Maruzsa: változások a jövő évi felvételi eljárásban

Maruzsa: változások a jövő évi felvételi eljárásban

18.12.2014 | Budapest, 2014. december 18., csütörtök (MTI) - Emelkedik a felsőoktatási felvételhez szükséges általános ponthatár, a tavalyi 16 szak mellett további 25 szakon határoztak meg magyar állami ösztöndíjas követelményeket és csak elektronikusan lehet majd jelentkezni a jövő évi felvételi eljárás során. A jelentkezéseket február 15-ig lehet benyújtani.
tovább »
Karácsonyi műsor a főiskolán

Karácsonyi műsor a főiskolán

17.12.2014 | Nyíregyháza - Hagyomány, hogy a Karácsonyhoz közeledve a Nyíregyházi Főiskola vendégül látja egykori oktatóit.
tovább »
Alacsonyan marad a diákhitel kamata

Alacsonyan marad a diákhitel kamata

17.12.2014 | Budapest, 2014. december 17., szerda (MTI) - Stabilan alacsony marad diákhitel-konstrukció kamata - közölte a Diákhitel Központ Zrt. szerdán az MTI-vel.
tovább »
Slaggal és pezsgővel locsolták egymást

Slaggal és pezsgővel locsolták egymást

17.12.2014 | Nyíregyháza - A harminc évvel ezelőtti első feljutásra emlékeznek a Tanárképző férfi kosárlabdázói szombaton.
tovább »
Palkovics: eddig 17 felsőoktatási intézmény jelezte, hogy duális képzést indítana

Palkovics: eddig 17 felsőoktatási intézmény jelezte, hogy duális képzést indítana

16.12.2014 | Budapest, 2014. december 16., kedd (MTI) - Eddig 17 felsőoktatási intézmény jelezte, hogy duális képzést indítana a 2015/2016-os tanévben és a nyolcszázat közelíti azon hallgatók száma, akiket ebben a képzési formában fogadni tudnak - mondta a felsőoktatásért felelős államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
tovább »

Pályázatot írtak ki biztonságos internet témában

12.12.2014 | Budapest, 2014. december 12., péntek (MTI) - A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma versenyt hirdet hazai középiskolások és felsőoktatásban tanulók számára rövidfilm, animáció vagy riport készítésére.
tovább »

EFOTT: jövőre ismét Velencén lesz a találkozó

12.12.2014 | Budapest, 2014. december 12., péntek (MTI) - Három év után jövőre újra Velencén rendezik az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT), amely jubilál, ez lesz a 40. fesztivál. 2015. július 14. és 19. között a Velencei-tó partján az EFOTT házigazdája az Óbudai Egyetem lesz.
tovább »
Floridai egyetemmel működnek ezentúl együtt

Floridai egyetemmel működnek ezentúl együtt

11.12.2014 | Nyíregyháza - Együttműködési megállapodást kötött a DOTE Egészségügyi Kara egy floridai egyetemmel.
tovább »
10 biztos jel, hogy elkezdődött a vizsgaidőszak

10 biztos jel, hogy elkezdődött a vizsgaidőszak

10.12.2014 | Szerteszét heverő füzetek és számtalan kiürült kávés pohár az asztalon. Ha ez vesz minket körül, kétségtelenül tombol a vizsgaidőszak.
tovább »
A rektor és a kancellár célja megegyezik

A rektor és a kancellár célja megegyezik

09.12.2014 | Nyíregyháza - A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal több felsőoktatási intézmény, így a Nyíregyházi Főiskola 2009–2012 közötti gazdálkodását is vizsgálta, az erről szóló jelentést a napokban kapta kézhez az intézmény.
tovább »
Brit látogató Nyíregyházán

Brit látogató Nyíregyházán

09.12.2014 | Nyíregyháza - Nyíregyházára látogatott a Brit Kereskedelmi Központ vezetője, Strommer Olivér.
tovább »

Nem sikerült a vége

08.12.2014 | Nyíregyháza - Az év utolsó NB II-es női bajnoki mérkőzésén a tartalékos összeállításban pályára lépett Nyíregyházi Főiskola-Nyírsuli Akadémia a játék két legfontosabb elemében – nyitás, nyitásfogadás – nyújtotta a gyengébb teljesítményt. Így nem alakulhatott ki szorosabb eredmény.
tovább »

Két informatikus hallgató nyert idén a Nagy Diák IQ-teszten

05.12.2014 | Budapest, 2014. december 5., péntek (MTI) - A lányoknál Erdős Szilvia, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem elsőéves mérnök-informatikus hallgatója, a fiúk között Dankovics Attila, az Eötvös Loránd Tudományegyetem elméleti matematikus és programkezelő informatikus hallgatója nyerte el a fődíjat és a legintelligensebb diák címet a Nagy Diák IQ-teszt csütörtöki döntőjén.
tovább »

