Nyíregyháza is az egyetemi városok sorában!

Nyíregyháza is az egyetemi városok sorában!

8 órája | Nyíregyháza - Bár hivatalosan 2016. január 1-től már Nyíregyházi Egyetemként folytatja munkáját a jogelőd Nyíregyházi Főiskola, a bejelentés ünnepélyes pillanatai pénteken jöttek el az immár egyetem Bessenyei aulájában.
Palkovics: a felsőoktatási intézmények érdekében tevékenykednek a konzisztóriumok

Palkovics: a felsőoktatási intézmények érdekében tevékenykednek a konzisztóriumok

10.02.2016 | Budapest - Ünnepélyes keretek között átadták a felsőoktatási intézmények konzisztóriumi tagjainak megbízólevelét szerdán a fővárosban. Palkovics László oktatási államtitkár a rendezvényen azt kérte az új testületek tagjaitól, hogy a felsőoktatási intézmények érdekében végezzék feladataikat.

Új ösztöndíjra pályázhatnak felsőoktatási hallgatók

6 órája | Miskolc - Campus Mundi néven új ösztöndíjprogramot indított el az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a program első félévi pályázati felhívása pénteken jelenik meg - jelentette be Palkovics László oktatási államtitkár a Miskolci Egyetemen tartott sajtótájékoztatón.

OH: még öt napig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

10.02.2016 | Budapest - Még öt napig, február 15-éig van lehetőség jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre, a felvételizőknek eddig kell véglegesíteniük a jelentkezésüket az e-felvételi rendszerében, a hitelesítést azonban február 23-ig tehetik meg.

Jövő hétfőn jár le a tavaszi félév első Diákhitel-igénylésének határideje

10.02.2016 | Budapest - Jövő hétfőig adhatják le igénylési kérelmüket azok a felsőoktatási hallgatók, akik már márciusban szeretnének Diákhitelt kapni - közölte a Diákhitel Központ Zrt. szerdán az MTI-vel.
Fotók: Középiskolások kiállítása az egyetemen

Fotók: Középiskolások kiállítása az egyetemen

06.02.2016 | Nyíregyháza - A „Széchényi István élete és művei” című pályázatra beérkezett művészeti szakközépiskolások munkáiból nyílt kiállítás szombaton a Nyíregyházi Egyetem kerengőjében.
Diplomások lettek az Egészségügyi Karon

Diplomások lettek az Egészségügyi Karon

06.02.2016 | Nyíregyháza - Sikeres záróvizsgát tett hallgatók a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán.
A jövő menedzsmentjét már piacképes diplomához segítik

A jövő menedzsmentjét már piacképes diplomához segítik

05.02.2016 | Nyíregyháza - Duális képzés workshopot tartottak a Nyíregyházi Egyetemen.
Nőtt a bizonytalankodók száma, egyre többen mennének külföldre

Nőtt a bizonytalankodók száma, egyre többen mennének külföldre

05.02.2016 | Budapest - A felvételiző diákok közel fele szeretne külföldön is tanulni.

Széchenyi István élete és művei – kiállítás megnyitó a Nyíregyházi Egyetemen

04.02.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem (4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/B) D épületének kerengőjében a „Széchenyi István élete és művei” című pályázatra beérkezett művészeti szakközépiskolások munkáiból, dr. Cserháti László, a Széchenyi Társaság alelnökének megnyitó beszédével kiállítás nyílik február 6-án (szombaton) 12:00 órakor.

Idén ismét lehet jelentkezni a Nyíregyházi Egyetem kommunikáció és médiatudomány alapszakára

02.02.2016 | Nyíregyháza - Megjelent a felsőoktatási felvételi tájékoztató kiegészítése, melyben már szerepel, hogy a Nyíregyházi Egyetem 2016. szeptemberétől ismét meghirdeti a kommunikáció és médiatudomány alapszakos képzést nappali és levelező tagozaton, illetve felsőoktatási szakképzési formában is.

