Szabolcs megyei titkár képei „Fókuszban a bíróság” című kötetben

Szabolcs megyei titkár képei „Fókuszban a bíróság” című kötetben
Mátészalka – Az Országos Bírósági Hivatal 2014 óta minden évben meghirdeti a „Fókuszban a bíróság” című fotópályázatot. A pályázatra készült fotókból idén egy exkluzív kötetet készítettek, amelyben szerepelnek Mohosné dr. Varga Brigitta, a Mátészalkai Járásbíróság titkára által készített fotók is.

A „Fókuszban a bíróság” kötet 2018. április 26-án tartott bemutatóján dr. Handó Tünde, az OBH elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a fotópályázat a nyitottság jegyében született meg, s ezáltal is szeretnék megvalósítani azt, hogy a bíróság elérhető és érthető legyen minden állampolgár számára. Elmondta, hogy az elmúlt négy év alatt mintegy 230 pályázó 1300 képpel nevezett, s évente átlagosan 300 pályamű érkezik az OBH-hoz. A képek a bíróságok épületeit, épületrészleteket, tárgyakat, s életképeket ábrázolnak.

A budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban tartott rendezvényen a különleges kiadványt Szarka Klára kurátor-fotótörténész és Molnár Zoltán, a kötet szerkesztője, fotóművész, a pályázat bíráló bizottságának tagja mutatta be.

Mohosné dr. Varga Brigitta képei a Mátészalkai Járásbíróság épületében készültek, a bíróság bejáratának mennyezetét, illetve azt az emléktáblát ábrázolják, amely arról árulkodik, hogy az épületet I. Ferencz József építtette.

Nyíregyháza, 2018. május 2.

– Dr. Toma Attila, sajtószóvivő –
hirdetés