Emmi: a Felsőoktatási Kerekasztal véglegesítette a felsőoktatási stratégiát

05.12.2014 | Budapest, 2014. december 5., péntek (MTI) - Elfogadta a felsőoktatási stratégiát pénteki ülésén a Felsőoktatási Kerekasztal, a módosított dokumentumban nagyobb hangsúllyal szerepel a tehetséggondozás, a bölcsészet- és társadalomtudományok képzési területe, bekerült a bérrendezés kérdése, illetve a feladatközpontú és kreditalapú finanszírozás bevezetése.
tovább »

Átlátható hallgatói érdekképviseletről dolgozott ki javaslatot az IKSZ

05.12.2014 | Budapest, 2014. december 5., péntek (MTI) - Elkészült az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) átlátható hallgatói érdekképviseletről szóló szakmai javaslata. Az IKSZ pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint egységes rendezvényszervezési előírásokat rögzítenének a felsőoktatási törvényben vagy külön rendeletben és jogsegélyszolgálatot működtetnének.
tovább »

Felsőoktatási államtitkárság: több mint száz pályázat érkezett a még betöltetlen kancellári posztokra

03.12.2014 | Budapest, 2014. december 3., szerda (MTI) - Több mint száz pályázat érkezett a még betöltetlen nyolc felsőoktatási intézmény kancellári posztjára - közölte a felsőoktatási államtitkárság szerdán az MTI kérdésre.
tovább »

Közel hatezren jelentkeztek a keresztféléves felvételi eljárásban

03.12.2014 | Budapest, 2014. december 3., szerda (MTI) - Közel hatezren jelentkeztek a jövő februárban induló keresztféléves képzésekre: közülük legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzéseket jelöltek meg első helyen - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft. szerdán az MTI-vel.
tovább »

Palkovics: a héten újra tárgyalja a Felsőoktatási Kerekasztal a felsőoktatási koncepciót

03.12.2014 | Budapest, 2014. december 3., szerda (MTI) - A héten ismét tárgyalja a Felsőoktatási Kerekasztal a felsőoktatás átalakításáról szóló koncepciót, amely december közepén kerülhet a kormány elé - közölte Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár az MTI-vel szerdán, egyúttal cáfolva a napokban megjelent sajtóhíreszteléseket.
tovább »
Életre kelt gépek tánca a főiskolán

Életre kelt gépek tánca a főiskolán

02.12.2014 | Nyíregyháza - Aki szombaton a Nyíregyházi Főiskolán járt, olyat láthatott, amit eddig csak a tévében: táncoló és futballozó robotokat. A tudósok állítják, ez csak a kezdet. Simon Béláné, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság elnöke szerint el fog jönni az az idő, amikor a most még kevés mozgásra képes robotok országunk labdarúgóival is képesek lesznek felvenni a versenyt.
tovább »
Kőkemény gálamérkőzés

Kőkemény gálamérkőzés

02.12.2014 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Kosársulinál erőnléti edzőként dolgozó Farkasinszki Gábor is fellépett az All Star-gálán.
tovább »
Egyedülálló képzés színesíti a palettát

Egyedülálló képzés színesíti a palettát

02.12.2014 | Nyíregyháza - Az országban egyedülálló népzene- és népikultúra szak indul a Nyíregyházi Főiskolán.
tovább »

Fájó hazai vereség

01.12.2014 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Főiskola-Nyírsuli Akadémia NB II-es női röplabdacsapata hazai pályán maradt alul a soros bajnoki fordulóban.
tovább »
Robotfoci a főiskolán

Robotfoci a főiskolán

29.11.2014 | Nyíregyháza -  Futballozó és táncoló robotok lepték el a Nyíregyházi Főiskola kollégiumi laboratóriumát szombaton.
tovább »
Új parkettával és palánkokkal

Új parkettával és palánkokkal

29.11.2014 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Főiskola Eötvös-gyakorlója méltó otthona lehet az utánpótláskorú kosárlabdázóknak.
tovább »
Felsőoktatási államtitkárság: módosul a felsőoktatási felvételi eljárás rendje

Felsőoktatási államtitkárság: módosul a felsőoktatási felvételi eljárás rendje

28.11.2014 | Budapest, 2014. november 28., péntek (MTI) - Minden felvételizőnek kötelező lesz 2020-tól az emelt szintű érettségi és a középfokú nyelvvizsga, és teljesen elektronikussá válik a felsőoktatási felvételi eljárás - többi között ezt tartalmazza a vonatkozó kormányrendelet módosítása, amelyet a szaktárca honlapján tettek közzé.
tovább »