Eurostat: kevesen tanulnak két idegen nyelvet Magyarországon

01.02.2016 | Brüsszel - Nyelvtanulásban elmarad Magyarország a többi uniós országtól az Eurostatnak a középiskolások körében végzett 2014-es felmérése alapján - közölte az Európai Bizottság az Európai Unió statisztikai hivatalának hétfőn közzétett elemzéséről.
Diplomaosztó a Nyíregyházi Egyetemen - Íme a lista, kik tettek sikeres záróvizsgát

Diplomaosztó a Nyíregyházi Egyetemen - Íme a lista, kik tettek sikeres záróvizsgát

31.01.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem szombaton tartotta Oklevélátadó Ünnepi Szenátusi Ülését, a Kodály Zoltán Kulturális Centrumban. Mutatjuk a sikeres záróvizsgát tett hallgatók névsorát.

Megjelent a felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése

29.01.2016 | Budapest - Megjelent az idén szeptemberben induló képzések felsőoktatási felvételi tájékoztatójának hivatalos kiegészítése a www.felvi.hu oldalon - közölte az Oktatási Hivatal pénteken az MTI-vel. A diákok február 15-ig adhatják be jelentkezési kérelmüket.

Palkovics: több szaknál is változtak az előre meghatározott ponthatárok

28.01.2016 | Budapest - A munkaerő-piaci igényeket figyelembe véve néhány felsőoktatási szak esetében a tavalyinál alacsonyabb ponthatárra számíthatnak a felvételizők, míg egyes képzéseknél magasabb bekerülési küszöböt rögzítettek - közölte a felsőoktatási államtitkár csütörtöki online fogadóóráján az MTI kérdésére.

Palkovics: februártól megalakulnak a konzisztóriumok a felsőoktatási intézményekben

27.01.2016 | Budapest - Februártól megalakulnak a konzisztóriumok a felsőoktatási intézményekben - jelentette be Palkovics László felsőoktatási államtitkár szerdán Budapesten, a Magyar Rektori Konferenciával (MRK) tartott sajtótájékoztatón.

Novák: 1,2 milliárd forintra lehet pályázni az Erasmus+ programban

26.01.2016 | Budapest - Több mint 4 millió euróra, azaz 1,2 milliárd forintra lehet pályázni idén Magyarországon az Erasmus+ program ifjúsági szegmensében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára egy keddi, budapesti sajtótájékoztatón.

Felsőoktatási államtitkárság: módosul az agrárképzés érettségi vizsgakövetelménye

22.01.2016 | Budapest - A Magyar Rektori Konferencia (MRK) kérésére módosítják az agrárképzési területen 2016-ra előírt érettségi vizsgakövetelményeket az általános és pótfelvételi eljárásban - közölte a felsőoktatási államtitkárság pénteken az MTI-vel.
Palkovics: hamarosan megkezdődnek az egyeztetések a hallgatói juttatási rendszer átalakításáról

Palkovics: hamarosan megkezdődnek az egyeztetések a hallgatói juttatási rendszer átalakításáról

21.01.2016 | Budapest - Hamarosan megkezdődnek az egyeztetések a hallgatói juttatási rendszer átalakításáról - mondta Palkovics László felsőoktatási államtitkár az Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítás megnyitóján csütörtökön Budapesten.

OH: nyilvánosak a keresztféléves felvételi ponthatárai

21.01.2016 | Budapest - Nyilvánosak és a www.felvi.hu oldalon már böngészhetők a februárban induló képzések ponthatárai - tájékoztatta az Oktatási Hivatal szerda este az MTI-t. A keresztféléves képzésekre idén csaknem öt és fél ezren jelentkeztek, közülük 4388 felelt meg a feltételeknek, és kezdheti meg tanulmányait februárban.
Egyetemi nyílt nap - Színvonalas képzést tessék!

Egyetemi nyílt nap - Színvonalas képzést tessék!

