Svábok lakta falvakban jártak az ifjú táborozók

Nem is kezdődhetett volna jobban a vakáció
Nem is kezdődhetett volna jobban a vakáció
Rakamaz – Komárom-Esztergom megyében töltötte a nyári szünet első hetét az Erzsébet Királyné Német Nemzetiségi Általános Iskola 19 tanulója.

A gyerekek megérdemelték a tarjáni táborozást, hiszen egész tanévben kimagasló eredményt értek el versenyeken német nemzetiségi nyelvből, illetve az osztályuk legjobbjai lettek. A rakamazi intézmény és a rátkai két tannyelvű német nemzetiségi általános iskola hosszú évek óta jó kapcsolatot ápol egymással: versenyek, felnőtt-továbbképzések, fellépések és közös táborozások kötik össze a diákokat, tanárokat.

– A júniusi német nemzetiségi ifjúsági tábor célja az volt, hogy megismerjék tanítványaink Tarján és térsége svábok lakta településeit – mesélte Pergerné Hangácsi Olga németnyelv-tanár.

– A település külterületén, egy festői szépségű, erdővel körülölelt terület és környéke kiváló lehetőséget kínált a kirándulásokhoz, hegyi túrákhoz. A hon- és népismerethez sok érdekes információt kaptak tanítványaink. Megismerték a németek betelepítésének körülményeit, szokásaikat a Heimatmuseum (tájház) megtekintésekor, illetve a gasztronómiájukból is ízelítőt kaptak.

– Természetesen a német táncok tanulását, a kirándulásokat, játékokat és a sportolást is nagyon élvezték a fiatalok – tette hozzá Pergerné Hangácsi Olga.

KM

Címkék: , ,hirdetés