Összefogott a magyar média az olimpiáért

Az alapító RTL KLub mellett a TV2, az MTV, a Duna TV a Magyar ATV, a Sport Klub és a Sport TV is kiáll a budapesti olimpia megrendezését szorgalmazó BOM mellett – közölte a szervezet elnöke keddi sajtótájékoztatóján.

A 21 vezető magyar vállalatot tömörítő BOM médiatámogatói közé a Danubius Rádió után további három magyar rádióadó és számos újság, valamint online médium is csatlakozott.

A támogatás keretében az összes TV csatorna költségtérítés nélkül sugározza majd a BOM reklámfilmjeit, amelyekben közismert személyek nyilatkoznak a budapesti olimpia gondolatáról – közölte Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM elnöke.

A BOM azzal a céllal alakult, hogy a budapesti olimpia megrendezéséhez megteremtse a legfontosabb feltételt, a nemzeti egységet. A szervezet további célja, hogy elnyerje a döntéshozók támogatását annak érdekében, hogy a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság – a magyar kormány, valamint a parlamenti pártok teljes támogatása mellett – 2007. júniusában benyújtsa Budapest jelentkezését a 2016-os nyári játékok megrendezésére.

A cél az, hogy a 2012-es londoni nyári játékok után a következő európai rendezésű olimpiának a magyar főváros adhasson otthont – olvasható a BOM közelményében.
hirdetés