20.01.2016 | Nyíregyháza - Önmagukat ajánlották a nyílt napon a Nyíregyházi Egyetem intézetei.
Sajnos csak három nap egy esztendő

Sajnos csak három nap egy esztendő

19.01.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem újonnan kinevezett rektora a terveiről és a kihívásokról mesélt.
Kedden nyílt nap lesz a Nyíregyházi Egyetemen

Kedden nyílt nap lesz a Nyíregyházi Egyetemen

16.01.2016 | Nyíregyháza - Egyetem lettünk! – ezzel a mottóval hirdeti meg nyílt napját a megújult Nyíregyházi Egyetem január 19-én, kedden 10 órától.

Még egy hónapig lehet beadni a felsőoktatási jelentkezéseket

15.01.2016 | Budapest - Még egy hónapig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre. Három helyet díjmentesen lehet megjelölni és összesen hat helyre lehet kérelmet beadni. Az eljárás szabályait tartalmazó online tájékoztató és a felsőoktatási intézmények által meghirdetett képzések a felvi oldalán érhetők el.

Verseny újoncoknak, serdülőknek, mindenkinek

14.01.2016 | Nyíregyháza - Két egymást követő hétvégén is lesz verseny a Nyíregyházi Egyetem atlétikai csarnokában, előbb január 17-én, vasárnap.

Ösztöndíjat hirdet a Miniszterelnökség fogyatékossággal élő hallgatóknak

08.01.2016 | Budapest - A Miniszterelnökség pályázatot hirdet közigazgatási ösztöndíjra fogyatékos felsőoktatási hallgatók számára.
Czunyiné: szeptembertől ismét nőnek a pedagógusbérek

Czunyiné: szeptembertől ismét nőnek a pedagógusbérek

06.01.2016 | Budapest - Szeptembertől ismét nőnek, 3,4 százalékkal emelkednek a pedagógusbérek, ami havonta 3-15 ezer forint közötti összeget jelent az érintetteknek - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

OH: már csak két napig lehet adatot módosítani a keresztféléves felvételi eljárásban

04.01.2016 | Budapest - Már csak két napig lehet adatot módosítani, dokumentumot feltölteni a keresztféléves felvételi eljárásban - figyelmeztetett az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Fidesz-sajtótájékoztató: Az ország jó úton halad

29.12.2015 | Nyíregyháza - Évértékelő sajtótájékoztatót tartottak a Fidesz országgyűlési képviselői.

Három lépcsőben a teljes oktatói-kutatói kör bére nő a felsőoktatásban

28.12.2015 | Budapest - A kormány döntése értelmében három lépcsőben a teljes oktatói-kutatói kör bére nő a felsőoktatásban, első lépésként 2016 januárjától 15 százalékkal.
Felsőoktatási felvételi - Szerdától lehet jelentkezni a jövő szeptemberben induló képzésekre

Felsőoktatási felvételi - Szerdától lehet jelentkezni a jövő szeptemberben induló képzésekre

24.12.2015 | Budapest - Szerdán indul a 2016-os általános felsőoktatási felvételi eljárás, ekkortól lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre - tájékoztatta az Educatio Kft. az MTI-t.

Balog Zoltán: 2015-ben mindenki előrelépett

21.12.2015 | Budapest, Nyíregyháza - Mindenki előre tudott lépni 2015-ben Magyarországon, részben a kormány intézkedései nyomán - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Súlyproblémákkal küzd a magyar egyetemisták 35 százaléka

11.12.2015 | Budapest - Súlyproblémákkal küzd a magyar egyetemisták 35 százaléka, 14 százalékuk krónikus betegséggel él, és jelentős körükben a szív- és érrendszeri problémák kockázata is - derült ki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) felméréséből.

Orbán Viktor: a migránsválság nem változtat Magyarország oktatáspolitikai nyitottságán

10.12.2015 | Budapest - A migránsválság nem változtat Magyarország oktatáspolitikai nyitottságán, "továbbra is várjuk a külföldi hallgatókat, bővíteni fogjuk" a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramot is - mondta Orbán Viktor csütörtökön Budapesten, a Stipendium Hungaricumban részt vevő hallgatóknak rendezett fogadáson.

