Sunshine-NyíKSE – A fiatalabbak is egyre jobban beilleszkednek

Földesi Norbert nyolc pontot szerzett
Földesi Norbert nyolc pontot szerzett - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Sunshine-NyíKSE győzelemmel zárta az évet hazai pályán.

A NyíKSE az idén utolsó hazai NB II-es mérkőzését játszotta, ellenfele a Mezőberény volt. Tartalékosan, de nagyon elszántan, légióssal erősítve érkeztek a vendégek. A hazaiak lendületesen kezdtek, szokás szerint jó védekezésből indított gyors kontrákkal hamar elhúztak. A fiatal cserék is jól szálltak be a játékba, így a második félidőre már 30 pont volt a hazaiak előnye.

A 3. negyed vége fele a vezérek (Brane Savic és Asztalos István), valamint a korábbi kezdők pihenőre vonultak és csak a cserepad dolgozott a fiatalokkal az élen. Itt érezhető volt a megtorpanás, de mindössze 10 pontot sikerült lefaragni a vendégeknek 12 perc alatt, közben az ellenfél legjobbját két technikaival az öltözőbe küldték a játékvezetők.

Pótolták a vezéreket

A mindössze 15 éves Csikós Botond is egyre jobban helyettesítette Brane Savicot, a szintén fiatal Vizi Rolandot és Nyíri Péter pedig a palánk alatt Asztalos Istvánt és Földesi Norbertet. Kovács Tibor legénysége így szép lassan összeállt az év végére. KM

Eredmények

Sunshine-NyíKSE–Mezőberény 99–78

(35–13, 20–15, 28–27, 16–23)

NyíKSE: Savic 14/6, Takács 14/9, Zajácz 3/3, Földesi 8, Asztalos 15. Csere: Nyíri 11/3, Vizi 8, Baranyai 6, Csikós 11/6, Sipos 5, Szabó 2, Gacsályi 2. Vezetőedző: Kovács Tibor.
hirdetés