Speciális ruhadarabok

Molnárné Nizsalóczki Rita, Szalacsiné Linzenbold Éva és Bakosi Tímea az adományokkal
Molnárné Nizsalóczki Rita, Szalacsiné Linzenbold Éva és Bakosi Tímea az adományokkal - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – Szorgos kezek kemény munkája a rengeteg, koraszülötteknek szánt adomány.


Hatalmas zsákok tornyosultak pénteken a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályának koraszülöttrészlegén. Az adományok óriási segítséget jelentenek a korán érkezettek számára.

Közös összefogás

– Ezeket az adományokat magánemberek készítették saját kézzel. Egy hobbivarró tanfolyamot vezetek ahová általában anyukák és nagymamák járnak. Ezeken az alkalmakon kötöttük és horgoltuk a rengeteg sapkát, a takarókat, de 21 inkubátorfészket is varrtunk – mondta el Szalacsiné Linzenbold Éva tanfolyamvezető.

– Az ötlet onnan jött, hogy egyébként is varrogattunk, akkor miért ne segítsünk ezzel a szabadidős tevékenységünkkel másokon? Megkerestük a kórházat a javaslatunkkal, akik nagyon pozitívan fogadtak minket, és részletesen beszámoltak arról, mire lenne szükségük. A felajánlásokat több mint 15 anyuka és néhány önkéntes készítette, 5 napon keresztül.

A csapatnak nem ez volt az első önkéntes megmozdulása, ugyanis két évvel ezelőtt is készítettek angol pólyát és takarókat az újszülöttosztály részére. – Azért is jelent hatalmas segítséget nekünk a kapott adomány, mert ezeket a kiegészítőket nagyon nehéz beszerezni, és drágák is – tette hozzá Bakos Tímea főnővér.

GE
hirdetés