Orchideák nyílnak az akácos helyén

Orchideák nyílnak az akácos helyén

1 napja | Nyíregyháza - A szent lótusztól a „húsevő” virágokig számtalan csodát rejt a nyíregyházi botanikus kert.
Német önéletrajz minta – letölthető sablonnal!

Német önéletrajz minta – letölthető sablonnal!

21.06.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Német nyelvű önéletrajzot is el kell küldened a jelentkezéshez? Segít a Cvonline.hu állásportál! A lenti mintát alapul véve egy fogódzkodót kapsz, illetve a bejegyzés végén még Word sablonként is letöltheted a mintát!

Tovább csökken a diákhitelek kamata

22.06.2016 | Budapest - A diákhitelek kamata 15 bázisponttal csökken a második fél évben, a felvehető összeg nem változik - mondta Bugár Csaba, a Diákhitel Központ (DK) Zrt. vezérigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Orosz Kulturális Kiállítást rendezett az Eötvös

13.06.2016 | Nyíregyháza - Orosz Kulturális Kiállítást rendezett a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 2016. június 13-án.

Balog: jó irányú változások indultak el a felsőoktatásban

02.06.2016 | Budapest - Jó irányú változások indultak el a felsőoktatásban az elmúlt esztendőkben, az intézmények adósságállománya a felére csökkent, a pedagógusképzésre jelentkezők száma harminc százalékkal nőtt két év alatt - közölte az emberi erőforrások minisztere a rektori, valamint az egyetemi és főiskolai tanári kinevezések átadásakor csütörtökön Budapesten.
Videó: A Nyíregyházán végzett fiatal pilótáról áradozik a sajtó, miután az autópályán landolt

Videó: A Nyíregyházán végzett fiatal pilótáról áradozik a sajtó, miután az autópályán landolt

31.05.2016 | Nyíregyháza - Gép még nem maradt fent a levegőben – ezt az alapvető fizikai tézist igazolva szállt le Budaörsnél az autópályán egy kisrepülőgép hétfőn. Motorhiba miatt volt kénytelen így dönteni a pilóta, aki nagyszerűen oldotta meg a nem mindennapi feladatot – s aki nem mellesleg Nyíregyházán tanult meg így repülni: keresztféléves képzését befejezve idén végzett a Nyíregyházi Egyetemen.
Utcai-, udvar- avagy grundkosárlabda - Két pályát is birtokba vehettek az eötvösös kosarasok

Utcai-, udvar- avagy grundkosárlabda - Két pályát is birtokba vehettek az eötvösös kosarasok

30.05.2016 | Nyíregyháza - Két felújított szabadtéri pályával gazdagodott a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium.
Megnyílt a Zárójel a Nyíregyházi Egyetemen

Megnyílt a Zárójel a Nyíregyházi Egyetemen

26.05.2016 | Nyíregyháza - Zárójel címmel nyílt meg a Nyíregyházi Egyetem vizuális kultúra intézetének kiállítása. Dr. Csobó Péter megnyitója után a kerengőben tekinthették meg a hallgatók és az érdeklődők a különböző technikákkal és különböző kategóriákban készült alkotásokat.

MRK: legyen saját vagyonuk a felsőoktatási intézményeknek!

25.05.2016 | Budapest - A felsőoktatási intézmények saját vagyonáról, a kancellár vétójogáról, a duális képzésről és a sportdoktori fokozatról fogalmazott meg javaslatokat a Magyar Rektori Konferencia (MRK), azt szeretnék elérni, hogy javaslataik rendeleti szintű szabályozásban jelenjenek meg - mondta a testület elnöke szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Közgazdasági kiválósági ösztöndíjprogramot indít az MNB

24.05.2016 | Budapest - Százhatvanmillió forintos közgazdasági kiválósági ösztöndíjprogramot indít a 2016/2017-es tanévben a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a gazdaságtudományi területen tanuló hallgatók közül egy évben több mint ötszázan kaphatnak támogatást - közölték a jegybank keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
Gazdasági körkép - előadás az egyetemen

Gazdasági körkép - előadás az egyetemen

19.05.2016 | Nyíregyháza - Prof. Dr. Csath Magdolna egyetemi tanár, közgazdász „A magyar gazdaság helyzete és hosszabb távú kilátásai, különös tekintettel a KKV-kra” címmel tartott előadást csütörtökön a Nyíregyházi Egyetemen.
Videó: Ilyen volt a Brooklyn Bounce koncert a FŐHÉ-n!

Videó: Ilyen volt a Brooklyn Bounce koncert a FŐHÉ-n!

19.05.2016 | Nyíregyháza - Ha lemaradt a koncertről, galériánkkal és a videókkal most pótolhatja!
Majka és Curtis nyitják a bulit a FŐHÉ-n

Majka és Curtis nyitják a bulit a FŐHÉ-n

13.05.2016 | Nyíregyháza - A csúcstartó duó koncertjével startol el május 18-án a FŐHE fesztivál.
FŐHEt a fejed, ha kihagyod!

FŐHEt a fejed, ha kihagyod!

12.05.2016 | Nyíregyháza - Az eddiginél több színes program kíséri a megújult fesztivált.

Elstartolt az egészséges együttműködés

12.05.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem a megye gazdasági társaságai közül elsőként a Start Nonprofit Kft.-vel írt alá együttműködési megállapodást. A csütörtöki ünnepélyes „kézfogóra” a Start által működtetett Bujtosi Bujdosó nevű étteremben került sor.

Diákhitel Központ: még hat napig lehet ebben a félévben diákhitelt igényelni

11.05.2016 | Budapest - Még hat napig, május 17-ig adhatják le hiteligénylési kérelmüket azok a diákhitelre jogosult hallgatók, akik ebben a tanévben szeretnének kölcsönhöz jutni.
Elhunyt Dr. Joób Árpád

Elhunyt Dr. Joób Árpád

11.05.2016 | Nyíregyháza - Szomorúan értesültünk a hírről, hogy Dr. Joób Árpád, a Nyíregyházi Főiskola Ének-zene Tanszékének nyugalmazott vezetője, 70. életévében elhunyt.
Torgyán Nyíregyházán: Aranykor? Sosem volt a mezőgazdaságban!

Torgyán Nyíregyházán: Aranykor? Sosem volt a mezőgazdaságban!

10.05.2016 | Nyíregyháza - Torgyán József a „chilei cseresznye” hazugságáról és az ellenlábas sajtóról is beszélt Nyíregyházán.
Diákész: fizetett szabadság is jár majd a diákmunka után

Diákész: fizetett szabadság is jár majd a diákmunka után

09.05.2016 | Budapest - Az iskolaszövetkezetekről szóló törvény módosításával megerősödik a diákok védelme, a fiatalok többletjogokat élvezve tudnak majd dolgozni, például a végzett munka arányában fizetett szabadság jár majd nekik - közölte a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Diákész) hétfőn az MTI-vel.
Idén is lesz FŐHE Fesztivál! És már mutatjuk is a programot!

Idén is lesz FŐHE Fesztivál! És már mutatjuk is a programot!

09.05.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Önkormányzati Testülete idén is megszervezi a felsőoktatási intézmény legnagyobb rendezvényét a FŐHE Fesztivált!
Látványelemek az egyetemi tárlaton

Látványelemek az egyetemi tárlaton

05.05.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem Vizuális Kultúra Intézet tanár szakos hallgatóinak munkáiból nyílt kiállítás tekinthető meg a B épületben lévő Könyvtár Galériában május 9-ig.
Miért lenne menő, hogy nem tud összeadni két törtet?

Miért lenne menő, hogy nem tud összeadni két törtet?

05.05.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Miért van az, hogy senki sem konyít a matematikához, és még fel is vágunk vele? Juhász Péter matematikatanár szerint ez nem kellene, hogy így legyen, elég lenne, ha képlethalmok helyett gondolkodásra nevelnék a gyerekeket iskolában. Juhász, aki gimnáziumi és egyetemi tanár is egyben, régóta használja a felfedeztető matematika módszerét, amit más kutatókkal együtt szívesen elterjesztene szélesebb körben is. Két éve ezzel a tervükkel nyertek a Magyar Tudományos Akadémia szakmódszertani pályázatán, aminek márciusban volt a záró konferenciája. Ha a következő szakaszban is nyernek, tovább folytatják a munkát. Szurovecz Illés cikke az Abcúgon.

Költségvetés - Palkovics: nőnek az állami intézményfenntartó és a felsőoktatási forrásai

29.04.2016 | Budapest - Az állami intézményfenntartó jövőre 103 milliárdos többletet kaphat, a felsőoktatási intézmények 43 milliárdos pluszforrással számolhatnak a költségvetés tervezete szerint - közölte az oktatási államtitkár pénteken Budapesten.

