Július 9-ig lehet a hiányzó dokumentumokat pótolni a felsőoktatási felvételi eljárásban

Július 9-ig lehet a hiányzó dokumentumokat pótolni a felsőoktatási felvételi eljárásban

24.06.2015 | Budapest, 2015. június 24., szerda (MTI) - Július 9-ig lehet a hiányzó dokumentumokat pótolni, illetve az adatokat módosítani az idei felsőoktatási felvételi eljárásban. A ponthatárokat július 23-án hozzák nyilvánosságra.
tovább »
Nemsokára pilótának is tanulhatunk a Nyíregyházi Főiskolán

Nemsokára pilótának is tanulhatunk a Nyíregyházi Főiskolán

22.06.2015 | Nyíregyháza - Időben felkészülhet a szakokat érintő változásokra a főiskola is.
tovább »

Balog: bővülő források az oktatás területén

23 perce Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) - Bővülő forrásokkal számolhat jövőre a köznevelés és a felsőoktatás területe: előbbi költségvetési támogatása hétmilliárddal, utóbbié több mint hatmilliárd forinttal emelkedik - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egy pénteki fővárosi háttérbeszélgetésen.
tovább »

Jegyzet: Kapu

3 órája | A szakállamtitkár jobb színvonalú felsőoktatást akar nyújtani azoknak a hallgatóknak, akiknek sikerül bejutniuk az egyre „kisebb kapun”. (Mármint az egyetemi kapun.) Ezért a rosszul teljesítő tanárokat kirúgnák, írja az egyik napilap.  Hegyi Erika jegyzete.
tovább »

Közlemény - Dr. Solti Péter képviseli az államtitkárt a diplomaosztón

6 órája | Nyíregyháza - Értesítjük Önöket, hogy a Nyíregyházi Főiskola 2015. július 4-ei (szombati) Oklevélátadó Ünnepségén, az előre közölt információkkal ellentétben, Dr. Palkovics László államtitkár úr nem lesz jelen az eseményen.
tovább »

Megjelent az Út a diplomához program idei pályázata

23 órája | Fonyód, 2015. július 2., csütörtök (MTI) - Megjelent a hátrányos helyzetű, kiemelten a roma hallgatók felsőoktatási esélyegyenlőségének javítását, felsőfokú végzettséghez jutásának támogatását szolgáló Út a diplomához program idei pályázata, amelynek kerete 210 millió forint - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Fonyódon.
tovább »

HÖOK-elnök: a gólyatábor-szervezés kérdéseivel folyamatosan kell foglalkozni

1 napja | Budapest, 2015. július 2., csütörtök (MTI) - A gólyatábor-szervezéssel kapcsolatos kérdésekkel folyamatosan kell foglalkozni, a szabályozást pedig a felmerült problémáknak megfelelően kell alakítani - vélekedett a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli adásában.
tovább »

NGM: 70 ezerre kívánják növelni a duális szakképzésben résztvevők számát

01.07.2015 | Budapest, 2015. július 1., szerda (MTI) - A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt várja, hogy négy év alatt a jelenlegi 50 ezerről 70 ezerre nő a duális szakképzésben résztvevő diákok száma - jelentette ki a tárca szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.
tovább »

Öt százalék alatt a Diákhitel 1 kamata

23.06.2015 | Budapest, 2015. június 23., kedd (MTI) - A szabad felhasználású Diákhitel 1 (D1) kamata 5,75 százalékról 4,9 százalékra, a Diákhitel 2 (D2) kamata pedig 7 százalékról 6,15 százalékra csökken a 2015. július 1. és december 31. közötti időszakban - jelentették be a Diákhitel Központ Zrt. (DK) vezetői, Bugár Csaba vezérigazgató és Lovas Attila üzleti vezérigazgató-helyettes kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
tovább »
Az év végére lehet új rektora a főiskolának

Az év végére lehet új rektora a főiskolának

17.06.2015 | Nyíregyháza - Várhatóan augusztus 31-éig lehet benyújtani a pályázatokat.
tovább »

Közlemény - Szepessy Béla könyvbemutatója

17.06.2015 | Nyíregyháza - Szepessy Béla grafikusművész „Grafikák” című könyvének bemutatójára és a hozzá kapcsolódó kiállítás megnyitójára kerül sor június 18-án (csütörtök) 17 órától a Nyíregyházi Városi Galériában.
tovább »
Véradásban dobogós a Nyíregyházi Főiskola

Véradásban dobogós a Nyíregyházi Főiskola

15.06.2015 | Nyíregyháza - Köszönet illeti az intézmény hallgatóit, hiszen majd 13 %-uk adott vért a Felsőoktatási Véradóversenyben, így kategóriájában harmadik helyezést ért el a Nyíregyházi Főiskola.
tovább »

