Stabilitás és emelkedő bérek

A honvédség aktuális ajánlatai a http://iranyasereg.hu weboldalon is megtalálhatók
A honvédség aktuális ajánlatai a http://iranyasereg.hu weboldalon is megtalálhatók - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Most szép lenni katonának a Magyar Honvédségnél, s egyben jövedelmező is.

A Kelet-Magyarország nagyszabású, szakmai fórummal egybekötött állásbörzét szervez Nyíregyházán a Continental Arénában március 30-án, csütörtökön. A pályát és szakmát választó fiatalok és a potenciális munkavállalók előtt közvetlenül mutatkozhat be a Magyar Honvédség.

Továbbtanulás, vagy más

Ma a katonáskodás egy önként vállalható hivatás, a Magyar Honvédség pedig egy professzionális alapokon működő, a munkaerőpiacon is jelentős tényezőként jelen lévő szervezet. Azok, akik a hivatásos szolgálat mellett döntenek, az MH Altiszti Akadémiára, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karhoz adhatják be jelentkezésüket. Aki nem akar továbbtanulni, szerződéses vagy önkéntes tartalékos katonaként csatlakozhat a honvédséghez.

Az a katona, aki legénységi állományúként csatlakozik a sereghez, alapfizetésként bruttó 180.000 forinttal számolhat, ám ha érettségi bizonyítvánnyal rendelkezik, bruttó 220.000 forint is lehet az illetménye. Ehhez kell hozzáadni a térítésmentes étkezés, az utazási és lakhatási, valamint iskolakezdési és nevelési támogatás összegét. A 2015-ben elindított bérfejlesztés tovább folytatódik, így 2019 januárjáig évente 5-5 százalékkal garantáltan emelkednek a bérek.

Magasabb iskolai végzettséggel, nyelvtudással további kiegészítésekre számíthat a katona, az évek előrehaladtával pedig elismerik a seregben eltöltött időt.

Mást is beszámítanak

Természetesen a pluszmunkát (túlóra), a gyakorlatokon töltött időt is ellentételezik, s beszámít, ha valaki határvédelmi vagy missziós feladat-végrehajtásban vesz részt. A toborzók lapunk állásbörzéjén is várják azokat, akik már eldöntötték, hogy beállnak a seregbe, de azokat is szívesen látják, akik csupán beszélgetni szeretnének a számukra elérhető lehetőségekről.

– KM –
hirdetés