Penészlek

2019.10.29. 16:13

Több vagy, ha adsz! – avagy 72 óra kompromisszumok nélkül

Egy-egy élethelyzet bemutatásával érzékeltették, mennyire fontos egymás elfogadása és segítése.

 

Az Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola tehetségpont címmel kitüntetett penészleki tagintézményében rendezték meg nemrégiben a Több vagy, ha adsz! országos program megyei megnyitóját. Farkasné Dányi Éva szervező pedagógus elárulta: a gyerekek lelkesen készültek a rendezvényre, szívhez szóló műsorukkal pedig lenyűgözték a közönséget.

– A beszéd nélküli szeretet című előadásukban nagyszerűen demonstrálták, mit is jelent számukra a program jelmondata: „Több vagy, ha adsz!”. Egy-egy élethelyzet eljátszásával bemutatták, mennyire fontos a mai világban, a hétköznapokban egymás elfogadása, segítése, s milyen értékesek a szívből jövő, önzetlen cselekedetek. Szem nem maradt szárazon – mesélte lapunk érdeklődésére Hajdu Henrietta intézményvezető.

A programot, amelyre több ezren regisztráltak megyénkből, Treszkai Róbert, a program megyei koordinátora, Klenik Sándorné, a község polgármestere és a tagiskola intézményvezetője nyitották meg. A helyi óvodások mellett az encsencsi diákok, sőt tuzséri fiatalok is megcsillogtatták tudásukat. Volt, aki indulót „fújva” énekeltette meg a hallgatóságot, más tánccal, verssel érkezett a kétórás programra. A műsor egészét áthatotta az egymás iránti szeretet és megbecsülés.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában