Sport - Foci

2008.03.13. 14:28

Rasszista megnyilvánulások a Zenit-Marseille meccsen

<p>Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ismét a rasszizmus elleni harc fontosságára hívta fel a figyelmet, miután a szerda esti Zenit - Marseille UEFA-Kupa találkozót rasszista bekiabálások zavarták meg.</p>

Az orosz csapat szurkolói a francia gárda három, színesbőrű játékosát inzultálták. "Banánokat dobáltak felénk és majomhangokat adtak ki" - mesélte el a történteket a marseille-i Ronald Zubar. "Ez még inkább fájóvá teszi a vereséget. Szerintem félbe kellett volna szakítani a találkozót, és csak azután folytatni, hogy a rendzavarókat eltávolították" - folytatta a 22 éves védő.

William Gaillard, az UEFA kommunikációs vezetője elmondta: megvárják a hivatalos jelentést, mielőtt vizsgálatot indítanak. "Az eset súlyosságának megfelelően hozzuk meg a döntésünket, ám biztosíthatok mindenkit, hogy komolyan vesszük az ügyet, hiszen az UEFA zéró toleranciát hirdetett a rasszizmus ellen" - közölte Gaillard.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!