Magyarország

2014.12.23. 14:29

A boldog házasság 8 (meglepő) titka

Most nem valami gagyi nőcis magazinból szedett listát készülünk megosztani, hanem komoly tényeken, statisztikákon alapuló megállapításokat. Ha esküvőre készül, feltétlenül olvassa végig.

Most nem valami gagyi nőcis magazinból szedett listát készülünk megosztani, hanem komoly tényeken, statisztikákon alapuló megállapításokat. Ha esküvőre készül, feltétlenül olvassa végig. 1. Olcsó esküvő. Talán mindenki mesebeli esküvőről álmodozik, nem biztos, hogy ez a megfelelő döntés, ha utána mesebeli házasságot is szeretne. Az Emory Egyetem kutatása szerint az esküvőre elköltött pénz és az együttmaradás esélye fordítottan arányos. Aki 20.000 dollárnál többet költ az esküvőjére, az 3,5-ször nagyobb eséllyel válik el, mint azok, akiknél csak 5000-10000 a végösszeg.

2. Online társkeresők. Statisztikák szerint sokkal kisebb a válás esélye, ha a pár online társkereső oldalon talál egymásra.

3. ... de nem szabad a közösségi médiában lógni. Online párt találni jó dolog, de a kutatás arra is rávilágít, hogy a túl sok Facebookozás árt a kapcsolatoknak, így a házasságnak is. Ha túl sokat lóg a közösségi oldalon, akkor a válás miatt csak magát okolhatja.

4. Közös filmnézés. Ha egy pár közösen néz rendszeresen romantikus filmeket és utána megbeszélik a karakterek kapcsolatát 30 percben, akkor máris tettek valamit a házasságukért. Ez ugyanis felére csökkenti a válás esélyét.

5. Reagálás a házastársunk minden megnyilvánulására. Mindegy, hogy milyen okból kéri a párunk a figyelmet. Az is lehet, hogy éppen egy könyvet olvasunk, amikor ő valami bugyuta mémet akar nekünk megmutatni a neten. Ha erre folyamatosan elutasító választ adunk, azzal sokat ártunk a kapcsolatunknak.

6. Veszekedés közben is többes szám első személyben beszéljünk. Vagyis "MI". Nem hangzik rosszul az, hogy "Szeretlek", de még hatásosabb az, hogy "Szeretjük egymást". Ha valaki külön beszél magáról és a házastársáról, az általában boldogtalan házasságra utal.

7. A tenyerünkön kell hordozni a másikat. Mindig azt kell gondolni a házastársunkról, hogy mindenre képes és ő a világon a legjobb. Ezt éreztetni is kell vele.

8. Olyan dolgokat kell csinálni, amiket mindkét fél élvez. A tudósok szerint még sem feltétlenül szükséges, hogy együtt csinálják, a lényeg, hogy mindenki olyat csináljon, amit szeret. Ha a párunkra nem tetsző cselekvéseket kényszerítünk, akkor a házasságunk boldogtalan lesz,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!