Szabónak nem csak Biri néne segített

Biri néne, a messze földön híres javasasszony és a mándoki piócásember segítségével a hazaiak kiimádkozták a döntetlent a Nyírbátor ellen.

A Szi-Zo Sport megyei első osztályban szereplő futballegylet a 88. percben még 3–1-re vesztésre állt – a csuklósérüléséből felépült Szabó Mihály azonban nem csuklott össze eme ténytől, százhúsz másodperc alatt berámolt két találatával kibrusztolta az egyenlítést a házigazda. Szó se róla, a huszonöt esztendős, januárban a második vonalból, konkrétabban Baktalórántházától érkezett csatár újbóli bevetése fenomenális húzásnak bizonyult. Miként az is érdekes, hogy a házigazdák első „dugóját” is egy Szabó, a Tamás keresztnévvel illetett középpályás jegyezte.

– Ennél tényleg nem sikerülhetett volna jobban a visszatérésem, mondhatnám úgy is, a sors törlesztett valamit velem szemben, ugyanis a mai napig bánt, hogy a Sport M Kupa elődöntőjében, éppen a Bátor ellen elpuskáztam egy hatalmas ziccert – lamentált az április derekán műtéten átesett, emiatt nyolc fordulót mulasztó mándoki Szabó Mihály. A 63. percben harcba dobott támadó jött, látott, a gárda pedig csaknem nyert… – Természetesen örülök a góloknak, és annak is, hogy a nagyon rossz pályán, nehéz körülmények dacára megye egyes szinten kiemelkedő meccset játszottunk. Kétszer vezetett két góllal a Nyírbátor, innen tudtunk felállni.

Na igen, a Mándok–Nyírbátor összecsapásokon ismeretlen fogalom az unalom. Az őszi idényben, miként az ominózus Sport M Kupa-derbin egyaránt 3–2-re vérzett el Szabó Mihály együttese, mindannyiszor látványos, izgalmas pillanatokat produkálva. Persze, nem a véletlen műve a kiélezett küzdelem, elvégre a mándokiak – az élen táborozó Nagyhalásszal azonos pontszámmal – a második, míg a bátoriak negyedik helyen posztolnak, még pedig úgy, hogy utóbbi legénység egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Magyarán, három fordulóval a befejezés előtt bármelyikük a bajnoki trónra ülhet. A szálakat bonyolítja, hogy erre a harmadik pozíciót uraló Újfehértó is „beleköphet a levesbe”…

– A téli átalakítás után nem sokan gondolták, hogy így fogunk muzsikálni, talán még a saját vezetőinket is megleptük… – elmélkedett Szabó Mihály. – Két-három meccset elrontottunk a tavasz elején, azóta viszont folyamatosan hozzuk az eredményeket. A hajrá most már kiélezett lesz, ugyanakkor azt is látni kell, rendkívül nehéz a sorsolásunk, megyünk Nyírcsaholyba, fogadjuk a bentmaradásért hajtó Várdát, az utolsó körben pedig Halászban játszunk… Ennek, és a tabella szorosságának ismeretében azzal is boldog lennék, ha nem csúsznánk le a dobogóról.

– Koncz Tibor –
hirdetés