Palkovics László: kihelyezett képzéseket tarthatnak az egyetemek

14.06.2015 | Budapest, 2015. június 13., szombat (MTI) - Kihelyezett képzéseket tarthatnak az egyetemek hátrányos helyzetű régiókban az új felsőoktatási törvény értelmében - mondta a felsőoktatási államtitkár az M1 aktuális csatornának Kecskemétről adott interjújában szombat este.
tovább »

OGY - Palkovics: a következő évtized feladata, hogy megteremtsék a régió legkiválóbb felsőoktatási rendszerét

13.06.2015 | Budapest, 2015. június 12., péntek (MTI) - A felsőoktatási államtitkár szerint a következő évtized feladata az, hogy megteremtsék a régió legkiválóbb felsőoktatási rendszerét, amelynek középpontjában a teljesítmény, a magas minőség, a versenyképes tudás, valamint az oktatók és a hallgatók közös sikere áll.
tovább »
Gyakorlós gyakorlat: újabb ötödik hely

Gyakorlós gyakorlat: újabb ötödik hely

10.06.2015 | Nyíregyháza - A nyíregyházi fiú kosárlabda-csapat helytállt a diákolimpia debreceni országos döntőjében.
tovább »

Megjelent a felsőoktatási képzésekről szóló kormányrendelet

10.06.2015 | Budapest, 2015. június 9., kedd (MTI) - Megjelent a felsőoktatásban szerezhető képesítések jegyzékéről és az új képesítések felvételéről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny keddi számában.
tovább »

Tisztelet a védőnőknek

05.06.2015 | Nyíregyháza - Kettős jubileumot ünnepeltek a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán.
tovább »
Kettős jubileum az Egészségügyi Karon

Kettős jubileum az Egészségügyi Karon

05.06.2015 | Debrecen, Nyíregyháza - A Magyar Védőnői Szolgálat centenáriumát és a védőnő képzés fennállásának 25. évfordulóját ünnepelték pénteken az egyetem nyíregyházi karán.
tovább »
Pedagógusnapot tartottak a főiskolán

Pedagógusnapot tartottak a főiskolán

04.06.2015 | Nyíregyháza - Gyakorló iskolái részvételével tartott pedagógusnapi ünnepséget a Nyíregyházi Főiskola.
tovább »
Egy körön nem lehetett őket lekörözni

Egy körön nem lehetett őket lekörözni

03.06.2015 | Nyíregyháza - Négyszázon születtek meg a diákolimpiai aranyak, a sprinter Ónodi Dávid pedig tovább javított az egyéni csúcsán.
tovább »

Jobbik-sajtótájékoztató: Hol vannak ilyenkor a fideszes képviselők, akiknek a választók bizalmat szavaztak?

03.06.2015 | Nyíregyháza – Elkezdődött a Nyíregyházi Főiskola felszámolása? – vetette fel szerdai sajtótájékoztatóján Lengyel Máté, a Jobbik választókerületi elnöke, majd kifejtette: úgy tűnik, a Fidesz tovább halad a gyurcsányi úton, hiszen már 2008-ban elindult egy folyamat, aminek vélt vagy valós célja a Nyíregyházi Főiskola kivéreztetése.
tovább »
Maruzsa: nyolc gyakorlóiskolánál lesz változás szeptembertől

Maruzsa: nyolc gyakorlóiskolánál lesz változás szeptembertől

02.06.2015 | Budapest, 2015. június 2., kedd (MTI) - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma áttekintette a gyakorlóiskolák átszervezésének lehetőségét, és három esetben összevonás, ötben pedig fenntartóváltás várható szeptembertől - mondta Maruzsa Zoltán felsőoktatási helyettes államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatón.
tovább »
Gólyatábori erőszak - Rétvári: biztonságosabbak lesznek a gólyatáborok

Gólyatábori erőszak - Rétvári: biztonságosabbak lesznek a gólyatáborok

01.06.2015 | Budapest, 2015. június 1., hétfő (MTI) - A felsőoktatási törvényben szabályozzák a gólyatáborok szervezését idén nyártól - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
tovább »
Oktatáskutatók tanácskoznak Nyíregyházán

Oktatáskutatók tanácskoznak Nyíregyházán

28.05.2015 | Nyíregyháza - Kétnapos nemzetközi konferencián adnak számot a magyar szakemberek a nevelés és oktatáskutatás hazai eredményeiről.
tovább »
Fénystaféta Nyíregyházán

Fénystaféta Nyíregyházán

22.05.2015 | Nyíregyháza - Különleges fizikai kísérletre vállalkozott Beszeda Imre tanár úr a Nyíregyházi Főiskolán, valamint néhány fizikushallgató.
tovább »
Felsőoktatási felvételi - Elemzés: több női jelentkező, az átlagéletkor 23,6 év

Felsőoktatási felvételi - Elemzés: több női jelentkező, az átlagéletkor 23,6 év

22.05.2015 | Budapest, 2015. május 22., péntek (MTI) - Az idén is több nő jelentkezett a felsőoktatásba, mint férfi, a kérelmet benyújtók átlagéletkora 23,6 év, a külföldi állampolgárságú felvételizők közül a legtöbben Szlovákiából, Szerbiából, Romániából és Ukrajnából érkeztek. Egyebek között ez derül ki az idei felsőoktatási adatokból, amelynek gyorsjelentését a felvi.hu oldalon tették közzé.
tovább »
Pótolhatatlan értékünk a talaj

Pótolhatatlan értékünk a talaj

21.05.2015 | Debrecen - A tartamkísérleti kutatások hazai és nemzetközi eredményeit mutatták be szerdán a Debreceni Egyetem Nyíregyházi Kutatóintézetében.
tovább »

Rendezvényszervezésből is vizsgáztak a mesterszakosok

20.05.2015 | Nyíregyháza - Az ápolók pszichoszociális helyzetéről szóló konferenciát rendeztek május 20-án az egyetemi szintű ápoló képzés hallgatói.
tovább »

Páskándi Géza-ösztöndíjat hirdet a Lakiteleki Népfőiskola

20.05.2015 | Lakitelek, 2015. május 20., szerda (MTI) - Páskándi Géza író halálának 20. évfordulója alkalmából a Lakiteleki Népfőiskola egymillió forintos keretösszegben ösztöndíj pályázatot hirdet a Kárpát-medencei magyar középiskolák, egyetemek, főiskolák részére – közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán az MTI-vel.
tovább »
Az idősebb és fiatalabb téglásiak is jól emeltek

Az idősebb és fiatalabb téglásiak is jól emeltek

20.05.2015 | Téglás - Sikeresen szerepeltek a Téglási HAJDU Ipari VSE súlyemelői a közelmúltban Budapesten megrendezett Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokságon.
tovább »

Közlemény - Vizuális Kultúra Intézet kiállítása

19.05.2015 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Főiskola Vizuális Kultúra Intézetébe járó hallgatók műveiből nyílik kiállítás "ZÁRÓJEL" címmel május 21-én 15 órától az intézmény Kerengőjében.
tovább »

Magyar Hírlap - A szaktárca szeretné augusztus végéig befejezni az egyeztetéseket a szakok átalakításáról

18.05.2015 | Budapest, 2015. május 18., hétfő (MTI) - A szaktárca szeretné augusztus végéig befejezni az egyeztetéseket a szakok átalakításáról - nyilatkozta Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkára a Magyar Hírlapnak.
tovább »
Palkovics: újabb 27 milliárdos plusztámogatás a felsőoktatásnak

Palkovics: újabb 27 milliárdos plusztámogatás a felsőoktatásnak

17.05.2015 | Budapest, 2015. május 17., vasárnap (MTI) - Több mint 27 milliárd forint áll a felsőoktatási intézmények rendelkezésére az év végéig különböző fejlesztések megvalósítására a felsőoktatási stratégiához kapcsolódva - mondta Palkovics László az MTI-nek.
tovább »
Jegyzet: Duális banális

Jegyzet: Duális banális

17.05.2015 | Bevallom hát mindenkinek: a tizenöt millió magyar közül azon törpe kisebbséghez tartozom, amely egész élete során sem volt képes felfogni, hogy miért kell az áramhoz két külön vezeték. T. Szűcs József jegyzete.
tovább »

ÁSZ-elnök: fontosak a rendszeres ellenőrzések a felsőoktatásban is

15.05.2015 | Budapest, 2015. május 15., péntek (MTI) - A rendszeres ellenőrzések fontosságát hangsúlyozta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke pénteken Budapesten, a Jó gyakorlatok! - Merre tovább, felsőoktatás? címmel általuk rendezett tanácskozás szünetében tartott sajtótájékoztatón.
tovább »

Tizenkilenc fogyatékkal élő hallgató zárta sikerrel a közigazgatási ösztöndíjprogramot

14.05.2015 | Budapest, 2015. május 14., csütörtök (MTI) - Tizenkilenc fogyatékkal élő felsőoktatási hallgató végezte el sikerrel a három hónapos közigazgatási ösztöndíjprogramot, az ezt igazoló oklevelet csütörtökön vették át - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában.
tovább »
OGY - Benyújtották a nemzeti felsőoktatási törvény módosítását

OGY - Benyújtották a nemzeti felsőoktatási törvény módosítását

14.05.2015 | Budapest, 2015. május 14., csütörtök (MTI) - Benyújtotta a nemzeti felsőoktatási törvény módosítását csütörtökön az emberi erőforrások minisztere az Országgyűlésnek.
tovább »
A felsőoktatási törvény módosítása ellen tiltakoztak Budapesten

A felsőoktatási törvény módosítása ellen tiltakoztak Budapesten

14.05.2015 | Budapest, 2015. május 14., csütörtök (MTI) - A felsőoktatási törvény tervezett módosítása ellen tiltakozott a Veszélyben vannak az egyetemeink Facebook-csoport csütörtökön Budapesten, a Kossuth Lajos téren.
tovább »
FŐHE-t a feje annak, aki kimarad

FŐHE-t a feje annak, aki kimarad

14.05.2015 | Nyíregyháza - Négy napig áll a bál a Nyíregyházi Főiskolán, ahol tizenötödik alkalommal rendezik meg a FŐHE-t. A gazdag program egyik sztárja, az Ocho Macho a nyitónapon adott fergeteges koncertet.
tovább »
Diákhitel Központ: május 15-ig lehet hitelt igényelni a tavaszi félévre

Diákhitel Központ: május 15-ig lehet hitelt igényelni a tavaszi félévre

13.05.2015 | Budapest, 2015. május 13., szerda (MTI) - Május 15-ig lehet még a tavaszi szemeszterre hitelt igényelni - mondta Imre Zita, a Diákhitel Központ Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában. Aki eddig az időpontig jelzi hiteligényét, már június 15-én a kért összeghez jut.
tovább »

Döntő Nagykállóban

13.05.2015 | Nagykálló - A nagykállói sportcsarnok ad otthont a megyei férfi röplabda bajnokság négyes döntőjének – május 17-én, vasárnap.
tovább »

Trócsányi: a színvonalemelés a cél a jogászképzésben

11.05.2015 | Budapest, 2015. május 11., hétfő (MTI) - A minőség és a színvonal emelése a célja a jogászképzésben a kormánynak - erről Trócsányi László igazságügyi miniszter az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában beszélt.
tovább »

Bizalomcsomag a felsőoktatásért - javaslatok az átalakításhoz

10.05.2015 | Budapest, 2015. május 10., vasárnap (MTI) - "Bizalomcsomag a felsőoktatásért" mottóval a konzisztóriumokat és az egyetemi autonómiát érintő javaslatot tett közzé az egyetemipolgar.net szakmai blog.
tovább »
A HÖOK nem ért egyet a hallgatói átsorolás szigorításával

A HÖOK nem ért egyet a hallgatói átsorolás szigorításával

09.05.2015 | Budapest, 2015. május 9., szombat (MTI) - Egyhangúlag fejezték ki egyet nem értésüket a felsőoktatási törvény előterjesztésében szereplő átsorolás rendjét szigorító szabályokkal a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) tagönkormányzatai a szervezet idei második közgyűlésén, Kecskeméten.
tovább »

Palkovics: a jövő héten lesz nyilvános a felsőoktatási törvényt módosító javaslat

08.05.2015 | Budapest, 2015. május 8., péntek (MTI) - Az egyetemen kívül létrehozzák új intézményi kategóriaként az alkalmazott tudományok egyetemét, lesznek közösségi képzőközpontok, megjelenik a hallgatók kompetenciamérése és bevezetik a mesteroktató kategóriát - a többi között ezt tartalmazza a nemzeti felsőoktatási törvény jövő héten nyilvánossá váló módosító javaslata.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Viktória, a nap szépe

Viktória 18 éves miskolci diáklány. Fotók: Vega
tovább »

További hírek a Főiskolai hírek (Nyíregyháza) kategóriából
Balog: bővülő források az oktatás területén
Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) - Bővülő forrásokkal számolhat jövőre a köznevelés és a [...] tovább »
Jegyzet: Kapu
A szakállamtitkár jobb színvonalú felsőoktatást akar nyújtani azoknak a hallgatóknak, akiknek sikerül bejutniuk [...] tovább »
Közlemény – Dr. Solti Péter képviseli az államtitkárt a diplomaosztón
Nyíregyháza - Értesítjük Önöket, hogy a Nyíregyházi Főiskola 2015. július 4-ei (szombati) Oklevélátadó [...] tovább »
Megjelent az Út a diplomához program idei pályázata
Fonyód, 2015. július 2., csütörtök (MTI) - Megjelent a hátrányos helyzetű, kiemelten a roma hallgatók [...] tovább »
HÖOK-elnök: a gólyatábor-szervezés kérdéseivel folyamatosan kell foglalkozni
Budapest, 2015. július 2., csütörtök (MTI) - A gólyatábor-szervezéssel kapcsolatos kérdésekkel folyamatosan [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálásahirdetés