Szabadtéri tüzekhez riasztották a tűzoltókat – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. március 5-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Vasárnap 21 szabadtéri tűzesethez riasztották a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Másfél hektár területen foltokban gyulladt meg vasárnap délelőtt a száraz aljnövényzet Fényeslitke külterületén. A kisvárdai hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Nyírtelek külterületén egy hektáros területen adott feladatot vasárnap a kigyulladt aljnövényzet oltása a nyíregyházi hivatásos tűzoltóknak, de hasonló eseménynél kisebb területeken Rétközberencsnél, Tiszavasváriban, Hodászon, Nyírmihálydiban, Mátészalkán, Tiszalökön, Kisvárdán és Nagyecseden is be kellett a tűzoltóegységeknek avatkozniuk. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Egy lakatlan lakóház udvarán lévő gázcsonkból szivárgott a gáz vasárnap délután Nyírkátán, a Dózsa György utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a gázcsapot elzárták és értesítették a gázszolgáltatót. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés