Sportszerűségből azért jeles

Majoros Bence alapembere volt a magyar válogatottnak
Majoros Bence alapembere volt a magyar válogatottnak - © Fotó: MTI
Nyíregyháza – Majoros Bence a magyarok valamennyi mérkőzésén lehetőséghez jutott az asztalitenisz csapat Európa-bajnokságon.

Ilyen időket élünk. Válogatottjaink közül a női az ötödik, az eleve a másodosztályban szereplő férfi a huszadik helyezést szerezte meg a Luxemburgban, azon belül is Luxembourgban rendezett csapat Európa-bajnokságon. A szereplést pedig a szakemberek nem élték meg tragédiaként, sőt egyenesen elfogadhatónak tartották.

Hozzá kell szoknunk, hogy a férfiak (akik legutóbb az első osztályban szerepelve a 12. helyen végeztek, de a selejtezőrendszer átalakulásával mégis a második vonalban találták magukat) kikapnak Törökországtól is, de tudjuk, az ázsiak megjelenése átalakította az erőviszonyokat. A mieink azonban csupa magyar születésű játékossal (nagy szó ez, higgyék el), ráadásul a huszas éveik elején járó titánnal szerepeltek, köztük a Borussia Dortmund nyírbátori nevelésű játékosával, Majoros Bencével.

Bence valamennyi meccsen szóhoz jutott, a magyarok végül három–három győzelemmel és vereséggel zártak, a háromból két vereséget a belgáktól szenvedték el. A húsz esztendős játékos egyéni mérlege pedig így alakult: három győzelem és öt vereség, 15:15-ös szettarány.

– A csoportmérkőzések a papírforma szerint alakultak, a két győzelemmel és egy vereséggel a másodosztály felsőházába kerültünk – mondta a kontinensbajnokságon történtekről Majoros Bence. – Aztán jött az olaszok elleni vízválasztó mérkőzés, amelyen mind a hárman nagyszerűen játszottunk, így bejutottunk a négy közé. A törökök ellen nem bírtunk a kínai születésű Livel, aztán a belgákkal szemben másodjára sem volt szerencsénk. Azon a helyosztón két meccset is döntő játszmában veszítettem el. Amúgy nem ment rosszul a játék, de még mindig érezhető volt az érettségim időszakában történt leállásom hatása, hogy nem vagyok még teljesen játékban. Most viszont következik öt hét kőkemény munka az ochsenhauseni edzőközpontban, amely során utolérhetem magam.

Ha Majoros Bence teljesítménye nem is volt kiemelkedő, sportszerűségben az élen járt, a belgák elleni utolsó meccsen olyat tett, amivel felhívta magára a figyelmet. Az eredmény 2–1 volt a belgák javára, Majoros Bence pedig Florent Lambiet ellen a döntő szettben 8:7-re vezetett, és ha megnyeri a meccset, akkor kikaparta volna a mindent eldöntő ötödik összecsapás lehetőségét.

– Ekkor egy nagy labdamenet alakult ki, fonákkal ütöttem, a labda a hálót megkerülve érte el az asztalt – mesélte Majoros Bence. – Én úgy éreztem, hogy a teljes felületét és a játékvezető is megadta a pontot, Lambiet pedig azt reklamálta, hogy oldalcsusza volt, tehát övé a pont. Vita alakult ki, végül felvetettem, hogy játsszuk újra a poént, amit persze a belga nyert meg, így lett kilenc hét helyett nyolc nyolc, és végül övé lett a szett és a meccs is. Utóbb kiderült, újrajátszani nem lett volna szabad a labdamenetet, valakinek meg kellett volna ítélni a pontot. Ha én kapom, egy rontott szervával visszaadtam volna, de kilenc nyolcnál mégis közelebb lettem volna a meccs megnyeréséhez, mint így.

Bence azóta már Ausztriában, a World Tour-sorozat linzi állomásán is szerepelt, ahol felnőtt egyéniben egy-egy győzelemmel és vereséggel nem jutott tovább a csoportjában, párosban Lakatos Tamással a nyolc közé jutásért japán riválissal szemben veszítettek, míg U21-es egyéniben ugyancsak a nyolcaddöntőben kapott ki dél-koreai ellenfelétől.

Csapat Európa-bajnokság: Mérleg

Majoros Bence mérkőzései a csapat Európa-bajnokságon

II. osztály

Csoportmérkőzések. G csoport: Magyarország–Finnország 3–0 – Majoros B.–Naumi 3:0 (2, 5, 10). Magyarország–Belgium 2–3 – Majoros B.–Nuytinck 0:3 (–4, –8, –11), Majoros B.–Lambiet 2:3 (–9, –5, 6, 13, –10). Magyarország–Észtország 3–0 – Majoros B.–Saaremae 3:0 (2, 5, 5). A csoport végeredménye: 2. Magyarország 2 győzelem/1 vereség – a negyeddöntőbe jutott.

Helyosztók. Negyeddöntő (a 17-24. helyért): Magyarország–Olaszország 3–0 – Majoros B.–Oal Dosso 3:0 (4, 8, 4). Elődöntő (a 17-20. helyért): Magyarország–Törökország 1–3 – Majoros B.–Li 0:3 (–6, –5, –6). A 19. helyért: Magyarország–Belgium 1–3 – Majoros B.–Allegro 2:3 (6, –10, –13, 8, –8), Majoros B.–Lambiet 2:3 (–9, 6, –6, 9, –10).
Végeredmény: 20. Magyarország.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés