Sunshine-NyíKSE – A legjobb négy a cél, de fontosabbak a fiatalok

Brane Savic nagy segítség
Brane Savic nagy segítség
Nyíregyháza – A Sunshine-NyíKSE megkezdi szereplését az NB II.-ben.

– Az évek során a meglévő fiatalokhoz folyamatosan érkeztek rutinos játékosok, akik Nyíregyházán kosárlabdáztak valamikor, tanulás után visszakerültek a városba vagy nem tudtak már magas szinten kosarazni – kezdte szezonfelvezetőjét Kovács Tibor, a NyíKSE edzője. – Fokozatosan fejlődtünk, hetedik hely után harmadikak lettünk, az előző szezonban pedig második helyen zártunk a Keleti csoportban. Ebben nem kis segítségünkre volt a megyében nagyon népszerű Brane Savic.

Közös munka a városban

Az edző az előttünk álló szezonnal kapcsolatban is megosztotta a várakozásait, de nem feltétlenül csak rövid távú célokban gondolkodik, sőt.

– A célok még mindig nem változtak – mondta a tréner. – A realitás talaján maradva, szeretnénk az első négybe odajutni. Fontosabb viszont, hogy a nyíregyházi fiataloknak lehetőséget adjunk. Bízom benne, hogy a Sportcentrummal együtt olyan közös munka kezdődhet, ami már az idén is megvalósult, hogy kettős játékengedéllyel játszhat két-három fiatal. Ebben az egyesületben is játéklehetőséget kapnak, tudnak bizonyítani és elsősorban az ottani játékukra is hatással lehet.

A Sunshine-NyíKSE pénteken hazai pályán kezdi meg a bajnokságot, az ellenfél a Gyula csapata.

MK
hirdetés