09.2016 | Budapest - Szeptember 20-án rendezik meg országszerte az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja elnevezésű programsorozatot.
Terítéken a duális képzés jelene és jövője

Terítéken a duális képzés jelene és jövője

08.09.2016 | Nyíregyháza - A hallgatókat lelkesnek, motiváltnak látták a cégek képviselői, a fiatalok szívesen dolgoznak náluk.

Kutatók Éjszakája - Országszerte mintegy 200 helyszínen több mint 2000 program

07.09.2016 | Budapest - Országszerte 46 város csaknem 200 helyszínén több mint kétezer programmal várja az érdeklődőket szeptember 30-án a Kutatók Éjszakája, amelynek célja, hogy kedvet adjon a fiataloknak a tudományos életpályához, és életszerűbbé tegye a kutatókról kialakult, gyakran előítéleteken alapuló képet.
400 ezres kezdő fizetés? Nem lehetetlen

400 ezres kezdő fizetés? Nem lehetetlen

07.09.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A magyarországi munkaerőhiány több szektorban is égető problémát jelent, azonban a legtöbb ember az informatikai piacról hiányzik. Egyre több állás vár betöltésre ebben a pozícióban, azonban a képzett szakemberek száma nem nő, sőt egyre csökken - olvasható a Cvonline.hu oldalán.
Előző
123456  
 


hirdetés