Szabatéri kosárlabda, korlátokkal

Akt.:
A Kossuth teret újra a kosarasok uralják majd
A Kossuth teret újra a kosarasok uralják majd - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza  -A B33-as sorozat szombati állomása Nyíregyháza lesz, a Kossuth téren négy pályán pattog majd a labda.

Szombaton Nyíregyházára költözik a Decathlon B33 Tour, amelynek harmadik állomását rendezik a Kossuth téren. A 3×3 kosárlabda a sportágnak az a változata, amivel a nemzetközi szövetség az olimpiai részvételre pályázik, leginkább abban különbözik a streetballtól, hogy van játékvezető és támadóidő.
A szerdai sajtótájékoztatón Sitku Ernő helyi szervezőtől megtudtuk, hogy a nagyobb kontinentális versenyekre az ilyen selejtezőkből lehet bejutni, nem mellesleg az elitkategória győztese ezer euróval gazdagodik. A magyar csapatok mellett szerb és horvát alakulatok is indulnak, de lesznek korosztályos versenyek is.

Az Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar férfiválogatott is fontos állomásnak tekintette volna a nyíregyházi tornát, csakhogy a múlt hétvégi boszniai tornán ketten is megsérültek (köztük a nyíregyházi nevelésű ZTE-játékos Mohácsi Máté), így a pécsi edző, Csirke Ferenc vezette nemzeti csapat lemondta a Nyíregyházára tervezett edzőtábort és a szombati tornát.

Így is lesz kinek szurkolni, hiszen a Marso-Nyíregyháza csapatot indít (a Continental Arénában szerdán meg is kezdte a felkészülést a hadrafogható játékosokkal) és a Nyíregyházi Sportcentrum korosztályos csapatai is szerepelnek majd a Kossuth téren és a római katolikus templom előtt felállított négy pályán rendezett viadalon.

A Vasas kész elindulni

Ha már kosárlabda és Sitku Ernő, akkor szóba került, hogy miként áll az élvonalból kiesett Marso-Nyíregyháza férficsapatának ügye. Megtudtuk, a szövetség keddi ülése előtt az NB I B csoport bajnoka, a Vasas kifejezte szándékát az A csoportos indulásra, és amennyiben meg tud felelni a nevezési feltételeknek, akkor ott lesz az élvonalban. Mindez méginkább egyértelműsíti a nyíregyháziak másodosztályba csúszását.További hírek a szon-sportoldal kategóriából


hirdetés