Staicu vb-hatodik csapatban!

Két miskolci illetőségű indulója is volt a múlt vasárnapi, debreceni 1. Utcaifutó Világbajnokságnak.

Miskolc – Mint arról már hétfői számunkban beszámoltunk, hétvégén a hajdúsági megyeszékhely látta vendégül a félmaratoni vb-t váltó 20 kilométeres világbajnokság mezőnyét.

Az öt-öt tagú magyar válogatottban a MISI SC-t egy-egy női és férfi futó képviselhette a rangos viadalon. Közülük Simona Staicu 22. helyével a második legjobb hazainak bizonyult, de még ennél is figyelemre méltóbb, hogy Kálovics Anikóval és Rakonczai Beátával csapatban az értékes pontokat hozó hatodik pozíciót érdemelték ki.

Nagyon elégedett vagyok az eredményemmel, hiszen csak pár másodperccel maradtam el egyéni csúcsomtól – fogalmazott Simona Staicu. – Titokban szerettem volna az első húsz között célbaérkezni, de a csapat hatodik helye kárpótolt azért, mert ez az álmom nem vált valóra!

Tóth a legjobb magyar

A férfiaknál a miskolci Tóth Tamás egyenletes teljesítményt nyújtva nyerte meg a magyarok közötti háziversenyt, úgy, hogy egyéniben a mezőny második felében, az 54. helyen végzett.

A rajtlista böngészése során látható volt, hogy a ,,fehér” futóknak ezen az erőpróbán nem sok esélyük lesz – mondta Tóth Tamás. – Mivel csodák ebben a sportágban sincsenek, végül is igazolódott a papírforma. Felemelő érzés volt a világ elitjével együtt versenyezni. Büszke vagyok rá, hogy az európaiak között én lettem a 16. Amennyiben társaim közül legalább ketten jobb napot fognak ki, akkor csapatban talán bekerülhettünk volna az első tízbe. Összességében nagy megtiszteltetés, hogy a MISI SC színeiben részt vehettem ezen a világbajnokságon!
hirdetés