Szabolcsi UFO észlelések – nem mindegyik lámpás

Szabolcsi UFO észlelések – nem mindegyik lámpás
A hétvégén ismét azonosítatlan repülő tárgyakról küldött felvételeket egy kedves olvasónk, amelyek nagy valószínűséggel a sokszor említett kívánságlámpások.

Kíváncsiak voltunk azonban, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mennyire érintett UFO észlelések terén, így Kriston Endrével, az ország legismertebb UFO szakértőjével beszélgettünk.

Az utóbbi időben szinte nem telt úgy el hétvége, hogy ne érkezett volna UFO bejelentés szerkesztőségünk felé, amelyekről kiderült, hogy nagy valószínűséggel kívánságlámpásokat észleltek az olvasók. – Valóban megnövekedtek az UFO észlelések az utóbbi időben, köszönhetően a kívánságlámpások elterjedésének, de ezekkel ez egyértelmű bejelentésekkel már nem is foglalkozunk. Jellemzően alakzatban repülő, vörös fényekről érkeznek bejelentések és árulkodó módon hétvége az észlelések időpontja. Ekkorra időzítik sokan az esküvőket, születésnapi partykat, s a kívánságlámpások eregetését. Ezek azonban nem kerülnek már bele az általunk készített észlelések listájára sem – kezdte Kriston Endre.

50-60 észlelés évente

A szakértőtől megtudtuk, hogy országos szinten évente 50-60 észlelésről beszélhetünk, amelyek megoszlása nagyon változó. Azt viszont tudni kell, hogy a teljes UFO észlelések alig 10%-át jelentik be az emberek. A nagy számok törvénye alapján sok budapesti és különösen nyáron több balatoni bejelentést rögzítenek a szakembereink.

Ezen nincs semmi meglepő, hiszen ezeken a helyeken fordul meg a legtöbb ember, de Szabolcs megyére összpontosítva elmondható, hogy Nyíregyházán a kilencvenes évektől a kétezres fordulóig működött UFO-Klub, amely már önmagában beszédes és ebben az időszakban több érdekes észlelést is regisztráltunk a környékről. Azóta ez a szám csökkent, s nem különösebben kiemelkedő a bejelentések száma, mint bárhol máshol az országban.

>>> Szabolcsi UFO észlelések <<<

Kriston Endre külön kiemelte, hogy a közvélemény egy ideje összemossa a fogalmakat, hiszen UFO alatt mindenki zöld emberkékre gondol, holott azonosítatlan repülő tárgy lehet földönkívüli jármű, de akár egy más ország haditechnikai újítása. Mindemellett beszédes, hogy az Európai Unió egyik képviselője is szorgalmazta már, hogy a kormányok vegyék komolyan az azonosítatlan repüléseket, amely NATO tagállamként nem csak tanácsos, hanem ránk nézve akár kötelező érvényű is lehet.

“Valami van fölöttünk”

Kriston Endre elmondta, hogy jelenleg a kormányzati rendszerek leginkább a saját fogyatékosságukat nem beismerve titkolják az UFO észleléseket, hiszen melyik állam büszkélkedne azzal, hogy légterében idegen járművek röpködnek. – A jelenlegi helyzetet legjobban úgy tudnám definiálni, hogy valami van fölöttünk, csak senki nem meri ezt felvállalni – mondta el Kriston Endre.

A szekértő kérdésünkre azt is elárulta, hogy az észleléseket vizsgálva nem figyelhető meg szisztematikusság, így egy adott esetben idegen életforma bármikor és bárhol végezhet megfigyeléseket akár katonai létesítmények, akár egy tanyáról legyen szó, hiszen gondoljunk csak bele, ha mi érkeznénk felderítő célzattal egy idegen bolygóra, minden bizonnyal számunkra is minden érdekes lenne. Éppen ezért ugyanolyan valószínűséggel fordulhatnak elő UFO-k Szabolcsban, mint az ország bármely más pontján, de szükséges lennének a bejelentések, hiszen ez a saját érdekünk is – zárta a szakértő.

-M. I.-
hirdetés