Szabolcs Kupáért hajtottak

Szabolcs Kupáért hajtottak
Senki sem fázott vasárnap Szabolcs községben, a László-napi búcsún. Ez különösen igaz volt a fogatosokra és a lovakra. Immár tizedik alkalommal rendezte meg megyénk névadó településén a Szabolcs Kupát a község önkormányzata és a Nyírségi Lótenyésztő Egyesület.

A csapatokat és a vendégeket Lakatos Dénes polgármester köszöntötte a Milleniumi színpad előtti pályán. Korábban a Tisza-parti terület szolgált a verseny színhelyéül, ám az áradás alkalmatlanná tette a pályát.

Bukovenszki nyert

– Az emberpróbáló hőségben, a nehéz pályán becsülettel helyt álltak a versenyzők és a lovak a jubileumi veresenyen. A Szabolcs Kupát, vagyis az összetett versenyt az idén Bukovenszki Zoltán nyerte. Az amatőr fogathajtók e versenyét a jövőben is szeretnénk megrendezni, amely szép hagyománya már a község védőszentje, Szent László király búcsúnapján – mondta Lakatos Dénes polgármester.


Szabolcs Kupa eredménye

Kettes fogatok: 1. Bukovenszki Zoltán, 2. Papcsák István, 3. Jáger Sándor.
2. forduló: 1. Sziránku János, 2. Bukovenszki Zoltán, 3. Jáger Sándor.
Szabolcs Kupa: Bukovenszki Zoltán.

Egyes fogatok: 1. Molnár Zsolt, 2. Ifj. Jáger Sándor, 3. Puskás Miklós.

Póni fogatok: 1. Dankó József, 2. Vida György, 3. Kiss Mihály.

A népies fogathajtók (lőcsös szekerek): 1. Dankó József (póni fogattal),
2. Jáger Sándor, 3. Váreczki László.

Legközelebb Kéken

– A kettes fogatok akadályhajtó versenyében négy helyszín szerepel, a szabolcsi a második. Legközelebb Kéken, a művelődési ház udvarán találkozunk július 8-án, szombaton, majd a sort hagyományosan a Mihály-napi verseny zárja a Sóstói Múzeumfaluban. A fogataink ott lesznek a most szombati butykai juhásztalálkozón is – tudtuk meg Ivancsik Sándortól, az egyesület elnökétől. A zsűri elnöki tisztét Bartha István töltötte be.

– Lefler György –
hirdetés