Még egy hétig lehet idén Diákhitelt igényelni

08.12.2015 | Budapest - Még egy hétig lehet idén Diákhitelt igényelni, december 15-éig tart az utolsó igénylési időszak - közölte a Diákhitel Központ Zrt. kedden az MTI-vel.

Palkovics: rendelkezésre állnak a felsőoktatási béremeléshez szükséges források

05.12.2015 | Budapest - A nem oktatói-kutatói közalkalmazotti kör tervezett bérminimumának rögzítéséhez az intézményeknél a szükséges források rendelkezésre állnak - közölte Palkovics László felsőoktatási államtitkár pénteki online fogadóóráján.
Stabil lábakon kell állni!

Stabil lábakon kell állni!

03.12.2015 | Nyíregyháza - Megvan a cél, tudjuk, hová szeretnénk eljutni – mondja az új rektor. Interjú Dr. Onder Csabával, a Nyíregyházi Főiskola rektorával.

N. Szabó József: a két lábon járó tudomány

02.12.2015 | Nyíregyháza - Méltán büszke a rangos állami kitüntetésére a nyíregyházi professzor, N. Szabó József.
Nagy távlatokat nyithat meg az egyetemmé válás

Nagy távlatokat nyithat meg az egyetemmé válás

30.11.2015 | Nyíregyháza - Felsőoktatási változás, menzareform, Klik-fenntartás – többek között erről is szó esett Rétvári Bence nyíregyházi látogatásán, ahol a Kelet-Magyarország kérdéseire is válaszolt az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Interjú Rétvári Bence államtitkárral.
Technológiai Transzfer Központ létrehozása is cél

Technológiai Transzfer Központ létrehozása is cél

27.11.2015 | Nyíregyháza - Együttműködési megállapodást írt alá 2015. november 27-én a Nyíregyházi Főiskola vezetősége és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke a Megyeházán. A felek kutatás-fejlesztésben és oktatás-stratégiai kérdésekben is együtt kívánnak működni a jövőben, valamint egy Technológiai Transzfer Központ létrehozását tervezik.

Rétvári: jövőre 71 milliárd forint jut gyermekétkeztetésre

27.11.2015 | Nyíregyháza - Az idei 58 milliárd forint után 2016-ban 71 milliárd forintot fordít gyermekétkeztetésre a kormány - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón pénteken, Nyíregyházán.

Pombe és zen

27.11.2015 | Nyíregyháza - Talán sokan hallották már a 'zen' szót. A zen (avagy zen buddhizmus) a mahájána buddhizmust követő iskolák összefoglaló japán elnevezése, ám a 'pombe' kifejezés többeknek ismeretlen lehet.

Megtalálják?

25.11.2015 | Ha a tervezetnek megfelelően valósul meg a felsőoktatásban dolgozók béremelése, akkor igencsak felemásra sikeredik. Kovács Zsolt jegyzete.
Több lesz a PhD ösztöndíj, mint a tanársegéd fizetés

Több lesz a PhD ösztöndíj, mint a tanársegéd fizetés

25.11.2015 | Hajdú-Bihar - Januártól 15, majd 2016-ban és 2017-ben újabb 5-5 százalékkal emelik a felsőoktatásban dolgozó oktató-kutatók bérét – közölte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.
Kolibulikból a képernyőre

Kolibulikból a képernyőre

22.11.2015 | Nyíregyháza - Stiller Tamás tavaly annyi receptet próbált ki, hogy egész évben nem ették kétszer ugyanazt.
Előző
123456  
 

Fanni, a nap szépe

Fanni nyíregyházi középiskolás, számos fotózáson vett már részt, így magabiztosan készült a nap szépe fotózásra is.
tovább »


hirdetés