Koreai-magyar oktatási megállapodás ösztöndíjasokról

28.11.2014 | Budapest, 2014. november 28., péntek (MTI) - Koreai diákok magyarországi tanulmányairól szóló oktatási megállapodást írt alá Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Szöulban Hvang Vu Jével, a Koreai Köztársaság miniszterelnök-helyettesével - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel.
tovább »

Egyetért a Professzorok Batthyány Köre a felsőoktatás profiltisztításával

28.11.2014 | Budapest, 2014. november 28., péntek (MTI) - A Professzorok Batthyány Köre egyetért a felsőoktatás profiltisztításával, a szerveződés szerint fontos, hogy a közösségi forrásokat optimálisan lehessen felhasználni, ugyanakkor irreálisnak tartják, hogy 2030-ra a felsőoktatás képes legyen külső források bevonásával finanszírozni önmagát.
tovább »

Diákhitel Központ: 40 éves korig lehet kérni és folyósítani a diákhitelt

27.11.2014 | Budapest, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - A jelenlegi 35 év helyett 40 éves korig lehet kérni és folyósítani a diákhiteleket, és módosul a hitelek igénybevételére vonatkozó jogosultsági idő is, amely az eddigi 10 tanulmányi félévről 11-re nő jövő februártól - ismertette az erről szóló kormányrendelet-módosítást a Diákhitel Központ csütörtökön az MTI-vel.
tovább »

Félszázan lettek az Év egyetemi sportolói

27.11.2014 | Budapest, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Félszázan érdemelték ki az Év egyetemi sportolója címet Magyarországon idei versenyeredményeikért.
tovább »
Tehetséges roma hallgatók adtak számot a főiskolán

Tehetséges roma hallgatók adtak számot a főiskolán

26.11.2014 | Nyíregyháza - Az Evangélikus Roma Szakkollégium hallgatói igen hangulatos esten adtak számot tudásukról szerdán Nyíregyházán, a főiskola könyvtárában.
tovább »
Lézerekkel kísérleteztek a Nyíregyházi Főiskolán

Lézerekkel kísérleteztek a Nyíregyházi Főiskolán

26.11.2014 | Nyíregyháza - Érdekes kísérleteket láthattak az érdeklődők kedd este a Nyíregyházi Főiskolán, az idei utolsó teadélutánon.
tovább »
Emmi: Balog Zoltán átadta a kancellárok megbízási okiratait

Emmi: Balog Zoltán átadta a kancellárok megbízási okiratait

24.11.2014 | Budapest, 2014. november 24., hétfő (MTI) - Az emberi erőforrások minisztere átadta az állami felsőoktatási intézmények élére november 15-ével kinevezett kancellárok megbízási okiratait hétfőn a fővárosban. Balog Zoltán az ünnepségen hangsúlyozta: a kormány stratégiai partnerként tekint a kancellárokra.
tovább »
Csak így tovább, Akadémia!

Csak így tovább, Akadémia!

24.11.2014 | Nyíregyháza - Sikeresen folytatta bajnoki szereplését a Nyíregyházi Főiskola-Nyírsuli Akadémia NB II-es női röplabdacsapata. A vasárnap délelőtti matinén Balázs István együttese meggyőző, jó teljesítménnyel gyarapította győzelmei számát.
tovább »

A felsőoktatási stratégia decemberben kerül a Felsőoktatási Kerekasztal elé

22.11.2014 | Pécs, 2014. november 22., szombat (MTI) - A felsőoktatási stratégiát december 5-én vitatja meg a Felsőoktatási Kerekasztal, az ahhoz kapcsolódó első törvények, rendeletek a kormányzati és európai uniós jóváhagyás esetén jövő tavasszal születhetnek meg - mondta a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szombaton Pécsen.
tovább »
Konferencia a jövőképről

Konferencia a jövőképről

20.11.2014 | Nyíregyháza - A történettudomány jövője, a jövőképek története – címmel rendeztek két napos konferenciát a Nyíregyházi Főiskolán.
tovább »
Még 42 felsőoktatási intézményben lesz véradás az őszi félévben

Még 42 felsőoktatási intézményben lesz véradás az őszi félévben

18.11.2014 | Budapest, 2014. november 18., kedd (MTI) - Az őszi félévben még 42 felsőoktatási intézményben szervez véradást a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.
tovább »

