Konferencia a jövőképről

Konferencia a jövőképről

20.11.2014 | Nyíregyháza - A történettudomány jövője, a jövőképek története – címmel rendeztek két napos konferenciát a Nyíregyházi Főiskolán.
tovább »
Még 42 felsőoktatási intézményben lesz véradás az őszi félévben

Még 42 felsőoktatási intézményben lesz véradás az őszi félévben

18.11.2014 | Budapest, 2014. november 18., kedd (MTI) - Az őszi félévben még 42 felsőoktatási intézményben szervez véradást a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.
tovább »

A felsőoktatási stratégia decemberben kerül a Felsőoktatási Kerekasztal elé

1 napja | Pécs, 2014. november 22., szombat (MTI) - A felsőoktatási stratégiát december 5-én vitatja meg a Felsőoktatási Kerekasztal, az ahhoz kapcsolódó első törvények, rendeletek a kormányzati és európai uniós jóváhagyás esetén jövő tavasszal születhetnek meg - mondta a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szombaton Pécsen.
tovább »

Teljes siker Egerben, vereség Budapesten

18.11.2014 | Nyíregyháza - Felemásra sikerült a Nyíregyházi Főiskola-Nyírsuli Akadémia női röplabdacsapatának hétvégéje. Szombaton az országos serdülő bajnokság 2. fordulójában Egerben mindhárom ellenfelét nagy különbséggel, fölényesen legyőzve jutott a legjobb tizenhat közé.
tovább »
Bemutató és kiállításmegnyitó

Bemutató és kiállításmegnyitó

17.11.2014 | Nyíregyháza - A gyámság joga címmel mutatta be kari jegyzetét Sipos László főiskolai tanár a DOTE főiskoláján.
tovább »
Tehetséges tanulók

Tehetséges tanulók

13.11.2014 | Nyíregyháza - „A szemlélődés terei” címmel látható a Nyíregyházi Főiskola Vizuális Intézet hallgatóinak munkáiból összeállítás az intézmény aulájában november végéig.
tovább »
Eduline: a Semmelweis Egyetem vezeti az idei felsőoktatási rangsort

Eduline: a Semmelweis Egyetem vezeti az idei felsőoktatási rangsort

12.11.2014 | Budapest, 2014. november 12., szerda (MTI) - A Semmelweis Egyetem (SE) vezeti a HVG friss felsőoktatási rangsorát, megelőzve az évek óta a lista élén álló Eötvös Loránd Tudományegyetemet. Az Eduline oktatási szakportál szerdán közzétett összegzése szerint a karok versenyében az orvos-, a bölcsész- és a természettudományi karok vezetnek.
tovább »
Devizahitelek - Surányi György szerint gyors rendezésre van szükség

Devizahitelek - Surányi György szerint gyors rendezésre van szükség

12.11.2014 | Nyíregyháza, 2014. november 12., szerda (MTI) - A devizahitelesek helyzetének rendezését sürgette Surányi György, aki szerint a kialakult helyzetért az első Orbán-kormányt, az akkori ellenzéket, a jegybank akkori vezetőit, a pénzügyi felügyeletet, a kereskedelmi bankokat és a hitelt felvevőket is felelősség terheli.
tovább »
Szép szavak, gyönyörű képletek

Szép szavak, gyönyörű képletek

12.11.2014 | Nyíregyháza - Időnként a tudósok is elvesztik a fejüket – így járt szegény Lavoisier is, aki guillotine alatt végezte...
tovább »

Felsőoktatási intézmények gazdálkodását ellenőrzi a számvevőszék

11.11.2014 | Pécs, 2014. november 11., kedd (MTI) - A felsőoktatási intézményeket, köztük a Pécsi Tudományegyetemet (PTE) is érintő ellenőrzést folytat az Állami Számvevőszék (ÁSZ): a 2009 és 2013 közötti időszakra kiterjedő vizsgálat célja annak megállapítása, szabályos volt-e a vagyongazdálkodás, a belső kontrollrendszer és a minisztériumi fenntartói jogosultság gyakorlása - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.
tovább »
Teadélután magyar-finn hangulatban

