Sütőtök: levesnek és sütihez

Finom és egészséges
Finom és egészséges
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A sütőtöknek számos kedvező élettani hatása van, ráadásul finom is.

Ritka az olyan zöldségféle, mint a sütőtök, amely három olyan fontos jellemzőt egyesít, mint az egészségesség, a finom íz és elérhető ár.

Kedvező élettani hatásait már az indiánok is ismerték, kígyómarást kúráltak a segítségével és szeplő eltüntetésére is használták.

Fogyókúrázóknak is ideális

De nézzük, mi mindenre jó még a sütőtök húsa: alkalmas gyulladásos betegségek kezelésére, enyhíti az allergikus köhögést, tüsszögést, csökkenti az asztmás rohamokat. Rendszeres fogyasztása szebbé teszi bőrünket, jótékonyan hat az emésztési gondokra. Serkenti a máj működését, segít a szív- és koszorúér-problémák megelőzésében, alacsony kalóriatartalma révén pedig fogyókúrázóknak is ideális.

Most jön a tökszezon, készíthetünk belőle krémlevest vagy főzeléket, de süteményekbe is tökéletes.

KM








hirdetés