Sporttörténelmet írhat a Hódoscsépány

A korábbi években is kacérkodott a megye I-be jutással a Hódoscsépány labdarúgó csapata. A pontot az i-re azonban még nem sikerült feltenniük.

Két éve ötödik, múlt évben harmadik helyen végeztek a megyei II. Északi csoportban. Idén ősszel magabiztosan meneteltek és első helyről várhatják a folytatást. Vincze István elnököt a csépányiak tavaszi elképzelései felől kérdeztük.

 

Nem volt nagy mozgás a keretben

 

A téli szünetben nem volt, nagy mozgás a csépányiak keretében.  Tóth Istvánt – aki kölcsönben volt a klubnál – visszarendelték Ózdra. Leigazolták Papp Andort Borsodnádasdról. Beszterczei Móric szűz igazolással került a klubhoz. 

– Nem volt szükség a keret komolyabb megváltoztatására – mondta Vincze István. – A csapat gerince kb. 3-4 éve együtt játszik. Mint egy nagy család úgy működik a  szakosztály. A fiúk hozzáállásával maximálisan elégedettek voltunk. Ezt a szellemű játékot várjuk a csapattól tavasszal is. Akkor elérhetjük célunkat a megyei I-be jutást.

A sportvezető vázolta: akkor sem esnek kétségbe, ha véletlenül nem sikerülne a bajnoki címet megszerezniük. Erre ugyanis öt csapat egyforma esélyekkel küzd.

 

Az utánpótlás megoldott

 

Sok megyei I-re aspiráló klubnál nem az anyagi háttér a legnagyobb akadály. Ennél nagyobb gondot okoz az utánpótlás csapatok megszervezése, üzemeltetése.

– Noha nem kötelező mi részt veszünk a Bozsik programban is – folytatta Vincze István. – Nagyon jó a kapcsolatunk a helyi általános iskolával. Kossuth László igazgató úr maximálisan támogatja elképzeléseinket.

A csépányiak tehát nem félnek ettől a problémától. Amikorra szükséges prezentálni tudják a szövetség által megkövetelt utánpótlás csapatokat.

 

Adva vannak a tárgyi feltételek

 

Az öltöző és a  pálya megfelel a magasabb osztály követelményeinek. Az csépányi elnök szerint legnagyobb támogatójuk Ózd város önkormányzata is méltányolni fogja terveiket és az éves költségvetésben ez megmutatkozik majd.

– Az önkormányzaton  kívül a többi támogatónk is előzetesen úgy nyilatkozott, ha sikerül kivívnunk a megyei I-be jutást támogatnak bennünket. Remélhetőleg ilyen kellemes gondokkal kell majd szembenéznünk június közepe táján. Addig azonban még egy kemény tavaszi szezon előttünk áll.

 

MELÁ
hirdetés