Super School

Super School
© Illusztráció: Sipeki Péter
A legnagyobb teherként a szülők élik meg a becsengetést, hiszen gyermekenként súlyos tízezrekkel rövidíti meg a családi költségvetést az iskolakezdés, és akkor még nem szóltunk az év közbeni kiadásokról: ruhákról, osztálypénzről, kolidíjakról. Palicz István jegyzete.


Ugyanakkor az is tagadhatatlan, hogy az állam, illetve az önkormányzati szektor nagyságrendekkel többet fordít a gyerekek ellátására, oktatására, a fiatalok iskoláztatására, (tovább)tanulást segítő támogatására. Amikor olvastam, mennyien részesülnek manapság – rászorultsági szempontok mellőzése nélkül, egységesen – ingyen­tankönyvben és -étkeztetésben, ilyen-olyan kedvezményekben, bevillant, hogy ezekért a pluszokért voltaképpen semmit sem várunk cserébe a kedvezményezettektől. Így történhet meg, hogy sok diák csak enni és melegedni jár a suliba, kifestőnek használja a tankönyveket, szorgalma helyett pedig zűrös magatartásával hívja fel magára a figyelmet. A közismert SuperShop kártyákhoz hasonlóan talán érdemes lenne bevezetni egy ösztöndíjrendszer-szerűen működő, állami „Super School” akciót is. Vajon mennyire hatna motiválóan, ha az adható támogatások (m)értékéről pont az döntene, hogy a fiatalok mit tesznek le az „asztalra”?

Palicz István0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés