Sürgősségi: költöztek, gyógyítottak

Sürgősségi: költöztek, gyógyítottak
© Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Méltó körülményeket teremtettek a legmagasabb szintű sürgősségi ellátásnak.


Az országban elsőként, 1982-ben a Nyíregyházán hozták létre a Sürgősségi Betegellátó Osztályt, amely mára az egyik, hanem a legnagyobb betegforgalmat bonyolítja le, évente több mint 37 ezer beteget látnak el itt.

– Ugye szép lett? – kérdezte szombaton délelőtt dr. Domokos Gabriella. A Jósa András Oktatókórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának (SBC) osztályvezető főorvosával a tágas és világos előtérben álltunk, a költözés közepébe csöppentünk bele, ugyanis a régi, sötét helyett végre birtokba vehették az új, több mint 1400 négyzetméteres épületet, ahol a pakolás, rendezkedés mellett a betegek ellátásának zavartalanságát is kiválóan megszervezték.

– Egy sok-sok évvel ezelőtt megfogalmazott álom vált valósággá – említette a főorvos, miközben körbejárjuk a kubatúrát: benézünk a sokktalanító helyiségbe, jó látni a nagy vizsgálókat és kezelőhelyiségeket, az intenzív részleget. Végre méltó körülmények között gyógyíthatnak a centrum orvosai, szakdolgozói, munkatársai.

Hogy a változás mennyire érzékelhető, azt egy hozzátartozó fogalmazta meg.

– Szép, minden olyan nyugodt, barátságos, a nővérek mosolyognak, de mi is türelmesebbek vagyunk és a betegek is. A másik hely nyomasztó volt, ez nem – mondta, majd a kivetítőre néz: 20 perc múlva kezdődik a 10 perces látogatás.

KM-BM








hirdetés