Szabálytalan fűtésátalakítás miatt halt meg egy derecskei férfi

Akt.:
Szabálytalan fűtésátalakítás miatt halt meg egy derecskei férfi
© Fotó: police.hu
Derecske – Az 56 éves férfi halálához a kéményrendszer átalakítása vezetett – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségre 2017. január 14-én arról érkezett bejelentés, hogy otthonában meghalt egy férfi derecskei szén-monoxid mérgezésben. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol megállapították, hogy a férfi a lakásában található kemencével fűtött, ezért szakértő bevonásával kezdődött meg a haláleset vizsgálata.

A nyomozás adatai szerint a sértett megbízta egy ismerősét, hogy alakítsa át az épület kéményrendszerét úgy, hogy a kemence alkalmas legyen a ház fűtésére is. A 45 éves férfi a megbeszéltek szerint elvégezte a munkálatokat, azonban a szakértői vizsgálatok megállapították, hogy a szabálytalan átalakítások miatt a füst visszaszállt a lakás helyiségeibe. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a berettyóújfalui férfit, aki elismerte a felelősségét.

Ellene a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszának végéhez értek, az iratokat átadták az ügyészségnek.
hirdetés