Sporteszközöket adott át Szabó Tünde államtitkár Nyíregyházán

Nyíregyháza – A városi mozgásprogram keretében megtartott, gerinctorna-foglalkozásokat segítő sporteszközöket adott át Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerdán Nyíregyházán.

A kormánypárti politikus a Zrínyi Ilona Gimnázium tornatermében adta át a mintegy 750 ezer forint értékű gyógytorna-eszközöket.

Elmondta, hogy Nyíregyháza önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Hiszek benned! sportprogram első alprogramjában elnyert négymillió forintos támogatásból vásárolhatott több tucat dinamikus ülőpárnát, speciális labdákat és úgynevezett egyensúlyozó süniket.

A sport az egyetlen olyan eszköz, amivel megőrizhetjük az egészségünket – jelentette ki az államtitkár.

Kovács Ferenc polgármester elmondta, hogy öt éve indították el a Mozdulj Nyíregyháza! című városi mozgásprogramot, amelynek az egyik legnépszerűbb foglalkozása a hétfői és a szerdai gerinctornaóra, alkalmanként több mint 150 résztvevővel.

A program minden várakozást felülmúlva sikeres, évről évre egyre többen élnek az önkormányzat biztosította sportolási lehetőséggel – tette hozzá a városvezető.

A 2016-ban indított, 500 millió forint keretösszegű Hiszek benned! kezdeményezés egyik fő célja a szabadidősport népszerűsítése és helyi szintű elérhetőségének javítása. A program első pillére révén a 23 megyei jogú városból 22 pályázott és nyert támogatást 100 millió forint értékben. A második alprogram – a Sportegyesületek Országos Szövetségével (SOSZ) együttműködésben – 150 millió forintos összegéből olyan projekteket támogatnak, amelyek a kis- és közepes egyesületek tehetségkiválasztó, utánpótlásnevelő tevékenységét szolgálják.

A harmadik alprogram – ami a Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Program alcímet viseli – a helyi sportolási lehetőségekre fókuszál, illetve a lakosságot a helyben elérhető sportlétesítmények igénybevételére ösztönözné. Erre a programrészre 250 millió forint áll rendelkezésre.

– MTI –
hirdetés