Speciális mentők vetékedője

Október 6-8. között Rakamaz-Tokaj térségében rendezi meg immár negyedik alkalommal a Speciális Mentők Országos Vetélkedőjét a Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület.

A szervezőbizottság tagjától Vincellér Tibortól megtudtuk, hogy idén is a jól bevált helyszínen kerül megrendezésre a vetélkedő, melyre az ország különböző részéből 20, 5-5 főből álló csapatot várnak. A rendezvény célja a speciális mentőszervezeteknek illetve a hivatásos szerveknek találkozója, egymás megismerése, tapasztalatcsere, együttműködés gyakorlása, mentési technikák megismerése.

A versenyprogram idén először 3 naposra bővül, s az első napon Nyíregyháza-Kőlapos térségében az I. Rendhagyó Mentőkutyás Versenyre kerül sor. A második napon a speciális mentő versenycsapatok hosszú távú versenyét tartják, ahol többek között sérült személy mentése zárt helyről, alapvető újra élesztés, vízimentés, tűzoltás, magasból mentés alpintechnika segítségével, összedőlt épületből sérült személy mentése.

A záró napon sprintverseny lesz a Tiszavirág Camping-ben, melyre új, izgalmas – ma még titkosnak számító – feladatokat találtak ki a csavaros eszű rendezők. Az eredményhirdetésre és a díjkiosztásra vasárnap 13,00 órakor kerül sor.

– Fullajtár András –
hirdetés