Kampányt indít a felsőoktatási hallgatók sportolásáért a MEFS és a HÖOK

28.04.2016 | Budapest - A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) nagyszabású kampányt indít "Mozdulj rá! Heti háromszor 45 perc megváltoztatja az életed!" jelmondattal.

Eurostat: jelentősen megnőtt a diplomások aránya az EU-ban

27.04.2016 | Brüsszel - Jelentősen megnövekedett a diplomások aránya az Európai Unióban a 30 és 34 év közötti lakosság körében - írta 2015-re vonatkozó kutatásainak eredményeit ismertetve az Eurostat szerdán.

Könyvtári Teadélután az egyetemen

27.04.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem Könyvtárában 2016. május 3-án, kedden, 16:30 órakor a Könyvtári teadélután című programsorozat keretében Beszélgetés a mai magyar filmekről címmel Dr. Drabancz M. Róbert, a Nyíregyházi Egyetem Társadalom- és Kultúratudományi Intézetének oktatója tart előadást.
Húsz gyertya a közgazdász tortán - A sikertörténet több ezer diplomával üzen a jövőnek

Húsz gyertya a közgazdász tortán - A sikertörténet több ezer diplomával üzen a jövőnek

26.04.2016 | Nyíregyháza - Egész napos programmal ünnepelte kedden a „Gazdálkodási és menedzsment szak” alapításának 20 éves jubileumát a Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézete.
A klímaváltozást a madarak is jelzik

A klímaváltozást a madarak is jelzik

26.04.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem oktatója közreműködésével készült kutatási eredményeket publikáltak a Science című szaklapban.

Ingyenes felkészítő tanfolyam a Diplomamentő program sikertelen vizsgázóinak

26.04.2016 | Budapest - E-learning alapú távoktató felkészítő tanfolyamra jelentkezhet a Diplomamentő program minden olyan résztvevője, aki - a próbálkozások ellenére - eddig még nem tudott nyelvvizsgát szerezni, ám a külön kérelemre, decemberi 31-ig meghosszabbítható végső határidő lejártáig számot adna tudásáról.

Miskolcon rendezik az egyetemista tájfutók világbajnokságát a nyáron

25.04.2016 | Miskolc - Miskolc és a Miskolci Egyetem lesz a házigazdája a 20. tájékozódási futó egyetemi világbajnokságnak, a rendezvény fővédnöke Áder János köztársasági elnök - hangzott el az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Miskolcon.

Újragondolná a tanárképzést a HÖOK

25.04.2016 | Budapest - A tanárképzés újragondolásának szükségességére hívta fel a figyelmet a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), a szervezet problémának tartja, hogy nincs megfelelő alkalmassági vizsga, nem hatékony az anyanyelvi kritériumvizsga, nem egységes a záróvizsga értelmezése és nem szereznek kellő szakmai gyakorlatot a hallgatók a képzés alatt.

Megreformálná az ösztöndíjrendszert és emelné a juttatásokat a HÖOK

22.04.2016 | Budapest - Megreformálná a jelenlegi ösztöndíjrendszert és emelné a juttatásokat jövő szeptembertől a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK).

Olimpia és matekverseny az „Eötvös Gyakorlóban”

21.04.2016 | Nyíregyháza - A hét vége igen zsúfolt és eseménydús lesz a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium életében, hiszen április 22-én (pénteken) és 23-án (szombaton) is rangos események helyszíne lesz az iskola.
Az állásbörzén kiderült, kikre van a legnagyobb kereslet a megyében

Az állásbörzén kiderült, kikre van a legnagyobb kereslet a megyében

20.04.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem állásbörzéjére 26 cég több mint 100 állás­ajánlattal érkezett.
Állásbörze a Nyíregyházi Egyetemen

Állásbörze a Nyíregyházi Egyetemen

19.04.2016 | Nyíregyháza - A „Találj rá önmagadra!” szlogennel indítva rendeztek állásbörzét kedden a Nyíregyházi Egyetemen, ahol a régió meghatározó munkáltatói is képviseltették magukat, s kínáltak alternatívákat az elhelyezkedni vágyóknak.

Konferencián mutatják be a Campus Mundi felsőoktatási ösztöndíjprogramot

19.04.2016 | Budapest - Az idén indított felsőoktatási ösztöndíjprogram bemutatása a célja a mai budapesti Campus Mundi nyitókonferenciának. A rendezvényen átadják a Felsőoktatás nemzetköziesítéséért díjakat.

Könyvtári Teadélután az egyetemen

18.04.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem Könyvtárában 2016. április 19-én, kedden, 16:30 órakor a Könyvtári teadélután című programsorozat keretében Gyümölcsök és zöldségek tudatos fogyasztása a technológiai kutatások tükrében címmel dr. Kerekes Benedek, a Nyíregyházi Egyetem Jármű- és Mezőgazdasági Géptani Tanszékének oktatója tart előadást.
Alakul a jövő válogatottja

Alakul a jövő válogatottja

18.04.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem pénteken tartott megmérettetésén néhány fontos információt is megosztott velünk Simon Béláné dr. CSc., a RoboCupJunior magyarországi képviselője.
Alkalmazott tudományok egyetemeinek együttműködése

Alkalmazott tudományok egyetemeinek együttműködése

15.04.2016 | Nyíregyháza - Hat intézmény (a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem, az Eszterházy Károly Főiskola, a Kecskeméti Főiskola és a Nyíregyházi Egyetem) január, illetőleg július 1-vel alkalmazott tudományok egyeteme besorolással egyetemként működik tovább.
Együttműködés körvonalazódik Nyíregyháza és Kisvárda között

Együttműködés körvonalazódik Nyíregyháza és Kisvárda között

14.04.2016 | Nyíregyháza, Kisvárda - A Nyíregyházi Egyetem képzési palettájával ismerkedtek 2016. április 13-án a Kisvárdai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ vezetői. Belinszky Katalin ügyvezető igazgatót és Sipos Tibor urat Dr. Onder Csaba rektor, Dr. Kvancz József kancellár, Dr. Kiss Ferenc általános rektorhelyettes, Dr. Kerülő Judit oktatási rektorhelyettes és Csizmadia Valéria központvezető fogadta.

Tudománynépszerűsítő programok a Fizika Mindenkié országos sorozatban

14.04.2016 | Budapest - Planetáris köd, űrművészet, hőlégballonok, interaktív kísérletek és rendhagyó fizika órák szerepelnek többek között az Eötvös Loránd Fizikai Társulat által koordinált tudománynépszerűsítő és szórakoztató Fizika Mindenkié programsorozatban, amelyet országszerte számos városban rendeznek meg szombaton.

Pénteken rendezik a Magyar Ifjúsági Robot Kupát Nyíregyházán

13.04.2016 | Nyíregyháza - Öt kategóriában mérhetik össze tudásukat a hazai robotépítő csapatok a Magyar Ifjúsági Robot Kupán (MIRK) pénteken a Nyíregyházi Egyetemen.
Több mint száz állásajánlattal várja az érdeklődőket az egyetemi Állásbörze

Több mint száz állásajánlattal várja az érdeklődőket az egyetemi Állásbörze

13.04.2016 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem 2016. április 19-én, kedden tizenegyedik alkalommal rendezi meg Innovációs-és Állásbörzéjét, ahová a városból, a megyéből és a régióból egyaránt várnak kiállítókat.

Alkalmazott tudományok egyetemei találkoznak Nyíregyházán

13.04.2016 | Nyíregyháza - Öt intézmény (a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem, az Eszterházy Károly Főiskola, a Kecskeméti Egyetem és a Nyíregyházi Egyetem) január, illetőleg július 1-vel alkalmazott tudományok egyeteme besorolással egyetemként működik tovább.

Rendhagyó fizikaóra az elektromosságról

13.04.2016 | Nyíregyháza - A fizika mindenkié. Mindenkié, hiszen minden egy kicsit fizika is, ami körülöttünk van, és milyen jó volna ismerni, hogy hogyan is működik a világ! Erre is kísérletet tesz, április 16-án, szombaton az az országos programsorozat, melynek második rendezvényéhez is csatlakozik a Nyíregyházi Egyetem, ahol fizika-show keretében végeznek izgalmas kísérleteket.
Előző
123456  
 

Vivien, a nap szépe

Vivien miskolci diáklány. Az igazi nyári szünet előtt még van pár hét gyakorlat, de utána eljön számomra is a kánikula, napszemcsi és vízpart – mondja.
tovább »


hirdetés