Teadélután magyar-finn hangulatban

11.11.2014 | Nyíregyháza - Több mint 3 évtizedes kapcsolata van Nyíregyházának Finnországgal, hiszen Kajaani 1981-óta testvérvárosa a megyeszékhelynek.
tovább »
Időnként a tudósok is elvesztik a fejüket

Időnként a tudósok is elvesztik a fejüket

11.11.2014 | Nyíregyháza – A tudományok és a művészetek sokkal közelebb állnak egymáshoz, mint gondolnánk, hiszen mindkettő egy nyelv.
tovább »

Parragh: a fejlődés záloga a minőségi felsőoktatás

07.11.2014 | Balatonfüred, 2014. november 7., péntek (MTI) – A minőségi felsőoktatás és kutatás-fejlesztés megteremtését nevezte a következő időszak legfontosabb feladatának Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az Informatika a társadalomért című konferencia második napján, pénteken Balatonfüreden.
tovább »

Emmi: megjelentek a betöltetlen kancellári posztokra a pályázatok

07.11.2014 | Budapest, 2014. november 7., péntek (MTI) - Megjelent pénteken nyolc állami fenntartású felsőoktatási intézmény kancellári megbízás ellátására szóló pályázata a www.kozigallas.gov.hu oldalon - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatási államtitkársága az MTI-vel. Azokba az intézményekbe keresnek kancellárokat, ahová az első fordulóban nem találtak megfelelő jelöltet.
tovább »
Hagyjuk szabadon mozogni!

Hagyjuk szabadon mozogni!

04.11.2014 | Amikor gyermekünk növésben van, a legfontosabb dolgunk ránézni. Interjú Dr. Vajda Ildikó főiskolai tanár, gyógytestnevelővel.
tovább »
Összekötő szerepben a kancellár

Összekötő szerepben a kancellár

03.11.2014 | Nyíregyháza - November 15-tő lesz hatályos a felsőfokú oktatási intézmények élére megnevezett kancellárok kinevezése, a három éves megbízatásról szóló okiratot az elkövetkező napokban a miniszterelnök adja majd át hivatalosan is.
tovább »
Varga: jelentős az érdeklődés a diplomamentő program iránt

Varga: jelentős az érdeklődés a diplomamentő program iránt

03.11.2014 | Budapest, 2014. november 3., hétfő (MTI) - Már csaknem négyezer fiatal vesz részt a diplomamentő program nyelvtanfolyamain, másfél hónap alatt 340 képzés indult el az ország 82 településén. Eddig 31 ezren jelezték, hogy szeretnének részt venni a programban, élénk az érdeklődés, amit jelez, hogy az elmúlt 4 hét alatt ezerrel nőtt a regisztráltak száma - mondta a nemzetgazdasági miniszter.
tovább »

IKSZ: átlátható hallgatói önkormányzatokra van szükség

01.11.2014 | Budapest, 2014. november 1., szombat (MTI) - Átlátható, a hallgatók érdekeit képviselő, visszaélésektől és személyi botrányoktól mentes egyetemi hallgatói önkormányzatokra van szükség - hangsúlyozták az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) képviselői szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.
tovább »

LMP: jelentős egyetemek leépítésére nem találtak „végrehajtó embert”

31.10.2014 | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Az LMP szerint a kancellár nélkül maradt egyetemeket és főiskolákat fenyegeti leginkább a leépítés és az összevonás veszélye, ám erre több jelentős intézmény esetében nem találtak „végrehajtó embert”.
tovább »

Jobbik: a kancellárok a kormány helytartói

31.10.2014 | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - A Jobbik szerint a kancellárok "Balog Zoltán állításával szemben nem a rendszer legfontosabb tartópillérei, hanem a kormány egyetemi helytartói". A párt növelné az állami finanszírozást a közoktatásban.
tovább »

Együtt-PM: sok kérdést felvet a kancellári névsor

31.10.2014 | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Az Együtt-PM szerint a legfontosabb egyetemek többségének élére nem sikerült kancellárt találni, a nyilvánosságra hozott névsor pedig sok kérdést felvet és megerősíti korábbi félelmeiket - mondta a szövetség politikusa, Szabó Szabolcs pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.
tovább »
Bejelentette a felsőoktatási intézmények kancellári kinevezéseit Balog Zoltán

Bejelentette a felsőoktatási intézmények kancellári kinevezéseit Balog Zoltán

31.10.2014 | Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Huszonegy felsőoktatási intézmény kancellárjának nevét jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken, a tárcavezető szerint a kancellári rendszer a menedzserszemléletet erősíti a felsőoktatásban.
tovább »
Október végén lejárnak a tavalyi diákigazolvány-matricák

Október végén lejárnak a tavalyi diákigazolvány-matricák

29.10.2014 | Budapest, 2014. október 29., szerda (MTI) - Az előző évben kapott diákigazolvány-matricák október 31-ig érvényesek, ezért a kedvezmények igénybevételéhez a diákoknak a hónap végéig be kell szerezniük az új matricákat - közölte a MÁV-Start Zrt. szerdán az MTI-vel.
tovább »
Felsőoktatási stratégia - Teljesítményközpontú oktatói előmenetel, kevesebb szak

Felsőoktatási stratégia - Teljesítményközpontú oktatói előmenetel, kevesebb szak

22.10.2014 | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Az oktatók teljesítményközpontú előmeneteli rendszerének bevezetését, a szakok számának csökkentését 15 százalékkal, az agrároktatásban a farmerképzés elindítását tartalmazza egyebek mellett a Fokozatváltás a felsőoktatásban című kormányzati stratégia, amely 2020-tól legalább egy nyelv középfokú ismeretét is előírná felvételi követelményként a diákoknak.
tovább »

Felsőoktatási stratégia - Orvosképzés: erősíteni kell a klinikai oktatás bázisát

22.10.2014 | Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A klinikai oktatás bázisának erősítését, színvonalának emelését, az orvosképzés tárgyi infrastruktúrájának, az orvos- és egészségtudományi képzés személyi hátterének fejlesztését, továbbá a szakdolgozók képzésének emelését tartalmazza egyebek mellett a Fokozatváltás a felsőoktatásban című kormányzati stratégia orvosképzésre vonatkozó része.
tovább »
A lelkünket a diktatúra sem veheti el

A lelkünket a diktatúra sem veheti el

21.10.2014 | Nyíregyháza – Mindenki őriz 1956-ról valamit: látjuk magunk előtt az utcán vonuló tömeg képét, Mansfeld Péter vagy Tóth Ilona arcát, és ismerünk neveket a Nagy Imréén kívül is. Bennem pedig megfogalmazódott egy kérdés – érdekes, hogy nem az 1848-49-es eseményekkel kapcsolatosan –, hogy miért buknak el végül mindig a diktatúrák? – kezdte ünnepi megemlékezését a Nyíregyházi Főiskolán az intézmény rektora, dr. Jánosi Zoltán.
tovább »

Palkovics: Fokozatváltás a felsőoktatásban címmel új koncepció készült

21.10.2014 | Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Elkészült a Fokozatváltás a felsőoktatásban című új felsőoktatási koncepció. A dokumentum, amelyet keddi ülésén vitatott meg a Felsőoktatási Kerekasztal, a következő 15 év legfontosabb céljait és feladatait jelöli ki.
tovább »
Nem hagyjuk elkallódni!

Nem hagyjuk elkallódni!

19.10.2014 | Nyíregyháza - Azt mondják, az igazi tehetség előbb-utóbb érvényesül, ám a gyakorlat rendre rácáfol erre a bölcsességre.
tovább »

Palkovics: nem a bolognai rendszer rossz, hanem a magyarországi megvalósítása

18.10.2014 | Budapest, 2014. október 18., szombat (MTI) - Nem a bolognai rendszer rossz, hanem a magyarországi megvalósítása - mondta Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár a Professzorok Batthyány Köre által rendezett szombati budapesti konferencián.
tovább »
Gulyás Tibor vezeti januártól a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciáját

Gulyás Tibor vezeti januártól a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciáját

18.10.2014 | Eger, 2014. október 18., szombat (MTI) - Gulyás Tibort, a Pécsi Tudományegyetem hallgatóját, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) jelenlegi alelnökét választották meg a szervezet elnökének a HÖOK szombati, az egri Eszterházy Károly Főiskolán tartott tisztújító küldöttgyűlésén.
tovább »
Tisztújító küldöttgyűlést tart a HÖOK - Új elnököt választanak

Tisztújító küldöttgyűlést tart a HÖOK - Új elnököt választanak

18.10.2014 | Budapest, 2014. október 18., szombat (MTI) - Tisztújító küldöttgyűlést tart ma a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) Egerben, a szervezet új elnököt választ. Az MTI információi szerint a jelenlegi vezető, Körösparti Péter már nem jelölteti magát.
tovább »

Helyettes államtitkár: hétmilliárdot fizet ki a minisztérium a felsőoktatási intézmények adósságaira

18.10.2014 | Dunaújváros, 2014. október 17., péntek (MTI) - A napokban hétmilliárd forintot fizet ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma a felsőoktatási intézmények 60 napon túli adósságainak rendezésére - közölte a felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár pénteken Dunaújvárosban.
tovább »

Nagy az eltérés a tandíjak és ösztöndíjak között az Európai Unióban

17.10.2014 | Brüsszel, 2014. október 17., péntek (MTI) - Mind a tandíjak, mind a diákoknak folyósított ösztöndíjak terén jelentősek az eltérések a felsőoktatásban az Európai Unió tagállamaiban - állapítja meg az Európai Bizottság által pénteken közzétett kimutatás.
tovább »
OH: elindult a keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás

OH: elindult a keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás

16.10.2014 | Budapest, 2014. október 16., csütörtök (MTI) - Elindult a felsőoktatási keresztféléves felvételi eljárás: a jelentkezőknek egy hónap áll rendelkezésükre, hogy eldöntsék, mely egyetem, főiskola melyik szakán szeretnének továbbtanulni. Az eljárásban maximum öt hely jelölhető meg.
tovább »
Még egy hétig lehet jelentkezni a Klebelsberg képzési ösztöndíjprogram idei pályázatára

Még egy hétig lehet jelentkezni a Klebelsberg képzési ösztöndíjprogram idei pályázatára

13.10.2014 | Budapest, 2014. október 13., hétfő (MTI) - Még egy hétig lehet jelentkezni a Klebelsberg képzési ösztöndíjprogram idei pályázatára.
tovább »
Ellenőrzés: a hallgatók kérdeznek

Ellenőrzés: a hallgatók kérdeznek

08.10.2014 | Nyíregyháza - A Nyíregyházi Főiskola HÖT-elnöke azt mondja: nem tudják, a Kehi mit és hogyan számolt.
tovább »
Balog: nagy szükség van az értékelvű felsőoktatásra

Balog: nagy szükség van az értékelvű felsőoktatásra

07.10.2014 | Budapest, 2014. október 7., kedd (MTI) - Nagy szükség van az értékelvű felsőoktatásra, amelyre a diákok részéről is megvan az igény - hangoztatta az emberi erőforrások minisztere kedden a Károli Gáspár Református Egyetem új épületének átadási ünnepségén, Budapesten.
tovább »
November 7-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjakra

November 7-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjakra

04.10.2014 | Budapest, 2014. október 4., szombat (MTI) - November 7-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjra a 2014/15-ös tanév tavaszi és a 2015/16-os őszi félévére. Az önkormányzati ösztöndíjrendszer célja a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása az esélyteremtés érdekében.
tovább »

Parragh: az idén a kormány elé kerülhet a duális felsőoktatásról szóló javaslat

03.10.2014 | Lille, 2014. október 3., péntek (MTI) - A formálódó Duális Képzési Tanács még az idén szeretné kidolgozni és a kormány elé terjeszteni a duális, vagyis gyakorlatorientált képzés felsőoktatásra történő kiterjesztésének koncepcióját - mondta Parragh László, a tanácsban részt vevő Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az MTI-nek pénteken.
tovább »

Nemi erőszak egy gólyatáborban - Oktatási jogok biztosa: három hét múlva lesznek vizsgálati eredmények

03.10.2014 | Budapest, 2014. október 3., péntek (MTI) - Várhatóan három hét múlva lesznek eredményei annak az országos átfogó vizsgálatnak, amelyet az oktatási jogok biztosa indított az egyetemi gólyatáborokban történt erőszakos cselekmények miatt.
tovább »
Ahogyan nagyanyáink sütötték...

Ahogyan nagyanyáink sütötték...

03.10.2014 | Debrecen - Saját nemesítésű gabonákból, adalékanyag nélkül, kizárólag kovásszal készít egészséges kenyeret a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központja.
tovább »
Hiánypótló szótárat készítettek

Hiánypótló szótárat készítettek

01.10.2014 | Nyíregyháza - Kétnyelvű szótárat szerkesztett az Egészségügyi Kar a Louisville-i Egyetemmel.
tovább »
Ifjúsági tehetségkutatót hirdetett az innovációs szövetség

Ifjúsági tehetségkutatót hirdetett az innovációs szövetség

30.09.2014 | Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - Meghirdette a 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) kedden Budapesten. A versenyen 14 és 20 év közötti fiatalok vehetnek részt valamely tudományos probléma megoldásának ötletével.
tovább »

Felsőoktatási államtitkárság: a duális képzésről egyeztettek a felsőoktatás képviselői

30.09.2014 | Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (MTI) - A Duális Képzési Tanács megalakulását előkészítő egyeztetést tartottak Palkovics László felsőoktatási államtitkár kezdeményezésére - közölte a felsőoktatási államtitkárság kedden az MTI-vel. A testület célja, hogy 2015 őszétől minél több felsőoktatási intézményben induljanak duális képzések.
tovább »
Educatio: a szülők iskolai végzettsége hatással van a gyerekek felsőoktatási tanulmányaira

Educatio: a szülők iskolai végzettsége hatással van a gyerekek felsőoktatási tanulmányaira

29.09.2014 | Budapest, 2014. szeptember 29., hétfő (MTI) - A szülők iskolai végzettsége hatással van a gyerekek felsőoktatási tanulmányaira - derült ki az Eurostudent V. felsőoktatás-kutatási program vizsgálataiból. A kutatás eredményeit az Educatio Nonprofit Kft. hétfői budapesti sajtótájékoztatóján ismertette Kiss László, a kft. felsőoktatási elemzője.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Zsófi, a nap szépe

Zsófi nyíregyházi diáklány, aki nagyon magabiztosan mozog a fényképezőgép előtt, ami nem is csoda, hiszen nagyon szereti ha fotózzák. Fotó: Racskó Tibor
tovább »

További hírek a Magyarország kategóriából
Időközi választás Újpesten – A külképviseleteken 88 százalékos volt a részvétel
Budapest, 2014. november 23., vasárnap (MTI) - A külképviseleti névjegyzékben szereplők 88 százaléka szavazott [...] tovább »
Időközi választás Újpesten – Horváth Imre, az MSZP jelöltje nyerte a mandátumot
Budapest, 2014. november 23., vasárnap (MTI) - Horváth Imre, a Magyar Szocialista Párt jelöltje nyerte az újpesti [...] tovább »
Simon Sándorné kapta a Szent Erzsébet rózsája-díjat
Budapest, 2014. november 23., vasárnap (MTI) - Simon Sándorné, a Ferences Világi Rend tagja kapta idén a Szent [...] tovább »
Kútban találták meg egy román állampolgár holttestét Jánoshalma mellett
Kecskemét, 2014. november 23., vasárnap (MTI) - Jánoshalma közelében, egy tanya elhagyott kútjában találták meg [...] tovább »
Időközi választás Veszprémben – Február 22-én tarthatják a képviselő-választást
Budapest, 2014. november 23., vasárnap (MTI) - Február 22-én tarthatják a Navracsics Tibor (Fidesz-KDNP) lemondása [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása