Strasbourgi merénylet – Orbán Viktor: az európai és keresztény kultúrát vettek célba

Strasbourgi merénylet – Orbán Viktor: az európai és keresztény kultúrát vettek célba
© Fotó: AFP
Budapest – A Strasbourgban elkövetett terrortámadás kapcsán a magyar emberek nevében részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak, a sebesülteknek pedig gyors felépülést kívánt Orbán Viktor miniszterelnök abban a levélben, melyet Emmanuel Macron francia államfőnek írt – tájékoztatta az MTI-t csütörtök reggel Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

“Meggyőződésem, hogy az elkövetők nem csak Franciaországot és a francia embereket, hanem a kontinensünket egységbe kovácsoló európai és keresztény kultúrát vették célba” – írta a miniszterelnök. Biztosította Macron elnököt, hogy Magyarország és a magyar kormány Franciaország mellett áll “ezekben a nehéz órákban. A jövőben is számíthat támogatásunkra kontinensünk határainak és biztonságának megvédésében” – zárta levelét Orbán Viktor.

– MTI –


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart hivatalában az előző napon este Strasbourgban, egy karácsonyi vásár közelében történt lövöldözésről 2018. december 12-én.
Budapest - A Külgazdasági és Külügyminisztérium értesülései szerint a keddi strasbourgi lövöldözésnek nincs magyar érintettje - közölte Szijjártó Péter tárcavezető szerdán Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatót követően. Szijjártó Péter kiemelte: az ügyeleti telefonszámra hívás nem...
Francia rendőrök a lövöldözés helyszínénél
Strasbourg - További tizenkét ember megsérült, a támadót még keresik. A lövöldözés Strasbourg karácsonyi vására közelében történt kedd este. A Guardian cikke szerint a támadó járókelőkre adott le lövéseket a forgalmas városközpontban, majd elmenekült. Az incidensben három ember meghalt, tizenkett...
hirdetés