Súlyos lecke

Akt.:
Jules Bianchi
Jules Bianchi - © fotó: theguardian.com
Csak belépett, és meglepetten vizslatta az őt ünneplő, a motorhome-ot dugig megtöltő tömeget. Szemlátomást alig hitte, hogy olyan sokan jöttünk össze megünnepelni őt és aznapi teljesítményét, amelyet túlzás nélkül lehetett mesébe illőnek nyilvánítani. Mészáros Sándor jegyzete.

Aznap, a 2014-es Monacói Nagydíj versenynapján hi­ába nyert Rosberg, a futam hőse Jules Bianchi volt, aki pontszerző helyen vitte cél­ba a csotrogány Marussiát, reményt adva világszerte azoknak, akik töretlenül hisznek abban, hogy a tehetségek előretörését semmi sem állíthatja meg.

A Ferrari által felkarolt fiatal franciát a rátermettség mellett hihetetlen szerénység és higgadtság jellemezte. Nem szédítette meg, hogy aznap a tiszteletére még Eddie Jordan is dalra fakadt, mint ahogyan az sem, amit most már nyíltan elismernek: tudta, hogy 2016-tól megadatik neki minden versenyző álma, és lehetőséget kap a legendás olasz egyletnél. Akkor és ott kérkedés helyett is csak azt ismételgette, hogy reménykedik, de sokat kell még tennie az asztalra ahhoz, hogy rászolgáljon a bizalomra.

Néhány hónappal később, október 5-én, a suzukai özönvízben újfent megmutatkozott: elég egy óvatlan pillanat, és szertefoszlanak az álmok, a Forma–1 pedig soha nem lesz száz százalékig biztonságos. Sajnos, nagy árat kellett fizetni érte, hogy újra szembesüljünk ezzel…Isten veled, Jules!

Mészáros Sándor
hirdetés