Szabolcsi iskolák az elsősegély-ismereti verseny élmezőnyében

Elsősegély-ismereti verseny
Elsősegély-ismereti verseny
Ibrány, Nagykálló, Nyírbátor, Nyíregyháza,  Tiszavasvári, Záhony – Az Országos Mentőszolgálat több szakmai szervezet támogatásával idén is meghirdette az Országos Elsősegély-ismereti Versenyt a 10-18 éves tanulók számára.

A verseny célja a diákok elsősegély-ismereti és egészségvédelmi tudásának fejlesztése a megadott, elsősorban internetes irodalmak feldolgozásának segítségével. A verseny tartalma, főbb témakörök: élettan, anatómia, elsősegély-ismeretek, egészségvédelem, balesetvédelem. A feladatsorok több kérdéstípust tartalmaznak: teszt, ábraelemzés, élettani vizsgálat stb. A háromfős csapatok versenyében a online fordulók után a legjobbak a gyakorlati döntőben mérik össze felkészültségüket. A nagy hagyományokra visszatekintő versengésben évről-évre jól szerepelnek megyénk iskoláinak csapatai.

Az első két írásbeli szakasz után, a záró forduló előtt, a több mint 400 trió közül az általános iskolák mezőnyében a nagykállói, a nyírgyulaji és az ibrányi tanoda, míg a középiskolások között a nagykállói Korányi Gimnázium, a nyírbátori Báthory Gimn. és SZKI, a nyíregyházi Eötvös Gimnázium, az ugyancsak megyeszékhelyi Bánki SZKI, a tiszavasvári Váci Gimnázium és a záhonyi Dr. Béres József Kollégium csapatai esélyesek a fináléba jutásra. A döntőt április 20-21-én a Csillebérci Szabadidő Központban rendezik meg.

Tancsik Róbert
hirdetés