Strasbourgi lövöldözés – Bakondi: a magyar karácsonyi vásárok biztonságosak

Karácsonyi vásár Szegeden
Karácsonyi vásár Szegeden - © Fotó: MTI/Rosta Tibor
Budapest – A rendőrség katonai rendészek, polgárőrök és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével garantálja a magyarországi karácsonyi vásárok biztonságát – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Bakondi György erről annak apropóján beszélt, hogy Strasbourgban egy merénylő kedd este két embert lelőtt egy karácsonyi vásár közelében, tizenketten megsebesültek, többen súlyosan.

Hozzátette, hogy Magyarországon 160 helyszínen tartanak karácsonyi vásárt, illetve rendezvény, a kormány pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar lakosság békességben ünnepelhessen.

Közölte: Magyarországon annál is inkább nehéz egy hasonló terrorcselekmény elkövetése, mert az országban nem él olyan jelentős muszlim kisebbség, amely segíteni tudná a merénylet megszervezését, illetve segíteni tudná a támadó menekülését.

Bakondi György a Kossuth Rádió csütörtöki, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában emlékeztetett arra: az elmúlt években már 300-an haltak meg és 1500-an sérültek meg Európában olyan merényletekben, amelyeket iszlám hátterű bevándorlók követtek el.

Ugyanakkor egyre élesebb a határvonal a biztonság tekintetében a bevándorlást támogató és a bevándorlást ellenző országok között – mondta a főtanácsadó.

– MTI –


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart hivatalában az előző napon este Strasbourgban, egy karácsonyi vásár közelében történt lövöldözésről 2018. december 12-én.
Budapest - A Külgazdasági és Külügyminisztérium értesülései szerint a keddi strasbourgi lövöldözésnek nincs magyar érintettje - közölte Szijjártó Péter tárcavezető szerdán Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatót követően. Szijjártó Péter kiemelte: az ügyeleti telefonszámra hívás nem...
Francia rendőrök a lövöldözés helyszínénél
Strasbourg - További tizenkét ember megsérült, a támadót még keresik. A lövöldözés Strasbourg karácsonyi vására közelében történt kedd este. A Guardian cikke szerint a támadó járókelőkre adott le lövéseket a forgalmas városközpontban, majd elmenekült. Az incidensben három ember meghalt, tizenkett...
hirdetés