Helyi közélet

2014.11.17. 11:08

Rendőr okozhatta a 38-as főúton történt halálos balesetet

Nyíregyháza, 2014. november 17., hétfő (MTI) - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság állományába tartozó rendőr okozhatta a 38-as főút rakamazi szakaszán pénteken történt halálos balesetet, a gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2014. november 17., hétfő (MTI) - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság állományába tartozó rendőr okozhatta a 38-as főút rakamazi szakaszán pénteken történt halálos balesetet, a gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Szilágyi László elmondta, a balesetben két autó ütközött össze frontálisan, hárman meghaltak. A nyomozás adatai szerint a balesetet egy szabálytalanul előző harmadik autó sofőrje okozta, aki az ütközés után segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A rendőrségi adatok szerint a szabálytalanul előző autó fékezésre kényszerített egy szemből érkező gépkocsit, amely összeütközött az előzött járművel - ismertette a főügyészségi szóvivő. Szilágyi László tájékoztatása szerint a nyomozás során kiderült, hogy a balesetet okozó jármű vezetője egy a Nyíregyházi Rendőrkapitányság állományába tartozó rendőr, akit a rendőrség őrizetbe vett.

Az ügyben a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség folytat nyomozást, mivel a rendőr által elkövetett bűncselekmények ügyészi hatáskörbe tartoznak - tette hozzá.

Az ügyészség kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétsége és segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként az őrizetben lévő rendőrt - közölte Szilágyi László. Megjegyezte, a két bűncselekmény büntetési tétele kettőtől nyolc évig, illetve egytől öt évig terjedő szabadságvesztés.

A gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelésére az ügyészség hétfőn tesz indítványt a nyomozási bírónál - mondta a megyei főügyészég szóvivője.

Fülöp Gergely, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel közölte, a balesetet okozó sofőr próbaidős rendőrként szolgált, a 20 éves férfi szolgálati viszonyát november 15-én megszüntették.

A 38-as főút Rakamaz és Nyírtelek közötti szakaszán történt balesetben egy 17 éves nyírteleki, egy 35 éves virányosi és egy 33 éves tiszanagyfalui férfi vesztette életét.

- MTI -


A rendőrség nyilatkozata:

A három ember halálával járó közlekedési balesetet egy harmadik gépkocsi okozhatta, mely elhajtott a helyszínről. A feltételezett okozót elfogták a rendőrök.

Három ember halt meg a 38-as számú főúton Rakamaz és Virányos között 2014. november 14-én 06 óra 10 perc körüli időben, amikor két személygépkocsi ütközött frontálisan.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság nyomozása során beszerzett újabb adatok alapján az ütközést egy harmadik autó idézhette elő, mely a balesetet követően megállás nélkül elhajtott a helyszínről. A rendőrök a baleset napjának estéjén elfogták, és közúti baleset okozása, valamint segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával őrizetbe vették a feltételezett okozót. Mivel a 20 éves férfi próbaidős rendőrként szolgált, szolgálati viszonyát 2014. november 15-én megszüntették, az ügyben a további eljárást a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség folytatja.

 


Nyírteleki, virányosi és tiszanagyfalui lakosok a 38-as számú főúton péntek reggel történt súlyos közlekedési baleset áldozatai - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére. tovább »

Két autó ütközött péntek reggel a 38-as főúton, hárman meghaltak - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában