Sportlövő vk – Major Veronika 8. lett sportpisztolyban

Akt.:
Budapest – A junior korú Major Veronika bejutott a döntőbe, s ott végül a nyolcadik helyen zárt, míg Csonka Zsófia éppen lemaradt a fináléról és kilencedik lett a női sportpisztolyosok versenyében a müncheni sportlövő világkupaverseny szombati napján.

Az eredetileg futócéllövő, de az olimpiai szereplés érdekében két éve pisztollyal is foglalkozó Major a viadal honlapja szerint 584 körrel a hetedik helyen jutott be a nyolcas döntőbe, ahol négy ötössorozat után elért 8 ponttal lett az első kieső.

A futócéllövésben sokszoros junior világ- és Európa-bajnok, márciusban légpisztolyban is korosztályos Eb-címet szerzett Major szereplése bravúros, mivel a mostani szezon előtt még csupán 574 kör volt az egyéni csúcsa – amit a múlt heti Eb-válogatón 11 körrel javított meg -, a müncheni ráadásul hagyományosan az év legerősebb versenyeinek egyike. A német városban rendre elindul mindenki, aki számít, s a mezőny ezúttal is tele volt olimpiai, világ- és Európa-bajnokokkal.

Major mellett a szám Eb-címvédője, a londoni olimpián 25 méteren hatodik, Rióban 10. Csonka Zsófia is kiválóan lőtt, 583 körös eredményével pedig 9. lett úgy, hogy csak kevesebb belső tizese miatt maradt le a fináléról.

A sportpisztolyban világbajnoki bronzérmes Tobai-Sike Renáta 568 körrel az 59. pozícióban zárt a 86 fős mezőnyben.

– MTI –
hirdetés