Helyi közélet

2017.02.23. 13:59

Jogerős: helybenhagyták a nyírpilisi polgármester letartóztatását

Nyírpilis - Jogerős az uzsora bűncselekmény bűntette miatti előzetes letartóztatás.

Nyírpilis - Jogerős az uzsora bűncselekmény bűntette miatti előzetes letartóztatás.

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa a mai napon helybenhagyta a Mátészalkai Járásbíróság végzését, amellyel 2017. február 10-én elrendelte a nyírpilisi B. R. gyanúsított előzetes letartóztatását.

A letartóztatásról szóló döntés a törvényszék határozata alapján 2017. február 23-án jogerőre emelkedett.

- Dr. Toma Attila sajtószóvivő -


Nyírpilis - Az extrém szegénységnek szinte természetes velejárója az uzsora, azaz a magas kamatra adott pénz- vagy természetbeni gyorskölcsön, ami a magyar törvények szerint bűncselekmény. A rendőrség nem túl sikeres az ilyen esetek felderítésében, legtöbbször ugyanis maguk az áldozatok védik meg az uzsorást, mondván, a segítsége nélkül éhen halnának. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírpilisen most viszont sikerült lebuktatni az uzsorázás, csalás és zsarolás gyanújával már előzetesben ülő polgármestert. Hogy eljut-e vádemelésig az ügye, még sok mindenen múlik. Neuberger Eszter cikke az Abcúgon.

Nyírpilis – A gyanú szerint a hetek óta előzetesben lévő Beri Róbert a boltjában 50 százalékos kamatra adott élelmiszert azoknak, akik nem tudtak fizetni. A faluban máig beszédtéma a Nyírpilis polgármestere körül kialakult botrány – bizonyosodtunk meg róla kedden, a Nyírbátortól alig néhány kilométerre fekvő településen járva.

Nyírpilis – 50%-os uzsorakamatra adott ételt a nyírpilisi polgármester a faluban élő szegényebb embereknek a gyanú szerint. Néhány napja pedig azt mondta az egyik adósának, hogy megöli, ha nem fizet. A polgármester előzetesben van. A falubeliek viszont azt mondják, nem hiszik el, hogy a polgármester uzsorázott – derült ki a tenyek.hu riportjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában