Srí Lanka-i robbanás: legalább 25 halott

A legfrissebb adatok szerint legalább 25 halottja van a Srí Lanka-i rendőrkapitányságon, pénteken történt robbanásnak, és nem az első hírekben szereplő hatvan – közölte az ország hadserege. A hatóságok közlése szerint több mint ötvenen sérültek meg, amikor felrobbant három, robbanószert tartalmazó konténer. A robbanás okát egyelőre nem lehet tudni.

Az első hírekkel ellentétben nincsen hatvan halálos áldozata a fővárostól csaknem négyszáz kilométerre fekvő Karadiyanaruban történt robbanásban – mondta el a Sri Lanka-i hadsereg szóvivője. Ubaja Medavala vezérőrnagy az AP amerikai hírügynökségnek elmondta: a robbanás okozta hatalmas pusztítás miatt hitték, hogy hatvan halott is lehet.

A szóvivő az AFP francia hírügynökségnek 27 halottról számolt be, akik között 25 rendőr, valamint két civil van. Az AP amerikai hírügynökség szintén Medavalát idézve 25 halottat említ, köztük kilenc civillel. A szóvivő az AP-nek azt nyilatkozta, hogy 52 ember sebesült meg a robbanásban. Állapotukról nem érkeztek információk.

Az épületek is megsemmisültek

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mitől robbantak be a rendőrkapitányságon tárolt robbanószerek, de a hatóságok közlése szerint biztosan véletlen robbanás, és nem terrorcselekmény történt. A katonai szóvivő elmondása szerint a robbanószeres ládák akkor robbantak be, amikor egy kínai útépítő vállalat munkatársainak adtak át robbanóanyagot, akik egy sziklát akartak elrobbantani az útból. A robbanásban meghalt két kínai állampolgár is.

A hírügynökségi jelentések szerint a robbanás teljesen romba döntötte a rendőrkapitányságot, amelyből csak egy súlyosan megrongálódott falszakasz maradt. A környéken álló épületek szintén megsemmisültek, köztük egy mezőgazdasági központ, amely a robbanás idején teli volt gazdákkal.

– Független Hírügynökség –
hirdetés