Húsz gyertya a közgazdász tortán - A sikertörténet több ezer diplomával üzen a jövőnek

Húsz gyertya a közgazdász tortán - A sikertörténet több ezer diplomával üzen a jövőnek

26.04.2016 | Nyíregyháza - Egész napos programmal ünnepelte kedden a „Gazdálkodási és menedzsment szak” alapításának 20 éves jubileumát a Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézete.
A klímaváltozást a madarak is jelzik

A klímaváltozást a madarak is jelzik

26.04.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem oktatója közreműködésével készült kutatási eredményeket publikáltak a Science című szaklapban.

Költségvetés - Palkovics: nőnek az állami intézményfenntartó és a felsőoktatási forrásai

4 órája | Budapest - Az állami intézményfenntartó jövőre 103 milliárdos többletet kaphat, a felsőoktatási intézmények 43 milliárdos pluszforrással számolhatnak a költségvetés tervezete szerint - közölte az oktatási államtitkár pénteken Budapesten.

Kampányt indít a felsőoktatási hallgatók sportolásáért a MEFS és a HÖOK

22 órája | Budapest - A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) nagyszabású kampányt indít "Mozdulj rá! Heti háromszor 45 perc megváltoztatja az életed!" jelmondattal.

Eurostat: jelentősen megnőtt a diplomások aránya az EU-ban

27.04.2016 | Brüsszel - Jelentősen megnövekedett a diplomások aránya az Európai Unióban a 30 és 34 év közötti lakosság körében - írta 2015-re vonatkozó kutatásainak eredményeit ismertetve az Eurostat szerdán.

Könyvtári Teadélután az egyetemen

27.04.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem Könyvtárában 2016. május 3-án, kedden, 16:30 órakor a Könyvtári teadélután című programsorozat keretében Beszélgetés a mai magyar filmekről címmel Dr. Drabancz M. Róbert, a Nyíregyházi Egyetem Társadalom- és Kultúratudományi Intézetének oktatója tart előadást.

Ingyenes felkészítő tanfolyam a Diplomamentő program sikertelen vizsgázóinak

26.04.2016 | Budapest - E-learning alapú távoktató felkészítő tanfolyamra jelentkezhet a Diplomamentő program minden olyan résztvevője, aki - a próbálkozások ellenére - eddig még nem tudott nyelvvizsgát szerezni, ám a külön kérelemre, decemberi 31-ig meghosszabbítható végső határidő lejártáig számot adna tudásáról.

Miskolcon rendezik az egyetemista tájfutók világbajnokságát a nyáron

25.04.2016 | Miskolc - Miskolc és a Miskolci Egyetem lesz a házigazdája a 20. tájékozódási futó egyetemi világbajnokságnak, a rendezvény fővédnöke Áder János köztársasági elnök - hangzott el az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Miskolcon.

Újragondolná a tanárképzést a HÖOK

25.04.2016 | Budapest - A tanárképzés újragondolásának szükségességére hívta fel a figyelmet a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), a szervezet problémának tartja, hogy nincs megfelelő alkalmassági vizsga, nem hatékony az anyanyelvi kritériumvizsga, nem egységes a záróvizsga értelmezése és nem szereznek kellő szakmai gyakorlatot a hallgatók a képzés alatt.

Megreformálná az ösztöndíjrendszert és emelné a juttatásokat a HÖOK

22.04.2016 | Budapest - Megreformálná a jelenlegi ösztöndíjrendszert és emelné a juttatásokat jövő szeptembertől a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK).

Olimpia és matekverseny az „Eötvös Gyakorlóban”

21.04.2016 | Nyíregyháza - A hét vége igen zsúfolt és eseménydús lesz a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium életében, hiszen április 22-én (pénteken) és 23-án (szombaton) is rangos események helyszíne lesz az iskola.
Az állásbörzén kiderült, kikre van a legnagyobb kereslet a megyében

Az állásbörzén kiderült, kikre van a legnagyobb kereslet a megyében

20.04.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem állásbörzéjére 26 cég több mint 100 állás­ajánlattal érkezett.
Állásbörze a Nyíregyházi Egyetemen

Állásbörze a Nyíregyházi Egyetemen

19.04.2016 | Nyíregyháza - A „Találj rá önmagadra!” szlogennel indítva rendeztek állásbörzét kedden a Nyíregyházi Egyetemen, ahol a régió meghatározó munkáltatói is képviseltették magukat, s kínáltak alternatívákat az elhelyezkedni vágyóknak.

Konferencián mutatják be a Campus Mundi felsőoktatási ösztöndíjprogramot

19.04.2016 | Budapest - Az idén indított felsőoktatási ösztöndíjprogram bemutatása a célja a mai budapesti Campus Mundi nyitókonferenciának. A rendezvényen átadják a Felsőoktatás nemzetköziesítéséért díjakat.

Könyvtári Teadélután az egyetemen

18.04.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem Könyvtárában 2016. április 19-én, kedden, 16:30 órakor a Könyvtári teadélután című programsorozat keretében Gyümölcsök és zöldségek tudatos fogyasztása a technológiai kutatások tükrében címmel dr. Kerekes Benedek, a Nyíregyházi Egyetem Jármű- és Mezőgazdasági Géptani Tanszékének oktatója tart előadást.
Alakul a jövő válogatottja

Alakul a jövő válogatottja

18.04.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem pénteken tartott megmérettetésén néhány fontos információt is megosztott velünk Simon Béláné dr. CSc., a RoboCupJunior magyarországi képviselője.
Alkalmazott tudományok egyetemeinek együttműködése

Alkalmazott tudományok egyetemeinek együttműködése

15.04.2016 | Nyíregyháza - Hat intézmény (a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem, az Eszterházy Károly Főiskola, a Kecskeméti Főiskola és a Nyíregyházi Egyetem) január, illetőleg július 1-vel alkalmazott tudományok egyeteme besorolással egyetemként működik tovább.
Együttműködés körvonalazódik Nyíregyháza és Kisvárda között

Együttműködés körvonalazódik Nyíregyháza és Kisvárda között

14.04.2016 | Nyíregyháza, Kisvárda - A Nyíregyházi Egyetem képzési palettájával ismerkedtek 2016. április 13-án a Kisvárdai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ vezetői. Belinszky Katalin ügyvezető igazgatót és Sipos Tibor urat Dr. Onder Csaba rektor, Dr. Kvancz József kancellár, Dr. Kiss Ferenc általános rektorhelyettes, Dr. Kerülő Judit oktatási rektorhelyettes és Csizmadia Valéria központvezető fogadta.

Tudománynépszerűsítő programok a Fizika Mindenkié országos sorozatban

14.04.2016 | Budapest - Planetáris köd, űrművészet, hőlégballonok, interaktív kísérletek és rendhagyó fizika órák szerepelnek többek között az Eötvös Loránd Fizikai Társulat által koordinált tudománynépszerűsítő és szórakoztató Fizika Mindenkié programsorozatban, amelyet országszerte számos városban rendeznek meg szombaton.

Pénteken rendezik a Magyar Ifjúsági Robot Kupát Nyíregyházán

13.04.2016 | Nyíregyháza - Öt kategóriában mérhetik össze tudásukat a hazai robotépítő csapatok a Magyar Ifjúsági Robot Kupán (MIRK) pénteken a Nyíregyházi Egyetemen.
Több mint száz állásajánlattal várja az érdeklődőket az egyetemi Állásbörze

Több mint száz állásajánlattal várja az érdeklődőket az egyetemi Állásbörze

13.04.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem 2016. április 19-én, kedden tizenegyedik alkalommal rendezi meg Innovációs-és Állásbörzéjét, ahová a városból, a megyéből és a régióból egyaránt várnak kiállítókat.

Alkalmazott tudományok egyetemei találkoznak Nyíregyházán

13.04.2016 | Nyíregyháza - Öt intézmény (a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem, az Eszterházy Károly Főiskola, a Kecskeméti Egyetem és a Nyíregyházi Egyetem) január, illetőleg július 1-vel alkalmazott tudományok egyeteme besorolással egyetemként működik tovább.

Rendhagyó fizikaóra az elektromosságról

13.04.2016 | Nyíregyháza - A fizika mindenkié. Mindenkié, hiszen minden egy kicsit fizika is, ami körülöttünk van, és milyen jó volna ismerni, hogy hogyan is működik a világ! Erre is kísérletet tesz, április 16-án, szombaton az az országos programsorozat, melynek második rendezvényéhez is csatlakozik a Nyíregyházi Egyetem, ahol fizika-show keretében végeznek izgalmas kísérleteket.

OGY - Lehetővé vált az iskolaszövetkezeti diákmunkában a szakmai gyakorlatszerzés

12.04.2016 | Budapest - Az Országgyűlés kedden lehetővé tette, hogy a felsőoktatásban tanulók az iskolaszövetkezetek által szervezett diákmunkában is megszerezhessék a diplomájukhoz szükséges szakmai gyakorlatot.
Schenzl Guidó-díjat kapott dr. Tar Károly

Schenzl Guidó-díjat kapott dr. Tar Károly

12.04.2016 | Nyíregyháza - Schenzl Guidó-díjat kapott az idei Meteorológiai Világnap alkalmából Dr. Tar Károly, a Nyíregyházi Egyetem Turizmus és Földrajztudományi Intézetének nyugalmazott egyetemi docense.
A fizika mindenkié 2.0 – előadás az egyetemen

A fizika mindenkié 2.0 – előadás az egyetemen

12.04.2016 | Nyíregyháza - A fizika mindenkié. Mindenkié, hiszen minden egy kicsit fizika is, ami körülöttünk van és milyen jó volna ismerni, hogy hogyan is működik a világ!

Virtuális állásbörzét rendez az ELTE

09.04.2016 | Budapest - Ismét megrendezik az ELTE virtuális állásbörzéjét, amely hétfőn reggel 10 órakor "nyitja meg kapuit" és most először egy teljes hétig, azaz vasárnap 18 óráig várja az álláskeresőket.
Go-Kart Go-Bosch! Go, go!

Go-Kart Go-Bosch! Go, go!

09.04.2016 | Nyíregyháza - Érdekes road-show volt a Nyíregyházi Egyetemen, ahol az április 23-ai budapesti rendezvényt népszerűsítették.
Egyetemi szinten „száguldó sámlik”

Egyetemi szinten „száguldó sámlik”

06.04.2016 | Nyíregyháza - A GoKart GoBosch rendezvénysorozat roadshowja csütörtökön a Nyíregyházi Egyetemre érkezik. A Műszaki és Agrártudományi Intézet C épületének aulájában 10 órától 16-ig bemutatóval várják az érdeklődőket. A helyi programon résztvevőknek lehetőségük lesz „mini-driftelni” is.
Kiválasztották a „legszebben beszélő” egyetemistát

Kiválasztották a „legszebben beszélő” egyetemistát

06.04.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetében április 5-én mérhették össze szónoki képességeiket az arra jelentkező egyetemisták, ekkor tartották ugyanis az országos döntőhöz kapcsolódva a Kazinczy szép magyar beszéd országos versenyének házi fordulóját, melynek győztese képviseli majd intézményünket az esztergomi döntőben.

Többen választották az egyetemet, mint a főiskolát

05.04.2016 | Nyíregyháza - Országosan a 2016-os általános felvételi eljárásban a hazai felsőoktatási intézményekben 5 %-kal jelentkeztek többen, mint az előző évben. 2015-höz képest a Nyíregyházi Egyetemet 16 %-kal jelölték meg többen, azaz a továbbtanulni szándékozók 1,7 %-a intézményünket választotta - írja a Nyíregyházi Egyetem.

Palkovics: öt százalékkal nőtt a felsőoktatásba jelentkezők száma

04.04.2016 | Budapest - A tavalyinál öt százalékkal többen, 111 162-en jelentkeztek idén felsőoktatási intézményekbe - közölte az oktatási államtitkár hétfői budapesti sajtótájékoztatón.
A különbség az önéletrajz és a LinkedIn profil között

A különbség az önéletrajz és a LinkedIn profil között

30.03.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Úgy érezzük, hogy tökélyre fejlesztettük az önéletrajzunkat és nincs más dolgunk, mint közzétenni minél több csatornán a sikeres álláskeresés érdekében? Ha már egyszer kidolgoztuk a legjobb változatot, minek módosítanánk rajta...

Öt új csemegeszőlő-fajtát nemesítettek ki a Nyíregyházi Egyetemen

25.03.2016 | Nyíregyháza - Államilag elismert fajtaminősítést kapott öt, a Nyíregyházi Egyetemen honosított csemegeszőlő-fajta - közölte az intézmény az MTI-vel pénteken.
Állásinterjúkérdés a gyengeségeidről, erősségeidről

Állásinterjúkérdés a gyengeségeidről, erősségeidről

26.03.2016 | Ezt a kérdést sokféleképpen fel lehet tenni, ám nagyon koncentrálnod kell, mikor meghallod! Mit is kérdezett pontosan az interjúztató? A legnagyobb gyengeségedet kellene megmondanod? Vagy három rossz tulajdonságodat? Vagy a „Meséljen a gyengeségeiről!” formulában hatalmas szabadságot kaptál arra, hogy válaszolj?
Hogyan éljük túl A VÁLASZRA való várakozást?

Hogyan éljük túl A VÁLASZRA való várakozást?

24.03.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Biztos mindenkivel előfordult már, hogy nagyon szeretett volna egy állást megkapni, de az utolsó körös interjú után azt mondták neki, hogy „egy hét múlva visszajelzünk”. Ez az egy hét ilyenkor néha egy évnek is tűnik.
Mikor hivatkozhatunk a magánéletünkre álláskereséskor?

Mikor hivatkozhatunk a magánéletünkre álláskereséskor?

22.03.2016 | Napjainkban egyre fontosabbá válik a munka-magánélet egyensúly megteremtése. Azonban kérdéses, hogy álláskeresőként honnan tudjuk, hogy ahova pályázunk, ott lehetőségünk lesz az egyensúly fenntartására?
Hogyan öltözz fel egy állásinterjúra?

Hogyan öltözz fel egy állásinterjúra?

21.03.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az első benyomás, ami kialakul rólad az interjún mindennél fontosabb! Belépsz, köszönsz, kezet fogsz – ez körülbelül 3 másodperc, és máris kialakult rólad egy kép az interjúztató fejében: szóba jöhet az adott pozícióra, vagy sem.

Könyvtári Teadélután az egyetemen

18.03.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem Könyvtárában 2016. március 22-én, kedden, 16:30 órakor a Könyvtári teadélután című programsorozat keretében Mindennapi és művészi kreativitás címmel a VINYL (Vizuális Nevelés Labor Nyíregyháza) munkáját mutatja be Orosz Csaba DLA, képzőművész, a Nyíregyházi Egyetem főiskolai docense.
2016 tavaszi állásbörzék

2016 tavaszi állásbörzék

18.03.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Március elején a HVG Állásbörzével ismét kezdetét vette a tavaszi állásbörze szezon.

Oktatási államtitkárság: megvizsgálják a felsőoktatási eljárási határidő további csökkentésének lehetőségét

17.03.2016 | Budapest - Megvizsgálja a szaktárca a már csökkentett felsőoktatási eljárási határidő további mérséklésének jogszabályi lehetőségét - reagált az oktatási államtitkárság csütörtökön az alapvető jogok biztosának jelentésére.

Ombudsman: a felsőoktatási határidők akadályozzák a hozzáférést és a tartalmi jogorvoslatot

17.03.2016 | Budapest - Az alapvető jogok biztosa szerint nincsenek összhangban az egyetemek és főiskolák oktatásszervezési ciklusaival azok a határidők, amelyeken belül el kell bírálni a felsőoktatási felvételi eljárással összefüggő jogorvoslati kérelmeket. Ez akadályozza, hogy egy sikeresen fellebbező diák még a képzési időszak kezdete előtt beiratkozhasson.
Álláskeresés lépésről lépésre

Álláskeresés lépésről lépésre

17.03.2016 | Az álláskeresők a munkahelyüket elvesztve, vagy abból kiábrándulva többnyire pánikszerűen, esetlegesen állnak neki állást keresni. Talán elolvasnak jó pár cikket a témában, és belevágnak.

Magyar Arany Érdemkereszt Vavrinecz Andásnak

16.03.2016 | Nyíregyháza - Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át Vavrinecz Andás, a Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézetének oktatója Balog Zoltán minisztertől, március 11-én, Budapesten a Pesti Vigadóban tartott ünnepségen.
Alig beszélnek nyelveket a magyar diákok

Alig beszélnek nyelveket a magyar diákok

11.03.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Cudar állapotban van a magyar nyelvoktatás, a diákok nagy része képtelen megszerezni a középfokú nyelvvizsgát, pedig szükség van rá a diplomázáshoz, sőt, négy év múlva már ahhoz is kelleni fog, hogy egyáltalán bekerülhessen valaki az egyetemre. Pedig az óraszámok egész magasak, épp csak a színvonal rossz, még mindig sok a szódolgozat, ráadásul a középiskolákban a tanárok leadják ugyanazt a tananyagot, mint az általánosban. Albert Ákos cikke az Abcúgon.
Előző
123456  
 

Amanda, a nap szépe

Amanda a tanulás mellett szívesen jár fotózásokra. Nagyon jól érzi magát a kamera előtt.
tovább »


hirdetés