Szabadban szerzett kosárlabdás bronzérem

A bronzérmes nyíregyházi csapat Csizmadia Levente edzővel (balra) és Mészáros Miklós masszőrrel (jobbra)
A bronzérmes nyíregyházi csapat Csizmadia Levente edzővel (balra) és Mészáros Miklós masszőrrel (jobbra) - © Fotó: Sportcentrum
Nyíregyháza – Harmadik lett a B33-as korosztályos bajnokságon a Nyíregyházi Sportcentrum U18-as fiú kosárlabda-csapata.

Itt a nyár, tobzódnak a sportág szabadban is űzhető változatának, a 3×3-nak (vagy B33-nak) az eseményei. Budapesten, az Óbudai Kaszások létesítményében rendezték meg az egyesületi U18-as országos bajnokság nyolcas döntőjét, a Nyíregyházi Sportcentrum csapatának részvételével.
Az NYSC a selejtezőket követően a második helyen jutott be a fináléba, ahol a Debrecennek, a Falco KC-val és a Pécsi VSK-val került egy csoportba. Előbbi két csapat legyőzését követően a PVSK-tól egy játékvezetői hiba miatt szenvedtek vereséget, így csoportmásodikként a másik ágon élen végzett Szolnokkal vívták az elődöntőt. Azon a mérkőzésen az Olaj KK kerekedett felül, így a Bolden Immanuel, Nagy Dániel, Pollák Balázs, Sipos Timót összeállítású nyíregyházi csapat az elődöntő másik vesztesével, a Péccsel holtversenyben a harmadik helyen végzett.

B33: Országos döntő, fiúk

Csoportmérkőzések: Nyíregyházi Sportcentrum–Debreceni KA 15–8, –Falco KC 15–8, –Pécsi VSK 17–22. A csoport végeredménye: 2. Nyíregyházi Sportcentrum – az elődöntőbe jutott.

Elődöntő: Szolnoki Olaj KK–Nyíregyházi Sportcentrum 22–17

Végeredmény: 3. Nyíregyházi Sportcentrum
hirdetés