Szabolcsi elsősegélynyújtók óvták a balatoni strandozók épségét

Az észak-alföldi régió ifjú elsősegélynyújtói a Balatonon
Az észak-alföldi régió ifjú elsősegélynyújtói a Balatonon
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Ezen a nyáron július 28-ától augusztus 3-áig 16 szabolcsi ifjú elsősegélynyújtó vigyázott a Balatonon fürdőzők egészségére.

A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt 2007 óta minden évben elsősegély szolgálatot szervez a Balaton-parti strandokon nyaralók egészségvédelmének érdekében.

A szolgálat idén június 30-a és augusztus 20-a között tart 18 strandon a Balaton északi és déli partján. Ezen a nyáron mintegy háromszáz vöröskeresztes elsősegélynyújtó önkéntes vigyáz a fürdőzőkre 12 nagyobb Balaton-parti település strandjain. A gyakorlott megyei elsősegélynyújtó fiatalok ezúttal is az Ifjúsági Vöröskereszt észak-alföldi régiós szervezetének színeiben szolgáltak és főként a nyíregyházi, kisvárdai és záhonyi középiskolák volt és jelenlegi diákjai közül kerültek ki.

Balatonszemes és Balatonakali központtal Kondor Bernadett, Tamás István Gergő és Tancsik Róbert fogta össze az önkéntesek tevékenységét, akik a turnus alatt 475 esetet láttak el és öt alkalommal a hivatásos mentők közreműködését is igénybe vették.

– Hudák Márk –
hirdetés