Szabó „Pályi” világbajnoki övre hajt

Akt.:
Nagy Lajos esélyesnek tartja tanítványát, Szabó „Pályi” Csabát
Nagy Lajos esélyesnek tartja tanítványát, Szabó „Pályi” Csabát - © Fotó: Big Boxing
Nyíregyháza – Ismét nyíregyházára kerülhet a WBO egyik ifjúsági világbajnoki címe.


Ismét Nyíregyházára kerülhet a WBO profi junior középsúlyú világbajnoki öv, amit 2014-ben márciusában Nagy Márk már megszerzett. A Bog Boxing kiválósága pár hónappal később repedt bordával is megvédet a címét, majd kiöregedett a korosztályból. Szombaton este Berlinben klubtársa Szabó „Pályi” Szabolcs szerezheti meg újfent ezt a címet.

Szabó három esztendeje került Nagy Lajos irányítása alá, az amatőrökénél különösebb eredmény nem tudott felmutatni, a profiknál eddig tíz győzelme, két döntetlenje és két veresége van. Nehéz meccs vár rá Berlinben, hiszen a címvédő német Jan Meiser eddig veretlen, mind a tíz meccsét megnyerte.

– Azért vállaltuk el ezt a címmérkőzést, mert esélyesnek tartjuk Szabit. Jól sikerült a felkészülése és véleményem szerint a videofelvételek alapján ellenfele semmivel sem tűnik jobbnak. Szabi erénye a támadó bunyó, nehéz a keze, egyre gyorsabb és taktikusabb, úgyhogy van esélyünk- vélekedett Nagy Lajos edző és menedzser.

Szabó mellett a szintén a Big Boxing istállóba igazolt cirkálósúlyú, nigériai származású, de hazánkban letelepedett Ubah George is kötelek közé lép Berlinben.

Balázs Tibor tanítványa a szerb születésű, Hollandiában élő, a „Görög” becenévre hallgató Nenad Pagonis ellen küzd.

Nagy Lajosék csütörtökön hajnalba indultak el itthonról, az éjszakát már Berlinben töltik, hiszen pénteken jön a mérlegelés.
hirdetés