Összedőlt egy ház Pócspetriben

Összedőlt egy ház Pócspetriben
Mára már megértette, de nem tudja elfogadni a történteket. Hajlék nélkül maradt, összedőlt a háza Pellei Józsefnének Pócspetriben.  video Kapcsolódó fórum téma

A fiam vette észre, pénteken este úgy 10 óra tájt szólt, hogy az első szobában különös zajokat észlel – kezdte Margit néni lánya, a vele egy háztartásban élő Pellei Józsefné. – De abban a pillanatban már ugrott is ki, a szoba hátsó fala nagy robajjal kidőlt. Reggel a nyírbátori tűzoltók aládúcolták a házat. Éjszakára a toldaléképületben, a konyhában ágyaztunk meg, a földön. Szombat éjjel viszont a háromszobás ház vályogfalai kártyavárként teljesen összeborultak. A sok esőt nem bírta el a betoncserép. Már éjszaka itt volt Pataki László polgármester úr, és kijöttek a katasztrófavédelemtől is. A teljesen megrogyott tetőzetet a fiam barátai és a környékbeliek segítettek leszedni. Minden holmink a romok alatt veszett. A most érettségiző ikergyermekeim azt telefonálták a hír hallatán: semmi mást, csak a ballagási ruhájukat mentsem meg. Én eleget tettem a kérésüknek, még akkor is, ha alatta maradok – mondta Pellei Józsefné, Marika.

 

Segítségre várnak

 

Az önkormányzat nevében azonnal felajánlottam a család átmeneti elhelyezését és a napi háromszori étkezés biztosítását – mondta Pataki László polgármester. – Kedden testületi ülést hívtam össze, ahol megszavaztunk 100 ezer forint rendkívüli segélyt. A romokat szintén mi takarítjuk el, s a 100 ezer forintból elkezdődhet az új ház alapozása. A család nem fogadta el a felajánlott lakást, más megoldást találtak. További segítségért a helyi vállalkozókhoz fordulunk, de hasonló szándékkal megkeressük a testvértelepülésünk, Eggstëtt  polgármesterét is. Ugyanakkor már elküldtem kérelmünket Gazda Lászlóhoz, a megyei védelmi bizottság vezetőjéhez is – mondta Pataki László.

– Lefler György –
hirdetés