Sunshine-NyíKSE – Kupameccsel kezdik az új idényt

Nyíregyháza – A Sunshine-NyíKSE NB II-es férfi kosárlabda-csapata pénteken a Salgótarjánt fogadja a Hepp-kupában.

A tavalyihoz hasonlóan újra a Sunshine-NyíKSE az egyedüli megyebeli csapat a kosárlabda NB II-ben. A legénység még nem kezdte meg bajnoki szereplését, a csapat október 24-én, a DEAC II ellen lép először pályára, a NyíKSE hazai mérkőzéseit a Bánki Donát Műszaki Középiskola tornatermében játssza majd.

Mivel a létesítmény még felújítás alatt áll, ezért a pénteki Hepp-kupa-mérkőzést „albérletben” kénytelen lejátszani Kovács Tibor együttese. Ideiglenesen a Bencs László Szakközépiskola, ugyancsak felújított Tiszavasvári úti csarnoka lesz a helyszín, ahol rangosnak mondható riválist fogadnak a nyíregyháziak.

A pénteken 18.30-kor kezdődő mérkőzésen ugyanis az NB I B csoportos Salgótarjáni KSE lesz a vendég. A nógrádiak nem is olyan régen az élvonalban is szerepeltek, az elmúlt években rendre a feljutásért harcoltak a B csoportban, most szerényebbek a lehetőségeik, de a kupamérkőzésnek így is ők az esélyesei.

Úgy is, hogy Kovács Tibor tavaly foglalkoztatott csapata némileg átalakult, érkezett Farkasinszki Gábor, aki nyíregyházi nevelésű játékos, de az utóbbi években Hajdúhadházon szerepelt, újrakezdte a játékot az ugyancsak magas posztokon bevethető, NB II-es múlttal szintén rendelkező Asztalos István és a NyíKSE-hez igazolt a záhonyi származású, Debrecenben pallérozódott, több korosztályban az utánpólás-válogatottságig is eljutott Balogh András.
hirdetés