Sírjaik hol domborulnak?

November 9-én folytatódik a Magyar Televízió Sírjaik hol domborulnak? című riport dokumentumsorozata az MTV 1-en, helyi idő szerint 14 órától.

A műsor a II. világháborúban eltűnt magyar honvéd katonák nyomát szeretné felkutatni. Sokan szülőhelyüktől távol estek el és tömegsírba lettek eltemetve, családjuk, leszármazottaik semmit nem tudnak róluk. A műsor Bihar megyei tudósítói, Balla Tünde és Villányi Zoltán most azoknak a leszármazottaknak a jelentkezését várják, akik eddig még nem bukkantak az eltűnt családtag, apa, testvér nyomára. Nem tudják, hogy mi történt vele a háborúban, nem hallottak felőle se jó, se rossz hírt, vagy egyszerűen csak szeretnék tudni, hogy hol nyugszik. A tudósítók külön-külön feldolgozzák a családi történeteket, melyeket a Magyar Televízió műsorára tűz majd. Jó pár esetben ráismert már egy-egy történetre vagy az elhunyt családtagra egy valamikori bajtárs, távoli rokon vagy jóbarát, és értékes információkkal szolgált a család részére.

Hasonlóképpen kereste meg a tudósítókat ifj. Deczki Géza, aki a II. világháborúban eltűnt édesapját keresi. Az ő történetét hamarosan műsorra tűzi a MTV. Olvasóink a csatolt videóban exkluzív részletet láthatnak a műsorból. A hozzátartozók a 0745–33–45–33-as nagyváradi mobil, illetve a 0359–40–94–21-es RDS üzenetrögzítős telefonszámon vehetik fel a kapcsolatot a tudósítókkal. Segítsen, hogy segíthessünk!
hirdetés