Összevetésben jobbak maradtak

A vereség felett érzett bosszúságot két aproság tompította a hét végén a Marso-NYKK élvonalbeli férfi kosárlabdázóinál: a szombati ellenfél, a Körmenddel szemben jobb maradt a csapat egymás elleni mérlege (az itthoni 18 pontos győzelemre jött a szombati 86–73) és a riválisok közül a Zalaegerszeg Hódmezővásárhelyen botlott (84–82).

Igaz, ugyanide tartozik, hogy a Falco székesfehérvári győzelme nem tett jót a nyíregyháziak felsőházi tagságról szőtt álmainak.

Jól kezdtük a mérkőzést, a védekezésünk rendben volt, elöl is betaláltunk, kár, hogy mindez csak tizenöt percig működött – elemezte a Körmenden látottakat Horváth Imre, a Marso-NYKK trénere, aki segítője, Ferenczi Tamás betegsége miatt ezúttal az U20-as csapatot is irányította a vasi városban.

Ekkor a Körmend nagyon elkapta a ritmust, megfordította az eredményt, mi már csak kapaszkodni tudtunk. A második félidőben sok olyan védekezésváltással próbáltuk megzavarni az ellenfelet, amely a korábbi meccsek közül néhányszor a vesztét okozta, de próbálkozásaink csak a felzárkózásban vezettek eredményre.

Az utolsó negyedben egyszer hét pontra csökkentettük a különbséget, a végjáték azonban nem sikerült jól. Öröm az ürömben, hogy a tizennyolc pontos határon belül maradtunk, holott a harmadik etapban párszor már vezetett ennyivel a Körmend.

A tréner elmondása szerint ezt a meccset nem lehet az elszalasztott idegenbeli győzelmek kategóriájába sorolni.

Tragédia nem történt, hiszen a velünk hasonszőrű csapatoknak idén még nem termett babér Körmenden, ugyanakkor a meccskezdés tükrében több volt ebben a találkozóban – így Horváth Imre.

Ezúttal nem álltunk olyan közel a győzelemhez, mint Debrecenben, nem tudtunk olyan ki-ki meccset vívni, mint Szolnokon vagy Dombóváron, de eggyel csökkent az esélyeink száma.

– Bodnár Tibor –
hirdetés