Teljes siker Egerben, vereség Budapesten

18.11.2014 | Nyíregyháza - Felemásra sikerült a Nyíregyházi Főiskola-Nyírsuli Akadémia női röplabdacsapatának hétvégéje. Szombaton az országos serdülő bajnokság 2. fordulójában Egerben mindhárom ellenfelét nagy különbséggel, fölényesen legyőzve jutott a legjobb tizenhat közé.
tovább »
Bemutató és kiállításmegnyitó

Bemutató és kiállításmegnyitó

17.11.2014 | Nyíregyháza - A gyámság joga címmel mutatta be kari jegyzetét Sipos László főiskolai tanár a DOTE főiskoláján.
tovább »
Tehetséges tanulók

Tehetséges tanulók

13.11.2014 | Nyíregyháza - „A szemlélődés terei” címmel látható a Nyíregyházi Főiskola Vizuális Intézet hallgatóinak munkáiból összeállítás az intézmény aulájában november végéig.
tovább »
Eduline: a Semmelweis Egyetem vezeti az idei felsőoktatási rangsort

Eduline: a Semmelweis Egyetem vezeti az idei felsőoktatási rangsort

12.11.2014 | Budapest, 2014. november 12., szerda (MTI) - A Semmelweis Egyetem (SE) vezeti a HVG friss felsőoktatási rangsorát, megelőzve az évek óta a lista élén álló Eötvös Loránd Tudományegyetemet. Az Eduline oktatási szakportál szerdán közzétett összegzése szerint a karok versenyében az orvos-, a bölcsész- és a természettudományi karok vezetnek.
tovább »
Devizahitelek - Surányi György szerint gyors rendezésre van szükség

Devizahitelek - Surányi György szerint gyors rendezésre van szükség

12.11.2014 | Nyíregyháza, 2014. november 12., szerda (MTI) - A devizahitelesek helyzetének rendezését sürgette Surányi György, aki szerint a kialakult helyzetért az első Orbán-kormányt, az akkori ellenzéket, a jegybank akkori vezetőit, a pénzügyi felügyeletet, a kereskedelmi bankokat és a hitelt felvevőket is felelősség terheli.
tovább »
Szép szavak, gyönyörű képletek

Szép szavak, gyönyörű képletek

12.11.2014 | Nyíregyháza - Időnként a tudósok is elvesztik a fejüket – így járt szegény Lavoisier is, aki guillotine alatt végezte...
tovább »

Felsőoktatási intézmények gazdálkodását ellenőrzi a számvevőszék

11.11.2014 | Pécs, 2014. november 11., kedd (MTI) - A felsőoktatási intézményeket, köztük a Pécsi Tudományegyetemet (PTE) is érintő ellenőrzést folytat az Állami Számvevőszék (ÁSZ): a 2009 és 2013 közötti időszakra kiterjedő vizsgálat célja annak megállapítása, szabályos volt-e a vagyongazdálkodás, a belső kontrollrendszer és a minisztériumi fenntartói jogosultság gyakorlása - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.
tovább »
Teadélután magyar-finn hangulatban

Teadélután magyar-finn hangulatban

11.11.2014 | Nyíregyháza - Több mint 3 évtizedes kapcsolata van Nyíregyházának Finnországgal, hiszen Kajaani 1981-óta testvérvárosa a megyeszékhelynek.
tovább »
Időnként a tudósok is elvesztik a fejüket

Időnként a tudósok is elvesztik a fejüket

11.11.2014 | Nyíregyháza – A tudományok és a művészetek sokkal közelebb állnak egymáshoz, mint gondolnánk, hiszen mindkettő egy nyelv.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Dorina, a nap szépe

A mai nap lánya Dorina, aki elmondása szerint szívesen sportol. Fotók: Janics Attila
tovább »

További hírek a Szabolcs-Szatmár-Bereg kategóriából
Első alkalommal
Napkor - A Napkori Roma Nemzetiségi Önkormányzat vasárnap hagyományteremtő szándékkal, nyolcvanöt családnak [...] tovább »
A közszolgák hűséges támogatója évek óta
Nyíregyháza - A Kelet arcképcsarnoka: Timkó József, a közalkalmazottak megyei titkára. tovább »
Haltermelők: bőséges, jó minőségű a halkínálat
Zalaegerszeg, 2014. december 21., vasárnap (MTI) - Bőséges a karácsonyi halkínálat, a kereskedők elérhető [...] tovább »
Ők a pók a pókhálóban
Nyíregyháza - A pályázatokat az elindítástól egészen a zárásig fogják össze, de a fenntartási időszakban [...] tovább »
Királyság a Tisza partján
Tokaj - Aki ismét szeretne egy kicsit fesztiválozni nyáron a Tisza partján Tokaj mellett, az már fel is írhatja a [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása